|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
losie Irsin nie tak mialo to zbrzmiec.ale obejrzyj sie dookola jak mlody facet dowiaduje sie o ciazy dziewczyny to czesto ucike gdzie poieprz rosnie,czy nie lepiej ze jednak twoj tz pracuje i pewnie boi sie jak to bedzie czy da rade utrzymac rodzine,
zreszta znajomych mozna poznac,ja bym sprobowala poki malca niema jeszcze, a wedlug wykresu skorpionka zaczniemy w sobote 4 miesiac
Edytowane przez monia9980 Czas edycji: 2010-04-22 o 11:23 |
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co za uroki![]() A wyniki tez mam dobre, widocznie tak musi być ![]() Kasiu współczuję bólu, mnie znowu piersiowy tak boli,że nie umiem czasem oddechu złapać, ale mam tam zwyrodnienie, a przez ten słodki ciężar teraz się to pogłebia i bardzo boli, tz mi masuje, ale pomaga na chwile i wraca. Fajnie, ze loty wznowili i , ze do domku polecisz,uwazaj na siebie kochana!
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
to zdecydowanie inna bajka;/
4 razy w ciagu roku to dosc duzo, chyba za duzo nawet dla mnie.
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
http://moda.allegro.pl/item100095719...ucha_r_56.html
http://moda.allegro.pl/item100217168...o_malucha.html http://moda.allegro.pl/item100133954..._56_62_68.html Kochane właśnie wygrałam te aukcje , podobają wam się?
|
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
spoko,ja tez mam burze hormonow
![]() przed chwilka grad u mnie padal,a jeszcze na dodatek moja "ulubiona" szwagierka (ktorej nie trawie) zawalila mojemu mezowi caly warsztat jakimis kartonikami ![]() ![]() kurde mowie Wam czasem z rodzina naprawde najlepiej to sie na zdjeciach wychodzi...---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- fajne ubranka,a te pajace co widac super,
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że wykresik się przydał..
![]() Ale zimko na dworku, napisałam CV szwagierce i od razu zaniosłam oby się udało.... teraz pada deszcz i jakby taki drobniutki grad... Przy okazji wstąpiłam do warzywniaka, kupiłam jabłuszka, pomarańcze i truskawki.. mniam, mniam.... no takiego miałam smaka na truskawki, że musiałam je dorwać, a że trafiłam na promocje (sprawdziłam - świeżutkie) no to mnie jeszcze bardziej ucieszyło ![]() Dzisiaj postanowiłam leniuchować, bo jestem jakaś bardzo zmęczona... kurczaczka upiekłam wczoraj więc dzisiaj tylko ziemniaczki, suróweczka i gotowe.. Latko, Karolinko trzymajcie się dzielnie, już bliżej niż dalej.. dacie radę.. uśmiech waszych bejbików wynagrodzi Wam to chwilowe niedyspozycje..
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogła bym mieszkać z rdziną. Jestem chyba za dużą indywidualistką i nie lubie jak ktoś mi się wtrąca Co do ciuszków to jestem strasznie zadowolona zwłaszcza że strasznie tanio
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Latko, ubranka dla dzidzi śliczne!!!
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
latkoo nie dziwie sie ze uciekliscie. Ja bym sie tak zarla z moja mama gdyby mi tak wytykala!!! Po prostu nie znosze czegos takiego. My teraz mieszkamy po sasiedzku z rodzicami tz-a ale oni wogole sie nie wtracaja wiec nam nie przeszkadzaja. Jego mama cudowna kobieta bez zapowiedzi nie przyjdzie a jak jej sie zdazy to przeprasza ze przyszla i wpada doslownie na sekunde. A jego tata przychodzi czasem pogawedzic albo prosi nas o liste zakupow bo np jedzie do supermarketu
. No i jak tz gdzies wyjedzie z kolegami i jestem sama w domu to 2 razy dziennie zaglada na sekundke zeby zobaczyc czy zyje i czy czegos nie potrzebuje ze sklepu ![]() A ciuszki sliczne |
|
|
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja biegam od czasu do czasu po lumpkach i polecam jesli ktos nie ma uprzedzenia do takich zakupow.
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
my mamy tego pecha mieszkamy w domu z rodzicami meza i jego bratem z rodzina,kazdy ma osobne wejscie,kuchnie i cale mieszkanie ale jakos nie jest super,tymbardziej ze szwagierka starsza ode mnie z 13 lat,ze wsi pochodzi i non stop w polu by siedziala,a potem wraz z tesciowa jaka to ja leniwa bo nie posieje sobie Qwa burakow ktore za 50gr moge kupic!
obie sa jakies tylko pole,pole matko boska!wiec ja niemam za bardzo z kim nawet pogadac jak tz w pracy,moi rodzice z kolei mieszkaja za granica...dobrze ze Wy jestescie pare razy sie wtracily do wychowania Klaudii,i juz raczej tego nie zrobia ja sobie w kasze dmuchac nie dam.maja do wychowywania swoje dzieci,szkoda ze w naszych czasach mlode malzenstwa maja pod gorke z wlasnym M,a jesli szansa jest to trzeba sie takim dochodem wykazac ze :OOOOO!
Edytowane przez monia9980 Czas edycji: 2010-04-22 o 12:37 |
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli bym miała za same koszulki zapłacić 7 złotych to pewnie bym nie licytowała ![]() Cytat:
No to Ci współczuje ja też bym chyba nie wyrabiała. Wogóle nie rozmumiem takiego rozmumowania więcej na jakieś nasiona wydadzą niż miały by zapłacić za jakies buraki...
|
|||
|
|
|
#3317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Monia współczuję kochana, ja bym nie dała rady, w sumie my mieszkamy z moimi rodzicami, tzn z mamą i ojczymem dupkiem, który wpiernicza się do wszystkiego,ale TZ na szczęście sprowadza go na ziemię, szkoda mi mamy, bo ona lata koło niego jak nie wiem,a mnie szlag trafia jak to widze. Dlatego my planujemy postawić swój domek, wziąć kredyt i za jakies 2 latka zacząc budowę, bo ja nie widze tego jak on się calkiem zestarzeje i nie da nam zyc. To jest taki pan i wladca- dla siebie niczego nie zaluje a od nas wymaga. Teraz sobie pojechał do Chorwacji, kupil motor za 30 tys, radio krotkofalowe za 5 tys w lato pewnie zaliczy z 3 rejsy gdzies za granica, nic do jedzenia nie doklada, wszystkie oplaty domowe my robimy, zyje jak panisko,a mama haruje a on tylko przyjemnosci, schodow nawet nie skonczyl w domu i plotu tylko na nas patrzy, a my to mamy w dupce, ja nie bede dokladac jak ma sie mnie za nic. No ale zmierzam do tego,ze tolerujemy sie ostatnio i nie odzywam sie nawet jak cos powie glupiego i mamy siwety spokoj. To sie wyzaliłam ![]() Co do lumpków, to prawda, mozna duzo fajnych rzeczy znależć, la ejak sie nei moze chodzić, to niestety tylko allegro zostaje, dobrze, ze ono jest, bo co my bysmy zrobily ![]() Kasiu nie rób smaku na truskawki i dziękuję kochana za otuchę
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie żeby np. mój mąż pojechał gdzieś sobie a nie dokładał się do życia. Wogóle to dla mnie poronione. Nic by do jedzenia nie dostał wrrr.. Albo razem składamy się na życie a jak coś oszczędzimy to jedziemy a nie jedna strona utzrymuje drugą a tamta tylko przyjemności. Powiem Ci że aż się zbulwersowałąm, biedna ta Twoja mama, i po za tym ja bym powiedziała że do czasu kiedy nie zrobi tego co miał w domu to niech spada nie ma żadnych przyjemności nawet telewizji bym mu nie dała obejrzeć, jak to się mówi najpierw obowiązek później przyjemność. No a co do ciuszków to ja też siedzę na allegro i szukam nie mogę łazić po second handach więc na allegro szukam okazji. Wiadomo tu trzeba zapłacić za przesyłkę, ale jak się kilka rzeczy kupuje u jedej osoby to płaci się tylko raz a przychodzi więcej rzeczy
|
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam wizytę o 17:00 także oczywiście zdam relację wieczorem. aa, a lataniem się nie przejmuj, przecież można latać w ciąży. będzie dobrze. Skorpionku, to widzisz ja mam odwrotnie, nic mnie nie piecze a badania mam tak spierniczone bakteriami że szok. pęcherz mnie boli, ale tak od wewnątrz jakby mnie ktoś tłukł w niego, ale to chyba niemożliwe bo nie czuję jeszcze żadnych ruchów bejbika. a przy sikaniu nic mnie nie piecze i nie swędzi. w ogóle martwię się tym trochę, że nic nie czuję jeszcze dzidzi w brzuszku. |
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie da się jej przekonać i dlatego szlag jasny mnie tarfia, ona jest za dobra i powtarza,ze nie umie inaczej-dla mnie to glupie gadanie, ja bym takiego gnoj...ka dawno wywalila i pokazala mu kto tutaj rzadzi. Mama od poczatku pozwolila sobie wejsc na glowe, ja tego goscia nie trawilam od poczatku, ale tolerowalam ze wzgl na mame, bo ona jest njukochansza osoba na swiecie, ale powiem Ci tak mi jej zal i tak czasami jestem na nia wsciekla,ze nie wiem. No ,ale co zrobic kochana, glowa muru nie przebijesz, mam nadzieje,ze sie to samo rozwiaze i modle sie zeby mam zyla 100 lat i jego przezyla. Dlatego tez mame ze soba zabieramy jak juz bedziemy miec sowj domek, ona cierpi, zali sie a robi dalej swoje, ehh szkoda słow po prostu. Teraz sie wkur...am pokopany bank mi wydzwania,ze mamniedoplate 300 zl na samochod i dal sprawe do windykacji, noz kurde, opierniczylam ich jak szlag,dostana pismo,ze sie nei pozbieraja gnojki jedne, ja ne wiem czlowiek caly czas placi raty przed terminem a raz si ezdarzylo,ze mamy niedoplate i takie numery, ale jestem wsciekla. Ja tak samo robie z tymi ciuszkami, nie umiem juz si edoczekac tych co kupilam ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
trzymam mocno kciuki za wizytę i czekam na relację
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziwna pogoda.. Rano lał deszcz, pozniej śnieg z deszczem, grad a teraz świeci słonce ![]() Mm.. truuskawkii ![]() Ja przynajmniej raz w tygodniu jem na obiad kluski z trruskawkami. ale mrożonymi, bo takie normalnie dla mnie w zime smaku nie mają.. a teraz sa jeszcze za drogie by je tak zmiażdżyć ![]() Jak byłam w szpitalu to jadłam Pyszne były.. i arbuzy
|
||
|
|
|
#3322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw się jak się ułozy dupką to lekarz porusza brzuszkiem i pokarze co tam ma ![]() Cytat:
![]() Nic mi już nie wspominaj o bankach, ja na ten bank co udzielił nam kredytu na mieszkanie to już nie mam nerwów. Najpier zgubili nasze pismo i nie złożyli do sądu o wpis do hipoteki, i misieliśmy płacić dodatkowe ubezpieczenia a to co 3 miesiące 1,5 zł i to 2 razy płaciliśmy przez nich, złożyłam pismo i odpisali że jak będzie już ten wpis (bo łaskawie już złożyli) to nam zwrócą, a teraz okazało się jeszcze że do urzędu skarbowego jakiś niekąpletny wniosek złożyli i na dodatku za późno i ściga mnie urząd skarbowy bo PCC nie uzupełniopne a ja nawet niewiedziałam że bank coś takiego wysłał. Słów mi brakuje. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() U mnie też pogoda paskudna Słońce , deszcz, grad i straaaaaaaaaaaszne wiatrzysko brrrr |
|||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala ma mase ciuszkow w lumpka i to takich ze szok, zwaszcza ze 3/4 z metkami byly
ja zreszta sama tez chodze i nieraz sie spotykam z tym ze kolezanki sie pytaja gdzie cos kupilam, czy spodnie, czy torbe czy bluzke, a jak slysza to zawsze sie wsciekaja ze one nie umieja szukac chyba albo sa slepe. Torbe D&G kupilam nowiutka za 30zł .... wiec nie komentuje ![]() A jak mam wydac nieraz 200zl na spodnie to tez wole isc do lumpka i kupic za to z 7par;p
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tez macie przeboje, kurde jestem zla jakosa az mi si eplakac chce, a klienci tez maja w dupie terminy zaplat, do 21 powinnam miec wplaty a oni sobie placa jak chca. Czlowiek musi si euzerac z takimi skubancami.
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
cześc dziewczynki....
Według kalendarza na eDziecko zaczynam dziś 32 tydzień... czyli już 8my miesiąc ?!?.... matko juz tylko 8tygodni ?!? Poszłam dziś ochoczo na pierwsze zajęcia... jest takie piękne słońce...... Ale niestety brzuch twardnieje, i boli podbrzusze....więc chyba powtórka z rozrywki..... Kurcze na prawde musze przez weekend usiąść i popracować nad zaliczeniami , pracami..i zacząć kończyć drugi licencjat...... bo jak tak ma byc czesciej to wiecej bedę spedzać w łóżku i na kanapie niż poza domem.... Co do zakupów, czy to na allegro, czy w skepie czy w lumpku.... Niesamowita przyjemność co? ja ostatnio prała te wszystkie malusie rzeczy, to chyba sie poryczałam z 10 razy zanim zostały wysuszone, wyprasowane i schowane..... no bo to takie rozczulające te małe rękawki, skarpetki..... A co do Torby do szpitala.... to moja jest ogromna !!!Wasza też? Ja mam taką sporą torbę , wypchaną - a jeszcze musze wepchać pieluszki... no i becik.... |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze te od mojego Tzaaa.. ![]() Piękne, soczyste, czerrrwone i słodziutkieee!! Ale jeszcze trochę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwłaszcza że jak nie masz mamy ani siostry pod ręką to jesteś skazana na TZ ta... i o ile on jest kochany i na pewno by dał rade sam wszystko zapakować to ja wiem że jemu na przykład kolory nie robia róznicy.... a ja sobie wszystko ładnie spakowałam i już mam.- wiem że wcześnie... najwyzej jak doczekam do końcówki , to wszystko wyjme, przepłukami przeprasuje ... |
|
|
|
|
#3329 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale chociaż na allegro mi łatwiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do szpitala też pewnie duużo zabiorę, zwłaszcza że jeszcze rzeczy dla dzidzulka trzeba zabrać
|
|||
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja go nie obsługuje, omijam wrecz z daleka, a jestem taka zlosliwa,ze jak np robie placki ziemniaczane, to on lubi takie mocno przypieczone, a ja na zlosc robie jasne i zawsze marudzi a ja siedze cicho i tyle. Nie chce mi sie z im juz kłocic powiem Ci kochana, ze 20 lat wystarczy, ale jak przegina to si eodzywami jestem wredna maksymalnie, albo jak cos sie do wychowania Oli wtraca, to dostaje od razu. Łukasz najlepiej sobie z nim radzi, teraz pan jest na niego obrazony, bo Lukasz mu powiedzial,ze na przyjemnosci ma kase ale zeby mamie dac do domu to juz nie. Od nas sie odpieprzyl,bo wsyztko placimy my, a prad w zimie byl kolo500 zł , teraz 100 mniej iinne oplaty. Dlatego Łukasz chce jak najszybciej sie wyniesc na swoje, teraz czekamy jak bedzie marudzil jak Filipek bedzie plakal, bo jemu koszula u dupy zawadza, ale jak on halasuje to jest dobrze. Czasmi powiem Ci,ze z bezsilnosci chce mi sie plakac, szkoda mi mamy najbardziej, bo dala sie zapedzic w kozi rog, my i tak sie wyniesiemy i zostanie pan na wlosciach i doprowadzi te dom do ruiny, bo nawet po sobie nie umie posprzatac. Powiem Ci,ze jestesmy najszczesliwsi jak wyjezdza, tera go nei ma i jest cudownie. Koniec zali, nie chce Cie kochana denerwowac, ja mam podobne usposobienie do Twojego i mnie roznosi czasami,ale to nie moj chlop, moj jest najukochanszy. She to moze ja sie tez wczesniej spakuje moze kolo 17 czerwca, tak na wszelki wypadek ja tez wole sama,wiem co mam i wiem,ze mezus by pienie sobie poradzil,ale wole sama, a pewnie bedzie tak,ze ja bede mowic co ma spakowac a on bedzie pakowal. Ja chyba wezme walizke heheeh ale w sumie, najwiecej miejsca pieluchy zajma i rożek bo ciuszki malenkie, po 3 kompleciki( w sumie by 2 wystarczyly, bo na 2 dobę sie wychodzi,ale chca 3) boje sie tylko zeby mi oddali m oje ubranka, dlatego bede albo ja albo maz przy kapieli w szpitalu zeby brudne od razu zabrac, nie wiem jak bedzie cieplo, ale i tak wezme bodziaki z krotkim rekawkiem, pajace i skarpetusie no i musze niedrapki miec, bo w szpitalu nie obetna pzaurkow, wymawiaja sie zakazeniem, brednie totalne, moja kuzynka 2 lata temu rozila, to tez jej zakazali do 2 tyg obcinac, a maly maila tak dlugie pazury,ze szok, wiec ja jak wrocila ze szpitaka od razu mu pbcielam, bo ona sie bala i bylo cudnie, nie musial miec niedrapek, z reszta Oli tez obcielam od razu i Filusiowi tez obetne po co ma sie dzieckomeczyc w tych niedrapkach, a tak ma luzik jeszcze te podklady wstretne trzeba zabrac, podklady na lozko, majtki wielorazowe siateczkowe, reczniki, plyny i koszule ktorych nie mam jeszcze, no i t-sjirt do rodzenia, bo nowej kosuli nie mam zamiaru wyrzucac Kurde w sumie to wszystko duzo miejsca zajmie teraz sobie z tego zdalam sprawe, masakra!!!!!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

"Jeśli czegoś naprawdę gorąco pragniesz,wszystko sprzyja potajemnie Twoim pragnieniom"

. Jak bede w polsce to musze czegos poszukac w aptece. Tz probowal mnie wczoraj rozmasowac ale uciekalam bo za bardzo bolalo. Mialam taka fajna pierwsza polowe ciazy, tak teraz bede musiala sie troszke nacierpiec. Ale co zrobic, widocznie tak musi byc
co za uroki

No to Ci współczuje ja też bym chyba nie wyrabiała. Wogóle nie rozmumiem takiego rozmumowania więcej na jakieś nasiona wydadzą niż miały by zapłacić za jakies buraki...