"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 12:56   #4471
crozee
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
E nie, przed dietą było tak samo. A nawet gorzej, bo się dodatkowo dobijalam swoim odbiciem w lustrze teraz wprawdzie nie jest wiele lepiej, ale przynajmniej żyję nadzieją, że kiedyś będzie.

Ja tam wiem... raczej zwykły brak celu w życiu.
a jak tam dietka? ile schudłas?
Cytat:
I wiecie co, w ogóle to wczoraj wysłałam pismo do komornika, bo niby tam znaleźli mojego ojca i mają do ściągnięcia 3000zł zaległych alimentów + bieżące, no i wezwali mnie do podania mojego aktualnego numeru konta.
No więc jest szansa, że ta kasa trafi na moje konto + co miesiąc mogłabym dostawać 600zł (wysokość alimentów), gdyby mój ojciec okazał się na tyle wypłacalny, oczywiście.

Powiedziałam o tym TŻtowi i pierwsze o co zapytał, to czy kupiłabym sobie wtedy laptopa?
Szczerze mówiąc, moją pierwszą myślą było "fajnie, odłożymy na ślub".
No i tu właśnie doskonale widać nasze różnice w myśleniu chociaż z tym ślubem, to ja chyba tak "automatycznie" pomyślałam, bo obecnie kompletnie już tego nie widzę i szczerze mówiąc, to gdyby mi TŻ teraz postanowił klęknąć, to albo od razu powiedziałabym "nie" albo przynajmniej poprosiła o czas do namysłu.
Więc w zasadzie, jeśli będę mieć jakiś przypływ gotówki, to faktycznie zadowolę się laptopem

I w ogóle jak byłam w domu, to wszyscy pytali, czy planujemy ślub. Albo kiedy nasza kolej na dzieci i tak dalej (cóż poradzę, że część znajomych już mężata i dzieciata). I dziwili się, że przyjechałam sama.... No więc musiałam kłamać, że TŻ musiał być w pracy.
(a w piątek planuje se wziąć wolne. To w poniedziałek rozumiem nie mógłby?!)
Co do reszty pytań, to nie musiałam kłamać, mówiłam, że nie planujemy i że nas nie stać

A no i było mi jeszcze strasznie głupio i przykro, bo prawie od wszystkich dostałam prezenty urodzinowe, które na mnie czekały aż odwiedzę Gdynię. Rozumiecie?
Po miesiącu czasu wszyscy złożyli mi życzenia, podostawałam prezenty. No niby miło, ale tym większy mam żal do TŻta, że życzenia złożył mi w nocy tylko w ramach przeprosin, że cały dzień grał - w moje urodziny. O prezencie to tam nawet nie mówię, bo nie dostałam nawet pluszowego misia z kiosku nigdy. Ostatni prezent był 2,5 roku temu. No i to kurde nie chodzi o to, że ja chcę być obdarowywana. Tylko o sam fakt.
Że nie wspomnę o tym, że te nieszczęsne urodziny przeżyłam od stycznia, wypytywał co bym chciała dostać, planował i w ogóle. I tyle o tym gadał, że narobił mi nadziei chociażby na kolację, czy spacer. No, a wyszło jak zawsze.

Teraz z kolei obiecuje mi, że w sobotę pójdziemy na rower i spędzimy nie wiadomo jak miły dzień, tymczasem po wczorajszym jego zachowaniu ja JUŻ wiem, że wycieczka skończy się po 15 minutach, albo w ogóle do niej nie dojdzie, bo będzie za ciepło/za zimno/za wilgotno/za mglisto, i tak dalej.
ja juz dawno bym straciła cierpliwosc do takiego chlopa... wiem, ze go kochasz, ale na ile starczy Twojej miłosci by znosic takie zachowanie?? Przeciez kazdemu byłoby przykro...

gramatyke mi odwołali koles pojechal na konferencje zagraniczna i przez pył wulkaniczny nie moze wrocic do kraju

przyszły moje buty z sigmy. pierwszy raz je zamawiałam, 2 pary. i obydwie nie dobre sa na mnie
Stary 2010-04-22, 12:59   #4472
nicol005
Raczkowanie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
chyba za jajka
za siusiaka go powieś zamiast za jajka
nicol005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:59   #4473
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zaraz muszę się zbierać do pracy
Buuu... nie chce mi się.
W ogóle, to żyć mi się ostatnio nie chce we wszystko mam wywalone i generalnie na niczym mi nie zależy.
Mam wrażenie, że już nic mnie w życiu nie spotka i nie mam na co liczyć.

Nie potrafię przejąć się tym, że powinnam posprzątać, iść chleb kupić. Że praca TŻta jest pewna tylko do czerwca i że za miesiąc powinniśmy szukać mieszkania. Męczy mnie psychicznie ta moja obecna praca i niby od niechcenia przeglądam czasem ogłoszenia o pracę, ale nic mi nie pasuje, mam wrażenie, że zamienię sobie siekierkę na kijek i wcale nie będzie lepiej. I w ogóle, to jedyną rzeczą, na jaką mam ochotę, to spać i spać i spać...
Cytat:
I wiecie co, w ogóle to wczoraj wysłałam pismo do komornika, bo niby tam znaleźli mojego ojca i mają do ściągnięcia 3000zł zaległych alimentów + bieżące, no i wezwali mnie do podania mojego aktualnego numeru konta.
No więc jest szansa, że ta kasa trafi na moje konto + co miesiąc mogłabym dostawać 600zł (wysokość alimentów), gdyby mój ojciec okazał się na tyle wypłacalny, oczywiście.

Powiedziałam o tym TŻtowi i pierwsze o co zapytał, to czy kupiłabym sobie wtedy laptopa?
Szczerze mówiąc, moją pierwszą myślą było "fajnie, odłożymy na ślub".
No i tu właśnie doskonale widać nasze różnice w myśleniu chociaż z tym ślubem, to ja chyba tak "automatycznie" pomyślałam, bo obecnie kompletnie już tego nie widzę i szczerze mówiąc, to gdyby mi TŻ teraz postanowił klęknąć, to albo od razu powiedziałabym "nie" albo przynajmniej poprosiła o czas do namysłu.
Więc w zasadzie, jeśli będę mieć jakiś przypływ gotówki, to faktycznie zadowolę się laptopem

I w ogóle jak byłam w domu, to wszyscy pytali, czy planujemy ślub. Albo kiedy nasza kolej na dzieci i tak dalej (cóż poradzę, że część znajomych już mężata i dzieciata). I dziwili się, że przyjechałam sama.... No więc musiałam kłamać, że TŻ musiał być w pracy.
(a w piątek planuje se wziąć wolne. To w poniedziałek rozumiem nie mógłby?!)
Co do reszty pytań, to nie musiałam kłamać, mówiłam, że nie planujemy i że nas nie stać

A no i było mi jeszcze strasznie głupio i przykro, bo prawie od wszystkich dostałam prezenty urodzinowe, które na mnie czekały aż odwiedzę Gdynię. Rozumiecie?
Po miesiącu czasu wszyscy złożyli mi życzenia, podostawałam prezenty. No niby miło, ale tym większy mam żal do TŻta, że życzenia złożył mi w nocy tylko w ramach przeprosin, że cały dzień grał - w moje urodziny. O prezencie to tam nawet nie mówię, bo nie dostałam nawet pluszowego misia z kiosku nigdy. Ostatni prezent był 2,5 roku temu. No i to kurde nie chodzi o to, że ja chcę być obdarowywana. Tylko o sam fakt.
Że nie wspomnę o tym, że te nieszczęsne urodziny przeżyłam od stycznia, wypytywał co bym chciała dostać, planował i w ogóle. I tyle o tym gadał, że narobił mi nadziei chociażby na kolację, czy spacer. No, a wyszło jak zawsze.

Teraz z kolei obiecuje mi, że w sobotę pójdziemy na rower i spędzimy nie wiadomo jak miły dzień, tymczasem po wczorajszym jego zachowaniu ja JUŻ wiem, że wycieczka skończy się po 15 minutach, albo w ogóle do niej nie dojdzie, bo będzie za ciepło/za zimno/za wilgotno/za mglisto, i tak dalej.
Skąd ja to znam...

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:04   #4474
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
a
gramatyke mi odwołali koles pojechal na konferencje zagraniczna i przez pył wulkaniczny nie moze wrocic do kraju
jak możesz cieszyć sie z cudzego nieszczescia !

Cytat:
Napisane przez nicol005 Pokaż wiadomość
za siusiaka go powieś zamiast za jajka
zboczuszek

dobra emo-wisiurko-zboczuszki ide sie szykować bo niedługo Tż po mnie przyjedzie ciekawe czy załapie sie na nową czesc Miłego dnia
Stary 2010-04-22, 13:06   #4475
nicol005
Raczkowanie

*INSANE nie daj się tak traktować!!! Niech sobie nie myśli że może sobie naobiecywać a pózniej miec to w d...
Pokaż mu ze masz swoja wartosc, musi Ciebie i Twoje uczucia szanować i dac cos od siebie bo zwiazek składa sie z dwojga ludzi. trzymam kciuki za Ciebie i NIE DAJ SIĘ

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

przyszły moje buty z sigmy. pierwszy raz je zamawiałam, 2 pary. i obydwie nie dobre sa na mnie[/QUOTE]

a nie mozesz ich wymienic??
Stary 2010-04-22, 13:07   #4476
OlkaR
Zakorzenienie

Dzień dobry :ziewa:

Przede wszystkim dziękuję za odp. na klubie

nicol ja też dużo zazwyczaj jadłam a nie tyłam. Teraz jak schudłam 10kg to baaaardzo trudno jest mi nadrobić, ale po prostu jem 2-3x więcej niż normalnie. Jem późnym wieczorem (wcześniej w ogóle nie jadałam kolacji), podjadam w środku dnia- no ale mi bardzo zależy żeby przytyć i na razie efekty są.... ufff

Motyl- ja już Ci tłumaczę... produkcja taka jest kiedy Ciebie nie ma z jednego względu- emowsiury mają taki tajny ststem porozumiewania się, który wszystkie rozumieją i jak na zawołanie stawiają się na forum. Skoro nie stawiłaś się tu wczorajszego dnia....
Przykro mi moja droga- nie jesteś emowsiurem

Aniołku weź prace, mogą się przydać, nawet jak o nie nie poproszą, to możesz ich zaskoczyć, rzucić na stół i krzyknąć "HA! łyso Wam teraz!?"

Magda wątroba + piwko.... no rewelka

Ins tego Twojego chłopa to tylko złapać i bić aż zacznie puchnąć i robić się fioletowo- zielony
Stary 2010-04-22, 13:07   #4477
nicol005
Raczkowanie

Croze sorki ale cos mi nie wyszło cytowanie
Stary 2010-04-22, 13:09   #4478
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Zaraz mi głowę rozerwie Jezuuuuuuu.. dawno mnie ta głowa nie bolała
Stary 2010-04-22, 13:11   #4479
nicol005
Raczkowanie

Olka ja jem czasami wiecej od Tżta i on tyje a ja nie i śmieje się że mam tasiemca ale nie dam się i bede walczyc dalej, a co
Stary 2010-04-22, 13:12   #4480
OlkaR
Zakorzenienie

http://www.filmiki.jeja.pl/7376,podwodne-kolka.html

KOSMICZNE
Stary 2010-04-22, 13:13   #4481
nicol005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Zaraz mi głowę rozerwie Jezuuuuuuu.. dawno mnie ta głowa nie bolała
Chyba taka pogoda bo mi też pęka...
Ale mój Tż zawsze ma na to lekarstwo
Stary 2010-04-22, 13:14   #4482
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
a jak tam dietka? ile schudłas?

ja juz dawno bym straciła cierpliwosc do takiego chlopa... wiem, ze go kochasz, ale na ile starczy Twojej miłosci by znosic takie zachowanie?? Przeciez kazdemu byłoby przykro...

przyszły moje buty z sigmy. pierwszy raz je zamawiałam, 2 pary. i obydwie nie dobre sa na mnie
No schudłam, schudłam, ale nie wiem ile, bo nie mam wagi ale przynajmniej kilka cm mi ubyło, bo ciuchy mi są luźne

A z tą miłością, to ja tam nie wiem, jak jest. Myślę, że przestałam wierzyć w taką romantyczną, książkową miłość

A'propo, to ostatnio widziałam demotywatora, z którym się absolutnie zgadzam
Kobiety potrafią udawać orgazm, a faceci związek.

Szkoda, że butki nie są dobre. Za małe? Sigma ma trochę zaniżoną rozmiarówkę, według mnie.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam...

Cytat:
*INSANE nie daj się tak traktować!!! Niech sobie nie myśli że może sobie naobiecywać a pózniej miec to w d...
Pokaż mu ze masz swoja wartosc, musi Ciebie i Twoje uczucia szanować i dac cos od siebie bo zwiazek składa sie z dwojga ludzi. trzymam kciuki za Ciebie i NIE DAJ SIĘ

Oj tam, nie daj się. Wiesz, 32-letniego faceta ciężko zmienić. Zresztą jemu jest chyba dobrze z samym sobą.
Stary 2010-04-22, 13:21   #4483
Choji
Zakorzenienie

eh, robię sobie stary test z finansów z wcześniejszych lat na egzamin i dupa zbita...
To co jest na wykładzie to co innego niż to co kobieta sprawdza. Już nie mówiąc o tym że te notatki z których mamy umieć to są chyba jakimś szyfrem napisane.
I pewnie skończy się to tak że przeczytam sobie je tylko, a na egzaminie na żywioł pójdę, z nadzieją że zdam.
Dobrze że to zerówka.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ins, a nie myślałaś może żeby wrócić do stanu początkowego? Tzn, wy mieszkacie oddzielnie (ale oboje w Krk) i zaczynacie od randek itd? Może poważna rozmowa czego oczekujesz od waszego związku coś da? Ja wiem że już wiele razy rozmawialiście, ale może...

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:21   #4484
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
tasiemiec ;-)
Tak jest
Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

Cytat:
Byłam u lekarzy kilku to mi powiedzieli ze za szybka przemiana materii i genetyvznie tak mam bo rodzice szczupli i nic sie nie da
no i pewnie mają rację. Ciesz się, a nie płacz z wiekiem przemiana materii spada
Cytat:

Oj tam, nie daj się. Wiesz, 32-letniego faceta ciężko zmienić. Zresztą jemu jest chyba dobrze z samym sobą.
no to może czas pomyśleć o innym sposobie na życie, a za jakiś czas o innym partnerze?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:24   #4485
nicol005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
eh, robię sobie stary test z finansów z wcześniejszych lat na egzamin i dupa zbita...
To co jest na wykładzie to co innego niż to co kobieta sprawdza. Już nie mówiąc o tym że te notatki z których mamy umieć to są chyba jakimś szyfrem napisane.
I pewnie skończy się to tak że przeczytam sobie je tylko, a na egzaminie na żywioł pójdę, z nadzieją że zdam.
Dobrze że to zerówka.
Dasz radę przecież bedziemy trzymac kciuki[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Gwizdak;18751589

no i pewnie mają rację. Ciesz się, a nie płacz z wiekiem przemiana materii spada

Dzieki za pocieszenie

Edytowane przez nicol005
Czas edycji: 2010-04-22 o 13:25
Stary 2010-04-22, 13:27   #4486
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Choji, wątpię, żeby to przeszło. Po pierwsze - TŻ uniósłby się dumą i nic by z tego nie było. Proponowałam to już dawno i zresztą sam stwierdził, że albo mieszkamy razem albo się rozstajemy, że nie uznaje czegoś takiego w tej sytuacji.
Poza tym dam sobie głowę uciąć, że by mu się nie chciało np. jechać na drugi koniec Krakowa. Na początku - mooooże. A potem? No jakoś tego nie widzę.

Poza tym, w razie rozstania musiałabym raczej wrócić do domu rodzinnego. Po prostu ciężko byłoby mi się tutaj utrzymać samej, zarabiam niecały 1000zł + tipy. Latem pewnie tipy będą fajne, ale w sumie to takie gdybanie.

Inna sprawa, że chyba bym poszukała pracy na drugi etat, bo nie mam tutaj żadnych znajomych i po prostu nie wiem, co miałabym robić w pustym pokoju bez telewizora i komputera, bez znajomych. Wracałabym pewnie z pracy i szła spać, po to, żeby kolejny dzień wyglądał tak samo. A jak miałabym wolny dzień? To nawet nie chodzi o samotność, ale o nudę. Wpędziłabym się w jakąś depresję.

Wolałabym już wrócić do domu. Wprawdzie musiałabym znaleźć tam pracę i nie mam pojęcia, jak byłoby w domu (nic się nie zmieniło - banda alkoholików), ale przynajmniej są tam znajomi....

A co do rozmowy, to ja tam już nie mam siły. Nie usłyszę nic nowego, znowu będzie "przepraszam" i jakieś obietnice, z których on nic sobie nie zrobi, a ja i tak kolejny raz nie uwierzę.
Stary 2010-04-22, 13:27   #4487
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Tak jest

no to może czas pomyśleć o innym sposobie na życie, a za jakiś czas o innym partnerze?
smutna prawda....
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:37   #4488
butterfly20
Zakorzenienie

JA NIE CHCĘ BYĆ EMOWSIURĄ

Ins

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:37   #4489
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Choji, wątpię, żeby to przeszło. Po pierwsze - TŻ uniósłby się dumą i nic by z tego nie było. Proponowałam to już dawno i zresztą sam stwierdził, że albo mieszkamy razem albo się rozstajemy, że nie uznaje czegoś takiego w tej sytuacji.
Poza tym dam sobie głowę uciąć, że by mu się nie chciało np. jechać na drugi koniec Krakowa. Na początku - mooooże. A potem? No jakoś tego nie widzę.

Poza tym, w razie rozstania musiałabym raczej wrócić do domu rodzinnego. Po prostu ciężko byłoby mi się tutaj utrzymać samej, zarabiam niecały 1000zł + tipy. Latem pewnie tipy będą fajne, ale w sumie to takie gdybanie
.

Inna sprawa, że chyba bym poszukała pracy na drugi etat, bo nie mam tutaj żadnych znajomych i po prostu nie wiem, co miałabym robić w pustym pokoju bez telewizora i komputera, bez znajomych.
Wracałabym pewnie z pracy i szła spać, po to, żeby kolejny dzień wyglądał tak samo. A jak miałabym wolny dzień? To nawet nie chodzi o samotność, ale o nudę. Wpędziłabym się w jakąś depresję.

Wolałabym już wrócić do domu. Wprawdzie musiałabym znaleźć tam pracę i nie mam pojęcia, jak byłoby w domu (nic się nie zmieniło - banda alkoholików), ale przynajmniej są tam znajomi....

A co do rozmowy, to ja tam już nie mam siły. Nie usłyszę nic nowego, znowu będzie "przepraszam" i jakieś obietnice, z których on nic sobie nie zrobi, a ja i tak kolejny raz nie uwierzę.
Ins, a może by tak:
1. poszukać nie tyle mieszkania, co pokoju w jakimś studenckim mieszkaniu: v=byłoby taniej i przyjemniej mieszkać z kimś
2. pomyśleć o zmianie pracy. Może jakiś szybki kurs zrobisz pracując jeszcze tu, a potem poszukasz czegoś
3. z tego co piszesz o swoim facecie to on jest taki BMW (bierny,mierny, ale wierny ) więc raczej się nie rozstaniecie, jeśli go nie zostawisz -> możesz mieszkając z nim i pracując gdzie pracujesz zrobić jakiś kursik: nie wiem, na fryzjerkę, manicurzystkę... z tego co się orientuję fryzjerzy zarabiają całkiem calkiem (przynajmniej tak pamiętam z tego jak pracowałam w CH ).
Może w jakimś sklepie się zahaczysz, jak Motyl, czy Justyna swojego czasu? Poszukaj rozwiązań, które pozwolą Ci samodzielnie stanąć na nogi.
Potem patrz punkt 1

Bo alternatyw jest nieciekawa - życie z facetem, do którego nie ma się już ani szacunku, ani sympatii. Niezadowolona, niespełniona, samotna i zła. A masz dopiero 19 lat i mozesz jeszcze wszystko zmienić.Ale to tylko od Ciebie zależy
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-22, 13:37   #4490
OlkaR
Zakorzenienie

Ins Gwizdak chyba ma rację. Popatrz na siebie, jesteś młodą, fajną dziewczyną, a żyjesz z TŻem jak stare, bardzo stare małżeństwo które nic od siebie nie wymaga, nie oczekuje. On owszem, wymaga- żeby codziennie był obiad i mieszkanie posprzatane. A Ty? nic od niego nie wymagasz, bo godzisz się z tym, że powie "przepraszam" a i tak będzie wciąż robił to samo.
Nie wiem, ja byłam w dosłownie JEDNYM związku ale wiem, że związek potrzebuje zaangażowania i poświęcenia z obu stron.
Stary 2010-04-22, 13:38   #4491
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
cieeeeeeeenias
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-22, 13:39   #4492
crozee
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym, w razie rozstania musiałabym raczej wrócić do domu rodzinnego. Po prostu ciężko byłoby mi się tutaj utrzymać samej, zarabiam niecały 1000zł + tipy. Latem pewnie tipy będą fajne, ale w sumie to takie gdybanie.

Inna sprawa, że chyba bym poszukała pracy na drugi etat, bo nie mam tutaj żadnych znajomych i po prostu nie wiem, co miałabym robić w pustym pokoju bez telewizora i komputera, bez znajomych. Wracałabym pewnie z pracy i szła spać, po to, żeby kolejny dzień wyglądał tak samo. A jak miałabym wolny dzień? To nawet nie chodzi o samotność, ale o nudę. Wpędziłabym się w jakąś depresję.

nie obraź sie Ins, ale wydaje mi sie, ze przystajesz na taką sytuację, bo nie widzisz innego wyjscia. wiec wolisz tak zyc. Sama napisałas, ze watpisz, ze chciałoby mus ie jechac na drugi koniec miasta.. Wiec jak mu zalezy?? ja z tz nie mieszkam, ale jesli jemu nie chciałoby sie do mnie przyjezdzac, to jaki sens miałby taki zwiazek??? chyba nie ciagnełabym tego dalej, jesli to ja na kazdym kroku musiałabym sie starac...
kazda z nas moze gdybac, co by zrobiła w Twojej sytuacji, ale ja nie chciałąbym zyc ciagle w takiej stagnacji. Na poczatku byłoby ciezko- ale trzeba isc do przodu. Mogłabys wynajac jakis pokoik u starszej pani.. za tansze pieniadze.. jest duzo osob, ktorym trzeba pomoc, okna umyc, zakupy zrobic, a Ty miałabys tansze lokum.. zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji jak nie drzwiami, to oknem wystarczy tylko chcieć. i z praca mysle, ze tak samo jest
Stary 2010-04-22, 13:39   #4493
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To spadaj
Nie bawisz się z nami!
Stary 2010-04-22, 13:41   #4494
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Gwizdak, a są darmowe kursy na fryzjerkę ?
Szczerze mówiąc - jeśli są - to ciekawa jestem ich jakości

A oferty pracy sobie czasem przeglądam, ale nic ciekawego nie znalazłam. Noo, chcieli mnie - do marketu zarabiałabym tyle samo, umowa zlecenie, a warunki pracy - jak to w markecie

echh, idę do pracy.
Stary 2010-04-22, 13:43   #4495
nicol005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Ins Gwizdak chyba ma rację. Popatrz na siebie, jesteś młodą, fajną dziewczyną, a żyjesz z TŻem jak stare, bardzo stare małżeństwo które nic od siebie nie wymaga, nie oczekuje. On owszem, wymaga- żeby codziennie był obiad i mieszkanie posprzatane. A Ty? nic od niego nie wymagasz, bo godzisz się z tym, że powie "przepraszam" a i tak będzie wciąż robił to samo.
Nie wiem, ja byłam w dosłownie JEDNYM związku ale wiem, że związek potrzebuje zaangażowania i poświęcenia z obu stron.
Też sądzę że dziewczyny mają rację, musisz wziąć życie w swoje ręce i się rozwijać a nie stać w miejscu albo co gorsza się cofać...
Stary 2010-04-22, 13:45   #4496
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

A oferty pracy sobie czasem przeglądam, ale nic ciekawego nie znalazłam. Noo, chcieli mnie - do marketu zarabiałabym tyle samo, umowa zlecenie, a warunki pracy - jak to w markecie

echh, idę do pracy.
no wiesz, jak założysz od razu że się nie da, to wiele nie osiągniesz. Może się przejdź po sklepach, poszukaj, popytaj nie wiem, coś zrób, zamiast czekać nie wiadomo na co pod jednym dachem z dorosłym, rozkapryszonym dzieckiem.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-04-22, 13:49   #4497
butterfly20
Zakorzenienie

Gwizdaku nie chcę Cię pozbawiać złudzeń,ale nawet w głupim sklepie jest baaardzo ciężko dostać pracę. Jest tyle chętnych,że jeśli nie masz znajomości,albo nie pracowałaś w kilku sklepach wczesniej to nie masz szans.

Za każdym razem kiedy dajemy ogłoszenie mamy koło 100 CV.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:50   #4498
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
no wiesz, jak założysz od razu że się nie da, to wiele nie osiągniesz. Może się przejdź po sklepach, poszukaj, popytaj nie wiem, coś zrób, zamiast czekać nie wiadomo na co pod jednym dachem z dorosłym, rozkapryszonym dzieckiem.
dokładnie
Stary 2010-04-22, 13:51   #4499
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak tam na południu, ale u mnie są organizowane kursy różnego rodzaju w ramach dopłat z UE - i na kucharzy, i na fryzjerów, kosmetyczki, malarzy, cuda wianki - bardzo dużo tego. Wystarczy być zarejestrowanym jako bezrobotny, a nie dość, że dają kurs, to jeszcze płacą (!) za ten kurs (w prawdzie jakieś nieduże pieniądze, ale zawsze) i zapraszają na obiady codziennie. Mój ojciec taki kurs prowadził w wakacje - mówił, że kursanci mieli super warunki i z tego co wiem, to nawet oferty pracy po ukończeniu. Paradoksalnie część tych kursów nie wystartowała bo nie było chętnych, co tylko dowodzi, że niektórzy stoczniowcy z naszej szczecińskiej stoczni to lenie co tylko łapę po zasiłek by wyciągali i płakali, że nie ma dla nich roboty
Może warto byłoby się rozejrzeć za czymś takim u Ciebie
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:54   #4500
OlkaR
Zakorzenienie

Motylku, nikt nie mówi że jest łatwo. Ale na pewno są większe szanse jak się spróbuje i złoży CV do 20 firm/sklepów, niż jak się siądzie na tyłku i stwierdzi "i tak mnie nie przyjmą".
Jak to w reklamach totka mówią "żeby wygrać, trzeba grać"

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

rain u nas (podkarpacie) też takie kursy organizują. Wiem, bo ex był na czymś takim... no przynajmniej miał być, nie wiem czy w końcu poszedł. Kurs miał trwać 2 tyg. i do tego jakaś tam dopłata.
A wiadomo, każdy kurs podnosi w jakiś sposób kwalifikacje. No z tym, że to kurs dla bezrobotnych a w tym momencie Ins ma jakąś pracę więc może być problem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości