![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 11
Dla mnie "moc nawilżenia" to również rewelacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Raczkowanie
|
ej dziewczyn iole kosztuje ten balsam do ciala,, letni blask" w 9/2010?? bo niewidac na skanach.... z gory thx
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
dziewczynki a te blyszczyki na okladce dzialaja w stosunku 1:1??? a i mam pytanie odnosnie ich kolorow - jakimi kolorami sa olumping pearl i clearly plum?? prosze o odp oraz o odp na to pytanko co zadal;am powyzaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
Czy w Coku można kupić próbki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obecność tego dyrektora w Avonie na tym stanowisku zależy właśnie od wielkości sprzedaży - jeśli spadnie to i jego głowa poleci, straci premię itd. Już od co najmniej 3-4 lat cała dyrekcja kadzi nas słowami "walczymy z Allegro, ze stoiskami, wyrzucamy z firmy" - tylko czy ktoś to widział? Po drugie - jedynym sposobem walki z Allegro - jeśli już ktoś zrobi taki zakup kontrolowany, czyli kupi coś, by mieć dane takiej osoby - to wysyłanie zgłoszeń do lokalnego Urzędu Skarbowego lub Izby Skarbowej (organ sprawujący kontrolę na US) i tam podanie danych, numer jednej z aukcji, nicka z Allegro itd. Urząd ma możliwość sprawdzenia, czy ktoś kto sprzedaje 100, 200 i więcej produktów (w ilościach sztuk) czy ma założoną działalność, czy odprowadza podatki itd. Dla Avonu liczy się obecność na rynku, a przecież osoby, które biorą udział w ankietach z pytaniem "jakiej marki kremu używa Pani" i odpowiadają "Avonu" też niejednokrotnie kupują właśnie na Allegro. Po trzecie - wtajemniczanie klientów Avon w tajniki opustów i ile KK zarabia to totalna głupota osoby, która to robi. Czy jak idziesz do sklepu to sprzedawca mówi - "wie Pani na tych butach co Pani kupuje zarabiam 50zł, a na tej kurtce 100zł" ? Można pokusić się o kłamstwo, że są to podróbki czy też rzeczy kradzione, ale czy aż w takiej ilości ? Wiadomo, że 85% osób na Allegro to Liderzy, Klubowicze, którzy gonią za bonusami, kolejnym poziomem klubu itd. A że robią to nieuczciwie to niestety tylko pozostaje droga opisana powyżej. Avon nie wydaje mi się, by nam zbytnio pomógł, jeśli sami nie weźmiemy sprawy w swoje ręce. Można np. otworzyć stronę, gdzie będzie umieszczać się dane personalne z aukcji z podaniem ile ktoś sprzedaje itd. Ochrona danych osobowych tutaj byłaby dyskusyjna, bo ona obowiązuje osoby prywatne, a nie firmy, a za firmę należy traktować chyba kogoś kto sprzedaje na jednej aukcji ponad 10 sztuk danej rzeczy - a przecież wiemy, że na Allegro są aukcje z 100 i więcej sztuka jednego produktu. Wracając do klientów to tych możemy sobie zjednać: - profesjonalną obsługą - możliwością zwrotu / wymiany - pewnością, że otrzyma oryginalny przez nikogo nie używany produkt (na Allegro zapłaci i nie wie, czy ktoś zamiast perfum nie przyśle jej czasem starych gazet) - szybkością dostawy ( o ile często składamy zamówienia ) - pokazaniem, że u nas za dostawę nie płaci się, a tam doliczając koszt przesyłki i ryzyko klient wcale tak wiele nie zaoszczędzi w wielu przypadkach (np. w przypadku żeli, szamponów itp.) Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-04-22 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
Hej.
Mam mały problem z zamówieniem... Jestem dzień wysyłkowy A, czyli do dzisiaj mogę składać zamówienia na 2. termin. Tak się składa, że złożyłam wczoraj, bo myślałam, że dziś nie zdążę. A tu dzisiaj jedna zaspana klientka zamówiła jeszcze na ponad 200zł, skutkiem czego wskoczyłabym na 30%, bo wczorajsze zamówienie było na ok 400zł. Teraz zastanawiam się co mogłabym zrobić: 1) poczekać jak uruchomią stronę, anulować tamto zamówienie i złożyć jeszcze jedno już w całości 2) domówić zaraz brakujące rzeczy telefonicznie? Nie mogę sprawdzić statusu paczki, bo stronka jest nieczynna, więc nie wiem czy moje zamówienie pobrano już do realizacji :/ A z kolei czy jak domówię kosmetyki telefonicznie to policzą mi je jako osobne zamówienie czy zusammen z poprzednim? Chciałabym mieć całość na 30%, a nie tylko tą domówioną część ![]() Może któraś z Was miała podobną sytuację i mogłaby mi doradzić? Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż znalazłam skan pierwszej strony w wątku katalogowym i tam ewidentnie pod logiem wizażu jest czerwonym drukiem podana cena Edytowane przez patusia22 Czas edycji: 2010-04-22 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aby najszybciej sprawdzić stan zamówienia najlepiej to zrobić pod bezpłatnym numerem telefonu 800 800 888 - i tam bodajże pod opcją 4 lub 5 (wystarczy odsłuchać, którą cyfrę należy wybrać) jest sprawdzanie stanu ostatniego zamówienia. Jeśli zamówienia będzie miało stan, że "oczekuje" to wówczas wybierając opcję "1" i dalej zgodnie ze wskazówkami lektora (że "masz na koncie oczekujące zamówienia z katalogu ..., wybierz 1 aby dopisać do niego ...") można dopisać produkty i mieć pewność, że dołączą się. Jeśli już powstała faktura to wówczas nowy/wyższy opust będzie policzony tylko i wyłącznie do tej faktury, której wysokość już uprawnia do wyższego progu opustu. Ewentualnie można poprosić telefonicznie pracownika działu obsługi 22 878 28 00, i przedstawić mu sytuację np. w taki sposób, iż nie dopisałyśmy produktów i przez to mamy niższy opust. Ale to dobra wola pracownika, które może, ale nie musi zgodzić się, by skorygować już wystawioną fakturę do wyższego opustu i dopisać produkty do konta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Konto usunięte
|
krystell a co powiesz na to;
klubowiczom avon clubu przysługują spotkania DMS co 3 m-ce, nic takiego oczywiscie nie ma, npisalam do BOK z pytaniem co i jak, kiedy beda itd, odpowiedz; prosze sie w tej sprawie kontaktowac z DMS.....nr telefonu..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]()
![]() |
#1333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;18756028]krystell a co powiesz na to;
klubowiczom avon clubu przysługują spotkania DMS co 3 m-ce, nic takiego oczywiscie nie ma, npisalam do BOK z pytaniem co i jak, kiedy beda itd, odpowiedz; prosze sie w tej sprawie kontaktowac z DMS.....nr telefonu..... ![]() ![]() Lepiej pisać na adres: obsluga.korespondecji @ avon.com i tam pisać, prosząc o przekazanie listu do Działu Wspomagania Sprzedaży do osoby odpowiedzialnej za Avon Club. I nie piszcie "kiedy będzie spotkanie" tylko proście o wyjaśnienie "dlaczego DMS nie organizuje jakichkolwiek spotkań dla Avon Club, do których jest zobowiązana, o czym stanowi regulamin AC" Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-04-22 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
szeryfcio
|
No właśnie ja już pisałam wyżej, że do avonowskiej nie wszystkie grube kredki pasują. Kaszmirowe wchodzą, a big colour czy też stare metaliczne są węższe i tylko się w niej kręcą.
#1336 | |
Raczkowanie
|
Ok. 13:00 przyszła moja paczka. Wrzucili mi 7 katalogów więcej. W sumie to mi nawet tyle nie potrzeba, no ale nie narzekam, skoro za dramo
![]() ![]() Dla siebie brałam: -Złociście połyskujący cień do powiek Goddess - średnio ciemny róż, ładny, kupiłam, bo ten kolor był ostatni raz w regularnej sprzedaży ![]() -Złociście połyskujący tusz do kresek Dune z netto - średnio ciemny brąz, kupiłam, bo jestem bardzo zadowolona z koloru Storm (granatowy), ten też wydaje się bardzo fajny ![]() -Żel do mycia twarzy "Idealna Równowaga" pachnie jak krem-żel na noc z tej samej serii, mam nadzieję, że będzie lepszy w działaniu, bo krem jak dla mnie okropny jest ![]() Użyłam próbek szminek: Pro To Go Pink Sizzle i średnio mi się podoba ten kolor; i szminki Anew Silky Pink: okropny kolor, nie dla mnie, usta wyglądają na sine. Na razie żadna szminka z Avonu oprócz UCR Pout Cream mi nie podpasowała. Idealna z innej firmy (no cóż, mała krypto-reklama) to MNY Color Sensational 132. Nie wiem, czy kiedykolwiek spotkam taką w Avonie ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Taste Czas edycji: 2010-04-22 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Edit: Oj, sorry, pytałaś zapewne o temperówkę ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2010-04-22 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Taste;18757135]Clearly plum to przezroczysty. Plumping Pearl to przezroczysty z drobinkami
![]() oj bardzo ci dziekuije ... a w jakim sensie z drobinkami??? bo niebardzo wiem co masz na mysli...a tobie ktory kolorek sie najbardziej podoba i czy ta oferta dziala 1:1??z gory ci dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Raczkowanie
|
Dokładnie
![]() ![]()
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- No niestety ani w 8, ani w 9 nie widzę. Szkoda, kredka będzie musiała jeszcze poczekać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
a ja odliczam minuty, aby zobaczyć stronke ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
Ja też
![]() ![]()
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
Spóźniają się :f
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Raczkowanie
|
Ja też oczekuję na nową stronkę ale coś mi się wydaje, że to wcale tak szybko nie będzie znając avon. Żeby się tylko dzisiaj wyrobili bo chciałam zamówienie złożyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1350 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co to jest niepoważne z ich strony,że zmieniają stronkę w ciągu dnia zamiast w nocy. Jest już 10 minut po 17 ,a stronka nadal nie działa. Potrzebuję zobaczyć moje wcześniejsze zamówienie czy jest już fakturka wystawiona i złożyć następne. Nie wiem co jest ,a czego może brakować( zamawiałam dużo z netto).bo jak bym wiedziała, czego brakuje zamówiłabym coś zamiennego, a termin regularny właśnie mam dzisiaj.Telefon mnie w takim przypadku nie urządza.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.