|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
A ja robię mieszankę z nafty kosmetycznej, olejku rycynowego, żółtka, cytryny i oliwy z oliwek. ;P Włosy są bardziej miękkie i błyszczące, niestety nie uratowało to moich po rozdwajanych końcówek, daje się łatwo zmyć 2 razy szamponem. Trzymam kilka godzin, zależy ile mam na to czasu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
BAN stały
|
To ja jutro mam zamiar zrobić maseczke z olejkiem ryc.(cudeńko) aby nawilżyć i by się ładnie błyszczały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z naftą kosmetyczną niestety już tak nie jest. Nie można jej trzymać za długo,bo wysuszy włoski. Było też o tym kiedyś tu pisane ![]()
![]() |
#4024 |
Rozeznanie
|
A widzisz tego to nie wiedziałam. To może lepiej robić papkę z oliwy z oliwek, olejku rycynowego, żółtka i soku z cytryny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4026 |
BAN stały
|
No i nałożyłam
![]() ![]() Najważniejsze aby skończyć z prostownicą jednak dla mnie to nie takie proste bo po umyciu ma takie okropne loki(bo się puszą) i nie mam na nie wpływu, jak tylko torche urosną to rezygnuje z prostowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Przyczajenie
|
Dziś kupiłam olejek rycynowy do włosów. Miałam juz tyle odżywek balsamów i jedwabiów ale zaden nie pomagał. Mam bardzo grube i suche włosy w dodatku zniszczone od prostownicy. Chciałabym sie zapytać jak olejek działa na takich grubych włosać , wolałabym żeby nie urosło mi ich więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
BAN stały
|
No pewno Ci je nawilży, będą lśnić i bd miękkie w dotyku . Sama musisz sprubować jak dziła na twoje włosy a jeśli nie bd zadowolona dzilaniem to już nigdy wiecej nie użyjesz
![]() Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-04-23 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje że pomoże . Myśl ze na początek godzinka wystarczy , ide zrobić miksture i spróbować . Aby podziałało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
BAN stały
|
Uuff już trzymam godzine
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Przyczajenie
|
![]()
Na pewno wytrzymasz ja w kazdym razie trzymam kciuki. Nałożyłam przed chwilką cudowną odżywkę i czekam na efekty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Najbardziej zależy mi na tym aby szybciej rosły i mogła bym już powiedzieć "pa pa ![]() I zmyłaś już olejek ? Jakieś efekty ..? Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-04-23 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Przyczajenie
|
![]()
Tak zmyłam i powiem że naprawde moje włosy się błyszczą i są miękkie, jeszcze troszkę mi sie puszą ale w porownaniu do dni wcześniejszych jest o niebo lepiej, zaczne uzywac go częściej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nałożyłam olejek rycynowy+cytryna+żółtko. Ciekawe co z tego wyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie w jakich proporcjach daje sie składniki do tej maseczki. Ile ma byc tego olejku rycynowego? ile oliwy?
i co jest lepsze miód czy sok z cytryny? prosze pomóżcie ![]() Ps. i tak średnio jak długo trzeba trzymac ta maseczke na głowie?
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2010-04-24 o 15:51 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj kładę koło 18 i trzymam całą noc, zmywam rano koło 11. Zależy oczywiście od dnia. Daję raz na tydzień
#4039 |
Zakorzenienie
|
Ja mam sporo włosów- i dałam całą buteleczkę olejku, 2 żółtka i sok z połowy małej cytryny+ łyżka Waxa do blond.
Trzymałam jakoś 1,5 h i jestem bardzo zadowolona z efektów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
No całą
![]() ![]() bez problemu 2 razy szamponem zeszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
a ja siedze z tym wynalazkiem, az jestem ciekawa jakie beda efekty :P:P:P
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Zadomowienie
|
Choć ostatnio nie zadziałała na mnie rycyna postanowiłam mimo to spróbować jeszcze raz...a więc żółtko, 3 łyżeczki rycyny i kilka kropli cytryny i tak pół godziny z czapką na głowie siedziałam
![]()
#4045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale butelczeka olejku to 30 g wiec jakies 3-4 łyżki, takze nei jest to jakas przerazjaca ilosc. No chyba, ze 100 g zużyłas ![]() Ja dziś pierwszy raz robie te maseczke - zrobilam tak: 4 łyzki oleju, zółyko, dwie łyzki miodu, kilka kropel cytryny ![]() Zamierzam trzymac 1,5 godziny ![]() ![]() Aha, dziewczyny czy są jakies przeciwskazania co do czestosci tego zabiegu? W sensie czy mozna to robic np codziennie? Bo ja mam taką prace, ze z reguly popoludniami pracuje, wiec rano moge sobei spokojnie godzinke zawsze w tym "posiedziec". Tylko czy ma sens robic to tak czesto?
![]() |
#4046 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Czy znacie jakiś wątek o płukankach z kawy ktora jest dobra na porost włosów ??? Czytałam że kofeina zawarta w kawie pobudza cebulki ![]() ![]() A może ktoś z was prubował takie coś??????? Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-04-25 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry pomysł. Następnym razem zrobię sobie maseczkę z espresso ![]()
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
ja juz zmyłam maseczke i tak:
wypadło mi baaaaaaaaaardzo dużo włosów... aż sie zdziwniłam i nie wiem dlaczego. Czy to normalne?? sa troche bardziej miękkie i błyszczace ale bez rewelacji no i trzymalam ok 2h
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobaja mi sie moje wlosy po tej maseczce, na pewno powtórzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę z mieszanką na głowie:
*olej rycynowy *olej kokosowy *miód *parę kropel cytryny
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.