|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Dzisiaj byłam w Naturze i pani przy mnie rzucała filtry z kartonów
Oczywiście zapytałam czy będzie soraya 45 i będzie, za 22 zł. Także jutro kupuję a w sobotę testy.
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie w Naturze kupilam sorayie 45 za 21,50zl , stosuje juz tydzien - jestem zdowolna , tylko raz mnie piekŁa w oczy ale jak daŁam troche filtra pod oczy i musialo sie cos dostac - takze omijac okolice oczu z daleka
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy wszystkie nowe avenki mają parsol, czy może 30+ nie?
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx ja rozumiem
Labirynth ta Pollena nie jest chyba tonująca
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś w aptece pytałam o próbki Lierac, ale mimo, że mają pół regału tych kosmetyków, nie mieli żadnych próbek, a to dziwne We Wrocku gdy byłam w aptece nie pytając nawet o nic, oprócz żelu LRP babeczka włozyła mi do łapy chyba dwie próbki. W Arkadach to było.
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Superpharm już są filtry Sorayi i Lirene. Soraya chyba 19 zł. kosztowała, nie mogłam się oprzeć i kupiłam. Potrzebuję nowej szafy na filtry, kto mi kupi
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda,ze przy takiej cenie marnie z probkami Prosze wpisywac sie z nowosciami filtrowymi 2010
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2010-04-21 o 19:51 |
||
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
Kusi mnie ta mineralna Lirenka - mam nadzieję, że jest w pełni fotostabilna.
Bo obecnie mi tylko filtry fizyczne zostały
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli ktoś miałby skład tej mineralnej lirenki to prosiłabym o wpisanie. Zależy mi również na informacji czy zawarte w niej (zapewne)tlenek cynku i dwutlenek tytanu są mikronizowane(nie wiem czy tak się to nazywa,chodzi mi o nanocząsteczki). |
|
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie zalamujcie mnie
Kupilam ta emulsje Avene bo chcialam miec wreszcie jakis filtr pod makijaz, a tu sie okazuje ze on ma parsol...(jak on sie nazywa w skladzie?)Dla pewnosci, mowicie o emulsji w pomaranczowej tubce z pompka? Chcialam jeszcze zapytac czy jesli nakladam filtr ok godz 10 rano to czy pod koniec dnia (18-21) istnieje jeszcze jakas ochrona? Bo powiem szczerze ze nie mam mozliwosci reaplikacji kremu w pracy, bo musialabym sie malowac od nowa. No a teraz lato sie zbliza, po pracy pewnie bede wychodzic na miasto dopiero i tak sie zastanawiam co z tym fantem zrobic. Niech mi ktos podpowie plz.
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówimy o tej właśnie emulsji
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- Bo ona wybredna jest (jak jej właścicielka )
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja z kolei używałam kremu dla suchej 50+ i ten ze świecącego, ale bielącego minimalnie zmienił się w taki jak dawniej emulsja 50+ (nie świeciła się, konsystencja mniej odżywcza niż krem, ale bieliła). Ja jestem zainteresowana nie bieleniem, świecenie może ewentualnie być
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wygląda na to, że krem zmienili w stronę emulsji, a emulsję w stronę kremu, hmmm dziwne
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
bosti dziekuje za odp.
Kurcze jak mnie wkurza jak zmieniaja sklady i "ulepszaja" i tak dobre produkty.
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie! po jaką cholerę "ulepszają" coś, co jest bardzo dobre?? przestałam lubic avene
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś pierwszy raz nałożyłam Avene mleczko spf 50+ do twarzy i ciała (wg opakowania "bez parabenów, nowa formuła").
Wrażenia: nakładam przepisową ilość, i się wchlonęlo, blysk taki sobie, w oczy nie szczypie co jest ogromnym plusem. Za to ma przeogromny minus: bielenie na max! Wyglądałam jakbym spędziła 2 tygodnie w kostnicy: twarz biała z lekkim odcieniem różówo-fioletowym. Nie planowałam dziś wychodzić z domu za wiele i nie chciałam się pudrować, ale bez tego nie mogłabym sie nawet domownikom pokazać. Poczekałam 15 minut w nadziei, że może kolor jakoś znormalnieje, ale nic z tego, musiałam walnąć na to skrobię z cynamonem. A i tak miałam wrażenie, że mi spod spodu biel wychodzi. Ale taki 'puder' mi się bez zarzutu na Avene do teraz trzyma. Pachnie jak krem Nivea ( lepsze to niż alkoholowy zapach antheliosów). Podsumowując: nigdy już nie kupie, ta biel przekreśla wszystkie ewentualne plusy. Mam też próbkę antheliosa spf 50+ fluidu barwiącego, i będę testować jutro, to zdam relację
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Filtry mineralne nie sa takim idealnym rozwiazaniem-moze na ekspozycje czynna owszem ale tez trzeba pamietac o sumiennej reaplikacji i dosmarowywaniu bo niestety duzo latwiej przy nich oslabic ochrone.Druga sprawa to nie wyobrazam sobie zrobienia makijazu na filtrze mineralnym juz nie wspominajac o tym jak spadnie ochrona....
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam takie WAZNE pytanie. Czy antka mozna nakładać na popękane naczynka? mam je na całej brodzie i rzadko na plikach, stąd też biorą się moje mega stany zapalne na skórze. A antek przeciez ma dużo alkoholu (czego nie mogę znieść)....
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz bardzo indywidualna sprawa- z reguly alkohol denat.podrazniac moze jak najbardziej ale wszystko zalezy od ogolnego skladu a nie jednego skladnika-nie ma tutaj sztywnej reguly choc dla odmiany ja np.zle reaguje na filtry Vichy,ktore tez nie stronia od tego skladnika....
|
|
#2604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy reakcja naczynek na filtr z alkoholem zazwyczaj pojawia się już na początku, czy może być "bombą" z opóźnionym zapłonem? Póki co moja cera bardzo dobrze przyjmuje Antka AC Wiem, że to sprawa indywidualna i oczywiście cały czas obserwuję twarz. Chciałabym jednak zgłębić teorię
Edytowane przez Trawa_cytrynowa Czas edycji: 2010-04-22 o 17:42 |
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
No ja dziś przeżywam koszmar... i zaczełam się zastanawiać dlaczego az tak powaznie reaguje cały czas w tym samym miejscu moja skóra. Przyjżałam się naprawde bardzo dkokładnie i zauwazyłam, że mam cała brodę a niektórych miejscach aż do przebarwienia maciupkie chyba z milion opękanych naczynek..... wiem, to się kwalifikuje do elczenia, ale nigdy dotąd nie zajmowałam sie pielęgnacją cery mieszanej z popekanymi naczynkami...
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jeden kosmetyk moze wywolac podraznienie a drugi nie;sa skladowe gdzie alkohol denat.jest neutralizowany przez inne skladniki podobnie jak propylene glycol ktory jest tzw.rozpuszczalnikiem. Nie ma gotowej recepty,niestety Cytat:
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
|
|
#2607 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo będę mogła używać MACi albo będę musiała używać Haushuki co mi się nie uśmiecha. A MACi kocham miłością czystą Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-04-22 o 18:55 |
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przetestowałam multum filtrów i tylko stara Avenka nie robiła mi krzywdy
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscy wybralabym mniejsze zlo czyli dopasowala to do potrzeb swojej skory i podzielila ekspozycje na czynna i bierna.Osobiscie nie daje sie zwariowac,nawet jak kwasilam sie czy stosowalam Diroseal to staralam sie zachowac zdrowy rozsadek bo mozna zwariowac inaczej
|
|
#2610 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dopasować to do mojej skóry to jest to - Chyba zjadę na filtr 15 i nie będę szaleć bo nie ma co, a kwas muszę oddać, bo już mi nie jest potrzebny, a na dodatek ostatnio mnie podrażnia ![]() A na lato się pomyśli. Wszystkie Avene mają teraz ten parsol? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Oczywiście zapytałam czy będzie soraya 45 i będzie, za 22 zł. Także jutro kupuję a w sobotę testy.

- Bo ona wybredna jest (jak jej właścicielka