|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() nienawidze niesprawiedliwosci, wiecie? moj stopien irytacji dnia dzisiejszego osiaga maksimum. nie wiem czy mozna byc bardzej zirytowanym. ta, ja za swoje zdanie nie lubie się z ww. panią, ale coż. dzis akurat sobie rozmawialismy o naszej klasie. pelno u nas osób, ktore dbaja tylko o siebie. ktorym zalezy zebys ty miala gorzej. nie wiem jak mozna takim byc. w tej klasie jak mowisz komus czesc, to sie dziwi, że mu powiedziałas ![]() ja nie wiem, co trzeba miec w glowie zeby sie tak zachowywac... zaraz mam chemię, potem napiszę wam akcję z chemią w szkole następny przykład sprawidliwości.choc mnie ta sytuacja nie dotyczy osobiscie, to irytuje niesamowicie... bo nawet gdy sie nie spodziewasz po nauczycielu - gdy nigdy nie dalo sie zauwazyc faworyzowania kogos - tak teraz to widac niestety. ech. mama ma oddać po pracy bo bedzie w okolicy, akurat niedaleko mnie to jest czuje sie jak samarytanin Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-04-22 o 17:28 |
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
uwielbiam takie osoby, co mają w głowie pustkę, ale średnia i tak 5,0. Wszystko robione dla ocen, byleby była jak najlepsza, dostać 3 [tróję] równa się z tragedią itp. itd. Ostatnio myślałam, że padnę ja słuchałam koleżanek na lekcji angielskiego, rozmowa na temat pracy klasowej:
M- ile dostałaś? A- 4 M- Czemuuu? ;o A- mówiłam Ci, że mi nie poszło. i tak sobie myślę "Boże jak mi jest Was żal!". albo nienawidzę, gdy pytam się kogoś czy u mnie, a ta osoba zarzeka się, że nie umie, chociaż wiem, że jest wykuta i w rezultacie dostaje 5. Boże, tak jakby wstydziły się własnej wiedzy. Ja, gdy czegoś nie umiem to tak jest i mówię to, a nie ściemniam i udaję, że nie umiem. <może chcą się wtopić w tłum?>
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-22 o 17:48 |
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w klasie jest niestety ( no w sumie to nie takie niestety ) zupełnie inaczej niż u Was.. większość wysoka średnia i przy okazji wysoko matury. To motywuje ale też załamuje
![]() Karolina, nie ciesz się tak Ja byłam w piątek tydzień temu i chyba nie muszę mówić co było w sobotę.
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.facebook.com/group.php?gid=200385536676
Jak to przeczytałam to padłam
|
|
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobree
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na zawsze sobie zapamiętam, gdy na historię nie umiałam NIC - tzn. nie zajrzałam nawet do podręcznika, wszyscy mówili, że nic nie umieją, a potem się okazało, że tylko ja siedziałam i się patrzyłam w sufit na całej kartkówce ![]() nawet na fejsie należę do grupy nie chodze i nie gadam, że nic nie umiem, a potem mam 5.0 ![]() łaaał ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- dlaczego czasem żałuję, że nie poszłam do innej szkoły. ale nie wiem czy powinno się kierować przy wyborze szkoły, bo często im lepsza - tym większy wyścig szczurów i takie właśnie walki o oceny, które nic nie znaczą. chociaż może w lepszej szkole nie ma dobrych ocen za darmo ![]() nie wiem, ale żałuję wyboru i wiem, że jest wiele takich osób, jak ja...
|
|
|
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd ja to znam. Ja żałuje wyboru mojej szkoły i klasy, ale u mnie w mieście są dwa licea, a reszta to jakieś liceo-techniko-zawodowki. No i to moje jest niby najlepsze w powiecie i trzecie w województwie, według rankingów. Jednak poziom na niektórych przedmiotach był marny. Śmieszy mnie teraz ta walka o oceny i niesprawiedliwe ocenianie. Z Polskiego mam 3, jak 3/4 klasy mając oceny takie jak kilka osób, które ma 4. No, ale ja się przez trzy lata nie bałam pokazywania tego, że nie zawsze się zgadzam się z tą nauczycielką. No i jeszcze jedno. Nagle piszemy dużo wypracowań z WOSu, od kilku tygodni zawsze na piątek. Teraz jedno na jutro, a kolejne na poniedziałek. Ja rozumiem, że matura, że mamy ćwiczyć. Tylko nasza nauczycielka sprawdza to po nazwisku. Bez czytania, daje ocenę. Więc co nam to da skoro nie wiemy jakie błędy popełniamy ? Napiszę dzisiaj wypracowanie na jutro, ale tego na poniedziałek nie piszę, bo mi szkoda czasu. Ja się bardzo cieszę, że już koniec tej szkoły. Klasy mojej nie lubię, no może ze trzy osoby..
|
|
#3009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze 18 lat i czuję się młodo
![]() Ale widzisz, też zdrobnienie :-o Cytat:
![]() I jak na tym nk, rzeczywiście Ładna? ![]() Cytat:
a z tym ostatnim najlepsze ![]() Cytat:
mam takiego kolegę (Kamila, opowiadałam Ci o nim B...) zawsze mówi, że on to się w ogóle nie uczy, nic nie umie na żadną klasówkę, a to 4-5 zawsze ma, ale ok, teraz w klasie maturalnej, to tylko wosu trzeba się było naprawdę uczyć, siąść z książką i kuć. Najgorsze jak po klasówce mówi "żadnego zadania nie zrobiłem!" później oddaje, a ten np jednego nie ma dobrze, reszta idealnie ![]() A jego mama rozmawiała z moją z pół roku temu "B. się cały czas uczy, dosłownie go nie poznaję, bez przerwy siedzi przed książkami" ![]() Ja nigdy nie mówię "nic nie umiem:, bo nigdy nie było na jakiejś historii czy innej biologii, że przed klasówką w ogóle nie zajrzałam do książki. Przed klasówką ze stereometrią np mówiłam otwarcie, że nic nie zajrzałam, nie zrobiłam żadnego zadania, tyle tylko, co dwa tygodnie wcześniej na poprzedni, odwołany termin. Na angielskim podobnie, że improwizuję, mówię sama od siebie, ale u mnie to jest gramatycznie, poprawnie i babka zalicza Z tym ocenianiem po nazwisku, co Martyna pisała sprawdzone w poniedziałek kartkówki z angola, mieliśmy napisać po zdaniu do każdej kropki z pocztówki, żeby tylko zrealizować treść. Podziękuj za zaproszenie za ślub, coś tam, coś. Thanks for an invitation for me to your wedding, chyba tak napisałam. Babka mi dopisała wedding reception, a ja się pytam czemu, skoro na lekcji tą pocztówkę pisaliśmy jako invitation to wedding, "Bo to ty, gdybym ci stawiała same piątki, to byś się nie starała" ![]() ![]() ![]() ------ Było super może nie sam Dzień Otwarty, bo w sumie nic ciekawego, konkretnego nie było ale tak ogólnie, miło spędziłyśmy czas (poza babą, która wyzwała nas od niekulturnych studentów, że jej pod oknem chciałyśmy zaparkować I już widzę, że tego właśnie mi od dawna brakowało, takiego dnia spędzonego z dziewczynami. I że zrobię dużo, żeby takie chwile się powtórzyły
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-04-22 o 19:54 |
|||
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yeah.święta racja. Cytat:
składam papiery też na nawigację od poniedziałku idę robić badania a ta sanacja to po prostu zaświadczenie, że ma się zęby zdrowe (muszę iść do dentysty, właśnie.. ale muszę dentystę zmienić, bo moja zdziera po 80zł od ubytku. I możesz mieć np. dwa ubytki w jednym zębie. I już 160zł a skąd ja tam wiem ile mam ubytków? może mi powiedzieć, że w jednym zębie mam 3 albo 4 w ogole, i tak tego nie wiem, a zapłacić trzeba)
|
|
#3011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), niż jak ktoś gada, że nie umie, a potem wyraźnie widać, że pisze i że po prostu umie i się uczył bo bez nauki, by nie pisał nic.własnie, w mniejszych miastach zupełnie inaczej się wybiera licea. a u mnie ? wybór taki, że się utopić mozna. nawet jakbym szła do lepszego - nic by to nie zmieniło. nie wiem, więc jak można komuś radzić wybory liceów nie mam na to dobrej rady.gdy ja dokonywałam wyboru sądziłam, że w każdym liceum się nauczę, bo to ode mnie zależy i od nauczyciela, nie od tego która szkoła jest w rankingu. własnie myślałam też o tym wyścigu szczurów... ale z drugiej strony, może w takiej lepszej szkole nauczyciel więcej wymaga, niż u nas. bo w końcu są tam lepsze osoby, z większą liczbą punktów się dostały, więc znaczy, że już dużo umieją, że są zdolniejsze. tylko skąd pewność, że nie na samych wymaganiach wobec uczniów się kończy? skąd pewność, że także dobrze uczy? sama mówisz też, że poziom na niektórych przedmiotach jest marny - to już chyba w każdej szkole się zdarza, tylko co innego marny poziom woku, po, czy pp, a co innego polskiego, matmy, czy angielskiego... też bym nie pisała. między innymi dlatego nie przyniosłam na biol tych arkuszy bo zero w tym sensu i logiki.ona sama mówiła, żeby spisać z klucza, że nie zalezy jej na samodzielnej pracy (!), tylko chodzi jej o to, aby zrobic to co ona chce ![]() proszę was, to nauczyciel rozszerzonego przedmiotu? ![]() u mnie tak jak na chemii - ktoś kto nie chodził do niej na kółko, nie ma szansy mieć lepszej oceny. chłopak, który niewiele ogarnia, matura bardzo źle (jak cała klasa...), oceny takie jak moje, a ma o 2 stopnie większa ocenę na koniec roku, bo pani dała mu do napisania jakiś sprawdzian (!), którego z resztą też nie napisał dobrze! A. ma dobre oceny, jej wynik z matury był 3 najlepszym wynikiem (!) - pani nawet nie zaproponowała jej pisania tego sprawdzianu. sama spytała. ale oczywiscie nie podniósł jej on oceny, bo jak to ujeła... nie siedziała obok tego chlopaka, ktory pisal wczoraj i ktory podpowiadał komuś innemu ![]() dzięki tym jego podpowiedziom, 5 na koniec roku ma osoba, która maturę napisała o 20% gorzej od A. ![]() to jest niesprawiedliwe... i to o tą niesprawiedliwość się rozchodzi, nie o ocenę. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() normalna ![]() ucieszyła się podobno mam się wygadała ![]() no to super, że było super, a takie panie to mnie irytują wyjątkowo ) czepia się jak jest mało osób, o to, że w środkowych ławkach nikt nie siedzi, centralnie przed nią. co to, nasza wina, że środkowy rząd się zerwal ![]() no toż Ci dawno mówiłam, że musisz się wyrwać z kimś innym, sama, nie z waszymi wspólnymi kolegami każdy tego potrzebuje. samodzielnych wyjsc, swojego towarzystwa Cytat:
ale kradziejka z niej
|
|||
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martyna, będziesz GPS-em? ![]() Powiem Wam, że karykatura, jaką dostanie nasz wychowawca będzie boska Pokażę Wam, jak babka zrobi i wrzuci zdjęcie
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz pamiętaj, że oprócz imprez można zrobić sobie babskie party ![]() hahaha łaaa, to taka profesjonalna będzie? on ma na serio to volvo ?a u nas, co do mojej kochanej klasy, to nawet nie wiem, czy ktoś się martwi o to
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musiałabym teraz tyle sama zakuwać, ale cóż, nic się już nie zmieni. Ale mnie zęby na.pier.da.la.ją
|
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchaj, full professional, 55 zł na Allegro! ![]() Ma jakie wypaśne, jechałam nim do Katowic Weź, my tu, Martyna, Kamila, ja, kupujemy długopisy grawerowane, a Ty nawet nie wiesz? ![]() Nie dziwię się ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Jeszcze nie napisałam, co w tej zaj.ebistej szkole wymyślili! ![]() Podobno dyrektor źle wywiesił na tablicy terminy matur i przełożyli nam (tzn u dyra od początku tak było) ang P z 21. na 24. 24.05 - ang P 25.05 - niem P 26.05 - ang R ![]() ![]() : baba:
|
|
|
|
|
#3016 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na szczęście mam zgraną klasę, nie licząc oczywiście Stypendystki i jej kolezanek, które zrobią wszystko co ona im każe. Na szczęście żadna z nich nie przyjdzie na imprezę zakończeniową- i dzięki Bogu W ogóle zastanawiam się czy nie iść na kurs opiekuna kolonii
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja Cięęęęę... :seks:![]() kupe kasy kosztuje, kurnaa.... nie, nie wiem, bo nie jestem przewodniczącą, a przewodnicząca nie raczyła nas poinformować, czy coś wymyśliła, ani spytać nas o pomysły. ale was wyr.uchali
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że niby ja jestem zachłanna i nikomu nie chcę pomóc.
|
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż.nieuwaga mojej humanistki od matematyki niestety mnie zirytowała, bo mam z tego powodu problemy teraz ![]() masz rację ze świadectwem, tylko taka niesprawiedliwość boli. bo jak już mówiłam, w du.pie z oceną... no u mnie też mam zgraną klasę, gdyby nie liczyć 3/4 tej klasy ![]() jesli lubisz dzieci
|
|
|
|
|
#3020 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i jeszcze dup.ę mi obrabiają, że jestem głupia, nie chodzę do szkoły i się nie uczę, mają te swoje 4,5, ale wyniki gorsze ode mnie. a w tyłku, po co im te oceny w ogóle teraz skoro w głowie siano i matura na 35%? Cytat:
umiesz? nie! jak ci poszło? źle, nic nie umiałam. ocena później 5 i się szczerzy widzę, że u każdej to samo, aż cytować nie ma sensu :P a i wyboru liceum bardzo żałuję, niczego mnie nie nauczyli oprócz geo i polskiego, na wyniki na maturze muszę pracować sama i w ogóle lipa. ani wosu, historii, matmy, angielskiego...nic.. ;/ w ogóle humor dziś mam fatalny, najchętniej zabiłabym kilka osób mogłam iść do technikum... |
|||
|
|
|
#3021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo jaka fajna grupa. ![]() Cytat:
W ogóle jak zebrało nam się nam na narzekanie. To ja muszę się uzewnętrznić. Otóż za mną na religii siedzą dwie kujonki- Martynka (cieszy się z byle czego, wkur. mnie jak ona szczerzy te swoje zęby, gdy dostanie 5 skacze jak głupia z radości) i Justyna (głupio mądra panna, co to nie ona, znawca mody, a ubiera się TRAGICZNIE, przemądrzała i do tego wygląda jak ivan komareno [nie chce mi się sprawdzać jak to się pisze] oo i jak byłam w mojej grupie to nie dała nikomu dojść do słowa na angielski) no i rozmawiają: J- Ejj w ogóle mój brat jest na etapie "to be", "I am, you are" M- eee sad. to "sad" jest dla mnie hasłem roku po prostu dobra jak to Marta kazałaś, wdech wydech...
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-22 o 22:10 Powód: błędy |
||
|
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że ona taka dżezi jest i krejzi? ![]() bo w ogóle, trudno jest zdecydować się w gimnazjum, co do przyszłości. mało osób wie jak na prawdę wyglądają studia filologicznej - ja też o tym marzylam. wiele rzeczy wydawalo mi sie fajnych/beznadziejnych bo niewiele o nich wiedziałam. wdech wydech Cytat:
ja sie poirytowałam dziś już wystarczająco. a przez to cały wieczór nic nie robiłam ![]() daje sobie już dzisiaj siana... odpocznę. jutro mam cały dzień
|
||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj niezły bulwersik niektóre mają ;P
Miałam wczoraj napisac, ale padłam po tej całej kolacji i nie dałam rady ![]() Zdjęc nie zrobiłam, a to dlatego że moje zdolności kulinarne ograniczają się do jajecznicy i kanapek a wczorajsza tortilla to już było 150% ponad program Dostaliśmy wreszcie płyty ze studniówki Dźwięk beznadziejny, to samo montaż... Chłopcy biorą od niego cały materiał i sami to posklejają. Oddała nam dzisiaj wypracowania z polskiego, całe 40 pkt miałam ( ale się chwalę ![]() Chyba będzie zarwana nocka bo mi się korki z biologii jutro szykują. Yeah.
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dosłownie, trafiłaś w sedno sprawy. Ona myśli, jestem fajna! Uwierzcie, nie zniosłybyście słuchania ich rozmów. Ja wymiękam, raz nawet założyłam sobie zatyczki do uszu na lekcji! .
![]() Marta(2) szybko ten film dostaliście śmieją się ze mnie, że mi mózg spuchnie od tej nauki. Jezusiu, szkoda, że dopiero teraz też żar we mnie wstąpił, a nie jakiś rok temu. ![]() ej [biologiczki] to prawda, że nasza mądrość zależy od tego jak bardzo nasz mózg jest pofałdowany? im bardziej pofałdowany tym jest się mądrzejszym? jak tak to, mój mózg jest słabo pofałdowany
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-04-22 o 21:32 |
|
|
|
#3026 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
krzywe nogi, tona tapety i za top modelkę robi kiedyś ją lubiłam, teraz widzę że w mózgu ma trociny ahh..i jak ona się na modzie nie zna! zawsze LV, Gucci czy D&G jest a że ryneczkowe to co za różnica ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nawigacja, to na akademii morskiej.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twoja historia jest sad. o nie mogię. jaka Martynka i Justynka ![]() Cytat:
ja też żałuję, że nie poczułam żaru w tyłku rok temu. chyba tak jak mówisz im więcej zwojów tym coś tam. haha.
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z tym żarem też tak mam. Nie wiem, w co ręce wsadzić. przeglądałam sobie aukcje na allegro, żeby się trochę zrelaksować, ale gdzie.. po 10min. - Boże, ja się nie uczę! słówka czekają! , krzyżyk na allegro i do książek.Żebym uczyła się tak żarliwie przez 3 lata, to bym była mądrzejsza od tych magistrów-profesorów. ![]() A co najgorsze, zmienił mi się radykalnie system wartości. Wcześniej ekscytowało mnie, że idę na imprezę, wypożyczyłam nową książkę albo gdzieś jadę, w jakieś nowe ciekawe miejsce. A teraz? teraz podnieca mnie, że ściągam sobie nowe materiały do angielskiego z neta.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ogóle się z angielskiego nie uczę, nie dlatego, że jestem pewna swojej wiedzy czy coś, ale po prostu jest ważniejszy materiał do przerobienia. dobra zaczynam czytać kolejne streszczenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

po polsku nie umie się wypowiedzieć, a wszystkich wiecznie komentuje i umie tylko podpi.erd.olić, nigdy nie pomoże.
bo sama dostała 3 z tych słówek i nie chciała żeby ktoś miał lepiej 

następny przykład sprawidliwości.

(poza babą, która wyzwała nas od niekulturnych studentów, że jej pod oknem chciałyśmy zaparkować
bo bez nauki, by nie pisał nic.

?

Dźwięk beznadziejny, to samo montaż... Chłopcy biorą od niego cały materiał i sami to posklejają.