zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 09:34   #3871
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Aguś i tak trzymać. Optymizm jest bardzo potrzebny.
Ja trzymam cały czas

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:12   #3872
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebites Pokaż wiadomość
Ale tak też wpadłam zapytać. Bo dopóki mnie to nie dotyczyło nie interesowało mnie. Biorę teraz hormonalne itp. Gdy idę do jakiegokolwiek lekarza i pyta mnie o jakieś choroby i przyjmowane leki...no to odpowiadam ze tam PCO i hormonalne biore itp. To pierwsze pytanie jakie słysze od nich to czy nie przytyłam od nich, czy nie tyje , lub różne podobne. O co w tym chodzi? To jakaś teoria że od hormonalnych się tyje? czy jak?
W sumie to tabletki anty zatrzymują wodę w organiźmie i stąd można mieć wrażenie przytycia. Na ulotkach pisze, że masa ciała może się zwiekszyć, ale może też spaść to zależy od organizmu kobiety, każdy jest inny i reaguje inaczej.
Ja biorę od grudnia Yasminelle, jestem w trakcie 5 opakowania i przyznam, że waga troszkę się podniosła (2 kg) ale może to nie od tabletek tylko przez święta Najpierw Bożego Narodzenia, potem Wielkanocne... heh. Liczyłam, że może tabl anty "powiększą" mój biust, bo mam malutki... Początkowo może i tak było, miałam wrażenie, że "urósł", ale teraz chyba wrócił do stanu poprzedniego... ale niestety zauważyłam, że mam większy cellulit i rozstępy na udach i pupie walczę z tym, ale na razie jakichś wyraźnych rezultatów nie widzę niestety... chlip chlip...

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:22
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:10   #3873
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kiedyś usłyszałam, ze najlepiej jest pić co najmniej dwa litry wody dziennie, to wtedy i woda się usuwa i cellulit zmniejsza (jestem żywym dowodem, od dwóch tygodni pijam dwa litry wody plus herbatki czerwone i moj cellulit się zmniejsza, nie używam nic, raz na jakiś czas machnę peeling kawowy i jak soboe przypomne to się smarne balsamem (a mam taki taniutki) a skórę mam miękką i gładką

Agatka jest już z nami
Stary 2010-04-21, 14:11   #3874
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
W sumie to tabletki anty zatrzymują wodę w organiźmie i stąd można mieć wrażenie przytycia. Na ulotkach pisze, że masa ciała może się zwiekszyć, ale może też spaść to zależy od organizmu kobiety, każdy jest inny i reaguje inaczej.
Ja biorę od grudnia Yasminelle, jestem w trakcie 5 opakowania i przyznam, że waga troszkę się podniosła (2 kg) ale może to nie od tabletek tylko przez święta Najpierw Bożego Narodzenia, potem Wielkanocne... heh. Liczyłam, że może tabl anty "powiększą" mój biust, bo mam malutki... Początkowo może i tak było, miałam wrażenie, że "urósł", ale teraz chyba wrócił do stanu poprzedniego... ale niestety zauważyłam, że mam większy cellulit i rozstępy na udach i pupie walczę z tym, ale na razie jakichś wyraźnych rezultatów nie widzę niestety... chlip chlip...
Ja schudłam i biust mi się powiększył i nawet tak został, więc wszystko zależy od organizmu .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:18   #3875
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja schudłam i biust mi się powiększył i nawet tak został, więc wszystko zależy od organizmu .
Też bym tak chciała... pozazdrościć tylko!
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:09   #3876
jojla
Zakorzenienie

Witam

Pisałam na wątku kilka dni temu ale wtedy miałam tylko wyniki usg, dzisiaj udało mi się odebrać (w końcu ) wyniki badań krwi. Czy mogłabym prosić o pomoc w interpretacji?

TSH 2,021 mikroIU/ml (norma 0,350-4,940)

FSH 7,35 mIU/ml

LH 15,54 mIU/ml

test czynnościowy - prolaktyna:
prolaktyna: 25,00 ng/ml (norma 1,90-25,00)
prolaktyna po MCP 113,00 ng/ml

Jak pisałam wcześniej badanie zrobione w rzeczywistości w 50dc ale usg wskazywało na I fazę cyklu.

Podczytuję trochę wątek i życzę Wam wszystkim powodzenia we wszelkich staraniach

pozdrawiam

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:16   #3877
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Na moje oko stosunek LH do FSH wskazywałby na PCO, właściwie nie jest prawidłowy powinien być jak najbliżej 1:1
TSH w normie, prolaktna trochę podwyższona, nie wiem jaka powinna być po obciązeniu

Agatka jest już z nami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 19:34   #3878
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Na moje oko stosunek LH do FSH wskazywałby na PCO, właściwie nie jest prawidłowy powinien być jak najbliżej 1:1
TSH w normie, prolaktna trochę podwyższona, nie wiem jaka powinna być po obciązeniu
Dziękuję za odpowiedź
No właśnie usg sugerowało pco i dlatego ginekolog kazała mi zrobić te badania, chciałam tylko się upewnić chociaż dopóki nie odebrałam tych wyników to po cichu w duchu liczyłam, że może to jednak nie to...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 23:02   #3879
wirtualnania
Przyczajenie

Dot.: zespół policystycznych jajników

Witaj!
Po lutenylu miałam to samo choć inne dolegliwości niż Twoje.
Nie poznawałam się w lustrze- inna osoba. Tak okropna cera- wyszły pryszcze , bruzdy, tłusta cera, choć zawsze była problemową.
Wyglądałam na chorą - koszmar, nic nie działało.
Kupiłam dość drogie tabletki na cere- pomogło(końska dawka) po kilku dniach zauwazyłam poprawę. Polecam-INNEOV na niedoskonałości- równiez hormonalne (ok 80 zł- 40 tabl.)
wirtualnania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:56   #3880
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: zespół policystycznych jajników

hej dziewczyny dawno mnie już tu niebyło czasami lubie tu jeszcze wejśc i zobaczyć co sie dzieje czy ktorejs udało się już zaciązyć Azakowana życze powodzenia i 3mam mocno kciuki
Matur-a już tak dobrze było i znowu się nakręcasz dziewczyny naprawdę niesą w stosunku do ciebie złośliwe probują ci pomoc są z tobą odp na każde twoje wątpliwości czytałam tu wypowiedz twoją że pojdziesz do lekarza jak one będą ci kazały no kobieto jesteś pełnoletnia to jest twoje życie twoj organizm to ty powinnas najbardziej o siebie dbać jeżeli masz wątpliwości to idziesz do lekarza a nie pytasz się dziewczyn czy powinnaś przeciez one nie są ani lekarzami ani jasnowidzami żeby przez komputer stwierdzić czy powinnaś iśc do lekarza czy nie.Ja jak mam wątpliwości dzwonie umawiam się i idę do lekarza on mnie bada i mowi czy są powody do niepokoju czy nie kto lepiej ci powie czy coś się dzieję jak nie lekarz ktory widzi cię w realu może cię dotknąc zbadać ocenić twoj stan zdrowia i dam sobie rękę uciąć że twoje problemy żołądkowe właśnie stąd się biorą nerwy, nerwy i jeszce raz nerwy jak ty się tak wszystkim martwisz to jelita zaczynają nieprawidłowo pracować i tak się potem dzieje wiem coś o tym bo ja straszny nerwus jestem i to samo się działo z moimi jelitami jak tylko sie lekko zdenerwowałam a że ja często wpdalam w jakieś nerwy to już lekkie zdenerwowanie wystraczyło by podrażnić jelita i spędzić cały dzień w wc tak więc wyluzuj wychodz częsciej na świoeże powietrze jak jest piękna pogoda słonecznie bierz kocyk ksiązki zasówaj gdzies do parku pod drzewo połż sie i ucz się lub czytaj książki dla relaksowania się to ci naprawde pomoże bo dziewczyny tu naprawde ze szczerego serca ci tu radzą one same mają swoję i to większe problemy a i tak chętnie strarają się tobie pomóc mimo że zabardzo ich niesłuchasz ja też złośliwie ci tego niepiszę ostanowiłam to napisac byś zrozumiała że niejesteś sama że takich aj ty z pco jest wiele ja też mam pco a to że udało mi się tak szybko po stwierdzeniu choroby zajśc w ciąze to naprawdę jakiś cud i pomoc dziewczyn z tego forum to one mi podopiedziały bym tak bardzo niemyślała o ciązy bym sobie dała spokoj i na jakis czas troche wyluzowała i prosze udało się tak jak 2,5 roku się starałam na siłe że musi być teraz i już to nic niewychodziło a przestałam tak o tym myśleć dałam trochę na wstrzymanie i proszę jest fasolka w tamtym tygodniu akurat trafiłam do szpitala musiałam zostac na obserwacji bo mocno krwawiłam myślałam ze straciłam moją fasolkę cała szyjkę miałam zapełnioną krwia wiec wpier musieli przystopowac krwawienie by mnie zbadac i doowiedzieć się co jest nie tak okazało się ze z dzidzią wszystko dobrze kosmówka się nieodrywa serduszko biję nawet je słyszałam niesamowite przeżycie okazało si.ę natomiast ze to przez polip krwawie bo go mam na szyjce i powiedzieli mi ze mogę nawet tak do końca ciązy krwawić tzn mogę plamić bo jeżeli jeszcze raz nastąpi takie obfite krwawienie to mam się natychmiast zgłosić do szpitala zmienili mi luteine dopochwową na taka pod język i mam się oszczędzac dużo leżeć-co za wredny polip strasznei zła jestem ze akurat teraz się przytrafił ale lekarz prowadzący ciąze powiedział że przez to też mogłam czasami tak długo starać się o dzidzie bo mogł ten polip być wyżej i tam blokować wszystko a teraz się obsunął niżej na szyjkę i pach odrazu zaciązyłam nic w każdym razie teraz jest 10 tydzień serduszko bije dzidzia się rozwija i oby tak dalej a będę badzo szczęsliwa znowu się wam tu rozpisałam zanudze was tu dziewczynki kochane pozdrawiam was mocno sciskam przesyłam buziaczki i pozytywne fluidy
Stary 2010-04-22, 15:17   #3881
simonee
Zakorzenienie

Monika nie zanudzasz!Ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo z tym polipem :/ zreszta fajnie jest czytac dobre wiesci z dobrymi emocjach. Niech twoje malenstwo rosnie i dobrze sie rozwija pod Twoim serduszkiem
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 20:59   #3882
MATUR
Raczkowanie

dziewczyny jutro robie bardzo glupia rzecz, opcinam wlosy, choc to pare dni przed matura, a po drugie maluje na blond no musze jakos odreagowac bo zbzikuje...chyba nie od tego zalezy zdana matura prawda
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 21:11   #3883
azakowana
Zakorzenienie

Matur na pewno nie od tego A jaki masz naturalny kolor włosów?
Ja jestem na etapie wracania do swoich
Stary 2010-04-22, 21:22   #3884
simonee
Zakorzenienie

Ja przed matura tez scielam wlosy - dodam ze zdalam
Azakowana a ty jaki masz naturalny? ja od paru lat jestem zakochana w moim naturalnym brazie tylko, ze na prawej skroni mam z 5 siwych wlosow
Stary 2010-04-22, 21:55   #3885
MATUR
Raczkowanie

ja tez brazik cce calemu swiatu zrobic na przekor obym yylko zdala, bo szczerze mowiac malo sie ucze. dziewczyny pomozcie mi dojsc jakos do siebie. tak bardzo chce byc komuss potrzebna wkoncu. a wlasnie mam pytanie bo jutro do dentysty ide, czy to prawda ze jak sie bierze te hormonalne leki to nie mozna miec znieczulenia?bo mi w poniedzialek wiercil bez i to strasznie bolalo i sie przed jutrem troche obawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 22:00   #3886
simonee
Zakorzenienie

Pierwsze o tym slysze bralam antyki i mialam znieczulenie, nie bylo zadnego problemu...
Stary 2010-04-22, 22:29   #3887
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Monika nie zanudzasz!Ciesze sie ze wszystko dobrze sie skonczylo z tym polipem :/ zreszta fajnie jest czytac dobre wiesci z dobrymi emocjach. Niech twoje malenstwo rosnie i dobrze sie rozwija pod Twoim serduszkiem

No może niezupełnie dobrze się skończyło wyszło tylko tyle z tego wszystkiego że ciąza niejest zagrożona z innego powodu i niekrwawie z powodu odrywającej się kosmówki.Polip jest cały czas bo niemoga mi go usunąć jak jestem w ciąży więc jest zagrożenie takie że moge krwawić od czasu do czasu mam totalny zakaz stosunków to już 2 miesiące jak nic niebyło a jeszcze 6 przedemną niewiem jak to wytrzymam.Na początku wogole niemiałam ochoty a teraz coraz bardziej mi powraca ochota na mały sexik ale niewolno to niewolno i nic niezrobie -cholerny polpi- przez niego mam chyba powiększoną szyjkę tak to zrozumiałam ale moge się mylic bo w wypisie ze szpitala mam napisane-szyjka macicy poszerzona do 1,5cm przez echo mogąca odpowiadać płynnej krwi- niebardzo rozumiem o co w tym chodzi ale przypuszczam ze polip jest w szyjce i dlatego mam poszerzoną szyjke i pewnei dlatego niemoge uprawiać sexu moja koleżanka jak miała szyjkę na 2 cm to jechała już do szpitala rodzić.Tak mi się zdaję ze cała ciąze będe musiała przeleżec wpierw miałam problemy z zajsciem 2,5 roku czekałam a teraz jak się udało to kolejne problemy ale cóż widocznei tak musi być-najważniejsz ebym doniosła moją kruszynkę do końca całą i zdrową

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
dziewczyny jutro robie bardzo glupia rzecz, opcinam wlosy, choc to pare dni przed matura, a po drugie maluje na blond no musze jakos odreagowac bo zbzikuje...chyba nie od tego zalezy zdana matura prawda

No i SUPER MATUR !!!! zmiana imagu super sprawa napewno się poczujesz lepiej (niewiem czy masz faceta ale jak nie to może odrazu jakiemuś wpadniesz w oko) zaczną się randki i niebędziesz tyle rozmyślać o tych wszystkich kłopotach będziesz miała z kim spędzac miło czas a po zdanej maturze (bo ja niewieże w takie przesądy że zetniesz włosy tro niezdasz) odrazu na imprezkę na jakąś dyskoteke się wyszaleć dreagować zrzucić z siebie te wszystkie wątpliwości zabawić się na maxa!!!!!!!
Stary 2010-04-22, 22:48   #3888
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja przed matura tez scielam wlosy - dodam ze zdalam
Azakowana a ty jaki masz naturalny? ja od paru lat jestem zakochana w moim naturalnym brazie tylko, ze na prawej skroni mam z 5 siwych wlosow
Ja jestem naturalny rudzielec ale taki ciemny. Ale włosy mam co rusz to inne Już chyba wszystkie kolory tęczy miałam na głowie Nie potrafię cały czas tak samo wyglądać. W tej chwili zapuszczam włosy ale już wiem, że po weselu kolegi ze studiów we wrześniu zetnę je z powrotem

Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
ja tez brazik cce calemu swiatu zrobic na przekor obym yylko zdala, bo szczerze mowiac malo sie ucze. dziewczyny pomozcie mi dojsc jakos do siebie. tak bardzo chce byc komuss potrzebna wkoncu. a wlasnie mam pytanie bo jutro do dentysty ide, czy to prawda ze jak sie bierze te hormonalne leki to nie mozna miec znieczulenia?bo mi w poniedzialek wiercil bez i to strasznie bolalo i sie przed jutrem troche obawiam
Poproś o znieczulenie. Nie ma żadnych przeciwwskazań
Dojdziesz do siebie na pewno - tylko do tego potrzeba czasu.Zacznij robić coś dla siebie, abyś poczuła, że sama czegoś chcesz, że robisz coś nie dlatego, że tak wypada czy dla kogoś a tylko i wyłącznie dla siebie. To trochę egoistyczne podejście ale każdemu potrzebne są raz na jakiś czas takie chwile
Zmiana długości i koloru włosów to bardzo dobry pomysł
Stary 2010-04-23, 08:14   #3889
SdC
Zakorzenienie

A ja mam do Was takie pytanie- refleksje.
Czytam czasem ten wątek - rzadko, bo nie mam takiej potrzeby. 5 lat temu zdiagnozowano u mnie PCO - trafiłam do lekarza z nieregularnymi miesiączkami. Endokrynolog dała mi skierowanie do szpitala na tygodniową obserwację i ciągłe badania. Zapisała mi Harmonet, Spironol i coś jeszcze (tego już nie biorę i nie pamiętam nazwy).
Choroba ta ujawniła się u mnie w zasadzie tylko w wyżej wymieniony sposób. Może miałam jakieś 2-3 włosy nie w tym miejscu, gdzie trzeba, ale one zniknęły w trakcie brania hormonów.
I tak się zastanawiam... Z wielu wypowiedzi wynika, że PCO jest straszne, nie da się z tym żyć, wiele osób panikuje, że to ma. A ja nic nie mam, w ogóle nie odczuwam tej choroby (i nie odczuwałam, gdyby nie te miesiączki). Czasem się zastanawiam czy ja serio jestem chora .
Więc jak to jest z tym PCO?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 08:23   #3890
azakowana
Zakorzenienie

SdC ale przecież tu nikt nie narzeka że to straszna choroba (no poza jednym wyjątkiem, ale MATUR się niedawno o niej dowiedziała i spanikowała trochę). Nie wiem co wyczytałaś w wątku ale my ciągle powtarzamy przecież, że z tym da się żyć i nie ma z chorobą problemów jeśli nie starasz się o dziecko i jeśli się leczysz.
Stary 2010-04-23, 08:35   #3891
simonee
Zakorzenienie

Jedyne "marudzenie" jest gdy sie stara o fasolke a tak to z tym sie zyje normalnie, kiedy bralam antyki w ogole o pco nie myslalam i wszystko bylo ok
Stary 2010-04-23, 08:39   #3892
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Dokładnie tak.... mi moje PCO ,,przeszkadza" jedynie w zajściu w ciążę...nic więcej... poza tym jestem taka sama jak byłam zawsze. To nie jest przeciez wyrok śmierci, żeby człowiek aż tak się tym przejmował
Stary 2010-04-23, 08:46   #3893
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Właśnie ja poza wypowiedziami Matur nie zauważyłam, jakiejś histerii (a myślę, że i ona niedługo się oswoi). Sporo z nas stara się tu o dziecko i w tym tak naprawdę ta choroba przeszkadza - nie masz owulacji - nie masz szans na ciąże.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-04-23, 11:32   #3894
MATUR
Raczkowanie

jestem dziewczyny z nowa fryzurka jakto to Wam nie przeszkadza chociazby hirsutyzm?oswoje sie tylko dajcie mi jeszcze troche czasu
Stary 2010-04-23, 11:34   #3895
azakowana
Zakorzenienie

Mi nie przeszkadza aż tak bardzo
Kurcze ale bym Cię chciała teraz zobaczyć I przed zmianą też oczywiście
Stary 2010-04-23, 11:40   #3896
miczka21
Zadomowienie

Jak nie brałam jakiś czas tabletek anty to miałam strasznie przetłuszczone włosy , wypadały mi i w ogóle mam ich o połowę mniej niż kiedyś . Cera w lato jak u grubasa 200 kg , cała mokra , aż wstyd było wyjść na dwór . I dodam plus mega problemy z wypryskami . Teraz trochę lepiej , bo biorę Dianę .
A mam pytanie mając tą chorobę macie jakieś pęcherzyki na jajnikach , albo torbiele ? Ja mam kilkanaście pęcherzyków na każdym jajniku i tak się zastanawiam czy one się nie przemienią w torbiele ? Oficjalna wersja lekarzy , że mogą się wchłonąć , ale ja mam pewne obawy , czy na pewno tak będzie ? A jak było u was ? U kogo się leczycie ? u ginekologa czy endokrynologa ?
miczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:46   #3897
azakowana
Zakorzenienie

Miczka - podstawą do stwierdzenia PCO są właśnie te pęcherzyki. One w torbiele się nie przemienią bo są niedojrzałe u już nie dojrzeją. Torbiele powstają jak pęcherzyk dojrzewa i nie pęka. Słyszałam kilka razy, że mogą się wchłonąć ale nie wiem jak to z nimi tak naprawdę jest.
PCO powinno się leczyć u ginekologa endokrynologa. Ja się leczę u ginekologa i endokrynologa osobno bo w mieście u mnie nie ma jednego lekarza zajmującego się tymi dwoma specjalizacjami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 11:47   #3898
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja nie mam żadnego zbędnego owłosienia, na łydkach parę włosków, na udach zero, ręce to samo prawie nic. Jedyny objaw to otyłość - ale nie wiem, czy to o PCO, czy po prostu się spasłam

Miczka ja się leczę u ginekologa-endokrynologa. Pęcherzyki mam, ale nie biorę antyków.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-04-23, 12:38   #3899
simonee
Zakorzenienie

Matur, no ciekawe jak wygladasz przed i po zmianie Histuizm to wystepujace twarde, sztwne wlosy (jak u faceta) do histuizmu nie zalicza sie meszek(np na buzi). Ja na brodzie mam kilka takich "meskich" wloskow, ale je wyrywam i jakos mi to nie przeszadza. Jedynie co mnie denerwuje to fakt ze wypadla mi polowa wlosow, ale z tym tez juz walcze jeszcze tylko te syfki na buzi musze jakos zlikwidowac lub ograniczyc i bede zadowolona
Miczka jak bedziesz brac diane to te pecherzyki sie wchlona i bedzie ok
Stary 2010-04-23, 13:11   #3900
--Olka--
Zakorzenienie

Mnie pco przeszkadza na razie o tyle, że mam okropną cerę i oponę na brzuchu. Niestety pewnie w przyszłości problemy w zajściem w ciążę.
Trochę podłamana jestem, bo krzepliwość krwi zaczyna szwankować. Na początku maja mam wizytę u lekarza, jak będę musiała odstawić tabletki to nie wiem co ja pocznę.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości