|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Od 17 lutego. Z tym ze ostatni tydzien marnie poszedl bo ciocia, bo pms;]
Ale poza M. mam diete of kors, z iziz lekko zmodyfikowana aby uwzglednic moja watrobe, oraz dodane troche kcal. Do tego oczywiscie aktywnosc fizyczna, na razie spokojna ze wzgledu na zmasakrowane stawy.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-03-23 o 16:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4922 |
Raczkowanie
|
no to bardzo ładnie zeszła Ci waga! szybko, bardzo szybko! a ile kalorii jesz dziennie?
Ja też dietka, ale taka nie przemyślana, brakuje mi czasu na specjalne gotowanie itd. Dziś w pracy na śniadanie activia z otrębami i sucharki, w domu chuda zupka pomidorowa, zjem jeszcze jakieś jabłko może.... Do tego wypite 2 kawy z mlekiem i dużo zielonej herbaty oraz wody. Hmmm nie podoba mi się to moje dzisiejsze jedzenie ![]() ![]() Co do ruchu to może włączę jakiś sport, na razie mam dużo biegania za 2 dzieci ![]()
RzEcZy NiEmOżLiWe ZaŁaTwIaM oD rĘkI, cUdA zAjMuJą Mi CiUt WiĘcEj CzAsU ![]() -20kg .... Edytowane przez Alauka Czas edycji: 2010-03-23 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4923 |
Rozeznanie
|
SzpiegZKrainyDeszczowców
Kurczę Gratuluje!!!! Widzę kg lecą w dół w piorunującym tempie... ![]() ![]() Jak tam po przeprowadzce...?? U mnie 23 kg na minusie ![]() ![]() ![]() W pracy mam zapierdziel na maxa...ale cieszy mnie to nie mam czasu myśleć o pierdołach a i moje wysiłki zostają docenione, aż miło... Pozdrawiam Was Meridiowe Dietowiczki hehe ![]() ![]()
![]() |
#4924 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadia, wypakowalam sie z kartonow juz... mam ulozone ksiazki na polce i to tylko tyle z rzeczy ulozonych tak jak maja byc. Musze jeszcze zrobic porzadek w wloczkach, ubrania porzadnie poskladac i poukladac, to samo z lekami i kosmetykami. No ksiazki i zeszyty mam uporzadkowane. TZtowi zostal sie jeden karton do wypakowania. Jak mial bajzel, to dalej ma, mimo ze teraz duzo wiecej miejsca na swoje rzeczy. Jego zmysl aranzacji miejsca napawa mnie lekkim obrzydzeniem, ech, Ci faceci. Mama za to spi sobie w jak najlepszej ciszy, bo my jestesmy w pokoju od ulicy, ale obydwoje mamy tendencje do zasypiania nawet pod hukiem serii z karabinu ;] A i musze TZ pochwalic, schudl 4kg ![]() Piorunujace tempo? Nie wiem czego to zasluga, czy diety, czy leczenia hormonalnego, czy leczenia M. Najgorsze ze jeszcze ponad 0,5kg, i obiecalam TZtowi ze ponizej konkretnej wagi urzadze mu noc pelna uniesien... jak sie z tego wyplatac teraz? ![]() Apel: odzywac sie do mnie nie mam calej listy ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-03-23 o 22:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4925 |
Raczkowanie
|
u mnie -2 kg
![]()
![]() |
#4926 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.Ja pragnę sie pochwalic że wczoraj minęło mi -50kg na meridi.I napewno dawno bym zapomniała o odchudzaniu gdybym tylko zjadała 1300 kcal dziennie zamiast głodowac.A waga wówczas stoi.Dziekuję Ani,która uświadomiła mi kilka rzeczy.Pozdrawiam!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybys glodzila zapomnialabys o odchudzaniu ![]() Nie ma za co, nie wynos mnie na oltarze ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 |
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
![]() A co tu taka cisza ?? ;> Nie chwalicie się swoimi postępami ?? ;> ![]() U mnie w zasadzie po staremu oprócz tego że waga ruszyła i mam już 7 z przodu aaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ![]() 79,6 kg !!! Meridia mi się kończy ale nie biorę jej już codziennie w ogóle jakoś ostatnio przestałam myśleć że sobie bez niej nie poradze ![]() P.s. rady Ani są naprawdę konkretne i przede wszystkim bardzo przydatne, także jeśli macie jakieś pytania itd. Ania zaradzi ![]() ![]()
![]() |
#4929 |
BAN stały
|
Cześć!nie wiecie czy jest dostępny w aptekach rzecz jasna jakiś lek o działaniu takim jak meridia,skoro ww,jak i zelixa i lindaxa zostały wycofane???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4930 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkim meridianką życzę zdrowych wesołych pogodnych świąt i nie przejedzonego brzuszka .Pozdrawiam serdecznie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Sporo czasu mnie nie było, ale miałam problemy i osobiste i natury psychologicznej ![]() Tak czy siak wielki powrót ![]() CO by nie było jestem teraz na diecie kopenhaskiej, i co? mówili strasznie ciężka...szczerze powiedziawszy jak dla mnie jest ok, musiałam zastosować kurację wstrząsową bo przez słodycze miałam już 55 kilo ![]() No i teraz spadłam sporo ale zważę się dopiero po zakończeniu diety ![]() Dzisiaj mam 7 dzień ![]() Ogólnie najbardziej dokucza mi nie jedzenie już po 18 i brak słodyczy, bo jeśli chodzi o posiłki to nawet mam ciężko zjeść tę porcję co jest nakazana na dany dzień ![]() Co do meridii i zelixy to już zapewne wiecie, zostały wstrzymane w sprzedaży, aczkolwiek nie mylmy tego z wycofaniem ![]() Owszem zapewne to wycofają, znając życie no ale jednak pozostaje jeszcze nadzieja , że ją wrócą. Gratuluję wszystkim osobom pięknych efektów i życzę zdrowych i wesołych Świąt! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co mi Pani z Biofarmu mowila, ciagle analizy trwaja, wiec jest ciagle nadzieja, i spora. Wesolych swiat wszystkim ![]() Zajaczek przyniosl kolejne pol kilo do kolekcji. Ale siedzenie na d. i uczenie sie powoduje zastoje... ech. Ma ktos pomysl na aktywnosc fizyczna przy nauce matematyki? ![]()
![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się to zbierze do kupy to zauważ,że jak zrobią dane statystyczne, to jak będą chcieli to się uczepią tego,że było tyle i tyle powikłań, tyle i tyle zgonów etc... A zapewne nie zauważą już tego,że osoby naprawdę otyłe schudły, mają się dobrze, nie mają nadciśnienia itd....oraz nie zwrócą uwagi na to, że większość tych przykrych przypadków to głupota ludzka, biorą to osoby które nie powinny i taki jest tego rezultat. Ja Ci polecam steper albo rower ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4934 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lek znowu powinien byc pod scisla kontrola, w dodatku tylko endokrynolodzy/diabetolodzy (dietetyk nie zawsze ma prawo do wypisywania recepty) powinni miec pozwolenie na wypisywanie go. Takie rozwiazanie by bylo odpowiednie. Poza tym serio, wstrzymanie nie mialo nic wspolnego z tymi nastolatkami, jedynie z tym ze podobno osoby otyle maja sklonnosc do problemow ze strony ukladu krazenia, wiec automatycznie powoduje to przeciwskazanie. Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4935 |
Raczkowanie
|
Dot.: MERIDIA, co to jest?
UWAGA!!!!!
NIE KUPUJCIE MERIDII OD Julia Sujecka julia_sujecka@wp.pl BO TO OSZUSTKA!!! WYSYŁA INNE TABLETKI (WARTE 12 ZŁ!!!! )) UWAGA TO NACIĄGACZKA I ZŁODZIEJKA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4936 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MERIDIA, co to jest?
Cytat:
![]() |
![]() |
#4937 |
BAN stały
|
Dziewczyny, jestem nowa na forum. Witam
![]() Sama schudłam na meridii 15 6 kg w ciągu 3 tygodni. Moje BMI wciąż przekracza 30, a meridii nie mogę już legalnie kupić. Dlatego zaczęłam sprowadzać generyki z zagranicy np. sibotrim 15 (identyczny skład jak meridia), zjadłam już pół opakowania i działa identycznie jak meridia. Jesli, któraś z Was chciałaby spróbować, to poproszę o kontakt na priv. Mogę odstąpić 1-2 opakowania. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta "odstapić' ciekawe za ile? ![]() A po za tym, to nie wiem czy kogoś nabierzesz....
![]() |
![]() |
#4939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4940 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
![]() Długo was podczytuję, ale jakoś nie miałam okazji się udzielić. Wlazłam na wagę jakiś tydzień temu i taaaka panika mnie ogarnęła...ale może od początku- było 82 kg w najgorszym momencie mojego życia- wtedy dostałam receptę na meridię 15, na 30 tabletek. Zjadłam, czułam się cudnie...jednyny skutek uboczny- piłam po 2 butelki wody dziennie, poza tym- wiecznie radosna, spałam po 4 godziny na dobę, 7 razy w tygodniu basen po 1,5 godziny, codzinnie 2 godziny biegania na orbitreku, siłownia 2x w tygodniu i codzinnie 15 km rowerem do pracy. Przy tym dieta- 5 posiłków i ok.1500-1700kcal, bo niby aktywność fizyczna wysoka. To było w tamtym roku-w sumie meridie stosowałam niecałe 4 miesiące a waga spadła do 60kg czyli 22kg w dół. I zaczęłam wyglądać jak atletka- nareszcie mięśni zamiast tłuszczu, śliczny brzuszek...oj... Ostatnie opakowanie- chciałam sobie obniżyć koszty leczenia więc kupiłam zamiennik- Afibron, skład ten sam, substancja czynna- ta sama, z resztą pewnie wiecie ![]() Brzmi głupio, wiem...ale budziłam się w nocy śniąc o tym, ze właśnie kłociłam się z TZ-tem, budziłam go i "kontynuowałam" kłotnię, która mi się przyśniła! Po prostu schizy mialam ![]() Ale do rzeczy- odstawiłam lek, co prawda mając jeszcze półtora opakowania...i niby aktywność fizyczna została taka sama, chociaż w zimie nie jeździłam rowerem z wiadomych względów, ale basen, siłownia, orbitrek w domu- to zostało, niestety- nie dałam rady z dietą, bez sibutraminy chciało mi sie po prostu więcej jeść ![]() Wiedziałam ze tyje, ale jakoś tak bardzo nie zwracałam uwagi na to, bo "jeszcze się mieściłam w nowe spodnie, wiec nie było tak bardzo źle"...no i tak jak najpisałam, wlazłam na wagę i o zgrozo zobaczyłam...76 kg! CZyli od mojej pięknej wagi z zeszłego roku przybyło mi 14kg! wiem, wiem...może relatywnie to nie tak dużo, ale biorąc pod uwagę moją budowę i wzrost- wyglądam jak beczułka...taka malutka,ale jednak ![]() no więc pani mądra głowa, odszukałam telefon do mojego endokrynologa (bo niestety cały czas leczę się hormonalnie), pogadałam sobie z nim od serca, właśnie wrociłam z wizyty u niego. Powiedziałam mu wprost, wiem, ze sibutraminy zostały wycofane, ale mam jeszcze półtora opakowania Afibronu, przypomniałam też jakie miałam jazdy ostatnio po nim...no i wiecie co, powiedział mi dosłownie "bierz, dziewczyno ten afibron, ale najlepiej by było zmniejszyć dawkę".... Do apteki nie mogę pójść z prośbą żeby mi rozważyli leki ( "normalne" czyli niewycofane z obrotu leki) rozważają za drobną opłatą , ale tu wiadomo sytuacja jest inna...kurcze nie wiem jak to zrobić sama ![]() Tj. na razie spróbowałam otworzyć kapsułkę- wysypałam zawartość do strzykawki i próbowałam przesypać pół na łyżeczkę - porcja "na dziś"a resztę z powrotem do kapsułki- porcja "na jutro"...ale takie domowe odważanie jest strasznie niedokładne. Macie jakiś pomysł jak to zrobić domowym sposobem i w miarę dokładnie? Pozdrawiam
![]() |
#4942 |
Przyczajenie
|
Witam!! Nigdy takich cudów nie robiłam.Brałam afibron czułam sie po nim dobrze.Dalej jade na meridi 15.Polecam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru kupować od niesprawdzonego dostawcy, który mi pewnie sprzeda glukozę w kapsułkach (co może nie takie strasznie, gdy pomyślę, co innego mógłby tam wsypać np.amfetaminę)...poza tym to czarny rynek jest- pewnie się za takie rzeczy do paki idzie- wielkie dzięki...to ja juz wolę resztkę swojego legalnie nabytego Afibronu dzielić i spać spokojnie...tylko kurde nie wiem jak to robić żeby w miarę dokładnie wyszło ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-04-23 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4945 |
Zadomowienie
|
Każdemu zdarza się być głupcem Przynajmniej przez pięć minut dziennie.Mądrość polega na tym, by nie przekroczyć tego limitu. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-04-23 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4946 |
Wtajemniczenie
|
ja to na internecie widziałam nawet Meridie 15 (60 tabletek) za 550 zl
![]() a czy ktoras z was kupowala na internecie Zelixe ?? jak myslicie czy mozna ufac sprzedawca czy sa to jakies "lewe" tabletki zrobione z jakis swinstw ?? ja jestem zalamana ![]()
![]() |
#4947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowanie nie można ufać! No zastanów się skąd oni niby bu mieli wziąć te tabletki skoro produkcja i sprzedaż są wstrzymane? Zwykli oszuści i naciągacze... A skoro M ci pomogła to dobrze to znaczy że już nie musisz jej brać...stosuj zasady takie jak brałaś M i wszystko będzie ok
![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja pracuję w hurtowni farmaceutycznej...słuchaj cie gdy się dowiedzieliśmy (pracownicy), ze sibutraminy mają być wstrzymane to każdy zrobił sobie zapas (kazdy kto miał taką możliwość, czyli np.znajome aptekarki, które niby kupiły do apteki, a tak naprawdę pracownik płacił za lek)...ale co się działo gdy następnego dnia, czy nawet wieczorem tego samego dnia informacja dotarła do farmaceutów...pogrom!
Ale co ciekawe informacja o wstrzymaniu sprzedaży, a potem całkowitym zaprzestaniu dotarła do dyrekcji dzień wcześniej i zostały poczynione "odpowiednie" kroki tj. szanowny dyrektor wywoził z hurtowni meridię, zelixe i lindaxe dosłownie kartonami! najprawdopodobnej do "mocno zaprzyjaźnionych aptek"...oczywiście wszystko po cichutku. A ponieważ nie było od razu decyzji o zwrocie do producenta to trochę towaru kazał "zachomikować" dla wyjątkowych aptek (na zasadzie- apteka kupi u nas za za***iste pieniądze towar to jej sprzedamy też sibutraminy)....potem przyszła decyzja o zakazie sprzedaży (nie mylić ze wstrzymaniem) i cały niesprzedany towar trzeba było zwrócić do producenta- tak więc apteki miały obowiązek zwrócić do hurtowni powiedzmy w ciągu 3 dni, a hurtownia miała obowiązek odesłać do producenta w jakimś nieprzekraczalnym terminie...wtedy zaczął się istny armagedon- wszyscy kręcili lewe recepty z datami wcześniejszymi niż data decyzji, zeby tylko dało się kupić...mówię wam czyste szaleństwo! Ale mówię to wszystko po to, zebyście miały świadomość, ze NIGDZIE nie mogło zostać uszkodzone, niesprzedane, czy zapomniane opakowanie żadnej sibutraminy!! Farmaceuci nie mogą sobie pozwolić na niezgodności w towarze- to raz, a dwa- za bardzo boją się nadzoru farmaceutycznego i tego, ze aptekę wbrew pozorom całkiem łatwo jest zamknąć z takiego powodu jak sprzedaż nielegalnych substancji. Także jeśli ktoś ma do sprzedania jakąkolwiek sibutraminę to tylko z własnych, też raczej lewych zapasów (bo po co by kupował na zapas ileś tam opakowań i skąd by wziął recepty) A teraz dobra wiadomość dla wszystkich "prawie uzależnionych" ![]() wydaje się, że to dość podły chwyt marketingowy- zbyt dużo było na rynku preparatów z sibutraminą o działaniu analogicznym co meridia- nie opłacało się już jej produkować. Zobaczycie za jakieś 6 miesięcy wejdzie znów do sprzedaży (lub nawet krócej) nowy, super-extra-za***iaszczy preparat o odrobinę zmienionym składzie,też z sibutraminą,ale w koszmarnej cenie...i chwilowo bedzie jedyny na rynku, więc wszyscy będą go kupować z braku alternatywy ![]() Potem zaczną pokazywać sie preparaty innych firm, aż dojdziemy do punktu kulminacyjnego gdy na rynku będzie ich kilka i ceny dla pacjenta będą powiedzmy "do wytrzymania"...i wtedy znów ktoraś z firm zrobi badania na grupie ryzyka i sytuacja się powtórzy- nie pierwszy i nie ostatni raz...
![]() |
#4949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem to Zelixe też była na recepte więc jak bym na Twoim miejscu nie ryzykowała. Chociaż tez jestem załamana tym, że ciągle nic nadal nie wiadomo co będzie z Meridią ;( Ja jeszcze M 15 mam na miesiąc, ale jeszcze sie łudzę że może do tego czasu coś już ustala i Meridia powróci na rynek ( chociaż mam złe przeczucia )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4950 |
Raczkowanie
|
"potem przyszła decyzja o zakazie sprzedaży (nie mylić ze wstrzymaniem"
la'Mbria, to nie do konca jest tak jak mowisz. Licencja dla Meridii zostala wlasnie wstrzymana i dlatego na chwile obecna nie jest dostepna. Szczegoly tutaj: http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/.../3940810en.pdf Teoretycznie lek moze wrocic na rynek, jesli firma udowodni, ze lek nie niesie za soba takiego ryzyka o jaki jest podejrzewany (na podstawie wynikow badan). Zgodze sie z Toba odnosnie tego jak to bedzie w praktyce (ze za jakis czas pojawil sie super hiper lek) podejrzewam, ze tak to wlasnie bedzie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.