|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
To się narobiłaś dzisiaj- teraz koniecznie odpocznij.
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
lazurowa
bardzo wspolczuje, moj tata to jedyna osoba palaca, ale zawsze wychodzi na dwor.
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam bez żadnych większych informacji
Aaaa i pytałam o tą kość łonową i nic mi nie odpowiedział tylko wsadził nos w papiery. lazurowa współczuję EDIT a i przytyłam. jest już 3 kg na + zaraz wyślę zdjęcie brzuchola, bo się dziś powiększył
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-23 o 15:28 |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak na święta Bożego Narodzenia dostaliśmy premię (w postaci wafelka Grzesiek - nic poza tym , zero kasy czy czegokolwiek - doceniajmy dobry gest szefa i jego dobrą łaskę) to jak zażartowałam, ze mi się należą dwa bo jestem podwójna to dwa dostałam ![]() Co prawda jednego oddałam koledze bo przyszedł na nockę i dla niego już zabrakło..szefcio se coś źle policzył xD Mimo tego uwielbienia i atmosfery to on nie miewał oporów by kogoś w coś wkopać, dodatkowe godziny, dodatkowa praca nie leżąca w zakresie obowiązków... a własnie dlatego nam było głupio odmawiać i dawaliśmy się wykorzystywać. A co do tego ogarniania.. to ja jestem spanikowana, jeszcze jak teraz poczytałam tą szkołę rodzenia i podpatrzyłam mamusie majowo-czerwcowe to normalnie aż się popłakałam jak małe dziecko, że nie chcę rodzić.. nic tylko tupnąć nóżka mi zostało
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
hd ja odpukac sie jeszcze nie nacielam na zadnego oszusta ale sporo jest takich nieodpowiedzialnych sprzedawcow wiec mam nadzieje ze naprawde mial ten gosciu jakies problemy i ze szybko wysle!
a ja wcinam lody z brzoskwiniami z puszki
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
oto moje 97
ale jeszcze mi brakuje do waszych 105 czy ile tam macie
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Robię bardzo dużo zakupów przez internet. Bardzo... M też
Łatwiej nam zamówić przez allegro niż łazić po sklepach bo nie jesteśmy fanami zakupów To moja pierwsza wpadka ... Zobaczymy jak się to skończy ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- maleństwo
|
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Siala mam chyba tak samo.
Mam tysiąc myśli na minutę - czy dziecko będzie zdrowe, czy poród bez komplikacji, czy szybko minie, czy będzie bardzo bolało, jak będę wyglądać pod koniec ciąży i po porodzie, jak będzie z seksem, czy dziecko będzie zdrowe, spokojne, czy będę miała siły to wszystko ogarnąć... Ech... nie mamy lekko. Jak powiedziała mi mama TŻta - weszło, to i wyjdzie Carmena_ bardzo ładny i kształtny brzuszek. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-23 o 15:41 |
|
|
|
#3940 | ||||
|
Zadomowienie
|
Musze Was na raty dzis nadrabiac, bo powariowalyscie z tymi postami
![]() entertete GRATULACJE!! scoobs witaj!! Cytat:
i daj znac po!Cytat:
![]() ![]() Na pewno wszystko bedzie dobrze i wkrotce wroci do domku Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
A co tak mało
![]() Łaaadny brzucho, ładny ![]() Ja już 114 mierzę, do porodu to będę szersza niż wyższa
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Kurde Tż po nocce i śpi jeszcze a mi kiszki marsza graja ale śpi no mu co chwile ktoś dzwonił, ja to bym tel wyłączyła gdyby nie tel to by wstał o 14:30 ![]() hd super ![]() anoxa o tak big milk i rzodkieweczki carmena dziwny ten gin ...totalna ignorancja fajny brzuś Dzwoniła do mnie przed chwilą położna sekretarka gina i usg 3/4 d mam tydzień wcześniej tj 7.05. a na wizyte z normalnym usg ide bez zmian 28.04 ..... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 15:45 |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja spokojnie wyłożę kopyta i pogrążę się w błogiej nieświadomości
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
carmena sliczny brzus
a ja dostalam juz wszystko co kupilam malemu przez allegro i jestem mega zadowolona bo wszystko jest idealne jakosciowa a nawet sie okazalo ze jedna z koszulek jest nowa z metka az zaluje ze tam malo kupilam przez internet
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha Ja całkiem niedawno stwierdziłam, że jak mi nie zrobią CC, to założę nogę na noge i nie będę rodzić. O! Nikt mnie nie zmusi
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
papateria a mozesz sobie cos na dowoz zamowic??
wlasnie ogladam przedmioty tego pierwszego sprzedawcy co podalas i chyba tez tak zrobie ze zamowie wszystko od jednego nawet jak bedzie mail cos o 1zl drozsze to zawsze wyjdzie taniej niz od kilku i za kazdym razem za przesylke placic
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic tylko porzadne zakupy trzeba zrobić ...ide go budzić ![]() co do sprzedawcy to na bank ten sam ...zrobilam tabelke i porównałam przedmioty jak cos jest takie samo to w tej samej cenie....ten otek ma kilka rzeczy których nie ma ten r p i na odwrót musze zapytac czy maja mala wanienke w sprzedazy...... no i kurier 13,- niezaleznie od ilosci.... edit: chyba usłyszał moje burczenie brzucha mimo ze siedze w innym pokoju bo wstał
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 15:54 |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
papateria to jedz na zakupy glodomorku
dobrze ze wstal
|
#3951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale i tak teraz będę chodzić prywatnie dodatkowo to kicham na niego. A z dzidzią ok z tego co mówił. Jedynie jak mierzył główkę i kosc udową to wyszło że 20tydzień ale nie skomentował więc nie wiem
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie sie objada mon cheri bo tylko to zostało w szafce
bez przesady...zaraz lecimy lista z kazda minuta sie wydłuża TEN ma np darmowa wysylke powyzej wydanych 250,-(a gdzies tyle bym wydała ) ale i tak sie chyba bardziej oplaci od tych co wymienilam wczesniej.Podlicze wieczorem czy faktycznie.....
|
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a uswiadomcie mnie dokladniej, co to jest ten pessar?
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj jest Światowy Dzień Książki
tak mi się przypomniało, kupiłam na allegro 2 książeczki (dwupak) - Język niemowląt i język dwulatka : http://allegro.pl/item1002226901_jez...komplecik.html ale jeszcze nie przyszło. Mam wersję elektroniczną, ale nie lubię czytać z monitora ... ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- ja nie wiem |
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
zanim Was podczytam a do nadrobienia mam 40 ponad stron wiec tylko przelece , chciałam się pochwalić że z dzidzią wszystko ok właśnie wróciłam z Kliniki we Wrocławiu od 8 rano a badana byłam dopiero o 13 bo byłam ostatnia w kolejce na 7 dziewczyn no ale opłacało się ![]() dzidzia ma wszystko na miejscu usg d super sprzęt, niestety wód mam mało ale w normie dolna granica to 5 AFI ja mam 7 Afi. Mam pić 2,5 litra dziennie i 4 maja do kontroli znowu do nich sprawdzić czy wód przybyło czy zmalało. Międzyczasie jescze mam podejść do mojej gin. Dzidzia jest młodsza o tydzień niz wychodzi z OM , waży 790 gr.!!! super tak się cieszę że z nią wszystko ok tak fajnie dokładnie zmierzono jej wszystko w środku i płucka i serduszko, nerki, pęcherz, wątrobę ma mało miejsca jst troszke ściśnięte przez to ze mało wód ale w normie i nie ma wad które by usg wykryło to najwazniejsze![]() a i szyjka 31 mm nie wiem co to znaczy , i łozysko I stopnia to chyba dobrze ![]() Dzidzia w normie ale przez to że mam mało wód moje wymiary to: W pasie 77 W pępku 84 W biodrach już 91!!! masakra ![]() Ale mi lekko
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-04-23 o 16:23 |
|
|
|
#3956 |
|
Raczkowanie
|
http://www.twojlekarz.pl/ eee nie wyświtla sie :/ jakiś krążek który ma spowodac zatrzymanie skracania szyjki macicy. bo są jeszcze szwy które się zakłada.
właśnie dzwoniłam żeby umówic się prwatnie na połówkowe 200 zeta sobie życzą ale w tym mam mieć 3d. omówiłam się na 30 kwietnia
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-23 o 16:25 |
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
eleonoremio to super wiesci!! Czekalam wlasnie, jak sie odezwiesz, jak dzisiejsza wizyta. To mozesz juz spac spokojniej
|
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
Siala-Bala Ja mam tylko 93 w brzuchu, ale wydaje mi się że jest największy ze wszystkich tu na wizażu.
Martysek- ja też praca biurowa, ale nie zdążyli mi skrócić godzin pracy, bo uciekłam na zwolnienie od 6 tyg. ciąży. Ale wiem, że na pewno by mi ich nie skrócili, a i tak zawsze siedziałam w pracy dłużej niż te 8 h. Anoxa - strasznie Wam zazdroszczę że już mieszkasz u siebie. Ja co prawda mam swoje mieszkanie i przed ślubem już mieszkaliśmy sobie sami, ale żeby kasę na domek wziąść musieliśmy sprzedać mieszkanie męża i jego mama z nami od miesiąca mieszka, więc sama rozumiesz!!!!!!!!!(co prawda juz 3 tydzień siedzi na szczęście u siosrty swojej więc mamy znów swobodę). Poza tym właśnie jestem u rodziców - u mężą w pracy hihihihi - mój mąż pracuje u taty mojejgo ( rodzinny interes), wiem w razie czego co robi w robocie hihihihihihi i ie zarabia hihihih!!! Wyciągnęła mama leżaki i leżymy juz dwie godziny na słoneczku - wpadłam więc tylko na chwilkę z pozdrowieniami dla Was. Mieszkanie w bloku - jak dla mnie - wychowałam się w domku jest koszmarne!! Ani tarasu, ani z leżaczkiem gdzie się rozłożyć echhhh. Dobrze, że mogę do rodziców podskoczyć - jestem tu u nich niemal codziennie i poodpoczywać. Poza tym moja mama gotuje obiad dla "swoich pracowników" więc i mnie zawsze obleci więc gotować nie muszę bo i nie lubię!!! |
|
|
|
#3959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko BasiaCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3960 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorsze ze z psem jescze musi wyjśc ale wytrzymał dłuugo![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
no normalnie kamień z serca![]() Kurcze to jak ja mam 84 cm w pepku po obiedzie to ta dzidzia naprawde ma malutko tego miejsca:/
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-04-23 o 16:30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

zaraz wyślę zdjęcie brzuchola, bo się dziś powiększył
Damy radę. Ja też momentami pełne gacie ze strachu mam, ale nie tacy ludzie sobie poradzili, więc czemu my mamy sobie nie poradzić?
Nawet jak na święta Bożego Narodzenia dostaliśmy premię (w postaci wafelka Grzesiek - nic poza tym , zero kasy czy czegokolwiek - doceniajmy dobry gest szefa i jego dobrą łaskę) to jak zażartowałam, ze mi się należą dwa bo jestem podwójna to dwa dostałam 

i daj znac po!

ale i tak teraz będę chodzić prywatnie dodatkowo to kicham na niego.
) ale i tak sie chyba bardziej oplaci od tych co wymienilam wczesniej.Podlicze wieczorem czy faktycznie.....
tylko Basia
Bawełna, którą zamówiłam jeszcze nie przyszła