Prezetny na Komunię- dla chłopca i dla dziewczynki - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 22:10   #151
cynamonowe
Zadomowienie

Dot.: Prezetny na Komunię- dla chłopca i dla dziewczynki

Dziewczyny, wiele z Was pisze, że chce dać dziecku pamiątkę.

Pamiątką po latach na pewno będzie biżuteria, książka, rower, może jakiś pamiątkowy album.

Pamiątką NA PEWNO nie będzie laptop, konsola, telewizor czy mp3! Za kilka lat w porównaniu do obecnych wtedy na rynków produktów to będzie nic innego, jak stary, elektroniczny szmelc, którego już nikt nie używa .

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 22:40   #152
sylwisia
BAN stały

Amen

Ręce opadają jak się słyszy co ludzie kupują na komunie.
Nie dziwie się ,ze wszystkie dzieci tak pędzą do komunii.
A raczej na przyjęcie po.

hehe
w tamtym roku kuzynka mówi do syna ,ze jutro komunia i ma być grzeczny.
On jej na to:
Jak mam być grzeczny to wole nie isc do komunii.
Ona :
Musisz iść bo babcia da ci w prezencie laptopa.
On:
ekstra .To jutro na pewno pójdę

Gratuluje tym co właśnie na komunie w ręce smarka złożą takie właśnie prezenty.
Przynajmniej jak ktoś się go zapyta po co przystepuje sie do Pierwszej Komu ni śmiało będzie mógł podać odpowiedz.
sylwisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 22:45   #153
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
Pamiątką po latach na pewno będzie biżuteria, książka, rower, może jakiś pamiątkowy album.
Co do roweru, polemizowałabym
Stary 2010-04-19, 13:26   #154
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez Bezwstydnica Pokaż wiadomość
myślisz?Właśnie chciałam aby miały je na dłużej i nie były takie dziecinne.Ale widziałam jeszcze takie same tylko że mniejsze,może będą odpowiedniejsze
sama mam córkę w wieku ośmiu lat i nie widziałabym u niej w uszach takich, jakieś skromniejsze będą lepsze moim zdaniem tym bardziej że zazwyczaj do szkoły nie wolno im nosić lub zdejmować na wf

Cytat:
Napisane przez wenus2029 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
I ja zostałam zaproszona na komunię w tym roku. Mama jest chrzestną, a ja dostałam zaproszenie z TŻ-tem. Zastanawiam się co dać kuzynowi. Nie stać nas na jakiś drogi prezent (on student, ja przyszła studentka)... Myślałam o książce, np. encyklopedii czy ładnie wydanym albumie o zabytkach przykładowo. Chłopczyk jest bardzo inteligentny i myślę, że ucieszyłby się. Co o tym myślicie, wypada?

Osobiście uważam, że kupowanie prezentów typu laptop jest mocno przesadzone... Należy pamiętać, że to dziecko ma dopiero 8 lat... Pieniądze - w porządku, o ile rodzice nie zabiorą...
książka jak najbardziej wypada a jakbyś jeszcze trafiła w gust to super
aha dziecko w drugiej klasie ma 9 lat

Cytat:
Napisane przez sylwisia Pokaż wiadomość
Amen

Ręce opadają jak się słyszy co ludzie kupują na komunie.
Nie dziwie się ,ze wszystkie dzieci tak pędzą do komunii.
A raczej na przyjęcie po.

hehe
w tamtym roku kuzynka mówi do syna ,ze jutro komunia i ma być grzeczny.
On jej na to:
Jak mam być grzeczny to wole nie isc do komunii.
Ona :
Musisz iść bo babcia da ci w prezencie laptopa.
On:
ekstra .To jutro na pewno pójdę

Gratuluje tym co właśnie na komunie w ręce smarka złożą takie właśnie prezenty.
Przynajmniej jak ktoś się go zapyta po co przystepuje sie do Pierwszej Komu ni śmiało będzie mógł podać odpowiedz.
ze wszystkim się zgadzam jedynie z tym pogrubionym nie, bo dziecko jest takie jak mu nakładą do głowy rodzice ciocie czy babcie
i skoro inni ciągle w kółko o laptopie to co dziecko ma mówić, udawać że nie chce, że tylko przyjęcie sakramentu się liczy

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 15:41   #155
Super Fotograf
Raczkowanie

Hmmm tu się pojawia odwieczne pytanie co wypada dać, pamiątkę czy prezent. Przy czym ten ostatni zwykle bywa drogi

Nie wiem jak wy ale ja inwestuje w pamiątki. Na prezent kupuję jeszcze medalik i może nie zostanę przeklęty - cóż za dziwne czasy
Super Fotograf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 17:19   #156
bzykubzyk
Raczkowanie

Cytat:
dostałam zaproszenie na komunie do bliźniaczek...a na dodatek będzie tam moja dwuletnia chrześnica której daaawno nie widziałam i też chciałabym coś jej kupić...jestem na stażu i zarabiam 740zł,a na dodatek dochodzi koszt dojazdu bo to aż 450km. w jedną stronę
Piszesz że chciałabyś kupić coś też swojej chrześnicy. Nie wiem czy to dobry pomysł. Ok jeśli dasz jej to przed komunią albo dzień wcześniej czy dzień później. Na komunii zawsze jest kilkoro dzieci i pomyśl troszkę z ich perspektywy że dziewczyny na komunię dostają coś -ok ale dlaczego ona? będzie im zwyczajnie przykro. Trzeba by to było delikatnie załatwić, że nie zrobić przykrości innym...dziecko to dziecko i nie każde zrozumie.
bzykubzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 17:29   #157
vanessa1781
Zakorzenienie

A ja zastanawiam się, co kupić dziewczynce - nie jest naszą chrześnicą, tylko córką mojego męża kuzynki i zaprosili nas bo... sama nie wiem czemu? Planujemy nie iść do nich na obiad, bo uważam ze obiad jest dla najbliższych, tylko po obiedzie poprostu na ciasto i kawę. No i sie zastanawiam, co w takim wypadku kupić temu dziecku? Czy wówczas jakas pamiątka w granicach 80-100 zł będzie odpowiednia? Myśle o jakiejś fajnej książce-baśni, czy coś w tym stylu.
Stary 2010-04-19, 19:21   #158
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
A ja zastanawiam się, co kupić dziewczynce - nie jest naszą chrześnicą, tylko córką mojego męża kuzynki i zaprosili nas bo... sama nie wiem czemu? Planujemy nie iść do nich na obiad, bo uważam ze obiad jest dla najbliższych, tylko po obiedzie poprostu na ciasto i kawę. No i sie zastanawiam, co w takim wypadku kupić temu dziecku? Czy wówczas jakas pamiątka w granicach 80-100 zł będzie odpowiednia? Myśle o jakiejś fajnej książce-baśni, czy coś w tym stylu.
a dlaczego miało by to być nieodpowiednie
goście sami se windują ceny to ile wtedy muszą dać chrzestni aby to było odpowiednie

swoją drogą skoro was zaprosili powinniście iść na ten obiad, lub uprzedzić o nie obecności na obiedzie

bijesz się jak ciota
Stary 2010-04-19, 21:47   #159
vanessa1781
Zakorzenienie

Uprzedziliśmy oczywiście, ze nas nie będzie na obiedzie.
Jest to rodzina, z którą naprawde mamy bardzo rzadki kontakt, i tak szczerze nie mam ochoty tam iść, ale nie chcę robić przykrości dziecku, dlatego postanowiliśmy pójść po obiedzie. A co jescze proponujecie kupić w takiej mniej więcej cenie, oprócz książek i zabawek?
Stary 2010-04-19, 22:02   #160
Atila
Zadomowienie

A co myslicie o takiej encyklopedii dla chłopca ?
http://www.allegro.pl/item1002264283...owosc_red.html

Do tego dokupiłabym jeszcze wielofunkcyjna konsole do gier np :
http://www.allegro.pl/item1002103814...o_fm_nano.html

Encyklopedia jest bardziej na pamiątke, a dla uciechy chłopca byłaby właśnie konsola
Co myślicie o takich prezentach ?

10.06.2009
24.12.2009

21.08.2010

Atila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 16:03   #161
Super Fotograf
Raczkowanie

Heh, chyba też sami jesteśmy winni za windowanie cen prezentów. Czasami faktycznie impreza rodzinna zamienia się w teleturniej kto da więcej
Stary 2010-04-20, 22:14   #162
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
dostałam zaproszenie na komunie do bliźniaczek...a na dodatek będzie tam moja dwuletnia chrześnica której daaawno nie widziałam i też chciałabym coś jej kupić...jestem na stażu i zarabiam 740zł,a na dodatek dochodzi koszt dojazdu bo to aż 450km. w jedną stronę

Myślałam o takich kolczykach po parze dla każdej
http://www.allegro.pl/item993547249_...ce_kolory.html

sama takie mam i uważam że są śliczne.Widziałam u nas w sklepie za 42zł,no i do tego taką matę do tańczenia
http://www.allegro.pl/item999543214_..._pl_bstok.html ale to już wspólnie dla dwóch dziewczynek,które są raczej zgodne.No i tu mam problem,wypada? Nie stać mnie na coś droższego...tym bardziej że jeszcze chce kupić drobiazg chrześnicy i sam dojazd 100zł...

dodam że to córki mojej chrzestnej,bliskie kuzynki,są słodkie i raczej nie liczą na jakieś drogie prezenty
Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
sama mam córkę w wieku ośmiu lat i nie widziałabym u niej w uszach takich, jakieś skromniejsze będą lepsze moim zdaniem tym bardziej że zazwyczaj do szkoły nie wolno im nosić lub zdejmować na wf

książka jak najbardziej wypada a jakbyś jeszcze trafiła w gust to super
aha dziecko w drugiej klasie ma 9 lat

Moje dziecko jest w drugiej klasie i ma 8 lat, dopiero w wakacje skończy 9- wiec reguły nie ma. Zarówno ja jak i moja córka mamy takie kolczyki- moje są na dłuższej przedłużce jej są krótsze z zapięciem angielskim- nie "dyndają" i może w nich chodzić do szkoły, ćwiczyć na tańcu nowoczesnym, na wf a nawet na basen ich nie ściąga. i kolczyki wbrew pozorom są skromne. Pomysł popieram.

[QUOTE=ze wszystkim się zgadzam jedynie z tym pogrubionym nie, bo dziecko jest takie jak mu nakładą do głowy rodzice ciocie czy babcie
i skoro inni ciągle w kółko o laptopie to co dziecko ma mówić, udawać że nie chce, że tylko przyjęcie sakramentu się liczy[/QUOTE]

Z Tobą się zgodzę w 100% dzieci z reguły powtarzają to co usłyszą w domu, więc jeśli rodzice mówią cały czas o laptopach i innych rzeczach to się dziecko nastawia.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Atila Pokaż wiadomość
A co myslicie o takiej encyklopedii dla chłopca ?
http://www.allegro.pl/item1002264283...owosc_red.html

Do tego dokupiłabym jeszcze wielofunkcyjna konsole do gier np :
http://www.allegro.pl/item1002103814...o_fm_nano.html

Encyklopedia jest bardziej na pamiątke, a dla uciechy chłopca byłaby właśnie konsola
Co myślicie o takich prezentach ?
Encyklopedia odpowiedniejsza- tylko może niekonieczne z napisem dla dzieci.

I piszę to z perspektywy mamy 8 latki , która za niecały miesiąc idzie do Komunii. Dodam od siebie, że ponieważ my z mężem w domu nie rozmawiamy o prezentach tym bardziej o pieniądzach to moje dziecko mówi swoim koleżankom i kolegom i również rozmawiała o tym z księdzem na religii- że nie ważne są prezenty- tylko "przyjęcie Pana Jezusa do serca" (piszę w cudzysłowie bo tak dosłownie opowiedział mi o tym ksiądz). Jestem z niej dumna

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2010-04-20 o 22:17
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 09:41   #163
Super Fotograf
Raczkowanie

Wow podziwiam dojrzałego dziecka! Presja w rówieśników jest ogromna i czasem ciężko wytłumaczyć dziecku dlaczego nie dostało na I komunię gry za 3 tys. złotych jak co poniektórzy jego koledzy
Stary 2010-04-21, 12:05   #164
kalinkii
SPAMER
Nieopłacona reklama

Ja daję pieniążki,bo tak sobie zażyczono w zaproszeniu,zamiast kwiatków bombonierkę,bo też tak sobie zażyczono w zaproszeniu oraz na pamiątkę aniołka(rękodzieło),takie go:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=16881933
kalinkii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 14:08   #165
czarna_ania
BAN stały

ja zamierzam kupić dla mojego chrześniaka zegarek markowy bo taki sobie zażyczył. Na początku chciałam kupić m u rower taki dobry, nie z marketu. Ale dowiedziałam się, że mama Bartka mu taki zamierza kupić, więc nie chce powielać prezentu. Spory wybór zegarków znalazłam na hihawa i mają tam niedrogie. Myślę, że coś dla takiego chłopca ciekawego się znajdzie ;-)
czarna_ania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 15:07   #166
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez kalinkii Pokaż wiadomość
Ja daję pieniążki,bo tak sobie zażyczono w zaproszeniu,zamiast kwiatków bombonierkę,bo też tak sobie zażyczono w zaproszeniu oraz na pamiątkę aniołka(rękodzieło),takie go:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=16881933
szkoda ze nie zaznaczyli ile, byłby kłopot z głowy - trochę sarkazm ale moim zdaniem to nie wypada - to nie wesele

zamiast encyklopedii ( w dobie internetu) wybrałabym jakąś książkę tematyczną.np album o zwierzętach czy miastach

bijesz się jak ciota
Stary 2010-04-22, 17:42   #167
TigerANDBear
BAN stały

Ja także jestem za tym aby prezentem na komunie było coś co dziecko zawsze będzie wspominac,taką pamiatke. A jeżeli nie mamy pomysłu to chyba lepiej dac pieniądze niż zbyteczny łańcuszek czy tani zegarek.
TigerANDBear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 16:37   #168
liebell
Raczkowanie

Ja idę z chłopakiem na komunię jego siostrzenicy, oboje w tym roku zdajemy maturę więc na pewno nie dostanie od nas wypasionego prezentu ani kasy. Żeby miała pamiątkę kupimy coś w tym stylu:
http://allegro.pl/item974541521_matk..._zyczenia.html
http://allegro.pl/item1002778807_ani...n.html#gallery
http://allegro.pl/item994831805_swie...i.html#gallery
No i zastanawiam się nad małym bukiecikiem z konwalii. Co Wy na to?
liebell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 08:27   #169
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dla mnie bez sensu.
I co, postawi sobie to na biurku i ołtarzyk zrobi
Ja wiem, że to kościelne święto, ale też bez przesady - wg mnie jakiś łańcuszek i medalik byłby lepszy, a nie to.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 08:52   #170
liebell
Raczkowanie

Tylko że dziewczynka powiedziała że chce dostać obrazek z Matką Boską, a poza tym medalik i łańcuszek i tak dostanie bo zawsze dzieci przystępujące do pierwszej komunii mają identyczne łańcuszki i medaliki
liebell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 09:45   #171
Konto usunięte

Toteż napisałam, że dla mnie bez sensu. Chociaż jakoś wątpię, by dziewczynka sama wpadłą na to, że chce dostać obrazek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 19:44   #172
deila
Raczkowanie

A ja też kupiłam taki obrazek swojej chrześnicy jako pamiątkę. Dostanie pieniądze plus taką właśnie pamiątkę z dedykacją, którą może doceni za kilka lat.
deila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 19:57   #173
Konto usunięte

Chrześnicy owszem.
Stary 2010-04-26, 14:55   #174
Super Fotograf
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18793201]Dla mnie bez sensu.
I co, postawi sobie to na biurku i ołtarzyk zrobi
Ja wiem, że to kościelne święto, ale też bez przesady - wg mnie jakiś łańcuszek i medalik byłby lepszy, a nie to.[/QUOTE]

Hmm i właśnie w tym miejscu pojawia się problem. Czy prezenty ograniczyć tylko do tych związanych z religią?
Stary 2010-04-26, 16:20   #175
justynka1989
Raczkowanie

Ja byłam rok temu na komunii i dziewczynka dostała także laptopa.... Dla mnie to jest tragedia co się teraz dzieje. Na komunię uważam, że powinno się dostać jakiś złoty łańcuszek bądź kolczyki na pamiątkę, może być rower (tradycyjnie). Ale nie laptopa. Niedługo będziemy na komunię zakładać konta i wpłacać pieniądze na przyszły samochód. Mam 21 lat, ale wg mnie prezenty typu laptop to ogólnie za drogie prezenty na każdą okazję.
justynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 16:37   #176
Konto usunięte

Super F. uważam, że nie. Ale też nie popieram tego, o czym Justyna pisze. Wiem, że chrześnica męża dostanie laptopa i rower Od rodziców ojca. Ja byłabym raczej za - jeśli chodzi o chrzestnych - pamiątką religijną i do tego niereligijnym prezentem - jeśli jest więcej pieniążków, można np. opłacić jakiś kurs językowy (lub choćby semestr), czy zorganizować fajną wycieczkę. Jeśli kasy mniej, stawiam na książki, jakieś fajne gry (tak tak, wiem, do tego potrzeba innych też, a rodzice nie zawsze mają ochotę czas poświęcić ).

A tak - teraz laptop, a co na 18 urodziny? Auto? A na ślub - dom, mieszkanie? Paranoja.

Swoją drogą jak to o rodzicach dziecka świadczy? Wiedzą z reguły wcześniej o planach prezentowych i co = tylko łapki zacierają, że dziecko tak się obłowi.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2010-04-26 o 16:39
Stary 2010-04-26, 18:05   #177
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez justynka1989 Pokaż wiadomość
Ja byłam rok temu na komunii i dziewczynka dostała także laptopa.... Dla mnie to jest tragedia co się teraz dzieje. Na komunię uważam, że powinno się dostać jakiś złoty łańcuszek bądź kolczyki na pamiątkę, może być rower (tradycyjnie). Ale nie laptopa. Niedługo będziemy na komunię zakładać konta i wpłacać pieniądze na przyszły samochód. Mam 21 lat, ale wg mnie prezenty typu laptop to ogólnie za drogie prezenty na każdą okazję.
A kto powiedział że rower to" tradycyjny prezent"- dla mnie w czasie mojej komunii tradycją był zegarek- koniecznie biały i nie elektroniczny tylko wskazówkowy, jak do komunii szedł mój brat to " tradycją" był już elektronik a jak szły kuzynki to " tradycją" był rower. Zrozumcie że całe te tradycyjne prezenty -są ustanawiane przez ludzi- wszyscy wymyślamy jakieś tradycje. I piszę to po to żeby uzmysłowić Ci że tak jak czasy się zmieniają, moda i technika tak również pewne zachowania i tradycja również.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18839583]Super F. uważam, że nie. Ale też nie popieram tego, o czym Justyna pisze. Wiem, że chrześnica męża dostanie laptopa i rower Od rodziców ojca. Ja byłabym raczej za - jeśli chodzi o chrzestnych - pamiątką religijną i do tego niereligijnym prezentem - jeśli jest więcej pieniążków, można np. opłacić jakiś kurs językowy (lub choćby semestr), czy zorganizować fajną wycieczkę. Jeśli kasy mniej, stawiam na książki, jakieś fajne gry (tak tak, wiem, do tego potrzeba innych też, a rodzice nie zawsze mają ochotę czas poświęcić ).

A tak - teraz laptop, a co na 18 urodziny? Auto? A na ślub - dom, mieszkanie? Paranoja.

Swoją drogą jak to o rodzicach dziecka świadczy? Wiedzą z reguły wcześniej o planach prezentowych i co = tylko łapki zacierają, że dziecko tak się obłowi.[/QUOTE]

A jak nie wiedzą to co, mają dzwonić czy kontaktować sie z zaproszonymi i pytać co kupią dziecku? Toz to paranoja. Ja nie wiem co moje dziecko dostanie, córka też nie wiem i nie pyta. Liczę na mądrość gości...
Stary 2010-04-26, 18:12   #178
Konto usunięte

Despo, dlatego napisałam - wiedzą z reguły, a nie - wiedzą zawsze Uwierz, o prezencie tak drogim jak laptop raczej się wie.
Stary 2010-04-26, 20:59   #179
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18841944]Despo, dlatego napisałam - wiedzą z reguły, a nie - wiedzą zawsze Uwierz, o prezencie tak drogim jak laptop raczej się wie.[/QUOTE]

Ja Ci powiem że wolałabym nie wiedzieć bo po się wqr...

Ale powiem Ci tak, że dzisiaj byłam z córką na próbie śpiewu przed Komunią i przysługiwałam się dzieciom , i stwierdziłam, że ja jednak mam dziecko "idealne" -znaczy w sensie- że bez wygórowanych oczekiwań, które każdy prezent nawet różyczkę, którą dostaje od Taty na "Dzień Kobiet" ("bo jest małą kobietką")- z taką radością że aż się łzy w oku kręcą.

I tak z tego co się nasłuchałam- to ponoć teraz w modzie jest np. PSP- przeszukalam neta żeby zobaczyć " czym to się je" i koszt takiej zabawki to 700 zł... Więc też nie mało.

Generalnie jak zastanawiałam się co mojej małej kupić z okazji komunii to wpadłam na taki pomysł:
http://www.allegro.pl/item1009730967...owieszeni.html
ale z prostych prozaicznych przyczyn:
- zepsuł nam się sprzęt a mamy dużo płyt (bardzo duzo również z bajkami takimi trudniejszymi), generalnie nie mamy na czym słuchać więc wydaje mi się że prezent byłby fajny
- jesteśmy na etapie zmiany mieszkania a nie chce dać córce do pokoju kompa czy tv ( taki trochę może staroświeckie mam poglądy- ale cóż..)
Stary 2010-04-27, 05:44   #180
Konto usunięte

Podoba mi się
Ja muzykę ogólnie lubię, jak też słuchowiska różne, poza tym do tego dochodzi możliwość np. osłuchania się z obcym językiem.
Tak samo, jak np. podoba mi się pomysł podarowania dziecku jakiegoś zwykłęgo aparatu foto, dzisiaj to koszt 200-300zł, pod warunkiem, że wiemy, iż dziecko zrobi z niego właściwy użytek.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości