|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Cieszę się, że wyniki wyszły dobre ![]() Cytat:
Fajna ta pościel, ale nie mogę znaleźć tego wzoru, który wybrałaś ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-04-23 o 16:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
wzor 5 od gory w kolumnie po prawej stronie
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjaśniło się, dlaczego nie widzę (nadal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jakis program musisz miec zeby widziec ![]()
![]() |
#4505 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzwoń i daj znać. Hmmm... patrząc na zegarek, to pewnie dzwoniłaś ![]() ![]() A co to jest kosta ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie taka młoda ![]() ![]() He, he ![]() Cytat:
![]() To Maciuś jest na dobrej drodze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja, ja! E, po fakcie już ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie jedną ![]() --- To tak w skrócie, bo piszę szybko i pewnie muszę się pożegnać na cały weekend ![]() ![]() Udanego sobotnio-niedzielnego wypoczynku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co ![]() Zawsze 1 rok mniej ![]() Zajrzyj, zajrzyj ![]() ![]() I dla Ciebie też ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Sylka, ciesze sie, ze wyniki sa dobre
![]() ![]() ![]() Unholy, trzymam kciuki za lekarza dzisiaj i za poniedzialkowe wyniki ![]() Cass, no wreszcie zmadrzalas ![]() Ja rowniez mowie do Antosia zdecydowanym glosem, szczegolnie jak mowie, ze nie wolno lub nie. Skutkuje ![]() ![]()
#4508 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja! Ja! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie zanudzasz ![]() Ale zębalki super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zajrzyj, zajrzyj ![]() I wzajemnie ![]() Wygoniłam małża z Zuzią na spacer a sama piję kawkę ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ja dzis tak na szybko bo mała budzuje i musze ja pilnowac
![]() Przede wszystkim chciałam zapytac - jak powinnam prawidłowo pobrac mocz Zuzi? Do woreczka? czym mam ja umyc? kurcze nieweim jak sie za to zabrac a w pon chciałam dac do laboratorium. I wogole kiedy powinnam to zrobic? rano? na czczo? wybaczcie te pytania ale jeszcze nie pobirałam a w szpitlu pielegniarki to robiły Pocytuje to co kuz przeczytałam, reszte sprobuje pozniej śliczne te buciki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ślicznie wygląda w tej sukieneczce ![]() Ja od święta białe zakladam ale na codzien jednak wole kolorowe, bo tak to zaraz z białych szare sie robia ![]() Cytat:
![]() cos co sie nie bedzie gryzło z moimi czerwonymi włoskami ------ Ola, doczytałam ze Antos dalej ma te plamki i ze mocz oddalas do badania, wiec trzymam kciuki za wyniki ![]()
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-04-23 o 18:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Zakorzenienie
|
poodkurzalam ale powycieram jutro- lenia mam i do tego ta leb mi peka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak mnie nauczyli w szpitalu i tak robię jeżeli jest potrzeba: przemywasz pupcie chusteczką, wodą, czymkolwiek byleby czystym i dokładnie, (najlepiej jest jeszcze czymś odkazić no ale w domu to zazwyczaj niczego takiego się nie ma...) bierzesz zamknięty pojemnik i czekasz aż mała zacznie sikać, pobierasz mocz ze środkowego strumienia, pojemnik otwierasz w ostatnim momencie ![]() aa, Miramej pisała, ze jeżeli na zwykłe badanie to nie trzeba się tak bawić i wystarczy woreczek przykleić, oczywiście najpierw dokładnie umyć pupcie ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-23 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Ola-Unhola
|
Dodzwoniłam się w końcu do lekarza, ale niestety nie może przyjść. Nie mieszka już tu u nas, a dyżury ma tylko w poniedziałki wieczorem
![]() I co ja teraz mam zrobić??Weekend przed nami, prywatnie wszystko zajęte...na ostry dyżur jechać, żeby stać pól nocy w kolejce 100 osób... Pryw. z Luxmedu przyjeżdżają tylko do gorączki... ![]() ![]() ![]()
#4514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze to niewesoło...a teść nie ma jakiegoś znajomego?
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja moze z tym woreczkiem sprobuje ![]() pupcie umyje oczywiscie ale co z cipeczka? czy ja mam jakos extra umyc? odkazic? pewnie głupie pytanie ale nieiwem ![]() Ola, kurcze niewesoło ![]() i co teraz zrobisz?
![]() |
#4516 |
Ola-Unhola
|
Nie wiem, co mam zrobić.....
Teść ma tylko pediatrów w przychodni, ale nie ma do nich kontaktu pryw. zresztą to kawał drogi od nas.... ale jak myślicie, jak ma tylko tą wysypkę i brak gorączki, to jest jakieś niebezpieczeństwo?....Moż na to tak do poniedziałku zostawić? Chyba nie...Małż mówi, ze jutro pojedziemy gdzieś pryw i wejdziemy tak z ulicy, może jakiś lekarz się zlituje ![]()
#4517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4518 | ||||||||
Zakorzenienie
|
ale mnie przyspawałyscie do kompa
nadrabialam z 1,5h ![]() Cytat:
Mysle ze zaczyna sie bawic jedzonkiem jak juz jest syta bo nie domaga sie wiecej moze w chwili otwarcia tego watku ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
własnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja nie karmie w nocy jak mala skonczyla jakies 2-3mc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze jej dodaje, ze jak bedzie wieksza i rozumna to klapsa dostanie.Ostatnio z ubieraniem u nas na bakier.No nie lubi, wrecz nie znosi ![]() Cytat:
a moze mogliby kogos polecic? a w necie nie znalazlas zadnych wizyt domowych? Ale mi poucinalo cytatow ![]() Szczegolnie tych mężowskich.Unholy pisz w klubie. Chcialabym cie poznac w realu ![]() Inne mamy tez ![]() ![]() ![]() A Morska dlaczego zamilkla?byla jakas afera?do pracy wrocila? Cass L jadła dzis paróweczke z indyka z chlebkiem, bardzo jej smakowala ![]() Pokroilam na drobne i na blat krzeselka polozylam i miala misje zeby sie najesc ![]() Szlo jej bardzo sprawnie i nie karmila psa , wiec musialo jej bardzo smakowac ![]() Ja w tym czasie smazylam miesko na jutro itp
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas na szczescie z ubieraniem lajcik bo wtedy Wera wie ze idziemy na dwor i cala happy
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kuba nie "pierdzi" z pełną buzią, tylko strasznie się wierci, bierze nogi do buzi, stuka, puka itd. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja też podnoszę głos jak np je i za chwilę przekręca się czy to w leżaczku czy w krzesełku i próbuje iść - skutkuje najczęściej i je dalej, ale nie zawsze ![]() Kasiu jak ci fajnie że Laurka je takie grube już...Amelka to chrupki ok, ale to w buzi się rozpuszcza. chlebek je najczęściej przylepkę i ok ale końcówkę to czego nie może podgryzać wkłada całe do buźki i się dławi. zupki te grusze zależy jak jej podpasuje ale często nie chce ![]() ja też jak Amelce robię no no to się mała śmieje ze mnie p4w Tomaszek jaki już duży mężczyzna ![]() amelka padła o 20.. a przed nnami kolejna samotna noc... mąż wraca w niedzielę. dobranoc mamusie a Unholy, mam nadzieję że jutro znajdziesz kogoś do małego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
1. dzieci nasze pierwsze kroczki stawiaja, gdy ich mamy na wizazu gadaja
2. w koncu nadeszla wiosna, kazda nasza pociecha jest usmiechnieta i radosna 3. slowo mama juz wiekszosc z nas slyszala, choc coraz wiecej kazda by chciala 4. kazde dziecko nam zdrowo rosnie i za mama raczkuje radosnie 5. nasze pociechy raczkuja, pelzaja - chwili wytchnienia mamom nie daja 6. dzieciom naszym zabki rosna, buzki piekne beda wiosna 7. za dziecmi naszymi juz nie nadazamy choc bardzo mocno je kochamy 8. nasze bobasy juz staja i cwicza rozne wygibasy 9. dzieci naszych buzka usmiechnieta choc kazda mama zmeczona i padnieta 10. wiosna przyszla, slonko swieci, dzieci rosna ah czas leci ooo wlasnie propozycji Svinecki mi nie zacytowalo, wiec wszystkie mi sie podobaja, szczegolnie te A teraz objade tylek "znajomej" to ta co w ciazy mowila jaka to gruba bylam itp tak wiec przylazla do mojej siostry na kawe ok 10 i od 13 sie zbierala...wyszla dopiero o 16:30 Ma dwojke dzieci.Mloda 3lata...jeszcze ze smoczkiem ![]() Strasznie zaborcza, w ogole nie umie sie bawic z innymi dziecmi, a wszystko co siorki mala chciala zobaczyc-bo jakies swoje zabawki przywiozly, to od razy beczala, krzyczala a ona do siostrzenicy mowila "oddaj jej, to jest jej, ona chcialaby sie tym teraz pobawic, nie zabieraj jej, to nie twoje" ![]() Mloda ubrana byla w za małą i za krótka spodniczke, a ona dumnie sie chwalila ze nosi ją odkąd rok skończyła ![]() Młody-waga urodzeniowa ok 4kg ![]() Wybrala sie z dziecmi bez zadnego ekwipunku, zadnego picia,bidoniku,niczego... Mlody sie obesrał po pas i siora musiala jej pozyczyc rzeczy ktore spisala na straty.Ja mialam caly zapasowy zestaw w jego rozmiarze, ale udawalam ze nie slysze ![]() a mloda gderala "mamusiu boli mnie brzuszek, jestem glodna" ![]() no wstyd... siora nie przygotowana na dodatkowe osoby na obiedzie nie bardzo miala ich czym poczestowac i ludzila sie do czasu obiadu sobie pojda. Koniec koncow malej tylko miseczke dala, mlody na cycu. Wyszla na ogrod i tam jeszcze z 2h smęciła wciaz powtarzajac ze musi isc makaron wstawic, ale chyba sie jej nie spieszylo Wywalała cycki na ogrodzie i karmila malego i nie przeszkadzaly jej osoby trzecie...męzczyzni,sąsie dzi itp Ja wiecie jaki mam stosunek do karmienia mojego dziecka...do mam karmiących nie mam nic przeciwko, ale na boga...niech sobie ida w ustronne miejsce, gdzie sa sami i jest spokoj,moglaby choc wejsc do kuchni Nt karmienia wiem od was sporo, a ona go z prawego do lewego ani nie 2min przystawila,on plakal a ona jakas bezradna sie wydawala... Na koncu kilka x powtorzyla ze jej slabo i ma zawroty glowy bo nic nie jadla no do cholery!!!! czy tak zachowuje sie matka ktora karmi, nie szanuje sie i zle odzywia? Siora narobila jej kanapek,podala sok, a ta bezczelna krowa mowi "jeszcze napilabym sie cieplej herbatki" buaha ha ha ha Jak juz obie sie napasły i uspila mlodego w lozku, byl czas na zabawe,piaskownice,hustaw ki,rowerki naszych dzieciakow, no mega męcząca goscina Siora zapowiedziala ze przez najblizsze pol roku jej nie zaprosi ![]() Moglaby se to przeczytac heh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakbys tak na pogotowie pojechała, ja bylam kilka razy i nigdy wiecej niz 2-3 osoby nie było, ale ja mam tam znajomego lekarza i dzieki Bogu bo zawsze gdzies go złapie a i na tel nie raz juz mi pomogł ej, nikt mi nie pomoze z tym moczem, tylko aannuullaa a myslalam ze Kasia cos doradzi ![]() a wógole niezła ta twoja zn ajoma ![]()
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-04-23 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ![]() Dziękujemy za życzenia i gratulacje ![]() Unholy mam nadzieję, że znajdziecie jakiegoś lekarza ![]() ![]() Cass ja od początku mam wrażenie, że się wbić nie mogę ![]() ![]() ![]() Miramejku gratulacje dla Kubusia ![]() ![]() Svi ja głosuję na tytuł nr 1 sylka cieszę się, że wyniki Bartusia są ok ![]() ![]() p4w ale Tomciowi fura pasuje ![]() Więcej nie pamiętam ![]() Cały dzień sprzątałam mieszkanie, powoli widać światełko w tunelu ![]() Kręgosłup mi siadł ![]() Po powrocie jeszcze poszłyśmy z Amelią na spacerek, tak ładnie słonko świeciło.
#4526 |
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie najbardziej mi sie podoba:
10. wiosna przyszla, slonko swieci, dzieci rosna ach czas leci
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sniadanko zawsze ladnie , a obiadek to juz meksyk ![]() Kasiu ta znajoma to ![]()
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Aj ti ti kusicielko
![]() Czeko mnie natchnęła i pościeli szukam ![]() no i małż zaraz wróci ![]() ale będę zaglądać ![]()
#4530 |
Zakorzenienie
|
Co prawda późno, ale dzień jeszcze trwa, więc
![]() Dużo radości i pociechy z rodziców dla Martynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.