|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Bry
dziś już no irytejszyn, mimo, że mam w rękawie opowieść z lekcji historii, jak to ta osoba od średniej 4,5 i matur na 30-50% ma 5 na koniec a nie wiedziała dziś kiedy I wojna była ale nic tam, śmiać już mi się chce z tego ![]() Cytat:
![]() a wiecie, że ja ostatnio jakoś luźniej podchodzę do tego? żebym się zbytnio nie rozluźniła ale zaczelam odnosic wrazenie, ze jakos to bedzie, byle jak najlepiej, a jeśli źle, to trudno, potem o tym pomyślę, nie teraz, bo tylko mnie to stresuje.aczkolwiek tak czy siak napady żaru mnie nachodzą... najbardziej z tym, że nie zdążę. a przez to od razu gorzej się uczy... więc wdech wydech i leciem. no wiem ale już mi powiedziałaś.chciałabyś statkami pływac i machiny obsługiwać pod pokładem ?Cytat:
![]() ja bym kurna i tak połowę zapomniała ![]() ale ja mam podobnie Cytat:
![]() no coś Ty? a jak na maturze będzie potop a nie lalka, to co
|
|||
|
|
|
#3062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
ach ach. ale i tak drogie ![]() jak i ja ![]() Cytat:
?Cytat:
co prawda marudziła zawsze, że ciężko... [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18771342] Żbikuu ;* w ogóle mój piesek na farmie wabi się żbik [/QUOTE] aaa ![]() wiedziałam, że to Ty piszesz [nie spojrzałam na autora posta] ![]() no własnie [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18774814] w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O. nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie.[/QUOTE] ![]() pamiętam ![]() poszłam zaliczyć tą matmę po raz 3, zebrać podpisy z biblioteki i od wfistki... no i wróciłam do domu. porobiłam Kiełbasę, zirytowałam się na swoją głupotę, miałam się zdrzemnąc, ale włączyłam komputer ![]() i tak siedzę jak gupek. zaraz się zbiorę za... nawet nie wiem za co powinnam, nie napisałam planu żadnego i o
|
|||
|
|
|
#3063 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i poszła do matematyczki, trochę się zawiodła, bo kazała jej napisać sprawdzian jeśli chce dostać 4 ( kurde nad chłopakiem który zdał matury na 80% zastanawiała się poważnie czy mu postawić 4...). Dziewczyna nie zdała jednej matury, a matematyczka zastanawiała się czy postawić 3 dziewczynie, która zdała dwie matury. Wkurzyłam się wtedy i powiedziałam, że chyba ważniejsze są wyniki matur a nie to, czy kupiła sobie książkę )No i dalej jej brakowało oceny do paska i dzisiaj poleciała do babki od wosu, czy nie postawiłaby jej 5, a w poniedziałek pisała sprawdzian, żeby dostać 4 Nie no, paranoja. A ja mam w klasie takich chłopaków, którzy śmieją się im w twarz za to jak się zachowują. Na tamtej matmie krzyczeli, ze oni chcą 6+ bo im brakuje do paska. stypendystka tak się ofochała, że poszła z tą dziewczyną, która nie zaliczyła sprawdzianu do naszej wychowawczyni na skargę "bo się z nich śmiejąąąąą" Wychowawczyni chyba się tym nie przejęła, bo nawet nie poruszyła tej sprawy
|
|
|
|
|
#3064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też kiedyś tak było, ale teraz zabronili, bo niewiele było słychać, głos się strasznie rozchodził. ale mam nadzieje, że u was to jakoś będzie ![]() ja też streszczenia czytam, na szczęście w miare czytania okazuje się, że jednak coś tam pamiętam ![]() Cytat:
ucze sie teraz, bo jeden wieczór chce mieć wolny
|
|
|
#3065 |
|
Przyczajenie
|
Jak wam idą przygotowania? zdaję ktoś może rozszerzoną geografię? Ja własnie dzisiaj uświadomiłam sobie że nie zdążę już napisać pracy na polaka;/ wie ktoś może gdzie pomogli by mi ją napisać?
|
|
|
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Przyczajenie
|
Ale gdzie? Macie może jakieś namiary na studentów?
|
|
|
|
#3069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym rok-dwa popływać żeby zrobić oficera wachtowego. a później w porcie jako nawigator (po to też chciałam studiować oceanografię, żeby popłynąć na badania na Spitsbergen )a machiny pod pokładem to mechanicy i elektrycy obsługują ![]() no właśnie ![]() Cytat:
wkurzają mnie takie żebry o oceny -.-" w kanonie lektur na pewno obie są ![]() Ewie (?) chodziło chyba o to, ze na maturze występują albo jedna, albo druga, nigdy razem. I babka tak w ciemno strzeliła. Cytat:
poszukaj w necie ![]() chociaż uważam, że lepiej samemu napisać. Ja swoją napisałam w jeden wieczór w sumie. Jaki masz temat?
|
|
#3070 |
|
BAN stały
|
Ja ci moge podac poczte do tych od ktorych ja kupowalam. po necie poszukasz czy jest taki temat jak chcesz albo napiszesz i zapytasz
|
|
|
|
#3071 |
|
Przyczajenie
|
Od Makbeta do Jądra ciemności. Zinterpretuj wybrane teksty literackie, przedstaw problem destrukcyjnej żądzy władzy. Tylko że plan i biblio już mam. O a jak Ci idzie? Ja w sumie już wszystko skończyłam. Czego się najbardziej obawiasz?
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to skoro masz plan to w czym problem żeby napisac prezentację? ![]() to już natrudniejszą robotę masz za sobą. wystarczy teraz plan rozwinąć ![]() mi dobrze idzie. mam nadzieję, że własciwa matura pójdzie mi tak jak idą mi arkusze od 6 lat
|
|
#3073 |
|
Przyczajenie
|
Wlasnie mi się one wydają coś za proste. Ostatnio na fakultetach pisaliśmy mature z 2007r i miałam 93%. Tak tylko chodzi o to żeby był to napisane w miarę sensownie, a ja nie zdąże z tym. A na co chcesz iść na studia?
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam napisanej jeszcze pracy, ba! nawet się jeszcze do pisania nie zabieram w najbliższym czasie. Ale pisać będę sama. A ustny mam 17tego.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jeszcze 10 dni do matur pisemnych, wystarczy, ze pół godziny dziennie nad tym posiedzisz. w pierwszym poście, na pierwszej stronie są nasze preferowane kierunki i to,co zdajemy na maturze ![]() ale odpowiem : skandynawistyka, oceanografia, geodezja albo nawigacja. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() piąteczka, ja też
|
|
#3076 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co by było gdyby.. ![]() --- Zrobiłam sobie plan działania.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|||
|
|
|
#3077 |
|
BAN stały
|
A ja w 2 tygodnie odbebnie wszystkie matury i od 13 mam luuuuz
![]() pisemne jak wy to 3 dni jednego tygodnia a w nastepnym to 10 biologia(poniedzialek), ustny polski 11 i angielski 12 i kooniec
|
|
|
|
#3078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przydałoby się jeszcze powtórzyć filozofie, czy też jakoś umieć do filozofii dopasować lektury? nie wiem jak to zorganizować. bo w szkole nic nie powtarzalismy ![]() Cytat:
![]() ale fajnie, zabierzesz mnie ?![]() też chciałabym robić kiedyś badania ![]() ale machiny nawigacyjne! ![]() Cytat:
dokładnie, a jeszcze jak mowisz ze masz juz plan, wiec nie moze Ci ktos pisac pracy od zera, musiałby na Twoim gotowym planie to robić, a to Ty lepiej wiesz, co chciałaś powiedzieć, pisząc go. chyba, że znajdziesz kogoś, kto Ci sprawdzi, czy też pomoże, spotka ze 2 razy. może to jest lepszy pomysł, jeśli nie jesteś pewna. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
że przeciez szkolnictwo w Polsce jest darmowe i takie składki nie mogą być obowiązkowe ![]() a tak szczerze to nie wiem ![]() moze zwyczajnie, ze nie masz takiej kasy, nie wiem ![]() zawsze można, ale po co tylko sie nakręcasz ![]() no to super. mi własnie brakuje planu działania
|
|||||
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie z komitetem (5zł/mc bo normalnie powinno być po 10zł/mc, ale moja wych. zbiera tylko na fundusz szkolny, na klasowy nie zbiera, bo to 50% na szkołe idzie) podobnie, wych. pilnuje żeby to płacić, ale też.. 15 osób zapłaci, 6 osób nie. nie fair moim zdaniem wobec tych, co płacą
![]() no,ale 170zł to bardzo dużo. u mnie za rok wyszło teraz po 40zł. to jeszcze można zapłacić . normalnie płaciliśmy po 50zł, a jak ktoś ma rodzeństwo w szkole to płacił tylko połowę.
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam polonistka mówiła, że podobno nigdy nie dają na maturach lektur z okresu współczesności, bo boją się, że nie wszyscy do tego etapu zdążyli dobrnąć. Współczesność, czyli: Dżuma Opowiadania Inny świat Zdążyć przed Panem Bogiem Tango Ferdydurke No wiesz, kasę mieć mam, ale zwyczajnie szkoda 170zł na jakieś wyjazdy na zawody i inne takie. spróbuję wytłumaczyć wychowawczyni, tzn.nie że mi szkoda, tylko że nie mam i niech mi podpisze (bo to ona podpisuje), i tak nie wierzę, że wszyscy teraz nagle zapłacą.Plan działania robi się w 10 minut.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-04-23 o 15:37 |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę tylko poczukać gdzieś jakie są ważne, z poprzednich lat to z zeszytów, a z tego roku... może od tżta.i tak zrobić, żeby od każdej epoki wziąć filozofie i od razu bohaterów dopasować do nich, chyba to ma największy sens ![]() i przy okazji bede czytala streszczenia. ja to sie boje, bo my nie przerobilismy niektorych waznijeszych lektur, albo tak przerobilismy, że nic nie wiem o nich ![]() no rozumiem, szkoda tyle kasy, szczególnie, że Ty z niej nie korzystasz ![]() poza tym u mnie w gim niby tez taka skladka byla, na wyjazdy uczniow na zawody, a i tak zawsze musialysmy miec swoje bilety ale ja się nie mogę zdecydować |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- aha, ja sądzę, że w tym roku własnie mogą dać, ze względu na to, że 70. rocznica zbrodni katyńskiej
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18774814]o w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O. nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie.[/QUOTE] i to na koniec roku. niefajnie no. wytłumaczę Wam o co mi chodziło z tą Lalką i Potopem. Moja polonistka jest w komisji i w ogóle ona siedzi w tych rzeczach, aczkolwiek nie mówię, że muszę mieć rację z tym. no więc, w programie nauczania mogła wziąć Lalkę albo Potop (zależy to od nauczyciela), przerabialiśmy Lalkę, no i tylko trochę powiedzieliśmy sobie o Potopie, ale to jedynie dodatkowo. Nie sądzę, że dadzą Potop. Jakby dali to byłam dzisiaj na zakupach, mam w końcu strój maturalny. ![]() spać mi się chce.;/
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie wiem czy tak jest, ja omawiałam i jedną, i drugą książkę. a moja nauczycielka też jest egzaminatorką. poza tym na podstawie omawialiśmy też Boską Dantego, Fausta, Konrada Wallenroda, Kordiana (w całości, na podstawie jest tylko w fragmentach) i treny Kochanowskiego. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- a co do stroju, to mam jedynie spódnicę, buty i pończochy. no i mam spodnie. za bluzkami muszę się rozejrzeć.. i jakąś marynarką.
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ferdydurke z tego co się orientuję to współczesność. ![]() Ja też cały strój od podstaw. Buty, sukienkę albo spódnicę taką z podwyższonym stanem zamierzam, bluzki ze dwie.. mam niby 3 białe bluzki w domu, ale żadna mi się już za bardzo nie podoba. marynarki nie będę kupowała.
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z poprzednimi nauczycielkami też dużo omawialiśmy, a z obecną to nawet minimum nie, więc sama będę musiała dużo zrobić ![]() ja tak samo jak Ty ![]() z tym, że buty nie, bo założę balerinki, albo te, w których teraz chodzę, bo są eleganckie. ja bluzkę w domu mam 1 i to tak niechętnie bym ją ubrała, wiejska taka jest. ![]() więc ze 2 bym kupiła, najlepiej takie, w których potem na codzień bym mogła chodzić. i sukienkę lub spódnicę z podwyższonym stanem też nie chce wydać 3 stów na coś, co założę 3 razy w życiu ![]() marynarki też nie potrzebuję. mam sweter biały, starczy. a tak na drogę do szkoły to już bez różnicy jaki to ma kolor, zależy od pogody, ale wyjdzie na to, że w swoim zielonym płaszczu będę ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- zaraz się na wino szykuję ![]() wypiję za nasze %%%%
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta pij
![]() Znalazłam fajne przypomnienie wszystkich lektur
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Jee, ja też chcę !
Poka, poka. ![]() Kupiłam biustonosz 70D i jest za mały, sporo za mały Nie umiem się uczyć w dzień. A w nocy mi się spać chce już koło 1. Macie coś oprócz kawy na niespanie ? |
|
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.sciaga.pl/tekst/87740-88-...ry_z_polskiego
Proszę ![]() Ja piję pluszz active ![]() Nosiłam 70 D, ale teraz już noszę dobrze dobrany stanik w nieco innym rozmiarze
|
#3090 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u mnie na szczęście nie musimy robić tych obiegówek. bo wych dostaje ogólną listę kto z czy zalega i kwit. Cytat:
i ja też ! ![]() wypij ![]() ja wczoraj piłam Cytat:
no Żbiki mówię Wam porobiło się . z utęsknieniem czekam na poniedziałek . w sumie klasę mam normalną , oprócz tych paru osób. i powiem Wam szczerze , że cieszę się że wszystko się wydało,przynajmniej wiemy jakie one są. przerobiłam do końca repetytorium z gegry. zabiorę się za drugie i pouczę się prezentacji. w ogóle tak szybko czas dzisiaj minął że szok ;o |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

ale zaczelam odnosic wrazenie, ze jakos to bedzie, byle jak najlepiej, a jeśli źle, to trudno, potem o tym pomyślę, nie teraz, bo tylko mnie to stresuje.
?
przeglądałam sobie aukcje na allegro, żeby się trochę zrelaksować, ale gdzie.. po 10min. - Boże, ja się nie uczę! słówka czekają!
, krzyżyk na allegro i do książek.

"gdzie tam, nowe to nie na pensję nauczyciela", ale do tego jest radnym, wesela kameruje
ach ach. ale i tak drogie 
yeah. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
u nas też kiedyś tak było, ale teraz zabronili, bo niewiele było słychać, głos się strasznie rozchodził. ale mam nadzieje, że u was to jakoś będzie