Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 12:38   #3061
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Bry
dziś już no irytejszyn, mimo, że mam w rękawie opowieść z lekcji historii, jak to ta osoba od średniej 4,5 i matur na 30-50% ma 5 na koniec a nie wiedziała dziś kiedy I wojna była lowe szkołe.
ale nic tam, śmiać już mi się chce z tego

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
Marta dosłownie, trafiłaś w sedno sprawy. Ona myśli, jestem fajna! Uwierzcie, nie zniosłybyście słuchania ich rozmów. Ja wymiękam, raz nawet założyłam sobie zatyczki do uszu na lekcji! .

śmieją się ze mnie, że mi mózg spuchnie od tej nauki. Jezusiu, szkoda, że dopiero teraz też żar we mnie wstąpił, a nie jakiś rok temu.
ej [biologiczki] to prawda, że nasza mądrość zależy od tego jak bardzo nasz mózg jest pofałdowany? im bardziej pofałdowany tym jest się mądrzejszym? jak tak to, mój mózg jest słabo pofałdowany
takie zawsze tak myślą

a wiecie, że ja ostatnio jakoś luźniej podchodzę do tego?
żebym się zbytnio nie rozluźniła ale zaczelam odnosic wrazenie, ze jakos to bedzie, byle jak najlepiej, a jeśli źle, to trudno, potem o tym pomyślę, nie teraz, bo tylko mnie to stresuje.

aczkolwiek tak czy siak napady żaru mnie nachodzą... najbardziej z tym, że nie zdążę.
a przez to od razu gorzej się uczy... więc wdech wydech i leciem.

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
nawigacja, to na akademii morskiej.
no wiem pytałam na czym polega ale już mi powiedziałaś.
chciałabyś statkami pływac i machiny obsługiwać pod pokładem ?

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Ja z tym żarem też tak mam. Nie wiem, w co ręce wsadzić. przeglądałam sobie aukcje na allegro, żeby się trochę zrelaksować, ale gdzie.. po 10min. - Boże, ja się nie uczę! słówka czekają! , krzyżyk na allegro i do książek.
Żebym uczyła się tak żarliwie przez 3 lata, to bym była mądrzejsza od tych magistrów-profesorów.

A co najgorsze, zmienił mi się radykalnie system wartości. Wcześniej ekscytowało mnie, że idę na imprezę, wypożyczyłam nową książkę albo gdzieś jadę, w jakieś nowe ciekawe miejsce. A teraz? teraz podnieca mnie, że ściągam sobie nowe materiały do angielskiego z neta.
przestań się stresować!
ja bym kurna i tak połowę zapomniała

ale ja mam podobnie

Cytat:
haa, wiedziałam, że Martyna wrzuci spis, dzięki;* już sobie zapisuję.

ogólnie Potop jest zamienny z Lalką. Pamiętam, że Pani nam mówiła. Potopu nie przerabialiśmy, wybraliśmy Lalkę.
haha

no coś Ty? a jak na maturze będzie potop a nie lalka, to co
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:38   #3062
blue_apple
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Kupił 5-letnie z Niemiec "gdzie tam, nowe to nie na pensję nauczyciela", ale do tego jest radnym, wesela kameruje
Ale zarąbiste auto!

Noo, a nie tak jak ja np. Bym od razu wszystkie
ach ach. ale i tak drogie

jak i ja

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Marta - jak będziesz, to odezwij się do mnie na gadu ;*
ja ?

Cytat:
cześć i czołem ;*

dostałam pracę ! przy listach wyborczych 20 czerwca ! Jak będą dwie tury wyborów to mam 300zł w kieszeni za dwa dni pracy yeah.

Muszę zebrać 20 podpisów na J. Korwin-Mikke.
też o tym myślałam muszę z mamą pogadać, bo ona na to łaziła
co prawda marudziła zawsze, że ciężko...

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18771342]

Żbikuu ;* w ogóle mój piesek na farmie wabi się żbik
[/QUOTE]

aaa
wiedziałam, że to Ty piszesz [nie spojrzałam na autora posta]

Cytat:

ja jestem cały czas na gadu, tylko na niewidoku
no własnie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18774814]

w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O.
nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie.[/QUOTE]

pamiętam

poszłam zaliczyć tą matmę po raz 3, zebrać podpisy z biblioteki i od wfistki... no i wróciłam do domu. porobiłam Kiełbasę, zirytowałam się na swoją głupotę, miałam się zdrzemnąc, ale włączyłam komputer
i tak siedzę jak gupek.

zaraz się zbiorę za... nawet nie wiem za co powinnam, nie napisałam planu żadnego i o
Stary 2010-04-23, 12:59   #3063
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Bry
dziś już no irytejszyn, mimo, że mam w rękawie opowieść z lekcji historii, jak to ta osoba od średniej 4,5 i matur na 30-50% ma 5 na koniec a nie wiedziała dziś kiedy I wojna była lowe szkołe.
ale nic tam, śmiać już mi się chce z tego
U mnie w klasie jest podobnie. Dziewczyna lata do nauczycieli i myśli, że weźmie ich na litość mówiąc, że "brakuje jej 1 oceny do paska"
No i poszła do matematyczki, trochę się zawiodła, bo kazała jej napisać sprawdzian jeśli chce dostać 4 ( kurde nad chłopakiem który zdał matury na 80% zastanawiała się poważnie czy mu postawić 4...).
Dziewczyna nie zdała jednej matury, a matematyczka zastanawiała się czy postawić 3 dziewczynie, która zdała dwie matury. Wkurzyłam się wtedy i powiedziałam, że chyba ważniejsze są wyniki matur a nie to, czy kupiła sobie książkę no i postawiła tej dziewczynie 3, a tamta druga nie zaliczyła sprawdzianu (ojejku, jak mi przykro )
No i dalej jej brakowało oceny do paska i dzisiaj poleciała do babki od wosu, czy nie postawiłaby jej 5, a w poniedziałek pisała sprawdzian, żeby dostać 4
Nie no, paranoja. A ja mam w klasie takich chłopaków, którzy śmieją się im w twarz za to jak się zachowują. Na tamtej matmie krzyczeli, ze oni chcą 6+ bo im brakuje do paska.
stypendystka tak się ofochała, że poszła z tą dziewczyną, która nie zaliczyła sprawdzianu do naszej wychowawczyni na skargę "bo się z nich śmiejąąąąą" stypendystka przyszła na przystanek i z taką satysfakcją mówi, że jutro będzie pogadanka na ten temat.
Wychowawczyni chyba się tym nie przejęła, bo nawet nie poruszyła tej sprawy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:00   #3064
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach. ;*

A ja się uczę, ale na rozszerzenie. podstawy nie ruszam, bo czuję się całkiem pewnie. W dodatku piszę rozszerzenie na s. gimnastycznej, gdzie nagłośnienie jest takie, że.. gorzej trafić nie mogłam.

A jakie już przeczytałaś? U mnie ludzie też czytają już, ja się jeszcze nie zabrałam.
ojej, to naprawde niefajnie, że piszecie w sali gimnastycznej u nas też kiedyś tak było, ale teraz zabronili, bo niewiele było słychać, głos się strasznie rozchodził. ale mam nadzieje, że u was to jakoś będzie

ja też streszczenia czytam, na szczęście w miare czytania okazuje się, że jednak coś tam pamiętam

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

w sensie, że jeśli Lalka jest w kanonie, to Potopu już nie ma?
Dziwne, my przerabialiśmy obie dość szczegółowo, a ja mam przeczucie, że Potop będzie w wypracowaniu
wydaje mi sie, że raczej obie są

ucze sie teraz, bo jeden wieczór chce mieć wolny
Stary 2010-04-23, 13:01   #3065
maaajo
Przyczajenie

Jak wam idą przygotowania? zdaję ktoś może rozszerzoną geografię? Ja własnie dzisiaj uświadomiłam sobie że nie zdążę już napisać pracy na polaka;/ wie ktoś może gdzie pomogli by mi ją napisać?
maaajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:05   #3066
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maaajo Pokaż wiadomość
Jak wam idą przygotowania? zdaję ktoś może rozszerzoną geografię? Ja własnie dzisiaj uświadomiłam sobie że nie zdążę już napisać pracy na polaka;/ wie ktoś może gdzie pomogli by mi ją napisać?
studenci polonistyki chętnie napiszą za jakąś drobną sumkę
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:12   #3067
2Lilus0
BAN stały

Cytat:
Ja kupilam przez neta za 50zł. jest fajnie napisana-oni tam maja w ciul juz napisanych i moze znajdziesz tez swoj temat. szybko sprawnie i przyjemnie
2Lilus0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:37   #3068
maaajo
Przyczajenie

Ale gdzie? Macie może jakieś namiary na studentów?
Stary 2010-04-23, 13:42   #3069
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie, że ja ostatnio jakoś luźniej podchodzę do tego?
żebym się zbytnio nie rozluźniła ale zaczelam odnosic wrazenie, ze jakos to bedzie, byle jak najlepiej, a jeśli źle, to trudno, potem o tym pomyślę, nie teraz, bo tylko mnie to stresuje.

aczkolwiek tak czy siak napady żaru mnie nachodzą... najbardziej z tym, że nie zdążę.
a przez to od razu gorzej się uczy... więc wdech wydech i leciem.

no wiem pytałam na czym polega ale już mi powiedziałaś.
chciałabyś statkami pływac i machiny obsługiwać pod pokładem ?

no coś Ty? a jak na maturze będzie potop a nie lalka, to co
ja dzięki temu, że na AM jest wiecej miejsc niż chętnych też się rozluźniłam, nie mam parcia takiego.

Chciałabym rok-dwa popływać żeby zrobić oficera wachtowego.
a później w porcie jako nawigator (po to też chciałam studiować oceanografię, żeby popłynąć na badania na Spitsbergen )

a machiny pod pokładem to mechanicy i elektrycy obsługują

no właśnie

Cytat:
U mnie w klasie jest podobnie. Dziewczyna lata do nauczycieli i myśli, że weźmie ich na litość mówiąc, że "brakuje jej 1 oceny do paska"
No i poszła do matematyczki, trochę się zawiodła, bo kazała jej napisać sprawdzian jeśli chce dostać 4 ( kurde nad chłopakiem który zdał matury na 80% zastanawiała się poważnie czy mu postawić 4...).
Dziewczyna nie zdała jednej matury, a matematyczka zastanawiała się czy postawić 3 dziewczynie, która zdała dwie matury. Wkurzyłam się wtedy i powiedziałam, że chyba ważniejsze są wyniki matur a nie to, czy kupiła sobie książkę no i postawiła tej dziewczynie 3, a tamta druga nie zaliczyła sprawdzianu (ojejku, jak mi przykro )
No i dalej jej brakowało oceny do paska i dzisiaj poleciała do babki od wosu, czy nie postawiłaby jej 5, a w poniedziałek pisała sprawdzian, żeby dostać 4
Nie no, paranoja. A ja mam w klasie takich chłopaków, którzy śmieją się im w twarz za to jak się zachowują. Na tamtej matmie krzyczeli, ze oni chcą 6+ bo im brakuje do paska.
stypendystka tak się ofochała, że poszła z tą dziewczyną, która nie zaliczyła sprawdzianu do naszej wychowawczyni na skargę "bo się z nich śmiejąąąąą" stypendystka przyszła na przystanek i z taką satysfakcją mówi, że jutro będzie pogadanka na ten temat.
i dobrze

wkurzają mnie takie żebry o oceny -.-"

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość

wydaje mi sie, że raczej obie są
w kanonie lektur na pewno obie są
Ewie (?) chodziło chyba o to, ze na maturze występują albo jedna, albo druga, nigdy razem. I babka tak w ciemno strzeliła.

Cytat:
ja zdaję geo R

poszukaj w necie
chociaż uważam, że lepiej samemu napisać. Ja swoją napisałam w jeden wieczór w sumie.

Jaki masz temat?

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:45   #3070
2Lilus0
BAN stały

Ja ci moge podac poczte do tych od ktorych ja kupowalam. po necie poszukasz czy jest taki temat jak chcesz albo napiszesz i zapytasz
Stary 2010-04-23, 13:45   #3071
maaajo
Przyczajenie

Od Makbeta do Jądra ciemności. Zinterpretuj wybrane teksty literackie, przedstaw problem destrukcyjnej żądzy władzy. Tylko że plan i biblio już mam. O a jak Ci idzie? Ja w sumie już wszystko skończyłam. Czego się najbardziej obawiasz?
Stary 2010-04-23, 13:58   #3072
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Od Makbeta do Jądra ciemności. Zinterpretuj wybrane teksty literackie, przedstaw problem destrukcyjnej żądzy władzy. Tylko że plan i biblio już mam. O a jak Ci idzie? Ja w sumie już wszystko skończyłam. Czego się najbardziej obawiasz?

no to skoro masz plan to w czym problem żeby napisac prezentację?
to już natrudniejszą robotę masz za sobą. wystarczy teraz plan rozwinąć

mi dobrze idzie.
mam nadzieję, że własciwa matura pójdzie mi tak jak idą mi arkusze od 6 lat

Warren Buffet
Stary 2010-04-23, 14:03   #3073
maaajo
Przyczajenie

Wlasnie mi się one wydają coś za proste. Ostatnio na fakultetach pisaliśmy mature z 2007r i miałam 93%. Tak tylko chodzi o to żeby był to napisane w miarę sensownie, a ja nie zdąże z tym. A na co chcesz iść na studia?
Stary 2010-04-23, 14:42   #3074
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie mi się one wydają coś za proste. Ostatnio na fakultetach pisaliśmy mature z 2007r i miałam 93%. Tak tylko chodzi o to żeby był to napisane w miarę sensownie, a ja nie zdąże z tym. A na co chcesz iść na studia?
A dlaczego miałabyś nie zdążyć? Kiedy masz ustną?

Ja też nie mam napisanej jeszcze pracy, ba! nawet się jeszcze do pisania nie zabieram w najbliższym czasie. Ale pisać będę sama. A ustny mam 17tego.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:50   #3075
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy masz ustną z polaka, że nie zdążysz?
masz jeszcze 10 dni do matur pisemnych, wystarczy, ze pół godziny dziennie nad tym posiedzisz.

w pierwszym poście, na pierwszej stronie są nasze preferowane kierunki i to,co zdajemy na maturze

ale odpowiem : skandynawistyka, oceanografia, geodezja albo nawigacja.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
A dlaczego miałabyś nie zdążyć? Kiedy masz ustną?

Ja też nie mam napisanej jeszcze pracy, ba! nawet się jeszcze do pisania nie zabieram w najbliższym czasie. Ale pisać będę sama. A ustny mam 17tego.
też tak myślę. dlaczego by nie zdążyć

piąteczka, ja też

Warren Buffet
Stary 2010-04-23, 15:04   #3076
star15
Zakorzenienie

Cytat:

też tak myślę. dlaczego by nie zdążyć

piąteczka, ja też

Cytat:
ojej, to naprawde niefajnie, że piszecie w sali gimnastycznej u nas też kiedyś tak było, ale teraz zabronili, bo niewiele było słychać, głos się strasznie rozchodził. ale mam nadzieje, że u was to jakoś będzie
No niefajnie.. jedyna nadzieja w tym, że niedawno wymienili sprzęt, jest znacznie lepszy. Może jakoś pójdzie.

Cytat:
poszłam zaliczyć tą matmę po raz 3, zebrać podpisy z biblioteki i od wfistki... no i wróciłam do domu. porobiłam Kiełbasę, zirytowałam się na swoją głupotę, miałam się zdrzemnąc, ale włączyłam komputer
zaraz się zbiorę za... nawet nie wiem za co powinnam, nie napisałam planu żadnego i o
O, właśnie, zapomniałam Wam napisać, że u mnie też te obiegówki są. Wczoraj nam dali. Ale ee.. głupota jak dla mnie, bo z 5 osób wpłaciło na początku roku po 170zł na ksero, finansowanie dojazdów uczniów na zawody sportowe, na konkursy, na nagrody, itp. A na tej karteczce do obiegówki musi być podpis, że się to zapłaciło. :| Jak to ominąć?

Cytat:
przestań się stresować!
ja bym kurna i tak połowę zapomniała

ale ja mam podobnie
No może ja też bym zapomniała, ale pogadać sobie mogę. Co by było gdyby..

---

Zrobiłam sobie plan działania. od dzisiaj do następnej niedzieli. W poniedziałek następny już sobie daję wolne. Zrobię coś, jeśli będę czuła potrzebę, a jeśli nie, to nie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-04-23, 15:05   #3077
2Lilus0
BAN stały

A ja w 2 tygodnie odbebnie wszystkie matury i od 13 mam luuuuz
pisemne jak wy to 3 dni jednego tygodnia a w nastepnym to 10 biologia(poniedzialek), ustny polski 11 i angielski 12 i kooniec
Stary 2010-04-23, 15:17   #3078
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
ojejku, nie omieszkałabym na przystanku powiedzieć o tym, że wychowawczyni chyba się zgadza z wami, a nie nimi kujonkami

Cytat:
ja też streszczenia czytam, na szczęście w miare czytania okazuje się, że jednak coś tam pamiętam

ucze sie teraz, bo jeden wieczór chce mieć wolny
ojej, to dobrze, mam nadzieję, że ja też będę pamiętała
przydałoby się jeszcze powtórzyć filozofie, czy też jakoś umieć do filozofii dopasować lektury? nie wiem jak to zorganizować. bo w szkole nic nie powtarzalismy

Cytat:
ja dzięki temu, że na AM jest wiecej miejsc niż chętnych też się rozluźniłam, nie mam parcia takiego.

Chciałabym rok-dwa popływać żeby zrobić oficera wachtowego.
a później w porcie jako nawigator (po to też chciałam studiować oceanografię, żeby popłynąć na badania na Spitsbergen )

a machiny pod pokładem to mechanicy i elektrycy obsługują
parcia na pęcherz

ale fajnie, zabierzesz mnie ?

też chciałabym robić kiedyś badania

ale machiny nawigacyjne!

Cytat:
no to skoro masz plan to w czym problem żeby napisac prezentację?
to już natrudniejszą robotę masz za sobą. wystarczy teraz plan rozwinąć

dokładnie, a jeszcze jak mowisz ze masz juz plan, wiec nie moze Ci ktos pisac pracy od zera, musiałby na Twoim gotowym planie to robić, a to Ty lepiej wiesz, co chciałaś powiedzieć, pisząc go.
chyba, że znajdziesz kogoś, kto Ci sprawdzi, czy też pomoże, spotka ze 2 razy. może to jest lepszy pomysł, jeśli nie jesteś pewna.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
O, właśnie, zapomniałam Wam napisać, że u mnie też te obiegówki są. Wczoraj nam dali. Ale ee.. głupota jak dla mnie, bo z 5 osób wpłaciło na początku roku po 170zł na ksero, finansowanie dojazdów uczniów na zawody sportowe, na konkursy, na nagrody, itp. A na tej karteczce do obiegówki musi być podpis, że się to zapłaciło. :| Jak to ominąć?

No może ja też bym zapomniała, ale pogadać sobie mogę. Co by było gdyby..

---

Zrobiłam sobie plan działania. od dzisiaj do następnej niedzieli. W poniedziałek następny już sobie daję wolne. Zrobię coś, jeśli będę czuła potrzebę, a jeśli nie, to nie.
ja bym tate wysłała że przeciez szkolnictwo w Polsce jest darmowe i takie składki nie mogą być obowiązkowe
a tak szczerze to nie wiem
moze zwyczajnie, ze nie masz takiej kasy, nie wiem

zawsze można, ale po co tylko sie nakręcasz

no to super.

mi własnie brakuje planu działania
Stary 2010-04-23, 15:31   #3079
mtynai
Zakorzenienie

u mnie z komitetem (5zł/mc bo normalnie powinno być po 10zł/mc, ale moja wych. zbiera tylko na fundusz szkolny, na klasowy nie zbiera, bo to 50% na szkołe idzie) podobnie, wych. pilnuje żeby to płacić, ale też.. 15 osób zapłaci, 6 osób nie. nie fair moim zdaniem wobec tych, co płacą

no,ale 170zł to bardzo dużo. u mnie za rok wyszło teraz po 40zł. to jeszcze można zapłacić .
normalnie płaciliśmy po 50zł, a jak ktoś ma rodzeństwo w szkole to płacił tylko połowę.

Warren Buffet
Stary 2010-04-23, 15:35   #3080
star15
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, to dobrze, mam nadzieję, że ja też będę pamiętała
przydałoby się jeszcze powtórzyć filozofie, czy też jakoś umieć do filozofii dopasować lektury? nie wiem jak to zorganizować. bo w szkole nic nie powtarzalismy

ja bym tate wysłała że przeciez szkolnictwo w Polsce jest darmowe i takie składki nie mogą być obowiązkowe
a tak szczerze to nie wiem
moze zwyczajnie, ze nie masz takiej kasy, nie wiem

zawsze można, ale po co tylko sie nakręcasz

no to super.

mi własnie brakuje planu działania
Powtórz filozofie. na pewno już jakieś pojęcie masz, to powtórzenie zajmie Ci z godzinkę, a może się przydać.

Nam polonistka mówiła, że podobno nigdy nie dają na maturach lektur z okresu współczesności, bo boją się, że nie wszyscy do tego etapu zdążyli dobrnąć.

Współczesność, czyli:
Dżuma
Opowiadania
Inny świat
Zdążyć przed Panem Bogiem
Tango
Ferdydurke

No wiesz, kasę mieć mam, ale zwyczajnie szkoda 170zł na jakieś wyjazdy na zawody i inne takie. spróbuję wytłumaczyć wychowawczyni, tzn.nie że mi szkoda, tylko że nie mam i niech mi podpisze (bo to ona podpisuje), i tak nie wierzę, że wszyscy teraz nagle zapłacą.

Plan działania robi się w 10 minut.

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-23 o 15:37
Stary 2010-04-23, 15:47   #3081
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Powtórz filozofie. na pewno już jakieś pojęcie masz, to powtórzenie zajmie Ci z godzinkę, a może się przydać.

Nam polonistka mówiła, że podobno nigdy nie dają na maturach lektur z okresu współczesności, bo boją się, że nie wszyscy do tego etapu zdążyli dobrnąć.

Współczesność, czyli:
Dżuma
Opowiadania
Inny świat
Tango
Ferdydurke

No wiesz, kasę mieć mam, ale zwyczajnie szkoda 170zł na jakieś wyjazdy na zawody i inne takie. spróbuję wytłumaczyć wychowawczyni, tzn.nie że mi szkoda, tylko że nie mam i niech mi podpisze (bo to ona podpisuje), i tak nie wierzę, że wszyscy teraz nagle zapłacą.

muszę tylko poczukać gdzieś jakie są ważne, z poprzednich lat to z zeszytów, a z tego roku... może od tżta.
i tak zrobić, żeby od każdej epoki wziąć filozofie i od razu bohaterów dopasować do nich, chyba to ma największy sens
i przy okazji bede czytala streszczenia.

ja to sie boje, bo my nie przerobilismy niektorych waznijeszych lektur, albo tak przerobilismy, że nic nie wiem o nich

no rozumiem, szkoda tyle kasy, szczególnie, że Ty z niej nie korzystasz
poza tym u mnie w gim niby tez taka skladka byla, na wyjazdy uczniow na zawody, a i tak zawsze musialysmy miec swoje bilety

ale ja się nie mogę zdecydować
Stary 2010-04-23, 15:59   #3082
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

Współczesność, czyli:
Dżuma
Opowiadania
Inny świat
Tango
Ferdydurke

Ferdydurke to nie jest XX-lecie międzywojenne? :myśli:

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

aha, ja sądzę, że w tym roku własnie mogą dać, ze względu na to, że 70. rocznica zbrodni katyńskiej

Warren Buffet
Stary 2010-04-23, 16:09   #3083
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, ze moje miasto jest miastem bandziorow, debili, morderców i gwałcicieli
o jezu.
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18774814]o
w ogóle dziewczyny jestem w totalnym szoku ;O.
nie pamiętam czy pisałam tutaj kiedyś o tym, że ktoś na pewnej stronie wrzucił ogłoszenie dwuznaczne dotyczące mojej przyjaciółki ( Justynie i chyba Marcie kiedyś o tym opowiadałam) to dzisiaj dowiedziałyśmy się kto to zrobił !! ;O ale jazz. szkoda że mnie nie ma w szkole. w szoku jestem.kur.wa. teraz na koniec roku wychodzi jakie mam za przeproszeniem su.ki w klasie. takie akcje sie dzieją że nie pytajcie.[/QUOTE]
i to na koniec roku. niefajnie no.

wytłumaczę Wam o co mi chodziło z tą Lalką i Potopem. Moja polonistka jest w komisji i w ogóle ona siedzi w tych rzeczach, aczkolwiek nie mówię, że muszę mieć rację z tym. no więc, w programie nauczania mogła wziąć Lalkę albo Potop (zależy to od nauczyciela), przerabialiśmy Lalkę, no i tylko trochę powiedzieliśmy sobie o Potopie, ale to jedynie dodatkowo. Nie sądzę, że dadzą Potop. Jakby dali to z całego serca modlę się o współczesność.

byłam dzisiaj na zakupach, mam w końcu strój maturalny.

spać mi się chce.;/

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 16:42   #3084
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
o jezu.

i to na koniec roku. niefajnie no.

wytłumaczę Wam o co mi chodziło z tą Lalką i Potopem. Moja polonistka jest w komisji i w ogóle ona siedzi w tych rzeczach, aczkolwiek nie mówię, że muszę mieć rację z tym. no więc, w programie nauczania mogła wziąć Lalkę albo Potop (zależy to od nauczyciela), przerabialiśmy Lalkę, no i tylko trochę powiedzieliśmy sobie o Potopie, ale to jedynie dodatkowo. Nie sądzę, że dadzą Potop. Jakby dali to z całego serca modlę się o współczesność.

byłam dzisiaj na zakupach, mam w końcu strój maturalny.

spać mi się chce.;/

a to nie wiem czy tak jest, ja omawiałam i jedną, i drugą książkę.
a moja nauczycielka też jest egzaminatorką.

poza tym na podstawie omawialiśmy też Boską Dantego, Fausta, Konrada Wallenroda, Kordiana (w całości, na podstawie jest tylko w fragmentach) i treny Kochanowskiego.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a co do stroju, to mam jedynie spódnicę, buty i pończochy.
no i mam spodnie.

za bluzkami muszę się rozejrzeć.. i jakąś marynarką.

Warren Buffet
Stary 2010-04-23, 16:59   #3085
star15
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wiem czy tak jest, ja omawiałam i jedną, i drugą książkę.
a moja nauczycielka też jest egzaminatorką.

poza tym na podstawie omawialiśmy też Boską Dantego, Fausta, Konrada Wallenroda, Kordiana (w całości, na podstawie jest tylko w fragmentach) i treny Kochanowskiego.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a co do stroju, to mam jedynie spódnicę, buty i pończochy.
no i mam spodnie.

za bluzkami muszę się rozejrzeć.. i jakąś marynarką.
Na podstawie też całego Konrada Wallenroda omawialiśmy, całego Kordiana, treny Kochanowskiego i fragmenty Fausta + film. Boskiej komedii nie.

Ferdydurke z tego co się orientuję to współczesność.

Ja też cały strój od podstaw. Buty, sukienkę albo spódnicę taką z podwyższonym stanem zamierzam, bluzki ze dwie.. mam niby 3 białe bluzki w domu, ale żadna mi się już za bardzo nie podoba. marynarki nie będę kupowała.

Studentka
Stary 2010-04-23, 17:21   #3086
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Na podstawie też całego Konrada Wallenroda omawialiśmy, całego Kordiana, treny Kochanowskiego i fragmenty Fausta + film. Boskiej komedii nie.

Ferdydurke z tego co się orientuję to współczesność.

Ja też cały strój od podstaw. Buty, sukienkę albo spódnicę taką z podwyższonym stanem zamierzam, bluzki ze dwie.. mam niby 3 białe bluzki w domu, ale żadna mi się już za bardzo nie podoba. marynarki nie będę kupowała.

z poprzednimi nauczycielkami też dużo omawialiśmy, a z obecną to nawet minimum nie, więc sama będę musiała dużo zrobić

ja tak samo jak Ty
z tym, że buty nie, bo założę balerinki, albo te, w których teraz chodzę, bo są eleganckie.

ja bluzkę w domu mam 1 i to tak niechętnie bym ją ubrała, wiejska taka jest.
więc ze 2 bym kupiła, najlepiej takie, w których potem na codzień bym mogła chodzić. i sukienkę lub spódnicę z podwyższonym stanem też no i rurki czarne.
nie chce wydać 3 stów na coś, co założę 3 razy w życiu

marynarki też nie potrzebuję. mam sweter biały, starczy. a tak na drogę do szkoły to już bez różnicy jaki to ma kolor, zależy od pogody, ale wyjdzie na to, że w swoim zielonym płaszczu będę

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

zaraz się na wino szykuję

wypiję za nasze %%%%
Stary 2010-04-23, 17:38   #3087
malenstwo5
Wtajemniczenie

Marta pij

Znalazłam fajne przypomnienie wszystkich lektur

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 17:57   #3088
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

wypiję za nasze %%%%
Jee, ja też chcę !
Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Marta pij

Znalazłam fajne przypomnienie wszystkich lektur
Poka, poka.

Kupiłam biustonosz 70D i jest za mały, sporo za mały

Nie umiem się uczyć w dzień. A w nocy mi się spać chce już koło 1. Macie coś oprócz kawy na niespanie ?
Stary 2010-04-23, 18:10   #3089
malenstwo5
Wtajemniczenie

http://www.sciaga.pl/tekst/87740-88-...ry_z_polskiego

Proszę

Ja piję pluszz active

Nosiłam 70 D, ale teraz już noszę dobrze dobrany stanik w nieco innym rozmiarze

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:22   #3090
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
aaa
wiedziałam, że to Ty piszesz [nie spojrzałam na autora posta]

i tak siedzę jak gupek.
a skąd ?

u mnie na szczęście nie musimy robić tych obiegówek. bo wych dostaje ogólną listę kto z czy zalega i kwit.

Cytat:
Jeżu jak mnie denerwują takie osoby które żebrają o wyższe oceny. trzeba było się cały rok uczyć a nie.

Cytat:
piąteczka, ja też
i ja też !

Cytat:

wypiję za nasze %%%%
wypij
ja wczoraj piłam

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Nie umiem się uczyć w dzień. A w nocy mi się spać chce już koło 1. Macie coś oprócz kawy na niespanie ?
Tiger

no Żbiki mówię Wam porobiło się . z utęsknieniem czekam na poniedziałek . w sumie klasę mam normalną , oprócz tych paru osób. i powiem Wam szczerze , że cieszę się że wszystko się wydało,przynajmniej wiemy jakie one są.

przerobiłam do końca repetytorium z gegry. zabiorę się za drugie i pouczę się prezentacji.
w ogóle tak szybko czas dzisiaj minął że szok ;o
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości