Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 17:54   #1771
madzia_g
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
wlasnie tez mialam pytac aanneczkaa czemu ty jej nie powiesz????? moze nie mowi nic bo mysli ze ty nie chcesz o tym gadac? skoro sama nic nie mowisz a przeciez ona ma inne rzeczy na glowie tez.

ja mam wysprzatane jeszcze podloge umyje jak mala usnie i mam weekend free

wy podajecie imiona juz dzieciaczkow a ja poprosze by mi wpisac niespodzianka bo nawet jak sie plci dowiem to nie moge tu napisac to ma byc dla wszystkich niespodzianka nie wiem moze ktos jeszcze bedzie mial niespodzianke?
no ja nie mam niespodzianki chyba ze dzidzia sie urodzi i bedzie niespodzianka w postaci.. chlopca
dla dziewczynki od poczatku mamy imie, nawet jak nie znalismy płci... bo to po mamie zmarlej mojej...
a jakby usg bylo przewrotne i wyjdzie chlopiec to coz.. nie mam pojecia jakie by imie bylo wiec niespodzianka jeszcze moze byc

ps. Wy juz macie typowe brzuszki wszystkie? ja nie mam a moze go nie widac bo sie nie odroznia od mojego tluszczyku?(mam nadwage ) i wlosow tez nie mam... ani paska.. ani pepka innego niz zawsze.... ;/ choc za owlosieniem nie placze

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-04-23 o 17:55
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 17:57   #1772
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a dlaczego sama mamie nie powiesz o ciazy????? przeciez tak naprawde to wydaje mi sie że to my ciężarówki powinnyśmy poinformować swoich rodziców, moze jej glupio sie odezwac zebys niepomyslala ze się wtraca w wasze zycie.
Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
no wlasnie.. z tego co czytam.. mam podobne odczucia...
Nie mówie jej bo poprostu ja nie umię z nią rozmawiać. ona jest strasznie niedostępną i taką "oficjaalną" osobą. Z zadnym z swoich 4 dzieci nie rozmawiała o sprawach osobistych...
Brat juz 6 lat sie stara o dziecko i Go nigdy nie spytałą jak sprawy stoją co sie dzieje, czy może pomóc...
O sprawach intymnych tez nigdy nie rozmwialyśmy.
O pierwszej ciązy tez jej nie mówiłam, a jak juz wiedział to nigdy przenigdy nie spytała jak się czuje, czy coś mi potrzeba...
Taki ma charakter i przyznam że cięzko nam sie razem żyje.
Obiecałam sobie że będe miał lepszy kontakt z moimi dziećmi.
Bo w naszym domu wszystko jest tematem tabu.
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:02   #1773
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
my z TZ tez myslimy o kupnie duzego autka, ja zawsze malutkim seacikiem jezdzilam i nie wiem jak to bedzie.

zdecydowalismy sie na pozyczke gotowkowa zeby mieszkanko bylo wieksze nie wiecie gdzie najkorzystniej i najprosciej ja dostac??? w jakim banku albo moze ktoras poleci jakies szybkie pozyczki typu skok stefczyka czy jakies inne bo ja kompletnie sie nie orientuje
Kiepsko przy parkowaniu. Bo tylek ciagle wystaje. Dzisiaj miejsca nie bylo obok mojego bloku (a jest fajny, wygodny parking), pojechalam 2 bloki dalej. Zwykly samochod jak stanie ladnie, to zajmuje pol chodnika, a moj prawie caly (pare innych kombi tez tak bylo...).
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ja kreski nie mam, ale wloskow mi znacznie przybylo i jakby sciemnialy! Tak czy siak wygląda to oblesnie. Orinetujecie sie moze czy takie owlosienie mozna golic??? ;>
Golic raczej nie, bo beda jeszcze grubsze i ciemniejsze...
Tez mnie to wkurza, ale jakos wytrzymam, chociaz przez mysl mi przeszla depilacja woskiem No trudno, zobaczymy.
Cytat:
ps. Wy juz macie typowe brzuszki wszystkie? ja nie mam a moze go nie widac bo sie nie odroznia od mojego tluszczyku?(mam nadwage ) i wlosow tez nie mam... ani paska.. ani pepka innego niz zawsze.... ;/ choc za owlosieniem nie placze
Spora pileczke mam przed soba.
Na pasek zazwyczaj trzeba troche poczekac. Niektorym pod sam koniec wychodzi, ale najczesciej pod koniec II trymestru.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:08   #1774
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

aaneczka1984 takie niewtrącanie sie w zycie innych tez ma swoje zalety. poza tym nie ma ludzi idealnych, zastanow sie czy wolalabys mega ciekawska mamuske, co by chciala WSZYSTKO wiedziec, do wszystkiego wrącać swoje 3 grosze i byc z Toba na kazdym kroku... to ja juz wole takich rodzicow jakich mam. Oni stoją z boku, ale jesli naprawde potrzebuje ich pomocy to wiem, ze moge na nich liczyc.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Tez mnie to wkurza, ale jakos wytrzymam, chociaz przez mysl mi przeszla depilacja woskiem No trudno, zobaczymy.
ja czytalam, ze wyrywanie wloskow mechaniczne (wosk, depialtor) w ciazy w ogole jest nie wskazane....bo moga sie jakies niefajne slady porobic takie juz zostac...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-23 o 18:14
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:11   #1775
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Nie mówie jej bo poprostu ja nie umię z nią rozmawiać. ona jest strasznie niedostępną i taką "oficjaalną" osobą. Z zadnym z swoich 4 dzieci nie rozmawiała o sprawach osobistych...
Brat juz 6 lat sie stara o dziecko i Go nigdy nie spytałą jak sprawy stoją co sie dzieje, czy może pomóc...
O sprawach intymnych tez nigdy nie rozmwialyśmy.
O pierwszej ciązy tez jej nie mówiłam, a jak juz wiedział to nigdy przenigdy nie spytała jak się czuje, czy coś mi potrzeba...
Taki ma charakter i przyznam że cięzko nam sie razem żyje.
Obiecałam sobie że będe miał lepszy kontakt z moimi dziećmi.
Bo w naszym domu wszystko jest tematem tabu.
ehh nie zazdroszcze ja moze tak z mama nie mialam... ale siostra pdoobnie zachowuje sie do Twojej mamy.. taka obojetnosc... ale jest taka odkad jestem w ciazy wiec nie wiem o co jej chodzi jesli o wstracajace kobety chodzi to chcialabym miec obojetna ale tesciowa przyszla bo mam ochote ja
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Kiepsko przy parkowaniu. Bo tylek ciagle wystaje. Dzisiaj miejsca nie bylo obok mojego bloku (a jest fajny, wygodny parking), pojechalam 2 bloki dalej. Zwykly samochod jak stanie ladnie, to zajmuje pol chodnika, a moj prawie caly (pare innych kombi tez tak bylo...).

Spora pileczke mam przed soba.
Na pasek zazwyczaj trzeba troche poczekac. Niektorym pod sam koniec wychodzi, ale najczesciej pod koniec II trymestru.
a co to wlasciwie jest ten pasek? widzialam go tysiace razy na zdjeciach i nie wiem? z wlosami to coz.. czytalam ze tak sie moze zdarzyc i ogladalam zdjecia.. ale wolalabym miec wlosy i brzuszek niz nie miec brzuszka i wlosow nie ukrywam ze mnie to doluje

Stary 2010-04-23, 18:12   #1776
cellaris
Rozeznanie

hej dziewczynki u mnie też piękna pogoda. Nareszcie poszłam na pierwszy prawdziwy, wiosenny spacer

Starapanno nie martw się za bardzo łożyskiem, ja w 12tc miałam łożysko nisko ułożone,a wczoraj 16tc okazało się,że już się podciągnęło i jest wyżej więc idzie wgórę wraz ze wzrostem macicy. Moja ginka stwierdziła,że nie ma się co martwić. Podobno wiele kobiet ma tak na początku ciąży.

U mnie kreski brak,ale jakiś taki "meszek" na brzusiu się pojawił. Od 2 dni mam też takie dziwne uczucie w dole brzucha tuż nad pęcherzem coś jak delikatne drganie mięśnia. Znacie to uczucie gdy macie rozluźnione mięśnie i nagle jeden zaczyna tak lekko drgać. Pojawia się to tak 3-4 razy dziennie w "seriach" jak myślicie czyżby to już były ruchy maleństwa?
Stary 2010-04-23, 18:17   #1777
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
hej dziewczynki u mnie też piękna pogoda. Nareszcie poszłam na pierwszy prawdziwy, wiosenny spacer

Starapanno nie martw się za bardzo łożyskiem, ja w 12tc miałam łożysko nisko ułożone,a wczoraj 16tc okazało się,że już się podciągnęło i jest wyżej więc idzie wgórę wraz ze wzrostem macicy. Moja ginka stwierdziła,że nie ma się co martwić. Podobno wiele kobiet ma tak na początku ciąży.

U mnie kreski brak,ale jakiś taki "meszek" na brzusiu się pojawił. Od 2 dni mam też takie dziwne uczucie w dole brzucha tuż nad pęcherzem coś jak delikatne drganie mięśnia. Znacie to uczucie gdy macie rozluźnione mięśnie i nagle jeden zaczyna tak lekko drgać. Pojawia się to tak 3-4 razy dziennie w "seriach" jak myślicie czyżby to już były ruchy maleństwa?
mi sie wydaje ze o ruchy chodzi tzn Twoj opis jest mi znajomy teraz juz mam wyrazniejsze.. wrecz kopniaczki ;p ale tez tak mialam i wzielam to za ruchu dziecka.. mam nadzieje ze slusznie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 18:29   #1778
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]wailiana2009 witaj i ja też jestem w 17 tyg a dokladnie 16 tydz i 4 dzien i termin porodu mam na 4 pazdziernika
ufff.... to ja juz nie wiem jak jest z tymi tygodniami. Mam termin na 23.09. Zaszlam w ciaze ok 28-02.styczen.2010 (musialo to byc w tych dniach. A ostatna @ mialam 16.12
czyli ktory to juz tydzien? zakrecilam sie

mialo byc od 28 gruzien do 02 styczen 2010 pomylilam sie wczesniej i dwojke napisalam ;(

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-04-23 o 19:13
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:30   #1779
Ray
Zakorzenienie

mszu ja depiluje nogi w ciazy i nic mi sie nie dzieje raczej nie sadze by cos moglo stac w postaci blizn itp. nie spotkalam sie prawde mowiac z czyms takim. Wole depilowac nogi bo mam grube wlosy i twarde szybko odrastaja i "kolą"

aannneczkaaa a mi sie wydaje ze jak bys jej powiedziala inaczej by podchodzila do sprawy. Wedlug mnie ona mogla poczuc sie "olana" krotko mowiac. Nie powiedzialas jej o pierwszej ciazy nie mowisz o drugiej, moze jej przykro z tego powodu ze tak nikt jej nie chce nic mowic... i woli sie juz po prostu nie odzywac??? pomysl sama jakbys sie poczula jak by dzieci ci nie chcialy o ciazy powiedziec i ukrywaly udawaly itp??? ja bym sie prawde mowiac dziwnie poczula ... ze dzieci mnie tak omijaja i najlepiej "niech matka da swiety spokoj"
najlepiej to pogadac po prostu i zapytac wprost.
Stary 2010-04-23, 18:36   #1780
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Wczoraj bylam u mojej ginki i powiedzila mi abym dalej brala Folik, myslalam ze sie go bierze tylko do 3 miesiaca. Pytalam o witaminy, ale powiedzila, ze mam bardzo dobre badania, wiec sam Folik wystarczy.

Jedna rzecz jaka mi doleg to krew z nosa.... nie sa to jakies krwotoki, ale jak smarkam. Macie tez?

My dzis bylismy na zakupach i kupilam trzy pary spioszkow- wszytskie niebieskie tylko co bedzie jak nasz chlopczyk zmieni sie w dziewczynke Na zaswiadczeniu mam napiszane plec meska, ale cos mi sie wydaje ze lekarz za wczesnie rozpoznal...

Co do brzuszka- to ja tez nie mam zadnego paska.... i wloskow wiecej tez nie mam.

Dla siebie narazie kupilam tylko:
http://allegro.pl/item951236978_czar...ozmiar_40.html

http://allegro.pl/item1009972193_spo...ka_gratis.html
a spodnie planuje kupic w H&M. Narazie nosze ta 1 spodnice i jestem zadowolona, wiec polecam
Polecacie jakies ciuszki ciazowe?

A nad wozkiem sie zastanawiam, narazie najbardziej podoba mi sie:
http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html
ale nie wiem gdzie wogole w Krakowie mozna kupic wozek?

Czas edycji: 2010-04-23 o 19:01
Stary 2010-04-23, 18:43   #1781
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ray ja nie jestem zadnym ekspetrem w dziedzinie kosmetologii, dziele sie tylko tym co kiedys przeczytalam w mojej ksiązce o ciąży

"krew kobiety ciężarnej jest żadsza i tak gwałtowne wyrywanie włosków może doprowadzić do pękania naczynek krwionośnych a co za tym idzie łatwiej później o żylaki..."

ktos chce sie depilowac, ja nie wzbraniam.

p.s. żylaki to moja shiza, skoro jestem tym prawdopododobnie obciażona jeszcze genetycznie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 18:52   #1782
gabisun
Zakorzenienie

No to wstawiam moje zakupy jak obiecałam:
2 komplety body z reala
kafatniki i body z carrefoura
śpioszki welurowe z carrefoura
Tak piszę, bo może ktoś skorzysta z promocji

oj coś się nie załadowało...zaraz spróbuję

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-04-23 o 18:55
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 18:55   #1783
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

p.s. żylaki to moja shiza, skoro jestem tym prawdopododobnie obciażona jeszcze genetycznie...
No moja też i też niestety geny mają tu dużo do powiedzenia a stosujesz jakieś maści na nogi?

Madziu gięki za info no więc co dziewuszki chyba też już mogę się zaliczać do mamuś, które już poczuły ruchy dzidzi. Delikatne bo delikatne,ale są MAdziu a jak dużo czasu minęło od tych lekkich drgań do wyraźnych ruchów? Pamiętasz?
Stary 2010-04-23, 18:58   #1784
gabisun
Zakorzenienie

Mszu ma rację, nie powinno się depilować nóg woskiem w ciąży, zwłaszcza jak ktoś ma tendencję do żylaków.

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-04-23 o 19:06
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 19:00   #1785
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
ufff.... to ja juz nie wiem jak jest z tymi tygodniami. Mam termin na 23.09. Zaszlam w ciaze ok 28-02.02.2010 (musialo to byc w tych dniach. A ostatna @ mialam 16.12
Nie możesz mieć terminu na koniec września, jesli do zapłodnienia doszło na przełomie stycznia i lutego.
Ja OM miałam 14 grudnia, zaszłam miedzy 28.12-03.01 i termin mam na 21 września. W niedzielę kończę pełne 19 tygodni.
Licząc po OM, termin porodu Ci się zgadza, ale z terminu zapłodnienia - nie. Między jednym a drugim jest MIESIĄC różnicy, więc coś masz pomieszane. albo zaszłaś miesiąc wcześniej niż twierdzisz, albo miałaś spóźniona owulkę, a wtedy też inny termin porodu.

Cytat:
aannneczkaaa a mi sie wydaje ze jak bys jej powiedziala inaczej by podchodzila do sprawy. Wedlug mnie ona mogla poczuc sie "olana" krotko mowiac. Nie powiedzialas jej o pierwszej ciazy nie mowisz o drugiej, moze jej przykro z tego powodu ze tak nikt jej nie chce nic mowic... i woli sie juz po prostu nie odzywac??? pomysl sama jakbys sie poczula jak by dzieci ci nie chcialy o ciazy powiedziec i ukrywaly udawaly itp??? ja bym sie prawde mowiac dziwnie poczula ... ze dzieci mnie tak omijaja i najlepiej "niech matka da swiety spokoj"
najlepiej to pogadac po prostu i zapytac wprost.
Nie wnikając - popieram i zgadzam się w 100%
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 19:10   #1786
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
No moja też i też niestety geny mają tu dużo do powiedzenia a stosujesz jakieś maści na nogi?

Madziu gięki za info no więc co dziewuszki chyba też już mogę się zaliczać do mamuś, które już poczuły ruchy dzidzi. Delikatne bo delikatne,ale są MAdziu a jak dużo czasu minęło od tych lekkich drgań do wyraźnych ruchów? Pamiętasz?
ja pierwszy raz takie cos poczulam w 18tc.. teraz jestem w trakcie 21tc a juz jakos od tygodnia tak mociej czuje ruchy.. takie wyrazniejsze ze uznaje to za kopanie
Cytat:
ufff.... to ja juz nie wiem jak jest z tymi tygodniami. Mam termin na 23.09. Zaszlam w ciaze ok 28-02.02.2010 (musialo to byc w tych dniach. A ostatna @ mialam 16.12
kurcze ja sama dochodzilam do tego dlugo bo nie wiedzialam ze lekarze dodaja 2 tygodnie. tzn pytaja o date ostatniej miesiaczki i od tego momentu licza tygodnie. mimo ze faktycznie zaplodnienie srednio 2 tygodnie pozniej jest. czyli od ostatniej @ masz liczone tygodnie ciazy.. i jest ich okolo 40. ja ostatnia @ mialam 28.11.09 poczecie ok 10grudnia bylo a termin ok 5 wrzesnia. ale tygodnie ciazy ma liczone od ostaniej miesiaczki i kazda kobieta tak ma liczone czyli wes kalendarz i licz od ostatniej @

Stary 2010-04-23, 19:14   #1787
waniliaania2009
Wtajemniczenie

ufff.... to ja juz nie wiem jak jest z tymi tygodniami. Mam termin na 23.09. Zaszlam w ciaze ok 28-02.styczen.2010 (musialo to byc w tych dniach). A ostatna @ mialam 16.12

mialo byc od 28 grudzien do 02 styczen 2010 pomylilam sie wczesniej i dwojke napisalam

Wy liczycie tygodnie od ostatniej miesiaczki, czy od zaplodnienia?bo jezeli od konca OM to jest to 19 tydzien, a jezeli od zaplodnienia to 17

Czas edycji: 2010-04-23 o 19:23
Stary 2010-04-23, 19:26   #1788
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Kobietki a ja tak oglądam wózeczki od paru dni i wpadły mi w oko takie:
http://www.allegro.pl/item1006422618...3_gratisy.html

http://www.allegro.pl/item996198410_...ka_promoc.html

Co myślicie o nich?;>
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 19:39   #1789
Pomidora
Zakorzenienie

Lenko, miłej wizyty teściów i mam nadzieję, ze stresy cie opuszczą

Zuziczko, już dopisuję cię na listę.

Szczęśliwa, ale wtopiłam z tą Dagmarą Coś źle przeczytałam widocznie. Ale może to rzeczywiście omen jakiś

Aaneczko, może mama rzeczywiście nie chce się wtrącać, jak jej nic nie powiedziałaś? Ale z drugiej strony trochę cię rozumiem - tyle razy pisałaś o zachowaniu mamy, ja odniosłam wrażenie, że ona jest wręcz na ciebie zła, ze w ogóle masz już dziecko, a z drugim to będzie tylko gorzej. Mimo wszystko mam nadzieję, ze to się jakoś ułoży

Dash, gratuluję ruchów

Madziu, a dziś myślałam, co się z tobą dzieje Gratuluję dziewczynki!

Paula, gratuluję auta My zamierzamy kupić większe jakoś w wakacje.

Mszu, a nie jest ci trochę smutno bez mamy? Ja to bardzo się cieszę, ze mieszkamy z moimi rodzicami niedaleko, bo teraz bardzo mnie oboje wspierają. Ale ja mam rewelacyjne układy z rodzicami i nie wyobrażam sobie mieszkania daleko od nich - taki dziwak jestem

Cellaris, to pewnie ruchy maleństwa A jak regularne i seriami, to może być czkawka Maluch ćwiczy płucka!

Waniliaania, wózek, który pokazałaś tez mi się podobał, ma bardzo dobre opinie

Gabisun, tez na twoim miejscu na obronę włożyłabym bluzkę podkreślającą brzuszek

Piszecie o włoskch na brzuchu - ja mam teraz słoneczko z długich, jasnych włosków naokoło pępka No cóż, trzeba przeżyć.... A linię mam tak krzywą, że zjeżdża na lewą stronę brzucha, zatacza łuk i wraca na swoje miejsce

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 dziewczynka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Teodor
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 chłopiec
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 41

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 chłopiec
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
niespodzianka
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
__

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-04-23 o 19:59
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 19:40   #1790
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
ufff.... to ja juz nie wiem jak jest z tymi tygodniami. Mam termin na 23.09. Zaszlam w ciaze ok 28-02.styczen.2010 (musialo to byc w tych dniach). A ostatna @ mialam 16.12

mialo byc od 28 grudzien do 02 styczen 2010 pomylilam sie wczesniej i dwojke napisalam

Wy liczycie tygodnie od ostatniej miesiaczki, czy od zaplodnienia?bo jezeli od konca OM to jest to 19 tydzien, a jezeli od zaplodnienia to 17
od ostaniej miesiaczki sie liczy i ja liczac o statniej @ 28.11.09 jestem w 21 tc. i lekarze tez licza od ostatniej miesiaczki czyli 3 tygodnie dluzej jestem w ciazy niz Ty i ok 3 tygodnie pozniej rodzisz wiec sie zgadza tak na oko bo zmienialam gina i jedne mowil ze 5.09 drugi ze miedzy 4 a 9 wrzesnia... ale w karcie ciazy mam 05.09.10 ja jeszcze kupilam dziennik ciazy tam wszystko zapisuje i sa tygodnie wydzielone i latwo z tym sie ogarnac ktory miesiac tydzien itd i pamietka niezla
a u Ciebie jest 19tc jak liczysz od ostatniej @ i tak sie powinno liczyc
edit. Pomidora fajnie z tymi włoskami masz tak wyjatkowo
i zazdorszcze rodzicow fajnych ja mame mialam cudowna ale zmarla a z tata nie umiem sie dogadac jak zyje czyli juz 24 lata.. ;p a odnosnie tabelki- w marcu 24 skonczylam wiec niestety nie jestem juz 23latka ;p

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-04-23 o 19:47
Stary 2010-04-23, 19:44   #1791
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Lisica ten twoj lekarz jakis dziwny serio..nawet ci nie powiedziala ze masz nadzerke? tylko co kazal ci po ciazy przyjsc na wymrazanie??? pewnie prywatnie moze jeszcze?

antybiotyk jak najbardziej wez jesli bedzie potrzeba ja rowniez bralam pod koniec ciazy. antybiotyk zaszkodzi duzo mniej niz nawracajaca infekcja ktora moze powodowac rozwarcie i inne rzeczy. Ale wieszlepiej wiedziec na co ten antybiotyk, wziasc jeden raz a dobrze a nie 10 razy cudowac.. a moze sie trafi.
Ja rowniez bede robic wymaz ale pod koniec ciazy, sama na wlasna reke bo lekarze nie zawsze o tym pamietaja.

Szczegolnie jak sie ma takie sluzbiste ginekologa ktory za kare chodzi do pracy. Chodzilam do takiej w pierwszej ciazy na nfz bo krucho z kasa bylo i zreszta dobrze sie czulam w sumie.
Jak na usg poszlam do niej to nawet nic nie powiedziala a na pytanie czy moze plec widzi "nie!" nawet nie zerknela czy by zobaczyla acchhhh ukatrupic takich ginekologow.

Ja rozumiem ze dla nich to rutyna tysiace kobiet w cizcy przyjmuja ale dla kazdej ciaza to wyjatkowy stan po raz pierwszy czy drugi czy trzeci a nie tysieczny.
bylam u lekarza i wszystko jest ok,tylko mam ta infekcje i prawdopodobnie bede miala cala ciaze...i przepisal mi globulki...mowil,ze jest slabsze srodowisko w pochwie i dlatego ta infekcja...ale jest slaba..nawet mi "wyczyscil" nasmarowal tam w srodku....ale przynajmniej mam lekka...i sprawdzal cos pod mikrosopem...uwazasz ze robil wymaz......czy tylko sprawdzal jaka jest ta infekcja...

a moja dzidzia ma 10cm...i rosnie zdrowo..tylko zapomnialam zapytac sie o plec..ale niedlugo sie dowiem.......usg polowkowe kazal robic ok 23 tyg...wiec jeszcze poczekamy..ale najwazniejsze ze jest zdrowiutkie..noi testy papp-a wyszly tez dobre...

Widze ze wszystkie martwicie sie wgladem...ja szczerze mam to gdzies jak bede wygladac...zreszta jak wymiotowalam to na drugi dzien cala twarz mialam w kropkach i musialam czekac tydzien az zniknie...na brzuszku tez mam meszek...a poza tym i tak mam duzo testosteronu...a poza tym jestem czarna...Dla mojego dzidziusia jestem w stanie zniesc wszystko...jak tylko pomysle ze jak moja dzidzia sie urodzi to od razu wszystko przechodzi...bedzie slodka
Stary 2010-04-23, 19:51   #1792
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
ufff.... to ja juz nie wiem jak jest z tymi tygodniami. Mam termin na 23.09. Zaszlam w ciaze ok 28-02.styczen.2010 (musialo to byc w tych dniach. A ostatna @ mialam 16.12

mialo byc od 28 gruzien do 02 styczen 2010 pomylilam sie wczesniej i dwojke napisalam ;(
waniliaania2009 - jesteś w 19 tc
ja ost. @ miałam 15.12, do zapłodnienia doszło w podobnym terminie. W poniedziałek kończę pełne 19 tygodni.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 19:52   #1793
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pozdrawiamy Wasze Maluszki
Ja byłam w czwartek, ale tylko nasłuchiwaliśmy serduszko- bo tydzień wcześniej miałam połówkowe, więc nie bylo sensu Małego prześwietlać.
Moje samopoczucie poprawa, dziś byliśmy na budowie, super pogoda i piękne rejony- choć tylko 30km od Poznania Dużo zwierząt... super.

Kasia nie jesteś dziwna, ja mam to samo z mamcią moją i babcią. Lubię, jak są blisko

mszu domyślam się biedaku, jak to jest, bo "znajomych" trzeba zawsze gdzies upchnąć i potem człowiek taki na szybcika jest "odwalony". Nie wiadać, co lepsze...

gabisun
super ciuszki i dawaj przepisa na drożdżówy oja ślinka mi już leci. My odkryliśmy przepyszne gofry pod Poznaniem, takie prawdziwe, gorące (a nie jak często bywa odgrzewane).

Mpik spoko, niewiele masz na plusie jak na Twoje zamilowanie do słodkości no i Kochana Ty od początku mogłaś jeść normalnie.
Ja mam niecały kg na plusie, a jutro zaczynamy 24 tc (już !!!!????)
No ale pamiętaj, że ja prawie nie mogłam jeśc na początku, a teraz te gofry...

Zuzia
jaką część Poznania zamieszkujesz?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-23, 19:52   #1794
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Cellaris, Nie, bo podobno to pic na wode, kolejny wymysl koncernów farmaceutycznych. Podobno jak chce sie z nimi wlaczyc, do najlepiej terapia uciskową, czyli odpowiednie rajstopy, podkolanówki

Pomidora, tak jak pisalam wczesniej czasem brakuje mi bardzo rodzicow, chociazby zeby z nimi kawe wypic i sie posmiac, ale tak mi sie zycie ulozylo i nic na to nie poradze. Nie kazdy ma takie szczescie, ze meza znajdzie blisko domu rodzinnego. Kto wie moze w przyszlosci wyprowadzimy sie ciutke blizej, poki co mój TŻ musi skonczyc specjalizacje.

Gabisun, no no... pokazna juz kolekcje masz mamuśko Ja nie mam nic, poza tym nieszczesnym body, za ktore mi TZ zrobil afere...

Nika... jest dokładnie tak jak piszesz, z tym ze jak ja cos robie dla znajomych to staram sie zawsze, zeby bylo jak najlepiej... jak widac, nei wszyscy maja takie podjescie.

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-04-23 o 19:58
Stary 2010-04-23, 19:55   #1795
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
no mój taki zupełnie typowy nie jest... też na wierzchu mam warstewkę tłuszczyku. Kreski nadal brak, choć pojawiła się taka z owłosienia + delikatny meszek na brzuchu. Mamy jeszcze czas
Stary 2010-04-23, 19:57   #1796
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
oja jeszcze kupilam dziennik ciazy tam wszystko zapisuje i sa tygodnie wydzielone i latwo z tym sie ogarnac ktory miesiac tydzien itd i pamietka niezla
a gdzie kupilas taki dziennik. Mysle ze to super pomysl i jaka pamiatka na przyszlosc!
Stary 2010-04-23, 19:58   #1797
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Kobietki a ja tak oglądam wózeczki od paru dni i wpadły mi w oko takie:
http://www.allegro.pl/item1006422618...3_gratisy.html

http://www.allegro.pl/item996198410_...ka_promoc.html

Co myślicie o nich?;>
Ładne i bogate wyposażenie. Troszkę podobne do TAKO Jumper X 3w1, ale tańsze.
Stary 2010-04-23, 20:01   #1798
Lisica1
Zadomowienie

nika ja bylam w Poznaniu w szpitalu...spedzilam tam 3 dni...znasz moze prof.Pawelczyka.:confused :.pracuje w Klinice Endokrynologii i Nieplodnosci...i pomogl mi bardzo...
Stary 2010-04-23, 20:07   #1799
Pomidora
Zakorzenienie

Madziu, już poprawiłam na 24 lata Przykro mi, że mamę straciłaś, nawet sobie nie wyobrażam, jakie to musi być straszne. Pewnie w tym momencie szczególnie ci jej brakuje...

Gabisun, śliczne ciuszki Widzę, ze tak jak ja lubisz zielone ubranka

Mszu, wierzę, że brakuje pogaduch A nam życie też tak się samo nie ułożyło, ze mieszkamy w jednym mieście z moimi rodzicami. Przez 6 lat mieszkaliśmy w dużym mieście, do którego uciekłam z mojego małego miasteczka. Mieliśmy tam pracę i mieszkanie.Podjęliśmy decyzję, że chcemy wrócić do mojego małego miasteczka, bo brakowało nam rodziny. Dwa lata o to się staraliśmy, bo trzeba było najpierw prace znaleźć, potem mieszkanie. Ale udało się, półtora roku tu mieszkamy i niegdy nie żałowaliśmy tej decyzji Ale w 100% rozumiem, że twój mąż musi skończyć specjalizację, choćbyś nie wiem jak tęskniła za rodziną

Monika, cieszę się, że nastrój lepszy I ty mi tu nie pisz, że jesteś niecały kg do przodu, bo ja jutro zaczynam 22tc i jestm 4 kg na plusie. Niby położna mówi, ze super, a ja jakoś czuję się jednak ...

Angelika, ten pierwszy wózek chyba bardziej mi się podoba Ale oba wyglądają ciekawie i solidnie.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 20:10   #1800
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Aaneczko, może mama rzeczywiście nie chce się wtrącać, jak jej nic nie powiedziałaś? Ale z drugiej strony trochę cię rozumiem - tyle razy pisałaś o zachowaniu mamy, ja odniosłam wrażenie, że ona jest wręcz na ciebie zła, ze w ogóle masz już dziecko, a z drugim to będzie tylko gorzej. Mimo wszystko mam nadzieję, ze to się jakoś ułoży
[*]
Ry-bcia [*]
__
Ona byłąby zadowolona gdyby Doms siedział w kojcu cały czas i sie nie ruszał. Jak nakruszy czy cos rozleje jest straszna afera...
jak sie dowie o drugim rozrabiaku to sie chyba załamie.
Dominikowi nie wolno było chodzikiem po domu jezdzić bo ściany poobija, nie wolno szafki otwzorzyć bo zawias urwie, nie wolno go na parapet do okna postawić bo szyby wybrudzi...
Poprostu sie boje jej powiedzieć bo jestem pewna że będzie baaardzo niezadowolona. I choc mi wprost nie powie tego to za moimi plecami będzie zarzekała.....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości