Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-24, 07:28   #3121
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
Najgorsze, że to wszystko prawda
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
A co takiego M. i N. robią, że im nie?

No i piersi. Moje są jak matki karmiącej. Jak tyję, to piersi i uda. Jea. Ale talia i brzusio się trzymają. ;p
Ogólnie olewają. N. np nie zdaje fizyki, więc miał mieć przepisaną ocenę z pierwszego semestru, tylko, że go nie zaliczył i sobie przypomniał o tym w czwartek , poza tym więcej go nie ma w szkole niż jest (na szpery jeździ, na giełdy, jara) M. ma najbliżej do szkoły, ze 300 m, a jeśli już się pojawia, to po 20 minutach pierwszej lekcji i też chodzi w kratkę, siedzi sobie gdzieś tam w piwnicach zamiast na lekcji. Ogólnie obaj mają za podejście.

To jakie będziesz miała, jakby Ci rzeczywiście przyszło karmić?
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18788446]widziałam już ale dobreeee ;d

w ogóle to w lipcu w mojej mieścinie bedzie koncert Comy
i nawet Shaun Baker przyjedzie. odlot co nie ? [/QUOTE]
Dożynki masz? Jakieś święto czy tak po prostu?
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja wiem, że jak coś ma głupia fabułę i głupi język to na pewno to jest romantyzm
Np Chłopi?

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2010-04-24 o 07:32
parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 07:52   #3122
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

cześć i czołem ;*

śniła mi się..

M.

masakra jakaś. obudziłam się autentycznie zestresowana

a mojej koleżance ostatnio śnił się R polak. Był temat :"napisz list do babci"

idę powiesić pranie bo się w nocy uprało
a na 11:00 idę do G., będziemy wklejać zdjęcia do albumu dla wych.
(stresuję się czy ten długopis, który zamówiłam w środę wieczorem, dojdzie do czwartku.. nie było opcji kuriera, naturalnie napisałam do faceta czy mógłby to kurierem wysłać, ale nie odpisał jeszcze zadzwonię do niego w poniedziałek, przecież to sprawa życia i śmierci).

miłego dnia Bąki ;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 08:05   #3123
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
(stresuję się czy ten długopis, który zamówiłam w środę wieczorem, dojdzie do czwartku.. nie było opcji kuriera, naturalnie napisałam do faceta czy mógłby to kurierem wysłać, ale nie odpisał jeszcze zadzwonię do niego w poniedziałek, przecież to sprawa życia i śmierci).
Weź. nie tylko Twoje muszą dojść
Chociaż ja tam się o żadnego kuriera nie pytałam, 6.50 za wysyłkę do dosyć

Stary 2010-04-24, 08:12   #3124
2Lilus0
BAN stały

mtynai co to za dlugopis..??
a ja musze wstawac i isc na matm,e,kto by pomyslal ze wq sobote do skzoly w tych czasach-a caly rok juz tak";/
2Lilus0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 08:18   #3125
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Weź. nie tylko Twoje muszą dojść
Chociaż ja tam się o żadnego kuriera nie pytałam, 6.50 za wysyłkę do dosyć
jak zamówiłaś listem normalnym to powodzenia :P

ja zamówiłam paczkę priorytetową, bo można było listem poleconym jeszcze, ale my mamy na poczcie taką umowę, że polecone nam wrzucają do skrzynki, a czasami jak się nie mieści to listonosz zostawia takie wetknięte. A 120zł za długopis... szkoda by mi było oddawać później, jakby ktoś ten długopis spróbował sobie przywłaszczyć taki akurat stercząca ze skrzynki koperta mogłaby pokusić.

dlatego zamówiłam paczką.
ale patrzę, że ludzie w komentarzach piszą, że mega szybka wysyłka.
ktoś zamówił 17 pióro kulkowe, a 23 już wystawił komentarz, czyli niecały tydzień.. mam nadzieje, że i do mnie tak szybko przyfrunie.

Cytat:
Napisane przez 2Lilus0 Pokaż wiadomość
mtynai co to za dlugopis..??
a ja musze wstawac i isc na matm,e,kto by pomyslal ze wq sobote do skzoly w tych czasach-a caly rok juz tak";/

taki : http://allegro.pl/item976211143_dlug...ct_grawer.html

Warren Buffet
Stary 2010-04-24, 08:23   #3126
parodia
Zakorzenienie

Nie no, wiadomo, że priorytetem

Tydzień to tak szybko? Priorytet powinien dwa dni iść...
Chociaż ja to komentarze raz na 2-3 miesiące wystawiam może ten ktoś też dopiero wtedy wystawił, jak miał czas.

Stary 2010-04-24, 08:30   #3127
2Lilus0
BAN stały

Az tyle za dlugopis..?!:O masakra,chyba juz bym pisala olowkiem
Stary 2010-04-24, 08:34   #3128
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
To dla wychowawczyni na prezent na koniec roku szkolnego...

Stary 2010-04-24, 09:08   #3129
mtynai
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/1446690/Nie-pytajcie-mnie

o się prawie posikałam

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:

Chociaż ja to komentarze raz na 2-3 miesiące wystawiam może ten ktoś też dopiero wtedy wystawił, jak miał czas.
dwa dni w jakim Ty kraju żyjesz
zapytaj Martę ile czasu jej zbiory do chemii priorytetem idą

priorytet w kraju idzie dłużej niż do innego kraju w Europie

Cytat:
Cytat:
To dla wychowawczyni na prezent na koniec roku szkolnego...
właśnie..

2Lilus0
, czytaj kilka wiadomości wstecz, żeby się orientować o czym w ogóle piszemy.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Justyna, i w końcu jaki grawer zamówiłaś ?

Warren Buffet
Stary 2010-04-24, 09:21   #3130
2Lilus0
BAN stały

Spoko,u mnie sobie kupuja na mature takie piora wiec pierwsza mysl ze to dla was

A my wychowawcy kupilismy taaaki wielki obraz,masywny wyglada jak mapa skarbow na plotnie malowane i cos naszyte za 250 zł w czwartek sie z tylu podpisywalismy-obraz jest sliczny A ze on geograf to sie mu spodoba
Stary 2010-04-24, 09:25   #3131
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

a mojej koleżance ostatnio śnił się R polak. Był temat :"napisz list do babci"

O fajnie, ale mogą być pewne utrudnienia np. napisz list do babci z epoki średniowiecza

Cytat:

Mi ksiązka do ang. dwa dni szła. yea
a kurcze wkurzyłam się, bo 2 osobom super komentarze wystawiłam na allegro, a oni mi nie dają co oni sobie myślą.

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość

Justyna gratuluję matury. ja ostatnio napisałam z WOSu na 76 % i gdyby nie głupie błędy byłoby lepiej. Ale gdybym miała taki wynik na maturze byłabym b. zadowolona.

Brawo, superowo
U nas w klasie babka wymyśla skądś takie tematy wypracowań na rozszerzony wos, że wszyscy którzy zdają R się załamują
Ja to w ogóle sobie tak ten wos olałam, że nie wiem, po co w ogóle mam go zdawać. Tylko się ośmieszę ale przynajmniej nie sama, z koleżankami miałam taki plan zdawać wos p, ale już nam się odechciało. on mi jest do niczego niepotrzebny na szczęście.

Yeah, zaraz jadę do takie sklepu, co jest gdzieś na kompletnym odludziu. Kiedyś byłam tam i się autem zakopałyśmy z mamą i ciocią w błocie, ale przyszły dziadki i nas uratowały
no także ten odludny sklep jest z butami, a większość jest tam od 20 do 50 zł z jakością to może nie najlepiej, ale to nic.
Stary 2010-04-24, 10:02   #3132
mtynai
Zakorzenienie

Ala, udanych pakupków pochwal się później buciszczami.
u mnie to nie ma takich tanich sklepów z obuwiem. a szkoda.
chociaż w sumie.. i tak bym pewnie ich nosić nie mogła.. bo jak moje buty nie są skórzane to mnie obcierają ;x ewentualnie mogą być jakieś miękkie szmaciane haha. a tak to potem mam pięty pozdzierane ;x

facet odpisal, że wczoraj przzed 15:00 wysłał, w poniedziałek, najpóźniej we wtorek ma być oby.

a ja od poniedziałku latam po lekarzach

mam na wszystko skierowania, ekg, rtg, morfologia, OB, cukier, mocz, laryngolog, neurolog, okulista, kupę muszę tylko do sanepidu znowu nosić i za to będę musiała chyba zapłacić . Na test na hiv i wr jadę w czwartek do Olsztyna. I to będzie chyba wszystko,co jest mi potrzebne.

jeszcze dentysta, to się umówić muszę bo mam jednego zęba do zrobienia
no.

i od czerwca idę na lekcje pływania żeby się na studiach nie ośmieszać (basen 3-4 razy w tyg.).. bo ja to panikę na głębokiej wodzie łapię. no,ale.. jak się podszkolę w technice pływania to i pewnie mi lęk przed głębokością zniknie.

Warren Buffet
Stary 2010-04-24, 10:09   #3133
Claaire
Wtajemniczenie

No pewnie, o ile coś znajdę

Martyna, a to w końcu wybierasz się na tą nawigację czy to tak 'jakby co'? Bo te plany to Ci się cały czas zmieniają chyba

A co do wody to mi się podobają ciuszki tych z marynarki wojennej..
Stary 2010-04-24, 10:47   #3134
martus9191
Zakorzenienie

Dzień dobry;*

Zbudzili mnie o 6.30 Rodzice z siostrą pojechali na działkę a ja musze iśc w miasto zrobic zdjęcia no i znaleźc te baleriny i zapiętki kupie od razu bo buty studniówkowe mi spadają i trzeba coś z tym zrobic.

Tak sobie pomyślałam że na pisemny z angola pójdę w czarnych rurkach, a co. mam dwie spódnice ale jednej nie lubie i coś kombinuje na dół. Zamówiłam sobie szarą bokserkę z żabotem na allegro i się zastanawiam czy wypada iśc w szarej bluzce i szarych rajstopach do czarnego żakietu i spódnicy

Ok spadówam się myc;]

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 12:57   #3135
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
O fajnie, ale mogą być pewne utrudnienia np. napisz list do babci z epoki średniowiecza

Mi ksiązka do ang. dwa dni szła. yea
a kurcze wkurzyłam się, bo 2 osobom super komentarze wystawiłam na allegro, a oni mi nie dają co oni sobie myślą.

Priorytet zawsze przychodzi w ciągu dwóch dni do mnie. Może dlatego, że w małym mieście mieszkam? Chociaż wątpię, żeby to miało jakieś znaczenie.

Udanych zakupów. Ja w poniedziałek idę szukać sukienki z podwyższonym stanem, mam nawet jedną na oku. Chciałabym jeszcze jakąś bluzkę z bufkami albo coś w stylu retro.

___

Ojacie! Powoli do mnie dociera, że za tydzień (!) matura.
A pamiętacie, jak przed próbną z matmy, w listopadzie, był już stres?
Łaaaaaaaaaaaaa.

Chociaż u mnie i tak chill out. Rozłożyłam sobie kocyk na balkonie, wzięłam książkę Kinga i tak sobie czytałam. .
No ale przypomniało mi się, że matura zaraz i ostatecznie pójdę do biologii.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 13:17   #3136
star15
Zakorzenienie

Bry.

Cytat:
Ogólnie olewają. N. np nie zdaje fizyki, więc miał mieć przepisaną ocenę z pierwszego semestru, tylko, że go nie zaliczył i sobie przypomniał o tym w czwartek , poza tym więcej go nie ma w szkole niż jest (na szpery jeździ, na giełdy, jara) M. ma najbliżej do szkoły, ze 300 m, a jeśli już się pojawia, to po 20 minutach pierwszej lekcji i też chodzi w kratkę, siedzi sobie gdzieś tam w piwnicach zamiast na lekcji. Ogólnie obaj mają za podejście.

To jakie będziesz miała, jakby Ci rzeczywiście przyszło karmić?
A, rozumiem. u facetów to zawsze tak wygodnie, jak są wychowawcami.. bo nic im się nie chce robić,zawsze papierkowe roboty robią za nich dziewczyny. No i z usprawiedliwianiem nieobecności chyba łatwiej.

Nawet nie pytaj.

Cytat:
http://demotywatory.pl/1446690/Nie-pytajcie-mnie

o się prawie posikałam

Hah

No co Ty mówisz? 2 dni maksymalnie czekałam na priorytet, a już tyle razy zamawiałam na allegro. Może jestem wybitna szczęściara?
Nigdy też nie zdarzyło mi się, by paczka/list dotarły uszkodzone, by coś, cokolwiek się stało. Zawsze nienagannie, dlatego może mam takie zaufanie do allegro, do poczty odrobinę mniejsze, ale też.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-24 o 13:19
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 14:12   #3137
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość

Priorytet zawsze przychodzi w ciągu dwóch dni do mnie. Może dlatego, że w małym mieście mieszkam? Chociaż wątpię, żeby to miało jakieś znaczenie.

Udanych zakupów. Ja w poniedziałek idę szukać sukienki z podwyższonym stanem, mam nawet jedną na oku. Chciałabym jeszcze jakąś bluzkę z bufkami albo coś w stylu retro.
Po prostu mamy vipowskie miasta

Dziekuje, ja już akurat po hehe
Bluzki z bufkami też mi się podobaja, chcialam sobie taka niedawno kupić, ale oczywiście nie bylo mojego rozmiaru, a w większym te bufki wyglądały na mnie jak .. bufy

a ja kupiłam sobie taką fajną sukienkę z malych falbanek za 30 zł jeansy zwykłe rurki, balerinki pudrowe do latania (20 zł) i takie obcasy z motywami kwiatowymi (40 zł).
I jest super
Także ide się uczyć
Stary 2010-04-24, 14:18   #3138
Karmenka
Zakorzenienie

Dzień dobry ;*

od rana się uczę.
no i mam problemy z netem więc jak naglę zniknę to nie znaczy, że porwali mnie Talibowie.
Stary 2010-04-24, 14:44   #3139
2Lilus0
BAN stały

a ja po matmie-kto by pomyslal ze w sobote doszkoly sie ebdzie chodzic:/ ach ciezkie to zycie.
Potem zakupki i takim oto sposobem kupilam zakiecik i jzu moge isc na matury a nie no jeszcze tylko troche checi rozumku i wszystko
Stary 2010-04-24, 15:28   #3140
star15
Zakorzenienie

Ja też szukałam sobie dziś stroju na maturę, ale spódnice takie z podwyższonym stanem >100zł to przesada. Bluzki ładnej nie znalazłam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-04-24, 15:52   #3141
blue_apple
Zakorzenienie

Bry

wino to świetny rozluźniacz!
dziś już w końcu nie czuję irytacji ani napięcia
jest dobrze, będzie dobrze, dam radę mam w tyłku tych głupich ludzi

no i wypiłam za nasze %%% na maturite, więc musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Ja teoretycznie powinnam nosić 65I czy tam 65FF
tylko nie potrafię takiego czegoś kupić i kończy się to na tym 60D czy tam E

chyba tak, ciągle je jem
ciesz się, że 60 znajdujesz
ja weszłam do sklepu chcąc skorzystać z pomocy ekspedientki, mówię że 65 (nie spodziewalam sie 60 ) D. a ta mówi że 65 to mają A
gdzie my żyjemy?

ja też ciągle jem banany i co?
znowu schudłam, spodnie mi z dupy spadają - są za duże i tak czy siak są luźne, ale ostatnio były już mniej wr.

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Ja mam 32FF z brytyjskiej rozmiarówki, z polskiej mi wychodzi 65H Muszę jakiś nowy stanik kupić, bo te z obwodem 32 są już za luźne. Czasem można upolować tanio fajny stanik, ja jeden kupiłam za 49 zł chyba, a bardzo go lubię
to faktycznie tanio.
zawsze można zwęzić mi niestety też tylko to pozostaje... kupuję 70C i zwężam

Cytat:
Ty! Pisałam przecież do Ciebie

Ja ze swoimi piersiami, których na tle sylwetki prawie nie widać (ok, przed 2 miesiące tabletek się powiększyły, ale już wróciły do normy po tygodniu bez ) powinnam mieć 65D. Ale wiadomo jak jest z rozmiarami... Kupuję 70C i mama mi zwęża Ale dzisiaj się zbuntowała, po co mam kupować stanik za 50 czy 60 zł, który i tak musi przerabiać. To jej dałam bojowe zadanie, niech mi znajdzie 65C biały (w końcu matura... ) bez żadnych gombkuff

-----
Oddał matury z fizyki mam 75% cieszę się jak głupek, bo ogólnie poszła dużo słabiej od poprzedniej, a ja 12% więcej, jak mnie wychwalił, że ładnie a gdyby nie moje inteligentne inaczej błędy, to miałabym >80 wystarczy mi spokojnie na studia... I "za całokształt" dostałam 6 to mam szóstki z matematyki, fizyki i TI z pierwszej klasy
nie włączyłam gie gie

mówisz o przerwie, tym tygodniu między opakowaniami? zmalały Ci w nim

trzeba było 60D sobie zażyczyć!

brawo za fizykę
ja już nie myślę o ocenach, wczorajsze wino mnie baaardzooo rozluźniłoooo
szkoda się stresować taką denną szkołą, nauczycielami i głupimi, nic nieznaczącymi ocenami.

sam wynik matury będzie świadczył o tym, kto dostał sprawiedliwą ocenę
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 15:52   #3142
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
A moja wychowawczyni kazała nam przyjść w poniedziałek na próbę zakonczenia- w moim przypadku to będzie chyba próba stania przez co najmniej 2 godziny ;p
W czwartek mamy przyjechać po togi- absolwenci mojej szkoły zakładają na zakoczenie togi- takie jak w Ameryce
łał, ale fajowsko

Cytat:
Marta, mogę Ci wysłać skany swoje.
ostatnio robiłam opracowanie lektur do epok bo miałam z tego sprawdzian.

mam epokami poukładane.
tytuł, autor, bohaterowie i gatunek lit.
ale tylko lektury, bez wierszy.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

jak któraś jeszcze chce to wyślijcie maila na PW bo akurat wysyłałam te skany koleżance, to mogę wam przesłać
jasne bede dźwięczna.
uzupełnię sobie o to co jeszce mi potrzebne poza tym widzę, że to co Ola znalazła jest spoko

Cytat:

ta już się śmieje ze mnie
ale jak zaczelyscie o tym rozmawiac to od razu pomyslalam, że się pochwale, że moje zbiory od chemii zamówione we wtorek w tamtym tygodniu, priorytetem, jeszcze nie doszły

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Zbudzili mnie o 6.30 Rodzice z siostrą pojechali na działkę a ja musze iśc w miasto zrobic zdjęcia no i znaleźc te baleriny i zapiętki kupie od razu bo buty studniówkowe mi spadają i trzeba coś z tym zrobic.
mama mi na studniowke kupila podpiętki takie klejące się z obu stron, ale niestety nic mi nie pomogły, ostatnio wynalazłam dla nich lepsze miejsce niż pod piętą - przykleiłam je pod podbiciem stopy
but trzyma się świetnie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość

Ojacie! Powoli do mnie dociera, że za tydzień (!) matura.
A pamiętacie, jak przed próbną z matmy, w listopadzie, był już stres?
Łaaaaaaaaaaaaa.
w listopadzie stres był?
wtedy to ja byłam wszystkomijedno

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
a ja kupiłam sobie taką fajną sukienkę z malych falbanek za 30 zł jeansy zwykłe rurki, balerinki pudrowe do latania (20 zł) i takie obcasy z motywami kwiatowymi (40 zł).
I jest super
Także ide się uczyć

ale ogólnie super, że Ci się udało tak tanio kupić

Cytat:
Ja też szukałam sobie dziś stroju na maturę, ale spódnice takie z podwyższonym stanem >100zł to przesada. Bluzki ładnej nie znalazłam.

bałam się tego

do lumpa chyba pójdę
Stary 2010-04-24, 15:53   #3143
2Lilus0
BAN stały

a ja z wysokim stanem na szelkach 57zł
Stary 2010-04-24, 16:01   #3144
malenstwo5
Wtajemniczenie

Ja kupiłam spódnicę z trochę wyższym stanem za 69 zł. Dzisiaj szukałam marynarki, ale nic nie ma Szukam na allegro

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 16:33   #3145
Namek
Raczkowanie

Powie mi ktoś może czego można się spodziewać na polskim na podstawie ;D?
W necie znalazłem tylko to, czego sam się domyślałem od jakiegoś czasu, czyli coś z okolic: Dżumy, Innego Światu, Zdążyć przed Panem Bogiem lub Opowiadań Borowskiego. Jakieś inne propozycje ?

Z ciekawostek mogę Wam powiedzieć, że z oficjalnych źródeł, nieoficjalnie wiem ile osób zdaje matmę rozszerzoną w Podlaskiem... dodam jedynie, że co roku było to w granicach 2500-3000 osób... w tym roku... uwaga, uwaga, uwaga... 306 osób xD! Całe woj. Podlaskie (czyli Białystok, Siemiatycze, Hajnówka, Bielsk Podlaski, Łomża, Suwałki i inne pipidówy). Z tego samego też źródła wiem, że spora część maturzystów, wybrała tylko to, co trzeba obowiązkowo (czyli polski, matmę i obcy na podstawie), co jest dość znaczącą różnicą w porównaniu do poprzednich lat.
Co to znaczy dla osób, które tak, jak ja piszą matmę na rozszerzeniu... z jednej strony, że maturka pewnie będzie trudniejsza, ale z drugiej strony, że konkurencja będzie mimo wszystko 10-krotnie mniejsza w porównaniu z rocznikami poprzednimi .

Edytowane przez Namek
Czas edycji: 2010-04-24 o 16:35
Namek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 16:48   #3146
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namek Pokaż wiadomość
Powie mi ktoś może czego można się spodziewać na polskim na podstawie ;D?
W necie znalazłem tylko to, czego sam się domyślałem od jakiegoś czasu, czyli coś z okolic: Dżumy, Innego Światu, Zdążyć przed Panem Bogiem lub Opowiadań Borowskiego. Jakieś inne propozycje ?

Z ciekawostek mogę Wam powiedzieć, że z oficjalnych źródeł, nieoficjalnie wiem ile osób zdaje matmę rozszerzoną w Podlaskiem... dodam jedynie, że co roku było to w granicach 2500-3000 osób... w tym roku... uwaga, uwaga, uwaga... 306 osób xD! Całe woj. Podlaskie (czyli Białystok, Siemiatycze, Hajnówka, Bielsk Podlaski, Łomża, Suwałki i inne pipidówy). Z tego samego też źródła wiem, że spora część maturzystów, wybrała tylko to, co trzeba obowiązkowo (czyli polski, matmę i obcy na podstawie), co jest dość znaczącą różnicą w porównaniu do poprzednich lat.
Co to znaczy dla osób, które tak, jak ja piszą matmę na rozszerzeniu... z jednej strony, że maturka pewnie będzie trudniejsza, ale z drugiej strony, że konkurencja będzie mimo wszystko 10-krotnie mniejsza w porównaniu z rocznikami poprzednimi .
Oo, mężczyzna zawitał w nasze progi.

Temat? wolałabym, żeby to nie była tematyka wojenna, bo przerabiamy ją teraz i to bardzo pobieżnie.

A skąd masz te informacje?

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-24 o 16:49
Stary 2010-04-24, 16:55   #3147
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, mężczyzna zawitał w nasze progi.

Temat? wolałabym, żeby to nie była tematyka wojenna, bo przerabiamy ją teraz i to bardzo pobieżnie.

A skąd masz te informacje?
borze, ja nawet nie zauwazyłam, że tam jest EM, a nie AM

z tym tematem co do polskiego, to takie rozmyślania są co roku - albo ktoś dobrze trafi w swoich rozmyślaniach, albo nie
nie da się tego przewidzieć, można się spodziewać...
- że nie będzie czegoś, co było w poprzednim roku
- oraz z jednej strony, że będzie coś z wojennej tematyki, bo nigdy nie było
- a z drugiej strony, nie będzie tym bardziej, bo to późna literatura, więc wiele szkół się nie wyrabia z omówieniem ich

też mnie ciekawi źródło informacji?
Stary 2010-04-24, 17:06   #3148
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
borze, ja nawet nie zauwazyłam, że tam jest EM, a nie AM

z tym tematem co do polskiego, to takie rozmyślania są co roku - albo ktoś dobrze trafi w swoich rozmyślaniach, albo nie
- a z drugiej strony, nie będzie tym bardziej, bo to późna literatura, więc wiele szkół się nie wyrabia z omówieniem ich

też mnie ciekawi źródło informacji?
Ja to faceta zawsze wyniucham.

Właśnie, o to to! zgadzam się z Tobą.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Lalka była przykładowo 2 razy pod rząd, mogą nam zrobić żart i dać trzeci raz, a mogą dać coś, czego nigdy nie było. Nie przewidzisz..

Studentka
Stary 2010-04-24, 17:09   #3149
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

ja to już wolę nie przewidywać Mówię do siostry jak zdawała "Asiaa nie czytaj streszczenia Lalki, po co, przecież była na próbnej już Wam nie dadzą " Asia-"W sumie racja!" i odłożyła książkę. A co było na maturze w maju- LALKA. potem mi dogadywała.

Ja powiem szczerze, że jestem dość spokojna, bo każdą lekturę przerabialiśmy b. szczegółowo. Teraz jedynie przypominam sobie dokładną treść i problematykę w niej zawartą. Wierszy nie tykam, nie lubię.

Skończyłam robić maturę z matmy, została mi jeszcze jedna. Mam fajną stronkę, gdzie facet tłumaczy i robi wszystkie zadania z matur P1, P2 i P3. Pomógł mi zrozumieć niektóre zadania.

zabieram się za lektury.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-24, 17:12   #3150
Namek
Raczkowanie

Namek, to jak coś zdrobnienie od mojego imienia Namysław ;D.

A zawitałem tu, ponieważ szukałem w googlach jakiegoś obszernego tematu na forum dotyczącego Maturki 2010. Myślałem, że się czegoś ciekawego dowiem ;p.

Cytat:
Może i to prawda, co piszesz nt. niewyrabiania się szkół, ale pomyśl sobie o tym w ten sposób - skoro tak, to po co w ogóle zamieszczać te powieści na liście maturalnej ;]? Wg. mnie właśnie tematyka wojenna może się trafić - ostatnie wydarzenia: szczególnie Katyń!; niebawem w Rosji będzie jakaś uroczysta defilada w związku z którąś-tam rocznicą zakończenia II WŚ... dużo tego, a skoro tematyka Drugiej Wojny jeszcze się nie pojawiła, tym bardziej może pojawić się teraz. Poza tym ja Dżumę miałem jakieś 1,5 msc temu, Inny Świat 2 msc temu, Opowiadania Borowskiego ze 3-4 msc temu, Zdążyć przed Panem Bogiem też ze 3 msc temu. Jeśli będzie II Wojna, to pewnie zahaczą mocno o Holocaust - Auschwitz ("U nas w Auschwitzu), Treblinka itd. i o wspomniany przeze mnie wcześniej Katyń.
Jeśli trafię i okaże się, że to będzie na maturze, stawiacie wódkę i pijemy !

Apropos informacji dotyczących ilości osób, które piszą rozszerzoną matmę, to posiadam je od swojej Pani z korepetycji, która jest egzaminatorem i sprawdza maturki. O tych 306 osobach dowiedziała się kilka miesięcy temu, podczas któregoś już szkolenia w tym OKE, już po wpłynięciu wszystkich deklaracji (oprócz tych ze szkół dla dorosłych, ale bądźmy szczerzy, kto tam będzie zdawał rozszerzoną matmę xD?) Na początku nie mogła uwierzyć w tą wartość: trzysta sześć osób, więc podeszła jeszcze do jakiegoś tam dyrektora, czy kogoś innego, na wysokim stanowisku i w 4 usłyszała od niego także wartość 306 osób.
Namek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości