|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() Cytat:
i też chodzi w kratkę, siedzi sobie gdzieś tam w piwnicach zamiast na lekcji. Ogólnie obaj mają za podejście.To jakie będziesz miała, jakby Ci rzeczywiście przyszło karmić? ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18788446]widziałam już ale dobreeee ;dw ogóle to w lipcu w mojej mieścinie bedzie koncert Comy i nawet Shaun Baker przyjedzie. odlot co nie ? Dożynki masz? Jakieś święto czy tak po prostu? ![]() Cytat:
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-04-24 o 07:32 |
|||
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
cześć i czołem ;*
śniła mi się.. M.
masakra jakaś. obudziłam się autentycznie zestresowana ![]() a mojej koleżance ostatnio śnił się R polak. Był temat :"napisz list do babci" idę powiesić pranie bo się w nocy uprało ![]() a na 11:00 idę do G., będziemy wklejać zdjęcia do albumu dla wych. (stresuję się czy ten długopis, który zamówiłam w środę wieczorem, dojdzie do czwartku.. nie było opcji kuriera, naturalnie napisałam do faceta czy mógłby to kurierem wysłać, ale nie odpisał jeszcze zadzwonię do niego w poniedziałek, przecież to sprawa życia i śmierci).miłego dnia Bąki ;*
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja tam się o żadnego kuriera nie pytałam, 6.50 za wysyłkę do dosyć |
|
|
|
|
#3124 |
|
BAN stały
|
mtynai co to za dlugopis..??
a ja musze wstawac i isc na matm,e,kto by pomyslal ze wq sobote do skzoly w tych czasach-a caly rok juz tak";/ |
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamówiłam paczkę priorytetową, bo można było listem poleconym jeszcze, ale my mamy na poczcie taką umowę, że polecone nam wrzucają do skrzynki, a czasami jak się nie mieści to listonosz zostawia takie wetknięte. A 120zł za długopis... szkoda by mi było oddawać później, jakby ktoś ten długopis spróbował sobie przywłaszczyć taki akurat stercząca ze skrzynki koperta mogłaby pokusić.dlatego zamówiłam paczką. ale patrzę, że ludzie w komentarzach piszą, że mega szybka wysyłka. ktoś zamówił 17 pióro kulkowe, a 23 już wystawił komentarz, czyli niecały tydzień.. mam nadzieje, że i do mnie tak szybko przyfrunie. Cytat:
taki : http://allegro.pl/item976211143_dlug...ct_grawer.html
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, wiadomo, że priorytetem
![]() Tydzień to tak szybko? Priorytet powinien dwa dni iść... ![]() Chociaż ja to komentarze raz na 2-3 miesiące wystawiam może ten ktoś też dopiero wtedy wystawił, jak miał czas.
|
|
|
|
#3127 |
|
BAN stały
|
Az tyle za dlugopis..?!:O masakra,chyba juz bym pisala olowkiem
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
To dla wychowawczyni na prezent na koniec roku szkolnego...
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/1446690/Nie-pytajcie-mnie
o się prawie posikałam ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
w jakim Ty kraju żyjesz ![]() zapytaj Martę ile czasu jej zbiory do chemii priorytetem idą ![]() priorytet w kraju idzie dłużej niż do innego kraju w Europie ![]() właśnie.. 2Lilus0, czytaj kilka wiadomości wstecz, żeby się orientować o czym w ogóle piszemy. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Justyna, i w końcu jaki grawer zamówiłaś ?
|
|
#3130 |
|
BAN stały
|
Spoko,u mnie sobie kupuja na mature takie piora wiec pierwsza mysl ze to dla was
![]() A my wychowawcy kupilismy taaaki wielki obraz,masywny wyglada jak mapa skarbow na plotnie malowane i cos naszyte za 250 zł w czwartek sie z tylu podpisywalismy-obraz jest sliczny A ze on geograf to sie mu spodoba
|
|
|
|
#3131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kurcze wkurzyłam się, bo 2 osobom super komentarze wystawiłam na allegro, a oni mi nie dają co oni sobie myślą.Cytat:
Brawo, superowo ![]() U nas w klasie babka wymyśla skądś takie tematy wypracowań na rozszerzony wos, że wszyscy którzy zdają R się załamują Ja to w ogóle sobie tak ten wos olałam, że nie wiem, po co w ogóle mam go zdawać. Tylko się ośmieszę Yeah, zaraz jadę do takie sklepu, co jest gdzieś na kompletnym odludziu. Kiedyś byłam tam i się autem zakopałyśmy z mamą i ciocią w błocie, ale przyszły dziadki i nas uratowały ![]() no także ten odludny sklep jest z butami, a większość jest tam od 20 do 50 zł z jakością to może nie najlepiej, ale to nic.
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Ala, udanych pakupków
pochwal się później buciszczami.u mnie to nie ma takich tanich sklepów z obuwiem. a szkoda. chociaż w sumie.. i tak bym pewnie ich nosić nie mogła.. bo jak moje buty nie są skórzane to mnie obcierają ;x ewentualnie mogą być jakieś miękkie szmaciane haha. a tak to potem mam pięty pozdzierane ;xfacet odpisal, że wczoraj przzed 15:00 wysłał, w poniedziałek, najpóźniej we wtorek ma być oby.a ja od poniedziałku latam po lekarzach ![]() mam na wszystko skierowania, ekg, rtg, morfologia, OB, cukier, mocz, laryngolog, neurolog, okulista, kupę muszę tylko do sanepidu znowu nosić i za to będę musiała chyba zapłacić . Na test na hiv i wr jadę w czwartek do Olsztyna. I to będzie chyba wszystko,co jest mi potrzebne.jeszcze dentysta, to się umówić muszę bo mam jednego zęba do zrobienia ![]() no. i od czerwca idę na lekcje pływania
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
No pewnie, o ile coś znajdę
![]() Martyna, a to w końcu wybierasz się na tą nawigację czy to tak 'jakby co'? Bo te plany to Ci się cały czas zmieniają chyba A co do wody to mi się podobają ciuszki tych z marynarki wojennej..
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry;*
Zbudzili mnie o 6.30 Tak sobie pomyślałam że na pisemny z angola pójdę w czarnych rurkach, a co. mam dwie spódnice ale jednej nie lubie i coś kombinuje na dół. Zamówiłam sobie szarą bokserkę z żabotem na allegro i się zastanawiam czy wypada iśc w szarej bluzce i szarych rajstopach do czarnego żakietu i spódnicy ![]() Ok spadówam się myc;]
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Priorytet zawsze przychodzi w ciągu dwóch dni do mnie. Może dlatego, że w małym mieście mieszkam? Chociaż wątpię, żeby to miało jakieś znaczenie. Udanych zakupów. Ja w poniedziałek idę szukać sukienki z podwyższonym stanem, mam nawet jedną na oku. Chciałabym jeszcze jakąś bluzkę z bufkami albo coś w stylu retro. ___ Ojacie! Powoli do mnie dociera, że za tydzień (!) matura. A pamiętacie, jak przed próbną z matmy, w listopadzie, był już stres? Łaaaaaaaaaaaaa. Chociaż u mnie i tak chill out. Rozłożyłam sobie kocyk na balkonie, wzięłam książkę Kinga i tak sobie czytałam. No ale przypomniało mi się, że matura zaraz i ostatecznie pójdę do biologii.
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Cytat:
u facetów to zawsze tak wygodnie, jak są wychowawcami.. bo nic im się nie chce robić,zawsze papierkowe roboty robią za nich dziewczyny. No i z usprawiedliwianiem nieobecności chyba łatwiej.Nawet nie pytaj. ![]() Cytat:
No co Ty mówisz? 2 dni maksymalnie czekałam na priorytet, a już tyle razy zamawiałam na allegro. Może jestem wybitna szczęściara?Nigdy też nie zdarzyło mi się, by paczka/list dotarły uszkodzone, by coś, cokolwiek się stało. Zawsze nienagannie, dlatego może mam takie zaufanie do allegro, do poczty odrobinę mniejsze, ale też.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-04-24 o 13:19 |
||
|
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje, ja już akurat po hehe ![]() Bluzki z bufkami też mi się podobaja, chcialam sobie taka niedawno kupić, ale oczywiście nie bylo mojego rozmiaru, a w większym te bufki wyglądały na mnie jak .. bufy a ja kupiłam sobie taką fajną sukienkę z malych falbanek za 30 zł I jest super ![]() Także ide się uczyć
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ;*
od rana się uczę. no i mam problemy z netem więc jak naglę zniknę to nie znaczy, że porwali mnie Talibowie. |
|
|
|
#3139 |
|
BAN stały
|
a ja po matmie-kto by pomyslal ze w sobote doszkoly sie ebdzie chodzic:/ ach ciezkie to zycie.
Potem zakupki i takim oto sposobem kupilam zakiecik i jzu moge isc na matury a nie no jeszcze tylko troche checi rozumku i wszystko
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też szukałam sobie dziś stroju na maturę, ale spódnice takie z podwyższonym stanem >100zł to przesada. Bluzki ładnej nie znalazłam.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bry
wino to świetny rozluźniacz! dziś już w końcu nie czuję irytacji ani napięcia ![]() jest dobrze, będzie dobrze, dam radę no i wypiłam za nasze %%% na maturite, więc musi być dobrze ![]() Cytat:
![]() ja weszłam do sklepu chcąc skorzystać z pomocy ekspedientki, mówię że 65 (nie spodziewalam sie 60 ) D. a ta mówi że 65 to mają A gdzie my żyjemy? ja też ciągle jem banany i co? znowu schudłam, spodnie mi z dupy spadają - są za duże i tak czy siak są luźne, ale ostatnio były już mniej wr.Cytat:
zawsze można zwęzić mi niestety też tylko to pozostaje... kupuję 70C i zwężam ![]() Cytat:
![]() mówisz o przerwie, tym tygodniu między opakowaniami? zmalały Ci w nim ![]() trzeba było 60D sobie zażyczyć! ![]() brawo za fizykę ![]() ja już nie myślę o ocenach, wczorajsze wino mnie baaardzooo rozluźniłoooo ![]() szkoda się stresować taką denną szkołą, nauczycielami i głupimi, nic nieznaczącymi ocenami. sam wynik matury będzie świadczył o tym, kto dostał sprawiedliwą ocenę
|
|||
|
|
|
#3142 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uzupełnię sobie o to co jeszce mi potrzebne Cytat:
ale jak zaczelyscie o tym rozmawiac to od razu pomyslalam, że się pochwale, że moje zbiory od chemii zamówione we wtorek w tamtym tygodniu, priorytetem, jeszcze nie doszły ![]() Cytat:
takie klejące się z obu stron, ale niestety nic mi nie pomogły, ostatnio wynalazłam dla nich lepsze miejsce niż pod piętą - przykleiłam je pod podbiciem stopy ![]() but trzyma się świetnie ![]() Cytat:
![]() wtedy to ja byłam wszystkomijedno ![]() Cytat:
ale ogólnie super, że Ci się udało tak tanio kupić Cytat:
![]() bałam się tego ![]() do lumpa chyba pójdę
|
|||||||
|
|
|
#3143 |
|
BAN stały
|
a ja z wysokim stanem na szelkach 57zł
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam spódnicę z trochę wyższym stanem za 69 zł. Dzisiaj szukałam marynarki, ale nic nie ma
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
Powie mi ktoś może czego można się spodziewać na polskim na podstawie ;D?
W necie znalazłem tylko to, czego sam się domyślałem od jakiegoś czasu, czyli coś z okolic: Dżumy, Innego Światu, Zdążyć przed Panem Bogiem lub Opowiadań Borowskiego. Jakieś inne propozycje ?Z ciekawostek mogę Wam powiedzieć, że z oficjalnych źródeł, nieoficjalnie wiem ile osób zdaje matmę rozszerzoną w Podlaskiem... dodam jedynie, że co roku było to w granicach 2500-3000 osób... w tym roku... uwaga, uwaga, uwaga... 306 osób xD! Całe woj. Podlaskie (czyli Białystok, Siemiatycze, Hajnówka, Bielsk Podlaski, Łomża, Suwałki i inne pipidówy). Z tego samego też źródła wiem, że spora część maturzystów, wybrała tylko to, co trzeba obowiązkowo (czyli polski, matmę i obcy na podstawie), co jest dość znaczącą różnicą w porównaniu do poprzednich lat. Co to znaczy dla osób, które tak, jak ja piszą matmę na rozszerzeniu... z jednej strony, że maturka pewnie będzie trudniejsza, ale z drugiej strony, że konkurencja będzie mimo wszystko 10-krotnie mniejsza w porównaniu z rocznikami poprzednimi .
Edytowane przez Namek Czas edycji: 2010-04-24 o 16:35 |
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temat? wolałabym, żeby to nie była tematyka wojenna, bo przerabiamy ją teraz i to bardzo pobieżnie. ![]() A skąd masz te informacje?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-04-24 o 16:49 |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym tematem co do polskiego, to takie rozmyślania są co roku - albo ktoś dobrze trafi w swoich rozmyślaniach, albo nie ![]() nie da się tego przewidzieć, można się spodziewać... - że nie będzie czegoś, co było w poprzednim roku - oraz z jednej strony, że będzie coś z wojennej tematyki, bo nigdy nie było - a z drugiej strony, nie będzie tym bardziej, bo to późna literatura, więc wiele szkół się nie wyrabia z omówieniem ich ![]() też mnie ciekawi źródło informacji? |
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, o to to! zgadzam się z Tobą. ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Lalka była przykładowo 2 razy pod rząd, mogą nam zrobić żart i dać trzeci raz, a mogą dać coś, czego nigdy nie było. Nie przewidzisz..
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię do siostry jak zdawała "Asiaa nie czytaj streszczenia Lalki, po co, przecież była na próbnej już Wam nie dadzą A co było na maturze w maju- LALKA. ![]() Ja powiem szczerze, że jestem dość spokojna, bo każdą lekturę przerabialiśmy b. szczegółowo. Teraz jedynie przypominam sobie dokładną treść i problematykę w niej zawartą. Wierszy nie tykam, nie lubię. Skończyłam robić maturę z matmy, została mi jeszcze jedna. zabieram się za lektury.
|
|
#3150 | |
|
Raczkowanie
|
Namek, to jak coś zdrobnienie od mojego imienia Namysław ;D.
A zawitałem tu, ponieważ szukałem w googlach jakiegoś obszernego tematu na forum dotyczącego Maturki 2010. Myślałem, że się czegoś ciekawego dowiem ;p. Cytat:
Jeśli trafię i okaże się, że to będzie na maturze, stawiacie wódkę i pijemy !Apropos informacji dotyczących ilości osób, które piszą rozszerzoną matmę, to posiadam je od swojej Pani z korepetycji, która jest egzaminatorem i sprawdza maturki. O tych 306 osobach dowiedziała się kilka miesięcy temu, podczas któregoś już szkolenia w tym OKE, już po wpłynięciu wszystkich deklaracji (oprócz tych ze szkół dla dorosłych, ale bądźmy szczerzy, kto tam będzie zdawał rozszerzoną matmę xD?) Na początku nie mogła uwierzyć w tą wartość: trzysta sześć osób, więc podeszła jeszcze do jakiegoś tam dyrektora, czy kogoś innego, na wysokim stanowisku i w 4 usłyszała od niego także wartość 306 osób. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Moje są jak matki karmiącej. 

Priorytet powinien dwa dni iść... 

co oni sobie myślą.
ja ostatnio napisałam z WOSu na 76 % i gdyby nie głupie błędy byłoby lepiej. Ale gdybym miała taki wynik na maturze byłabym b. zadowolona. 

) bez żadnych gombkuff