|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Podobnie większość kalkulatorów. Zobacz np. mój... u mnie wg kalkulatora jest dziś 18t4d i tyle dokładnie mam ukończone, bo dziś jest 18t5d.
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() własnie tylko ja jedna nieścisłość mnie zastanawiała kurcze musze trochę dziennik ciąży poprawić ale to nie będzie bardzo duży problem bo fajnie jest ułożony a ja lubię wpsiywać itd cos do dziennika więc mnie to urządza
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tygodni, ginekolog nie wpisuje Ci dnia w którym jesteś tylko te skończone. Czyli w nocy z piątku na sobotę przeskakujesz na pełny tydzień skończony. W piątek masz np 17 tygodni 6dni skończonych, a w sobotę 18 tygodni 0dni skończonych. *widzę, że już wyżej zostało wyjaśnione ^^* Ray, super, że z dzidzia wszystko ok. Co do brzucha, to wręcz przeciwnie - ja twierdzę, ze jest duuuży, a wszyscy dookoła, "phi, ty to brzucha nie masz" ![]() A Twój brzusio jest ŚLICZNY. I na pewno nie wyglądasz grubo!
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-24 o 19:30 |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym poszła z chęcia na 3D odrazu ale ten mój lekarz jest lewy bo on chce usg z TOP Medicalu w lublinie i to jeszcze od konkretnego lekarza.. :// chyba go zna. a w TOP zwykle jest niewiele tansze od 3D w Lux Medzie. i chciałam w tym luxmedzie 3 D zrobic. ale jak on musi miec z TOP :/ a TOP za 3D zaplace jak za zboże :/ i nie wiem
Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2010-04-24 o 19:37 |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1866 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Spory brzuchalek I typowo ciążowy nie gruby tylko kształtny i okrągły. Ja to mam taki pokryty tłuszczykiem
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
no to coś nie tak wyliczyłaś... bo ja miałam @ 2 dni po Tobie i mój TP22.09
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram Szcześliwą, My tez nie mowimy, tz powiedzilismy paru osobom, ale oczywiscie "a czemu takie...?, a moze jeszcze inne wybierzecie...?" . Lenka, tak jak pisze Ewa, to bedzie Wasze Dziecko, a jak komus cos nie pasi, to niech sobie zrobi i niech je nazwie jak mu sie podoba...
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie imie wybierajcie takie jakie chcecie
to wasze dziecko nie innych ![]() kurde ja musze chyba zestopowac... nachodzilam sie za duzo dzis na szpilkach i mnie nogi bola i do tego brzuch ciagnie.. wiem ze z dzidzia wszystko ok ale lekarz sam mowil ze usg to jedno a zbadanie szyjki i macicy recznie drugie... za tydzien mam wizyte wiec sie dowiem dokladnie wszystkiego..poki co no-spe lyknelam i leze juz sie nie ruszam... musze zestopowac i jakies wygodne buty sobie kupic bo ja wciaz nie czuje sie jak ciezarna i szaleje a potem cierpie zdziwiona ze skad... echhhhh co do mojego brzuszka to prawda ze w tej ciazy jakis taki typowo pilkowy jest w poprzedniej mialam rozlany na boki i wygladalam bardziej jak bym utyla niz w ciazy byla
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze z dzidzia OK, musisz wytrwac tylko do wizyty i lekarz Ci zpada szyke i uspokoi ![]() a szpilki bez kitu moze warto odstawic ![]() btw ja tez biore no spe a ja mam wizyte u swojego gina 10 maja. a 12 maja mam usg 3/4D zapisalam sie wlasnie ale do luxmedu.. choc moj gin by wolal top medical. ale jak powie ze musze zrobic w top u tamtego lekarza to juz zrobie w top zwykle i spytam czy moge isc mimo wszystko jeszcze na 3/4D do lux.. bo to wyglada tak: 3/4D w lux- 200zl. 4D w top 400 zl, a zwykle USG w top 100 zl. wiec 100 razy wole usg 3D w tym luxmedzie juz nie mowie ze wizyta u mojego lekarza 100 zl. wiec wole zaoszczedzic. ropznica duza a ja nie mam kasy na 4D w top ale namotalam
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny
U mnie dzisiaj nuuuudny dzien sie zapowiada.... Pisalyscie o imionach. Zgadzam sie z wami ze lepiej jak najdluzej zwlekac z wyznaniem imion. Ja tez tak postanowilam, a to dlatego ze jesli dzidzia bedzie chlopcem to bedzie mial tak samo na imie jak jego tatus. Wiem ze moja rodzina chcialaby mnie od tego pomyslu odwiezc wiec trzymam na razie buzie na klodke i mowie ze jeszcze sie zastanawiamy ![]() Zreszta wybor imiona dziecka to tylko i wylacznie decyzja rodzicow i nikomu innemu nie powinno byc nic do tego, a najbardziej wkurzajace jest jak kazdy wcina swoje trzy grosze, glupio komentuje i krytykuje, wkurza mnie to na maksa ludziom to zawsze nic nie pasuje..A co do brzucha, to czekam jak moj urosnie, wlasnie sie zaczal 14 tydzien i jak na razie slabo cos widac, ciagle jakbym po prostu nieco przytyla tym bardziej ze juz wczesnie mialam oponke pod pekiem Dziewczyny a czym rozni sie 3D od 4D? I jak ono jest robione, dopochwowo? A obraz jest czarno-bialy czy kolorowy i jaka jest jego jakosc? Przepraszam za takie glupie pytania ale po prostu nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Ray, twoj brzusio jest sliczny, taki idealny ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Dziewczyny czy ktorejs wyszly ketony w moczu? Mnie wyszly, a ze o wynikach badan zwykle rozmawiam z moja ginka przez tel wiec z aduzo sie o tym nie dowiedzialam. W sumie to powiedziala mi ze mam sie nie martwic. Przeczytalam ze obecnosc ketonow moze swiadczyc o stanie glodzenia (wykluczone w moim przypadku jako ze jem przynajmniej 5 razy dziennie), kwasicy cukrzycowej , zatruciu etanolem ![]() Czy ktos z was wie cos na ten temat? |
|
|
|
#1874 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Mam ogromne skłonności do tycia. a słodycze tak mnie lubią, że mogłabym ciągle je jesć ![]() Cytat:
Ja nie mam pomysłu dla chłopca... MIłoszek, Hubercik. Ostatnio teściowa wymyśliła Nam Michała, ale my nie chcemy, MOja mamusia - Igor, ale koleżanka ma juz synka ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=monana27;18810709]Dzien dobry dziewczyny U mnie dzisiaj nuuuudny dzien sie zapowiada.... Pisalyscie o imionach. Zgadzam sie z wami ze lepiej jak najdluzej zwlekac z wyznaniem imion. Ja tez tak postanowilam, a to dlatego ze jesli dzidzia bedzie chlopcem to bedzie mial tak samo na imie jak jego tatus.... Dziewczyny a czym rozni sie 3D od 4D? I jak ono jest robione, dopochwowo? A obraz jest czarno-bialy czy kolorowy i jaka jest jego jakosc? Przepraszam za takie glupie pytania ale po prostu nie wiem ![]() [QUOTE] A my dzis razem z teściami i mojego meza bratem i jego dziewczyną jedziemy sobie do czech, na spacerek i obiadek mniam już nie mogę się doczekaćA jakie imię ma tatuś dzidziusia? Niczka u nas daje imie jak ma jej mężus Paweł jr USG 3D i 4D robione są przez brzusio. To takie trójwymiarowe usg, wszystko piknie widać 4D pozwala zarówno na przestrzenne pokazanie dziecka i jego narządów wewnętrznych jak i zapis ruchów w czasie rzeczywistym, w jakości zbliżonej do filmu http://images.google.com/images?hl=p...og&sa=N&tab=wi
|
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tatus dzidziusia ma na imie Alan Ja dzis od rana buszuje po forum, czytam o wozkach i nadal nie mam pojecia jaki wybrac. No ale jeszcze jest czas. Nawet weszlam na forum o zabawkach
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli lepiej wybrac badanie 3d czy 4d?
I czy ktoras robila z was jakies genetyczne, bo cos wspominala moja lekarka, ze mozna zrobic, ale to nie jest konieczne badanie i nie wiem co w koncu zrobic...brrr |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to drugie genetyczne - polowkowe to juz teraz sie posypaly wiec to akurat wszystkie beda robic (tak mi sie wydaje) bo to wazne badanie wszytkie wady moze wykryc as bynajmniej zdecydowana wiekszosc ja mialam robione 3d, 4d, jednoczesnie a ogolnie to zwykle, 4 d wlasnie polowkowe w 20 i genetyczne w 12 tyg
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-25 o 09:46 |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwale sie wam moimi pierwszymi zakupami dla dzidziusia. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-04-25 o 09:51 |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
no to wlasnie to jest to ktore ja mialam robione, i teraz juz czesc dziewczyn - miedzy 20 a 22 tygodniem polowkowe genetyczne 4d
polecam bardzooo raz bo naprawde dokladnie mozna dzidziusa przebadac a dwa zawsze to trwa dluzej i sobie popatrzysz na niego.. a i fajne fotki i filmik moze wpadnie
|
|
#1880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejne badanie mam za miesiac, bede wtedy chyba w 16 lub 17 tygodniu wiec na polowkowe jeszcze za wczesnie. Chce sie dowiedziec gdzie moge zrobic 4D bo moja ginka nic o tym nie wspominala Jakie slodkie masz te ubranka. Gratuluje udanych zakupow. Ja jeszcze nic nie kupilam ale ostatnio z trudem sie powstrzymalam
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny
Ale pedzicie z tymi postami nie moge was nadgonic ![]() Wstawiam wozek o ktorym juz wczesniej wspominalam-kolorek co prawda nie dokonca moj(wole bardziej stonowane)ale przeciez nie to najwazniejsze I jeszcze moj brzuszek w 19 tygodniu,teraz w 20 jest juz chyba duzo wiekszy(tak mi sie wydaje) |
|
|
|
#1882 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nowalijek też jeszcze nie ruszam, ale nie mogę się doczekać rzodkiewki Cytat:
![]() Cytat:
Mieliśmy nie mówić wszystkim o imieniu, zwłaszcza że nie było ustalone w 100%, ale TŻ jest taki szczęśliwy i dumny z tego, że będzie miał córcię, że wszystkim się już chwali małą Emilką.. Jeśli chodzi o inne imiona to ja uwielbiam jeszcze Martynkę, a TŻ Natalię, ale chyba jednak Emilia najładniej. Chyba poczekamy aż się nasza kruszynka urodzi i zobaczymy co do niej najbardziej pasuje... Rodzina bywa wkurzająca i oczywiście nie zamierzam słuchać niczyich dobrych rad, ale jakoś mi się tak przykro zrobiło jak od wszystkich słyszałam "a może się jeszcze zastanowicie"... Ciekawe jest to, że tylko u mnie w rodzinie nikt nie krytykuje, wręcz przeciwnie ![]() Dzięki wszystkim za miłe słowa
|
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam, ze z twoja dzidzią wszystko OK ![]() Cytat:
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Piękny dziś dzień u mnie bynajmniej.Bezchmurne niebo i słoneczko Któraś z was,chyba Pomidora pisała o tym jak zrobić,żeby dzidziuś się poruszył,że albo zimna woda,albo to pukanie w brzuch.Z zimną wodą nie próbowałam i raczej nie zamierzam,ale za to odkąd zaczełam czuć ruchy to własnie mam z moim maluszkiem takie system porozumiewania.Jak jestem ciekawa co u niego słychać to pukam w jakies miejsce pod pępkiem i czekam.Za chwilę mam już odpowiedź.Dla mnie to cudowne.Taki wspólny język z maluszkiem w brzuszku Lenka mnie też się podoba imię Emilia,ale nawet jesli by mi się nie podobało,to masz prawo nazwać tak swoje własne dziecko.Tak samo z rodzinką,jesli coś im nie pasi to niech sobie robią dzieci we własnym zakresie i nazywają jak chcą.Poza tym równie dobrze ty mogłabyś wytknąć komuś z rodziny jak nazwał swoje dziecko.Co za głupota... Śliczne te wasze brzuchy.Ja poczekam do końca 20 tc i może też swój sfotografuję ![]() Dziewczyny a powiedzcie mi.Czy wy też macie czasem takie krótkie,dość bolesne 1-3 sekundowe skurcze w macicy? Ja je mam i to dość często i nie wiem czy powinnam się martwić czy to coś normalnego.To,że czasem coś pobolewa czy ciągnie to wiem,ale te skurcze mnie zastanawiają...
|
#1885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
i pytalam o to moja ginke, powiedzila ze to normalne w ciazy. Powiedzila ze jelita sie juz nie mieszcza i tak bedzie sie dzialo. Ale to normalne i nie ma co sie martwic, powiedizla ze czasmi to moze tak ukloc ze az kucne Powiedzila ze to typowy objaw ciazy.
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-04-25 o 11:33 |
||
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, dla dziewczynki... moj mąz poki co nie dopuszcza do mysli ze to moze byc dziewczynka... ale jesli juz bedzie... to podoba nam sie Nadia.Lenka wracajac do podobania sie i nie podobania imion... to ostatnio moja "kochana" tesciowa zadzwonila do mojego meza i pyta czy mamy juz jakies imiona wybrane. A moj mąz jej mowi, ze mamy sa to wlasnie Igor i Nadia... cisza w sluchawce... a czemu takie rosyjskie... no i czemu Nadia... a TZ do niej "bo nie mozna zdrabniac". Bo moja tesciowa nie powie inaczej do swoich dwóch ponad 30letnich synow jak "Marcinek i Pawełek" . Moj maz bardzo tego nie lubi i juz nie raz jej zwracal uwage, ze ma do niego tak nie mowic, a ona swoje... ja tez mam dosc tego Marcinkowania i Pawłekowania jak musze tam spedzic dluzej niz jeden dzien. ![]() swoją droga, Igor to imie pochodzenia norweskiego :P Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-04-25 o 12:02 |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A moja babcia ma to samo, do dzieci, wnuczek, synowych zawsze mowi zdrobniale. Mnie tez czasami wkurza jak ciagle Moniczko to Moniczko tamto, a do swoich synow Mirko, Zbysio, Z kolei mojego TZa nie lubi i jak go pozdrawia to mi mowi "pozdrow tego pana" ... a imie to gdzie? A nie lubi go tylko dlatego ze uwaza ze jest za gruby i starszy ode mnie
|
|
|
|
|
#1889 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ray, abz, majka59, boskie brzuszki Ray a Ty szczuplutka jestes, niejedna mama marzy zeby tak wyglądać po jednym dziecku oby się udało będę biegala na bieżni, bo kiedyś jak biegałam co 2 dni 25 min to naprawde duzo mi to dało + dietka---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- my w rodzinie mamy 2 letniego igorka, czesto mówimy na niego wigorek bo jest baaaardzoo ruchliwy i wesoly---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
to chłopiec będzie??? bo widze męskie kolorki ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
marze o tej dziewczynce najbardziej na świecie a nastawiam się na chlopca bo zazwyczaj wszystko lubi byc na opak
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie na USG w tygodniu 15 (liczac od zaplodnienia a 17 liczac od OM lekarz powiedzial ze bedzie chlopak i tak tez napisala nawet na dokumentacji z USG. Ale nie wiem czy nie za wczesna taka prognoza. Ale raczej lekarz byl przekonany, wiec narazie kupilismy niebieskie ciuszki. Zobaczymy bo za 3 tyg ide na USG- 4D i pewnie tu juz napewno powiedza co bedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

kurcze musze trochę dziennik ciąży poprawić 

wiem ze z dzidzia wszystko ok ale lekarz sam mowil ze usg to jedno a zbadanie szyjki i macicy recznie drugie... za tydzien mam wizyte wiec sie dowiem dokladnie wszystkiego..