|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
SERDUSZKO no jechal z kolega bo moj TZ nie ma prawka i babka w nich wjechala a nie wiedzieli ze auta szef ubezpieczyl tylko od pn do piatku bo w soboty tez pracuja a on je tak ubezpieczyl no ale dzisiaj jego szef powiedzil ze bedzie sie sadzil z ubezpieczalnia bo z tej babki powinny z ubezpieczenia sciagnac bo sad uznal ze to z jej wizy byl wypadek
|
|
|
|
#5312 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Sajuri... skonczy sie cesarka ...
Mam nowy domek |
|
|
|
#5313 |
|
Zakorzenienie
|
EVE no poka poka
|
|
|
|
#5314 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia
Z tym ubezpieczeniem to jakas sciema - nie wydaje mi sie, zeby moziwe byo ubezpieczyc samochd od po do piatku.... a weekend nie... szczeze, dla mnie, to chca wyciagnac pieniadze i tym bardziej jeslli to nie byla wina tza - jestem wypadkowo na biezaco, jak ktos Ci wjezdza w dupe, to to jest JEGO wina i ON placi - koniec, kropka. Z domkiem, to jak chcecie, to wejdzcie na daft.ie, pozniej rent Kerry, pozniej Killarney, a pozniej nie wiem ktory to bedzie , ale 61 Castlefalls, Ross Road - blizniak 5 bed i reszte doczytacie i obejrzycie. Na zywo wyglada lepiej, tylko ten ogrod wielkosci mojej obecnej kuchni mnie przeraza... Pies mi sie powiesi jak to zobaczy... No ale w koncu w miescie i nawet taniej ![]() Nie moge linka wrzucic bo jak wrzucam to sie Dublin pokazuje ![]() Heksa Pisalam do Ciebie wczesniej, zaraz po Twoim poscie, ale byl problem z serwerem, a pozniej zdechlo wszystko - anyway, napisalam, ze trzeba miec nasrane zeby mieszkac w Polsce, bo sama wygrana w totka nie wystarczy - to jest najdrozszy kraj jaki znam i najbardziej chamski i najbardziej przekonany o swojej wyzszosci nad innymi... Nie wiem na ile sledzisz majowki, dyskutowalam tam na temat emigracji z Gosikk - oczywiscie jej nie przekonasz, ale ja sie dzieki niej utwierdzilam w przekonaniu, ze nie ma po co wracac do Polski. kellysss dostalas ??? |
|
|
|
#5315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to nic nie dostałam...nawet maila ![]() Kurcze ciekawe jak Sajuri.... No juz powinna byc po...... Tez mi sie wydaje ze cesarka... o ile nie kazali jej wyciskac tak jak mi na siłe..... ![]() Własnie sobie wypilam Capucinko i chyba jakis obiadek moznaby robic... tylko niewiem jeszcze co....?? ![]() Jakies pomysly.... Moze macie jakies przepisy z fasolka szparagowa...?? |
|
|
|
|
#5316 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
kurcze wstalam specjalnie z rana zeby zobaczyc czy SAJURI juz urodzila a tu cisza EVE no wlasnie mi tez sie to nie podoba zreszta jego szef juz kilka razy zrobil tak w konia pracownikow jeden nawet poszedl do sadu z tym bo szef kazal mu placic za cos co niby u klienta zepsul szef go zwolnil i kazal oddac 700eu a jka tamten pojechal zobaczyc to co niby zepsul i okazalo sie zewlasciciel nic nie wie na temat zwrotu pieniedzy za uszkodzony blat ktory jak sie okazalo wcale nie byl uszkodzony i pieniadze do klienta nie dotarly ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- EVE juz oblukalam domek super i ten kominek ekstra wyglada a ogrodek my mamy prawie taki sam wielkosciowo i od zewnatrz bardzo ladnie wyglada chyba niedawno go remontowali co?
|
|
|
|
#5317 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() u nas nawet noc ok,trochę jestem wkurzona bo dziś mój tż też pracuje i pewno bardzo póżno wróci ,ostatnio pracuje 6 dni w tyg od rana i w domu 19 i po wiem że dobrze że ma pracę i musi pracować ale czasami mam dość bo tylko na okrągło siedzimy w domu same z Oliwką. Co z tą biedną Sajurri ,mam wielką nadzieję że już po wszystkim bo przecież to już tyle czasu minęło i nic!? Eve fajny domek ,wogóle zazdroszczę Ci ,bo przeglądałam te domki i jest nawet wybór i za to co my płacimy tu w Dublinie za 2 małe pokoje to tam miałabym pałac z ogrodem i do tego jakie fajne okolice ,blisko KERRY I Dingle tylko żeby tam jeszcze była praca to raj dla życia ,rozmarzyłam się mam nadzieję że może w maju uda nam się wybrać gdzieś za Dublin na tą prawdziwą Irleand
Forum Wizaz.pl - Album Oliwia należy do mama Oliwki Edytowane przez mama Oliwki Czas edycji: 2010-04-24 o 11:47 |
|
|
|
#5318 |
|
Zakorzenienie
|
MAMO OLIWKI rozumiem cie kochana bo moj tez w pracy dzisiaj do pozna i jak szef nie zrezygnuje z tego ze mamy zwrocic pieniadze to bedzie musial co sobote chodzic poki nie splacimy wszytskiego tylko martwie sie bo pracuje fizycznie i to ciezko i 6 dni w tyg ciezkiej pracy a tylko jeden odpoczynku to nic,no ale myslalam juz ze jak beda chcieli zebysmy im zwrocili to zapytam czy ja moge w soboty chodzic do nich i sprzatac czy cos innego robic zamiast TZa bo oni od wszytskiego maja kogos nawet maja babke ktora przychodzi raz w tyg robi pranie i prasuje masakra
|
|
|
|
#5319 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomóżcie jak wygląda wysypka po trzydniówce po teraz zauważyłam przy przebieraniu pampka że Oliwka ma cały brzuszek i plecki w takich małych czerwonych plamkach!?
|
#5320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- SAJURI trzym się kobietko...a może to już po|??????Cały czas jestem myślmi z Tobą i trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Elcia ja to się za bardzo nie znam na ubezpieczeniach, ale sprawdz czy wogóle mozna ubezpieczyc auto tylko pon-piąt. |
|
|
|
|
#5321 |
|
Zadomowienie
|
Eve domek ladniutki, ogordek faktycznie maly, ale tuttaj to norma. my sami mamy podobny i sie smiejemy ze to spacerniak
![]() a wybralam domy 5 sypialaniane, widizalas ten 3?? za 750e?? |
|
|
|
#5322 | ||
|
Zakorzenienie
|
i dalej nic nie wiadomo co tam u naszej rodzącej......
![]() Cytat:
Cieżko i straszna monotonia...... Kazdy dzien taki sam.... Takze jak tylko tz ma wolne to zawsze wybywamy... bynajmniej staramy sie..... Cytat:
A miala temperature....? ahaaa... bo mi sie przypomnialo... Ktoras mówila ze chodzi na spacery do herbert Park... Bylam tam tez kilka razy... Moj tz gra tam niedaleko w pilke i czasami sie z nim zabieramy i my idziemy do parku a on se gra... Moze mozna sie kiedys spotkac ? ( Ale to tak w czerwcu jak wrocimy z włoch )aaaa i ktos pytal czy mamy zamiar wyjechac kiedys na stale do włoch... hmmmmmm...chcialabym to sama wiedziec.... Jak narazie planow jako takich nie mamy... zbieramy pieniazki i jak narazie siedzimy tu... przynajmniej najblizsze 3 lata... ( o ile cos nie wyskoczy i bedziemy musieli wczesniej jechac) No ale ja strasznie chcialbym mieszkad we włoszech.............. No to spadam konczyc obiad.... Sajuri kobieto 3maj sie..... |
||
|
|
|
#5323 |
|
Zakorzenienie
|
no SAJURI zneca sie nad nami pewnie wiec ze czekamy na wiesci i specjalnie nam to robi hihihhih
|
|
|
|
#5324 |
|
Raczkowanie
|
Kellysss to ja chodzę czasami z Oliwką do Herbert park ,mam tak autobusem z 10 min ,bo na piechotę to chyba z 50 min to wydaje mi się za daleko ,więc jak będziesz zainteresowana to bardzo chętnie tylko wcześniej będziemy musiały się umówić .
Życzę udanych wakacji we włoszech ,napewno będą super. A co do tej 3dniówki to wydaje mi się że to to ,bo ostatnio przez 2,3 dni miała podwyższoną temperaturę ale nie jakoś bardzo tak max do 38,2 i myślałam że to od ząbków bo ma dziąsełka takie nabrzmiałe i widać już na górze takie kreseczki więc niedługo się przebiją ale żadnych innych objawów nie miała oprócz tego że była marudna i cały czas taka smutna ,wczoraj było już lepiej a dziś pojawiły się jej takie małe plamki na brzuszku i pleckach ,nie ma ich jakoś dużo ,na pleckach więcej i skojarzyłam to z tą 3dniówką bo słyszałam że się tak objawia.
|
#5325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mysle ze to jednak trzydniowka... Czasami tak jest ze wszystko naraz...zęby i chorowanie.... Na pewno szybko znikna te plamki i zebolki tez wyjda... ![]() elcia........... ja to juz czekam na te wiesci z napieciem i co kawałek tu zagladam i nic... ![]() Powiem Wam ze jak któras tu rodzi to ja zaraz przypominam sobie poród i strasznie to przezywam..... |
|
|
|
|
#5326 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwiatkoo
chodzi Ci o dom w Killkumin? My teraz mieszkamy w podobnym... Killkumin jest jakies 10km od miasta, a ja zatsknilam za cywilizacja, codziennymi sklepami, wiec to, co znalezlismy jest perfekcyjne, swiezo pomalowane, nowe meble, cieple, suche, na uboczu osiedla, tylko ten ogrod Elcia moim zdaniem facet was wkreca i to strasznie. Kellysss mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, dalam Twoj adres Ursull z majowek, ona Ci wysle Dukana, bo ja jakas lewa jestem ![]() Sajuri pewnie po 3 zelu , masazu i przebiciu pecherza...Spadam bo Olek i tak nie daje mi pisac i jeszcze wlazi mi na drukarke ![]() A, i nie musimy dawac wypowiedzenia tym bardziej sie ciesze. |
|
|
|
#5327 |
|
Zakorzenienie
|
EVE no wlasnie zastanawiam sie jak to sprawdzic czy czasem koles nie leci w kulki
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Shamrock widze cie kobitko pisz co tam u ciebie
|
|
|
|
#5328 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim,
Biedna Sajuri pewnie się rozwiera ![]() widzę, że sezon przeprowadzek się zaczął. Eve, my też sie przeprowadzamy do 5-go, tak mamy zapłacone. Tylko, że my na razie sprzątamy, tzn. sprząta tz ze swoją mamą, a jako kobieta w 9 mcu ciąży się przyglądam ![]() Mojemu tz chyba się włączył instynkt wicia gniazda, ponieważ maluje prawie cały dom, sprząta jak szalony, włącznie z rozkręcaniem wszystkich sprzętów, zmienia dywan w salonie...Poza tym układaliśmy w ogrodzie trawę, bo mieliśmy w całym żwirek, więc stwierdził, że gdzie Junior bedzie się bawił I pomyśleć, że jesteśmy razem 8 lat, i nigdy wcześniej nie mogłam zdecydować sie na dziecko, bo myślałam, że on nie jest wystarczająco dojrzały![]() Ja mam jeszcze 10 dni do mojego terminu Hej Elcia, właśnie pisałam Edytowane przez shamrock1 Czas edycji: 2010-04-24 o 15:48 |
|
|
|
#5329 |
|
Zakorzenienie
|
SHAMROCK no no jzu myslalam ze tylko podgladasz
![]() KASIU nie wybierasz sie czasem na wycieczke znowu do nas do Bray?
|
|
|
|
#5330 |
|
Zakorzenienie
|
och biedna ta Sajuri ...a moze juz po cesarce....?
Eve....... Nie ma sprawy...Wazne zebym miala dietke elcia.......... My tez bylismy jakos miesiac temu na wycieczce w bray w aquarium ![]() Jak bedzie cieplo to sie jeszcze wybierzemy to dam znac |
|
|
|
#5331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5332 |
|
Raczkowanie
|
elcia cos nie teges z tym ubezpieczeniem.... najlepiej zadzwon gdzies i sie dowiedz czy jest wogole mozliwosc takiego ubezpieczenia od pon do pt.... jak chcesz to zadzwon do alianz na polska inf i zapytaj- 1890484848 opcja 9.... oni tam powinni bardziej sie orientowac...
eve fajna chatka, no i duza... ja mieszkalam w 4bed ale sie przenioslam do 3 bo nie bylo nam potrzebnych tyle pokoi, no a teraz odczuwa sie brak tego jednego- nie mam gdzie swoich ciuchow trzymac ![]() shamrock lada dzien i na ciebie przyjdzie kolej... ![]() mamo oliwki ta goraczka to chyba z oliwki na nikole przeszla bo ona dzisiaj ma 37,5- zobaczymy co bedzie dalej... ale tez wydaje mi sie ze od zabkow... kellyss zazdroszecze tych wloch, bylam tam 2 razy i naprawde bardzo mi sie podobalo... no i pogoda super a nie to co tutaj... Biedna Sajuri tyle sie meczy... a moze juz urodzila i z tego szczescia zapomniala nam napisac... dobrze by bylo bo by sie bidulka nie meczyla.... My jutro mamy nct w samochodzie ktory probuje sprzedac, tak ze trzymac kciuki zeby przeszedl to moze szybciej go sprzedam.... chociaz jak dzisiaj nim troszke pojezdzilam to jakos szkoda mi go sprzedawac.... A dodalam zdjecia Nikoli na picassa z wizyty u Szymonka - link jest w podpisie- zapraszam
|
#5333 |
|
Zakorzenienie
|
MARTUSIA dzieki jak TZ przydzie to dryndne,wogole to powidz mi kochana jak sie dodaje komentarze w tym picassie bo ja prosta dziewucha ze wsi i oblukalam wszedzie i jak na moje oko to nie ma tam takiego cos
|
|
|
|
#5334 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia
no wlasnie, ja potrzebuje pokoi, 1 sypialnia nasza, 1 Olusiowa, 1 dla mamusi jak przyjedzie, 1 na garderobe (chociaz teraz ma kilka szaf Elcia najlepiej byloby gdybyscie zadzwonili do tej ubezpieczalni, w ktorej ten samochod jest ubezpieczony i jeszcze gdybyscie znali nr polisy - jest na tym swistku w oknie. Gadalam z tz ---> nie ma watpliwosci, ze facet Was naciaga. Moj tz mial sierpniu wypadek, facet w niego wjechal, dostal zwrot za samochod, lawete, wynajecie nowego, karetke pogotowia i straz pozarna (za straz 1800e ) a teraz sie procesuje bo go plecy bola i facet bedzie mu placil za ten bol i niedogodnosci. Powiem Ci tylko tyle, ze my mamy swietnego prawnika, do ktorego walimy ze wszystkim, z czym sie da i w czym weszymy podstep. Martusia nie wiem czy pokazywac Olusiowi zdjecia Nikoli ![]() |
|
|
|
#5335 |
|
Raczkowanie
|
elcia tam chyba trzeba miec swoje konto zeby mozc zostawiac komentarze...
eve pokaz tam gdzie jest sama ale ona naprawde sie dzielnie bronila, nawet widac na niektorych zdjeciach ze szymon ja "napastowal"
|
#5336 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja od 2 dni nic nie pisze,podczytuje Was tylko,zeby wiedziec co z Sajuri,ale widze,ze nadal nic nie wiadomo. Oj,mam nadzieje,ze sie nie meczy tak dlugo. Moze juz jest szczesliwa mamusia i tuli malutka i cieszy sie swoim szczesciem Ja malo co pisze,bo tz maluje dom i taki balagan,ze az glowa boli ![]() a tu bedzie malowal caly dom wiec z 3tyg. mu to zajmie,bo moze tylko jeden dzien w tyg. na to poswiecic.... Biedak jeden,az mi go zal!! ZAPOMNIALABYM! DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ZAPROSZENIA NA NASZA KLASE I ZA PRZYJECIE ZAPROSZEN I MILE KOMENTARZE!!!! JESTESCIE KOCHANE Eve zerknelam na ten domek na dafcie i bardzo ladny. Cena tez super, jak na 5 sypialni. A tak na marginesie mam kolezanke w tym miescie-Killarney ![]() Ok,lece poprasowac. |
|
|
|
#5337 |
|
Raczkowanie
|
MARTUSIA ja też przeglądnęłam nowe zdjątka Nikolki i widać że Nikolka super się bawiła z kolegą a w ogóle to widać że bardzo urosła ,tak spoważniała na twarzy i moim zdaniem jest teraz z niej wykapany tatuś ,bardzo jest podobna do Twojego tżeta ,a uśmiech to ma cały taty,śliczna z niej dziewczynka
![]() a ja nadal sama ,tż ,mam nadzieję że może będzie ok.20 ,dziś miał jechać jeszcze po pracy do swojej księgowej ,ale dziś nawet nie mogę się na niego złościć bo wiem że sam ma problemy w pracy bo ostatnio wzięli z kolegą na swoją robotę jakiś irlandczyków do pracy do zrobienia pewnego etapu i okazało się że to co z robili to jest zrobione fatalnie ,pozatym podobno z kulturą na bakier ,wczoraj jak mi mój tż opowiadał niektóre ich teksty to się kończyłam a dziś okazało się że jeden z nich dziś przyszedl do pracy jeszcze wczorajszy bo podobno balował do rana i najgorsze to że mój tż z kolegą musieli im wypłacić za tą kaszanę bo poprostu boją się żeby nie mieli w przyszłości jakiś kłopotów i żeby mogli bezpiecznie chodzić po mieście bo z debilami nie ma co zaczynać,tak że mój tż ma nauczkę na przyszłość. A co z Sajurii!?kochana odezwij się!
|
#5338 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurka wcielo mi posta!KILKA RAZY!!!
Witajcie mamuski!!! NADAL NIC NIE WIADOMO O SAJURI?????????? No ja naprawde nie moge narzekac na mojego synka jak na razie ...oby tak zostalo Dzisiaj tez slicznie spal u siebie w lozeczku az w koncu go wzielam do nas ,by sobie na niego popatrzec ![]() Heksa normalnie brak slow na to chamstwo w Polsce ...Ja na bank bym im cos odpowiedziala!Ostatnio jechalam pierwszy raz z Alankiem autobusem i wszyscy byli bardzo mili ,chcieli mi pomagac itp ,zero glupich uwag.Co do cen to moim zdaniem zeby zyc w Polsce jak czlowiek to trzeba zarabiac bardzooo duzo,wiec nie wiem jak ludzie tam zyja ?!... kasiula no juz nie dlugo bedziemy podziwiac twoje malenstwo!Nie moge sie doczekac !Tyle maluszkow w drodze Alan nie bedzie juz najmlodszy ![]() Co do jeansow to one sa mega rozsciagliwe ,inaczej w zyciu bym sie w nie nie wbila,ciagle mam ok 10kg na plusie... mushka uwielbiasz swoja tesciowa!?Nie czesto sie takie cos slyszy Ja swojej wrecz nie znosze ...Fajnie ze ci pomoze ,bedziesz miala troszke czasu dla siebie ![]() Co do zdjecia to my zrobilismy na takim kremowym kocyku Alanka ,bo moze byc albo biale ,albo kremowe tlo.Ale nie wiem czy sie ktores nadaje ,zobaczymy jak zaniesiemy forme ![]() martusia twoja tesciowa nas czyta To pozdrowienia dla tesciowej ![]() Elcia no faktycznie nie ciekawa sytuacja ...mi tez ta cala sprawa smierdzi ...wezcie to lepiej sprawdzcie. Nie jechalismy dzisiaj do Bray bo pogoda nie zaciekawa byla ![]() Eve no ladne macie tam ceny domow i mieszkan ...Normalnie jak za darmo!Fajny domek ,i cena tez przydalo by mi sie 5 pokoi ,bo w tych moich 3 sypialniach nie umiem sie pomiescic ...Az plakac sie chce jak sie patrzy na ceny tutaj w Dublinie..mamo oliwki tez mnie wkurza ze Tz musi chodzic do pracy ,od kiedy Alan jest z nami starsznie nie lubie jak go nie ma z nami ![]() shamrock no z tymi datami to nigdy nie wiadomo Moze byc lada dzien nawet
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-04-24 o 20:22 |
|
|
|
#5339 |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
niestety nie mam jeszcze żadnych wieści od Sajurio. Pisałam do niej smska i próbowałam się dodzwonić, ale ma wyłączoną komórkę. Podejrzewam, że już jest po wszystkim i może chce odpocząć i wyłączyła telefon albo zapomniała ładowarkę. Jak tylko będę coś wiedziała to dam Wam znać. Idę odpoczywać, bo moje dziecię ma dziś marudny dzień, mało spi, bardzo płacze (co mu się rzadko zdarza, bo z reguły jest bardzo spokojny) więc i ja jestem wykończona trochę. |
|
|
|
#5340 |
|
Zakorzenienie
|
oj ta SAJURI dostanie po tylku Szymek czeka juz na swoja ukochana a tu ani wiesci ani jej zdjecia
![]() KASIU jak bedziesz sie wybierala do Bray kiedys to daj znaka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

)

NIKOLA
) a teraz sie procesuje bo go plecy bola i facet bedzie mu placil za ten bol i niedogodnosci. Powiem Ci tylko tyle, ze my mamy swietnego prawnika, do ktorego walimy ze wszystkim, z czym sie da i w czym weszymy podstep.