|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Teksty, motta, Powiedzenia, sentencje etc.. ;)
Księżyc hak, gwoździe gwiazd przytrzymują niebo co na głowę chce mi spaść (Hey)
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
"Bo przyzwyczajenie nie jest dostatecznym powodem do życia."
"Oczywiście jest sporo ludzi(...) ale nikomu nie mógłbym powiedzieć: 'A pamiętasz...' Przyjaźń to właśnie to: suma wspólnych wspomnień,które można wyłożyć na stół obok pięknego okonia,zapiekanego w koprze.Tylko to 'a pamiętasz...' pozwala się zwierzyć z najbardziej intymnych doznań,z tych obszarów życia,gdzie zwykle panuje konfuzja." "Wspomnienia można opowiadać setki razy.To przecież najlepsze co się ma z życia" "(...) tylko że jak kochasz kogoś innego,to masz ramię,na którym możesz złożyć głowę,rękę,która cię pogłaszcze...Wiesz,Fabio, nowa miłość oddala cię od cierpienia tego,kogo porzuciłeś" Solea Jean-Claude Izzo
"Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne. " Roman Dmowski Wymiana książkowa ![]() |
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
jest kilku którzy pojdą za mnie w ogień, jak ktoś zrani mi bliskich to nie wiem co mu zrobie !
Tych samych ludzi mam wokół siebie stale i to jest jedna z największych w tym życiu zalet. Kiedy patrze w twe oczy zmęczone jak moje... ogień a nie chłód, elegancko a nie brud!
|
|
#334 |
|
Przyczajenie
|
Hej pokradłam sobie od was troche powiedzonek;p ale teraz wstawiam swoje
![]() Poznałam cie zaledwie tydzień temu, za wcześnie więc, by powiedzieć ci, że cię kocham. Ale skoro nie powinnam przeżyć tej nocy, jest już za późno na takie wyznania. Jednak wielkim szaleństwem, do jakiego są zdolni mężczyźni i kobiety, jest właśnie miłość. Istnieją dwa powody, które nie pozwalają ludziom spełnić swoich marzeń. Najczęściej po prostu uważają je za nierealne. A czasem na skutek nagłej zmiany losu pojmują, że spełnienie marzeń staje się możliwe w chwili, gdy się tego najmniej spodziewają. Wtedy jednak budzi się w nich strach przed wejściem na ścieżkę, która prowadzi w nieznane, strach przed życiem rzucającym nowe wyzwania, strach przed utratą na zawsze tego, do czego przywykli. (...) po raz pierwszy od wielu miesięcy ktoś patrzył na nią nie jak na przedmiot, nie jak na piękną kobietę, lecz w sposób nieuchwytny, jakby przenikał na wskroś jej duszę, jej strach, jej kruchość, jej niezdolność do walki ze światem, nad którym pozornie dominowała, choć tak naprawdę niczego o nim nie wiedziała. Zdrada to cios, którego nie oczekujesz. Jeśli dobrze poznasz swoje serce, to nigdy Ci takiego ciosu nie zada. Będziesz bowiem znał jego najtajniejsze marzenia i jego tęsknoty, i będziesz je szanował. Nikt nie może uciec przed własnym sercem. Dlatego lepiej słuchać, co ono mówi. Aby żaden niespodziewany cios nigdy Cię nie dosięgnął.
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
W dzieciństwie marzyłam żeby pojechać do Disneylandu, a teraz marzę, żebyś się w końcu we mnie zakochał..
`I znowu siedzi sama na parapecie z kubkiem gorącej czekolady i przygnębiającymi piosenkami. Znowu nakłada kaptur i udaje że jest nie widoczna, że nie istnieje. Znowu niewinne łzy spływają z jej policzków, a ona liczy gwiazdy na niebie. Znowu życie nie ma sensu, ona po prostu znowu tęskni. Kiedyś , ktoś powiedział mi , że życie jest niesprawiedliwe - i Wiesz co ? dziś przyznałabym mu rację . Bo jest nie sprawiedliwe . Cholernie niesprawiedliwe . I tylko twe oczy przywracają wspomnienia. każdego wieczoru siadała na parapecie, ślepo wpatrując się w niebo. bo, gdy jest się samotnym, zachody słońca kocha się najbardziej. Znów usłyszała jego głos, zauroczenie powróciło. Wszystko, o czym zapomniała przez tych kilka miesięcy. Chwile szczęścia, które opłaciła już przepłakanymi nocami, domagały się większej zapłaty. Mam gdzieś, te wszystkie plastikowe uczucia, sztuczne uśmiechy. udawanie szczęścia, tylko po to, aby oszukać własną podświadomość. imitacja radości, nigdy nie wyjdzie naturalnie. Nawet o tym nie wiedząc, łamiesz mi serce... To naprawdę boli... ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- -czy Ty nie widzisz? -czego? -tego jak ona reaguje na Twój uśmiech... zamigotał świat tysiącem barw... tysiąc nowych pytań przywiał wiatr... 'Moje oczy spotkały się dziś z Twoimi oczami. Przez chwilkę. Nogi mi sie ugięły, a serce zabiło trzykrotnie mocniej niż zwykle.' 'W głębi duszy nienawidzę Cię . Nawet nie wiesz jakie to trudne. Patrzeć na Ciebie każdego dnia, być miłą i zachowywać się jakby nigdy nic się nie stało. A stało się. Cholernie dużo się stało. Nawet jeśli Ty nie zdajesz sobie z tego sprawy... Przechodzę obok Ciebie i nie mogę powstrzymać się przed spojrzeniem w Twoją stronę. Nawet nie wiesz jak się cieszę, gdy je czasem odwzajemnisz. Uwielbiam te dni, kiedy pomimo pochmurnego nieba chce mi się uśmiechać do każdego i cieszyć się, tak po prostu tym co mam. Siedzę tutaj z kubkiem gorącej czekolady, przy ulubionej muzyce, z kochanym królikiem na kolanach, w ciepłym pokoju i uświadamiam sobie, że czegoś mi brakuje. Może to i próżne, ale brakuje mi Ciebie. z Tobą nawet szarość nabiera barw <3 moje szczęście ma niebieskie oczy <3 'rysujesz mi uśmiech każdą wiadomością. - Nadal go kochasz ? - Tak. - To przestań ! - Oddychasz ? - Tak. - To przestań... Pokochałam Go bezmyślnie i naiwnie. Pokochałam Go zachłannie i bezwstydnie. Za ten uśmiech zdziwionego światem chłopca, za dwie iskry roztańczone w jego oczach… Robiłeś wszystko, żeby mnie oczarować. ' nie mogła zrozumieć dlaczego zakochała sie akurat w Nim . Nie był wyjątkowy , ani idealny ani tym bardziej zabójczo przystojny . Jednak coś w niby było , że sie Nim zauroczyła . ' ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- -czy Ty nie widzisz? -czego? -tego jak ona reaguje na Twój uśmiech... zamigotał świat tysiącem barw... tysiąc nowych pytań przywiał wiatr... 'Moje oczy spotkały się dziś z Twoimi oczami. Przez chwilkę. Nogi mi sie ugięły, a serce zabiło trzykrotnie mocniej niż zwykle.' 'W głębi duszy nienawidzę Cię . Nawet nie wiesz jakie to trudne. Patrzeć na Ciebie każdego dnia, być miłą i zachowywać się jakby nigdy nic się nie stało. A stało się. Cholernie dużo się stało. Nawet jeśli Ty nie zdajesz sobie z tego sprawy... Przechodzę obok Ciebie i nie mogę powstrzymać się przed spojrzeniem w Twoją stronę. Nawet nie wiesz jak się cieszę, gdy je czasem odwzajemnisz. Uwielbiam te dni, kiedy pomimo pochmurnego nieba chce mi się uśmiechać do każdego i cieszyć się, tak po prostu tym co mam. Siedzę tutaj z kubkiem gorącej czekolady, przy ulubionej muzyce, z kochanym królikiem na kolanach, w ciepłym pokoju i uświadamiam sobie, że czegoś mi brakuje. Może to i próżne, ale brakuje mi Ciebie. z Tobą nawet szarość nabiera barw <3 moje szczęście ma niebieskie oczy <3 'rysujesz mi uśmiech każdą wiadomością. - Nadal go kochasz ? - Tak. - To przestań ! - Oddychasz ? - Tak. - To przestań... Pokochałam Go bezmyślnie i naiwnie. Pokochałam Go zachłannie i bezwstydnie. Za ten uśmiech zdziwionego światem chłopca, za dwie iskry roztańczone w jego oczach… Robiłeś wszystko, żeby mnie oczarować. ' nie mogła zrozumieć dlaczego zakochała sie akurat w Nim . Nie był wyjątkowy , ani idealny ani tym bardziej zabójczo przystojny . Jednak coś w niby było , że sie Nim zauroczyła . ' Edytowane przez Jusstaa Czas edycji: 2010-06-03 o 18:24 |
|
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli musisz kraść, to ukradnij moje smutki.
A jeśli musisz skłamać, to kłam o mojej urodzie. A jeśli musisz oszukiwać, to proszę oszukaj śmierć. Bo nie przeżyję ani dnia bez Ciebie. `Oświadczyny po irlandzku`
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
..Taki, który będzie dla mnie JEDYNY NA ŚWIECIE.....
. a z każdym dniem przybywa powodów do uwielbiania Ciebie. . ja chcę Ciebie więcej i nie myśl, że tak szybko się zniechęcę, za wzrokiem zaraz idą moje ręce. napełniasz dzisiaj moje życie sensem ![]() Masz chłopaka? Nie szukam. Nie chcę. Nie potrzebuję. Pewnie w tym momencie nasuwa ci się pytanie 'dlaczego?'. Ponieważ nie preferuję miłości na siłę. Dziwne jest dla mnie posiadanie chłopaka tylko dlatego żeby był. W miłości nie uwzględniam kompromisów. We wspólnym byciu razem owszem. Inaczej nikt by ze sobą nie wytrzymał. Czemu taka jestem? Dojrzałam? Oświadczam, iż z dniem dzisiejszym, nie pomaluję już paznokci na Twój ulubiony kolor, nie będę wypełniać kartek Twoim imieniem, ani też rysować serduszek. Gdy dostanę wiadomość, nie pobiegnę do telefonu z myślą, że to od Ciebie, ani też godzinami nie będę czekać aż napiszesz. Mój drogi, chciałabym Ci po prostu oświadczyć, że w końcu zapomniałam. dla całego świata jesteś tylko jednym z wielu, a dla mnie jesteś wszystkim.. Brak kontaktu z Tobą jest jak brak kontaktu z moją nadzieją. Bez Ciebie tracę wiarę w to , że świat może być piękny. Przy Tobie to nie ma znaczenia , bo piękno Twojego wnętrza zastępuje wszystkie możliwe braki . najszybciej dowiesz się, że Ci na kimś zależy, gdy odstawisz na jakiś czas spotkania, rozmowy z tą właśnie osobą. jeśli zatęsknisz, zrozumiesz, że zależy Ci na tym drugim człowieku.. Uwolnić się od "WCZORAJ" , które przez cały czas nas śledzi i skreśla "TERAZ", a przede wszystkim nie daje szansy " JUTRZE". czułem, że czujesz to co ja, może się mylę,czułem tak, gdy spojrzeniami spotkaliśmy się przez chwilę, w moim innym świecie jesteśmy blisko,ale tu bałem się, że mi pozwolisz spieprzyć wszystko.. 'tak wiele rzeczy powinnam Ci powiedzieć. wyliczyć, ile to razy o Tobie śniłam i ile razy nie mogłam przez Ciebie zasnąć. udowodnić Ci, że mam uśmiech przeznaczony tylko dla Ciebie.. i spojrzenie takie też mam. kusisz mnie wzrokiem ewidentnie. wiesz, że nie przejdę obojętnie. Nie wiedziała jak to wytłumaczyć. Podczas dnia, w świetle słonecznym tryskała energią, zarażała śmiechem. To ona pocieszała innych, mówiła że będzie dobrze. A gdy tylko słońce chowało się za horyzont, chęć do życia gasła. Radość wypalała się. Mina stopniowo smutniała. I nie tylko mina, bowiem całajej dusza płakała, coś żałośnie w niej krzyczało zamigotał świat tysiącem barw... `nie kręci mnie żaden inny typ oprócz mojego typa ! <33. miłość jest wtedy, gdy on z dnia na dzień staje się dla Ciebie wszystkim. ej, namaluj mi szczęście. a ukradniesz dla mnie niebo? Włączyłam komputer, zrobiłam herbatę. Wyłączyłam telefon. Muszę normalnie żyć. Twoja obecność - warunkiem mojego szczęścia; * . Zaczarowałeś mnie miłością i uzależniłeś od jej magii . <3 żyj z całych sił. i uśmiechaj się do ludzi. I tylko dzięki Tobie świecą gwiazdy ! <33 ! Kiedy Zapytasz Co Kocham Najbardziej -Odpowiem , że życie .! Bo wiesz... To Twoje spojrzenie jest warte wszystkiego <3 Gdy odczuwam brak Jego obecności, widzę jaki jest dla mnie ważny. czasem mówisz coś zwyczajnego lub się uśmiechasz; to wystarczy by uczynić resztę mojego dnia lepszym .<3 Uwielbiam drogi, którymi chodziliśmy razem - a nie było ich dużo, bo przecież to były przypadki i nienawidzę czasem i Ciebie i siebie
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Przyjaciel to ktoś, kto daje Ci totalną swobodę bycia sobą.
Najlepszym przyjacielem jest ten, kto nie pytając o powód smutku, potrafi sprawić, że znów wraca radość. W życiu istnieją bowiem rzeczy, o które warto walczyć.
|
|
#339 |
|
Przyczajenie
|
Ludzkie łzy to z jednej strony wyraz ogromu cierpienia, lecz z drugiej także ulga. Razem z łzami wypływa cierpienie, by zrobić miejsce na nową, kolejną falę bólu. Inaczej ból przestałby się w nim mieścić.
— Dorota Terakowska Tam gdzie spadają anioły Cierpienie należy do życia. Jeśli cierpisz, znaczy, że żyjesz. Pogódź się z tym mała dziewczynko. — Dorota Terakowska Ave - Tam gdzie spadają anioły Gdy ktoś cię lubi, bo się starasz, to nie lubi cię takiej, jaką jesteś. Lubi nieprawdę o tobie. — Dorota Terakowska Tam gdzie spadają Anioły Jest bowiem kilka odmian ciszy: najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu. — Dorota Terakowska Tam gdzie spadają anioły Sensem wiary jest bezgraniczna ufność, a sensem wiedzy są dowody. Wiara jest tam, gdzie nie ma dowodów. — Dorota Terakowska Tam gdzie spadają Anioły A może wokół człowieka stale dzieją się rzeczy niezwykłe, lecz on ich nie widzi, zajęty swoimi ludzkimi sprawami? — Dorota Terakowska Tam gdzie spadają Anioły Wiedza jest wtedy, gdy o czymś nie tylko wiesz, lecz możesz to zobaczyć, opisać, zdefiniować, a nawet dotknąć. A wiara, gdy nie widzisz, nie zobaczysz, nie dotkniesz, a mimo to jesteś pewien, że jest. — Dorota Terakowska Tam gdzie spadają anioły Niektórzy myślą, że cierpiąc, człowiek staje się lepszy, ale najczęściej bywa odwrotnie. — Dorota Terakowska Tam gdzie spadają anioły Najbardziej upokarzające to gardzić samym sobą. — Dorota Terakowska Ono Człowiekowi zawsze się wydaje, że kiedyś było lepiej. To niekoniecznie prawda, bo nie umiemy docenić naszego dziś. — Dorota Terakowska Ono Wiesz... gdy się jest bardzo smutnym, lubi się zachody słońca... Winien jestem ci wszystko, ponieważ cię kocham. ...jeśli mnie oswoisz, będziemy potrzebni jeden drugiemu. Na zawsze ponosisz odpowiedzialność za to, co oswoiłeś. Gdy szukam wspomnień, które trwały ślad pozostawiły we mnie, kiedy podsumowuję godziny, które miały dla mnie znaczenie, odnajduję nieomylnie to, czego żadne bogactwo nie zdołałoby mi zapewnić: nie można kupić przyjaźni człowieka związanego z nami na zawsze doświadczeniami życia. Trzeba troskliwie osłaniać lampy: powiew wiatru może je zgasić... nie dajmy umrzec temu watkowi! dziewczyny! |
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniałam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości.
Zauroczenie. Poznajesz chłopaka, podoba ci się, nawet bardzo. Wstydzisz się zagadać, ale cały czas o nim myślisz. Zastawiasz się jaki jest, co lubi. Stwarzasz w swojej głowie sytuacje w których moglibyście się bliżej poznać. Ukradkiem patrzysz na niego, gdy ten przechodzi akurat obok. Wyłapujesz wszystkie informacje o nim z rozmów innych osób. Stawiasz wnioski. Kreujesz jego obraz w wyobraźni i nie jesteś świadoma tego ze to fikcja. I wtedy on zwraca na ciebie uwagę. Zaprasza na spacer. Idziesz ze spoconymi dłońmi, z przyspieszonym biciem serca gotowa spotkać chłopaka o którym już przecież tyle wiesz. Wtedy następuje zawód. Nie potrafisz dopasować obrazu z twojej wyobraźni z rzeczywistym. Bo jest mniej romantyczny niż sądziłaś. Bo to że gra na gitarze było tylko plotka. Bo jest mniej idealny? Bardziej normalny? Więc cały czar pryska. Miłość? Nieprzewidywalna. Nie określisz jej słowem ani nie przeczytasz o niej w książce, nie zobaczysz jej na ekranie pod postacią filmu, serialu czy też bajki, nie ujrzysz jej w obrazie, czy też rzeźbie. Nawet gdybyś była najlepszym pisarzem, reżyserem, malarzem czy też rzeźbiarzem nie odzwierciedlisz jej uroku. Na tym świecie są bowiem uczucia, które trzeba poczuć, inaczej nie dowiesz się o nich całej prawdy. A może właśnie tak miało być? Może miała się w nim zakochać bez wzajemności, żeby zrozumieć, że nie zawsze to czego pragnie może należeć do niej? Przecież ona była tylko zwykłą, małą dziewczynką, która zakochała sie w jego niebieskich oczach, w tym jego uśmiechu, w tym jego sposobie bycia i w tej jego minie. A on był tylko zwykłym małym chłopcem, który nie wiedział, że jest jej marzeniem, pragnieniem i ukochanym człowiekiem i nigdy już nie był w stanie tego pojąć... On. Kilka literek imienia zmieniły jej światopogląd. Jego poczucie humoru, czasem drwiny były dużo ważniejsze niż komplementy innych. Uwielbiała dołeczki na Jego twarzy kiedy się uśmiechał. Jego śmieszny ton mówienia, Jego ciepły głos, a zarazem pobudzający. Każde spotkanie, każda chwila, każde słowo było dla niej najważniejsze, najwspanialsze.. Kochała Go mimo i wbrew. Za wszystko. Nawet za to, co było złe. <333 ` Codziennie staję przed lustrem i zapewniam samą siebie, że on nie jest mnie wart, że bez niego jest mi lepiej, że i tak nic by z tego nie wyszło. Jednak z każdym dniem mówię to z coraz mniejszym przekonaniem. znasz ten stan,że w przeciągu minuty masz w głowie milion myśli,że potrafisz zrobić tysiąc różnych rzeczy żeby tylko o nim nie myśleć,a wieczorem jednak okazuje się,ze to wszystko było na marne,bo i tak nie możesz spać myśląc o nim, znasz to? zawsze jak widzę, że ktoś się śmieje to rzygać mi się chce. to jest chore - wiem. może niedługo się okaże, że jestem śmiertelnie chora albo jakaś mafia mnie porwie i kur.wa będzie po sprawie. uwielbiam siedzieć sama w pokoju z muzyką podgłoszoną na maksa. nie lubię wychodzić do ludzi. jeśli wiedzę, że ktoś się do mnie uśmiecha - odwracam się. nie mam chęci do niczego. do życia teoretycznie. I wiesz co ?Choć nigdy z nim nie rozmawiałam i już go w ogóle nie widuję,To nadal gotowa jestem oddać za niego życie..... Przepraszam za to, że uzależniłam się od twojego widoku, za to, że nie potrafię żyć poza twoim magicznym światem, za to, że nie potrafię być szczęśliwa, gdy cię nie widzę. Co z tego, że powiem Ci co czuję. Co z tego, że nawet uśmiechniesz się do mnie, jak i tak to nie zmieni Twoich uczuć. Dla Ciebie cały czas będę napaloną małolatą, która codziennie gapi się na Ciebie, myśli o Tobie i drży na samą myśl o przejściu koło Ciebie na korytarzu. To nic nie zmieni. Tak więc pozostanę tam gdzie jestem - w szarej rzeczywistości, gdzie nie ma miejsca na podobne "szczęśliwe chwile"
|
|
#341 |
|
astro-loszka
|
"Nie sztuką być zauważonym, sztuką być dobrze zapamiętanym"
"W locie chwytaj piękne chwile, bo przelecą jak motyle. Gdy przelecą w dal, będzie Ci ich żal." Wystrzegaj się ludzi, którym kowbojski kapelusz zastępuje stado bydła. "Krytykanctwo jest jak trujący bluszcz - wystarczy się go dotknąć, aby cię zatruł." bierz przykład z czajnika - wrzątek podchodzi mu do gardła, a on nie przestaje śpiewać. "Szczęście jest jak lekkomyślna dziewczynka, która Ci w oczy popatrzy, da całusa i leci dalej. Nieszczęście jest jak poważna kobieta, która spokojnie siada przy Twoim łóżku i - żyje" /H.Heine/ Nie psuje się smaku kawy cukrem, herbaty cytryną, a prawdziwej miłości małżeństwem Nie ważne dokąd w życiu zajdziesz, co osiągniesz ,ile będziesz posiadał. Ważne, kogo będziesz miał u swego boku. - Dariusz Beze "Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym co nas nie kochają niech Bóg odmieni serce. A jeżeli nie odmieni ich serca to niech im skręci kostkę abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" /J.Caroll/ Nigdy nie trać nawet chwili na myślenie o kimś kogo nie lubisz... "Nie żyje się, nie kocha się, nie umiera na próbę." Jeśli nikt nie umarł, to jeszcze wszystko da się odkręcić ![]() "Umiejętność może doprowadzić Cię na szczyt, ale potrzebujesz charakteru, by na nim pozostać." Buduj swoje życie na tym co niezniszczalne, pozwól odejść temu co musi przeminąć, nie trać czasu na mężczyzn, którzy Cię nie chcą. I pamietaj, że w piekle na powitanie pokażą Tobie wszystkie niewykorzystane szanse. Chodź z wysoko podniesioną głową, szeroko się uśmiechaj, a oni niech się zastanawiają, co cię tak bawi!
|
|
#342 |
|
Rozeznanie
|
ten moment naprawde istnieje, to chwila, w ktorej splywa na na cala sila gwiazd i pozwala nam czynic cuda
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Starość we wszystko wierzy. Wiek średni we wszystko wątpi. Młodość wszystko wie.
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
"Czasem trzeba wstąpić na jakąś ścieżkę, żeby się przekonać, czy dokonaliśmy dobrego wyboru." - P. Coelho. (-;
|
|
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
Kobieta udomowiona to taka, która zagubiła gdzieś swój talent, pasję, tkwiący w niej ogień; zostawiła za sobą, zaniedbała to, co kochała, co pragnęła robić, to, kim chciała być. (...) Zrezygnowała z dziecięcych marzeń, ponieważ na jej drodze pojawiła się złota kareta, obietnica łatwego życia, bogaty kochanek, dobrze płatna, choć nudna praca
|
|
#346 |
|
Przyczajenie
|
"Kiedy sobie wyobrażam, że miałoby Cię nie być
Szczerze? nie miałabym po co żyć Nie miałabym dokąd iść, cały mój świat Wszystko co mam to Ty.." Mój mały świat Czekoladowe oczy ^^Czasem trzeba ofiarować komuś swe serce, by z daleka zobaczyć, ile jest w nim miłości; Czasem trzeba od kogoś odjechać, aby zrozumieć, jak bardzo się tęskni; Czasem trzeba odejść, tylko po to, by móc powrócić; Czasami trzeba przejrzeć się w cudzych oczach,znaleźć na chwilę w cudzych ramionach, żeby zrozumieć,gdzie jest nasze miejsce i nasza prawdziwa miłość. ![]() ![]() ![]() "Wyliczała swoje wady bez zaczerpnięcia tchu, jak mantrę. Wskazówka na zegarze drgnęła dwa razy. Dwie minuty wad. I całe życie, by je przezwyciężyć." ![]() :brzyda l:Bo prawdziwym przełomem w życiu człowieka jest nie tylko odnalezienie szczęścia , Lecz wykorzystanie go prawidłowo , tak aby ono trwało wiecznie i nie straciło sensu istnienia.. Ale nawet w jej śmiechu czegoś brakowało. Nigdy nie wydawała się prawdziwie szczęśliwa. Zdawało się, że żyje nieustannie czekając na coś innego.. ![]() ![]() ![]() Jeżeli chciałabyś skoczyć z mostu ja nie skoczyłabym razem z Tobą.. byłabym na dole, żeby Cię głupku złapać. <3 "Śnieżka ze swoim wiernym przez tyle lat, krasnoludkiem" ![]() Dużo się dziś uśmiecham, garściami łapię życie i wyciskam z niego wszystko co najlepsze,co nie znaczy, że nie ma we mnie zła, jest...Czasem warto zamienić szepty w krzyk,marzenia na czyny i teraźniejszość w przyszłość... Mądra dziewczyna całuje, ale się nie zakochuje;przytula, ale się nie angażuje;słucha, ale nie wierzy;odchodzi, zanim zostanie porzucona... ![]() ![]() ![]() ![]() "Potrafi uśmiechać się mimo wszystko. I to jak !Uśmiechać oczami. Nawet jeśli te były przed chwilą pełne łez...bo jak sama mówi ludzie nie potrzebują jej smutku - im potrzebna jej nadzieja ... " ![]() ![]() ![]() Kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko..kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam sama siebie... Bywa czasem, ze ogarnia nas bezgraniczne uczucie smutku, którego nie potrafimy opanować. Spostrzegamy, że magiczna chwila tego dnia dawno już minęła, a my jej wcale nie wykorzystaliśmy. A wtedy życie jakby ukrywa przed nami cały swój kunszt, cały urok. Powinniśmy słuchać małego dziecka, którym niegdyś byliśmy i które wciąż jeszcze w sobie nosimy. Ono dobrze wie, co to są magiczne chwile. I choć często udaje nam się zagłuszyć jego płacz, to jednak nigdy nie zdołamy stłumić jego głosu. To dziecko, którym byliśmy, ciągle jest w nas obecne. ![]() ![]() ![]() Zrób jakieś czary-mary, potrafisz przecież tak wiele... Spraw, aby chmura przeszłości nadziei nie przesłaniała. Prześlij mi słowo magiczne, co żyć na nowo pozwoli, Pokaż mi nowy horyzont, drogę mi oświetl wśród mroku. Otul niebieskim obłokiem wiary, nadziei, miłości, Gdzie serce trwożnie bijące odnajdzie nareszcie spokój. Na pytanie 'Jaka jesteś?' zawsze odpowiadam jednym zdaniem :'To zależy, czyich plotek posłuchasz. ;D |
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
Ja liczę każdą chwilę, ja liczę każdy dzień !
_ lub po prostu siądźmy razem na peronie miłości, zwanym potocznie czwartym, popatrz mi w oczy jak nigdy i powiedz `lubię jak oddychasz`. <3 Mówi interesująco , ale to już dla mnie trochę za dużo. Lubię jednak słuchać jak mówi. Nie chodzi właściwie o to, co mówi , ale o ten spokojny, naturalny sposób, w jaki jego glos otula słowa . Przypomina to muzykę. Pijana szczęściem, dolewaj mi więcej. I nie pozwól wytrzeźwieć. bezczelny dupek . jak On śmiał tak mnie oczarować ? coś wisi w powietrzu. "Złudne marzenia zawarte w myślach" ''kiedy nie ma Cię przy mnie znów mam miłosnego kaca.'' tak bardzo chcę , żebyś wciąż był obok . <3 I poczuła, że nie jest to rzeczywistość, w której chciałaby się budzić. wszystko będzie spoko, nadajesz sens mego życia krokom. <3 Oszalałam z wzajemnością. <3 zafascynowana życiem, zainspirowana Tobą! If you treat me fairy./ / potraktuj mnie bajkowo. Lay your head on my pillow./ / Połóż swoją głowę na mojej poduszce. Just think of me./ / Poprostu myśl o mnie. I nawet nie wiesz jak mi sie mordka cieszy jak Cie widze! mój dzień zaczyna się od ciebie. <33 - dlaczego Ty tak bardzo lubisz huśtawki ? - bo... pozwala mi chociaż na chwilę przenieść się w ten dawny, dziecinnie bezproblemowy świat. nasilanie pierwiastka uczuciowego a ja .? żeby nie zwariować bez Ciebie muszę się na to wszystko godzić . <3 Zawstydzona zniża wzrok . wpatrując się w JEGO buty. <3 `Fabryka słodkich marzeń` - znów to robisz. - co robie. ? - mącisz mi w głowie. < 3 'i nadal jesteś moją ulubioną pomyłką <3 - kochasz go? - tak, bardzo. - więc czemu mu tego nie powiesz? - wiesz.. to tak jak z gwiazdami. Widzisz je, ale nie możesz ich dotknąć . - widzisz tą gwiazdkę tam? - tą tam? - nie,tą obok. tą taką malutką i najjaśniejszą.. to TY <3 Dzieli nas rzeka niewypowiedzianych marzeń, dzieli nas rzeka zwyczajnych spraw <3 ' ...i śniła, że tańczy.. a ON ukradkiem bije brawo .. <3 ..a czas płynie jakby nigdy nic, nieskończony kręci film o takich jak My <3
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego,
czego nie zrobiłeś niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Zlap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj" Mark Twain Myśl.Wierz.Marz.Miej odwagę. Walt Disney Mowa jest srebrem, milczenie złotem... `... But everything is nothing if I ain't got You ... `/ ...Lecz wszystko jest niczym jeśli nie mam Ciebie.. ` w glebi oczu zapisane najskrytsze sny.....marzenia.... serce niewinne cieple i kochajace kazda chwile ...bo każdy ma swojego Anioła i jest dla kogoś Aniołem… gdy traci sie wszystko.....zostaja tylko ci dla ktorych jestes kims wiecej nie tylko zwykla istota w tym bezlitosnym swiecie pelnym oszustw i klamstw...lzy zakryte usmiechem by nieodslonic swych slabych stron....
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
trzymaj sie ramy to się nie posramy- chyba z NIC SMIESZNEGO
|
|
#350 |
|
Przyczajenie
Lokalizacja: Daleko od mojego i twojego świata W którym oceany krwawią aż do nieba.
|
NIGDY NIE STRON OD NIEPRZETARTYCH
SZLAKOW ZE STRACHU PRZED TYM CO POWIEDZA INNI..... Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic. Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil. — Maciej Balcar -Boje sie. -To dowód,ze kochasz życie.... -P.Coelho Krajobraz przeszywany - trawami… Taki paczwork z kolorów. Znowu, Chmury, Niebo łączą się zgrzebnym szwem z Ziemią. A ja wiem, gdzie jest dla mnie miejsce w tej mozaice. Obok Ciebie... .../ Arrideo / Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję
And you say, you love me more than everything. and compared to me everything is nothing. __________________ Nie dziel się z ludźmi swoimi problemami, 20% ma to w dupie, a reszta cieszy się, że je masz. |
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
'Z Tobą się budzić,
w Tobie oddychać, Tobą się poić, w Tobie zasypiać' 'Teraz czeka nas cisza, dużo spokoju i miłość. Duże i trudne słowa, ale z Tobą i bez zaczynania od nowa.' pamiętasz kiedy najgorsza rzecz jaką mogłaś usłyszeć od chłopaka to to, że jesteś głupia ? , kiedy Twoimi największymi wrogami było Twoje rodzeństwo .. pamiętasz kiedy najgorszy ból jaki czułeś to pieczenie zdartych kolan i łokci ? i kiedy pożegnania oznaczały tylko do zobaczenia jutro ? .. Im razem jak w niebie Stworzeni dla siebie Niczym nieskrępowana bliskośc ich ciał Okryci nagością, bezwstydną miłością Okryci nagością, bezwstydną miłością Wciąż lecą ku górze jak ptak "To było najpiękniejsze: czuć, po raz pierwszy to, że zawsze będziesz moja, że ta noc będzie trwać wiecznie... Zjednoczony z twoim ciepłem, twoją myślą, twoją wolą w tym momencie zrozumiałem jak bardzo cię kocham [...]Potem zbudziłaś się, uśmiechnęłaś się, objęłaś mnie ramionami, pocałowałaś... i poczułem, że nie mam żadnych powodów do obaw. Zawsze będziemy tak jak w tej chwili - związani przez więzy silniejsze niż czas i rutyna... " ile potrzeba miłości by to naprawić? ile słoików naiwności by posklejać to co dziurawe? czy dwa kilogramy uśmiechu wystarczą by już nie płakać? Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 Więc mów szeptem, szeptem się nie kłamie. A to co mówisz przecież brzmi jak jakaś baśń. Świat cały dziś mi zazdrości, za oknem zaczaił się wiatr. Chcę ukraść nam słowa miłości. Te słowa, które starczyć mają nam na wiele, wiele lat.
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
"Wychowano nas zgodnie z maksymą: "czas to pieniądz". Wiemy doskonale, czym są pieniądze, ale co oznacza słowo "czas"? Dzień ma dwadzieścia cztery godziny i nieskończoną ilość chwil. Musimy mieć świadomość każdej chwili, umieć ją wykorzystywać bez względu na to, czy pracujemy, czy rozmyślamy o życiu."
Czarownica z Portobello P.Coelho
"Odważny jest ten,kto wie,że przegra,zanim jeszcze rozpocznie walkę,lecz mimo to zaczyna i prowadzi ją do końca bez względu na wszystko." "Ludzkie sumienie jest jedną z tych rzeczy,które nie poddają się decyzjom większości." "(...) istnieje tylko jedna odmiana ludzi.Ludzie" Zabić drozda H.Lee "Miłość zawsze może przyjść i chyba właśnie ta nieprzewidywalność jest w niej najwspanialsza.Myślę jednak,że nie powinno się jej szukać,a jedynie pozwolić się znaleźć." Martyna Wojciechowska
"Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne. " Roman Dmowski Wymiana książkowa ![]() |
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
Zyje się tylko raz.
Ale jeśli zyje się dobrze, ten raz wystarczy. Benjamin Franklin
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Ja liczę każdą chwilę, ja liczę każdy dzień !
Mówi interesująco , ale to już dla mnie trochę za dużo. Lubię jednak słuchać jak mówi. Nie chodzi właściwie o to, co mówi , ale o ten spokojny, naturalny sposób, w jaki jego glos otula słowa . Przypomina to muzykę. Pijana szczęściem, dolewaj mi więcej. I nie pozwól wytrzeźwieć. bezczelny dupek . jak On śmiał tak mnie oczarować ? coś wisi w powietrzu. "Złudne marzenia zawarte w myślach" ''kiedy nie ma Cię przy mnie znów mam miłosnego kaca.'' tak bardzo chcę , żebyś wciąż był obok . <3 I poczuła, że nie jest to rzeczywistość, w której chciałaby się budzić. wszystko będzie spoko, nadajesz sens mego życia krokom. <3 Oszalałam z wzajemnością. <3 zafascynowana życiem, zainspirowana Tobą! If you treat me fairy./ / potraktuj mnie bajkowo. Lay your head on my pillow./ / Połóż swoją głowę na mojej poduszce. Just think of me./ / Poprostu myśl o mnie. I nawet nie wiesz jak mi sie mordka cieszy jak Cie widze! mój dzień zaczyna się od ciebie. <33 - dlaczego Ty tak bardzo lubisz huśtawki ? - bo... pozwala mi chociaż na chwilę przenieść się w ten dawny, dziecinnie bezproblemowy świat. nasilanie pierwiastka uczuciowego a ja .? żeby nie zwariować bez Ciebie muszę się na to wszystko godzić . <3 Zawstydzona zniża wzrok . wpatrując się w JEGO buty. <3 `Fabryka słodkich marzeń` - znów to robisz. - co robie. ? - mącisz mi w głowie. < 3 'i nadal jesteś moją ulubioną pomyłką <3 - kochasz go? - tak, bardzo. - więc czemu mu tego nie powiesz? - wiesz.. to tak jak z gwiazdami. Widzisz je, ale nie możesz ich dotknąć . - widzisz tą gwiazdkę tam? - tą tam? - nie,tą obok. tą taką malutką i najjaśniejszą.. to TY <3 Dzieli nas rzeka niewypowiedzianych marzeń, dzieli nas rzeka zwyczajnych spraw <3 ' ...i śniła, że tańczy.. a ON ukradkiem bije brawo .. <3 ..a czas płynie jakby nigdy nic, nieskończony kręci film o takich jak My <3 Jaram się Tobą jak dobrym rapem <3
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
Jestem odłamkiem wielomilionowego społeczeństwa.
Przekleństwem białego,przyjaźnią czarnego. Straconą literatką. Miłością nastoletnich marzeń. Dziewczynką,z pokrzywami. Wariatką. zwyczajną postacią wyróżniającą się z tłumu zewnętrzną osobowością. bo mam na sobie uśmiech we wszystkich kolorach świata.
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się po świecie. A w szczególności zrozumie,że gdy ją boli, to tak naprawdę nie boli. Gdy jej sie chce, to tak naprawdę jej się nie chce, a gdy nie chce, to właśnie chce. Gdy płacze, to histeryzuje i jest niewdzięczna. Gdy się na coś nie zgadza to jest wredna i cyniczna. Gdy się cieszy, to się wygłupia albo jest pijana. Gdy chce ładnie wyglądać to się mizdrzy, a gdy kimś się zainteresuje, to się puszcza. Gdy się wstydzi, to jest głupia, a gdy się nie wstydzi to jest bezwstydna. Gdy się przy czymś upiera, to przesadza,a gdy się nie upiera, to nie wie, czego chce. Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Gdy ma ochote na seks, to jest suką, a gdy nie ma ochoty na seks, to też jest suką. Jeśli chce być kimś-to znaczy,że przewróciło jej się w głowie, a jak nie chce być kimś, to jest głupia kurą. Jesli jest sama, to znaczy że nikt jej nie chciał, a jesli jest z kimś, to znaczy że cwana."
|
|
#357 |
|
Raczkowanie
|
Witam wizażanki ! ![]() Wątek świetny i przydatny ![]() Mogą być cytaty z filmów, tak ? Okkej : )) . To proszę : * ‘ oto jestem .. zagubiona księżniczka, która już dawno zabiła wszystko co kochała . ‘ * .. zaczynam się bac, bo zaczynam rozumiiec kim jesteś .. ‘ * ` zimny oddech tęsknoty wyciska mi łzy z oczu . ! ‘ * ..wszystko płonęło a czas stanął w miejscuu . ja jednak nie chciałam tego zmieniac … ‘ * Choodź . zabiorę Cię do miejscaa, gdzie wszystko jest prostee . ![]() * aa po co mi taki Leszcz . ? Idę łowiic dalej .. w tym morzu pełno rybek .. ; D Dziękuję ! ![]()
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
"Get in, get the job done, get the job done properly, get out"
![]() Donald Trump |
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
"Najważniejsze w życiu jest zapominać o każdej poprzedniej minucie, godzinie, o każdym dniu. Nieważne co było. Nawet jeśli nie jesteś najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - patrz na siebie jak na wspaniałego pana swego życia. Ty nim kierujesz i robisz to doskonale."
"Nie ma nic piękniejszego jak człowiek w tańcu" i chyba mój ulubiony: "Gdy w życiu wszystko się wali i nie masz już nic do stracenia, masz do zrobienia dwie następujące rzeczy: śmiać się cały dzień, a następnie przetańczyć cały wieczór - do upadłego."
|
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
w życiu każdy koniec jest także początkiem!
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Czekoladowe oczy ^^

wujek Google rzadzi