|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Jeśli ma coś, czego gołym okiem nie widać, to sama o tym nie wie, bo orto jej nic na ten temat nie mówił. A jej się przez te 4 lata prawie nic nie poprawiło w paszczy
|
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze!!! 4 lata i nic a nic? To możliwe? Coś tu chyba nie gra co?
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
A pewnie, że nie gra, ortodonta perfidny naciągacz. Poprawa jest, ale różnica taka jak u niej po 4 latach była u mnie po +/- pół roku
![]() Bym powiedziała dokładnie, co to za ortodonta (o ile się nie mylę to z Gniezna, ale głowy sobie uciąć nie dam), ale już z nią nie pracuję więc nie bardzo mam możliwość się dowiedzieć, więc nie powiem, od kogo raczej uciekać .
|
|
|
|
#994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W poniedziałek w końcu idę do mojej orto. Przedstawi mi kompleksowy plan działania. Jestem strasznie ciekawa... i tak mi się ten czas do aparacika dłuży
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
No to ja też się Wam pochwalę
.Zęby mnie wogóle nie bolą, nawet nic mnie nie obciera... Tylko mam takie uczucie jakby jeden ząb mi się ruszał ;-/ Edytowane przez Paulaa1994 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:40 |
|
|
|
#996 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie forowiczki
![]() Ja dopiero zakładam aparat w przyszłym tygodniu więc zdjęciami się nie pochwalę przynajmniej na razie![]() Od wczoraj mam założoną separację i na śniadanie pojechałam hardcorowo (chrupkie pieczywo). Bolało ![]() Nic to Już nie mogę się doczekać aparatu |
|
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi orto nie mówiła ile będę nosić ten ekspander.. wiem tylko że będę go nosić nic więcej
Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-04-23 o 15:45 |
|
|
|
|
#998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja pracuję w handlu, więc nie mogę sobie pozwolić na takie coś.... no nic cierpliwości trochę mi trzeba...mam nadzieję, że mi jej starczy... |
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ mnie napier*lają górne jedynki... wrrr... zmieniamy kąt ich ułożenia
|
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba tak
Chociaż już były ładne, poza tym po zdjęciu aparatu zakładam na nie licóweczki ![]() Orto pokazał mi zdjęcia dziewczyny z prawie identycznym przypadkiem jak ja - tyłozgryzu i braku miejsca na dolne piątki, też jest po operacji (2 tygdnie po). Ogólnie ma teraz 7 przypadków po piesosurgery, cieszy mnie to edit. A i mam tytanowe druty, jeszcze takich nie miałam, a w przyszłym miesiącu prawdopodobnie zaczynamy półroczną mękę z wyciągami
Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2010-04-23 o 22:53 |
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli cierpimy razem
Ogólnie od pewnego czasu po wizytach nic mnie nie bolało, bo utwardzaliśmy zmiany, czułam lekką tkliwość w ten sam dzień a później nic, a teraz nie mogę żuć gumy ![]() Dolne zęby nie bolą, za to górne Dostałam taki łąńcuszek gumowy, niby on ma za zadanie szpary zamykać, ja nie mam szpar ale coś ma tam zrobić (nie dosłyszałam co orto mówił, ale chyba ma właśnie te jedynki trochę wyprostować) I nie mam kolorowych gumek
|
|
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem że weekend jest tylko dla gwiazd ale wrzucę fotki bo miałam zrobić to wczoraj ale nie miałam czasu... mam nadzieję że się na mnie nie obrazicie
![]() 1 zdjęcie to z 1.04 2 zdjęcie z dzisiaj 3 zdjęcie z dzisiaj 4 zdjęcie przed założeniem aparatu
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-04-24 o 15:29 |
|
|
|
#1006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję... jednak wystąpiła pomyłka 3 zdjęcie jest z dzisiaj... już poprawiłam błąd
|
#1008 |
|
Przyczajenie
|
łał! świetnie Ci się zębole prostują!
i mam pytanie - To zdjęcie w avatarze to Toje zęby ,prawda? Edytowane przez Mala_go Czas edycji: 2010-04-24 o 16:11 |
|
|
|
#1009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jedynka widocznie zmieniła swoje położenie i to w 3 tyg widzę że przed założeniem czwórka jeszcze była wbita.wogóle teraz taka łagodna fala na dole jest, przedtem sztorm był ![]() kurde ale ty masz kły długie ostatnie zdjęcie jest w lustrzanym odbiciu? |
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak naprawdę to w jakiś tydzień... tylko nie miałam czasu wrzucić zdjęć ![]() wiem, wiem, moje kły są długie... takie wampirze... ale je lubię ![]() ostatnie zdjęcie robiła mi orto używając lusterka ![]() aparat na dole mam już ponad 2 miesiące ale od założenia do pierwszej wizyty nie widziałam prawie żadnej różnicy... dopiero po 1 zmianie gumek zaczęły mi się tak prostować
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-04-24 o 19:02 |
||
|
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo jesli to 1 pierwsze, to ta sytuacja pokazuje Ci tylko i jedynie to, nad czym warto jeszcze popracowac. Chociaz mi osobiscie ciezko jest wyobrazic sobie sytuacje, w ktorej nie rozumie sie jezyka ojczystego (nawet jesli wspolrozmowca zna same podstawy i probuje sie dogadac prawie na migi). W drugiej sytuacji nie przejmowalabym sie zbytnio. Nawet native sie nie dogada, jesli wspolrozmowca nie umie jego jezyka. P.S. Swoim uczniom zawsze powtarzam: "Make yourself understood". Umiejetnosc sprawic, ze ludzie Cie zrozumieja jest duzo cenniejsza, niz odszlifowana gramatyka czy zaawansowane slownictwo. Glowa do gory. Ja sie mecze z wyciagami. Mam serdecznie dosc jedzenia jak kaleka: wolno, jedna strona, powoli, unikajac miejsc publicznych i wypadajacych kawalkow jedzenia z buzi. Kocham swe wyciagi bo daja popalic (odczuwam napiecie w zebach nonstop), ale te utrudnienia... Zato coraz wiecej ludzi mi mowi, ze ladnie zeby sie ukladaja.
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdybym ja miała takiego nauczyciela angielskiego to by było fajnie... ale nie mam
|
|
#1013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze czuje dume, gdy ktos z moich kid'sow nie wiedzac, jak zadac pytanie lub cos opowiedziec "kombinuje" i pokazuje gestami, mimika, probuje tlumaczyc w inny sposob za pomoca slow, ktore zna lub rysujac na tablicy. Poprawnosc zbudowanego zdania to ostatnie, na co zwraca sie uwage. Mozna miec pewnosc, ze taka osoba zawsze sobie poradzi, nawet w sytuacji kryzysowej. Ale uwaga! Na wysokich stanowiskach liczy sie takze to, jakie wrazenie sprawiamy. I tu pokazywanie Mr. Smith'owi o ktorej ma przyjsc na "biznes niam niam" mowa ciala jest niedorzeczne.
|
|
#1014 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo przecież najważniejsze jest ,żeby się dogadać. W np.Irlandii większość jest emigrantów i tam znaleźć kogoś kto mówi poprawnie ,uwzględniając wszystkie niuanse i czasy jest trudno. :P Radzą sobie jak umieją ,czasem nawet 'o tej i o tej niam niam jest' ,ale wszyscy ich rozumieją. Ale oczywistym jest ,że na wysokie stanowisko nie zatrudnią kogoś bez perfekcyjnej ,lub chociaż dobrej znajomość języka. Także trzeba się angielskiego uczyć ,uczyć, uczyć! Bo to język międzynarodowy i niezbędny do osiągnięcia 'wielkich' rzeczy.
Fotografia,harcerstwo,gra na gitarze,rock,alternatywa, teatr,wiosna,herbata z bratka,filmy Woodiego Allena,niezapominajki,duż e kapelusze,stare domy,chodzenie boso,wieczny uśmiech-cała ja. : ) aparatka - 17.04.10 górny łuk ,metal.
Edytowane przez Mala_go Czas edycji: 2010-04-25 o 10:09 Powód: zjadłam literkę! :P |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to niesprawiedliwe... dlaczego angielski jest językiem międzynarodowym a nie np. polski... Anglicy i amerykanie mają łatwiej
|
|
#1016 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
języka uczyłaś się w kraju czy wyjeżdżałaś gdzieś?Cytat:
![]() nauka najlepiej idzie jak się angielski słyszy dookoła. i trzeba go używać bo łatwo jest zapomnieć.także to trudna umiejętnośc.. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1017 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hebe5- i dlatego ja staram się w każde wakacje wyjeżdżać co roku do kuzynek do Irlandii ,albo do Anglii ,żeby się trochę języka poduczyć. A teraz w nagrodę za sumienną naukę języka w szkole pojadę na wymianę uczniowską na 3 tyg. do Anglii.
Fotografia,harcerstwo,gra na gitarze,rock,alternatywa, teatr,wiosna,herbata z bratka,filmy Woodiego Allena,niezapominajki,duż e kapelusze,stare domy,chodzenie boso,wieczny uśmiech-cała ja. : ) aparatka - 17.04.10 górny łuk ,metal.
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to fajnie, życzę wytrwałości w nauce i dobrej zabawy
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
z lusterkiem miałam robioną górę bo dół przecież normalnie da się zrobić. nie wyobrażam sobie w jaki sposób lusterka można użyć do dołu;p
po prostu zamki miałaś za wysoko przyklejone, proste ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- polski oczywiście
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

W świni siła! W świni moc! 

.

Chociaż już były ładne, poza tym po zdjęciu aparatu zakładam na nie licóweczki 

widzę że przed założeniem czwórka jeszcze była wbita.