|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Cytat:
Ja wybralam anatomiczne ( juz od poczatku bylam ich zwolenniczka ) ale przyznaje,ze widzialam wiele wspaniale zrobionych okraglych. W sumie kwestia gustu i tego czego sie oczekuje. #A co doradzil ci doktor? Jaka masz wyjsciowke ? Karmilas ? Moje dane znajdziesz w moim podpisie. |
|
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,a obecnie rozmiarek 70D /65E (89cm) ), a moje gabaryty 160cm, 46kg i bioderka waskie jak u dziewczynki
|
|
#633 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Happy_hour nie wiem co zrobię jak okaże się że gen jest zmutowany tak naprawdę to chyba nie do mnie decyzja będzie należeć tylko do doktora.. Ale dr. coś mówił że nawet jeśli wychodzi mutacja genu to można operować tylko wtedy należy robić regularne badania usg .Powiem szczerze że jak usłyszałam o tych badaniach to już nie za bardzo do mnie docierało co dr mówił ale chyba dobrze zapamiętałam. Też myślałam czy może lepiej byłoby nie wiedzieć ale z drugiej strony jak wiesz że twoje geny są zmutowane to daje 80% że zachorujesz a jak nie masz tej mutacji to aż 20% a to spora różnica. W przypadku mutacji Profilaktyka i częste badania dają większą szanse na szybkie wykrycie tego świństwa a to wiadomo łączy się z ogromnymi szansami na wyleczenie . Np czytałam o tym że w stanach na raka piersi choruje o 50% więcej kobiet niż w Polsce ale co dziwne w Polsce 50% więcej umiera i to tylko dlatego że w Polsce nie jest tak ważne badanie genetyczne i większość kobiet trafia do lekarza jak jest już w zaawansowanym stadium choroby a w stanach badania i profilaktyka jest na porządku dziennym..
Tak czy inaczej trochę pociesza mnie fakt że jest tu sporo dziewczyn z podobnym problemem i nie jestem sama Listopadko kochana a ty jakie miałaś wyniki bo nie znalazłam tego doczytałam że też miałaś robione te badania W internecie znalazłam że można sobie zakupić samenu taki zestaw do badań gennetycznych i zrobic w domu koszt od 400-500 zł .To ja już wolę zapłacić nawet 800 i mieć razem z konsultacją specjalisty i usg.
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Cruelka;18807983]nie nie karmiłam, wyjściowa do takie 70a, jestem szczupła ważę 48 kg, mam 160 cm wzrostu i malutki kompleksik, który zostanie naprawiony. Lekarz powiedział, że takie 350 cc okragłe mogą być jak "piłeczki"
Tak, na implanty anatomiczne niby trzeba bardziej uwazac, ale ja niezbyt uwazalam/uwazam, a sie nic nie przekrecilo. Oby tak dalej. Mysle ze 350 cc to rozsadny rozmiar przy twoim wzroscie i wadze no i przy wyjsciowce A. Chociaz poznalam tu dziewczyny z twoimi gabarytami ,ktore mialy zaaplikowane implanty z 4 na przedzie i super sie prezentowaly. Widzialam fotki. Jesli oczekujesz wiekszego biustu to walcz o wiecej ! |
|
|
|
#637 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i jak wygladają ? mówisz, że masz teraz rozmiar d , a mi lekarz powiedział, że będę miała c naprawdę się troche stresuję tym wyborem, myslałam, że to takie proste ale Te wybory kroczą po gruncie o którym nie mam pojęcia . strasznie mi się podobają okrągłe, ale wcześniej postrzegałam wszystkie jako okrągłe
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Kobitki!
To i ja dodam coś od siebie. Cytat:
Babki! Jeżeli w wywiadzie wystepuje choroba nowotworowa, a zwłaszcza rak czyli nowotwór złośliwy istnieje duże prawdopodobieństwo ze wystąpi też w linni prostej w następnych pokoleniach. Badania genetyczne w tym przypadku powinny być zrobione. Jeżeli badania genetyczne wykażą duze prawdopodobieństwo ze i u danej osoby taki rak wystąpi moim skromnym zdaniem operacji piersi ta osoba robic nie powinna. Przyczyna jest prosta- komórki nowotworowe wówczas już sa ale są one w takim jakby "uśpieni" a czynniki fizyczne takie jak ingerencja chirurgiczna mogą wywołać ich nagłe "przebudzenie" i gwałtowny rozrost. Ja bym chyba nie zaryzykowała Kejsi Trzymam kciuki! Mam nadzieję że u Ciebie to tylko formalność! Zrobisz badania i bedziesz pewna ze robisz dobrze decydując sie na operację. Niech to będzie świadoma decyzja! Będę o Tobie myśleć! Będzie dobrze! Cruelka Ja mam okrągłe i wyglądają naturalnie Zdaj sie najlepiej na dr. On ma do tego oko! A Anatomy stosuje sie np u osób bardzo szczupłych żeby nie było efektu piłek pod skórą. Nie wiem jaką masz budowe ale jeżeli nie jesteś bardzo szczupła to chyba bym brała okrągłe. A skoro dr dał wybór Tobie to znaczy że On uważa że oba rodzaje Ci pasują. Happy
|
|
#639 | ||
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Happy_hour;18808301]
Cytat:
... bo nie mam wyobrażenia jak wyglada biust z 4 na przodzie ale chyba pomaszeruję jeszcze raz do doktora i poproszę o takie porównanie. zazdroszę Wam Dziewczyny, że już macie to za sobą, nie boję się operacji bo planuję ją od dawna, ale to wybieranie troszeczkę mnie przeraża, nie spałam całą noc po wizycie i to tylko daletego, że lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik ... i tu taki klops... ale będę walczyć ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie kwestia tych drenów mnie zaciekawiła i zapytałam dlaczego ich nie będzie i gdzie to wszystko wypłynie?? Doktor powiedział że wszystko zależy od metody zabiegu dr mówi że ta metoda i sprzęt który on posiada nie pozostawia nic w środku nie wiem czy dobrze pisze ale ma jakiś sprzęt który od razu zamyka naczynia krwionośne i dlatego nic nie cieknie jeśli źle pisze to mnie poprawcie bo na prwadę doktor przekazywał mi dziś tyle info że i tak się pogubiłam . Również mam nadzieję że u mnie to tylko formalność ale decyzję o zabiegu podejmie dr po konsultacji z onkologiem sama nie będę się pchała na stół jak będzie coś nie tak. Cruelka ja również jestem szczupła a że chcę osiągnąć pełne C małe D doktor zaproponował mi anatomy aby nie było za sztucznie sam mówił że mogą się odznaczać za bardzo .
15.12.2010 nowa ja ![]() Edytowane przez kejsiii Czas edycji: 2010-04-24 o 22:45 |
|
|
|
|
#641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jezeli nosilabym staniki 75- to byloby C, ale ze jestem szczupla, to piersiatka wyszly do przodu i jest d/e
Edytowane przez Agnessa30 Czas edycji: 2010-04-24 o 22:54 |
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
To sa foteczki okolo 3 miesiace po OP, niestety najnowszych nie mam, bo teraz wygladaja jeszcze bardziej naturalnie , sa ulozone, przyblizyly sie do siebie , itd
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Cruelka;18808470]
Cytat:
Ale znam osoby o podobnych gabarytach i mają śliczne okrągluski i jest piknie! 350 nie będzie wyglądac na spektakularnie duże! Uwierz mi! To nie jest wielki rozmiar!
|
|
#644 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- [QUOTE=seela;18808777] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#645 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Cruelka;18808811]ślicznie wygladają, marzyłam o takich zgrabnych, bo teraz to nie mam czym zbytnio się chwalić
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
. Byla tutaj wczesniej Foxy, podobnej budowy ciala do naszej, wziela 350cc i naprawde byly duze
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Cruelka
Jeszcze nie mam wybranego rozmiaru Ale powiem wam że te okrągłe też mnie kuszą i myślę że takie właśnie 350 kurka trudny wybór będzie Agnesa śliczny biuścik aż nabrałam ochoty na okrągłe
|
#647 | ||
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Agnessa30;18808934]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
jak dobrze, że nie jestem jedyną osobą, która ma takie dylematy
|
||
|
|
|
#648 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja takze myslalam o anatomach, ale jednak ostateczny wybor padl na okraglutkie---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
#649 |
|
Przyczajenie
|
a jak bardzo trzeba uważać na anatomiczne wkładki ??? przeczytałam gdzieś, że mogą się odkształcić albo przemieścić... i kolejna operacja gotowa
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
bywaja przypadki, ze anatom moze przekrecic sie gora w dol, itd...ale jak to wyglada statystycznie, to nie mam pojecia
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Agnessa30;18808934]
Cytat:
Ja jestem stosunkowo waska w klatce mimo ze kruszyną nie jestem. Miałam całkiem przyzwoite(rozmiarowo przyzwoite) B przed op. i po zaimplantowaniu 375 wizualnie w ubraniach mam C. Cruelka Ile Ty masz pod biustem? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Znam Osoby o takich gabarytach jak Twoje, z żelkiem ponad 400 i uwazają że mogłoby śmiało być o te 40-50 ml więcej. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Tak czy inaczej najważniejsze jest czego Ty sama oczekujesz. Widziałam pięęęęęękne 350cc u osób trochę większych niż Ty i moge powiedzieć ze oko więdnie jak się na nie patrzy, ale do spektakularnych rozmiarów nie należą. Jezeli oczekujesz efektu C to pewnie takim zelkiem go osiągniesz ... ba... nawet na pewno! Pamiętaj jednak ze imlant pod mięśniem to nie jest to samo co implant mierzony u dr na konsultacji. Jest on lekko przygnieciony po zaimplantowaniu i efekt końcowy jest zdecydowanie mniejszy, do tego dochodzi opuchlizna, która schodzi po jakimś czasie i też odejmuje kilka milimetrów. Żebyś później nie czuła niedosytu... .............tak jak ja ![]() Zyczę powodzenia i trafnych decyzji
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ważne - jeśli w rodzinie wystąpił tylko jeden rak piersi bądź jajnika to badanie nie jest refundowane i całkowity koszt (w 3 City) za BRCA1 i 2 to ok. 600zł + wizyta u genetyka (czyli wyjdzie gdzieś około 800zł...). Jeśli w rodzinie wystąpiły dwa przypadki zachorowań na te nowotwory (ale u osób spokrewnionych!) to w badania są refundowane, choć w niektórych placówkach cała ta procedura trwa i trwa do usranej - mój przypadek też opisałam w linku, bo ja akurat zmieniłam placówkę ze względu na czas oczekiwania na badanie...Badanie w kierunku mutacji wykonuje genetyk, a nie onkolog! Do poradni genetycznej (jeśli badanie ma być wykonane w ramach funduszu) potrzebne jest natomiast skierowanie od onkologa bądź lekarza pierwszego kontaktu (na skierowaniu musi być dokładnie zaznaczone o co chodzi, konkretne uzasadnienie -np. mocno obciążony wywiad rodzinny). U mnie w rodzinie były 3 przypadki zachorowań u osób spokrewnionych ze sobą - 2 rak piersi i 1 rak jajnika. Moja siostra cioteczna wykonała badanie 2 miesiące przede mną - ma mutację 5382 insC - w genie BRCA1... Ja badanie wykonałam krótko przed zabiegiem , na wynik czekałam chyba 3 czy 4 tygodnie...Aha zabieg miałam mieć w maju, ale na kontrolnym usg przed op. wykryto guzka (do tej pory usg robiłam co pół roku...)- zabieg przesunięty o miesiąc, w tym czasie zrobiłam BAC (wyszły masy białkowe i trochę włóknika - ewidentnie biopsja źle pobrana ), odwiedziłam 2 onkologów...i dostałam 'zielone światło' na zabiegW trakcie zabiegu powiększania piersi pani dr usunęła mi również tego małpiszona (guzka) i oddała do badania histopatologicznego - to był gruczolak. Aha - jestem czysta, nie mam mutacji...(Choć mój genetyk i onkolodzy zaznaczali, że występuje u mnie wysokie prawdopodobieństwo mutacji - ze względu na te przypadki nowotworzenia w rodzinie i wynik badania mojej kuzynki...) To w zasadzie tyle... Resztę doczytacie w części 4 wątku -bo o mutacjach jest tam sporo - moje posty opierają się na wiedzy uzyskanej od prof. Limona Buziaki Agnessa - załapałam się na twoje foteczki... ![]() ![]() . MIODZIOA pewnie nie wiesz, bo dawno Ciebie nie było , że moje się w końcu pięknie wyrównałyEdytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-04-25 o 09:48 |
|
|
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, widzialam jak moje zmienialy sie z miesiaca na miesiac, nawet teraz mam wrazenie,ze sa nieco wieksze niz pol roku temu. Jak kiedys zrobie nowe fotki, to pochwale sie obecnym wygladem
|
|
#654 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=seela;18809646]
Cytat:
co do tego faktu, że wkładka włożona do stanika przez dr wygląda na większą a gdy się ją włoży pod mięsień tak jak pisałaś to wtedy efekt jest mniejszy- też się nad tym zastanawiałam...chyba poproszę o większe np o to 400 cc ... |
|
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Cruelka;18812587]
Cytat:
Staniki raczej noszę na 65. Nie chciałabym żebyś pomyślała że do czegokolwiek Cię namawiam! Ale sama też nie miałam świadomości tego jak to będzie wyglądać po zejściu opuchlizny. Ja zpecjalnie nie szalałam ze stanikami przed operacją i nie nosiłam puszków i usztywnianych gąbkowych miseczek tylko zwykłe miękkie staniczki na fiżbinach (bo takie lubię), a mimo to po operacji nikt ze znajomych nie zauważył różnicy... nawet rodzina nie zauważyła, a te osoby, które wiedzą mówią, że w ubraniach różnica jest prawie niezauważalna.
|
|
#656 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() Zgodnie z obietnica podsyłam wyniki ankiet, łącznie odpowiedziało 38 kobiet na ankiete Większość was wypełniała ją, za co bardzo ale to bardzo dziękuję Wyniki są ciekawe Może to także ułatwi wybór osobom które planują wkrótce poddac się operacji http://www7.zippyshare.com/v/64507539/file.htmlPozdrawiam serdecznie i mam jedno pytanie ponieważ widziałam często podsyłacie sobie zdjęcia nawzajem z efektami operacji. Jeśli znalazła by się jakaś odważna kobietka która chciała by podesłać zdjęcie efektu operacji (oczywiscie bez ujawniania twarzy to z miłą chęcią zamieściła bym je także w pracy licencjackiej. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#657 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W mojej rodzinie babcia miała raka piersi, natomiast u mamy kilka lat temu wykryto zmianę 9guz) na nerce (najpierw biopsja, a potem operacja). Po operacji wysłano dziadostwo do analizy i okazało sie, ze skurczybyk złośliwy II stopnia... No i co ja mam sobie teraz myśleć..??? Cichaczem chyba sie nie opłaca obchodzić tematu... Zamęt mam w głowie straszny.... i boje się bardzo co bedzie jak sie okaże... tfu tfu tfu... Cytat:
Też nie wiem co zaproponuje mi mój dr, ale obawiam się, że tak jak napisała Happy, dr poprostu zleci tylko USG... Przeciez u Happy babcia miała raka piersi... No i co ja mam myśleć..???? Jasne, że wygodniej byłoby usatysfakcjonować sie takim podejściem, bo operacja byłaby bez dodatkowych "atrakcji". Nie wiem, naprawdę nie wiem jak to będzie w moim przypadku... Zobaczymy... W każdym razie decyzja o przyjeździe do PL spowodowana była przygotowaniem siebie w jakimś stopniu na wrzesień (do operacji). Teraz oprócz dentysty i podstawowych badań zaplanowanych, chyba zrobię generalny przegląd No i zaplanuj sobie tu czlowieku cokolwiek... Cytat:
Cytat:
Pod biustem 75 (b.mocny wydech - nawet 70 - przy delikatnym ściągnięciu jeszcze centymetra ), biodra 99cm... tyłek mi urósł... (nawet nie wiedziałam... ), a wzrost 179cmKurka, jak patrzę w lustro, to wydaje mi się, że jestem szczupła, a teraz jak sie wymierzyłam, to ręce mi opadły delikatnie... Może przy moim wzroście sie gubi to wszystko i dlatego takie złudzenie, ale cyferki nie kłamią... Cytat:
, ale pozdrawiam Ciebie i Twoje dziewczynki
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...no ale nie mówię nie |
|
|
|
|
#659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#660 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=seela;18809646][QUOTE=Agnessa30;18808934]
A ja jednak będę sie upierać ze przy miseczce A po włożeniu implantu 350 pod mięsień przy takiej budowie - nie bedzie to spektakularnie duży efekt. Ja jestem stosunkowo waska w klatce mimo ze kruszyną nie jestem. Miałam całkiem przyzwoite(rozmiarowo przyzwoite) B przed op. i po zaimplantowaniu 375 wizualnie w ubraniach mam C. Cruelka Ile Ty masz pod biustem? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Znam Osoby o takich gabarytach jak Twoje, z żelkiem ponad 400 i uwazają że mogłoby śmiało być o te 40-50 ml więcej. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Tak czy inaczej najważniejsze jest czego Ty sama oczekujesz. Widziałam pięęęęęękne 350cc u osób trochę większych niż Ty i moge powiedzieć ze oko więdnie jak się na nie patrzy, ale do spektakularnych rozmiarów nie należą. Jezeli oczekujesz efektu C to pewnie takim zelkiem go osiągniesz ... ba... nawet na pewno! Pamiętaj jednak ze imlant pod mięśniem to nie jest to samo co implant mierzony u dr na konsultacji. Jest on lekko przygnieciony po zaimplantowaniu i efekt końcowy jest zdecydowanie mniejszy, do tego dochodzi opuchlizna, która schodzi po jakimś czasie i też odejmuje kilka milimetrów. Żebyś później nie czuła niedosytu... .............tak jak ja ![]() Seelcia ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Przegladalam wyniki.Sa interesujace.Zastanawia mnie czy ktoras z nas podala,ze jest niezadowolona z operacji, bo byla tam taka jedna osoba. Moze to nasza ZANETT. Co u niej ? Czy ktos cos wie ? Edytowane przez Happy_hour Czas edycji: 2010-04-25 o 19:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

mam 24 lata, do operacji jeszcze trochę czasu ale mam dokonać wyboru, konsultację odbyłam wczoraj i od wczoraj się zastanawiam...
,a obecnie rozmiarek 70D /65E (89cm)

- mój przypadek też opisałam w linku, bo ja akurat zmieniłam placówkę ze względu na czas oczekiwania na badanie...
), odwiedziłam 2 onkologów...i dostałam 'zielone światło' na zabieg
, widzialam jak moje zmienialy sie z miesiaca na miesiac, nawet teraz mam wrazenie,ze sa nieco wieksze niz pol roku temu. Jak kiedys zrobie nowe fotki, to pochwale sie obecnym wygladem