Anglia cz. III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 00:54   #4921
little_ola
Zakorzenienie

Dot.: Anglia cz. III

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość

Dzis bylam poszukac czegos do ubrania na komunie siostrzenicy tz, ktora odbedzie sie za dwa tygodnie. Obeszlam cala Oxfors Street wzdluz i wszerz i nic nie znalazlam. Wczesniej widzialam w miare ladne rzeczy w tkmaxx niedaleko mnie, ale nie mieli wlasciwie nic w rozmiarze 8 Stad tez nastepne pytanie: Czy wiecie gdzie moge znalezc DUZY tkmaxx?
Wiele razy słyszałam, choć sama tam jeszcze nie byłam, że na Croydon jest bardzo duży TK Maxx.
Tylko nie w shopping centre, ale gdzieś koło Ikea.
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 01:01   #4922
255
BAN stały

Polki w anglii?
Byłam, zobaczyłam, zwątiłam.
Co druga dziecko z murzynem co trzecia z ciapatym.
A później się dziwić,ze w Anglii polki są postrzegane jako ....

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Wiele razy słyszałam, choć sama tam jeszcze nie byłam, że na Croydon jest bardzo duży TK Maxx.
koło ikea zauwarzyłam jedno.
Duzy parking i Polki- 30 pounds sex 15 laska-tak nisko się cenicie?

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

A co 10- ta wraca z brzuchem do mamusi.
Taka właśnie Anglia.Więcej nie zamierzam się wypowiadać .
Widziałam na własne oczy i takie jest moje zdanie
Więc krytyka -obelgi w moim kierunku nawet nie uznaje bo prawda w oczy kole i nie zamierzam odpisywać.
Bo byłam i widziałamna własne oczy .

Edytowane przez 255
Czas edycji: 2010-04-25 o 01:04
255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 01:36   #4923
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

255 za odwage. W koncu ktos napisal jak to naprawde jest w Anglii Moze innym wizazankom otworzy to oczy

d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 08:50   #4924
***luna
Zakorzenienie

sweety Dziękuję

Cytat:
Zgadzam sie z podkreslonym, choc o ich kulturze niewiele wiem, choc ostatnio ogladalam swietny film dokumentalny pt Good Hair, o wlosach osob czarnoskorych, jak je relaksuja itp. Polecam.

Ja tam prasuje jak zachodzi potrzeba, nie zaraz po praniu. Tz praktycznie nosi tylko koszule i zawsze twierdzi, ze sie zabierze za nie i je wszystkie na raz wyprasuje, ale cos mu to kiepsko idzie, trzy lata minely i jeszcze sie za to nie wzial. W zwiazku z tym uswiadczam moja metode, prasuje jak potrzebne np dzis wybralam mu koszule i wyprasowalam. Ja moge prasowac bez deski na pol metra powierzchni plaskiej, nie przeszkadza mi to. Tz nie potrafi, musi deske zaraz wyciagac i czas marnowac.

Ladnie tam masz nad morzem Bellebelle. Gdzie to jest, na poludniu moze?

Gdzie ten polski salon jesli moge sie zapytac? Chce zrobic pasemka, a nie wiem gdzie.

Dzis bylam poszukac czegos do ubrania na komunie siostrzenicy tz, ktora odbedzie sie za dwa tygodnie. Obeszlam cala Oxfors Street wzdluz i wszerz i nic nie znalazlam. Wczesniej widzialam w miare ladne rzeczy w tkmaxx niedaleko mnie, ale nie mieli wlasciwie nic w rozmiarze 8 Stad tez nastepne pytanie: Czy wiecie gdzie moge znalezc DUZY tkmaxx?

Pogoda piekna i ogolnie sobota minela dobrze, nie liczac porazki zakupowej.
Na stronir TK. Maxx możesz spreawdzić, który jest duży, z którem działem mega.
Na stronir TK. Maxx możesz spreawdzić, który jest duży, z którem działem mega

Co do temtu prania i prasowania. Pranie robię prawie codziennie.
A prasowania nie cierpię
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 10:04   #4925
255
BAN stały

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1881050 8]255 za odwage. W koncu ktos napisal jak to naprawde jest w Anglii Moze innym wizazankom otworzy to oczy

[/QUOTE]

dzieki:-_) kosztowało mnie to ostrzezenia.Szkoda ,ze tak własnie jest ,ze jak ktos napisał prawde to zaraz sypią się punkty karne...
Stary 2010-04-25, 10:32   #4926
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
no i.... poszlam do bootsa, mailam juz ta pollenne w reku ale postanowilam zapytac pani w aptece czy to mi pomoze.... pani stwierdzila ze nie bo sam kaszel i bol glowy to nie aleria.... zaproponowala syrop na kaszel (kolejny) wiec wzielam
aha i radzila wybrac sie do lekarza... jak jej powiedzialam ze niby po co? to powiedziala ze po antybiotyki
zasmialam sie tylko ....
w sumie to czuje sie juz lepiej i duzo nie kaszlalm dzisiaj
zobaczymy

nie dosc ze niedaleko ode mnie to jeszcze jestem happy
musze wygladac dobrze az panowie zza szyb samochodów wyrazali swoj zachwyt

teraz jeszcze ta silownia i juz w ogole zawladne miastem
Kofika nie sluchaj sie kazdy ma inne objawy przeciez
Szalejesz, mam nadzieje ztylko ze korki sie nie porobily jak wszystkie samochody sie zatrzymaly by Cie podziwiac
Ja tez musze koncowki podciac bo od basenu sa takie suuuche

Cytat:
Ladnie tam masz nad morzem Bellebelle. Gdzie to jest, na poludniu moze?
Na poludniu oczywiscie
TKMAXX w Lewisham jest dosc spory, maja duzo sekcje butow z tego co pamietam - czy ten masz na mysli mowiac ze kolo Ciebie? Jest jeden w Clapham Junction ale odradzam bo malenki. Tylko tyle moge pomoc niestety

U nas gdzies slonce ukradli, ale moze to i dobrze bo mam pare rzeczy do zrobienia wiec przynajmniej nie bede lezec plackiem na plazy

Wczoraj mialam ambitny plan i napompowalam (tak to sie pisze?) sobie taka pilke do balansowania zeby czytac na niej zamiast siedzenia na krzesle. Znaczy cwiczyc postawa i w ogole Nie wspomne oczywiscie o tym, ze owa pilke kupilam prawie 2 lata temu i dopiero ja wyjelam z opakowania Oraz tego, ze super rozowe ciezarki ktore mam w domu i kupilam razem z pilka (zew taki mialam, rozumiecie) sluza mi jako door step

A teraz ide dopic mojego Oolonga (taka herbatka jakby co), nakarmic moja piatke dzieciakow i spadam do Lusha na zekupy bo w koncu wczoraj na parkingu sie zarobilo 5 dyszek nie

Milego dnia

bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 10:39   #4927
7sweety7
Rozeznanie

Cytat:

Gdzie ten polski salon jesli moge sie zapytac? Chce zrobic pasemka, a nie wiem gdzie.

Pogoda piekna i ogolnie sobota minela dobrze, nie liczac porazki zakupowej.
Moj Polski fryzjer jest w Sheen, ale jeszcze nie wyprobowany.
Do ktorego TKMaxx chodzisz? Kolo mnie najfajnieszy jest w Hammersmith i Kew (na uboczu, nie jest wielki, ale malo ludzi, wiec nie jest tak przebrane).

Aniele - zapomnialam zapytac, co to za galaretki co maja 24 kcal? Pamietasz nazwe? gdzie ich szukac?

Mialo byc tak pieknie dzisiaj, a tu pada
Stary 2010-04-25, 11:28   #4928
anka_szklanka
Raczkowanie

GG do anka_szklanka

Cytat:
Napisane przez 255 Pokaż wiadomość
Polki w anglii?
Byłam, zobaczyłam, zwątiłam.
Co druga dziecko z murzynem co trzecia z ciapatym.
A później się dziwić,ze w Anglii polki są postrzegane jako ....

A co 10- ta wraca z brzuchem do mamusi.
Taka właśnie Anglia.Więcej nie zamierzam się wypowiadać .
Widziałam na własne oczy i takie jest moje zdanie
Więc krytyka -obelgi w moim kierunku nawet nie uznaje bo prawda w oczy kole i nie zamierzam odpisywać.
Bo byłam i widziałamna własne oczy .
powiedz mi czemu w twojej wypowiedzi jest tyle rasizmu ??! ja osobiscie jestem z polakiem i nie wyobrazam sobie zycia z innym mezczyzna innej narodowosci! ale ja sama mam kolezanki ktore byly lub sa np z murzynem owszem jedna zaszla w ciaze to ja kopnal w tylek (ale co nasi polacy tak nie robia?) ale inna kolezanka jest z murzynem juz dosc dugo wzieli slub zyja szczesliwe! inna znajoma byla z kurdyszem inna z anglikiem! no i co z tego! facet jak facet , przeciez w polsce tez kobiety z brzuchem wyplakuja sie mamie w rekaw bo ja rzucil ! to nie kwestia pochodzenia to kwestia charakteru i dojrzalosci faceta!

anka_szklanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 11:47   #4929
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cześć kochane

Wczoraj był piekny dzień tak więc wykorzystalismy go na maxa , nawet troszke mnie chyciło słonko. Pod wieczór dopadły mnie mdości tak więc wieczór juz nie był taki przyjemny Nie piszcie mi tu o winach i innych trunkach bo ja mam starszną chcice na piwoooooo .

Musze sie pochwalić ze w koncu ugotowałam ten czerwony barszcz kupiłam 2 opakowania tych buraków gotowanych w sosie własnym dodałam ciutke koncentratu i wyszedł pyszny !!!!!!!!!!!!!!!! Zajadam sie nim dwa razy dziennie hehe.

Wczoraj w lidlu dorwałam wędzona makrele .

Sylwunia ja też mam nałóg kupowania butów i torebek tyle co tu to w zyciu nie miałam i ciągle mi mało. Wwłasnie ostatnio widziałam kolejne 3 pary butów na które sie szykuje , pozatym szukam jakiś sandałków na lato bo w sumie ja to mam same na obcasach a w ciazy to by mi sie na lato na płaskim sprzydały

Dziś u mnie jakoś pochmurno a miało byc tak ładnie no i w nocy chyba padało bo mokro jest !

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-04-25 o 11:49
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 11:59   #4930
255
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka_szklanka Pokaż wiadomość
powiedz mi czemu w twojej wypowiedzi jest tyle rasizmu ??! ja osobiscie jestem z polakiem i nie wyobrazam sobie zycia z innym mezczyzna innej narodowosci! ale ja sama mam kolezanki ktore byly lub sa np z murzynem owszem jedna zaszla w ciaze to ja kopnal w tylek (ale co nasi polacy tak nie robia?) ale inna kolezanka jest z murzynem juz dosc dugo wzieli slub zyja szczesliwe! inna znajoma byla z kurdyszem inna z anglikiem! no i co z tego! facet jak facet , przeciez w polsce tez kobiety z brzuchem wyplakuja sie mamie w rekaw bo ja rzucil ! to nie kwestia pochodzenia to kwestia charakteru i dojrzalosci faceta!

Widzisz,nie umiesz czytać między wierszami.Nie chodzi mi o sam fakt jakiego pochodzenia jest facet-tylko fakt jak polki się tam zachowują.
Nie uwierzę jak napiszesz ,ze ani razu nie słyszałaś opinii o polkach w Anglii.
Nie mówię ,ze wszystkie-ale uwierz mi jak byłam widziałam osobiście.
A później dziwne ,ze taka właśnie opinia.
Wiele dziewczyn(tych normalnych) wstydzi się przyznawać,ze właśnie są polkami.Ja się tego nigdy nie wypierałam.Mieszkałam tam 5 lat i przykro było słyszeć jak na nasze rodaczki wieszane są psy.
Bo same zapracowały sobie na taką opinie.
Większość dziewczyn pochodzi z małych wsi -brzydkie i zaniedbane.Wyrywają się z pod skrzydeł rodziców-widzą,ze ciapaci za nimi latają to obrastają w piórka.Ze na wsi nikt na nie zwracał uwagi a teraz się opędzić nie mogą.
A czemu???
Nie dlatego ,ze nagle stały się atrakcyjne,śliczne i w ogóle
Tylko dla tego ,ze ciapaci wiedzą ze każda polka da-to latają za nimi.
Nie uważasz,ze ta opinia jest krzywdząca dla właśnie takich normalnych dziewczyn jak miedzy innymi Ty?

Edytowane przez 255
Czas edycji: 2010-04-25 o 12:01
Stary 2010-04-25, 12:06   #4931
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Ja wcale nie uwazam, ze mam ich az tak duzo- on ma ze 30 par koszul.
Tak samo moj mam chyba z 40 par koszul i ciagle by kupowal. Tylko potem sie dziwi, ze ja mam wiele par butow i torebek. W szczegolnosci lubie kozaki, mam chyba 6 czy 7 par, czego on nie rozumie.

Cytat:
Dzieki, przyda sie info. Do Ikei tez sie wybieram na pewno wiec podskocze do tkmaxxa.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość

Na stronir TK. Maxx możesz spreawdzić, który jest duży, z którem działem mega.
Na stronir TK. Maxx możesz spreawdzić, który jest duży, z którem działem mega

Sprawdzalam, podalam moj kod to mi znalazlo chyba z 4, potem wpisalam London to mi tez znalazlo kilka, zdecydowanie nie wszystkie, tego w Croydon nie pokazalo. Dlatego sie pytam.
Moze powinnam wpisac Greater London.

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość

Na poludniu oczywiscie
TKMAXX w Lewisham jest dosc spory, maja duzo sekcje butow z tego co pamietam - czy ten masz na mysli mowiac ze kolo Ciebie? Jest jeden w Clapham Junction ale odradzam bo malenki. Tylko tyle moge pomoc niestety

A teraz ide dopic mojego Oolonga (taka herbatka jakby co), nakarmic moja piatke dzieciakow i spadam do Lusha na zekupy bo w koncu wczoraj na parkingu sie zarobilo 5 dyszek nie
Tak ten mialam na mysli. A ten Oolong to dobry czy nie?

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość
Moj Polski fryzjer jest w Sheen, ale jeszcze nie wyprobowany.
Do ktorego TKMaxx chodzisz? Kolo mnie najfajnieszy jest w Hammersmith i Kew (na uboczu, nie jest wielki, ale malo ludzi, wiec nie jest tak przebrane).
Poki co bylam tylko w Lewisham, gdzie byly fajne nawet ciuchy, tylko nic w moim rozmiarze.

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Musze sie pochwalić ze w koncu ugotowałam ten czerwony barszcz kupiłam 2 opakowania tych buraków gotowanych w sosie własnym dodałam ciutke koncentratu i wyszedł pyszny !!!!!!!!!!!!!!!! Zajadam sie nim dwa razy dziennie hehe.
Ja tez gotowalam barszcz w ten sposob, gotowy po 10 min i dobry, nie rozni sie od normalnego.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 12:31   #4932
upadly aniol
Raczkowanie

Cytat:
Aniele - zapomnialam zapytac, co to za galaretki co maja 24 kcal? Pamietasz nazwe? gdzie ich szukac?
Hartley's bez cukru, sa w kazdym sklepie, w sommerfieldzie sa teraz w promocji 3 za Ł1.jedna galaretka ma 8 kcale, ja je uwielbiam
Stary 2010-04-25, 13:07   #4933
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Ja nie cierpie galaretki, no chyba ze jest to kurczak w galarecie. Ale tych slodkich nie- jak cos jest z galaretka, np ciasto to ja sciagam i oddaje TZtowi.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 13:07   #4934
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Kofika nie sluchaj sie kazdy ma inne objawy przeciez
Szalejesz, mam nadzieje ztylko ze korki sie nie porobily jak wszystkie samochody sie zatrzymaly by Cie podziwiac
Ja tez musze koncowki podciac bo od basenu sa takie suuuche
wiem wiem,ze kazdy ma inne objawy coz no dzis mi juz lepiej przynajmniej mniej kaszle
co do korka na ulicy, to niestey az tak dobrze nie było nie pamietasz .... najpierw musze silownie zaliczyc .....

Cytat:

Milego dnia
udanych zakupów!!!

u mnie tez slonce ukradli
ale fakt - zapowiadali ze bedzie lalo w niedziele i jutro chyba tez ....
ja wlasnie niedawno wstalam ...ale tz wczoraj ogladal na necie Adamka i siedzial do 5 nad ranem ja wytrzymalam z nim tylko do 2:30
poszłabym na basen
jak tylko wyrobie sie z obowiazkami domowymi, to kto wie

udanej niedzieli
buzki

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 14:06   #4935
Bakteryika
Wtajemniczenie

Ludziska!
Biegnie wiolqn czy nie? bo wygladam jej w telewizorni?

Croydon Purley Way - blisko Ikei - olbrzymi TKMAXX - pelno wszystkiego
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 14:09   #4936
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
OGLASZAM TERAZ KONKURS NA PRASOWANIE
ja rezygnuje z miejsca na podium . Jestem tu juz kilka lat a prasowalam moze kilka razy. Jak dobrze rozwiesze pranie to nie musze prasowac.
TZ sam sobie swoje ciuchy prasuje .

Cytat:
no Lori nie dziw sie bo masz czym "falowac"
a jeszcze jak bieglas
I ty Kofi przeciwko mnie . Bo ci cos powiem .

Cytat:
Zgadzam sie z podkreslonym, choc o ich kulturze niewiele wiem, choc ostatnio ogladalam swietny film dokumentalny pt Good Hair, o wlosach osob czarnoskorych, jak je relaksuja itp. Polecam.
A jak je relaksuja?
Ja wiem ze uzywaja innych szamponow i odzywek, bo ich wlosy potrzebuja innej pielegnacji. Wiecej olejkow chyba musza stosowac na mocno krecone wlosy.

Cytat:

Milego dnia
no to do kieszonkowego dorobilas .
Ja lubie Lusha . Mydla u nich kupuje, szczegolnie lubie Lemslip, Sexy Peel i Bohemian . Kulki do wanny tez sa super .

Wczoraj bylam na urodzinach kolezanki, noc (no prawie) po klubach.
Bylo dosc zimno i padalo, a co druga dziewczyna miala szpilki albo sandaly na obcasie, gole nogi i zadnego okrycia . Az mi sie zimno robilo jak na nie patrzylam . Ja juz za stara jestem na takie numery, sweter i kurtka musi byc. Wole zeby mi bylo cieplo - nawet jesli ogolna prezentacja ucierpi .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 14:49   #4937
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
Ludziska!
Biegnie wiolqn czy nie? bo wygladam jej w telewizorni?

Croydon Purley Way - blisko Ikei - olbrzymi TKMAXX - pelno wszystkiego
to juz wiemy gdzie bakteria pracuje

ja patrze "jednym okiem " poki co nie wypatrzylam

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
:
I ty Kofi przeciwko mnie . Bo ci cos powiem .
jaaaaaaaaaaaa????????? no cos ty !!!!! stwierdzam tylko fakt, ze masz czym falowac to zle?
Cytat:
Bylo dosc zimno i padalo, a co druga dziewczyna miala szpilki albo sandaly na obcasie, gole nogi i zadnego okrycia . Az mi sie zimno robilo jak na nie patrzylam . Ja juz za stara jestem na takie numery, sweter i kurtka musi byc. Wole zeby mi bylo cieplo - nawet jesli ogolna prezentacja ucierpi .
lori...... no..... wiesz ....... z wiekiem ......

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Stary 2010-04-25, 14:52   #4938
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
Ja mam tak samo, kiedys moglam chodzic porozbierana, ale teraz laski moga sobie nago nawet latac, ale mi jak jest zimno to sie ubieram. Kiedys bylo tak okropmnie zimno, temeratura na minusie i snieg z deszczem padal, ja sie telepalam w plaszczu i owinieta szalikiem , a jakas dziewczyna byl w sandalkach, mini takiej ze jej biodra ledwo co zakrywala i w ''bluzeczce'' bez rekawow- byla sina z zimna, ktos sie jej zapytal czy jej zimno, a ona z takim glupim wyrazem na twarzy mowi, nie no co Ty.

Kofika grabisz sobie, oj grabisz

Edytowane przez sylwunia3009
Czas edycji: 2010-04-25 o 14:54
Stary 2010-04-25, 15:04   #4939
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo moj mam chyba z 40 par koszul i ciagle by kupowal. Tylko potem sie dziwi, ze ja mam wiele par butow i torebek. W szczegolnosci lubie kozaki, mam chyba 6 czy 7 par, czego on nie rozumie.

Dzieki, przyda sie info. Do Ikei tez sie wybieram na pewno wiec podskocze do tkmaxxa.

Sprawdzalam, podalam moj kod to mi znalazlo chyba z 4, potem wpisalam London to mi tez znalazlo kilka, zdecydowanie nie wszystkie, tego w Croydon nie pokazalo. Dlatego sie pytam.
Moze powinnam wpisac Greater London.

Poki co bylam tylko w Lewisham, gdzie byly fajne nawet ciuchy, tylko nic w moim rozmiarze.

Ja tez gotowalam barszcz w ten sposob, gotowy po 10 min i dobry, nie rozni sie od normalnego.
Wystarczy kliknąć na mapke wybrać region.
Wówcza spokazuje wszystkie sklepy w regionie.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 15:04   #4940
7sweety7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
Hartley's bez cukru, sa w kazdym sklepie, w sommerfieldzie sa teraz w promocji 3 za Ł1.jedna galaretka ma 8 kcale, ja je uwielbiam
Dzieki bede szukac, bo ja w pracy strasznie lubie podjadac, a u nas w maszynie same bomby kaloryczne i zaczynam tyc, a tu lato idzie
Stary 2010-04-25, 16:11   #4941
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Smakowo jest paskudny W pracy sie ze mnie smieja ze pije wode z liscmi (lisciami ) A czy dziala to jeszcze nie wiem bo dopiero pare dni pije. Bede raportowac

Cytat:

no to do kieszonkowego dorobilas .
Ja lubie Lusha . Mydla u nich kupuje, szczegolnie lubie Lemslip, Sexy Peel i Bohemian . Kulki do wanny tez sa super .
Kulki do wanny uwielbiam tylko mam zakaz uzywania tych z paprochami bo TZ sie potem piekli
Kupilam tyle pudeleczek, ze mam od razu 5 nowych zeby je wymienic na nowa maseczke do twarzy
Dla zainteresowanych wprowadzili tez balsam brozujacy do ciala, poprosilam o mala probke zeby przetestowac ale pachmnie mniam mniam - czekolada i bananami

Cytat:
Ja mam tak samo, kiedys moglam chodzic porozbierana, ale teraz laski moga sobie nago nawet latac, ale mi jak jest zimno to sie ubieram. Kiedys bylo tak okropmnie zimno, temeratura na minusie i snieg z deszczem padal, ja sie telepalam w plaszczu i owinieta szalikiem , a jakas dziewczyna byl w sandalkach, mini takiej ze jej biodra ledwo co zakrywala i w ''bluzeczce'' bez rekawow- byla sina z zimna, ktos sie jej zapytal czy jej zimno, a ona z takim glupim wyrazem na twarzy mowi, nie no co Ty.
Ja z kolei jestem na odwrot! Zazwyczaj jest mi za goraco i juz od paru tygodni smigam nad morzem w japonkach ku wielkiemu zdziwieniu mojego biednego TZ, ktoremu zawsze jest zimno. Niestety nie dobralismy sie pod tym wzgledem, i ja spie jak najdalej od kaloryfera bo mi za goraco a TZ zawsze tylko podkreca jak nie widze

Cytat:
Dzieki bede szukac, bo ja w pracy strasznie lubie podjadac, a u nas w maszynie same bomby kaloryczne i zaczynam tyc, a tu lato idzie
Polecam takie male paczkuszki oat bakes o roznych smakach, moje ulubione to serowe Firmy NAIRN, paczuszka kosztuje srednio 45p-60p.

Kofika w takim razie smigaj na ta silownie

Stary 2010-04-25, 17:19   #4942
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
Ja z kolei jestem na odwrot! Zazwyczaj jest mi za goraco i juz od paru tygodni smigam nad morzem w japonkach ku wielkiemu zdziwieniu mojego biednego TZ, ktoremu zawsze jest zimno. Niestety nie dobralismy sie pod tym wzgledem, i ja spie jak najdalej od kaloryfera bo mi za goraco a TZ zawsze tylko podkreca jak nie widze

W takim razie pasowalabys do mojego TZ (nie zebym sie chciala zamienic). On w spodenkach i koszulce,a ja pod kocem. Ja wlaczam ogrzewanie on wylacza. Ja wogole jestem straszny zmarzluch- ale mam kolezanke w pracy, ktorej nikt nie przebije- ostatnio bylo prawie 20 stopni na dworze, mielismy okna pootwierane w biurze, ja siedzialam w bluzce z krotkim rekawkiem, a ona ubrana w polara i z wlaczona farelka pod biurkiem- saune tam miala normalnie i mowila, ze jej zimno. Ona sobie to chyba musi wmawiac, bo na serio nikomu nie moze byc zimno w takich warunkach.

Edytowane przez sylwunia3009
Czas edycji: 2010-04-25 o 17:20 Powód: literowka
Stary 2010-04-25, 18:07   #4943
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Kofika w takim razie smigaj na ta silownie
i byłam
poki co na basenie...
ale jutro mam induction day
i zobaczymy co mi zproponuja
(pewnie powiedza: babo zabiraj sie za cwiczenia ino juz - od dzis i to 7 razy w tygodnu - bo inaczej serio wezma cie za slonice w tej Hiszpanii )

oki a teraz losos i warzywka z parownika
zdrowo ... a jak

ps. pomimo ze czuje wszystkie miesnie - to i tak jestem happy

Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2010-04-25 o 18:08
Stary 2010-04-25, 18:30   #4944
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie pasowalabys do mojego TZ (nie zebym sie chciala zamienic). On w spodenkach i koszulce,a ja pod kocem. Ja wlaczam ogrzewanie on wylacza. Ja wogole jestem straszny zmarzluch- ale mam kolezanke w pracy, ktorej nikt nie przebije- ostatnio bylo prawie 20 stopni na dworze, mielismy okna pootwierane w biurze, ja siedzialam w bluzce z krotkim rekawkiem, a ona ubrana w polara i z wlaczona farelka pod biurkiem- saune tam miala normalnie i mowila, ze jej zimno. Ona sobie to chyba musi wmawiac, bo na serio nikomu nie moze byc zimno w takich warunkach.
Faktycznie dziwna kobita

Cytat:
i byłam
poki co na basenie...
ale jutro mam induction day
i zobaczymy co mi zproponuja
(pewnie powiedza: babo zabiraj sie za cwiczenia ino juz - od dzis i to 7 razy w tygodnu - bo inaczej serio wezma cie za slonice w tej Hiszpanii )

oki a teraz losos i warzywka z parownika
zdrowo ... a jak

ps. pomimo ze czuje wszystkie miesnie - to i tak jestem happy
Oj nie przesadzaj Jesli plywasz to znaczy ze jeszcze dajesz rade na powierzchni sie utrzymac
A tylko plywasz czy chodzisz na jakies zajecia?

Ja sie pluskam dzisiaj wieczorkiem

Ja na swoje induction nie poszlam Tyle razy juz bylam w innych silowniach ze przemknelam przez recepcje cichaczem na zajecia i nikt nie mnie zauwazyl

Stary 2010-04-25, 18:46   #4945
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

Oj nie przesadzaj Jesli plywasz to znaczy ze jeszcze dajesz rade na powierzchni sie utrzymac

Ja sie pluskam dzisiaj wieczorkiem

Ja na swoje induction nie poszlam Tyle razy juz bylam w innych silowniach ze przemknelam przez recepcje cichaczem na zajecia i nikt nie mnie zauwazyl
poki co basen
bylam raz na body attack
jakies 2 lata temu chodzilam na silownie i duzo mi to dalo ale to bylo przed moim slubem i chcialm byc fit

teraz....
juz od ponad roku stram sie zrobic coz ze swoim cialem .... poki co bez skutku
zobaczymy czy ta silownia cos da
i ile wytrzymam

Albert Einstein
Stary 2010-04-25, 19:37   #4946
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
No wiesz statki tez utrzymuja sie na wodzie

Kofika sory, ale nie moglam sie powstrzymac. Zreszta glupoty gadasz, ja tam wcale na zdjeciach nie widze, zebys musiala sie wziasc za siebie.

Wiecie co- pomalowalam dzisiaj drzwi, zle zamknelam bramke do kuchni i moj pies wpadl do salonu i polozyl sie kolo dzrzwi. Musialam dzrzwi wyczyscic z jego siersci i malowac jeszcze raz, jednak najgorsze jest to, ze on teraz wyglada jak zebra, bo ma biale paski poodbijane. Jak ja mam go wyszczyscic? Przeciez go nie namocze w rozpuszczalniku. Zreszta nie mam takiego duzego wiaderka.

Stary 2010-04-25, 19:53   #4947
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Wystarczy kliknąć na mapke wybrać region.
Wówcza spokazuje wszystkie sklepy w regionie.
Dzieki, poszukam w ten sposob!

Cytat:

A jak je relaksuja?
Ja wiem ze uzywaja innych szamponow i odzywek, bo ich wlosy potrzebuja innej pielegnacji. Wiecej olejkow chyba musza stosowac na mocno krecone wlosy.

Relaksuja, czyli prostuja chemicznie, a czemu to tak sie nazywa to nie wiem.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:59   #4948
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

Kofika sory, ale nie moglam sie powstrzymac. Zreszta glupoty gadasz, ja tam wcale na zdjeciach nie widze, zebys musiala sie wziasc za siebie.

Wiecie co- pomalowalam dzisiaj drzwi, zle zamknelam bramke do kuchni i moj pies wpadl do salonu i polozyl sie kolo dzrzwi. Musialam dzrzwi wyczyscic z jego siersci i malowac jeszcze raz, jednak najgorsze jest to, ze on teraz wyglada jak zebra, bo ma biale paski poodbijane. Jak ja mam go wyszczyscic? Przeciez go nie namocze w rozpuszczalniku. Zreszta nie mam takiego duzego wiaderka.
no tak to z pasmi jest .....
dlatego ja za nimi nie przepadam

a co do twojej wypowiedzi to .... tez sobie grabisz oj grabisz
i niezaleznie od tego co "widac" na fotach
ja poprostu czuje sie w zwoim ciele zle ... odkad przytylam te kilka kilo
eot

Albert Einstein
Stary 2010-04-25, 20:34   #4949
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam!!!
Codziennie wieczorem przed telewizorem. Kiedyś prasowałam tylko wyjściowe ciuchy, ale jak się pojawiły dzieci, to prawie wszystko(bez bielizny oczywiście). Poza tym przy takiej ilości prania to nieuniknione
Ja też uwielbiam prasować, uwielbiam ten zapach, niesamowicie mnie to relaksuje. Ale bardzo rzadko to robię bo nie mam czasu i większość rzeczy prasowania nie wymaga Ale jak już się dorwę to

Cytat:
nie dosc ze niedaleko ode mnie to jeszcze jestem happy
musze wygladac dobrze az panowie zza szyb samochodów wyrazali swoj zachwyt

teraz jeszcze ta silownia i juz w ogole zawladne miastem
to fajnie że zadowolona u mnie też jest jakiś polski salon, ale jeszcze nie byłam...

Cytat:
Bidok, jak on teraz musi wyglądać.... Mój kiedyś się otarł o ogrodzenie na działce i chodził z jaskrawą zieloną plamką na boku dopóki nie odrosło... A jakie ma włosy? Bo zawsze można obciąć, ja mojemu nie obcinałam, bo krótkie ma włosy i obcięty wyglądałby trzy razy gorzej niż z farbą
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:48   #4950
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
poki co basen
bylam raz na body attack
jakies 2 lata temu chodzilam na silownie i duzo mi to dalo ale to bylo przed moim slubem i chcialm byc fit

teraz....
juz od ponad roku stram sie zrobic coz ze swoim cialem .... poki co bez skutku
zobaczymy czy ta silownia cos da
i ile wytrzymam
To tak jak ja teraz - TZ wyskoczyl z pierscionkiem i teraz mecz sie babo Czemu on nie chodzi na silownie
Po wielu probach probowania chodzenia na silownie zauwazylam, ze lepiej na mnie dzialaja zajecia. Mam dokladny rozklad kiedd i jak i wchodzi sie w rutyne

Cytat:

Oj grabisz sobie grabisz kochana
Przepraszam ale usmialam sie jak glupia z Twojego psa Zdolny jest nie ma co! Popieram opcje obciecia futerka albo sprobowac wyczesac/rozdrobnic farbe drobnym grzebieniem. Powodzenia.

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam prasować, uwielbiam ten zapach, niesamowicie mnie to relaksuje. Ale bardzo rzadko to robię bo nie mam czasu i większość rzeczy prasowania nie wymaga Ale jak już się dorwę to
To mozesz wpasc do mnie

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie zrobilam prania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości