|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Cytat:
![]() Tylko nie w shopping centre, ale gdzieś koło Ikea. |
|
|
|
|
#4922 | |
|
BAN stały
|
Polki w anglii?
Byłam, zobaczyłam, zwątiłam. Co druga dziecko z murzynem co trzecia z ciapatym. A później się dziwić,ze w Anglii polki są postrzegane jako .... ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Duzy parking i Polki- 30 pounds sex 15 laska-tak nisko się cenicie? ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- A co 10- ta wraca z brzuchem do mamusi. Taka właśnie Anglia.Więcej nie zamierzam się wypowiadać . Widziałam na własne oczy i takie jest moje zdanie Więc krytyka -obelgi w moim kierunku nawet nie uznaje bo prawda w oczy kole i nie zamierzam odpisywać. Bo byłam i widziałam Edytowane przez 255 Czas edycji: 2010-04-25 o 01:04 |
|
|
|
|
#4923 |
|
Konto usunięte
|
255
za odwage. W koncu ktos napisal jak to naprawde jest w Anglii Moze innym wizazankom otworzy to oczy
|
|
|
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
sweety Dziękuję
Cytat:
Na stronir TK. Maxx możesz spreawdzić, który jest duży, z którem działem mega Co do temtu prania i prasowania. Pranie robię prawie codziennie. A prasowania nie cierpię
|
|
|
#4925 |
|
BAN stały
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1881050 8]255
za odwage. W koncu ktos napisal jak to naprawde jest w Anglii Moze innym wizazankom otworzy to oczy [/QUOTE]dzieki:-_) kosztowało mnie to ostrzezenia.Szkoda ,ze tak własnie jest ,ze jak ktos napisał prawde to zaraz sypią się punkty karne... |
|
|
|
#4926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szalejesz, mam nadzieje ztylko ze korki sie nie porobily jak wszystkie samochody sie zatrzymaly by Cie podziwiac ![]() Ja tez musze koncowki podciac bo od basenu sa takie suuuche ![]() Cytat:
TKMAXX w Lewisham jest dosc spory, maja duzo sekcje butow z tego co pamietam - czy ten masz na mysli mowiac ze kolo Ciebie? Jest jeden w Clapham Junction ale odradzam bo malenki. Tylko tyle moge pomoc niestety U nas gdzies slonce ukradli, ale moze to i dobrze bo mam pare rzeczy do zrobienia wiec przynajmniej nie bede lezec plackiem na plazy Wczoraj mialam ambitny plan i napompowalam (tak to sie pisze? ) sobie taka pilke do balansowania zeby czytac na niej zamiast siedzenia na krzesle. Znaczy cwiczyc postawa i w ogole Nie wspomne oczywiscie o tym, ze owa pilke kupilam prawie 2 lata temu i dopiero ja wyjelam z opakowania Oraz tego, ze super rozowe ciezarki ktore mam w domu i kupilam razem z pilka (zew taki mialam, rozumiecie) sluza mi jako door step A teraz ide dopic mojego Oolonga (taka herbatka jakby co), nakarmic moja piatke dzieciakow i spadam do Lusha na zekupy bo w koncu wczoraj na parkingu sie zarobilo 5 dyszek nie ![]() Milego dnia
|
|
#4927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do ktorego TKMaxx chodzisz? Kolo mnie najfajnieszy jest w Hammersmith i Kew (na uboczu, nie jest wielki, ale malo ludzi, wiec nie jest tak przebrane). Aniele - zapomnialam zapytac, co to za galaretki co maja 24 kcal? Pamietasz nazwe? gdzie ich szukac? Mialo byc tak pieknie dzisiaj, a tu pada
|
|
#4928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Wczoraj był piekny dzień tak więc wykorzystalismy go na maxa , nawet troszke mnie chyciło słonko. Pod wieczór dopadły mnie mdości tak więc wieczór juz nie był taki przyjemny Nie piszcie mi tu o winach i innych trunkach bo ja mam starszną chcice na piwoooooo .Musze sie pochwalić ze w koncu ugotowałam ten czerwony barszcz kupiłam 2 opakowania tych buraków gotowanych w sosie własnym dodałam ciutke koncentratu i wyszedł pyszny !!!!!!!!!!!!!!!! Zajadam sie nim dwa razy dziennie hehe.Wczoraj w lidlu dorwałam wędzona makrele . Sylwunia ja też mam nałóg kupowania butów i torebek tyle co tu to w zyciu nie miałam i ciągle mi mało. Wwłasnie ostatnio widziałam kolejne 3 pary butów na które sie szykuje , pozatym szukam jakiś sandałków na lato bo w sumie ja to mam same na obcasach a w ciazy to by mi sie na lato na płaskim sprzydały ![]() Dziś u mnie jakoś pochmurno a miało byc tak ładnie no i w nocy chyba padało bo mokro jest !
25.07.2009 - Nasz Cudowny Dzień - Ślub ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png 17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek Edytowane przez Sysunia_d Czas edycji: 2010-04-25 o 11:49 |
|
|
|
#4930 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Widzisz,nie umiesz czytać między wierszami.Nie chodzi mi o sam fakt jakiego pochodzenia jest facet-tylko fakt jak polki się tam zachowują. Nie uwierzę jak napiszesz ,ze ani razu nie słyszałaś opinii o polkach w Anglii. Nie mówię ,ze wszystkie-ale uwierz mi jak byłam widziałam osobiście. A później dziwne ,ze taka właśnie opinia. Wiele dziewczyn(tych normalnych) wstydzi się przyznawać,ze właśnie są polkami.Ja się tego nigdy nie wypierałam.Mieszkałam tam 5 lat i przykro było słyszeć jak na nasze rodaczki wieszane są psy. Bo same zapracowały sobie na taką opinie. Większość dziewczyn pochodzi z małych wsi -brzydkie i zaniedbane.Wyrywają się z pod skrzydeł rodziców-widzą,ze ciapaci za nimi latają to obrastają w piórka.Ze na wsi nikt na nie zwracał uwagi a teraz się opędzić nie mogą. A czemu??? Nie dlatego ,ze nagle stały się atrakcyjne,śliczne i w ogóle Tylko dla tego ,ze ciapaci wiedzą ze każda polka da-to latają za nimi. Nie uważasz,ze ta opinia jest krzywdząca dla właśnie takich normalnych dziewczyn jak miedzy innymi Ty? Edytowane przez 255 Czas edycji: 2010-04-25 o 12:01 |
|
|
|
|
#4931 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko potem sie dziwi, ze ja mam wiele par butow i torebek. W szczegolnosci lubie kozaki, mam chyba 6 czy 7 par, czego on nie rozumie. ![]() Cytat:
Cytat:
Sprawdzalam, podalam moj kod to mi znalazlo chyba z 4, potem wpisalam London to mi tez znalazlo kilka, zdecydowanie nie wszystkie, tego w Croydon nie pokazalo. Dlatego sie pytam. Moze powinnam wpisac Greater London. ![]() Cytat:
to dobry czy nie?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie cierpie galaretki, no chyba ze jest to kurczak w galarecie. Ale tych slodkich nie- jak cos jest z galaretka, np ciasto to ja sciagam i oddaje TZtowi.
|
#4934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz no dzis mi juz lepiej przynajmniej mniej kaszle co do korka na ulicy, to niestey az tak dobrze nie było ![]() Cytat:
**** u mnie tez slonce ukradli ![]() ale fakt - zapowiadali ze bedzie lalo w niedziele i jutro chyba tez .... ja wlasnie niedawno wstalam ...ale tz wczoraj ogladal na necie Adamka i siedzial do 5 nad ranem ja wytrzymalam z nim tylko do 2:30 poszłabym na basen jak tylko wyrobie sie z obowiazkami domowymi, to kto wie ![]() udanej niedzieli buzki
|
|
#4935 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludziska!
Biegnie wiolqn czy nie? bo wygladam jej w telewizorni? ![]() Croydon Purley Way - blisko Ikei - olbrzymi TKMAXX - pelno wszystkiego |
|
|
|
#4936 | ||
|
Zadomowienie
|
ja rezygnuje z miejsca na podium TZ sam sobie swoje ciuchy prasuje .I ty Kofi przeciwko mnie . Bo ci cos powiem .Cytat:
Ja wiem ze uzywaja innych szamponow i odzywek, bo ich wlosy potrzebuja innej pielegnacji. Wiecej olejkow chyba musza stosowac na mocno krecone wlosy. Cytat:
.Ja lubie Lusha . Kulki do wanny tez sa super Wczoraj bylam na urodzinach kolezanki, noc (no prawie) po klubach. Bylo dosc zimno i padalo, a co druga dziewczyna miala szpilki albo sandaly na obcasie, gole nogi i zadnego okrycia . Az mi sie zimno robilo jak na nie patrzylam . Ja juz za stara jestem na takie numery, sweter i kurtka musi byc. Wole zeby mi bylo cieplo - nawet jesli ogolna prezentacja ucierpi .
|
||
|
|
|
#4937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja patrze "jednym okiem " poki co nie wypatrzylam ![]() jaaaaaaaaaaaa????????? no cos ty !!!!! stwierdzam tylko fakt, ze masz czym falowac Cytat:
|
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kofika grabisz sobie, oj grabisz
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2010-04-25 o 14:54 |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wówcza spokazuje wszystkie sklepy w regionie.
|
|
|
#4940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4941 | |||
|
Zadomowienie
|
Smakowo jest paskudny
) A czy dziala to jeszcze nie wiem bo dopiero pare dni pije. Bede raportowac Cytat:
Kupilam tyle pudeleczek, ze mam od razu 5 nowych zeby je wymienic na nowa maseczke do twarzy Dla zainteresowanych wprowadzili tez balsam brozujacy do ciala, poprosilam o mala probke zeby przetestowac ale pachmnie mniam mniam - czekolada i bananami Cytat:
![]() Cytat:
Firmy NAIRN, paczuszka kosztuje srednio 45p-60p.Kofika w takim razie smigaj na ta silownie
|
|
#4942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie pasowalabys do mojego TZ (nie zebym sie chciala zamienic). On w spodenkach i koszulce,a ja pod kocem. Ja wlaczam ogrzewanie on wylacza. Ja wogole jestem straszny zmarzluch- ale mam kolezanke w pracy, ktorej nikt nie przebije- ostatnio bylo prawie 20 stopni na dworze, mielismy okna pootwierane w biurze, ja siedzialam w bluzce z krotkim rekawkiem, a ona ubrana w polara i z wlaczona farelka pod biurkiem- saune tam miala normalnie i mowila, ze jej zimno. Ona sobie to chyba musi wmawiac, bo na serio nikomu nie moze byc zimno w takich warunkach.
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2010-04-25 o 17:20 Powód: literowka |
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
i byłam
poki co na basenie... ale jutro mam induction day ![]() i zobaczymy co mi zproponuja ![]() (pewnie powiedza: babo zabiraj sie za cwiczenia ino juz - od dzis i to 7 razy w tygodnu - bo inaczej serio wezma cie za slonice w tej Hiszpanii )oki a teraz losos i warzywka z parownika zdrowo ... a jak ps. pomimo ze czuje wszystkie miesnie - to i tak jestem happy
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-25 o 18:08 |
|
|
|
#4944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli plywasz to znaczy ze jeszcze dajesz rade na powierzchni sie utrzymac A tylko plywasz czy chodzisz na jakies zajecia? Ja sie pluskam dzisiaj wieczorkiem Ja na swoje induction nie poszlam
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam raz na body attackjakies 2 lata temu chodzilam na silownie i duzo mi to dalo ale to bylo przed moim slubem i chcialm byc fitteraz.... juz od ponad roku stram sie zrobic coz ze swoim cialem .... poki co bez skutku ![]() zobaczymy czy ta silownia cos da i ile wytrzymam
|
|
#4946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kofika sory, ale nie moglam sie powstrzymac Wiecie co- pomalowalam dzisiaj drzwi, zle zamknelam bramke do kuchni i moj pies wpadl do salonu i polozyl sie kolo dzrzwi. Musialam dzrzwi wyczyscic z jego siersci i malowac jeszcze raz,
|
|
#4947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja za nimi nie przepadam ![]() a co do twojej wypowiedzi to .... tez sobie grabisz oj grabisz ![]() i niezaleznie od tego co "widac" na fotach ja poprostu czuje sie w zwoim ciele zle ... odkad przytylam te kilka kilo ![]() eot
|
|
#4949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak już się dorwę to Cytat:
u mnie też jest jakiś polski salon, ale jeszcze nie byłam... Cytat:
|
|
|
#4950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po wielu probach probowania chodzenia na silownie zauwazylam, ze lepiej na mnie dzialaja zajecia. Mam dokladny rozklad kiedd i jak i wchodzi sie w rutyne Cytat:
![]() Przepraszam ale usmialam sie jak glupia z Twojego psa Cytat:
![]() Wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie zrobilam prania
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Stad tez nastepne pytanie: Czy wiecie gdzie moge znalezc DUZY
tkmaxx?

za odwage. W koncu ktos napisal jak to naprawde jest w Anglii

. Bo ci cos powiem
. Ja juz za stara jestem na takie numery, sweter i kurtka musi byc. Wole zeby mi bylo cieplo - nawet jesli ogolna prezentacja ucierpi