![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
w sklepach internetowych jest za drogo. [dla mnie , wolę na allegro kupić]
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=2132
czy taki biustonosz bedzie dobry 32 g na wymiar 100/77 (105 w zwisie) czy obwód nie bedzie zbyt ciasny ![]()
#693 |
Rozeznanie
|
Do Solange:
Coś jest nie halo. Miseczka bardzo odstaje w górnej części. Może to kwestia niepodciągniętego ramiączka. Na jakie wymiary wzięłaś ten 32G? |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Stanik zamawiałam przez all, ale mam go możliwość zwrócić. Czuje się w nim dobrze, choć musze sie przyzwyczaić do takiego "zabudowanego" stanika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zabudowanie jest kwestią modelu, popatrz na wcześniejszej stronie na stanik solange, wcale nie jest tak bardzo zabudowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Rozeznanie
|
Niestety za mały
#697 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę Was o poradę....
Mierzyłam Freye Eleonor w rozmiarze 30E i Panache Tiffany plunge 30E i Confetti 30E i były super dopasowane do mojego biustu 69 88/92. ![]() Czy z Gossarda garland http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=2230 i Gossarda superboost satin http://www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1903 też będą pasowały 30E? Poradźcie mi jaki rozmiar z Gossarda byłby najlepszy (przejrzałam katalogi na balkonetce, ale nadal nie jestem pewna niestety). ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy świadomy stanik warto kupować w takim miejscu, gdzie masz możliwość zwrotu. Niektóre firmy oferują nawet pierwszą wymianę gratis. Dopiero kolejne zakupy, kiedy już znamy rozmiar, można robić w ciemno. EDIT: Doczytałam, ze jednak mozesz go zwrócić. Zwróć, nawet się nie zastanawiaj. Widze, że jesteś z Katowic. Może poprzymierzaj coś na miejscu (np.6.zmysł na Dyrekcyjnej) a potem zamów w necie. Edytowane przez rozważna_i_romantyczna Czas edycji: 2010-04-24 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o Georga Panache? Jeśli tak to powinien pasować. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- coś z nim nie tak. Co to za model, jaki rozmiar i jakie masz wymiary? Mostek nie przylega - co nie zawsze oznacza za małą miskę, czasem po prostu niekompatybilny model i zwiększenie miski nic nie da, mostek nie będzie przylegał nigdy. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Ja też wolę kupić na miejscu, choćby dla przyjemności perspektywy wyjścia ze sklepu z reklamówką, w której w środku chwilowo mieszka mój stanik
![]() Naprawdę, to dla mnie ogromnaa przyjemność ![]()
#703 |
Zakorzenienie
|
ale nie wszystkich stać na to, żeby wyjśc ze sklepu z reklamówką
![]() ja mierzyłam fajne staniki 75H, ktore dobrze leżaly to kosztowały od 179zł wzwyż.... Ten który mam stanik zostawie, bo to i tak zawsze lepiej niz moje 85D, a bardzo wygodnie mi w nim. Mam w biuście 102cm, a pod biustem 82 (takze, zamawialam 75). A wiec 27cm roznicy to miseczka H. To jest zdaje się firma GAIA model Samira. aha, nie wiem za bardzo o co chodzi z tym mostkiem, ale zakładam stanik zgodnie z instrukcją: pochylalam sie w dół i zbierałam biust z pleców. Cały biust miesci sie w miseczce...wieksza może mi już odstawać. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2010-04-24 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sklepów stacjonarnych - będę jak wół walczyła z mitem, że tam to tylko staniki za 200 złotych, nieprawda. Bardzo często są po 100, a jak przeceny, to i polskie marki można jeszcze taniej znaleźć.
![]() |
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba że dla kogoś siano nie gra roli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Jedynym minusem jest kupowanie w ciemno, czego szczerze nie znoszę, ale rozumiem, co masz na myśli
![]()
"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy." Edytowane przez greenaurie Czas edycji: 2010-04-24 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o to, żeby kupować tylko stacjonarnie, bo zrozumiałe jest, że nie każdego stać. Chodzi o to, żeby być fair w stosunku do sklepów i nie wysyłać raczej kogoś tylko po to, żeby pomierzył sobie wszystko co jest w sklepie, a potem i tak kupił taniej w necie. Sklep stacjonarny ma większe koszty niż internetowy, płaci podatki, rachunki, pensje pracownikom itd. Jeśli decyduję się kupić w necie to liczę się z tym, że mogę nie trafić w rozmiar. I żeby nie było - nie mówię, że nie można przychodzić do sklepu i wyjść bez niczego, bo różnie bywa - czasem może nic nie pasować, czasem może się nic nie podobać, albo po prostu nie mam kasy w danym momencie. Ale wrócę kiedy indziej i kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Piszesz, ze sklep stacjonarny płaci podatki - sklep internetowy dokładnie tak samo je płaci. Za to ma niższe koszty, nie płacąc horrendalnego czynszu w galerii handlowej i nie zatrudniając całej armii "konsultantek" i ochroniarzy. Wierz mi, znam osobiście właścicieli sklepów stacjonarnych z bielizną i są to baardzo majętni ludzie. Sklep w dobrym punkcie i tak wychodzi na swoje, bo tak naprawdę niewiele osób (statystycznie) kupuje w necie. Poza tym takie myślenie zakrawa mi - bez urazy - trochę na hipokryzję. Bo rozumiem, że np.perfumy testujesz w Sephorze i tylko tam kupujesz (skoro testowałaś to przeciez wypada tam kupić), a jeśli kupujesz w perfumeriach internetowych to tylko takie, których nigdy nie wąchałaś w sklepach stacjonarnych? Absurd, przyznasz. ![]() I jeszcze jeden aspekt. Kupując biustonosz w sklepie internetowym mam całe 10 dni na zastanowienie się. Moge go obejrzec w dobrym oświetleniu, poskakać, zobaczyć przed dużym lustrem z większej odległości, posiedzieć (!), pokazać się mężowi, zobaczyć jak się uklada pod róznymi ubraniami. W sklepie tego komfortu nie mam i łatwiej o nietrafiony zakup,a zwrotów nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Rozeznanie
|
To porównanie z Sephorą nie jest dobrym porównaniem, bo jest błędne. W perfumeriach są TESTERY, widziałaś może w sklepach z bielizną testery staników? Ano, nie.
![]() |
#710 |
Przyczajenie
|
Dzięki waszej pomocy zdecydowałam się zakup stanika (fantasie 36e), przyszedł wczoraj i cóż... o ile w obwodzie jest okej, to wydaje mi się, że miseczka jest ciut za mała. Nie mogę znaleźć z tego modelu nic większego w rozsądnej cenie, ale wpadł mi na allegro triumph 36F. Zastanawiam się, czy byłby dobry, jak sądzicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
Raczej nie, bo Triumph to kontynentalna rozmiarówka, a Fantasie - brytyjska.
Jeśli zakładając, że z Fantasie potrzebowałabyś 36f, to z Triumpha bodajże 36g
#712 |
Zadomowienie
|
Witam, mam nadzieję, że jakoś możecie mi pomóc
![]() Otóż wczoraj zakupiłam sukienkę bez ramiączek i nie mam pojęcia jaki stanik powinnam do niej włożyć. Z odpięciem ramiączek jakoś nie czuje się komfortowo, w dodatku biust mam dość mały, więc kompletnie nie wiem co powinnam zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A odnośnie tego co pisałaś o właścicielach sklepów z bielizną - że to majętni ludzie - generalizujesz ![]() ![]() I jeszcze o tym nieszczęsnym Georgu za pół ceny. Jeśli kupiłaś Georga z nowej kolekcji (żółtego) za 70 zł to znaczy nic innego jak to, że ktoś go sprzedał ze stratą. Nie znaczy to, że właściciele sklepów kupują go za 10 zł, a sprzedają za 140 jak mogą za 70. To nie jest dwukrotna przebitka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Jakie masz wymiary luźno w biuście i ciasno pod biustem? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() dla mnie przyjemniej jest kupowac w necie - kiedy moge na spokojnie poprzymierzac i poogladac sie do woli przed lustrem (a kolezankom netowym ufam bardziej, jesli chodzi o kompetentna ocene, nizli ekspedientkom). no i nie trza chodzic po sklepach, za czym nie przepadam, z racji mego lenistwa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przy czym chce zaznaczyc, ze przy calym moim uwielbieniu do zakupow w necie, nie traktowalam nigdy sklepow stacjonarnych jak darmowej przymierzalni. moje pierwsze (i jedyne) zakupy stanikowe uczynilam wlasnie stacjonarnie - zeby sie "obeznac" z tematem w praktyce (poszlam wprawdzie uzbrojona w jako taka wiedze toretyczna, ale jednak to nie to samo) - i nadal polecam dziewczynom wchodzacym dopiero na droge reformy stanikowej taka forme pierwszych zakupow ![]() poza tym bywam w stacjonarnych jedynie przy okazji sprowadzania wlasnie nowej duszyczki - i czasem mi sie zdarzy przymierzyc jakis stanik (choc nie zawsze). i caly czas nie wykluczam zakupu stacjonarnego, o ile cena okaze sie przyjazna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam podobny problem ale te wszystkie staniki bez ramiączek są takie "gąbkowe " i powiekszają jeszcze biust a tego nie lubie ![]()
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Reasumując - jedni wolą kupować stacjonarnie, ze świadomością wszystkich wad, a inni - w necie, też ze świadomością wszystkich wad
![]() ![]() ![]() Konkluzja - kupuj jak chcesz, ale stanowczo mówimy nie przymierzaniu w sklepach i kupowaniu potem w necie ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Losek78 a próbowałaś Confetti Panache strapless?Nie wiem, jak leży, ale jest miękki ![]()
#717 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam całą Waszą dyskusję o kupowaniu w necie i w sklepach stacjonarnych, oraz o staniku 50% tańszym.
Zgadzam się z Wami, że mierzenie w sklepie stacjonarnym ukochanego modelu, a później kupowanie go w necie jest bezczelne. ale opiszę swój przykład: chciałam kupić swój pierwszy-dobrze dobrany biustonosz- udałam się do sklepu stacjonarnego w Łodzi (mamy tutaj tylko 2! takie sklepy), Pani pomogła wybrać mi rozmiar, znalazłam stanik który mi się podobał i kupiłam. Wyszłam zachwycona, zakochana w nim i w dobrze dopasowanej bieliźnie, ale...jak przyszłam do domu i zobaczyłam ile ten sam stanik kosztuje w necie, to myślałam, że zaraz się popłaczę... za staniki i majtki w sklepie dałam około 260zł. Sam stanik kosztował mnie ok 170zł a w necie można go kupić od 109 zł Ja rozumiem, że w cenę wliczona jest praca sprzedawczyni, ale dla mnie taka przebitka to dużo. i myślę, że jeżeli takie sklepy stacjonarne nie zmienią swojego zachowania, to będzie rosła liczba kobiet tylko mierzących u nich bieliznę, a kupować będą już w necie. ja sama teraz chciałabym kupić sobie nowy biustonosz, ale nie stać mnie na stanik za 170zł, a nie mam też wprawy w samodzielnym wyborze modelu i rozmiaru. dobrze, że są takie fora i mam się komu wyżalić i poradzić ![]() Edytowane przez Trah Czas edycji: 2010-04-25 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
Też bym chciała, żeby było taniej, kto by nie chciał
![]() Trah, pomyśl, że wtedy zainwestowałaś w dopasowanie, komfort (bez odsyłania, nerwów) i wygodę. Pierwsze zakupy rzeczywiście najlepiej robić stacjonarnie. Potem - jak kto woli, więc nie ma się co zżymać, że raz wydałaś nie tyle, co mogłaś wydać w necie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.