|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
Ja się noszę z zamiarem upieczenia czegos od 2 tygodni- tylko nic mi do głowy nie przychodzi...
![]() A bułeczki papraka sliczne....
|
|
#152 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piekne bułeczki, strasznie ci zazdroszcze zapału do pieczenia ja jakos niemoge sie przemóc ostatnio. Preraza mnie babranie w mące. Bo tyyyyle syfu z kuchni zawsze narobie... Cytat:
![]() u mnie dzis troche grzesznie, ukrecilam lody bananowo waniliowe z pokruszonymi ciastkami owsianymi...
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
rooibos nie jest herbata tak naprawde a jest naparem z ziola rosnacego w Afryce, pu-erh jest herbata, ktora przechodzi fermentacje i lezakowanie
|
|
|
|
#154 |
|
BAN stały
|
A gdzie macie przepis na te buleczki jogurtowe?
Bylabym wdzieczna
|
|
|
|
#155 |
|
Przyczajenie
|
Kurde. Przekichałam cały weekend. weszły w ruch imprezy rodzinne i nie umiałam się powstrzymać przed słodkościami i tym pysznym jedzeniem i wróciły kg. Od jutra znowu wracam na I fazę od początku.
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój 4 latek takie jada Maż tez Nie mają wyjścia Nie posiadam innej mąki Chleb tez wcina A teraz się przedstawię Jestem na SB od lipca 2009r Przez 2 miesiące zgubiłam 14 kg Od połowy września do 18 kwietnia byłam na III fazie SB. Przytyłam niecałe 2 kg. Od poniedziałku wróciłam na I fazę SB I po 5 dniach zgubiłam -2,5 kg Dzisiaj zgrzeszyłam sernikiem na zimno, ale nie robię sobie wyrzutów Przedłużę I fazę o jeden dzień i się wyrówna
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Przez 2 miesiące - aż 14kg? Wow. Trochę za dużo w takim krótkim czasie jak dla mnie. Ale jak widać, skoro nie przytyłaś potem na III fazie aż tak dużo - to całkiem joł.
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
paprak mówisz że ja zioło piję
A ja dzisiaj: ś - bułeczka z serkiem i wędlinką i cały ogórek do tego IIś - nie było tak mnie buła zapchala ![]() o - cycek faszerowany szpinakiem + pekińska z kukurydzą p - sernik na zimno z owocami + orzeszki ziemne k - zapiekanka z soczewicy Nie wiem kto umieścil w przepi09sach tą zapiekankę z soczewicy z twarogiem, ale ja lekko zmodyfikowalam i wyszla boska... Zjadlam polowę i teraz cierpię Podam w przepisach moją wersję
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-04-25 o 20:01 |
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
dawno mnie nie było, juz nowy wątek ;p stwierdziłam, że druga faza to zło nic na niej nie schudłam, ciagle te same kg ;/ moze to przez te pyszności, ktore wcinam? Ale jak tu sie oprzec tarcie tortury Zaczęłam chlać zieleninę, wirować na hula hop [bardziej sie po nie schylam gdy spada niz cwicze na nim ] i dupci.a blada nic
|
|
#161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z bialkiem to racja - u mnie tez to dziala ![]() powiedzcie dziewczyny (w ksiazce nie ma informacji) - jak myslicie, czy mozna łyzke musztardy (tyle co majonezu) wcinac dziennie? lub chociaz raz na jakis czas? zrobilabym sobie piers z kuraka zapiekana pod pierzynka z musztardy i sera zoltego (plasterka chudego ), ale waham sie, czy nie zgrzesze ![]() musze sie pochwalic - bylam w weekend w domu rodzinnym i nie zgrzeszylam! Dzisiaj minął 8 dzien I fazy i nadal nie zgrzeszylam. Jutro rano na wadze zobacze efekty, bo u rodzicow wagi nie bylo. Cytat:
Czyli i chce, i boje sie. Zobaczymy, ja zaczynam II w niedziele.Cytat:
3 dni, za malo warzyw, zemdlalam 2 razy, non stop bylo mi slabo. Trzeba to pomnozyc razy dwa, bo mialam 2 podejscia. Dalam sobie spokoj.co do ksiazek - mam takie same odczucia. ![]() Cytat:
zazdroszcze efektow. Gdyby moje 15kg tak szybko sobie poszlo
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||||
|
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
acredo a jesz przepisowe porcje węgli?? Bo jak zjadasz pól tarty na raz to
A może warzyw za malo??Więcej powiedzieć nie umiem, bo ja na II dopiero drugi dzień i ważenie mam zaplanowane na sobotę ![]() Znowu piję waniliowe zioło ![]() pani ćma na I raczej bym musztardy codziennie nie jadła, ale myslę że jak raz w tygodniu zjesz łyżeczkę to wielkiej szkody nie będzie... Przecież ładnie się trzymasz i nie grzeszysz Ja grzeszylam codziennie mlekiem 2% do kawy i schudlam na jedynce 3,4kg
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-04-25 o 22:09 |
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Można się przyłączyć? Chciałabym od jutra zacząć I fazę
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Zapraszamy nową plazowiczke
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Musztarda Dijon nie zawiera cukru, i ją można spokojnie jeść. Zresztą nie popadajmy w paranoję, bo w zwykłej musztardzie ile może być w łyżeczce tego cukru?
![]() Ja odnotowałam wzrost na wadze, ale to raczej wina zbliżającego się wielkimi krokami okresu. Czuję się napompowana jak balon. W sobotę pojeździłam sobie na rowerku, ależ się zdziwiłam, że kondycja mi się sporo poprawiła dzięki fitnessowi Dobrego dnia plażowiczki.
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
witajcie po weekendzie
Muszę się pochwalić, że z TŻ zrobiliśmy na rowerach jakieś 90 km przez weekend i powiem Wam że sama jestem w szoku- jak rok temu zaczynałam sezon rowerowy to po 6 km miałam mroczki przed oczami, łapałam oddech jak ryba na plaży, a teraz: 40 km w jeden dzień - oddech regularny, i 0,75l wody na 40 km efekty: + samozadowolenie, samoocena, poziom endorfin => ![]() - trochę bolą kolana i d*** ( i nie tylko :P ) oraz dziś jak ubierałam jeansy do pracy - jakby ciutkę ciaśniejsze w udach ... miłego poniedziałku
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, weekend miałam ciężko, nie było łatwo, zgrzeszyłam trochę, ale jest ok. Dziękuję za poprzednie rady, rzeczywiście przeszłam od czwartku na II fazę, ale widać że nie jest źle, bo dziś się zważyłam i jest równe 60 kg
czyli poszło około 2 kg. Zaraz jem śniadanie, chyba omlet z warzywkami + sok pomidorowy. Mam pytanie, gdzie kupujecie tą mąkę i mniej więcej jaka jest cena?? Bo my teraz do pieczenia chleba mamy w domu: mąkę z orkiszu pełnoziarnistą, mąkę żytnią pełnoziarnistą, mąkę pszenną pełnoziarnistą. Czy te mąki mogę używać zamiast tych co opisujecie? czy nie za bardzo? przyznam że nie wiem o co chodzi z tymi mąkami i które są najlepsze... :/ Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-04-26 o 08:30 |
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi o tą pszenną pp albo 2000 - nie widziałam takiej w sklepie jak kupowałam te pełnoziarniste :/
|
|
|
|
#171 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzisiaj oficjalnie zaczynam, mimo ze ksiazka nie przyszla jeszcze - licze ze dzisiaj dojdzie.... Motywacje mam wieksza niz w weekend (grzeszylam na poczet @
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie co do mąki. Wrzuciłam przepis na bułki w przepisowym i zwrocono mi uwage ze maka pełne ziarno z Lubelli nie powinna byc stosowana. Jak to jest?
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też czasem się tam zaopatruję polecam ( z tym że ja kupuje przez allegro )---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- możesz napisać co powiedzieli Ci o tej mące na przepisowym?
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
fakt ze nigdy tego nie sprawdziłam, ale kiedyś kiedyś, jakieś pół roku temu wszystkie spokojnie korzystałyśmy z tej mąki...
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to nie miałam tej mąki w rękach, a poczytałaś dokładnie opakowanie? Nie ma tam wymienionego typu? Ta osoba która zwróciła Ci uwagę powinna to uzasadnić bo ja nie wiem dlaczego tak sądzi. |
|
|
|
|
#177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę pytać na przepisowym skąd halfsara ma takie info. Może zajrzy tutaj
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
a tak na marginesie czy lubella jest jedyną polską firmą produkującą makarony PP ??
|
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Przeraziłyście mnie trochę z ta mąką Lubelli....
Jeśli ktoś wie coś na ten temat to bedę bardzo wdzięczna za każdą informację.... A czy któraś z Was używała może preparatu Detox firmy Ortis? Ja wczoraj dostałam od siostry TŻta i postanowiłam wyprobować... 28nana ja kupiłam kiedyś w realu i Auchan jeszcze- firmy nie pamiętam. Ale raczej jakas no name. Ale te Lubelli są jednak smaczniejsze...
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2010-04-26 o 10:55 |
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Od dzis zaczynam, czekam jeszcze na ksiazeczke moze jutro przyjdzie . Jakies 10 kg do zrzucenia, mam nadzieje ze sie uda. ![]() Aha przyznam bez bicia watek przeczytalam pobieznie i mam pytanko czy moge pic zielona herbate na I fazie? Codziennie? Bo juz sie tak przyzwyczailam ze nie wiem czy wytrzymam bez
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Wieczorem jak dam rade to robie pierozki 

A może warzyw za malo??