..::Dieta Plaż Południowych - część X ::.. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 14:49   #151
feline2
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

Ja się noszę z zamiarem upieczenia czegos od 2 tygodni- tylko nic mi do głowy nie przychodzi...
A bułeczki papraka sliczne....
Stary 2010-04-25, 15:00   #152
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to przekopiowalam z bloga pewnej plazowiczki ale jest to doslowny cytat z ksiazki z wydania z 2009r. Takze mysle teliczku, ze spokojnie mozesz skopiowac bo to jest cytat z Agatstona wiec niczyich praw autorskich poza jego nie skradniesz

U mnie juz chlebki stygna a buleczki jogurtowe rosna Wieczorem jak dam rade to robie pierozki
no to zaraz przekopiuję z miałymi zmiankami

Cytat:
trzeba rozpuscic benecol, ale jak sprzyjajace warunki to i z nie rozpuszczonym wyrosna

Wczoraj wieczorem jeszcze partyjke juz z rozpuszczonym upieklam Na sniadanie z pomidorkiem i mozarella pycha

Zaraz nastawiam kolejna porcje to tesciowi zawioze
dobra synowa z papraczka
Piekne bułeczki, strasznie ci zazdroszcze zapału do pieczenia ja jakos niemoge sie przemóc ostatnio. Preraza mnie babranie w mące. Bo tyyyyle syfu z kuchni zawsze narobie...

Cytat:
Napisane przez pscolaa Pokaż wiadomość
paprak super bułeczki

A własnie wie ktoś czym się różni herbata czerwona pu-erh od rooibos??Bo czerwona mi nie smakuje, a kupilam dzisiaj rooibos waniliową i jest przepyszna... A tez czerwona
no włanie nie wiem tez sie zastanawiałam kiedyś

u mnie dzis troche grzesznie, ukrecilam lody bananowo waniliowe z pokruszonymi ciastkami owsianymi...
Stary 2010-04-25, 15:29   #153
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

rooibos nie jest herbata tak naprawde a jest naparem z ziola rosnacego w Afryce, pu-erh jest herbata, ktora przechodzi fermentacje i lezakowanie
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 18:39   #154
Cosmaaaaaaa
BAN stały

A gdzie macie przepis na te buleczki jogurtowe? Bylabym wdzieczna
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 18:54   #155
ewika1983
Przyczajenie

Kurde. Przekichałam cały weekend. weszły w ruch imprezy rodzinne i nie umiałam się powstrzymać przed słodkościami i tym pysznym jedzeniem i wróciły kg. Od jutra znowu wracam na I fazę od początku.
ewika1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:48   #156
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
A gdzie macie przepis na te buleczki jogurtowe? Bylabym wdzieczna
Na siodmej stronie watku przepisowego KLIK
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:54   #157
Ryjek1
Raczkowanie

GG do Ryjek1

Cytat:
A ja podjęłam się przestawienia mojego dwulatka na nalesniki na mące gryczanej lub pp Zobaczymy czy zje... Z dżemem truskawkowym wciagnie wszystko, więc powinien zalapac... Chlebek pełnoziarnisty też lubi

Mój 4 latek takie jada Maż tez Nie mają wyjścia Nie posiadam innej mąki Chleb tez wcina

A teraz się przedstawię Jestem na SB od lipca 2009r Przez 2 miesiące zgubiłam 14 kg Od połowy września do 18 kwietnia byłam na III fazie SB. Przytyłam niecałe 2 kg. Od poniedziałku wróciłam na I fazę SB I po 5 dniach zgubiłam -2,5 kg Dzisiaj zgrzeszyłam sernikiem na zimno, ale nie robię sobie wyrzutów Przedłużę I fazę o jeden dzień i się wyrówna

Aska
Ryjek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:56   #158
saming
Zakorzenienie

Przez 2 miesiące - aż 14kg? Wow. Trochę za dużo w takim krótkim czasie jak dla mnie. Ale jak widać, skoro nie przytyłaś potem na III fazie aż tak dużo - to całkiem joł.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:57   #159
pscolaa
Rozeznanie

paprak mówisz że ja zioło piję To pewnie dlatego mi tak smakuje

A ja dzisiaj:
ś - bułeczka z serkiem i wędlinką i cały ogórek do tego
IIś - nie było tak mnie buła zapchala
o - cycek faszerowany szpinakiem + pekińska z kukurydzą
p - sernik na zimno z owocami + orzeszki ziemne
k - zapiekanka z soczewicy

Nie wiem kto umieścil w przepi09sach tą zapiekankę z soczewicy z twarogiem, ale ja lekko zmodyfikowalam i wyszla boska... Zjadlam polowę i teraz cierpię Podam w przepisach moją wersję

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-04-25 o 20:01
pscolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:24   #160
Acredo
Zadomowienie

Witajcie dawno mnie nie było, juz nowy wątek ;p
stwierdziłam, że druga faza to zło nic na niej nie schudłam, ciagle te same kg ;/ moze to przez te pyszności, ktore wcinam? Ale jak tu sie oprzec tarcie tortury
Zaczęłam chlać zieleninę, wirować na hula hop [bardziej sie po nie schylam gdy spada niz cwicze na nim ] i dupci.a blada nic
Stary 2010-04-25, 22:05   #161
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
A co do serka - to ja kupuje Mix Fit Hochlanda. Dostępny raczej w większośc sklepów. Hochland też wypuścił serek zółty topiony Gouda fit.

ewika1983 ja zauważyłam że jeśli na kolację zjem białko to mi szybciej lecą kg
dziekuje a z bialkiem to racja - u mnie tez to dziala

powiedzcie dziewczyny (w ksiazce nie ma informacji) - jak myslicie, czy mozna łyzke musztardy (tyle co majonezu) wcinac dziennie? lub chociaz raz na jakis czas? zrobilabym sobie piers z kuraka zapiekana pod pierzynka z musztardy i sera zoltego (plasterka chudego ), ale waham sie, czy nie zgrzesze

musze sie pochwalic - bylam w weekend w domu rodzinnym i nie zgrzeszylam! jestem z siebie dumna, rodzice mocno mnie wspierali. A zawsze wizyty w domu konczyly sie obzarstwem pysznosciami i skokiem na wadze.

Dzisiaj minął 8 dzien I fazy i nadal nie zgrzeszylam. Jutro rano na wadze zobacze efekty, bo u rodzicow wagi nie bylo.

Cytat:
Trochę mnie przeraża wprowadzanie węgli, ale mysle, że jakos dam radę...
przyznam, ze mnie tez przeraza II faza. Tzn. wiem co i jak robic. Tylko boje sie, ze po wprowadzeniu wegli i owocow waga skoczy lub sie zatrzyma Ale tez chce mi sie owocow Czyli i chce, i boje sie. Zobaczymy, ja zaczynam II w niedziele.

Cytat:
Byłam na Ducanie przez 3 dni ale jak dla mnie to za mało warzyw.
(...)
Jedno co mi sie podobało w tej diecie - to opracowanie ksiązki Czarno na białym, fajne propozycje menu, fajne przepisy. Ale ksiązka SB to z kolei lepsza pozycja pod względem merytorycznym.
moja przygoda z Dukanem wygladala identycznie. 3 dni, za malo warzyw, zemdlalam 2 razy, non stop bylo mi slabo. Trzeba to pomnozyc razy dwa, bo mialam 2 podejscia. Dalam sobie spokoj.

co do ksiazek - mam takie same odczucia.

Cytat:
Napisane przez Ryjek1 Pokaż wiadomość
A teraz się przedstawię Jestem na SB od lipca 2009r Przez 2 miesiące zgubiłam 14 kg
zazdroszcze efektow. Gdyby moje 15kg tak szybko sobie poszlo

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 22:05   #162
pscolaa
Rozeznanie

acredo a jesz przepisowe porcje węgli?? Bo jak zjadasz pól tarty na raz to A może warzyw za malo??
Więcej powiedzieć nie umiem, bo ja na II dopiero drugi dzień i ważenie mam zaplanowane na sobotę

Znowu piję waniliowe zioło

pani ćma na I raczej bym musztardy codziennie nie jadła, ale myslę że jak raz w tygodniu zjesz łyżeczkę to wielkiej szkody nie będzie... Przecież ładnie się trzymasz i nie grzeszysz Ja grzeszylam codziennie mlekiem 2% do kawy i schudlam na jedynce 3,4kg

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-04-25 o 22:09
Stary 2010-04-25, 23:18   #163
Annegret
Raczkowanie

Można się przyłączyć? Chciałabym od jutra zacząć I fazę
Annegret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 23:46   #164
pscolaa
Rozeznanie

Zapraszamy nową plazowiczke
Stary 2010-04-26, 07:56   #165
laurka23
Zakorzenienie

Musztarda Dijon nie zawiera cukru, i ją można spokojnie jeść. Zresztą nie popadajmy w paranoję, bo w zwykłej musztardzie ile może być w łyżeczce tego cukru?

Ja odnotowałam wzrost na wadze, ale to raczej wina zbliżającego się wielkimi krokami okresu. Czuję się napompowana jak balon. W sobotę pojeździłam sobie na rowerku, ależ się zdziwiłam, że kondycja mi się sporo poprawiła dzięki fitnessowi Dobrego dnia plażowiczki.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 07:57   #166
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
powiedzcie dziewczyny (w ksiazce nie ma informacji) - jak myslicie, czy mozna łyzke musztardy (tyle co majonezu) wcinac dziennie? lub chociaz raz na jakis czas? zrobilabym sobie piers z kuraka zapiekana pod pierzynka z musztardy i sera zoltego (plasterka chudego ), ale waham sie, czy nie zgrzesze
myślę, że tak, ale kupuj taką bez cukru- np Dijon
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:15   #167
28nana
Raczkowanie

witajcie po weekendzie

Muszę się pochwalić, że z TŻ zrobiliśmy na rowerach jakieś 90 km przez weekend i powiem Wam że sama jestem w szoku- jak rok temu zaczynałam sezon rowerowy to po 6 km miałam mroczki przed oczami, łapałam oddech jak ryba na plaży, a teraz: 40 km w jeden dzień - oddech regularny, i 0,75l wody na 40 km

efekty:
+ samozadowolenie, samoocena, poziom endorfin =>
- trochę bolą kolana i d*** ( i nie tylko :P ) oraz dziś jak ubierałam jeansy do pracy - jakby ciutkę ciaśniejsze w udach ...

miłego poniedziałku
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
28nana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:25   #168
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam, weekend miałam ciężko, nie było łatwo, zgrzeszyłam trochę, ale jest ok. Dziękuję za poprzednie rady, rzeczywiście przeszłam od czwartku na II fazę, ale widać że nie jest źle, bo dziś się zważyłam i jest równe 60 kg czyli poszło około 2 kg.

Zaraz jem śniadanie, chyba omlet z warzywkami + sok pomidorowy.

Mam pytanie, gdzie kupujecie tą mąkę i mniej więcej jaka jest cena?? Bo my teraz do pieczenia chleba mamy w domu: mąkę z orkiszu pełnoziarnistą, mąkę żytnią pełnoziarnistą, mąkę pszenną pełnoziarnistą. Czy te mąki mogę używać zamiast tych co opisujecie? czy nie za bardzo? przyznam że nie wiem o co chodzi z tymi mąkami i które są najlepsze... :/

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2010-04-26 o 08:30
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:37   #169
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Mam pytanie, gdzie kupujecie tą mąkę i mniej więcej jaka jest cena?? Bo my teraz do pieczenia chleba mamy w domu: mąkę z orkiszu pełnoziarnistą, mąkę żytnią pełnoziarnistą, mąkę pszenną pełnoziarnistą. Czy te mąki mogę używać zamiast tych co opisujecie? czy nie za bardzo? przyznam że nie wiem o co chodzi z tymi mąkami i które są najlepsze... :/
a o którą konkretnie mąkę Ci chodzi? Wszystkie pełnoziarniste są ok na SB. Orkiszowa może być także "zwykła"-niekoniecznie pełnoziarnista
Stary 2010-04-26, 09:05   #170
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a o którą konkretnie mąkę Ci chodzi? Wszystkie pełnoziarniste są ok na SB. Orkiszowa może być także "zwykła"-niekoniecznie pełnoziarnista
chodzi mi o tą pszenną pp albo 2000 - nie widziałam takiej w sklepie jak kupowałam te pełnoziarniste :/
Stary 2010-04-26, 09:24   #171
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Na siodmej stronie watku przepisowego KLIK
Dziekuje slicznie

Dzisiaj oficjalnie zaczynam, mimo ze ksiazka nie przyszla jeszcze - licze ze dzisiaj dojdzie....

Motywacje mam wieksza niz w weekend (grzeszylam na poczet @ ) bo TZ zdecydowal sie jadac ze mna dietetycznie
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 09:28   #172
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzi mi o tą pszenną pp albo 2000 - nie widziałam takiej w sklepie jak kupowałam te pełnoziarniste :/
jak czasami robię zakupy TUTAJ
Stary 2010-04-26, 09:45   #173
dzonksik
Raczkowanie

mam pytanie co do mąki. Wrzuciłam przepis na bułki w przepisowym i zwrocono mi uwage ze maka pełne ziarno z Lubelli nie powinna byc stosowana. Jak to jest?

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:01   #174
28nana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
jak czasami robię zakupy TUTAJ

ja też czasem się tam zaopatruję polecam ( z tym że ja kupuje przez allegro )

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
mam pytanie co do mąki. Wrzuciłam przepis na bułki w przepisowym i zwrocono mi uwage ze maka pełne ziarno z Lubelli nie powinna byc stosowana. Jak to jest?
możesz napisać co powiedzieli Ci o tej mące na przepisowym?
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
Stary 2010-04-26, 10:07   #175
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 28nana Pokaż wiadomość
możesz napisać co powiedzieli Ci o tej mące na przepisowym?
Cytat:
Napisane przez halfsara Pokaż wiadomość
mąka pełne ziarno z lubelli nie nadaje się na south beach.Nazwa nazwą ale nie jest to mąka o typie co najmniej 1850
fakt ze nigdy tego nie sprawdziłam, ale kiedyś kiedyś, jakieś pół roku temu wszystkie spokojnie korzystałyśmy z tej mąki...

Stary 2010-04-26, 10:09   #176
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
PP oznacza z pełnego przemiału. 2000 to typ mąki pełnoziarnistej. Tą co to masz możesz spokojnie używać. Czasem na opakowaniu jest podany typ 2000 lub 1850 graham

Cytat:
Szczerze to nie miałam tej mąki w rękach, a poczytałaś dokładnie opakowanie? Nie ma tam wymienionego typu? Ta osoba która zwróciła Ci uwagę powinna to uzasadnić bo ja nie wiem dlaczego tak sądzi.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 10:27   #177
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Szczerze to nie miałam tej mąki w rękach, a poczytałaś dokładnie opakowanie? Nie ma tam wymienionego typu? Ta osoba która zwróciła Ci uwagę powinna to uzasadnić bo ja nie wiem dlaczego tak sądzi.
Na opakowaniu nie ma podanego typu (niestety). Ciekawa jestem bo nie ukrywam, ze czesto z tej mąki korzystam. Tak samo jak z makaronów Lubelli pp.
Nie chcę pytać na przepisowym skąd halfsara ma takie info. Może zajrzy tutaj

Stary 2010-04-26, 10:45   #178
28nana
Raczkowanie

a tak na marginesie czy lubella jest jedyną polską firmą produkującą makarony PP ??
Stary 2010-04-26, 10:53   #179
feline2
Zadomowienie

Przeraziłyście mnie trochę z ta mąką Lubelli....
Jeśli ktoś wie coś na ten temat to bedę bardzo wdzięczna za każdą informację....

A czy któraś z Was używała może preparatu Detox firmy Ortis?
Ja wczoraj dostałam od siostry TŻta i postanowiłam wyprobować...

28nana ja kupiłam kiedyś w realu i Auchan jeszcze- firmy nie pamiętam. Ale raczej jakas no name. Ale te Lubelli są jednak smaczniejsze...

Edytowane przez feline2
Czas edycji: 2010-04-26 o 10:55
feline2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 11:08   #180
moodlishka
Raczkowanie

Witam

Od dzis zaczynam, czekam jeszcze na ksiazeczke moze jutro przyjdzie . Jakies 10 kg do zrzucenia, mam nadzieje ze sie uda.

Aha przyznam bez bicia watek przeczytalam pobieznie i mam pytanko czy moge pic zielona herbate na I fazie? Codziennie? Bo juz sie tak przyzwyczailam ze nie wiem czy wytrzymam bez .

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości