Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 17:18   #3421
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Myślałam właśnie przede wszystkim o tej psychologii i pedagogice.
Jak by mi się udało "wepchnąć" na psych. to w przyszłości bardzo bym chciała otworzyć swój gabinet. A po pedagogice pracować z dziećmi..
W sumie teraz sama nie wiem.. Tata mówił, żebym poszła na prawo, ale tam trzeba zdawać historię, a ja nie mam pamięci do dat.

No to źle, że nie można tak z tym angielskim. Życie jest takie brutalne : (( !
żeby otworzyć swój gabinet, to bardzo długa droga zresztą, tak jak w każdym przypadku. Najtrudniej jest się wybić.

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

Tata powiedział że tylko MŚZ musisz mieć, ale nie daje sobie głowy za to uciąć
dzięki Piękna ;*

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Już Ci Martyna napisała, a ja Ci tylko napiszę, że ustnym się tak bardzo przejmować nie powinnaś. Skoro dasz radę z pisemnym, to i z ustnym Tym bardziej, że masz tyyyle czasu.

Nie patrz na to czego chcą Twoi rodzice, to się może źle skończyć dla Ciebie ( jeśli chodzi o wybór kierunku).

no jeszcze się w sumie może wszystko zmienić w ciągu dwóch lat
poza tym jak nie zdasz ang ustnego R to się nic przecież nie stanie, maturę będziesz miała zdaną

zgadzam się. nie słuchaj rodziców, słuchaj siebie.
mój tato mi ostatnio fajną rzecz powiedział :"to jest twój wybór co chcesz w życiu robić, my możemy się z nim zgadzać, albo nie.. może nam się podobać, albo nie.. ale w każdym wypadku zawsze możesz na nas liczyć, cokolwiek byś zrobiła, jesteśmy z Tobą. a studia, które wybrałaś akurat pochwalamy "

kocham Go.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:20   #3422
Lusja
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Bardzo dobrze robisz, że interesujesz się maturą już teraz, ja tak nie zrobiłam i teraz mam xd
Interesuję się, bo się bardzo boję tego wszystkiego. Na gimnazjalnym miałam takiego stresa, na dodatek 5 minut przed wejściem na salę chłopak ze mną zerwał, miałam mętlik w głowie i lekko zawaliłam matmę ( 20/50 pkt ) Masakra. Boję się tego stresu i wgl wszystkiego..

Cytat:
No na psychologię rozszerzenie koniecznie, jak już Martyna pisała. Spośród dodatkowych ja bym bez zastanowienia brała biologię lub geografię - jeżeli się przyłożysz JUŻ TERAZ to spokojnie zdasz na tyle ile potrzebujesz. Postaraj się zainteresować wybranym przedmiotem, już zaglądać do arkuszy (ja tego nie robiłam a bardzo żałuje, bo gdybym robiła to uświadamiałabym sobie ciągle jak wiele jeszcze muszę się nauczyć:P) i nie odkładać wszystkiego na ostatni rok. Dziewczyny z humana z mojej szkoły wzięły bio na R, takie pewne, że nauczą się i problemu nie będzie a tu zonk, bo piszą na 30% matury w tej chwili, czyli generalnie mają problem
Geografii na pewno nie wybiorę, bo na I semestr byłam zagrożona, na szczęście wyszłam na 2. Wiem, że pisałyście, iż nie mam patrzeć na szkolne oceny, ale ja mam tak porąbaną babkę, że normalnie chce się unikać jej lekcji.

Cytat:
Już Ci Martyna napisała, a ja Ci tylko napiszę, że ustnym się tak bardzo przejmować nie powinnaś. Skoro dasz radę z pisemnym, to i z ustnym Tym bardziej, że masz tyyyle czasu. Nie patrz na to czego chcą Twoi rodzice, to się może źle skończyć dla Ciebie ( jeśli chodzi o wybór kierunku).
Niby tyle czasu, ja pamiętam jak szłam zanosić dokumenty do mojego aktualnego LO, a tu już koniec zaraz I klasy. Szybko ten czas leci, nie zdążyłam się nawet obejrzeć za siebie.. Oczywiście, że nie kieruję się tym czego chcą rodzice, bo to ja będę studiować, a nie oni. Po prostu to była taka propozycja od strony taty.

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:22   #3423
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak planuję, ale nie wiem co z tego wyjdzie.. Ogólnie to mam pytanko, skoro matma na maturach jest już obowiązkowa i idąc na psychologię do wyboru są dodatkowe przedmioty, w tym matma. To skoro będę miała ją jako obowiązkową to ona jest już zaliczona jako ten dodatkowy przedmiot czy jednak będę zmuszona do wyboru jeszcze jednego przedmiotu? W tym mam właśnie problem. Wie może któraś z Was? Dręczy mnie to. A jak pytałam w szkole nauczycieli to się niestety nie orientują
Hej

Usuń reklamę z podpisu, bo jakiś moderator da Ci bana

Zrobiłam trochę z WOSu

A od jutra dieta

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:28   #3424
mtynai
Zakorzenienie

Ola, od jutra ;*

Warren Buffet
Stary 2010-04-25, 17:28   #3425
201604200942
Konto usunięte

Cześć dziewczyny, piękna pogoda, odechciewa się uczyć
Przeszłam dzisiaj z Tżtem parę kilometrów, dotleniliśmy swoje mózgi

Ale mam ochotę na kiełbachę z ogniska albo grilla

Skończyłam czytać Trans-Atlantyk dzisiaj zabieram sie za "szewców"
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:33   #3426
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Interesuję się, bo się bardzo boję tego wszystkiego. Na gimnazjalnym miałam takiego stresa, na dodatek 5 minut przed wejściem na salę chłopak ze mną zerwał, miałam mętlik w głowie i lekko zawaliłam matmę ( 20/50 pkt ) Masakra. Boję się tego stresu i wgl wszystkiego..

Geografii na pewno nie wybiorę, bo na I semestr byłam zagrożona, na szczęście wyszłam na 2. Wiem, że pisałyście, iż nie mam patrzeć na szkolne oceny, ale ja mam tak porąbaną babkę, że normalnie chce się unikać jej lekcji.
To faktycznie niedobrze, skoro tak się denerwujesz. No, ale czym wcześniej zaczniesz, tym później będzie łatwiej.

Nie patrz na to, że nie lubisz nauczycielki, ważniejsze jest to jak idzie Ci nauka przedmiotu. Naprawdę oceny w szkole nie są adekwatne do wiedzy, przykład: koleżanka w 2 klasie miała zagrożenie z chemii a teraz ją zagina na 80% Kwestia przyłożyć się dla siebie, nie dla ocen.

Cytat:
Myślałam właśnie przede wszystkim o tej psychologii i pedagogice.
Jak by mi się udało "wepchnąć" na psych. to w przyszłości bardzo bym chciała otworzyć swój gabinet. A po pedagogice pracować z dziećmi..
W sumie teraz sama nie wiem.. Tata mówił, żebym poszła na prawo, ale tam trzeba zdawać historię, a ja nie mam pamięci do dat.

No to źle, że nie można tak z tym angielskim. Życie jest takie brutalne : (( !
Nie sugeruj się tym co chcieliby rodzice, bo będziesz cierpieć:P
Stary 2010-04-25, 17:34   #3427
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem w humanistycznej. Ale pewnie cały czas się uczyłaś
A co myślicie o pedagogice?
według siostry wykładowcy kierunek ten produkuje największą ilość ludzi bezrobotnych. Także...

czytam Lalusię i wcinam kisiel, niestety truskawkowy gdyż, iż, ponieważ w całej mojej "cudownej" miejscowości nie ma cytrynowego, którego bóstwie.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 17:36   #3428
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
Ola, od jutra ;*
Serio

Chociaż trochę mi nie pasuje ta dieta, bo urodziny niedługo mam

Edytowane przez malenstwo5
Czas edycji: 2010-04-25 o 17:37
Stary 2010-04-25, 17:49   #3429
star15
Zakorzenienie

Cześć Lusja.

A nie powiedziałaś nam jeszcze, jak masz na imię - chyba, że przegapiłam?
No i pedagogiki też nie polecam. Siostra tżta studiuje, jest na pierwszym roku właśnie, tyle, że ona z wielkiego zamiłowania. Po tym kierunku zarobki są niewielkie, o ile w ogóle są, bo trudno znaleźć pracę tak jak ktoś wyżej już wspomniał.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 17:59   #3430
malenstwo5
Wtajemniczenie

Martyna (Star), ale mi się dzisiaj pytanie trafiło w teście z WOSu

Były podane opisy i trzeba było dopasować pojęcia. No i było tak:

Procedura służąca realizacji zasady odpowiedzialności konstytucyjnej prezydenta USA.

No i to jest impeachment, tylko ja tego nie mogę zapamiętać

Edytowane przez malenstwo5
Czas edycji: 2010-04-25 o 18:02
Stary 2010-04-25, 18:20   #3431
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Martyna (Star), ale mi się dzisiaj pytanie trafiło w teście z WOSu

Były podane opisy i trzeba było dopasować pojęcia. No i było tak:

Procedura służąca realizacji zasady odpowiedzialności konstytucyjnej prezydenta USA.

No i to jest impeachment, tylko ja tego nie mogę zapamiętać
Ja to akurat zapamiętałam, bo jak w vademecum sobie zakreśliłam grubo zakreślaczem, to wiesz.

Ale może spróbuj tak:
impeachment - picz, brzoskwinia? słowo po angielsku, więc w USA. Jak sobie przywołasz to skojarzenie, to już dalej słówko dopowiesz?

edit: metoda na skojarzenia jest b. dobra, odkąd mnie M. uczyła słówek z niemca na skojarzenia (w 1kl. liceum), tak dotąd pamiętam, że neben = obok (bo obok nieba), a zwischen = pomiędzy (bo zwisa pomiędzy.. )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-25 o 18:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 18:36   #3432
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Ja to akurat zapamiętałam, bo jak w vademecum sobie zakreśliłam grubo zakreślaczem, to wiesz.

Ale może spróbuj tak:
impeachment - picz, brzoskwinia? słowo po angielsku, więc w USA. Jak sobie przywołasz to skojarzenie, to już dalej słówko dopowiesz?

edit: metoda na skojarzenia jest b. dobra, odkąd mnie M. uczyła słówek z niemca na skojarzenia (w 1kl. liceum), tak dotąd pamiętam, że neben = obok (bo obok nieba), a zwischen = pomiędzy (bo zwisa pomiędzy.. )
No właśnie też o brzoskwince pomyślałam

Fajne skojarzenia

Stary 2010-04-25, 18:46   #3433
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
widzę, że chciałabyś iść na psychologię na UG.
fajnie, Kamila (reg17) się wybiera

kocham Trójmiasto.
wybieram się ale czy się dostanę to się okaże .

ja też <3

Cytat:
To mnie przeraziłaś jak zdam matmę na podstawie to będzie dobrze.. Matko święta!
Mam dwa przedmioty do wyboru spośród: biologia, fizyka i astronomia, historia, matematyka, geografia.
Jak na dzień dzisiejszy typuję : matmę na podst. i biologię, ale nie wiem czy dam radę na rozsz. skoro w dzienniku z biol mam jak na razie takie oceny : 3 (spr) 3 (spr) 5 (prezentacja)
Załamałam się, bo jestem leniwa i nie lubię się uczyć..
jesteś dopiero w pierwszej klasie , masz dużo czasu żeby się nauczyć

Cytat:
f
chociaż mój Tż będzie chyba wybierał specjalizację masażu dzieci niepełnosprawnych ja bym ryczała w takiej pracy. Rok temu miał praktykę w Domu Korczaka w Gdańsku. A to jest taki jakby dom dziecka, i tam sa same chore i porzucone dzieci tragedia, albo warzywka, albo mają np. pozakładane sondy w żołądkach.. mówię, ja bym wracała do domu i ryczała
już kiedyś o tym wspominałaś i chyba tak samo bym reagowała. smutne że takie małe osóbki muszą tyle cierpieć.

Cytat:
mój tato mi ostatnio fajną rzecz powiedział :"to jest twój wybór co chcesz w życiu robić, my możemy się z nim zgadzać, albo nie.. może nam się podobać, albo nie.. ale w każdym wypadku zawsze możesz na nas liczyć, cokolwiek byś zrobiła, jesteśmy z Tobą. a studia, które wybrałaś akurat pochwalamy "

kocham Go.
to miło

tata mnie namawia żebym złożyła jeszcze papiery na matematykę. i chyba spróbuję.

Cytat:
Ola, od jutra ;*
też tak zawsze mówię

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
my dzisiaj mieliśmy grilla ale nie jadłam ;p.

Cytat:

Ale może spróbuj tak:

uwielbiam Twoje skojarzenia

po południu położyłam się na łóżku, słoneczko tak fajnie na twarz mi świeciło i zasnęłam. obudziłam się i godzinka minęła zanim doszłam do siebie . dzisiaj czeka mnie noc z angielskim :d.

w ogóle to czuję że bierze mnie jakieś choróbsko . mam katar, gardło boli.
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:26   #3434
Lusja
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Lusja.

A nie powiedziałaś nam jeszcze, jak masz na imię - chyba, że przegapiłam?
No i pedagogiki też nie polecam. Siostra tżta studiuje, jest na pierwszym roku właśnie, tyle, że ona z wielkiego zamiłowania. Po tym kierunku zarobki są niewielkie, o ile w ogóle są, bo trudno znaleźć pracę tak jak ktoś wyżej już wspomniał.

Na imię mam Ola : ) Miło mi

Hmm, no to skoro tak "narzekacie" na tą pedagogikę, to jednak może nie warto nawet próbować? Tylko dlaczego w takim razie jest to najbardziej oblegany kierunek studiów ?

Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanko, bo jak wiecie jestem w ILO i jakoś 2 klasie ( ? ) odpadają mi niektóre przedmioty m.in : fizyka, chemia, PO ( ? ), TI ( technologia inf. = informatyka ) i teraz muszę się skupić na wszystkich przedmiotach, żeby jakoś pozaliczać je na conajmniej dost./db oceny. A potem to już zajmować się tylko tymi maturalnymi? Że uczę się tak mega tylko tych co są mi potrzebne do matury. Czy wszystkie ciągnąć na dobry poziom? Bo od niektórych osób właśnie słyszałam, że ciągnąć tylko te maturalne, a resztę tak na dop/dost. Jak Wy sądzicie? I jak Wy robicie??

Stary 2010-04-25, 19:28   #3435
Riddim
Zadomowienie

Cytat:

Hmm, no to skoro tak "narzekacie" na tą pedagogikę, to jednak może nie warto nawet próbować? Tylko dlaczego w takim razie jest to najbardziej oblegany kierunek studiów ?

Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanko, bo jak wiecie jestem w ILO i jakoś 2 klasie ( ? ) odpadają mi niektóre przedmioty m.in : fizyka, chemia, PO ( ? ), TI ( technologia inf. = informatyka ) i teraz muszę się skupić na wszystkich przedmiotach, żeby jakoś pozaliczać je na conajmniej dost./db oceny. A potem to już zajmować się tylko tymi maturalnymi? Że uczę się tak mega tylko tych co są mi potrzebne do matury. Czy wszystkie ciągnąć na dobry poziom? Bo od niektórych osób właśnie słyszałam, że ciągnąć tylko te maturalne, a resztę tak na dop/dost. Jak Wy sądzicie? I jak Wy robicie??
My już nie robimy bo w piątek koniec roku:P
Jeżeli jesteś zdecydowana na to, że zdajesz wybrane przedmioty to to jak najbardziej wskazane, ale jeśli czujesz, że coś może Ci się odmienić to tak o :P
Stary 2010-04-25, 19:39   #3436
Weronika112
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18822465]
tata mnie namawia żebym złożyła jeszcze papiery na matematykę. i chyba spróbuję.

w ogóle to czuję że bierze mnie jakieś choróbsko . mam katar, gardło boli. [/QUOTE]

Szacun !!

Ja od półtora tygodnia mam takie objawy i nie chcą minąć. A jeszcze doszło pieczenie ust.

Cytat:
My już nie robimy bo w piątek koniec roku:P
Jeżeli jesteś zdecydowana na to, że zdajesz wybrane przedmioty to to jak najbardziej wskazane, ale jeśli czujesz, że coś może Ci się odmienić to tak o :P
I super ! Ja do szkoły chodzić już nie będę w tym tygodniu.

Zrobiłam ten arkusz i jestem pozytywnie nastawiona dzięki niemu. Dużo na myślenie, a to zdecydowanie lepiej mi wychodzi jak można coś wyczytać z obrazka czy przeanalizować. Problemy badawcze lubię. I mało genetyki, a to rzadkość . Dla porównania robiłam dzisiaj arkusz z maja 2008 i 30% to genetyka i 24% metabolizm. Nie wiadomo czego się spodziewać.

Dzięki serdeczne za linka.

Aaaa. I nie zgadniecie co w tej chwili jem i jakiej produkcji.

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words

Edytowane przez Weronika112
Czas edycji: 2010-04-25 o 19:43
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:42   #3437
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Szacun !!

Ja od półtora tygodnia mam takie objawy i nie chcą minąć. A jeszcze doszło pieczenie ust.
jo tam , nie wiadomo czy się dostanę. za późno się obudziłam, bo mogłam się przyłożyć do matmy R ;<.

głupie uczucie.

idę się uczyć ;**
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 19:55   #3438
star15
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie też o brzoskwince pomyślałam

Fajne skojarzenia

Pomogło?

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18822465]
uwielbiam Twoje skojarzenia

po południu położyłam się na łóżku, słoneczko tak fajnie na twarz mi świeciło i zasnęłam. obudziłam się i godzinka minęła zanim doszłam do siebie . dzisiaj czeka mnie noc z angielskim :d.

w ogóle to czuję że bierze mnie jakieś choróbsko . mam katar, gardło boli. [/QUOTE]

;*

Ile ja bym dała, żeby mieć własny ogródek, w którym mogłabym leżeć na kocyku i się uczyć na świeżym powietrzu..
Gripex, pod koc! marsz! ;* pod kocem też można się uczyć.

Cytat:

Właśnie, powinnaś napisać: jak my robiłyśmy. bo teraz to oceny już powystawiane.
Ja z biologii, chemii, itp. nigdy nie byłam zbyt dobra, nawet za nimi nie przepadałam. Mam z nich 3 na świadectwie. U mnie było tak, że na koniec 1kl. mieliśmy wybrać fakultety. Wybrałam wos i polski. Zresztą ja ogólnie od zawsze jestem humanistyczna dusza, także.. nikłe były szanse, że mi się odmieni. Powiem Ci szczerze jednak, że teraz żałuję, że zamiast polskiego nie wzięłam angielskiego. Ale trudno.
Więc jeśli chodzi o moją radę: skup się na tych przedmiotach, które Cię interesują i z którymi wiążesz przyszłość. reszta na 3 wystarczy.

---

Nie mogę uwierzyć, że już kończę powtórki z wosu. dzisiaj prawa człowieka i jak dobrze pójdzie, będzie po krzyku. Wtedy od jutra angielski cisnę..
Jesteście ze mnie dumne?

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-04-25 o 19:57
Stary 2010-04-25, 19:59   #3439
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:

Pomogło?

;*

Ile ja bym dała, żeby mieć własny ogródek, w którym mogłabym leżeć na kocyku i się uczyć na świeżym powietrzu..

Właśnie, powinnaś napisać: jak my robiłyśmy. bo teraz to oceny już powystawiane.
Ja z biologii, chemii, itp. nigdy nie byłam zbyt dobra, nawet za nimi nie przepadałam. Mam z nich 3 na świadectwie. U mnie było tak, że na koniec 1kl. mieliśmy wybrać fakultety. Wybrałam wos i polski. Zresztą ja ogólnie od zawsze jestem humanistyczna dusza, także.. nikłe były szanse, że mi się odmieni. Powiem Ci szczerze jednak, że teraz żałuję, że zamiast polskiego nie wzięłam angielskiego. Ale trudno.
Więc jeśli chodzi o moją radę: skup się na tych przedmiotach, które Cię interesują i z którymi wiążesz przyszłość. reszta na 3 wystarczy.

---

Nie mogę uwierzyć, że już kończę powtórki z wosu. dzisiaj prawa człowieka i jak dobrze pójdzie, będzie po krzyku. Wtedy od jutra angielski cisnę..
Jesteście ze mnie dumne?
Pomogło

Ja muszę skończyć politykę, ale to zrobię dziś i zostaną mi organizacje międzynarodowe

Ja jestem z Ciebie dumna ;*

Muszę jutro kalkulator oddać w szkole, bo jutro idę ostatni raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 20:01   #3440
Weronika112
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18823954]jo tam , nie wiadomo czy się dostanę. za późno się obudziłam, bo mogłam się przyłożyć do matmy R ;<.

głupie uczucie.

idę się uczyć ;**[/QUOTE]

Ja też czasami żałuję różnych decyzji, no ale może czasami lepiej po prostu nie myśleć o tym, żeby się nie dołować?

Cytat:
Jesteście ze mnie dumne?

Żbicza duma mnie rozpiera, że nasz gatunek taki zorganizowany!

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:08   #3441
Lusja
Zakorzenienie

a świadectwo też się liczy jak się idzie na studia?
sorry za takie głupie pytania

Stary 2010-04-25, 20:21   #3442
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
już mnie tż kusi spacerami, kolacjami
I narzekasz jeszcze?
Ja miałam dzisiaj spacer godzinny na rolkach ale tylko i jedynie z mojej inicjatywy
A ile razy się nawywalałam jeździłam profesjonalnie, a Tż machał dziwnie rękami i dużo szybciej jeździł. Chciałam go dogonić i pac na tyłek
Cytat:
ej, lachoniki i lachonie, orientujecie się może jak to teraz jest z WKU i książeczką wojskową dla kobiet?
tzn. w takim sensie, że jeśli chcę iść na studia, gdzie wymagano kiedyś posiadania kat. A, a teraz szkolenia wojskowe są nieobowiązkowe, to czy powinnam mieć tą książeczkę czy mam sobie darować?
dodam, że na karcie, którą trzeba nakleić na teczkę z dokumentami jest pozycja : nr ksiązeczki wojskowej i WKU, ale już na wykazie dokumentów, które trzeba dostarczyć jest jedynie to Morskie Świadectwo Zdrowia.

nie wiem sama napisałam do dziekanatu, ale wiadomo jak to z tymi paniami (z tego miejsca pozdrawiam moją ciocię z UE w Poznaniu )
Nie mam pojęcia, tylko napiszę, jak z tym przyznawaniem kategorii. U nas wszystkich dawali z miejsca A, a Tż jak był w Łodzi, to na 30 chyba z 4 dostało. Nie wiem, jakim cudem się załapał, wpisali mu krzywy kręgosłup, ale dostał A większość do psychologów, psychiatrów odsyłali nie mam pojęcia, jak on to przeszedł, ja bym go z miejsca tam posłała
Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
siedzę i myślę, co za Basia, chce zbiór z zadaniami na ognisku smażyć Bosze, dla mnie kiełbasa to już tylko ta książka
Cytat:
Muszę jutro kalkulator oddać w szkole, bo jutro idę ostatni raz
Wow, kalkulatory Wam dali? U nas się na wydrukowanie każdemu tablic rzucili ze dwa miesiace temu
Cytat:
a świadectwo też się liczy jak się idzie na studia?
sorry za takie głupie pytania
Nie

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 20:44   #3443
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
no jeszcze się w sumie może wszystko zmienić w ciągu dwóch lat
poza tym jak nie zdasz ang ustnego R to się nic przecież nie stanie, maturę będziesz miała zdaną

kocham Go.
W sumie można nie zdać, ale to też jakoś nie za fajnie...

mi też podobnie zawsze mówią, choć kiedyś kiedyś coś tam pobąkiwali o jakichś kierunkach, ale już im się chyba znudziło.

Cytat:
Niby tyle czasu, ja pamiętam jak szłam zanosić dokumenty do mojego aktualnego LO, a tu już koniec zaraz I klasy. Szybko ten czas leci, nie zdążyłam się nawet obejrzeć za siebie.. Oczywiście, że nie kieruję się tym czego chcą rodzice, bo to ja będę studiować, a nie oni. Po prostu to była taka propozycja od strony taty.
Fakt, czas szybko leci i ten wątek wie o tym najlepiej
Mimo wszystko masz jeszcze czas, żeby sobie wszystko dokładnie przemyśleć i zdecydować się na coś. Bo ja w 2 klasie miałam zupełnie inne plany niż teraz.

Cytat:
Jesteście ze mnie dumne?
Baaaardzo

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
siedzę i myślę, co za Basia, chce zbiór z zadaniami na ognisku smażyć Bosze, dla mnie kiełbasa to już tylko ta książka

Da się tu zauważyć pewne maturalne skutki uboczne

A ja czytam sobie streszczenia.
Właśnie skończyłam 23 stronicowe streszczenie Wesela matko boska, dlaczego ono było takie długie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-25, 20:46   #3444
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
I narzekasz jeszcze?
Ja miałam dzisiaj spacer godzinny na rolkach ale tylko i jedynie z mojej inicjatywy
A ile razy się nawywalałam jeździłam profesjonalnie, a Tż machał dziwnie rękami i dużo szybciej jeździł. Chciałam go dogonić i pac na tyłek

Nie mam pojęcia, tylko napiszę, jak z tym przyznawaniem kategorii. U nas wszystkich dawali z miejsca A, a Tż jak był w Łodzi, to na 30 chyba z 4 dostało. Nie wiem, jakim cudem się załapał, wpisali mu krzywy kręgosłup, ale dostał A większość do psychologów, psychiatrów odsyłali nie mam pojęcia, jak on to przeszedł, ja bym go z miejsca tam posłała

Wow, kalkulatory Wam dali? U nas się na wydrukowanie każdemu tablic rzucili ze dwa miesiace temu

Nie
Nie no co Ty

Mamy przynieść swoje kalkulatory(te co będziemy mieć na maturze z matmy) do środy, żeby zdążyli sprawdzić czy jest to kalkulator prosty i nam dadzą na maturze

Stary 2010-04-25, 21:01   #3445
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czytam sobie streszczenia.
Właśnie skończyłam 23 stronicowe streszczenie Wesela matko boska, dlaczego ono było takie długie
a ja własnie skończyłam 22 stronicowe streszczenie Zbrodni i kary a wcześniej Lalki (25) i Nie-Boskiej komedii (14)(+ do tego milion pięćset sto dziewięćset stron opisanej problematyki ). Także dzisiaj już wymiękam oczy mnie już bolą. A jeszcze muszę dokończyć Tango [ale nie streszcz.] , na szczęście szybko się to czyta

tymczasem Kości wzywają, miłego dnia jutro;*

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:07   #3446
Lusja
Zakorzenienie

Widząc Was to stwierdzam, że ja mam jakąś patologiczną babę od polaka, bo od września zdążyliśmy przerobić jedną lekturę tylko
Nie wiem jak inne klasy.. Wiem, że Wy czytacie też we własnym zakresie przed maturą. Jak chodziłam do gim to w 2 miesiące mieliśmy z 3 lektury przerobione. Tęsknię za tamtą nauczycielką..

Stary 2010-04-25, 21:09   #3447
kamcia199
Raczkowanie

GG do kamcia199

Cześć.
Załamałam się po dzisiejszym dniu. Próbowałam uczyć się geografii i stwierdziałam, że byłam głupia wpisując sobie ten przedmiot na deklaracji maturalnej.
Napisałam sobie arkursz z rozsz. i wyszło mi co prawda 60% (podobno jak na gegre, która jest prosta to słaby wynik) ale mam wrażenie, że na prawdziwej maturze polegne.

A wy mnie z tymi streszczeniami też przerażacie nieźle-musze w końcu się wziąść za polski bo w końcu to pierwsza matura
A macie może jakieś notatki ze zwrotami przydatnymi na list oficjlany z angola? to chyba było zażalenie i podanie jak sie nie myle. Mam wrażenie, że w tym roku włąsnie będzie oficjalny bo dawno nie było

hula-hop
łyżwy
kamcia199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 21:20   #3448
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:

bo na pedagogikę walą wszyscy, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić
tak samo socjologia, politologia, europeistyka - jak to mawia moja koleżanka, kierunki tzw. "płukanie czereśni". Pracy po tym po prostu nie ma.. bo jest za dużo specjalistów w tych branżach/dziedzinach.

Poza tym, trzeba zwracać uwagę na to, jakich kierunków jest mało w szkołach prywatnych, bo np. szkoły prywatne kształcą MULTUM ludzi właśnie w kierunku : ekonomia, pedagogika, politologia, socjologia, rachunkowość i finanse, administracja.
Kończą oni najczęściej licencjat na prywatnej uczelni, z dobrymi stopniami w indeksach i na egzaminach (bo wiadomo jak to jest ) a potem zabierają miejsca tym, którzy kończyli np. uniwersytety.. i wciskają się na uczelnie państwowe a później na papierze mają studia na Uniwersytecie Warszawskim a licencjat z jakiegoś Olecka , z Wszechnicy Mazurskiej

No i nie mówię o dobrych szkołach prywatnych, typu SWPS (bo tam akurat jest zachowany odpowiedni poziom), mowię o szkołach typu Wyższa Szkoła Czegośtam w Pcimiu Dolnym.

ja nie przykładałam się do tego, co uważałam za zbędne (PO, PP, religia, TI, ale z pierwszych czterech mam szóstki a z TI czwórkę )
ogólnie mam względne oceny, ale nigdy na nie nie zwracałam uwagi. Ważne dla mnie było raczej to, co umiem naprawdę, a nie to,co nauczyciel oceni a często ocenia po prostu nazwisko

Cytat:

Jesteście ze mnie dumne?
nic nie mów dzisiaj wyszłam na taras, usiadłam na schodku i wzięłam sobie zeszyty od polskiego żeby poczytać.
I pies u sąsiadów tak ujadał że wróciłam do domu

w ogóle oni są nienormalni. Mieli jednego wilczura, stary już był, ciągle w kojcu siedział.. i od trzech (!!!) lat non stop ujadał, od rana do nocy, siedzieć się nie dało przy otwartym oknie w salonie (u mnie nie było słychać). Moi rodzice zwracali uwagę sąsiadom, prosili.. a tamci, że pies chory (no to jak chory i się męczy to trzeba uśpić.. albo do domu go zabrać, a nie trzymać w kojcu na podwórku i nie wypuszczać ten pies tam tylko w kółko łaził, a przez ostatni rok to już tylko leżał i wył).
Pies ten zdechł, kupili drugiego wilczura
i teraz ten ujada non stop (bo młody, chce się bawić, biegać, a oni go RAZ W TYGODNIU wypuszczają, w niedzielę )

i ostatnio mój tato znowu zwrócił uwagę sąsiadowi, powiedział, że u nas to bardzo słychać bo kojec jest z trzech stron ogrodzony blachą i cały hałas idzie nie w stronę domu sąsiadów, tylko akurat w naszą stronę . No i sąsiad coś tam mówi, że ten pies jest młody i dlatego tak. A mój tato mówi do niego, żeby się ogarnął że tamten pies wył bo chory, że dobra, można zrozumieć, przecież nie jego wina, ale to trwało trzy lata, a teraz co? znowu pies, to tym razem wyje bo młody? i że tak może w kółko będzie
i sąsiad wczoraj przyszedł przeprosić i powiedzieć, że kojec przed dom przeniesie czyli z dala od nas.

inny sąsiad też ma owczarka niem. (i jamnika).. i te psy jakoś tak nie wyją. Ale inna sprawa, że tego drugiego sąsiada pies jest w nocy puszczony luzem.

ja jestem z Ciebie bardzo dumna ;*

Cytat:

już wszystko wiem okazało się, że mój tato dobrze się orientuje
mam wpisać :"nie podlega"

Cytat:
Nie no co Ty

Mamy przynieść swoje kalkulatory(te co będziemy mieć na maturze z matmy) do środy, żeby zdążyli sprawdzić czy jest to kalkulator prosty i nam dadzą na maturze
nam kazali przyjść godzinę przed egzaminem żeby sprawdzić kalkulatory. Poza tym - każdy ma się podpisać na liście. I procedury egzaminu nie mogą być przedstawione przed 9:00.. i tracimy ok. 15 minut czasu całego egzaminu, na sprawdzenie tych kartek poje.bało.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

kamcia199, geografia wcale nie jest taka prosta. Moim zdaniem
daj maila, podeśle Ci skany. chcesz tylko do formalnego?

Warren Buffet
Stary 2010-04-25, 21:31   #3449
star15
Zakorzenienie

Martyna, o tych psach już kiedyś opowiadałaś. Niektórzy ludzie nie potrafią się zajmować psami, ot, proste. Tak jak niektórzy nie potrafią zajmować się dziećmi. Tacy ludzie nie powinni mieć kolejno psów albo dzieci. Szkoda, że dla nich to nie jest takie logiczne.

A z Twoją wypowiedzią odnośnie socjologii, europeistyki, itp. się nie zgadzam. Ja sama wybieram się na uksw na europeistykę/stosunki międzynarodowe (tak, zmiana planów) i chcę być po tym dziennikarką. Będę miała ogarnięte tematy dot. Europy, organizacji, itp. Także jak ktoś ma siłę przebicia, to da radę. Nie ma tak, że nie ma pracy i już.
(chociaż faktem jest, że po takich kierunkach jak iberystyka, itp. praca będzie. bo jest niewiele uczelni, które taki kierunek oferują i niewiele miejsc do zajęcia. zgadzam się z tym, że im bardziej niebanalny kierunek, tym większa szansa na znalezienie pracy, ale też bez przesady.)

Studentka
Stary 2010-04-25, 22:01   #3450
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
A z Twoją wypowiedzią odnośnie socjologii, europeistyki, itp. się nie zgadzam. Ja sama wybieram się na uksw na europeistykę/stosunki międzynarodowe (tak, zmiana planów) i chcę być po tym dziennikarką. Będę miała ogarnięte tematy dot. Europy, organizacji, itp. Także jak ktoś ma siłę przebicia, to da radę. Nie ma tak, że nie ma pracy i już.
(chociaż faktem jest, że po takich kierunkach jak iberystyka, itp. praca będzie. bo jest niewiele uczelni, które taki kierunek oferują i niewiele miejsc do zajęcia. zgadzam się z tym, że im bardziej niebanalny kierunek, tym większa szansa na znalezienie pracy, ale też bez przesady.)
ja mówiłam o ludziach, którzy nie mają pomysłu na siebie.
logiczne, ze jak masz pomysł na siebie i swoje życie to się przebijesz nawet po pedagogice czy socjologii. Poza tym, nie będziesz pracowała w zawodzie. Po dziennikarstwie można znaleźć pracę, ale też i samo w sobie dziennikarstwo w sumie chyba nie jest bardzo cenione.

ale tak jak mówisz, skończysz europeistykę i chcesz się zajmować tą tematyką w dziennikarstwie, no i o to chodzi

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

UKSW to nie jest chyba uczelnia prywatna, tak poza tym
a ja mówiłam o tych socjologiach, administracjach i politologiach na jakiś tam wyższych szkołach.

wiadomo, nie można generalizować.
ale szczerze sobie powiedzmy, że 90% ludzi, którzy kończą jakieś filozofie i politologie to nie ma co ze sobą później w życiu zrobić. Kariera w macu (autentycznie).

Warren Buffet

Edytowane przez mtynai
Czas edycji: 2010-04-25 o 22:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości