|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no jeszcze się w sumie może wszystko zmienić w ciągu dwóch lat ![]() poza tym jak nie zdasz ang ustnego R to się nic przecież nie stanie, maturę będziesz miała zdaną ![]() zgadzam się. nie słuchaj rodziców, słuchaj siebie. mój tato mi ostatnio fajną rzecz powiedział :"to jest twój wybór co chcesz w życiu robić, my możemy się z nim zgadzać, albo nie.. może nam się podobać, albo nie.. ale w każdym wypadku zawsze możesz na nas liczyć, cokolwiek byś zrobiła, jesteśmy z Tobą. a studia, które wybrałaś akurat pochwalamy ![]() kocham Go.
![]() |
#3422 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#3423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Usuń reklamę z podpisu, bo jakiś moderator da Ci bana ![]() Zrobiłam trochę z WOSu ![]() A od jutra dieta ![]()
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Ola, od jutra
![]()
#3425 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, piękna pogoda, odechciewa się uczyć
![]() Przeszłam dzisiaj z Tżtem parę kilometrów, dotleniliśmy swoje mózgi ![]() Ale mam ochotę na kiełbachę z ogniska albo grilla ![]() Skończyłam czytać Trans-Atlantyk dzisiaj zabieram sie za "szewców" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie patrz na to, że nie lubisz nauczycielki, ważniejsze jest to jak idzie Ci nauka przedmiotu. Naprawdę oceny w szkole nie są adekwatne do wiedzy, przykład: koleżanka w 2 klasie miała zagrożenie z chemii a teraz ją zagina na 80% ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytam Lalusię i wcinam kisiel, niestety truskawkowy gdyż, iż, ponieważ w całej mojej "cudownej" miejscowości nie ma cytrynowego, którego bóstwie.
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
Serio
![]() Chociaż trochę mi nie pasuje ta dieta, bo urodziny niedługo mam ![]() ![]()
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-04-25 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Cześć Lusja.
![]() A nie powiedziałaś nam jeszcze, jak masz na imię - chyba, że przegapiłam? No i pedagogiki też nie polecam. Siostra tżta studiuje, jest na pierwszym roku właśnie, tyle, że ona z wielkiego zamiłowania. Po tym kierunku zarobki są niewielkie, o ile w ogóle są, bo trudno znaleźć pracę tak jak ktoś wyżej już wspomniał.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Wtajemniczenie
|
Martyna (Star), ale mi się dzisiaj pytanie trafiło w teście z WOSu
![]() Były podane opisy i trzeba było dopasować pojęcia. No i było tak: Procedura służąca realizacji zasady odpowiedzialności konstytucyjnej prezydenta USA. No i to jest impeachment, tylko ja tego nie mogę zapamiętać ![]()
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-04-25 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może spróbuj tak: impeachment - picz, brzoskwinia? ![]() edit: metoda na skojarzenia jest b. dobra, odkąd mnie M. uczyła słówek z niemca na skojarzenia (w 1kl. liceum), tak dotąd pamiętam, że neben = obok (bo obok nieba), a zwischen = pomiędzy (bo zwisa pomiędzy.. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-04-25 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajne skojarzenia ![]() ![]()
![]() |
#3433 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też <3 Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tata mnie namawia żebym złożyła jeszcze papiery na matematykę. i chyba spróbuję. też tak zawsze mówię ![]() my dzisiaj mieliśmy grilla ![]() Cytat:
![]() po południu położyłam się na łóżku, słoneczko tak fajnie na twarz mi świeciło ![]() ![]() w ogóle to czuję że bierze mnie jakieś choróbsko ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na imię mam Ola : ) Miło mi ![]() Hmm, no to skoro tak "narzekacie" na tą pedagogikę, to jednak może nie warto nawet próbować? Tylko dlaczego w takim razie jest to najbardziej oblegany kierunek studiów ? ![]() Dziewczyny, mam jeszcze takie pytanko, bo jak wiecie jestem w ILO i jakoś 2 klasie ( ? ) odpadają mi niektóre przedmioty m.in : fizyka, chemia, PO ( ? ), TI ( technologia inf. = informatyka ) i teraz muszę się skupić na wszystkich przedmiotach, żeby jakoś pozaliczać je na conajmniej dost./db oceny. A potem to już zajmować się tylko tymi maturalnymi? Że uczę się tak mega tylko tych co są mi potrzebne do matury. Czy wszystkie ciągnąć na dobry poziom? Bo od niektórych osób właśnie słyszałam, że ciągnąć tylko te maturalne, a resztę tak na dop/dost. Jak Wy sądzicie? I jak Wy robicie?? ![]()
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli jesteś zdecydowana na to, że zdajesz wybrane przedmioty to to jak najbardziej wskazane, ale jeśli czujesz, że coś może Ci się odmienić to tak o :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18822465]
tata mnie namawia żebym złożyła jeszcze papiery na matematykę. i chyba spróbuję. w ogóle to czuję że bierze mnie jakieś choróbsko ![]() ![]() Szacun !! Ja od półtora tygodnia mam takie objawy i nie chcą minąć. A jeszcze doszło pieczenie ust. ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam ten arkusz i jestem pozytywnie nastawiona dzięki niemu. Dużo na myślenie, a to zdecydowanie lepiej mi wychodzi jak można coś wyczytać z obrazka czy przeanalizować. Problemy badawcze lubię. ![]() ![]() ![]() Dzięki serdeczne za linka. ![]() Aaaa. I nie zgadniecie co w tej chwili jem i jakiej produkcji. ![]()
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-04-25 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
![]() Pomogło? [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18822465] uwielbiam Twoje skojarzenia ![]() po południu położyłam się na łóżku, słoneczko tak fajnie na twarz mi świeciło ![]() ![]() w ogóle to czuję że bierze mnie jakieś choróbsko ![]() ![]() ![]() Ile ja bym dała, żeby mieć własny ogródek, w którym mogłabym leżeć na kocyku i się uczyć na świeżym powietrzu.. Gripex, pod koc! marsz! ;* pod kocem też można się uczyć. Cytat:
![]() Ja z biologii, chemii, itp. nigdy nie byłam zbyt dobra, nawet za nimi nie przepadałam. Mam z nich 3 na świadectwie. ![]() ![]() Więc jeśli chodzi o moją radę: skup się na tych przedmiotach, które Cię interesują i z którymi wiążesz przyszłość. ![]() --- Nie mogę uwierzyć, że już kończę powtórki z wosu. ![]() Jesteście ze mnie dumne? ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-04-25 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja muszę skończyć politykę, ale to zrobię dziś i zostaną mi organizacje międzynarodowe ![]() Ja jestem z Ciebie dumna ;* Muszę jutro kalkulator oddać w szkole, bo jutro idę ostatni raz ![]()
![]() |
#3440 | |
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18823954]jo tam , nie wiadomo czy się dostanę. za późno się obudziłam, bo mogłam się przyłożyć do matmy R ;<.
głupie uczucie. idę się uczyć ;**[/QUOTE] Ja też czasami żałuję różnych decyzji, no ale może czasami lepiej po prostu nie myśleć o tym, żeby się nie dołować? ![]() Cytat:
![]() Żbicza duma mnie rozpiera, że nasz gatunek taki zorganizowany! ![]()
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
a świadectwo też się liczy jak się idzie na studia?
sorry za takie głupie pytania ![]()
#3442 | ||
Zakorzenienie
|
I narzekasz jeszcze?
![]() Ja miałam dzisiaj spacer godzinny na rolkach ![]() ![]() A ile razy się nawywalałam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wow, kalkulatory Wam dali? U nas się na wydrukowanie każdemu tablic rzucili ze dwa miesiace temu ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi też podobnie zawsze mówią, choć kiedyś kiedyś coś tam pobąkiwali o jakichś kierunkach, ale już im się chyba znudziło. Cytat:
![]() Mimo wszystko masz jeszcze czas, żeby sobie wszystko dokładnie przemyśleć i zdecydować się na coś. Bo ja w 2 klasie miałam zupełnie inne plany niż teraz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Da się tu zauważyć pewne maturalne skutki uboczne ![]() A ja czytam sobie streszczenia. Właśnie skończyłam 23 stronicowe streszczenie Wesela ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamy przynieść swoje kalkulatory(te co będziemy mieć na maturze z matmy) do środy, żeby zdążyli sprawdzić czy jest to kalkulator prosty i nam dadzą na maturze ![]()
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tymczasem Kości wzywają, miłego dnia jutro;*
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Widząc Was to stwierdzam, że ja mam jakąś patologiczną babę od polaka, bo od września zdążyliśmy przerobić jedną lekturę tylko
![]() Nie wiem jak inne klasy.. Wiem, że Wy czytacie też we własnym zakresie przed maturą. Jak chodziłam do gim to w 2 miesiące mieliśmy z 3 lektury przerobione. Tęsknię za tamtą nauczycielką.. ![]() ![]()
#3447 |
Raczkowanie
|
Cześć.
Załamałam się po dzisiejszym dniu. Próbowałam uczyć się geografii i stwierdziałam, że byłam głupia wpisując sobie ten przedmiot na deklaracji maturalnej. Napisałam sobie arkursz z rozsz. i wyszło mi co prawda 60% (podobno jak na gegre, która jest prosta to słaby wynik) ale mam wrażenie, że na prawdziwej maturze polegne. A wy mnie z tymi streszczeniami też przerażacie nieźle-musze w końcu się wziąść za polski bo w końcu to pierwsza matura ![]() A macie może jakieś notatki ze zwrotami przydatnymi na list oficjlany z angola? to chyba było zażalenie i podanie jak sie nie myle. Mam wrażenie, że w tym roku włąsnie będzie oficjalny bo dawno nie było
![]() |
#3448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo socjologia, politologia, europeistyka - jak to mawia moja koleżanka, kierunki tzw. "płukanie czereśni". Pracy po tym po prostu nie ma.. bo jest za dużo specjalistów w tych branżach/dziedzinach. Poza tym, trzeba zwracać uwagę na to, jakich kierunków jest mało w szkołach prywatnych, bo np. szkoły prywatne kształcą MULTUM ludzi właśnie w kierunku : ekonomia, pedagogika, politologia, socjologia, rachunkowość i finanse, administracja. Kończą oni najczęściej licencjat na prywatnej uczelni, z dobrymi stopniami w indeksach i na egzaminach (bo wiadomo jak to jest ![]() ![]() ![]() ![]() No i nie mówię o dobrych szkołach prywatnych, typu SWPS (bo tam akurat jest zachowany odpowiedni poziom), mowię o szkołach typu Wyższa Szkoła Czegośtam w Pcimiu Dolnym. ja nie przykładałam się do tego, co uważałam za zbędne (PO, PP, religia, TI, ale z pierwszych czterech mam szóstki ![]() ![]() ogólnie mam względne oceny, ale nigdy na nie nie zwracałam uwagi. Ważne dla mnie było raczej to, co umiem naprawdę, a nie to,co nauczyciel oceni ![]() ![]() Cytat:
![]() I pies u sąsiadów tak ujadał ![]() ![]() w ogóle oni są nienormalni. Mieli jednego wilczura, stary już był, ciągle w kojcu siedział.. i od trzech (!!!) lat non stop ujadał, od rana do nocy, siedzieć się nie dało przy otwartym oknie w salonie (u mnie nie było słychać). Moi rodzice zwracali uwagę sąsiadom, prosili.. a tamci, że pies chory (no to jak chory i się męczy to trzeba uśpić.. albo do domu go zabrać, a nie trzymać w kojcu na podwórku i nie wypuszczać ![]() Pies ten zdechł, kupili drugiego wilczura ![]() i teraz ten ujada non stop (bo młody, chce się bawić, biegać, a oni go RAZ W TYGODNIU wypuszczają, w niedzielę ![]() i ostatnio mój tato znowu zwrócił uwagę sąsiadowi, powiedział, że u nas to bardzo słychać bo kojec jest z trzech stron ogrodzony blachą i cały hałas idzie nie w stronę domu sąsiadów, tylko akurat w naszą stronę ![]() ![]() ![]() i sąsiad wczoraj przyszedł przeprosić i powiedzieć, że kojec przed dom przeniesie ![]() inny sąsiad też ma owczarka niem. (i jamnika).. i te psy jakoś tak nie wyją. Ale inna sprawa, że tego drugiego sąsiada pies jest w nocy puszczony luzem. ja jestem z Ciebie bardzo dumna ![]() Cytat:
![]() ![]() mam wpisać :"nie podlega" ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- kamcia199, geografia wcale nie jest taka prosta. Moim zdaniem ![]() daj maila, podeśle Ci skany. chcesz tylko do formalnego?
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Martyna, o tych psach już kiedyś opowiadałaś.
![]() A z Twoją wypowiedzią odnośnie socjologii, europeistyki, itp. się nie zgadzam. Ja sama wybieram się na uksw na europeistykę/stosunki międzynarodowe (tak, zmiana planów) i chcę być po tym dziennikarką. Będę miała ogarnięte tematy dot. Europy, organizacji, itp. Także jak ktoś ma siłę przebicia, to da radę. Nie ma tak, że nie ma pracy i już. (chociaż faktem jest, że po takich kierunkach jak iberystyka, itp. praca będzie. bo jest niewiele uczelni, które taki kierunek oferują i niewiele miejsc do zajęcia. zgadzam się z tym, że im bardziej niebanalny kierunek, tym większa szansa na znalezienie pracy, ale też bez przesady.)
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
logiczne, ze jak masz pomysł na siebie i swoje życie to się przebijesz nawet po pedagogice czy socjologii. Poza tym, nie będziesz pracowała w zawodzie. Po dziennikarstwie można znaleźć pracę, ale też i samo w sobie dziennikarstwo w sumie chyba nie jest bardzo cenione. ale tak jak mówisz, skończysz europeistykę i chcesz się zajmować tą tematyką w dziennikarstwie, no i o to chodzi ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- UKSW to nie jest chyba uczelnia prywatna, tak poza tym ![]() a ja mówiłam o tych socjologiach, administracjach i politologiach na jakiś tam wyższych szkołach. wiadomo, nie można generalizować. ale szczerze sobie powiedzmy, że 90% ludzi, którzy kończą jakieś filozofie i politologie to nie ma co ze sobą później w życiu zrobić. Kariera w macu (autentycznie).
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. ![]() Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-04-25 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.