|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie, że moja szwagierka urodziła drugą córeczkę i nazwała ją Lidia. Bardzo się jej podobało, a zmiękczała Lidka. Jej mama, a moja teściowa tak jej robiła pranie mózgu, że to co za imię itp. że najładniejsze jest Ania, że po niecałym miesiącu od urodzenia poszli do urzędu i zmienili na Anna Też jestem zdania, że nikt nie powinien kwestionować wyboru imienia. |
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witam,
Ja już po zjeździe na uczelni. Wynudziłam się niesamowicie, bo nawet wykładowcom się nie chciało przygotować nic na zajęcia :/ Brzuszki wszystkie ślicznie rosną Mój też. Co do usg 3d/4d, to chyba nie ma gabinetu w którym zrobią tylko 3d lub tylko 4d. Zawsze robią komplet, włączając w to 2d. A ogólnie rzecz biorąc, to 3d=zdjęcia, a 4d=niby filmik (w zasadzie szybki pokaz slajdów, co wygląda jak filmik) majka59, kolorek faktycznie dość intensywny, ale ładny. Cytat:
elenka1, ja też w czwartek mam wizytę i usg ![]() Cytat:
Masakra. Choćby nie wiem jak nie podobało jej się imię, to nie miała prawa tak naciskać na rodziców. Mogę dać dziecku na imię Kunegunda i to będzie tylko i wyłącznie moja sprawa i moja odpowiedzialność, jeśli dziecko będzie z tego powodu nieszczęśliwe. Zresztą, Lidia, to bardzo ładne imię i nie rozumiem, czemu tak się teściowej nie podobało...Nie cierpię takiego zachowania. A najlepsze, ze moja teściowa też może chcieć mieć coś do powiedzenia... Moja mama też, ale już zapowiedziałam, że ona miała swoją szansę Wybierała imiona dla 3 dzieci i wystarczy. Jak chce jeszcze raz decydować, to niech się postara o kolejne |
||
|
|
|
#1893 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny można się przyłączyć
planowany termin porodu 30.10.2010
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
![]() ![]() ![]() UWAGA bede sie chwalic ![]() maz mnie obfotografowal z kazdej strony sobie mnie poogladacie.. 24 tydzien i 4 dzien czyli 25 3 kg na plusie![]() a to my Klusia i Kopytko ![]() (oczywiscie ja to Klusia a brzuszkowy Patryk to kopytko ) tak maz nas nazywa ![]() P.S. nie przejmujcie sie tlem przygotowujemy sie do remontu a nie chcialo mi sie bawic i go zmieniac
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
martucha84 ale masz super brzuszek! A figure masz super, tylko sam brzuszek rosnie. Sliczne fotki!
Isenia- witamy
|
|
|
|
#1896 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Mam na imie Marta(23). Termin porodu mam na 9.10.2010r. Czytam Was juz od długiego czasu. Pierwszy raz spodziewam sie dzieciaczka wiec milo posłuchać innych kobiet w ciazy, rozwiałyście wiele moich watpliwości.
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
No no no. Zaszalałaś
![]() Brzusio ŚLICZNY. A Ty trzymasz figurę, nie dziwię się, że nawet lekarz się zachwycił ![]() A te "przezwiska" mnie rozbawiły do łez ![]() Cytat:
Od razu widać, kto się orientuje w naszym wątkowym prawie Isenia, podaj jeszcze imię i wiek, to Cie Pomi dopisze do listy
|
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! ja 2 dni bez neta się męczyłam
Martucha fajny brzucholek, taki sterczący ![]() A tu przepis na te drożdżówy o które Nikuś i Szczęśliwa prosiły: http://www.wielkiezarcie.com/recipe12158.html pisałyście o tygodniach, moja ginka wpisuje dokładnie jak jest, czyli np. 21+5 dni , a w karcie zapisuje 21,5 Abz śliczny brzusio taki równiutki Pomi no jakoś te zielone ubranka takie słodkie zawsze są
|
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
Martucha-ale ty szczuplutka jestes tylko pozazdroscic,tylko brzuszek sliczniutko rosnie!Szczesciara jedna
witam nowe mamusie |
|
|
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny fajne brzuszki!!!! dzidziusie rosną jak na drożdżach
mój też i już zaczął się rozpychać! a tak się wystraszyłam bo siedzi sobie po lewej stronie i chyba zachciało mu się zmienić pozycję i jak zaczął się pchać, śmiesznie było, mama z TŻ-tem się uśmiała a ja przerażona że co on się tak pcha hihihi. A jeszcze co do imion, nic się nie przejmujcie bo jakby tak każdy na każdego patrzył to chyba byłyby 3 imiona dla wszystkich dzieci... ale to wkurzające, jak juz się mówi rodzinie jak chce się nazwać dziecko to raczej postanowione i po co głupie gadanie, że im się nie podoba... ehh tak już niestety jest. Miłego niedzielnego wieczoru!!!!
|
|
|
|
#1903 |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun - ale mi narobilas smaka na te buleczki, juz o niczym innym nie mysle....
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
wanilla tylko nie bij
![]() Straszne są te zachcianki, choćby się waliło, paliło to musisz zjeść to co sobie wymyśliłaś i koniec
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamuśki
![]() martucha84 - ale masz śliczny brzuszek No a poza tym jesteś bardzo szczuplutka. Ale Ci dobrze ![]() My dzisiaj byliśmy na małych zakupach w Częstochowie. Kupiłam sobie 2 fajne bluzeczki w Terranovie za niecałe 60zł. Jedna malinowa- na teraz... długo w niej nie pochodzę, ale bardzo mi się podobała. A druga luźniejsza - na lato z brzuszkiem ![]() Poza tym kupiłam też pierwsze ubranka Co prawda w Tesco - ale trafiłam na super promocję - komplet w kolorze bieli - nazwany wyprawką (pajacyk z długim rękawem, body z krótkim, czapeczka, skarpetki i łapki-niedrapki) - za całe 8,70 zł (wcześniej 29zł) ![]() ![]()
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
waniliaania2009 mszu 1985ewa majka59 angelikaw dziekuje
![]() Cytat:
a nasze przezwiska.. no tak bywa.. kusia i kopytko chociaz czasem ja jest pyzia a maz to klucha ale to rzadziej![]() Cytat:
|
|
|
#1907 |
|
Rozeznanie
|
martucha84 jestem pod wrazeniem, wygladasz pieknie i typowo "na chłopca"
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie,słyszałam że w ciąży poprawia się stan włosów i paznokci. Jeśli chodzi o paznokcie to zauważyłam że są mocniejsze i błyszczące a jeśli chodzi o włosy to niestety bez zmian: są łamliwe,zniszczone,ciężko je rozczesać... a jak jest u Was?
|
|
|
|
#1909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam przykladowe w ksiazeczce o ciazy ktora kupilam kiedys.. ale w internecie czy u ginekologa tez sa takie informacje. np u ginekologa sa ulotki itd w prasie dla kobiet w ciazy tez sa wskazowki tylko mi ciezko sie stosowac Cytat:
![]() ja tez dzis troche dokupilam ale mam zepsuty aparat i zdjec nie zrobie :/ wlasnie jak u Was ze stanem wyprawek? ja mam w sumie 6razy body krótki rękaw, ciepłe śpiszki, zwykłe śpioszki, kaftanik i chyba tyle. i to kropla w morzu potrzeb ;/ wozek przerabiany na spacerowke, nosidelko, fotelik, lozeczko mamy dostac od brata TŻ po jego maluszku Cytat:
![]() brzusio jeszcze ładniejszy ![]() heh a Ty tez jestes? ![]() Cytat:
nie wiem czy to przypadek czy nie ale slodkieee pukania musze sprobowac ![]() Cytat:
witaj!!! Cytat:
a z paznokciami lipa taka jak wczesniej :/
Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2010-04-25 o 21:17 |
||||||
|
|
|
#1910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(uroki rozjaśniania) szybciej napewno nie rosna bo widzę po odrostach.
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też wstawiłam do albumu zdjątko brzusia w 22 tygodniu i z dzisiejszego spacerku, myslę że już trochę podrósł
![]() Mi paznokcie się nie poprawiły, ale za to cera jest lepsza i włosy takiej jakieś fajne
|
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlopieco ![]() Cytat:
|
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
Chcialam Was nadrobic dziewuszki za caly weekend, ale ciezko
Wlasnie niedawno wpadlam do domu po calym weekendzie w gosciach we Wrocku i widze,ze nie proznowalyscie, choc chyba pocieszylyscie sie troche pierwszym sloneczkiem?Cytat:
! Moja fasolka ostatnio tez miala 10cm. Rosna te nasze bobasy Nam dzisiaj stuknal 18 tydzien! Ja niestety tez walcze z infekcjami. Najpierw byly streptokoki i dostawalam antybiotyki dozylnie w szpitalu. Teraz mam gronkowce, ale koagulozo-jakos-tam ujemne (bo sa jeszcze dodatnie i one sa gorsze). Uff, stresuje mnie to, bo bralam juz chyba ze 3 razy clotrimazol i wcale nie przechodzi. Sexu tez niet od dawna...![]() Jutro wizyta i usg mam nadzieje, ze bedzie ok. Fasolka sie kreci i rozpycha, wiec wiem, ze tam sie niezle bawi i mam nadzieje, ze rozwija sie dobrze. A wczoraj pierwszy raz mnie kopnela ![]() Milej nocy dla was i waszych Fasolek vel Fasolakow. (ja jutro powinnam wiedziec )
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Raczkowanie
|
Majka- wózek i brzusio- super, z akcentem jednak na brzuszek
![]() Martucha- nie moge się napatrzeć, Kopytko- extra !!! I ta twoja rudość... Mi dzisiaj znowu wyszła "okołowiśnia", zamiast rudego rydzka ... Ale to są konsekwencje domowych sposobów ![]() Isenia,
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra odważę się wstawić jedno tutaj
![]() zdjęcie z dzisiaj, 22 tydzień |
|
|
|
#1916 |
|
Rozeznanie
|
Ładny brzuszek
|
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Hej ..
witam po niedzieli.. My wczoraj bylismy za zakupkach i troszke sie ochodziłam, chciałm coś sobie na komunie kupić... Kupiłam taka tuniczko-sukienkę..bombkę z paskiem pod biustem i do tego bolerko... mysle ze będzie oki.... ![]() Brzuszek nie będzie tak rzucał się w oczy w tym stroju, a nie chce żeby mnie tam wszyscy wypytywali co i jak.... Po tym wczorajszym chodzeniu po sklepach tak mnie brzuch bolał że myślałam że padnę...jesscze musieliśmy do teściów wstąpić, bo dzwonili 3 razy za nami ledwo tam usiedziałm bo wiłąm się z bólu....![]() Teściówka jescze wpychała we mnie kiełbaske z grila, na którą zupełnie ochoty nie miałam..... Śmiać mi się chce z tej rodzinki..tam nie ma tajemnic (oprócz mojej )..taka kuzynka tża z Hiszpani zadzwoniła do swojej mamy, że pewno jest w ciąży, ale zeby nikomu nie mówić bo to nie potwierdzone, z resztą miałą problemy i nie chche krakać... Zajeżdzam do tesciów a ci wypadają z sensacją że anka w ciąży jest ![]() Ale ciiiii.... bo to tajemnica.... he...niezłą mi tajemnica skoro juz cała rodzina wie.... AAa. wstąpiliśmy wczoraj do znajomych którzy maja 9-miesięczna Emilkę...wypadało coś małej kupić.... i jak zobaczyąłm te wszystkie sukieneczki to juz zaczełąm planować następna dzidzie........ Jak synus skończy 2latka staramy się o dziewczynkę i to juz postanowione...... heh...jeszcze drógie sie nie urodziło a juz trzecie planujeZrobiłam jeszce wczoraj suuper zakup..kupiłam Dominisiowi taki komplecik do piaskownicy... Mały juz teraz siedzi i bawi się łopatką i grabkami ![]() gabisun. martucha ....brzuszki śliczne, ja jeszce nie mam ani jednego zdiecia brzuszka, za to z poprzedniej ciązy mam mnustwo zdięć ![]() To pochwale sie 9-miesięcznym brzuszkiem i świezo urodzonym Dominikiem
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
gdzie ten brzuszek?
Malutki taki![]() W piątek przyszła część moich zamówionych ciuszków ciążowych. Wreszcie mam spodnie, które mnie nie cisną O...maluch puka- chyba przypomina mi, że czas wstać od kompa i zabrać się do roboty
|
|
|
|
#1919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A imię na pewno jej się nie spodoba, bo będzie raczej niemieckie, anie polskie, więc ona na 100% nie powstrzyma się od komentarza. Isenia witaj Mamy podobny termin. Ja mam wg OM 31.10, a wg USG właśnie 30.10 Cytat:
A jaki masz tyłek! Szok! Laska! Cytat:
Cytat:
![]() Ale włosy zawsze bardzo mi się tłuściły i musiałam myć codziennie. Teraz myję co 3 dni i to tylko dlatego, że już są tak suche, że trudno mi się je układa. Chyba mogłabym co tydzień myć ![]() Cytat:
![]() Gibasun, jaki malutki twój brzusio, a Ty szczuplutka. Śliczny brzusio. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1920 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() WITAJ ![]() Cytat:
Faktycznie tak na chłopca he brzusio do przodu i dość szpiczasty ciekawe jak te zabobony się sprawdza u mnie- bo ja mam rozlany brzusio na boki.. niby na dziewuszke- OBY ![]() WITAMY ![]() Cytat:
Gabi- świetnie wygladasz. Szczuplutka jesteś i mało brzusia widać. aaneczka1984 - nio super, że zakupy się udały- a zdjęcie brzusia - śliczne, naprawde ladnie wygladałas w 9mcu... DOmiś, słodki maluszek ![]() ![]() My wczoraj byliśmy na wycieczce razem z teściami i mojego męza bratem i jego dziewczyną. Pojechaliśmy do czech do Janowiczek ślicznie tam wiosnę już widać.. górki, las- rewelacja.. dobry obiadek a potem deser.. MAdzia ledwo szła hehe - jak i reszta.ale było milutko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

to wasze dziecko nie innych 

Mój też.
Masakra. Choćby nie wiem jak nie podobało jej się imię, to nie miała prawa tak naciskać na rodziców. Mogę dać dziecku na imię Kunegunda i to będzie tylko i wyłącznie moja sprawa i moja odpowiedzialność, jeśli dziecko będzie z tego powodu nieszczęśliwe. Zresztą, Lidia, to bardzo ładne imię i nie rozumiem, czemu tak się teściowej nie podobało...
bedziesz miec swietna pamiątke