|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
czesc
Haniu super urlopik cie czeka |
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu: super, bardzo zazdroszczę, chociaż od siebie dodam, że mam jak ty. Zawsze jak mam jakiś wyjazd np teraz 16 maja nad morze polskie jadę - niby się powinnam cieszyć bo to okazja na odmianę od szarej codzienności, mały odpoczynek..ale z drugiej strony mnie skręca, że jadę bez męża.
Bardzo tego nie lubię. "Odpoczynek" od siebie może być fajny, ale tydzień to za długoo dla mnie ]Ad opalania: myślałam że ty zdecydowana przeciwniczka, filtry 50 i te sprawy
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżyjesz tęsknotę, będziesz miała zajęcie więc zaręczam Ci, że Ty będziesz tęskniła mniej niż mąż na miejscu ![]() Na pewno warto pojechać i ciesz się tym, ile osób Was jedzie ?
|
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak najbardziej wchodzi w grę![]() No ja właśnie jestem rozdarta wewnętrznie- bo z jednej strony super że jadę a z drugiej strony taki urlop bez męża to nie urlop ![]() Pierwszy raz rozstaniemy sie na dłużej niż 2 noce ![]() Mąż odkąd usłyszał ze wyjeżdżam non stop o tym mówi, już płacze że tęskni i że zwariuje przez ten tydzień ![]() Dziwne nie?!?! chłop to powinien się cieszyć ze baba z domu wyjeżdża -będzie można brudzić, pić , z kumplami mecze oglądać i zasuwać pizzę do oporu ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
A wiesz że nie wiem..pewnie ze 20 będzie ![]() Ja to nawet nie wiem z kim w pokoju będę spała...wszystkiego dowiem sie na miejscu
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mój Tżet po jednej nocy beze mnie już twierdzi, że stęsnił się, ja podobnie, a tydzień już w ogóle . Ale wszystko da się przeżyć, ja w zeszłym roku tydzień czasu byłam na urlopie sama, tzn. z koleżanką - ja tęskniłam ale mniej, on był na miejscu więc bardziej Ogólnie teraz wiem, że tydzień to jest do przeżycia
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy o tygodniu, a mój TŻ jedzie na 2
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakiego biura do Egiptu jedziecie??
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę prowadzić stopniowania tęsknoty ale jak się z kimś mieszka to jednak przywiązanie jest większe i człowiek bardziej to odczuwa. |
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony...milej się czeka na TŻ we wspólnym gniazdku. Ja zawsze wtedy śpię w męża piżamie
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu szybciutko ci czas zleci
![]() dziewczyny mam pytanie. Posiadam kartę euro 26 world. I teraz nie wiem czy w Polsce potrzebuje dodatkowego ubezpieczenia czy mogę chodzic do lekarze z ta kartą?? |
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak ostatnio, san&fun.
Cytat:
. Nawet nie chcę o tym myśleć co będzie jak TŻ pojedzie |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
z tego, co pamiętam, ta karta daje tylko ubezpieczenie NNW, więc do lekarza tak normalnie chyba nie. Najlepiej zadzwoń do swojej przychodni i się spytaj, powinni wiedzieć
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście w bardzo świeżym związku więc dla Was to czas totalnego zamroczenia.....motyle w brzuchy, w głowie wróbelki i te sprawy ![]() Dla Was to 16 dni to jak dla mnie miesiąc ![]() Ale cóż...musicie dać radę
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście sprząta to pobojowisko jak zbliża się mój powrót i nie muszę na to patrzeć ![]() Ja zauwazyłam, że pierwsze dwa dni rozłąki znoszę dobrze w miarę, zaczyna mnie skręcać w 3-4 dniu;] I zdecydowanie gorzej być tą stroną która zostaje w domu, też to przeszłam na własnej skórze. Dużooo gorzej. Jak ja jadę na trening to mam zajęte bite 8 godzin każdego dnia. Dużo szybciej leci czas. Ad spania to aktualnie śpię w koszulce Tżta, mimo, że z nim. Ukradłam mu:p bo mi chwilowo jakoś wygodniej, a koszulki "kusidełka-damskie" leżą w szufladzie. Tż się podoba więc nie ma problemu chyba. Miałam bardzo fajny weekend, mimo, że w szkole pół spędziłam. Kiedyś Wam pisałam, że zamierzam się spotkać z przyjaciólką znajomej, w ciemno, do pogadania, bo łapała stany depresyjne itp - w kontakcie cały czas jesteśmy, w sobote była w krakowie i strasznie chciała się zobaczyć ze mną. Przegadałyśmy 5 godzin. Cieszę się, fajna relacja. Tym bardziej, że zamierza kontynuować magisterkę w krakowie, przenieść się tutaj. W niedzielę po zajęciach za to Tż porwał mnie na obiad niespodziankę, dostałam kwiatka i poszliśmy potem na długi spacer pełen przytulania. W między czasie wpadliśmy na koktajl do "naszej" kawiarni. Super pogoda była, lubię takie dni.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się coś znaleźć w necie i nic nie mogę. I teraz nie wiem czy musze sie w PL ubezpieczyc czy nie. ech.. Chce isc na rehabilitację ręki i nie wiem czy ta karta to pokrywa czy nie. Jesli to tylko od nagłych wypadków to chyba raczej nie. |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.foster.org.pl/page.php?id...student-26euro tu mam pewne info, ale nie wiem dalej czy potrzebuje dodatkowego ubezpieczenia czy nie.
![]() eee chyba zadzwonie do NFZ w takim razie |
|
|
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo do lekarza pewnie tez na te karte w PL nie pójdę ![]() dobra ide poszukac numeru i zadzwonie. |
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W sumie płacimy tyle ile było 2 lata temu za 2 tygodnie w odrobinę gorszym hotelu. Nam cena odpowiada ![]() Zwariuję przez te 16 dni. Do tej pory nie możemy sobie tego uświadomić jak to 16 dni bez siebie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0 801-400-820 Ja co prawda kart Euro nie sprzedaje ale z tego co wiem musisz sie ubezpieczyć. To nie jest typowe ubezpieczenie zdrowotne...nie płacisz przeciez składki do ZUSu
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie własnie tak wydaje. Ze jedynie w nagłych przypadkach za granica i w NNW w Pl ta karta jest przydatna. ale zadzwonię pod ten numer co podałas.
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale w sumie nie dziwne..jak sie ma fajne układy z żoną to nie potrzeba wolnej chaty .Mój piwko, pizzę i meczyk spokojnie może uskuteczniać ze mną albo z kumplami jak w domu jestem
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mi jakoś te dni szybko przelatują, jutro TŻ wraca. O dziwo, nie tęskniłam tak strasznie, chyba lubię pobyć trochę we własnym towarzystwie ![]() Oprócz tego mam wiosennego doła z różnych powodów. Wracam do pracy. |
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..to istniej coś takiego gdy słońce świeci i wszystko zaczyna pięknie kwitnąć
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Dorinko zdjęcie nie było z rana tylko z piątku popołudniu ![]() Haniu fajny wyjazd Ci się szykuje ale trochę lipa, że bez męża. Ja weekend miałam kiepski, bo przysiadłam nad magisterką, ale dzięki temu w długi weekend będę mogła się pobyczyć z TZ
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma to jak swoje własne fajne towarzystwo, zawsze tak mówię- że ja będąc sama się nie nudzę, nie rozumiem ludzi którzy się ze sobą nudzą ![]() jakiego doła ???? Cytat:
|
||
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie,w zasadzie mój też ![]() Chociaż piwko pije rzadko, chyba, że z żoną Redsa czy coś. Kiedyś lubił piwo, potem się przestawił na wino (dzięki mnie:P), ale ogólnie alkoholu mało spożywamy raczej, chyba, że w towarzystwie. Ale jeśli chodzi o Tż to on jest rodzinny raczej (nie znaczy to że wisimy na sobie, raczej, że nie jest typem faceta który szuka okazji jak uciec z domu, do kumpli czy gdzieś - wyjątkiem jest jego ukochana - piłka), no i lubi się przytulać, no to z kim jak żony nie ma?:P I też dziwne, oboje tak mamy: nie umiemy zasnąć bez siebie, w pustym pokoju/łóżku. To też jest pewnie trochę dlatego, ze w zasadzie nigdy nie mieszkaliśmy sami, nie mieliśmy własnego pokoju - w domach rodzinnych z rodzeństwem. Więc w zasadzie jesteśmy przyzwyczajeni że w pokoju gdzie śpimy jest ktoś jeszcze. Pewnie dlatego tak.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

]

:rolleyes :

.
..to istniej coś takiego gdy słońce świeci i wszystko zaczyna pięknie kwitnąć