Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 13:17   #4321
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hd jaki masz podgrzewacz? Akurat wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad podgrzewaczami i sterylizatorami. Będę chyba używać butelek i smoczków Mam i zastanawiam się do jakiego podgrzewacza się nadają? Wstępnie myślałam o Avent, ale własnie nie wiem, czy pasują do niego też butelki innych firm.
mam LOVI
Załącznik 3061450

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:19   #4322
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
B
Zdjecia ze wczoraj. 29 tydz 4 dz.
Wow ale wielki.Chyba z 5 razy większy od mojego

Z tymi porodami to się tak nie wybierajcie szybko.W końcu tam majówki rodzą w kwietniu,a czerwcowe jeszcze w dwupakach. Wy możecie się zacząć bać w czerwcu-lipcu Gorzej z Alguien i mną,bo my czerwcowe to już można trząść portkami

A ja dzisiaj od rana mam straszny katar i nie chce przejść Co za złośliwość-ładna pogoda na dworze,z domu nie wychodzę praktycznie,a się przeziębiłam.Wszystko przez to,że w nocy TŻ zagarnął kołdrę i chyba mnie trochę owiało On to ma zdolności w tej kwestii.Kołdra 220 x 200cm a i tak potrafi całą zabrać
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:22   #4323
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

zaczne od smsa od zuziuni

"hej leze leze leze, leki i kroplowki a tak wiecej nic sie nie dzieje. moze jutro jak wyniki beda ok zaloza krazek ale nie wiem jeszcze. pozdrawiam"

z dzisiaj

"hej wieczorem twardnial mi brzuch wiec kroplowka. Wyniki posiewu w srode najwczesniej, jutro obciazenie glukoza. Na razie w miare sie czuje"

my wlasnie wrocilismy z zielonej nieco nam sie weekend przeciagnal kupilismy troche gratow dla malego wiec jestem spokojniejsza zaraz sie pochwale zdjeciami zdjecie wanienki z netu bo juz mi sie nie chce robic a oprucz tego kupilismy dwie paczki pieluch i 10szt pieluszek tetrowych 3 pary bodow frotte na jesien roz 68 i 3 pary bodow na dlugi rekawek po 4zl szt w carefourze

Załącznik 3061440Załącznik 3061441Załącznik 3061442Załącznik 3061443Załącznik 3061444Załącznik 3061445Załącznik 3061446Załącznik 3061447Załącznik 3061448Załącznik 3061449
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:24   #4324
niezawsze
Zakorzenienie

Ja po glukozie juz. Bylo koszmarnie te 50g bylo ok, ale dzis 75g na sama mysl mnie mdli fuuuuuuuuuj i znow krew nie hciala leciec za drugim razem, rece mam jak narkoman. W nagrode za odwage kupilam sobie krazki cebulowe No a na 17 do kosmetyczki z tz jego pierwszy raz dzisiaj Pozniej jedziemy odebrac wyniki aby byly dobre tylko ja naprawde nie wyobrazam sobie ciazy bez slodyczy!

Siala, Basia
biedne wasze kotki, ale nastepnym razem foto zrobcie i wrzuccie cobysmy sie tez posmialy

Misiulka
super juz duza dzidzia.
Jakby mi gin powiedzial, ze moja mala ma sisiola to bym zeszla jak ja mam same ubranka dla dziewczynek

Idealne super brzusio i sluchaj dziewczyn i zrob cieniowane wloski

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:26   #4325
papeteria
Zakorzenienie

farminka u nas każde ma swoją pościel bo było to samo
anoxa super, że dała znać zuziunia
fajne zakupy
powiedz ile te rzeczy kosztowały? pieluchy, szczotka, wanienka etc....bo nie wiem czy zamawiac w sieci czy "na żywo "....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:26   #4326
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

"hej leze leze leze, leki i kroplowki a tak wiecej nic sie nie dzieje. moze jutro jak wyniki beda ok zaloza krazek ale nie wiem jeszcze. pozdrawiam"

z dzisiaj

"hej wieczorem twardnial mi brzuch wiec kroplowka. Wyniki posiewu w srode najwczesniej, jutro obciazenie glukoza. Na razie w miare sie czuje"

my wlasnie wrocilismy z zielonej nieco nam sie weekend przeciagnal kupilismy troche gratow dla malego wiec jestem spokojniejsza zaraz sie pochwale zdjeciami zdjecie wanienki z netu bo juz mi sie nie chce robic a oprucz tego kupilismy dwie paczki pieluch i 10szt pieluszek tetrowych 3 pary bodow frotte na jesien roz 68 i 3 pary bodow na dlugi rekawek po 4zl szt w carefourze

Załącznik 3061440Załącznik 3061441Załącznik 3061442Załącznik 3061443Załącznik 3061444Załącznik 3061445Załącznik 3061446Załącznik 3061447Załącznik 3061448Załącznik 3061449
trochę ? porządne zakupy !

Martwię sięo zuziunie ... musi uważać...

Stary 2010-04-26, 13:27   #4327
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Ułożyłam w szafce wszystkie ubranka maluszka.
Boże, ile tego jest ...

Ach, dzisiaj przyszła paczka z pieluszkami tetrowymi
Ja tez jak zaczelam ukladac to sie przerazilam, cala komoda zajeta, a w rekmaowicha lezy posciel, wlaze ja do szuflady w lozeczku
Susza sie ubranka i czekaja na prasowanie!

Cytat:
czesc dziewczyny

z dzisiaj

Fajne zakupy, podobne do moich
Ciekawe czy wszystko zdaze zalozyc

Za Zuzie by wszystko bylo oki:kciuk i:
C
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:27   #4328
papeteria
Zakorzenienie

niezawsze za glukoze dzielna dziewczynka z ciebie

Stary 2010-04-26, 13:28   #4329
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
no właśnie, ciekawe jak tam glukoza niezawsze

Stary 2010-04-26, 13:29   #4330
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim mamuskom!!!
Wszystkie brzuszki sa swietne.
Bylam wczoraj we Wroclawiu w poszukiwaniu wozka X-lander z nowej kolekcji. Najwiekszy wybor wozkow byl w Pasazu Grunwaldzkim i kolo Korony , ale jeszcze nie maja mojego modelu. Z tego wszystkiego rozbolala mnie glowa. Polozylam sie szybko spac i mam za swoje od 4 nie spie. Dzis taka ladna pogoda, a ja nie mam na nic ochoty. Migrena wraca, dzis jeszcze nie czuje sie dobrze. Wygladam jak narkoman.
Gdzie w pasażu Grunwadzkim i gdzie koło korony są wózki ???
Ja oglądałam w Askot'ach i sklepach Dziecko i tak się zastanawiałam, że taaaaki Wrocław duży a tak mało sklepów z wózkami ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:31   #4331
alutka78
Rozeznanie

Jesli ktos ma kontakt z ZUZIUNIA to prosze jej przekazac, ze trzymam za nia kciuki. Zycze duzo zdrowka.
Stary 2010-04-26, 13:36   #4332
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
a wloski pocieniuj! ja mam dlugosc mniej wiecej jak Ty, ale tył mam pocieniowny tak około 5 cm dół - duużo lżej wlosy wygladaja i naprawde fajnie sie ukladaja - a tez fryzjerce pol roku zajelo namowienie mnie na cieniowanie
a przod mam pocieniowany od wysokosci brody - zadowolona jestem ;]
mozesz sobie tez pasemka strzelić, a co! tak na wiosne
ja mam doslownie kilka takich na 5 włosków blond i kilka tez takich w kolorze czekolady - super refleksy na włosach dają!

ja mam z granulatem, ale takiego malego rogala do karmienia - nie tego dlugiego do spania
wg mnie super jest

co do zabiegów kosmetycznych to mi sie marzy pedikiure na stopki bo sama tez po woli nie daje rady z pumeksem :/
ale mysle, że poczekam jeszcze do wyplaty majowej i sobie zadfunduje u kosmetyczki - jak fikne stopami do gory na porodowce to niech choć ładne będą hahaha

POKAZ WLOSY!!!!!!!! Z boku z tyłu z przodu! Pokaz pokaz pokaz plissssss! Moze tez tak sobie zrobie! Pooookaz!

Ja nigdy pasemek nie mialam.. kiedys mi sie marzyly.. pomyslalam o odrostach.. i zrezygnowalam.. bo albo bym musiala odrosty chodzic farmowac, albo jakby mi sie nie podobaly to bym musiala znow czekac az pasemka odrosna same-a to juz tak szybko by nie bylo...

Hmm no to teraz moge miec problem jaka poduszke wziac.. w koncy wyjdzie ze wezme tansza-szyli ta bez kulek..

A co do kosmetycznki.. mmm pedicure.. mmm... fajnie tak se polezec. Chodzilam kiedys-wlasciwie zakladac klamry plastikowe na palce duze bo mi wrastaja paznokcie, i najczesniej jakis maly pedi byl do tego.. No ale to calkiem przyjemne nie bylo bo czyszczenie w okol paznokci tych duzychb wchodzacych bylo dosc bolesne:/ grryyy

Wiecie nawet mi sie marza pazurki takie , hmm akrylowe czy jak one sie nazywaja? No ale moje nie sa najgorsze, a po tych sztucznych to by napewno stan sie pogorszyl

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
idealneciało super juz masz ten brzus i włosy ładne
a co do rozstepow to smarujesz sie regularnie czy ci sie nie chce....wiem ze i mimo smarowania moga wyjsc ...ja mam takie z przed kilkunastu lat ale nowych poki co brak no ale smaruje az grubo dwa razy na dzien....co nie jest powiedziane ze i mi nowe nie wyjda ....
Najczesciej raz dziennie
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:37   #4333
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
farminka u nas każde ma swoją pościel bo było to samo
Taką opcję też przerabialiśmy,ale nie zdała egzaminu,bo TŻ jest przytulas i kończyło się tak,że jego kołdra leżała gdzieś w kącie łózka skopana,a on się wpychał pod moją

Cytat:
Fajne zakupy Te niebieskie spodenki widziałam w 5 10 15 i mi się bardzo podobały,ale takie chłopczykowe za bardzo były,więc w końcu nie wzięliśmy
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:40   #4334
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Gdzie w pasażu Grunwadzkim i gdzie koło korony są wózki ???
Ja oglądałam w Askot'ach i sklepach Dziecko i tak się zastanawiałam, że taaaaki Wrocław duży a tak mało sklepów z wózkami ...
W pasazu na samym dole jak zjedziesz schodami ruchomymi(kolo cukierni) to idziesz na lewo i po prawej stronie na samym koncu jest ten sklep. Jest tam wszystko dla dzieci.

Na Krzywoustego jest CH Mlyn i w tym ciagu jest sklep DZIECKO.

Pisalam dzis emaila do Xlandera z zapytaniem, gdzie we Wrocku sa ich wozki z najnowszej kolekcji. Dostalam juz odpowiedz: na Braniborskiej - ASKOT i w Astrze jest tez sklep z wozkami.
Poza tym w kazdej galerii handlowej sa sklepy z rzeczami i wozkami itp. Wczoraj dopadl mnie straszny bol glowy, wiec nie dalam rady wszystkiego obejsc.
Na ul. Krzyckiej jest tez jakis sklep z art dla dzieci.
Jestem rodowita wroclawianka, niestety wyprowadzilam sie 60 km od Wroclawia i jestem tam raz na dwa tyg czasem raz w miesiacu, to zalezy. Gdybym mieszkala tam dalej to pewnie wozek juz by byl.
Stary 2010-04-26, 13:41   #4335
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Taką opcję też przerabialiśmy,ale nie zdała egzaminu,bo TŻ jest przytulas i kończyło się tak,że jego kołdra leżała gdzieś w kącie łózka skopana,a on się wpychał pod moja
my też zasypiamy przytulajac sie ale potem kazde idzie pod swoja koldre a przed czasami ciazowymi tez jedna gdzies zawsze lezała

Stary 2010-04-26, 13:42   #4336
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że dobry
Nie mam porównania

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

kupiłam 30 tetrowych (bratowa mówiła, że przydają się do wszystkiego i to wcale nie będzie za mało)
i 3 flanelowe (kolorowe, do przytulania, czasem przykrycia w gorące dni)
Hehe na poczatku przeczytalam 30 flanelowych i sie przerazilam po co Ci tyle. Ja mam 2 flanelki i 14 tetrowych najwyzej dokupie

Cytat:

Cytat:
no właśnie, ciekawe jak tam glukoza niezawsze
Po 19 beda wyniki, napisze jak wroce do domku.

Anoxa super zakupy zaraz i moje wkleje.

Zuziunia biedna nasza w szpitalu lezec musi wspolczuje, ale najwazniejsze, ze ma stala opieke

Maciuś
Stary 2010-04-26, 13:45   #4337
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja mam za zelowane paznokcie u nog
Mysle by sobie cos zrobic z wloskami, musze grzywke obcicac...ale jakos...moj TZ chciabym bym znow byla ciemna, ale ja juz nie chce, sciagnelam swoje ukochane tipsy, mam takie twrde swoje paznokcie wiec niech sobie rosna
Mi tez sie dzis nic nie chce, mala kopie i jestem jaks zmeczona...nie wiem czemu...
Ja miałam u rąk tipsy do niedawna ale jakieś 2 tyg. temu je zdjęłam i teraz paznokcie znów są marne. Przed ciążą też takie były, jak kartka papieru. Ale rosną szybciej, to fakt. Też mam ochotę coś ze sobą zrobić ale mam teraz krótkie włoski, tak za ucho i muszę poczekać - pod koniec maja pójdę zrobić sobie baleyage, bo już będą spore odrosty a potem mam nadzieję zdążę pod koniec lipca jeszcze raz...

Cytat:
Myślę, ze do facetów w pewnym momencie dociera, że to tuż tuż sie stanie. Będzie dziecko itd.
Mój juz drugi raz, wczoraj powiedział, że już marzy o tym aby brzdąc był z nami, że już chcialby Go przytulić, dotknąć Jego rączki Kochany... a ja miałam łzy w oczach jak głupia

idealneciało masz piękną figurę!!! Brzuś jest śliczny a nie żaden obtłuszczony!! Może po prostu kup sobie jakieś typowo ciążowe ciuszki abyś się lepiej i bardziej kobieco czuła? Jakieś sukieneczki podkreślające brzuszek?
Jesli chodzi o włoski, to ja też bym je mocno pocieniowała, szczególnie przy twarzy bym pazurki zrobiła i jakieś wiosenne refleksy.
Do tego skoro Twój TŻ nie lubi makijażu, to zamiast podkladu kup sobie taki krem koloryzujący - kiedyś miało Vichy ale teraz nie mogę znaleść ale wiem, że Ziaja ma (ok. 20zł). Po nałożeniu skóra wygląda bardzo naturalnie i TŻ nawet nie zauważy, że coś na twarzy masz a będziesz odświeżona i śliczna I na pewno delikatny tusz na rzęsy! Może jakiś błyszczyk do ust? Albo naturalna pomadka jak nie lubisz.

Wiolek ja myślalam o tych samych co Ty podgrzewaczach ale nie wiem czy w koncu butelki aventu kupić a z tego co wiem to podgrzewacz avent nadaje sie tylko do butelek tej marki... daj znać co wybierzesz! hd też ma fajny

Cytat:
Ile sztuk zamawialas? Flanelowe tez sie kupuje czy tylko tetra wystarczy?
Moja siostra flanelek używała tylko do tego aby połozyć małą na tym bo były milusie ale nie używała ich jako pieluch. Jeśli chodzi o tetrowe - czy Wy zamierzacie dziecko w nich zawijać? Czy tylko tak do przytulenia itp.?

Cytat:
Wstępnie myślałam o Avent, ale własnie nie wiem, czy pasują do niego też butelki innych firm.
Z tego co się orientuje, to nie pasują tylko do butelek aventu.

Moja przyjaciółka wczoraj była z 2letnim synkiem i powiedziała mi żebym nie kupowala dużo butelek a już na pewno nie jednej marki, bo to dziecko wybierze co mu będzie odpowiadało. Jej synek wogóle nie chciał pić z TT, Canpola, Aventa... wybrał najzwyklejsze i najbardziej tradycyjne buteleczki NUKa... no i teraz nie wiem co. Moja siostra też ma NUKa.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:48   #4338
papeteria
Zakorzenienie

niezawsze koniecznie wklejaj zakupy
ja planuje kupic 20 tetrowych i 2 flanelki za rada szwagierek...
ale 30 to i pewnie duzo by nie bylo....

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Moja siostra flanelek używała tylko do tego aby połozyć małą na tym bo były milusie ale nie używała ich jako pieluch. Jeśli chodzi o tetrowe - czy Wy zamierzacie dziecko w nich zawijać? Czy tylko tak do przytulenia itp.?
jakby sie dziecku ulalo, do wanienki do przytulania etc......

Stary 2010-04-26, 13:49   #4339
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anoxa trzymam kciuki za zuziunię - żeby już wróciła do domku oczywiście jeszcze nie rozpakowana. Widzę, że zakupy bardzo udane
niezawsze dziękuje, słyszałam właśnie, że 50 w porównaniu do 75 to pryszcz ale jesteś dzielna zaraz jak będziesz miała wyniki to daj znać koniecznie

papeteria u nas też każdy ma swoją pościel

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:52   #4340
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mam pytanie
kupujecie podgrzewacze ?
bo ja od początku odrzucałam, że nie że po co a ostatnio moja mama mówi, że to podstawa, duża wygoda i wogóle ( co mnie zdziwiło bo np na elektryczny termometr zareagowała, że nie mam na co wydawac kasy i pierdoły wymyślam hehe )
i w sumie faktycznie jak tak sobie myśle, że jak będe w szkole i tż będzie karmił tym rozmrożonym mlekiem to jak on będzie sprawdzał czy ma dobrą temp ? i jeszcze to podgrzewanie w kąpieli wodnej bo nie można na palniku normalnie to chłopak by się mógł zamotac a tak to wstawia 3 minuty cyk i jest idealne.
a potem tak samo do obiadków ze słoika
tylko teraz nie wiem czy kupic z aventu za 100 ;/ http://www.allegro.pl/item999277308_...sloiczkow.html ( bo laktator biore jednak z aventu więc butelki pewnie też ) czy znalazłam coś takiego od razu ze sterylizatorem http://www.allegro.pl/item1000201704...atisy_wwa.html

i lepsza cena i pasuje do różnych butelek ale czy to nie będzie jakies bardziewie co podgrzewa wcale nie do takiej temp jak pisze albo się zaraz zepsuje ? co doradzacie ?
Wiolek - poczekaj, może będzie dobrze szło karmienie cycem i zupełnie ci się nie przyda. A jak coś, to nawet jak jeszcze będziesz w szpitalu, to TŻ zamówi z allegro. Przy normalnym karmieniu cycem to chyba za bardzo nie jest potrzebne.

Ja przy synu miałam podgrzewacz, bo on nie chciał cyca - tak go w szpitalu rozpuścili, tylko że on w inkubatorze leżał długo. Podgrzewacz był w użyciu 24h na dobę. Ja miałam niefirmowy i nic się nie zepsuło, potem "odziedziczyła" go koleżanka, a potem gdzieś dalej poszedł.
Stary 2010-04-26, 13:57   #4341
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mam pytanie
kupujecie podgrzewacze ?
ok ok juz nie krzycz!

Ja raczej nie kupuje w pierwszej tez nie mialam. Nawet nie wiem jak to dziala
Stary 2010-04-26, 13:58   #4342
olakola
Zadomowienie

Cytat:
wiolek ja laktator avent raczej wezme...a podgrzewacz nie myslałam jeszcze o tym
ja też chcę kupić laktator, ale elektryczny Medela - np. taki :
http://allegro.pl/item999712750_mede...ektryczny.html

ja mam słabe ręce - jak mam ugniatać przez 20 minut , to już wolę wydac 100 więcej i mieć komforcik
Stary 2010-04-26, 13:58   #4343
justynacz80
Rozeznanie

Niezawsze, najgorsze juz za Tobą. Teraz czekamy na wyniki i trzymamy kciuki
Jakie kupujecie buteki i smoczki. Sugerujecie się tym bisfenolem? Avent ma chyba z nim?
Hd fajny ten podgrzewacz i ma dobre opinie
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 13:59   #4344
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Wygladasz bardzo ladnie. Brzuszek jest swietny. Zawsze chcialam miec takie wlosy. Niestety musialam obciac. Musze je codziennie myc i ukladac. W szpitalu pewnie nie bede miala tego kiedy zrobic. Zaloze jakis czepek. Ha, Ha ,HA...
Ciesz sie z tego co masz.
Dlaczego musialas obciac?
Mi strasznie wypadaja.. ciezko nawet rozczesac mimo ze proste..
No a w pierwszej tez bardzo wypadalu, wiec podcielam bardzo duzo-potem oczywiscie zalowalam. A na koniec okazalo sie ze dalej wypadaly dopoki nie zmienilam szamponu.. A kurcze potem bylo mi zal wlosow.. Wogole wygladalm zle, bo jakos sie tak ukladaly dziwnie i do twarzy wiele kg dodawaly.. Teraz sie nie dam! -mam nadzieje..
Stary 2010-04-26, 14:00   #4345
alutka78
Rozeznanie

ola_k11 Ja nie zamierzam zawijac dzidzi w pieluchy. Beda mi potrzebne do przykrywania w upalne dni, do przytulania itp. Chyba, ze trzeba bedzie pieluszkowac. Zobaczymy.
Stary 2010-04-26, 14:01   #4346
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
tetrowych [/B](bratowa mówiła, że przydają się do wszystkiego i to wcale nie będzie za mało)
Są swietne do wycierania szyb i luster na sucho mi sie poprzednie rozeszły, nawet mąż bral do czyszczenia auta
Stary 2010-04-26, 14:05   #4347
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja własnie zjadlam obiadek, za 2h przyjedzie TZ z pracy...pojdziemy na spacerek u mnie w sloncu 28 stopni

Ja na poczatek kupilam 10 szt tetrowych, w razie czego dokupie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-26 o 14:10
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 14:10   #4348
olakola
Zadomowienie

alutka78 - w pasażu tam na dole są ale kurcze ciuszki, wózków nie pamiętam, chyba będę musiała się przejechać.
Do tego sklepu Dziecko w CH Mlyn też podjadę.

Na Braniborskiej jak byłam w tamtym tygodniu w sobotę to był 1 xLander, ten z wielkimi 3 kołami (taki dziwny), a w Astrze faktycznie mają kilka, ale tylko xLandery i TAKO. Ja nie chcę ani Tako, ani xLandera.
Mogę ci jeszcze polecić sklep Dziecko obok Factory Outlet - tam mają duży wybór, ale to zupełnie druga strona miasta.

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-04-26 o 14:11
Stary 2010-04-26, 14:16   #4349
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja też chcę kupić laktator, ale elektryczny Medela - np. taki :
http://allegro.pl/item999712750_mede...ektryczny.html

ja mam słabe ręce - jak mam ugniatać przez 20 minut , to już wolę wydac 100 więcej i mieć komforcik
Tez ten kupuje. Jak czytalam opinie to podobno najlepszy z elektrycznych przynajmniej.

Cytat:
Niezawsze, najgorsze juz za Tobą. Teraz czekamy na wyniki i trzymamy kciuki
Jakie kupujecie buteki i smoczki. Sugerujecie się tym bisfenolem? Avent ma chyba z nim?
Hd fajny ten podgrzewacz i ma dobre opinie
Niestety najgorsze to moze byc przede mna jak poczytalam w necie o zastrzykach z insuliny i pomiarach dziennych glukometrem to na sama mysl mi slabo :/ Oby tylko wyszly dobre wyniki.

Ja zwracalam uwage na BPA. W butlach maloktorych teraz jest jeszcze, zazwyczaj wszystkie maja BPA free a smoczki kupilam MAM bo tam na 100% nie ma BPA, ale wiem, ze jak dzidzia nie bedzie chciala ssac mi tego smoczka to bede musiala wyprobowac inne niestety.

Cytat:
Są swietne do wycierania szyb i luster na sucho mi sie poprzednie rozeszły, nawet mąż bral do czyszczenia auta
HEhehe dokladnie pieluchy tetrowe dobre na wszystko, pozniej sie przydadza a przy dzidzi to do ulewania na ramie, na przewijak, do wanienki do wszystkiego!

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Maciuś
Stary 2010-04-26, 14:17   #4350
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego musialas obciac?
Mi strasznie wypadaja.. ciezko nawet rozczesac mimo ze proste..
No a w pierwszej tez bardzo wypadalu, wiec podcielam bardzo duzo-potem oczywiscie zalowalam. A na koniec okazalo sie ze dalej wypadaly dopoki nie zmienilam szamponu.. A kurcze potem bylo mi zal wlosow.. Wogole wygladalm zle, bo jakos sie tak ukladaly dziwnie i do twarzy wiele kg dodawaly.. Teraz sie nie dam! -mam nadzieje..
Obcielam poniewaz strasznie mi wypadaly na tle stresu - to bylo jeszcze w liceum. Myslalam, ze jak bede czesciej je podcinac to sie wzmocnia. Niestety tak sie nie stalo. W zeszlym roku mialam slub i chcialam miec koczka no i na sile zapuszczalam.Po weselu zaraz obcielam. Teraz wygladam tak:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości