|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
malowanie się
czesc, mam pytanie, chcialabym umiec zadbac cerę i umiec ja malowac...moje kolezanki maluja sie..i nie maja zadnej krostki...tez bym tak chciala, ale mi zawsze cos wyskoczy..uzywam pudru czasem pod oczy i to wszystko bo nie mam o tym zielonego pojecia....policzki mam suche, strefa T zawsze tlusta...do tego jeszcze wagry na nosie....jak patrze na niektorych to oni albo nie maja zadnej krostki albo cos pomaga im to chowac??bylam raz u kosmetyczki, podobno dobra ale wziela ode mnie 70 zlo, 2 min powyciskala i jakies maseczki i to wszystko
help
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: malowanie się
hm wiesz ja mialam ten sam problem
od 2 lat nie uzywam zadmego pudru fluidu czy inego swinstwa fakt nie mam teraz problemow z tradzikiem na twarzy poza dniami na ktore nie mam wplywu polecam uzywanie dobrych kremow nawilzajacych lekkich np garniera a makijaz oczu jest nadal ladny jak masz ladna skore wpierw o nia zadbaj
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Tori**** miałam dokładnie taki sam problem, idz do kosmetyczki z pytaniem albo niech poprostu pani w drogerii poleci ci jakiś krem matujący i do tego podkład
ja polecam ci kosmetyki z serii Pharmaceris dla cery z trądzikiem firymy Erisa i do tego podkład l`oreal ideal balance dla cery mieszanej sam tego uzywam i jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
myślę podobnie jak izmonek chyba powinnaś używać kosmetyków pielęgnacyjnych,nie kolorowych typu podkład.dobrze oczyszczaj twarz(ja osobiście preferuję mleczka nawet do mojej mieszanej)a na pryszcze stosuj coś miejscowego,a jak cera sie poprawi to podkreślone oczka będą wyglądały super.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, ze moze i owszem niektóre kosmetyki dobrze ukrywają wszelkie niedoskonałosci, ale ja ich nie uzywam bo nie muszę, mi wogóle nie wychodzą pryszcze, no moze raz na jakis czas, coś tam pojedyńczego wyskoczy, najczęsciej to na nosie, nawet wągrów nie mam
Myślę ze to czy ktos ma pryszcze itp to tesz zależy od genów, bo moja mama tesz nie miała i ja nie mam A mój tata miał i mój brat tesz ma. A jeśli uzywasz pudru i fluidu, to pamietaj że musisz je dokładnie zmyć, bo takie specyfiki zatykają pory co powoduje powstawanie krost
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnaś używać dobrych żeli do mycia twarzy, ja osobiście polecam Ci Clean & Clear - głęboko oczyszczający krem do mycia twarzy (dla mnie świetny
) dobrych toników jest ich naprawde cała masa wiec na bank wybierzesz cos dla siebie Moge Ci polecic z Nivea Visage Young tonik jest świetny oraz z Dax Cosmetics Perfecta No problem Do tego jeśli masz świecącą strefe T to są do tego specjalne kremy Na to jakis lekki podkład który na kremie będzie Ci sie lepiej rozprowadzał Jesli nie zmatowisz sie do końca to mozesz zastosowac jeszcze delikatnie na to puder w kamieniu lub sypki
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze 2 razy w tygodniu polecam Ci zrobic peeling albo jakąs fajną maseczke
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

help

Myślę ze to czy ktos ma pryszcze itp to tesz zależy od genów, bo moja mama tesz nie miała i ja nie mam
) dobrych toników jest ich naprawde cała masa wiec na bank wybierzesz cos dla siebie
Moge Ci polecic z Nivea Visage Young tonik jest świetny oraz z Dax Cosmetics Perfecta No problem
Do tego jeśli masz świecącą strefe T to są do tego specjalne kremy