|
|
#1531 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
tak wiec, czy bole brzucha, krzyza, piersi, naleza do skutkow ubocznych minipigulek? ( mam implant, ale pytam o minipigulki poniewaz hormonalnie odpowiada on cerazette wlasnie ) dosc dlugo szukalam w googlach ale zbytnio niczego nie znalazlam?
bardzo prosze o odp ! |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-tabletek.html
|
|
#1533 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
oo dziekuje bardzo
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Dzisiaj dostałam swoją pierwszą receptę na tabletki na podstawie tylko wywiadu i cytologii. Wiem, że podczas brania tabletek powinno się robić raz na kilka miesięcy badania [m.in. krwi - skłonność do zakrzepicy itp]. Chciałam więc zapytać, jak dokładnie nazywają się te badania, ile kosztują i gdzie mogę się wybrać by je zrobić. Raczej zależy mi, żeby wszystko było w porządku, więc wolę mieć to pod kontrolą
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
spójrz np. tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...%E6+alat+aspat
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest też ogólny wątek o badaniach, poszukaj.
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki bardzo nakierowanie
|
|
#1538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1539 |
|
Przyczajenie
|
Czesc
mam takie pytanko szukalam jakis informacji na ten temat i nie udalo mi sie wiec chce tylko sie zapytac czy podczas wizyty u ginekologa chce zeby przepisal mi jakies tabletki anty. ale czy bedzie badal moje intymne miejsca czy tez nie ? dodam ze badanie cytologiczne mialam robione kilka miesiecy temu ... Dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzisz regularnie do tego lekarza? Ja rejestruję się do tego samego i jak przychodzę po tabsy to mnie się pyta czy ma mnie badać czy nie.
|
|
#1541 |
|
Przyczajenie
|
no nie chodze regularnie ostanio bylam jak mialam jakies problemy tylko.. a t jest moja pierwsza wizyta wlasnie po tabsy i ciekawi mnie to bardzo..
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
powinnaś być zbadana oraz powinnaś zrobić badania krwi.
|
#1543 |
|
Przyczajenie
|
Hej...
hmm..mam pytanie odnośnie brania tabletek antykoncepcyjnych..jak wiadomo powinno się je zacząć brać w 1 dniu krwawienia...ale zdarza się że dziewczyny zaczynaja brać je powiedzmy w środku cyklu...I jak to jest...ginekolog zapisuje tak jak mu się podoba, czy to np na własne żądanie takie coś...nie żebym chciała tak brać...ale zastanawiam się bo włąśnie jestem po miesiączce a w tym tyg ide do ginekologa by wkońcu zrobić cytologię itd zeby rozpocząć branie tabletek,...i zastanawiam się czy doktor może mi właśnie tak przepisać bo ja mam nieregularne miesiączki..?? czy to nie ma znaczenia? bo ostatnio przepisał mi nawet tabl. na wywołanie....I ciekawe czy każe mi je odrazu teraz brać czy poczekać czy to ma jakąś regułę?? Pomożcie... |
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorąc w środku cyklu należy pamiętać o tym, że wtedy zabezpieczenie jest dopiero od drugiego opakowania.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() Jestem już po jednym opakowaniu tabletek i kolejne powinnam zacząć brać w niedziele. Niestety, zostawiłam kupno kolejnego opakowania swojemu chłopakowi, który kompletnie o tym zapomniał. Apteka w której dostałam odpis, była zamknięta aż do dziś. Dzisiaj powinnam brać już 3 tabletke, ale nie jestem pewna co zrobić ?! P.S. Wiem, powinnam skonsultować się z ginekologiem. Dzwoniłam do niego, ale ma wyłączony telefon, chyba jest jeszcze na urlopie
|
|
|
|
#1547 |
|
Przyczajenie
|
ale co biorąc w środku cyklu to zabezpieczenie jest dopiero po drugim opakowaniu? bo ja czytalam zepo tygodniu brania...aa mi chyba to wszystko jedno bo mój chłopak i tak chce miesiac odczekać...
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, że jeżeli w trakcie 7 dniowej przerwy uprawialiście seks to możesz być w ciąży? i wszystko sobie rozregulowałaś... możesz brać dzisiaj, ale kiedy będziesz zabezpieczona to zagadka dziejowa... Cytat:
![]() 1dc - zabezpieczenie od razu 2-5 dc - zabezpieczenie po 7 dniach 6+ - zabezpieczenie od drugiego opakowania
|
|
#1549 |
|
Przyczajenie
|
Marwari, dziękuje. Właśnie się zastanawiam co to teraz będzie. Myślisz, że powinnam zacząć brać tabletki dzisiaj, czy przyjąć te wcześniejsze?
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, niezależnie kiedy zaczniesz zabezpieczenie będzie już po 7miu dniach prawidłowego stosowania tabletek, wyjątkiem jest qlaira przy tych pigułkach zabezpieczenie jest po 9ciu dniach.Pewnie zaraz ktoś mnie zjedzie, że wporwadzam w błąd i żeby nie było: wiem, co na ten temat mówi ulotka. |
|
|
|
|
#1551 |
|
Przyczajenie
|
Rozmawiałam z lekarzem i stwierdził, że zabezpieczona będe od początku kolejnego opakowania
A co z ciążą, to zobaczymy, chociaż uważa, że nie ma się czym martwić, a napewno warto być dobrej myśli, że nie będę
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1553 |
|
Przyczajenie
|
No to super.
Ślicznie dziękuje za info ;p ;* jutro ide do ginekologa to wszystko się okaże
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie znaczy, że ja również nie mam racji.Warunkiem działania pigułki jest jej wchłonięcie, po 3ech pigułkach jest w organiźmie wystarczająca ilość hormonów do zachamowania owulacji, więc po 7miu dniach prawidłowego stosowania pigułek nie dojdzie już do owulacji albo pojawi się w ciągu tych 7miu dni z dodatkowym zabezpieczeniem, a jak wiadomo po owulacji w ciąże już zajść nie można. Powie ci o tym prawie każdy lekarz, napisałam prawie, bo niektórzy lekarze mają swoje teorie, a jeszcze inni wogóle nie powinni być lekarzami. Ja sama też zaczynałam brać pigułki nie w 1wszy dzień okresu, właściwie to nie wiadomo w jaki dzień cyklu i lekarka powiedziała, że po 7miu dniach będę miała pełne zabezpieczenie, posłuchałam, w ciąże nie zaszłam: http://www.agnieszka.com.pl/antykonc...ia_pigulek.htm I jeszcze tu (3eci myślnik): http://forum.styl.fm/tabletki-antyko...tac.t16853.htm Edytowane przez nicko Czas edycji: 2010-05-06 o 11:26 |
|
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
hej! chcialabym sie was poradzić bo widzę, że macie doświadczenie.
chciałabym isć po srodki antykoncepcyjne do lerza- konkretnie po tabletki. Chciałabym je mieć dobrze dobrane i wiem, że trzeba zrobic różne badania do tego m.in cytologie. Czy lekarz wykona mi ją jesli jestem dziewicą? i czy jeśli mam chory brzuch- wrzody zołądka które moga w kazdej chwili powrocic to czy to dobry pomysł, żeby zartuwać jszcze brzuch tabletkami? czy może wybrac inną metodę? bylabym wdzięczna za odpowiedz
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie żartuj, nie szukałaś ani trochę...
gdybyś znalazła to znalazłabyś i wątek o cytologii i wątek o tym jakie badania należy zrobić.
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie
Zażyłam dzisiaj pierwszą tabletke Syndi - 35 o godzinie 12.. i ta godzina mi strasznie nie pasuje. czy mogę ja stopniowa zmienic np na 20? Prosze o odpowiedz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.