|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy tytuł w końcu nowy, tamten zaćmił nasze głowy => Zdolne PM 2011, cz.16
Skladniki na ciasto:
-maka 500 g ( w moim przepisie jest 250g zwyklej maki pszennej i 250g tak zwanej self-raising, ale ona chyba nie ma w Pl swojego odpowiednika, wiec moze z samej normalnej wyjdzie )-10g soli -5g drozdzy w torebce, albo 5g zwyklych drozdzy -325ml cieplej wody -troche oliwy z oliwek Wsypac do miski make, sol i drozdze z torebki (jesli uzywasz zwyklych drozdzy rozpusc je w cieplej wodzie i pozostaw na 10 min, a nastepnie wlej do miski), wlej wode i wszystko gniec przez ok. 10 min, az uzyskasz jednolita mase (nie dosypuj dodatkowej maki, nawet jesli ciasto wydaje ci sie za kleiste). Nastepnie miske lekko wysmaruj oliwa, wloz do niej ciasto i gniec je przez chwile az zostanie calkowicie pokryte oliwa. Miske pokryj folia i ustaw w cieplym miejscu az podwoi swoja objetosc (powinno to zajac przynajmniej godzine).Nagrzac piekarnik do 250 stopni, ciasto zagniesc kilka razy, podzielic na kawalki i rozwalkowac na cieniutko (ja robie kulki, a nastepnie ciasto rowalkowuje w powietrzu za pomoca rak na jedno-osobowe porcje, bo tak jest latwiej). Papier do pieczenia pokryc cienka warstwa maki, ulozyc na nim pizze, polozyc na nim co chcemy i wlozyc do rozgrzanego piekarnika na 10-12 minut ![]() Skladniki na sos pomidorowy: -puszka pomidorow (nie mylic z typowym koncentratem pomidorowym) -2 zabki czosnku -sol, pieprz, cukier Czosnek poktoic w drobniutka kostecze i podsmazyc na oliwie. Kiedy czosnek zacznie lekko brazowiec dodac pomidory i dusic je na malym ogniu przez 15 minut, czesto mieszajac. Doprawic pieprzem, sola i cukrem. Sos potraktowac blenderem, albo utrzec go widelcem. Pizza smakuje swietnie z samym sosem i odrobina sera, ale mozna polozyc na niej co kto lubi od owocow morza, przez pieczarki po szynke ![]() Cytat:
Zobaczymy najpierw jak nam wyjdzie, jak nie bedzie wstydu, to chyba na youtubie moglabym wrzucic ![]() Lece dziewczynki, bo musze malemu dac jesc, a do tego TZ zaraz z pracy wraca, wiec cos chce mu upichcic, moze te pizze, bo dawno nie robilam. |
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tytuł w końcu nowy, tamten zaćmił nasze głowy => Zdolne PM 2011, cz.16
no właśnie nie :/ przyszły jakieś akwizytory od TV i pytają się ile umowe już mamy z obecnej kablowki a on gada że 2 miesiące.. a ja się z niego śmiać zaczęłam że za 2 miesiące rok już będzie.. przez chwile się śmiał razem ze mną a po chwili dupnie obrażony i przestał się odzywać
przeprosiła i powiedziałam że przecież się z niego nie nabijam a ten nic.. ale jak on się ze mnie śmieje że głupote powiedziałam to jest dobrze |
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym dziś na basen pojechać ale nie wiem czy wypali...
Kto chętny ze mną jechać jakby co?:P
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiepsko to rozdzieliłaś
|
|
|
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to leć, pa![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może stań przed nim naga i jak nie zareaguje to żaden facet z niego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, ze wiem, że jeszcze najlepiej może mi pójść z angla
nie no tak szczerze.. zdaję sobie sprawę, że najprawdopodobniej tej matury nie zdam i teraz mam to gdzieś i tak idę do szkoły gdzie matura nie jest mi potrzebna Eh..
|
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam syncia 14-miesiecznego. Pozniej wam wiecej napisze. Pa
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 20 jedziemy Woda- o to fajnie |
|
|
|
|
#2620 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem po raz drugi
Cytat:
![]() Cytat:
za to tz pewnie aparta bedzie chcial ![]() Cytat:
Cytat:
my zamawialismy w lutym zeszlego roku Cytat:
meskie ego ![]() Cytat:
albo nie będzie nadążać ![]() Cytat:
my tez nigdzie nie wybieramy sie ![]() a jak tam film? ![]() Cytat:
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-04-26 o 18:07 |
||||||||
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć Wam stare PM ![]() widzę że tylko cytrynowe drzewo się o sweet upomniało, a reszcie na rękę ![]() siedzę na laptopie Tzta bo jest szybszy ![]() nadrobiłam Was, nic nowego nie załatwiłyście, a czas ucieka |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A panienka coś załatwiła?
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
moj brat ma 3 tygodniowego
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- PS dzieki za przepis |
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no już gotowa jestem
|
|
|
|
|
#2625 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak to nie? my w pt rezerwujemy sale-historyczne wydarzenie
|
||||||
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ino wczoraj ![]() jasne, że załatwiła tzn ja tak zamotałam Tżtowi w głowie, że w końcu sam stwierdził, że musimy jechać |
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
to z Puchatkiem to ręcznik jakby co
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z biegania a raczej marszobiegunogi w du...mi wlaza,trza coz pozrec M. jeszcze w pracy i czekam z radnosna nowina,ze w pt jedziemy na sale |
|
|
|
#2629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niedobry Cytat:
kolejna mamusia a myśmy mieli ale maszyny przyjadą nowe i trzeba siedzibę zmienić ![]() Film spoko - co prawda to nie "epoka lodowcowa" czy "shrek" ale trochę się pośmialiśmy. I zastanawiamy się z Tż czy twórców nie zaskarżyć o kradzież wizerunku naszej kici ![]() Ty się odczep od mego dziewictwa
|
|||
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to jadyymy ![]() Cytat:
no własnie się zastanawiałam co to myślałam, że na tygrysku chcesz do mnie skoczyć |
||
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co studiujesz? bo ja tez w olsztynie na uwm?T'ai ale coraz bliżej dobrze, że nie śląsk |
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
czemu się śmiejesz??
![]() Cytat:
Cytat:
ja też mam prawie 23 lata, a TŻ też mniej więcej w tym samym wieku |
||
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

)

Kto chętny ze mną jechać jakby co?:P

nie no tak szczerze.. zdaję sobie sprawę, że najprawdopodobniej tej matury nie zdam i teraz mam to gdzieś i tak idę do szkoły gdzie matura nie jest mi potrzebna 

i każdy ma swoje spostrzeżenia jakie doświadczenia
za to tz pewnie aparta bedzie chcial 
meskie ego 
nooo
bo jest szybszy