![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzamy sie po ciąży/-ach
Cytat:
![]()
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-25 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() No genialne po prostu ![]() Wital Ela, będziemy śledzić Twoje postępy i Cię wspierać ![]() Tasia może też nam powiesz, jak masz na imie? U mnie dzisiaj zastój, nie spadło ani grama, no ale pocieszam się, ze jutro będzie lepiej. I trochę za mało dzisiaj wody wypiłam, a za dużo kawy. W sumie wszystko przez gości, ale i tak należą mi się baty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez takie połączenie trawimy to nieporównywalnie dłużej przed wojną jeśli kelner podał w restauracji połączenie pomidora z ogórkiem, leciał z hukiem z pracy razem z kucharzem ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a poza tym WITAM WSZYSTKIE NOWE KOBIETKI u mnie mega radość : -2 kg ![]() yupppppiiii wooohooo !!!!!!! zjeździłam sie na rowerze w weekend, nie skusiłam niczym i jestem mega mega mega zadowolona ![]() teraz marze o kolejnych 2 kg, żeby wreszcie przekroczyć próg 7 z przodu i wejść na choćby 69,9.....kg
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadziałało to na mnie jak kop w tyłek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
u mnie mega radość : -2 kg ![]() yupppppiiii wooohooo !!!!!!! zjeździłam sie na rowerze w weekend, nie skusiłam niczym i jestem mega mega mega zadowolona ![]() teraz marze o kolejnych 2 kg, żeby wreszcie przekroczyć próg 7 z przodu i wejść na choćby 69,9.....kg[/QUOTE] ****** moje gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie sie zwzięłam, pochłaniam tony sałaty i pomidorów zakrapiane cytryną zero słodkiego, zero gazowanego cierpie, ale jak tylko burknie mi brzuch, jem marchwke, jajko na twardo, mix z sałatą, jabłko właściwie wychodzi że jem nawet 7 razy dziennie pije hektolitry wody z cytryną i herbat -zielonej i czerwonej i od 4 dni codziennie 2 h roweru, codziennie seks ![]() co jest rewolucją , bo do tej pory był seks i bieganie po biurze jako maksymalny wysiłek ewentualnie po sklepach i z auta na dworce wszelakie sama siebie kopnęłam, ![]() i tak- w maju mam mega ważne imprezy, mam urodziny i powiedziałam sobie, że tym razem chce móc spojrzeć aparatowi prosto w gębę i nie krzyczeć "nieeee, mi nie róbcie zdjęcia" z dnia na dzień nie schudne, ale mając przed sobą np 3 tyg czy miesiąc, staram sie rozplanować ************************* ************************* ********************** ale... powiem Wam szczerze i z bólem serca... NIC NIE WIDAĆ I NIC NIE CZUJE tych -4 kg , które odeszły.. ![]()
nawrócony zakupoholizm w ramach odkurzonej kobiecości ![]() Edytowane przez patricia13 Czas edycji: 2010-04-26 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() Mi od 3 dni waga stoi w miejscu, ale niczym sie nie przejmuje, bo wiem że pozniej prawdopodobnie naraz mi zleci kilogram caly w 2-3 dni. Patrycja ja tez marze o moich 2 kg w dol, bo wtedy z kolei zobacze pierwszy raz od 1,5 roku "5" z przodu ![]() ![]() Witajcie nowe dziewczynki, samych sukcesow ![]() Patricia zapomnialam Ci powiedziec, ze owa kolezanka o ktorej obie pisalysmy wczesniej ma napisane juz 3300 postow, a konto zalozyla w styczniu ![]() ![]()
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2010-04-26 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Mam na imie Ewa
![]() Dzis rano sie wazylam i ciagle 59kg ![]() ![]() Polega ona na tym ze jesz 3 posilki dziennie sniadanie: 2tosty z maslem i szklanka mleka obiad: 2 tosty z maslem i szklanka mleka kolacja: 2 tosty z maslem i szklanka mleka Za kazdym razem tosty musza byc pokrojone na maluskie kawaleczki,kwadraciki i jesc powoli. Do tego ok 1.5 litra wody dziennie.I nie jesc wogole po 18.00,wiec kolacja musi byc najpozniej o 17.00. Ja nie lubie samego mleka ,wiec pilam herbate z mlekiem ![]() Naprawde dziala a co najlepsze sa najwazniejsze skladniki dla organizmu:chleb,mleko,mas lo,i woda.Mozna zastosowac ta dietke z miesiac i efekty gwarantowane.Ja ja stosowalam ale mnie zmeczyla wiec zrobilam przerwe. Postanowilam ja zastosowac ponownie od dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Tasia.... z całym szacunkiem do tego dietetyka... ta dieta jest beznadziejna!!
![]() ![]()
![]() |
#70 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rajuuuuu.. o takiej diecie to ja jeszcze nie słyszałam dziwne jak dla mnie, bo tosty z masłem są dla mnie zaprzeczeniem odchudzania, ale jeśli na kogoś działa, to widocznie jest to jakiś sposób poza tym to jakieś zamulanie brzucha i monotonne musi być strasznie.. nie dziwie sie, że trudno wytrzymać zastanawia mnie, jak to ma działać, ale nie potępiam , bo każdy zna siebie i swój organizm i wie, co pomoże w odchudzaniu i co jest skuteczne, trzymam kciuki żebyś wytrzymała ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
och, 5 z przodu... to ja sobie moge tylko pomarzyć..już lat nie zlicze, kiedy taką cyfre na wadze widziałam ostatni raz...szczęściara z Ciebie a co do naszego eks wątku..dla mnie to wygląda tak, chociaż nie wczytywałam sie ponownie , żeby to potwierdzić, że była sobie grupa, którą rozbiła osoba, która nie chciała w niej być, niby tak z doskoku z boczku a efekt taki, że grupe zdominowała i sama ze sobą pisze... rozumiem, że każdy odchudza sie na swój sposób ona akurat ma w swojej diecie ten cukier , serniczki i inne cudeńka ale nie da sie wspierać kogoś przez opisywanie codziennie, jakie to sie upiekło smakołyki i co to sie jadło ja zanim sie wziełam za siebie, napisałam maila do każdego członka z mojej rodziny z prośbą o wsparcie siostra, mąż,córka, nawet moja mama (mimo że na odległość) wiedzą, że mają mi nie wspominać o nowościach typu nowe słodycze czy dania w knajpie, nie prosić mnie, żebym kupiła coś slodkiego po drodze do domu, bo musze wówczas stanąc przed regałem pełnym moich ukochanych słodyczy i moge sie skusić, nie prosić o desery(bo ja im pichce w domu) i nie proponować zamawiania jedzenia na telefon w rodzinie i wśród znajomych tylko ja sie odchudzam, więc żeby było mi raźniej, wchodze sobie na wizaż a na wizażu zamiast wsparcia czytam o serniku..wrrrr wkurza mnie takie pałowanie na wizażu diet typu kopenhaska czy innych ostrych w sposobie oczywiście jeśli jakaś 15-tka chce sie odchudzać anorektycznie, to niech ją zbesztają, może to do niej trafi ale jeśli ja mając już swój wiek, ciąże za sobą, znając swój organizm i mając już jakieś próby odchudzania za sobą, chce sie odchudzać tak, by było to skuteczne, to besztanie mnie w dodatku przez kogoś, kto nie wkłada wysiłku w swoją dietę, jest dla mnie irytujące i jak mi napisała w momencie mojego entuzjazmu i zaczynania od nowa "daruj sobie" to sobie wątek odpuściłam nie należe do osób wpływowych i mam swoje zdanie, ale takie coś w połączeniu z problemami w życiu realnym wywiało moją motywację
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Wiem jest ciezko stosowac ta diete ale jej sie nie stosuje dlugo.Pare tygodni gora miesiac.Chodzi o to zeby oczyscic troche organizm,ale jesli ktos do tego zazyczy troche owocow to mysle ze nic nie szkodzi.Mozna tez pic witaminy w kapsulkach.Jestem przeciwna odchudzaniu sie dzieki roznym pigulka,bo jako chemik wiem o skutkach ubocznych nawet nie winnych tabletek i o tym wogole sie nie mowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
witam!!!
Pisalam wczoraj , ze napisze wam ile waze jak mi sie okres skonczy, jeszcze sie dokladnie nie skonczyl ale rano wazylam dokladnie 61,9!!! I juz popelnilam wszystkie mozliwe bledy zywieniowe : na sniadanie zjadlam krokieta i miesem i kapusta ( tesciowa przywiozla ) ![]() potem 2 kostki czekolady i oczywiscie kawa ![]() Co do diety tostowej to jak dla mnie monotonia i ja osobiscie bym jej nie stosowala tym bardziej ze mam lekka anemie i migreny takze odpada , i wg.mnie efekt jojo gwarantowany. A tak wogole dziewczyny jak znalezc motywacje aby schudnac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Ja już po ćwiczeniach
![]() ![]() Powiem Wam, że niby waga mi stoi w miejscu, ale po ubraniach widzę, że musiało coś spaść jednak, bo spodnie wiszą ![]() Witaj Ewa. Kurcze ja też Cie prosze, nie stosuj tej diety! Natalia ma rację, to koszmar jakiś, a po skończeniu będziesz miała efekt jojo murowany! Bo nie można całe życie jeść tostów i mleka! A jak wprowadzisz potem coś nowego do swojego jadłospisu, to organizm sfiksuje. Poza tym, przy dzieciach musimy mieć energię jednak, a skąd ją mieć jak nie z warzyw i owoców? Lepiej naprawdę się zmobilizować i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Mysle ze moge sprobowac ta diete!Tylo sniadanie i kolacje.Obiad zrobie normalny(warzywa owoce itd)sama zdrowa zywnosc nic smazonego aha i robione na parze i lekko nie dogotowane wazywa nie traca witamin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cukier brązowy chyba zamiast zwykłego, serek wiejski z cynamonem itd ale to nie zmienia faktu, że choćby to była dietetyczna czekolada to i tak jest czekolada- mam na myśli motywacje i świadomość, że ktoś je czekolade, chudnie a ja przykładowo jade na sałacie i stoje a z rodziną mam podwójnie trudno, bo mąż lubi dobrze zjeść, codziennie lubi coś słodkiego przekąsić i nie planuje żadnego odchudzania, tak mu dobrze moja córka jest szczuplutka i czego by nie zjadła, nie ma wpływu na jej wage( chwała Panu, będzie miała lżej w życiu pod tym względem) a moja siostra, która jest praktycznie codziennie u nas, w ogóle nie przejmuje się wagą, ma nadwage ale nie chce sie odchudzać, nie czuje takiej potrzeby i co chwile ma ochote na jedzenie " coś bym dobrego zjadła" - słyze średnio 5 razy dziennie... i jak ja biedna mam sie z nimi odchudzać? stąd mój apel do nich o unikanie tematu jedzenia, wystarczy że im gotuje
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
W takim razie Ewcia trzymam kciuki, żeby Ci się udało
![]() I informuj nas na bieżąco o postępach w gubieniu zbędnych kilogramów ![]() Dzisiaj zauważyłam, że znika mi celulit na udach ![]() Czy to możliwe po zaledwie 3 tygodniach ćwiczeń i picia koszmarnej ilości wody?
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje gratulacje ![]() GRATULACJE ![]() Mnie też się marzy 6 z przodu,ale daleka droga jeszcze. ************************* *** A u mnie też spadek -0,4 co prawda ale i tak cieszy ![]()
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-26 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
miałam napisać wczoraj wieczorem coś o sobie, ale padłam na ryjek o 20 i już nie dałam rady.
Mam 25 lat, a mój synek 8 miesięcy. Jak zaszłam w ciążę ważyłam 57 kg, w dniu porodu 74 kg, a ze szpitala wychodziłam z 69 kg. Teraz ważę 61 kg i ciężko mi już zrzucić choć gram. Wciąż karmię jeszcze piersią, więc żadnych diet cud nie mam zamiaru stosować. Potrzebuję mobilizacji do ćwiczenia, oprócz mobilizacji bywa, że brak mi też czasu i siły, no ale postanowiłam, że muszę się wziąć w garść. Chciałabym ważyć 55 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Patricia a może jej chodziło o proteinowa dietę ducana, choć pewnie ją znasz? nie wiem co to za pomysł że słodycze odchudzają?
tasia dziwna ta dieta, czadowe słowo dietetytolog ![]() u mnie cały czas nic, waga stoi w miejscu cztery tygodnie 1 kilogram rzadko jadam słodycze i staram się nie jeść dużych porcji, staram się szczególnie nie wykluczać zbyt wielu rzeczy żeby potem się na nie nie rzucać zresztą zakaz jedzenia generuje wzrost apetytu ![]() gratuluję zrzuconych kg i powodzenia Edytowane przez seyla Czas edycji: 2010-04-26 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Dziwna czy nie dziwna ta dieta o ktorej slyszalam to ja nie wiem
![]() ![]() Patricia ja zachecilam mojego meza do wspolnego odchudzania ![]() ![]() ![]() Ja mysle,ze nam sie uda i kazda z nas osiagnie swoja wymazona sylwetke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE ![]() Mnie też się marzy 6 z przodu,ale daleka droga jeszcze. ************************* *** A u mnie też spadek -0,4 co prawda ale i tak cieszy ![]() dziękuje, dziękujęęęęę ale to dopiero początek, ważne żeby wytrwać ja mam 159 cm, wiec te 6 z przodu to i tak marny sukces.... ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
znam ogólnie , nie przemawia do mnie taki system diety ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
a na takiej diecie, jak ja, nie wytrzyma wiec już nie namawiam, bo wiem,jak sie skończy myśle, że to też kwestia motywacji cytryna..cholerka, myślałam że mi pomoże cytrynom mówimy papa
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, jak tam dzien mija?
U mnie powiem szczerze średnio, bo mam taki katar, że smaku nie czuję, małej też cieknie z nosa caly czas, a za oknem deszcz pada.. cóż.. nie może być zawsze wszystko super. Waga też mi stoi w miejscu juz 4 dzień, pomimo codziennych ćwiczeń i trzymanej diety. A tu złośliwie, jak było 62,2, tak jest nadal i ani o 100 gram w gore ani w dół ![]() Chciałam Wam jednak dac coś do poczytania, co czytalam na innym wątku, może to Wam rozjaśni również Wasze sytuacje. Buziaczki i miłego dnia ![]() ![]() A oto ten tekst: „W czasie prowadzenia kuracji odchudzającej często występuje zjawisko zatrzymania się spadku wagi, mimo przestrzegania diety i odpowiedniej aktywności fizycznej. Nazwano to stanem plateau. Jakie są przyczyny jego występowania i co należy robić w tej sytuacji - zapytaliśmy lek. med. Katarzynę Lech, specjalizującą się w leczeniu zaburzeń odżywiania. Pani doktor, skąd wziął się ten termin? Wywodzi się on z matematyki, fizyki, chemii i biologii. Posługuje się nim także psychologia, choć w każdej z tych dziedzin ma nieco inne znaczenie. W przypadku odchudzania stan plateau to nic innego, jak przerwa w chudnięciu lub przerwa w tyciu. Zrozumienie tego zjawiska i wyciągnięcie odpowiednich wniosków jest bardzo istotne dla osoby odchudzającej się. Czy stan plateau nie jest po prostu sygnałem ze strony organizmu, oznaczającym: „Stop, na razie wystarczy"? Owszem, tak też można to interpretować. Czas trwania stanu plateau potrzebny bywa organizmowi po to, aby mógł dostosować metabolizm do zmian w sposobie odżywiania i stylu życia. Im bardziej intensywne jest odchudzanie, tym szybciej można się spodziewać stanu plateau. Organizm daje znać, że odchudzanie przebiega za szybko. Jak na to zareagować? Nie rezygnując z wprowadzonych zmian w sposobie odżywiania należy poczekać spokojnie na dalsze chudnięcie. Stan plateau jest ze wszech miar korzystny dla organizmu nie tylko ze względu na metabolizm. Poprawia się wygląd skóry, a serce, układ krążenia i inne narządy przystosowują się do mniejszej masy ciała i zwiększonego wysiłku fizycznego. Jednak nie wszyscy otyli odchudzają się intensywnie. Może więc w ich przypadku wystąpienie stanu plateau przekazuje inną informację? Tak, jest grupa pacjentów, u których stan plateau sygnalizuje potrzebę dokonania zmian w dotychczasowym sposobie odchudzania, na przykład zwiększenia aktywności o 2 godziny tygodniowo i być może dalsze ograniczania kaloryczności posiłków. Jeśli takie zmiany zostaną wprowadzone, to po jakimś czasie rozpoczyna się kolejny etap chudnięcia. Kiedy jednak osoba odchudzająca się stosuje dietę bardzo niskokaloryczną i dochodzi do spowolnienia podstawowych procesów przemiany materii, to przy stanie plateau dalsze zmniejszanie ilości kalorii jest niewskazane. W tej sytuacji zaleca się coś przeciwnego - wprowadzenie nieco bardziej kalorycznych posiłków, a także niewielkie zwiększenie wysiłku fizycznego. Niektóre osoby wielokrotnie podejmują próby odchudzania i za każdym razem chudną, powiedzmy, 7,5 kg, a potem waga już ani drgnie. Dlaczego? Może to świadczyć o istnieniu głębszych przyczyn psychologicznych. Pewna moja pacjentka postanowiła osiągnąć wagę 60 kg i stać się kobietą atrakcyjną fizycznie. Aby zrealizować ten cel, musiała zmniejszyć ciężar ciała o 20 kg. Niestety, każda kolejna próba kończyła się stanem plateau po zrzuceniu 10 kg i więcej nie mogła schudnąć. Do rozwikłania tej „zagadki" doszłyśmy dopiero w trakcie psychoterapii. Okazało się, że wprawdzie bardzo chciała być szczupła, a tym samym atrakcyjna, ale jednocześnie w jej podświadomości ukryta była obawa przed zmianą sylwetki na bardziej atrakcyjną seksualnie, co pociągało za sobą nowe wyzwania życiowe. W jaki sposób osoba odchudzająca się może prawidłowo odczytać sygnały płynące z jej organizmu? Jest to łatwiejsze, gdy terapia prowadzona jest pod okiem specjalistów: lekarza, dietetyka, psychologa. Wtedy stan plateau staje się okazją do podsumowania dotychczasowego przebiegu terapii, ocenienia jej skuteczności i zaplanowania potrzebnych zmian. Kiedy osoba odchudzająca się wyciągnie odpowiednie wnioski i wcieli je w życie, nastąpi wznowienie procesu chudnięcia. Ten moment można przyspieszyć przeprowadzając 6-tygodniową kurację oczyszczającą. Opracowała pani doktor wykres graficzny obrazujący dynamiczny model chudnięcia i tycia. Wynika z niego, że istnieje związek pomiędzy stanem plateau a efektem jo-jo. Proszę zauważyć, że na tym wykresie stan plateau jest w samym środku. Powyżej znajduje się proces odchudzania, a poniżej proces tycia. Jeżeli osoba odchudzająca się nie wie, że stan plateau jest zjawiskiem fizjologicznym, korzystnym dla organizmu, to zahamowanie spadku wagi uważa za swoją porażkę, a dotychczasowy sposób terapii za nieskuteczny. Odrzuca więc to, co już osiągnęła, wraca do starych nawyków i zaczyna tyć. Może przybrać na wadze nawet więcej niż przed odchudzaniem. Czuje się przerażona, więc wznawia odchudzanie, ale już inną metodą. Po pewnym spadku wagi występuje stan plateau. Jeśli znów zostanie uznany za porażkę, rozpocznie się na nowo proces tycia, wystąpi efekt jo-jo itd. Namawiałabym więc wszystkie osoby odchudzające się, aby nie bały się przerwy w chudnięciu i dały swojemu organizmowi trochę czasu.” Źródło: Kwartalnik Super Linii, nr 02/2006
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Plateau...hmmm w takim razie ja juz tkwie w tym stanie caly miesiac
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem, podlamka ani grama mniej caly miesiac.Musze chyba jeszcz bardziej sie wziasc za siebie.I najlepsza dieta NJ(nie jesc). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Nie martw się Tasia, ja też miałam zastój ponad 3 tygodnie, a jak później ruszyło, to 2kg w kawalek ponad tydzien zeszlo
![]()
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Heh ide do sklepu po marchewke i jablka mam sokowirowke wiec bede robic codziennie soki.I bede jechac na 6tostach caly dzien.Bo mam wrazenie ze jak czegos nie zmienie to bedzie porazka i ten plateau nie odczepi sie od moich kg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
O tak, znam ten stan, kiedy waga nie spada
![]() Dzisiaj w końcu -0,2kg, pierwszy raz od 4 dni jakiś spadek ![]() Ale pewnie muszę się przygotować na kolejne kilka dni bez efektów.
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
U mnie wlasnie cos takiego sie pojawia coraz częściej... mialam te 3 tygodnie zastoju, pozniej 2kg w dol, teraz 4 dni znowu nic sie nie dzieje. Tak mi to wyglada, jakby moj organizm coraz zacieklej bronil tych kilogramow i nie chce ich oddac..
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
u mnie zastój, bo za mało się ruszam niestety. Synek chory, więc nawet na spacery nie chodzimy i jedyny mój ruch dzisiejszy to chodzenie z dzieckiem za rączki, bo On już śmigać zaczyna
![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Nie mi ruchu wystarcza przy dziecku.Moja corcia ma 2.5 i i zawsze przyniej mam ruch.A to na karmic ja, a to przygotowac obiad a to posprzatac,prania,prasowa nia .Na zakupy z mala z wozkiem i torbami.I znowu ona chce jesc a to pic a to do toalety.Ruchu mam dosc i do tego w soboty i niedziele pracuje a tam mam dopiero silownie jak wracam to padam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Co do słodkości Dukana i dietetycznych ciast one pewnie nie odchudzają, ale pewnie umniejszają wartośc grzechu
![]() Ja mój zastój tłumaczyłam sobie wpływem hormonów, czasem w czasie karmienia nie chudniemy organizm tak "chroni" laktację. Ja po córce schudłam nagle chyba po drugiej @ zupełnie bez odchudzania ładnych kilka kg, a potem się zatrułam cierpiałam tydzień i jeszcze dwa kg mi spadło chyba w nagrodę. Dziś 67,9 kg pokazała waga więc coś tam spadło. Przyszła druga @ po porodzie i teraz liczę na powtórkę z rozrywki. Córa miała ok 10 miesięcy a 8 maja najmłodszy tyle skończy ![]() ![]() Ruchu trochę mam przy moich pociechach, ale nie sądzę by wystarczył on do chudnięcia. Edytowane przez seyla Czas edycji: 2010-05-25 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.