Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 20:21   #211
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

"o kurcze! i nie grzeszyłaś? a jak ze mną będzie tak samo? "
Nie bój sie to tylko (tak wynika z forum) ja jestem takim ewenementem!
Co do hormonów to jakieś poł roku temu i niestety tez to zaczęłam podejrzewać!Może to niedoczynność tarczycy?Kurde, że tez ja zawsze muszę na coś chorować!

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2010-04-26 o 20:23
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:24   #212
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Greta83 Pokaż wiadomość

U mnie dziś na wadze 58,7(14dzień diety) mniej mnie o 7,3kg
kurcze jestem bardzo zadowolona ze az tak szybko to idzie
ja bym się bała że tak szybko zlatują mi kg, 1 kg / 2 dni to jest masakra. I mówię całkiem poważnie.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:25   #213
Greta83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
jakie masaże? możesz powiedzieć coś więcej? jak często ćwiczysz? kurcze bardzo szybko chudniesz
fakt szybko mi to idzie ale już kiedyś pisałam ze kiedyś tez sie odchudzałam i 5kg spadło mi bardzo szybko w pare dni.
ćwicze własciwie codziennie na basen sie staram 3razy w tyg,fitnes 4razy w tyg,biegam każdego dnia no i brzuszki tak ok 200dziennie.(zawsze dużo ćwiczyłam)
Na masaże chodze ujędrniające i wyszczuplajace.Wykupiłam sobie pakiecik i chodze co drugi dzień
Cel: 55kg
Greta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:26   #214
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
"o kurcze! i nie grzeszyłaś? a jak ze mną będzie tak samo? "
Nie bój sie to tylko (tak wynika z forum) ja jestem takim ewenementem!
Co do hormonów to jakieś poł roku temu i niestety tez to zaczęłam podejrzewać!Może to niedoczynność tarczycy?Kurde, że tez ja zawsze muszę na coś chorować!
skoro coś podejrzewasz to biegnij po skierowanie i do specjalisty idź. Z hormonami nie ma żartów.

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:27   #215
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
fakt szybko mi to idzie ale już kiedyś pisałam ze kiedyś tez sie odchudzałam i 5kg spadło mi bardzo szybko w pare dni.
pewnie też szybko wracają ?

Stary 2010-04-26, 20:28   #216
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
ćwicze własciwie codziennie na basen sie staram 3razy w tyg,fitnes 4razy w tyg,biegam każdego dnia no i brzuszki tak ok 200dziennie.(zawsze dużo ćwiczyłam)
Na masaże chodze ujędrniające i wyszczuplajace.Wykupiłam sobie pakiecik i chodze co drugi dzień
a nie jestes oslabiona przez to, mi jak poleci kilo z dnia na dzien, to chodze jak zoombi
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:32   #217
Greta83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
ja bym się bała że tak szybko zlatują mi kg, 1 kg / 2 dni to jest masakra. I mówię całkiem poważnie.
a ja sie nie boje bo chyba mam tak genetycznie
Moja mamuska zaczeła 21.04 i już ma mniej 4,5kg czyli też jej szybko idzie
Byłam w piatek na pobraniu krwi i wyniki mam dobre wiec chyba nie ma sie o co bać

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a nie jestes oslabiona przez to, mi jak poleci kilo z dnia na dzien, to chodze jak zoombi
no własnie nie Czuje sie bardzo dobrze.Nic mnie nie boli nie kreci mi sie w głowie mam mase energii
Dziewczyny moze jestem jakims cyborgiem heheh

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
pewnie też szybko wracają ?
Nie nie wracają
odchudzam sie drugi raz w życiu.Kiedyś przed wakacjami sie odchudzałam raczej z głupoty niż z potrzeby a teraz sie odchudzam bo mi po tabletkach przybyło pare nadprogramowych kg.
Nigdy nie miałąm problemów z waga
Stary 2010-04-26, 20:32   #218
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie nie boje bo chyba mam tak genetycznie
Moja mamuska zaczeła 21.04 i już ma mniej 4,5kg czyli też jej szybko idzie
Byłam w piatek na pobraniu krwi i wyniki mam dobre wiec chyba nie ma sie o co bać

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

no własnie nie Czuje sie bardzo dobrze.Nic mnie nie boli nie kreci mi sie w głowie mam mase energii
Dziewczyny moze jestem jakims cyborgiem heheh

hehe i do tego masakryczna chudzina - tez genetycznie, nic tylko
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:35   #219
martju
Raczkowanie

GG do martju

Greta83, a mogłabyś napisać jakiś swój przykładowy jadłospis? Bo zazdroszczę spadku wagi ach ach <3
Stary 2010-04-26, 20:36   #220
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Nie nie wracają
odchudzam sie drugi raz w życiu.Kiedyś przed wakacjami sie odchudzałam raczej z głupoty niż z potrzeby a teraz sie odchudzam bo mi po tabletkach przybyło pare nadprogramowych kg.
Nigdy nie miałąm problemów z waga
chudnij sobie chudnij ... na zdrowie

Stary 2010-04-26, 20:36   #221
Greta83
Raczkowanie

Cytat:
hehe i do tego masakryczna chudzina - tez genetycznie, nic tylko
nie uważam sie za masakryczna chudzine Emilko
Tak mam i już nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego ile ja jem)jadłam) i to jakich tuczacych rzeczy słodyczy,fastfoodów i nie tyje mam taka bardzo szybka przemiane materii i bardzo sie z tego ciesze
Stary 2010-04-26, 20:39   #222
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
Chce w III faze wejc w rozkwicie sezonu truskawkowego
9 kg chcesz zrzucic w miesiąc ?? fiu fiu ... nieźle

Stary 2010-04-26, 20:45   #223
Greta83
Raczkowanie

Cytat:
chudnij sobie chudnij ... na zdrowie
coś mi sie wydaje że chyba chyba to z przekasem napisałaś no ale trudno obiecałąm sobie ze nie bede zwracała uwagi na docinki typu jestes i tak za chuda..
Widze ze raczej nie jestem tu mile widziana bo nie dość ze jestem wysoka i dośc szczupła i sie oschudzam to jeszcze szybko mi tu idzie no cóż to nie ja mam z tym problem tylko najwyrazniej wy...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez martju Pokaż wiadomość
Greta83, a mogłabyś napisać jakiś swój przykładowy jadłospis? Bo zazdroszczę spadku wagi ach ach <3
na śniadanie najczęściej jem jajecznice z 3jajek (czasem ze szczypiorkiem),na drugie śniadanie serek wiejski albo jakiś jogurt(najczesciej do niego otręb dodaje)czasem tuńczyka całą puszke,na obiad to albo pierś z grilla albo jakaś rybka też z grila no i jakies sałatki,pomidorki czy brokułki (jak mam PW),na kolacje to robie sobie kanapki rozpustne najczasciej albo z wedlina albo z łososiem albo jajka sadzone z grilla
no i surimi cała paczke na dzień zjadam

Edytowane przez Greta83
Czas edycji: 2010-04-26 o 20:46
Stary 2010-04-26, 20:45   #224
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Czytuję was już jakiś czas, ale ujawnię wreszcie swoje wymiary Zaczynałam od 81 kg, wzrost 168 cm, po 5 dniach uderzeniówki waga spadła o 3 kg, wg doktorka miało być 2,2 kg Zrobiłam sobie test i wyszło, że powinnam osiągnąć wagę 63,6 kg, co by mnie w pełni satysfakcjonowało. Wg testu powinno to nastąpić do 20 sierpnia 2010.

Dzisiaj jestem pierwszy dzień na PW, niestety przed @, ale mam nadzieję, że nie będzie tragicznie. Chcę iść rytmem 5/5, zobaczymy jak będzie. Czy można po jakimś czasie zmienić np. na 1/1, jakie są wasze doświadczenia?

Wcześniej stosowałam dietę South Beach, schudłam 20 kg. Później sobie trochę odpuściłam, przybyło 4kg, ale teraz biorę się ostro za siebie

Pozdrawiam

P.S. Właśnie zrobiłam galaretkę z kurczaka, mniam! Ale musi stężeć, więc jutro będzie degustacja
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:46   #225
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
coś mi sie wydaje że chyba chyba to z przekasem napisałaś no ale trudno obiecałąm sobie ze nie bede zwracała uwagi na docinki typu jestes i tak za chuda..
Widze ze raczej nie jestem tu mile widziana bo nie dość ze jestem wysoka i dośc szczupła i sie oschudzam to jeszcze szybko mi tu idzie no cóż to nie ja mam z tym problem tylko najwyrazniej wy...
i do tego czytasz w moich myślach a raczej literkach .... nic tylko pomnik wystawić. Chcesz to sobie chudnij, ja tylko zwróciłam uwage że waga leci Ci za szybko i tyle. Nie moje małpy nie mój cyrk.
I uwierz mi - nie mam Ci czego zazdrościć. I serio nie obchodzi mnie czy sie odchudzasz bo jesteś za gruba czy sie odchudzasz bo jestes za mało chuda.

Stary 2010-04-26, 20:48   #226
kasiak7831
Przyczajenie

Talking Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Witaj. Powodzenia.A że aż do grudnia to się nie przejmuj - ja też II fazę do 30 grudnia

No dramat ze tyle bedzie trwala II faza. Ale jak sie tak zapuscilysmy to cierp cialo jak sie chcialo. Mam nadzieje ze dam rade. Z mniejszymi badz wiekszymi grzeszkami (bo nie wyobrazam sobie do grudnia nie jesc owocow) ale zgubie zbedny balast
kasiak7831 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:49   #227
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adia82 Pokaż wiadomość
Nooo jakis plus to jednak jest, ze literki

Ja wlasnie tez jestem zmeczona notorycznie
nie wiem co to się dzieje... najbardziej to TŻ narzeka myślałam przez jakiś czas, że to przez ćwiczenia, mięśnie nieprzyzwyczajone itd, ale ćwiczę tylko na PW, a na P też nie miałam siły porządnie poskakać no ale to nie tylko o mięśnie chodzi, ogólnie jakaś się czuję przemęczona, niedospana.. chociaż długo śpię

Cytat:
te wszystkie dworki i te inne jakies zajazdy i oberze, sama nie wiem, ale w zadnej nie bylam, i boje sie ze jakas kaszana bedzie zamiast jedzenia
bylam tylko w tawernie tam na przeciwko czolga i w jakies knajpie kolo na przeciwko rynku - na jakis komuniach czy nie wiem
jak sobie pomysle o tym kateringu to mam odruch,
wiesz ktora jest dobra, bylas w ktores?

tesciu wynalazl na jakies wiosce w srodku lasu maly kosciolek na te chrzciny, on tak samo jak ja nie lubi tych imprez masowych z pelnym kosciolem moherowych beretow, ktore przylaza sie pogapic, i tylko musze meza i tesciowa przekonac
Dworek jest cholernie drogi. Jedzenie mają co prawda dobre, ale przeginają z cenami. Mój brat miał tam komunie (ale teraz juz jest w gimn ) i ostatecznie wyliczyli prawie 3 razy tyle ile zapowiadali na początku
Hm.. a dużo osób będziesz miała? Mogę popytać rodziców, oni raczej wiedzą co się w mieście dzieje No i kolege kucharza zapytam. On to wiem, że od razu Maraton odradzi, bo u nich pracował jakiś czas dosyć niedawno i twierdzi, że takiego syfu to nigdy nigdzie nie widział.

A to musi być w Skierniewicach? Ja np byłam w październiku na weselu w Nieborowie i było pyszne żarełko, a państwo młodzi byli bardzo wymagający, bo oboje na permanentnej diecie i było nietłuste jedzenie, dużo świetnych surówek itd

wracając do Dukana chyba uzależniłam się od ryb
Stary 2010-04-26, 20:51   #228
BjutifulGerl
Raczkowanie

marta33 nie nie w miesiąc. do 57 chce dojsc do 22 czrwca wiec chce zrzucic 8 kilo w w 8 tygodni wiec nie taktragicznie szybko gdy osiągne to 57 i ptrząc na siebie stwierdzę iż dukan sie mylił i ja miałam rację dążąc do 53 to gotowa jestem zrezygnowac ze smaku truskawek w tym roku i ciągnąć dalej fazy naprzemienne

Edytowane przez BjutifulGerl
Czas edycji: 2010-04-26 o 20:52
BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:52   #229
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
No i po co te złośliwości dzieeewczyyynyyy. Osobiście zazdroszczę wszystkim wysokim dziweczynom bo mam tylko 1,60 a zawsze marzyłam żeby mieć chociaż 1,75
A i tego,że ktoś szybko chudnie też zazdroszczę bo mi tak kiepskawo idzie troszeczkę.
Ale cieszę się ze wszystkich sukcesów każdej z dziwczyn i chłopaków na tym forum.

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:52   #230
Greta83
Raczkowanie

Cytat:
i do tego czytasz w moich myślach a raczej literkach .... nic tylko pomnik wystawić. Chcesz to sobie chudnij, ja tylko zwróciłam uwage że waga leci Ci za szybko i tyle. Nie moje małpy nie mój cyrk.
I uwierz mi - nie mam Ci czego zazdrościć. I serio nie obchodzi mnie czy sie odchudzasz bo jesteś za gruba czy sie odchudzasz bo jestes za mało chuda.
no widzisz

szybko mi spada fakt ale skoro taka mądra jestes to moze mi doradzisz co mam zrobić zeby ten fakt jakos zmienic co?bo nie bardzo wiem co moge w tej kwestii zrobić.
Stary 2010-04-26, 20:53   #231
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
marta33 nie nie w miesiąc. do 57 chce dojsc do 22 czrwca wiec chce zrzucic 8 kilo w w 8 tygodni wiec nie taktragicznie szybko gdy osiągne to 57 i ptrząc na siebie stwierdzę iż dukan sie mylił i ja miałam rację dążąc do 53 to gotowa jestem zrezygnowac ze smaku truskawek w tym roku i ciągnąć dalej fazy naprzemienne
ok to w takim razie byle do celu

Stary 2010-04-26, 20:53   #232
Anulaaa107
BAN stały

dziewczyny mam do was pytanie, czy wam też przybywa na warzywkach? miałam być 5 dni na PW ale chyba wróce jutro na P i bede stosowała 1/1 bo boje sie że przez 5 dni za duzo kg mi wróci.
Anulaaa107 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:54   #233
Asiola007
Przyczajenie

Od jutra zaczynam dietę . Wszystko przygotowane.. Mam nadzieję, że schudnę te moje 8, 9 kg. Ale jeszcze pytaniee Bo te serki homogenizowane powinny być z najmniejszą zawartością tłuszczu, ale dostałam tylko takie które mają 3%, a wszystkie inne maja więcej [a przeleciałam z mama 4 sklepy] Jogurty, owszem są bez tego tłuszczu ale serków nie mogę znaleźć . Poniżej wstawiam zdjęcia, jakie serki ja kupiłam, i powiedzcie mi czy mogą być, a jak nie to jakie szukać? jeden serek to "Serek homogenizowany naturalny" z firmy TSM, a drugiego pokaże zdjęcie. Oczywiście jak patrzę w internecie sa serki odtłuszczone ale w sklepach nie mogę ich niestety znaleźć.
Asiola007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:55   #234
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
szybko mi spada fakt ale skoro taka mądra jestes to moze mi doradzisz co mam zrobić zeby ten fakt jakos zmienic co?bo nie bardzo wiem co moge w tej kwestii zrobić.
Przejść na III fazę?
Skoro tak szybko chudniesz przy samych P i PW... to przy dodatkach III fazy też powinnaś, tylko wolniej...
Stary 2010-04-26, 20:55   #235
Greta83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
No i po co te złośliwości dzieeewczyyynyyy. Osobiście zazdroszczę wszystkim wysokim dziweczynom bo mam tylko 1,60 a zawsze marzyłam żeby mieć chociaż 1,75
A i tego,że ktoś szybko chudnie też zazdroszczę bo mi tak kiepskawo idzie troszeczkę.
Ale cieszę się ze wszystkich sukcesów każdej z dziwczyn i chłopaków na tym forum.
ja niestety nic nie moge na to poradzic.Od samego poczatku wiekszosc dziewczyn była negatywnie nastawiona do mojej osoby.
Szkoda ze wiecej dziewczyn nie ma do pewnych spraw takiego podejscia jak Ty
Stary 2010-04-26, 20:56   #236
kasiak7831
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
gratuluj

a jakie są u nas fajne knajpy do testowania?

Mam tyle samo wzrostu i zaczynałam od bardzo zbliżonej wagi Ja chcę dobić do 70, TŻ mnie namawia na 65 (wzrost - 100 mniej więcej, bo to podobno idealna proporcja). Na razie chudnę więcej i szybciej niż Dukan przewiduje w teście i nie grzeszę, ale boję się, że pod koniec wszystko stanie i faktycznie na III fazę przejdę w 2 połowie października dopiero...

ja tak samo z tym, że wzięłam zwykły twaróg z serkiem homo, słodzikiem i odrobiną aromatu waniliowego, machnęłam na naleśnika, tego złożyłam i podsmażyłam. Mniam

Byłam na tych nieszczęsnych zakupach dzisiaj. Zaopatrzyłam się w trochę nowych ciuszków, ale mam wrażenie, że to nadal ten sam rozmiar.. chociaż były 'literkowe' zamiast 'cyferkowych'.

Rano na szybko wciągnęłam budyń, na zakupach TŻ mnie namówił na rybkę - grillowanego dorsza z warzywkami na parze. Jak wróciłam do domu, to ledwo do łazienki zdążyłam i od razu ze 3kg lżejsza sie czułam Ale jakaś zmęczona jestem na tej diecie...
Gratuluje zrzucenia tylu zbednych kg. Jestem pod wrazeniem. Tez bym tak chciala i to jak najszybciej. Fajnie ze sa tu takie przypadki nie tylko z 60 na 50 to czlowiek odrazu lepiej sie czuje i motywacja jest 100%.
kasiak7831 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:56   #237
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulaaa107 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie, czy wam też przybywa na warzywkach? miałam być 5 dni na PW ale chyba wróce jutro na P i bede stosowała 1/1 bo boje sie że przez 5 dni za duzo kg mi wróci.
W książce jest wszystko na ten temat. To normalne, że w pierwszych dniach PW może być niewielki wzrost, to woda się zatrzymuje w organizmie.
Stary 2010-04-26, 20:57   #238
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:

kto powiedział, że jestem "taka mądra"? Zgubiłaś ponad 7 kg w dwa tygodnie, łatwo policzyć że tracisz 1 kg co drugi dzień, do tego sporo ćwiczysz więc powinnaś mieć mięśnie które ważą wiecej niz tkanka tłuszczowa ale nie bo Ty dalej chudniesz ..... Coś tu jest nie halo. Nie głodzisz się bo jadłospis jest ok .... Nie jestem lekarzem to nie wiem ale dla mnie - logicznie rzecz biorąc - chudniesz za szybko. Jest Ci z tym dobrze, w porządku. Gdybym ja tak miała - zastanowiłabym się 3 x o co chodzi. Ale ja to ja.

Stary 2010-04-26, 20:58   #239
kacha_wet
Raczkowanie

GG do kacha_wet

halo halo, co za złośliwości Słoneczka? Mamy się wspierać a nie atakować. Greto, podejrzewam, że Marta nie napisała tego z zazdrości tylko z troski, bo spadki rzeczywiście masz bardzo szybkie = bądź pod kontrolą lekarza.

co do za chudych/za grubych/za wysokich i za niskich... ja mam koleżankę 166 cm i 43 kg.... i dalej się odchudza bo twierdzi, że za gruba jest. i nie pogadasz....
-7,9 kg
będzie znacznie mniej
kacha_wet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:58   #240
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiola007 Pokaż wiadomość
Od jutra zaczynam dietę . Wszystko przygotowane.. Mam nadzieję, że schudnę te moje 8, 9 kg. Ale jeszcze pytaniee Bo te serki homogenizowane powinny być z najmniejszą zawartością tłuszczu, ale dostałam tylko takie które mają 3%, a wszystkie inne maja więcej [a przeleciałam z mama 4 sklepy] Jogurty, owszem są bez tego tłuszczu ale serków nie mogę znaleźć . Poniżej wstawiam zdjęcia, jakie serki ja kupiłam, i powiedzcie mi czy mogą być, a jak nie to jakie szukać? jeden serek to "Serek homogenizowany naturalny" z firmy TSM, a drugiego pokaże zdjęcie. Oczywiście jak patrzę w internecie sa serki odtłuszczone ale w sklepach nie mogę ich niestety znaleźć.
W Lidlu jest serek homogenizowany Pilos, ma 3%. Ja kupuję też serek Figura firmy Turek, on ma 5%.
A serek wiejski jak najbardziej ok.

Edytowane przez c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Czas edycji: 2010-04-26 o 20:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości