|
|
#691 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
Dziękuje bardzo
Cytat:
Cytat:
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 14:32 |
||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia i bede Cie goraco dopingowac
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
Aga, w porównaniu do tego co było, jest fajnie
![]() Zgadzam się jednak z Pysią w jej odczuciach... Mi to wygląda na trochę za mały implant, bo piersi nie są ładnie wypełnione pomimo podwieszania i troszkę "wiszą", mimo że masz podniesione na zdjęciu ręce. Mam jednak nadzieję, że po zejściu opuchlizny będzie wszystko ładnie wyglądało i ten "uskok" również zniknie. I wysypka też. Wracaj szybko do zdrowia
|
#694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale nic nie ma teraz co gdybac czy uskok zejdzie czy nie zobaczymy za pare tygodni;-) Pozdrawiam
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 15:21 |
|
|
|
|
#695 |
|
Rozeznanie
|
trzymam kciuki, aby uskok zniknął
![]() zmykam miłego popołudnia
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Aga moim zdaniem one są boskie
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
aga, jesli wciaz borykasz sie z ta pokrzywka to dobry jest Hydrocortisonum. W zyciu mialam pare razy bardzo silne napady alergii kontaktowej, ktora objawiala sie drobnymi krostami na calym ciele. Swedzenie i pieczenie bylo tak silne, ze w nocy bieglam na pogotowie po zastrzyk z Hydrocortisonum. Lek ten jest tez w tabletkach i masci. Nie tylko doskonale znosi pokrzywke, ale tez poprawia humor
A co do piersi ... jak bardziej doswiadczone w temacie pisza, ze powinno sie ulozyc, to nie pozostaje nic innego jak uzbroic sie w cierpliwosc i silne nerwy ... trzymaj sie, bo wiem ze nie jest Ci teraz lekko ... |
|
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za dobre słowa
anna_ivy Dziekuje za podpowiedz co do leku i chyba wysle syna do Apteki bo sie zadrapie ;-( Pozdrawiam
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 16:23 |
|
|
|
#699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic sie nie martw, wszystko bedzie dobrze Masuj cycuchy jak zwariowana, jeśli takie masz zalecenia Dlaczgo nie powiedziałaś wcześniej o tym co Cię trapi? Jestesmy wszystkie tu po to, aby sie wspierać i sobie pomagać Ja jak będę u tego mojego "czarodzieja" jutro, to zapytam jak sie tego dziadostwa pozbyć i dam Ci znać natomiast co do cycuchów, to bardzo mi sie podobaja Ja natomiast dziewczynki dzwoniłam do kliniki i termin mam na pojutrze Buziam Was wszystkie mocno i zmykam do kolejnego juz dzis lekarza na przegląd...
|
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wytłumacz mi bo chyba ciemna jestem u kogo masz jutro konsultacje a u kogo pojutrze??
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
wiesz, jak pisałaś, że masz doła, to nie wiedziałam, że to ma bezpośredni związek z piersiami/ efektem po op. 2/3 tyg, to jest naprawdę malutko, i wiele razy mówiło się, że na tym etapie, to właściwie alarmujący mógłby być stan zapalny, gorączka, wyciek itp., ale nie sam kształt piersi, stwardnienia czy nierówności. nie ma co bajki pisać. u mnie pozornie piersi są dość ładne, i mają prawie trzy miesiące, z małej ładnej wyjściówki, ale nierówności wciąż są, jedna też leży jeszcze "na półeczce", nierówności w środku wciąż są minimalnie wyczuwalne, i zauważalne, mimo, że znacznie mniejsze niż ileś tam czasu wstecz. i wiem, że jeszcze długa droga przed nimi. a co dopiero u Ciebie 2/3 tygodnie to jest nic, na tym etapie to ważne, by się wszystko ładnie goiło, a kształtu i miękkości będą nabierały miesiącami. ja Twojej wyjściówki nie widziałam, ale to chyba aż tak wiele nie zmienia. widziałam parę innych "po przejściach", naciągnąć skórę z małej wyjścióweczki jest łatwo, z większej i rozciągniętej po miesiącach się okaże, na ile skóra była podatna na współpracę, na ile się obkurczyła, jaki będzie efekt. one będą dorastały powolutku, a Ty je wspieraj i pomagaj, masażami, i dobrym słowem ![]() dobrze, że masz kontakt mailowy z dr, że Ci szybko odpowiada ![]() szwy wewnętrzne pod piersią u mnie były bardzo długo widocznie kwadratowe, a w dotyku jak cegła, w jednej piersi. w drugiej-odwrotnie, podeścik(schodek)pod spodem, a na nim niekształtny cycek. to się układa, jest ciut mniej widoczne, ale naprawdę jeszcze kawał drogi. ok.4-ego miesiąca mam mieć kolejną ocenę postępów. 4 miesiące, widzisz, przy małej, pozornie bezproblemowej wyjściówce.. o co u Ciebie te niecałe 3 tyg nie zamartwiaj się, bo na razie raczej nie ma czym ![]() tak przy okazji, to warto pamiętać, że nie zawsze to, co wydaje się ładne po kilku tygodniach, wciąż takie będzie po paru miesiącach. przedwczesne efekty bywają zdradzieckie. wszystko ma swój czas ![]() ja np.byłam bardzo zadowolona, jak ok.3-ego tyg moja prawa pierś zaczęła się kołysać, a po 5-ym tyg.mięsień w niej puścił na całego.. przecież wszyscy nie mogą się doczekać, kiedy piersi zaczną być jak "prawdziwe" ![]() nic bardziej mylnego. teraz tą rozbujaną pierś muszę ochraniać staniczkiem ![]() wszystko ma swój czas, i warto uzbroić się w cierpliwość i słuchać zaleceń, czasem dłużej poczekać, ale za to na trwały efekt pozdrawiam Cię ciesz sie piękną pogodą, i dzieciaczkiem, piersi nie będą może jeszcze takie całkiem gotowe na ten sezon bikini, ale co się odwlecze- to nie uciecze ![]() wiele cierpliwości potrzeba, niestety ![]() trzymaj się cieplutko ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- acha, i jeszcze.. Anna pisała o czymś na bazie kortyzolu. kortyzol znieczula, ale jeśli miałby nie pomóc, to może sie przydać wizyta u dermatologa. czasem potrzeba antybiotyku, takiego specjalnego na alergie. nie znam się za bardzo, ale miałam kiedyś jakieś dziadostwo które długo się utrzymywało, i dostałam smarowidło właśnie na bazie kortyzolu ( znieczula, żeby nie drapać ) plus jakieś malutkie pigułeczki (tak mi się wydaje, że to był antybiotyk, coś generalnie przeciw alergii, dawno to było, więc nie wnikałam, stąd mogę przekręcać informacje ) i przeszło.najlepiej, jeśli lekarz by to zobaczył, w szczególności, jeśli będzie się dłużej utrzymywać ten "dyskomfort" ![]() zaznaczam, że moja wiedza medyczna jest raczej zerowa, więc ten post to tylko taka ewentualna wskazówka ![]() ale.. moje drapanie trwało z miesiąc, bo nic z nim nie robiłam, nie wiedziałam, co to, niewielkie miejsca na przedramionach i klatce piersiowej, ale po zastosowaniu odp.medykamentów- jak ręką odjął, więc czasem warto ;-) no i moja alergia nia miała nic wspólnego z op.(miała miejsce kilka lat wcześniej) jak też-generalnie nie mam skłonności do alergii, nie wiadomo od czego to było ;-) ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- no, się "dokształciłam" ![]() kortyzon to syntetyk, który organizm przekształca w kortyzol, przeciwzapalny i stosowany na alergie, ta maść jest nawet taniutka i chyba bez recepty, ale nie zalecana na duże powierzchnie.. ![]() a tabletki, przynajmniej w PL- na receptę (Hydrocortisonum) to, co ja brałam doustnie(też doczytałam)to nie był jednak antybiotyk, tylko też jakiś specyfik antyalergiczny (Aerius, subst.czynna:desloratadin um), i też na receptę..
######################### Edytowane przez macerata Czas edycji: 2010-04-26 o 19:22 |
|
|
|
#702 | ||
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Happy_hour;18822572][QUOTE=seela;18809646]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- [QUOTE=Cruelka;18843482][QUOTE=Happy_hour;18822572] Cytat:
|
||
|
|
|
#703 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 |
|
Przyczajenie
|
faktycznie troszeczkę zakręciłam , poprawię się
|
|
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
MACERATKO
A ty jak zwykle umiesz mnie pocieszyc;-) Buziaki i dziękuje Z maluszkiem juz brykamy sobie ;-)Tęskniłam za nim te 2 tygodnie ale juz nareszcie moge go troszke nosic i tulic
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-26 o 19:50 |
|
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
kejsii przykro mi ,ze taka masz diagnoze, trzymam kciuki za lepsze jutro.... a jak juz dojdzie do debaty na temat rozmiaru implantu, to moja rada ktora nie musisz oczywiscie brac do siebie...ale proponuje anatomki
![]() jestem zadowolona z mojego biustu, aloe przedtem nie mialam duzej wiedzy i wzielam okragle nie wiedzac ze nie beda mialy ksztaltu jak anatomki czyli " gruszki" .....pociesza mnie fakt,ze za pare lat czeka mnie nastepna operacja i dzis jestem na tak, ze wezme anatomiczne okolo500ml![]() Pozdrawiam
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pisałam o kontroli w kierunku ewentualnych zmian guzkowych, mastopatycznych, miałam na myśli kontrolę stanu piersi, być może z codzienną kontrolą przesadziłam, ale chodziło mi o podkreślenie wagi sprawy, ale cokolwiek bym Ci teraz napisała, pewnie odebrałabyś to jako ripostę na swoją wypowiedź i "licytację na mądrości". Więc nic nie dodam, Cieszę się ze jesteś świadoma i że dbasz o swoje zdrowie! Oby więcej takich kobiet jak Ty! Cruelka Ja pisałam Ci o tych budowach i żelkach i koleżankach. Znam dziewczyny o podobnych gabarytach, które mają okrągłe - i są BOSKIE Znam też takie które mają anatomy - i również są BOSKIE Ciężka sprawa! Najlepiej jakbyś wstawiła swoją wyjsciówkę to pewnie kilka doświadczonych dziewczyn by Ci doradziło, a jak nie, to ostateczny wybór pozostaw dr!
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
niom
![]() ale zostawiłam tak jak był z ciekawości ![]() komu ewentualnie ten mój naturalny tok nieprofesjonalnej myśli będzie w pierwszej kolejności przeszkadzać ![]() ![]() ![]() teraz, jak już zaspokoiłam ciekawość, mogę go sobie edytować na spokojnie
|
#709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najgorsze że na te wyniki tyle będę czekac no ale JUTRO usg już co nieco powie .TRZYMAJCIE JUTRO KCIUKI ZA MNIE
|
|
#710 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie żeby mi cos konkretnie dolegało, ale kontrola musi być Nie mam tego komfortu, że w razie czegokolwiek mam go na miejscu i podjadę w każdej chwili, tylko raz do roku przyjeżdżam na taki przegląd i sprawdzam wszystko co sie da, robię wszystkie testy (krew, ob, próby watrobowe... no wszystko dosłownie...) i jak narazie odpukać... No to uderzam jutro do mojego czarodzieja (tak go nazywam, bo jak dla mnie to "MÓZG" ), no i chce go zapytać o te badania genetyczne jak on to widzi (też chce poznać jego zdanie, bo naprawdę ufam mu bardzo). Dam Ci kochana znać jutro czego sie wywiedziałam, bo przemagluje go bardzo a' propos tematu... ![]() Cytat:
I nie odczuwam, aby była tu jakaś licytacja, bo bardzo sobie cenie każde mądre zdanie, a widać, że bardzo świadomą osobą jesteś, więc absolutnie nie uraziłaś mnie niczym Buziam mocno
|
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znac jak wynik USG BUZKA
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ja zreszta tez badanie usg piersi będę jutro robić, więc trzymaj i Ty za mnie
|
|
#713 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)Cieszę się, ze wyniki ankiety się wam podobają mi też i to bardzo, ale zdziwiłam się, że żadna z was nie miała wypełniania solą fizjologiczną. Można się ciekawych rzeczy dowiedzieć Już tłumacze o co chodziło mi z tymi zdjęciami po pierwsze to nie chce nikogo namawiac tylko się pytam czy byla by taka możliwość gdyby która z was się skusiła. W pracy opisuje poszczególne technki zabiegów operacyjnych piersi - zmniejszanie, modelowanie, powiększanie i myślałam by pod koniec rozdziału zamieścić zdjęcie opisane jaki rodzaj implantu został użyty(anatomiczny, okrągły) oraz gdzie przebiegało cięcie poprzez które zostal on umieszczony. Do połowy maja muszę już oddać calą pracę więc gdyby ktoś chciał udostępnic zdjęcie i wyraża zgode na publikację w pracy licencjackiej to prosiła bym o wiadomość lub w razie pytań![]() A mam jeszcze takie pytanko, czy po jakims czasie musicie wymieniac implanty? ( jeśli oczywiścnie nie występuje obkurczenie torebki łącznotkankowej bądź innych przyczyn poprzez które trzeba by usunąc implant)czy po prostu po okresie 10 lat częściej badać ich stan? Bo nigdzie nie mogę znaleś jakiś porządnych informacji o trwałości implantów raz jest napisne ze po 10 latach trzeba częsciej badać a innym razem ze należało by wymienić. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Pozdrawiam i życze dobrej nocki ![]() kejsiii także 3mam jutro mocno kciuki ))
Edytowane przez Lura_18 Czas edycji: 2010-04-26 o 23:39 |
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macerata no z tej strony to Cie jeszcze nie znalam .
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cycuchy mają przed sobą jeszcze wiele etapów do przejścia, a póki co, w międzyczasie, są też inne, znacznie ważniejsze rzeczy w życiu, i to one dodają nam siły by zmierzać się z całą resztą. trzymaj sie cieplutko pozdrawiam
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
własnie takiego efektu z tymi opadniętymi cyckami oczekiwałam.Co do badan to wiem ze to nie takie proste ale nic sie nie martw na zapas bo jeszcze sie w jakiegos doła wpakujesz.Ja miałam kiedys czekac dwa tygodnie na wynik badan i chodziłam znerwicowana przez cały czas. Trzymam kciuka kochana abys to lepiej znosiła buziole. A za ciebie MAGERA trzymam drugiego Trzymajcie sie dziewczyny
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Aga...ja napiszę tak: nie jest bosko, nie jest pięknie
. Nie wiem dlaczego tak się zrobiło - czy to efekt umieszczenia zbyt małego implantu... . Być może masaże przyniosą pożądany efekt...być może... - czego Tobie życzęJedno jest pewne- musisz być czujna, musisz trzymać rękę na pulsie... Nie wiem jaką masz umowę z dr odnośnie ewentualnej poprawki... ale jeśli po miesiącu czy dwóch ten uskok nadal będzie a lekarz będzie twierdzić, że to się wyrówna (oczywiście piszę czysto teoretycznie, bo nie znam twojego dr), nie wahaj się konsultować z innymi chirurgami plastykami...
|
|
|
|
#718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MURASZKO 450CC Edytowane przez aga3331 Czas edycji: 2010-04-27 o 10:03 |
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
magera pisz szybciutko jak wszystko poszlo - bo sie niecierpliwie
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
Pysia kochana...
dziś od rana biegałam po laboratorium badania zrobić... wszyyyystko co się da... Upuscili mi tyle krwi, że zbladłam... a teraz od dentysty wróciłam, no bo jak przegląd, to przegląd Konsultacje u dr Jarlinskiego mam jutro, więc siedzę jak na szpilkach, bo dziś na 18.oo mam wizyte u internisty i magielek mały mu chce zrobic odnośnie testów obciążenia genetycznego... Zawsze co dwie opinie to nie jedna... no i badania USG wszystkie z mozliwych przede wszystkim też, ale to dopiero wieczorkiem.. Jak tylko wrócę z jakimis wieściami, to szybciochem daję znać ![]() Tymczasem pozdrawiam mocno Kejsiii, a Ty kochana jak na badaniu USG???? Pisz tu szybciutko co tam sie dowiedziałaś... Kciuki trzymałam jak zwariowana....
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

klask i:

najgorsze że na te wyniki tyle będę czekac no ale JUTRO usg już co nieco powie .