Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 22:39   #4531
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzieki Klipsy z mother care. Teraz mimo, ze chlopca chcialam to sie na dziewcze nastawilam!

martysek,zwierciadelko i kasandra!!!! Uwazajcie na siebie, odpoczywajcie i lezcie jak najwiecej, nie zazdroszcze przezyc :/

Adaptery sa do wiekszosci wozkow, wiec tu nie powinno byc problemu.

Nas masz Wiem, ze my nie damy Ci tego co bys chciala, ale masz w nas wspacie. Przeczekaj bedzie dobrze
No jesteś. Jak wyniki glukozy?
Stary 2010-04-26, 22:43   #4532
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
hd

tez czekam na niezawsze
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

a niezawsze pewnie nam zaraz napisze bo widze ze jest
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

kurcze co z tą niezawsze ?
ania pisała, że widzi, że jest ale to może tak jak ja, jestem niby cały czas bo nie wyłączam forum a komp mi chodzi praktycznie cały dzień i noc

ja jutro planuje iść na badania i tą nieszczesną glukozę ( narazie mam 50 ) ale to jeśli uda mi się wstać, bo u nas pobierają tylko do 9 ;/ więc musze najpóźniej o 8 być więc wstać o 7 bleeeeh
Kurcze bo nadrobic was to nie tak hop siup a ja najpierw mysle o was a dopiero pozniej o sobie ;P

Glukoza mi wyszla 134 norma 140 wiec ok Nadal moge jesc slodycze no moze w mniejszych ilosciach bo to jednak i tak duzo( tak mi sie wydaje) ale nie musze sie pchac do gina jutro i wizyta dopiero 21 maja.
Dzieki za pamiec

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 22:46   #4533
itakasia
Zakorzenienie

niezawsze
super, teraz moge isc spac
Stary 2010-04-26, 22:47   #4534
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Kurcze bo nadrobic was to nie tak hop siup a ja najpierw mysle o was a dopiero pozniej o sobie ;P

Glukoza mi wyszla 134 norma 140 wiec ok Nadal moge jesc slodycze no moze w mniejszych ilosciach bo to jednak i tak duzo( tak mi sie wydaje) ale nie musze sie pchac do gina jutro i wizyta dopiero 21 maja.
Dzieki za pamiec
Super, że glukoza w normie

Maleństwo kopie jak szalone a ja mam łzy w oczach..
Stary 2010-04-26, 22:51   #4535
Siala_Bala
Zakorzenienie

Niezawsze - super, że wyniki dobre

Napiszę Wam krótko jak to dziś rozmawiałam z moją mamuśką o tym jak ona mnie rodziła.. wydaje mi się że to większa psychopatka niż ja xD

Zaczęło się od tego, że spanikowałam, że nie zauwaze odejścia wód płodowych albo tego czopa... i się rypnęły wieści:
Moja matka mi opowiadała, że nie czuła odejścia wód, a tym bardziej czopa - nawet nie wiedziała, ze takie coś jest... miała po prostu wrażenie, ze jej się chce cały czas sikać tak bardzo dużo a jak siadała na wc to tylko naparsteczek posiknęła.. ale była w szpitalu i powiedziała o tym siostrze czy komuś a ta spanikowana poleciała po wózek i pędem z moją mamą pojechała na salę porodową
Ci chcą ją układać do porodu a matka, ze nie, że ona musi siku na kibelek, a oni, że niech leje po nogach, ze to wody a nie siku xD
Pielęgniara chciała ją ogolić a że matka się nasłuchała o jakichś brzytwach zardzewiałych to im spieprzyła i się darła, ze leci po swoją żyletkę i za nic nie da się ogolić szpitalną tylko mają czekać aż ona przyniesie swoją

Boję się, że i ja będę odstawiać takie cyrkowisko

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 22:54   #4536
papeteria
Zakorzenienie

lazurowa
niezawsze super ze wyszlo ok

ja własnie zjadłam kanapke z pasta jajeczna z rybka i szczypiorkiem bo glodna byłam a paste z godzinke temu zrobiłam... a TŻ pije po pracy ktoś stawia z jakiejs okazji napisal esa ze bedzie troche pozniej wiec lece umyc zeby bo juz wykapana jestem i kłade sie spac co by smrodu alkoholu od niego potem nie czuc bo nie zasne....

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

siala no ładnie ......

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-26 o 22:58
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 22:55   #4537
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
my najpierw wiedzielismy ze chcemy fotelik recaro a potem szukalismy wozka do ktorego da sie go wpiac. wiele firm robi adaptery tak zeby dalo sie wpiac foteliki innych firm do stelaza wozkow
no właśnie kurczę muszę się znowu zastanowić nad tym i chyba nie dam sobie sama rady na all tylko musze iśc do sklepów i wypytać... nie tyylko o gondolę(co robiłam do tej pory) ale przede wszystkim o fotelik...

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... znów mam doła.
Czuję się taka samotna...

Cytat:
macie racje. ta stronka co podali nie dziala. to niby jakies niemieckie testy byly tych fotelikow.
działała, bo jak napisalaś ja od razu weszłam i czytałam juz nawet sporo dopiero później się zablokowała. Pewnie za dużo osob wchodziło...

niezawsze super że wyniki glukozy ok!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 22:56   #4538
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

juz sie nie moge doczekac wizyty jutro o 9.30
To powodzenia!

Cytat:
Jest mi bardzo ciężko. Czasem tak jak dziś po prostu wysiadam i nie daję sobie rady. Wszyscy mówią, że potrzeba czasu, że jeszcze wszystko się może zmienić. Jednak kochającemu i tęskniącemu sercu nie jest łatwo tego przetłumaczyć...
No nie jest latwo w sumie to wrecz nie mozliwe abysmy Ci cokolwiek przetlumaczyly, piszac Ci ze z czasem bedzie latwiej nie licze, ze uwierzysz po prostu mowie Ci jak bedzie, ale sama to zobaczysz po czasie.
Cytat:
niezawsze
super, teraz moge isc spac
Cytat:
Super, że glukoza w normie
Dzieki dziewczyny!

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-04-26 o 22:58
Stary 2010-04-26, 22:57   #4539
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
cześć Marta
Dobry wieczór Haniu!

Siedzę i czekam, aż się zmęczę bo mąż wróci dopiero po 2 Nie znoszę tej zmiany. Nie lubie spać sama, a teraz to szczególnie.

Kupiłam dzis 2 bluzy dla maluszka w ciuchach. W tym jedna z metka za 12. Druga to taki niby szlafroczek z polaru, na kapturku ma uszy i nosek
Może uda mi się zdjęcia zrobić. Ale to już jutro.

Kurcze włąśnie pisała do mnie przyjaciółka z Sącza, z która widzieliśmy sie na weselu. Jej mąż się struł na weselu, tak przynajmniej myśleliśmy. A teraz mi pisze, że będzie operowany podejrzewają wyrostek, ale nie sa pewni. A my myśleliśmy, że to grypa albo jakis wirus. Żeby tylko wszystko było dobrze.
Stary 2010-04-26, 23:01   #4540
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Napiszę Wam krótko jak to dziś rozmawiałam z moją mamuśką o tym jak ona mnie rodziła.. wydaje mi się że to większa psychopatka niż ja xD

Zaczęło się od tego, że spanikowałam, że nie zauwaze odejścia wód płodowych albo tego czopa... i się rypnęły wieści:
Moja matka mi opowiadała, że nie czuła odejścia wód, a tym bardziej czopa - nawet nie wiedziała, ze takie coś jest... miała po prostu wrażenie, ze jej się chce cały czas sikać tak bardzo dużo a jak siadała na wc to tylko naparsteczek posiknęła.. ale była w szpitalu i powiedziała o tym siostrze czy komuś a ta spanikowana poleciała po wózek i pędem z moją mamą pojechała na salę porodową
Ci chcą ją układać do porodu a matka, ze nie, że ona musi siku na kibelek, a oni, że niech leje po nogach, ze to wody a nie siku xD
Pielęgniara chciała ją ogolić a że matka się nasłuchała o jakichś brzytwach zardzewiałych to im spieprzyła i się darła, ze leci po swoją żyletkę i za nic nie da się ogolić szpitalną tylko mają czekać aż ona przyniesie swoją

Boję się, że i ja będę odstawiać takie cyrkowisko
ha ha ha

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Nachodziłam się dzisiaj... ale pisałam juz o tym.
Oczywiście jak wróciłam to jeszcze zrobiłam pranie ciuszków maluszka
I padłam... dosłownie
M obudził mnie po 2 czy 3 godzinach. Była 20- ta.
Oczywiście teraz nie chce mi się spać

Chyba się wezmę za moją pracę mag.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 23:01   #4541
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dobranoc dziewczyny.
Kładę się spać, bo czuję, że znów maleństwo napiera na szyjkę a lekarz mówił, że w takich momentach najkorzystniej jest właśnie poleżeć.
Stary 2010-04-26, 23:02   #4542
niezawsze
Zakorzenienie

Siala:hah aha: juz sobie wyobrazam Ciebie uciekajaca z porodowki i biegnaca po korytarzu w koszuli ;P

Ola, Papeteria dzieki

Maciuś
Stary 2010-04-26, 23:06   #4543
hd2005
Zakorzenienie

zastanawiam się też nad prezentem od M - sesji zdjęciowej. Czy ja wytrzymam do tej sesji w dobrym stanie? Umówił się na koniec maja ale może powinnam to przyspieszyć... Zobaczymy po długim weekendzie

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Siala:hah aha: juz sobie wyobrazam Ciebie uciekajaca z porodowki i biegnaca po korytarzu w koszuli ;P

Ola, Papeteria dzieki
i jeszcze koszula taka do operacji z gołą duupą z tyłu

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Kupiłam wózek gondola + spacerówka Quinny speedi sx

Fotelik już mamy

Stary 2010-04-26, 23:11   #4544
niezawsze
Zakorzenienie

Zostalo mi 80 dni do porodu
Dzis jak bylam na tej koszmarnej glukozie i czekalam 2h to na przeciwko byl gabinet pediatry i ortopedy i bylo duzo malych dzieciaczkow, byl jeden w foteliku taki maly dzidek, nie wiekszy niz kot w sumie ok. od lokcia do dloni!!! Nie przesadzam!! Ja takiego malego do domu nie wezme? Kto go niby przewinie lub umyje, za male dzidzi jak dla mnie aby brc na rece!! Niezle spanikowalam jak zobaczylam ta kruszyne.
Chyba ide tez spac bo o 6 wstalam dzis i cally dzien poza domem.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Fotelik już mamy
Jaki kolor?
Siala czemu Ty blizej Warszawy nie mieszkasz co?

Maciuś
Stary 2010-04-26, 23:15   #4545
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

-

Fotelik już mamy
wyobraziłam to sobie
super pochwalisz się wózeczkiem ?
dobranoc

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 23:16   #4546
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
zielony

oj, też chętnie bym się z sialą spotkała

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
wyobraziłam to sobie
super pochwalisz się wózeczkiem ?
dobranoc
poczekam jak przyjdzie, zrobię zdjęcia i pokaże

Stary 2010-04-26, 23:29   #4547
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
o taaaaaaaak...zgadzam się z Tobą w 100% mam nawet kilka dowodów na to ---uczyłam w szkole iiiii spotkałam się z kilkoma zaskakującymi mixami....
No wlasnie na tym polega tez sztuka w doborze imienia, zeby pasowalo do nazwiska. Z zagranicznych imion podobalo mi sie zawsze Vivian, ale do naszego typowo polskiego nazwiska po prostu nijak pasuje...

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nio to prawda...ja chcialm orgnalen nie koniecznie wymyslone, ale takie mniej popularne lub spotykane!
I to jest prawidlowe myslenie
U mnie jeszcze jedna kwestia dochodzi - jestem Polka i zawsze nia bede, mimo iz mieszkam w innym kraju. I staram sie kultywowac swoja kulture miedzy innymi poprzez nadanie polskiego imienia wlasnym dzieciom. Mieszkajac tutaj naprawde nabiera znaczenia koncept polskosci i wlasnej przynaleznosci kulturowej. Jestesmy dumni z mezem, ze jestesmy Polakami i bedziemy sie starali dzieciom to tez przemycic

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hahhahaha i ja mam nietypowe jak na swoje lata--zawsze byłam jedną jedyną o takim imieniu kiedyś........my z Augulentin mówimy o znacznie innych przypadkach nadawania imion dla swoich pociech, więc relax....nie ma zamiaru tu nikt nikogo obrażać......
Augmentin to chyba jakis lek na gardlo

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
alguien fajny ten wozeczek kolr tez ma super
dziekuje

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Biję się w pierś teraz to chyba dziewczynki przeważają!
Chyba tak albo zaraz zaczna!! To mam juz dopisac na liscie DZIEWCZYNKA?

Cytat:
dzien dobry mamusie. nie za dobrze dzis sie czuje. maly strasznie sie kreci od rana i brzuch mi twardnieje. juz sama nie wiem czy to on sie tak pcha czy macica sie stawia. a moze sie przekreca?
juz dziewczyny Cie uspokoily widzialam, ale odpoczywaj i tak

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Nie bylo mnie trzy dni i nie dam rady nadrobic co pisalyscie, w sobote trafilam do szpitala bo zaczely wyciekac ze mnie wody plodowe :-( I od razu trafilam pod kroplowki, monitoring tetna plodu i skurczow macicy...
jejku kochana to teraz nic tylko lez, odpoczywaj, a my wszystkie mocno trzymamy kciuki Na pewno bedzie wszystko dobrze!!

madziorek brak slow na takie komentarze. Wpusc jednym uchem, a drugim wypusc

Cytat:
a ja dzis wchodząc do sklepu mijałam 2 kolesi tak koło 23-25 lat i jeden do drugiego " jak się dup...czysz z panienką to też tak będziesz"
no matko myślałam, że ludzie w tym wieku ( przynajmniej na tyle wyglądali nie na jakiś gówniarzy) są juz cokolwiek poważniejsi ale widac myliłam się szkoda tylko, że to było w wejściu do sklepu i im nie zdążyłam nic odpowiedzieć.
a jednak gówniarze hahaha
No bo czesc mezczyzn to i kolo 40tki jak mali chlopcy

Cytat:
Dzieki za pamiec
Super wiesci!!! To od czasu do czasu cos slodkiego nadal mozesz podjadac

Ja dopiero po obiadku, fasolka po bretonsku wyszla przepyszna
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 23:30   #4548
wiolek1
Zadomowienie

niezawsze no to super że jednak wszytsko ok

ja 100 dni do porodu

siala to juz wiemy po kim charakterek :P

idę spac bo nie wstane jutro na badania dobranoc dziewczyny
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 23:31   #4549
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Spokojnej nocy dziewczynki!
Stary 2010-04-26, 23:33   #4550
wiolek1
Zadomowienie

Alguien masz rację heh ale naprawde odkryli że sex prowadzi do brzucha
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 23:51   #4551
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Zostalo mi 80 dni do porodu
Dzis jak bylam na tej koszmarnej glukozie i czekalam 2h to na przeciwko byl gabinet pediatry i ortopedy i bylo duzo malych dzieciaczkow, byl jeden w foteliku taki maly dzidek, nie wiekszy niz kot w sumie ok. od lokcia do dloni!!! Nie przesadzam!! Ja takiego malego do domu nie wezme? Kto go niby przewinie lub umyje, za male dzidzi jak dla mnie aby brc na rece!! Niezle spanikowalam jak zobaczylam ta kruszyne.
Chyba ide tez spac bo o 6 wstalam dzis i cally dzien poza domem.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Jaki kolor?
Mogę rodzić i w Warszawie, wszystko mi jedno skąd będę spieprzać
Rozpęd wezmę na trasie to pod Katowice zalecę.. i przy okazji schudnę

Stary 2010-04-27, 00:03   #4552
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
my najpierw wiedzielismy ze chcemy fotelik recaro a potem szukalismy wozka do ktorego da sie go wpiac. wiele firm robi adaptery tak zeby dalo sie wpiac foteliki innych firm do stelaza wozkow
Aniu mogłabyś mi zdradzić, czy znaleźliście jeszcze jakiś wózek, oprócz Jedo, do którego można zaadaptować fotelik recaro? Bo ja nic nie mogę znaleźć..

Kasandra - trzymaj się kochana, skrzyżuj nogi i nie daj się już tym wodom sączyć!!
Kurcze no co się dzieje na tym wątku, tyle dziewczyn ma problemy.... Aż się teraz zaczynam bać... Każdy skurcz to mi się wydaje, że może coś się dzieje... Już sobie chyba fazy wbijam...

Niezawsze - super że glukoza ci dobrze wyszła nie będzie ograniczeń w słodyczkach o owockach

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-04-27 o 00:11
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 00:19   #4553
hd2005
Zakorzenienie

u mnie pada a właściwie leje
brrrrrrrrrrrrrr paskudna pogoda

Stary 2010-04-27, 00:38   #4554
kasandra82
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia i kciuki

Obejrzałam tv, M zamówił pizzę bo nic mu sie nie chciało robić do jedzenia a zaraz sie umyje i idę spać bo cos nie do życia jestem.
Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Ja się moimi kilogramami nie przejmuję bo wiem że po porodzie prędzej czy później schudnę i wróce do wagi z przed ciąży ale te gadanie mnie wkurza.
wrzucę wam zdjęcia z wczorajszej wycieczki i mój brzuszek no i moich przystojnych mężczyzn
Fajnych masz facetów, co jeden to przystojniejszy

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kasandra kochana wypoczywaj dużo ...a powiedz skad wiedzialas ze to wody? bylo tego tak duzo czy akurat na wizycie wyszlo? pytam bo ja mam niewielkie uplawy caly czas wiec nie wiem czy bylabym w stanie to rozroznic
Cytat:
kasandra o matko i kolejna mamuśka w szpitalu no ale dobrze, że sprawdzili i oby jak najdłużej mała posiedziała w brzuszku a ja podłączam sie do pytania papeterii skąd wiedziałaś, że to wody bo ja od 2 dni mam momentami "mokro" i też nie wiem czy to jakiś śluz poprostu czy co
Kochane mi zaczęło byc "mokro" w majtkach tak z tydzień-dwa temu, ale nie było tego dużo, a w sobotę to pociekło naprawdę sporo, przemoczyło mi całe ubranie. Lekarz mówi że trzeba zwracac uwage na jakiekolwiek wydzieliny które przypominają wodę a nie taki zwykły biały mętnisty śluz. Mi wlaśnie poleciała woda dlatego się zaniepokoilam. Dostałam ulotkę jakie objawy mogą wskazywać na wcześniejszy poród i sa niebezpieczne (trzeba się zgłosić do szpitala!):
- skurcze co 10 minut lub krócej, moga być bolesne bądź bezbolesne
- ból w dolnej częsci pleców, poniżej pasa, może być ciągły lub przemijac i powracać
- kurcze żołądka, mogą im towarzyszyć ale nie muszą wymioty
- uczucie że dziecko jest ciężkie i uciska na dolną część miednicy, jakby chciało sie wypchnąć, uciskanie to jest pulsujące
- wyciekający lub tryskający wodnisty płyn z pochwy
- objawy jak przed miesiączką, bóle, skurcze w podbrzuszu lub w pobliżu kosci miednicy
- wydzielina z pochwy w zmienionym kolorze - brązowa lub czerwona

Cytat:
Dziewczyny... znów mam doła.
Czuję się taka samotna...
Nie smutaj

Cytat:

super że glukoza w normie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Chyba tak albo zaraz zaczna!! To mam juz dopisac na liscie DZIEWCZYNKA?
Jak leżałam w szpitalu to za ścianą w międzyczasie rodziło pięć kobiet i wszystkie urodziły dziewczynki! Mówię wam jak te babeczki masakrycznie krzyczały godzinami, poród to musi byc ból nie do opisania, czułam jakby za ścianą puszczano horror w tv, a one biedne przeżywały ten ból naprawdę
Za to jak już dzidzia wychodzila na świat i zaczynała płakać to im zazdrościłam i czułam taką radość że aż łezki ciekły, już tak mi tęskno było za moja malutką

Edytowane przez kasandra82
Czas edycji: 2010-04-27 o 00:39
kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 00:46   #4555
hd2005
Zakorzenienie

kasandra82 - masz przynajmniej pojęcie jak wygląda poród a właściwie jakie dzwięki wydaje
Moja wiedza ogranicza się do infantylnych telewizyjnych filmów, książek i kilku opowieści...

Stary 2010-04-27, 01:00   #4556
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie pada a właściwie leje
brrrrrrrrrrrrrr paskudna pogoda
U mnie tak samo, drugi dzień leje a w nocy była burza, pogoda co chwile się zmienia, w niedziele np. ma byc słonecznie i 25'C

Co do porodów to moze i lepiej nie wiedziec jak brzmią w rzeczywistości, bo to trwa tylko kilka/kilkanaście godzin a potem zapomina sie o bólu i cieszy z poznawania swojego nowonarodzonego dzieciaczka i jego pierwszych ruchów, usmiechów, bliskości i niesamowitej miłości która trwa całe życie

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 01:07   #4557
Siala_Bala
Zakorzenienie

- uczucie że dziecko jest ciężkie i uciska na dolną część miednicy, jakby chciało sie wypchnąć, uciskanie to jest pulsujące

no ja tak właśnie miewam od czasu do czasu.. 11 maja mam wizytę to powiem o tym lekarzowi. Czasem jak leżę nawet to tak jakby kamień mi jakiś naciskał na kość łonową.

Dwa dni (po kilka minut) miałam takie bóle brzucha bardzo mocne.. ale nie wiem czy to były jakieś skurcze czy co.. nie umiem chyba zdiagnozować jak wyglądają skurcze przepowiadające (czy jak tam się zwią). Takie jakby kłucie nieco powyżej pępka :/
Póki co nie biorę żadnych tabletek - apapu czy nospy - i się nie stresuję, czekam cierpliwie na wizytę.

Kuurde ale mnie dziś suszy Piję cały czas aż mam brzuch pełny a dalej mi się chce pić.

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-04-27 o 01:11
Stary 2010-04-27, 02:29   #4558
Basia84
Rozeznanie

siala ty to mnei ostatnio doprowadzasz do lez. oczywiscie ze smiechu. jeszcze przed chwila zobaczylam twoj opis na dole "i panie boze....." i myslalam ze sie posikam ze smiechu. to twoja mama miala fajny porod, ciekawe jak bedzie u mnie, opcja numer jeden bede panikowac i latac w kolko, opcja numer dwa poczekam w domu dopoki skurcze sie nie nasila a moj maz bedzie panikowal i pytal co 15 sekund czemu jeszcze nie jedziemy. biorac pod uwage ze nie lubie szpitali opcja numer 2 jest bardziej realna
a tak wogole czemu ty ostatnio po nocach nie spisz?
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 02:32   #4559
Siala_Bala
Zakorzenienie

A Ty to może lunatykując piszesz tutaj? :P
Ja już tak mam jakoś, ze jak mam wolne to siedzę do późna a potem odsypiam do 13:00
Dlatego jak wstaję to nadrabiam Was.. po 8 stron :P
Potem się szwendam po domu, gotuję obiad na 17:00 bo wtedy mąz wraca z pracy i tak mi dzionek leci.

No ale już uciekam do łóżeczka
Łazienka, smarowanko i spanko

Właśnie, niedawno jak pytałam o oliwkę z Rossmana.. bo nie wiedziałam która kupić.. no i już mam połowę Chłonę jak gąbka normalnie
Którejś nocy wyśliznę się z łózka jak karpik z wanny

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-04-27 o 02:34
Stary 2010-04-27, 03:31   #4560
Basia84
Rozeznanie

siala odejmij sobie 7 godzin to zobaczysz ktora u mnie godzina nie martw sie tez mam tyle nadrabiania jak wracam z pracy.
u mnie caly weekend lalo i bylo zimno ale podobno nastepny weekend ma byc ladniejszy
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości