|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II
Dziewczynki-ja tylko na minutkę-strasznie Was przepraszam,ale mam pilną robotę i mam nadzieję,że zdążę do końca pracy.
Szczęście w nieszczęściu-szefowa mnie puściła do miasta (chciała chyba sama posiedzieć),więc zadzwoniłam po R (ma teraz 3dni wolnego), podrzucił mnie do lekarza po skierowanie, a wracając odebraliśmy dokumenty z USC, wczoraj odebrałam zapowiedzi (ksiądz do mnie-sprzedane, bo myślałem,że się rozmyśliliście...o kasie nic nie mówił, więc położyłam 20 i mówię czy wystarczy? on nie ma znaczenia...miły był ![]() nadrobię Was jutro chyba dopiero ![]() a co charakterów-ja też jestem nerwus i choleryczka, a mój spokojny (niestety nikt tak jak ja nie potrafi go wyprowadzić z równowagi),jest opiekuńczy, czuły. Jak ma czas (niestety jak mieszkalismy na studiach razem, to miał go więcej) to gotuje dla nas, prasuje (jak chcieliśmy kupić koszulę, która miała z przody plisy-babka mówi-ale one są zszyte,więc nie musi jakoś Pani specjalnie prasować. a my? ja:ja tam nie prasuję, mój R: ona się do żelazka niech lepiej nie zbliża Jest też bardzo pomocny-nie ma nigdy porblemu,jak moja mama o coś poprosi (a to też ważne)-tylko przez to czasu ma wolnego mało... Jesteśmy razem 7,5 roku prawie (minie parę dni przed ślubem ![]() na studiach mieszkaliśmy razem prawie 1,5 roku, a teraz 4miesiące. Mimo,że tyle się znamy-on mnie potrafi zaskakiwać (np.odkąd mieszkamy cały czas mam świeże kwiaty Ze sprzątaniem to słabo-muszę mu przypomnieć, żeby np.poodkurzał,ale bałaganiarzem nie jest. Ja po Mamusi mam zapędy pedantyczne (świadkowa się tłumaczyła mi,że przeprasza,że nie jest pomocna-na co ja: na razie sobie radzę, a jak czegoś nie byłam pewna, to się Was podpytywałam, a 2kumpela-Ty jesteś poukładana i doskonale wiesz,czego chcesz). Ponoc taka jestem-uparta ![]() a jak sobie coś umyślę,to ma być po mojemu i niestety nikt nie zrobi czegoś tak dobrze jak ja sama-dlatego też min.dekoracje kościoła i sali robimy z kumpelami wg mojego pomysłu (oczywiście ustalałam z mamą i kumpelami projekt). A jak byłam na mieście to jeszcze się umówiłam na fryzurę i makijaż próbne-na 15maja i na pazurki 9czerwca, i na ślubne makijaż i fryzurę. Sorki raz jeszcze,ale znikam. Buziole PS-u Nas śliczna pogoda i aż miło było przejść się po mieście,ale zapowiadali burze po południu-i już się cosik kroi.
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że nowe osoby nas podglądają, zapraszamy
Edytowane przez wakiki Czas edycji: 2010-04-26 o 14:05 |
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam na chwilkę do sklepu po jedzonko i wyobraźcie sobie, że rozebrałam się do krótkiego rękawka. W Krakowie jest gorąco
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 17 stopni jest
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
a mi w pracy dosyć zimno teraz jest
ale widzę że za oknem słoneczko daje popalić![]()
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za całe 15,50zł ![]() ja tak z doskoku bo siedze z dzieckiem na ogrodzie, jest super ciepło
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę zabaw z córeczką w ogrodzie. Pewnie ładnie Cię słoneczko złapie
![]() Mam nadzieję, że robisz z tego poprawionego przepisu. Tzn. z tego co Ania robiła
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny żegnam się
jeszcze tylko wypełnię ankietę.Nie wiadomo czy dzisiaj w ogóle pojedziemy po ten samochód bo mechanik się nie odzywa, jak co to dam znac jutro ![]()
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Papatki! |
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Ala ten przepis jest poprawiony na wątku idealnych żonek?
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i obu udało wam się kupić samochód
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, na tym wątku jest już poprawiony
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
ja już uciekam papapap
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
ala czyli ten przepis jest prawidłowy?
Ciasto marchewkowe:
edit znalazłam juz poprawiony przepis a lepiej zebym starła marchew na mniejszych czy grubszych oczkach? na wierzch jakas polewa czy nic?ja uciekam do jutra
POMÓŻ NAKARMIC ZWIERZAKI ![]() www.psiklik.pl www.kociklik.pl www.zbiorkanaburka.pl www.karmiepsiaki.pl www.pustamiska.pl Edytowane przez gregia Czas edycji: 2010-04-26 o 15:53 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewkę zetrzyj na tych większych oczkach. Z polewą czekoladową będzie pyszne. Ja jednak z wygody częściej posypuję cukrem pudrem ![]() Też już zmykam. Buziaki |
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do butów, to my jeszcze nie kupiliśmy,ale mój z Badury lubi i chce tam kupić,jak tylko będą mieli jakieś fajne... Czuby odpadają, bo ma spory rozmiar i oboje czubów nie lubimy ani w męskich,ani w damskich ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- u nas cały dzień było bardzo ciepło i nawet nie wiało za bardzo.Jest wieczór,a zapowiadanej burzy nie ma-pewnie się to w zcasie przesunie, mam tylko nadzieję,że majówka będzei super pogodna, żeby człowiek się troszkę nacieszył słonkiem ![]() co do butów-te które wkleiłyście z wysoką cholewką odpadają, bo mam muskularną łydkę, w balerinkach nie chodzę, bo za płaskie, szpilki za wysokie i niestabilne... ja lubię pantofle w męskim stylu,albo obcasik taki 4-5 cm,ale fler lub stożek/klocek. (a zresztą nie znam się na nazwach). Pisałam wcześniej,że umówiłam się na fryzurkę i makijaż próbny na 15-go maja, na pazurki 9czerwca,ale nikt mi nic nie napisał ![]() kolejna rzecz odfajkowana. Wklejam zdjęcie obrączek i sukienki na poprawiny-ponawiam pytanie jaki dobrać kolor do sukienki?sandałki srebrne + zawsze można doczepić ozdobną broszkę/kokardkę w wybranym kolrze i jakiś pas szyfonowy albo satynowy w talii Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-04-26 o 22:13 Powód: nie dodano zdjęć |
||
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
a teraz życzę wszystkim dobrej nocki i do zobaczenia jutro
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dokladnie tak samo z tym nadrabianiem. Dziewczyny tak pedza, ze jak w dzien znajde chwilke zeby usiasc do kompa to i tak nie moge prawie nic nadrobic, bo mala trzeba sie zajac a chce jak najwiecej sie nia nacieszyc bo w czwartek juz wracam do siebie ![]() Tygrysku dzieki za wybaczenie imion Obiecuje, ze szybciutko sie naucze U nas z przygotowac juz wiekszosc mamy zalatwiona. Zostaly juz tylko takie *******y typu zamowienie ostatnich dekoracji, planszy z rozmieszczeniem gosci, ustawienie stolow i usadzenie gosci...no i hmm..z takich wazniejszych spraw to juz chyba tyle![]() A Wasze imiona narazie spostrzeglam ,ze:Meg jest Madzia Wakiki Monia Forget_me Ania Gregia Justynka Alamig Ala tak? Fistaszek Kasia Dobrze pamietam? ![]() A ciasto marchewkowe jest po prostu boskie Tak mi narobilsycie na nie smaka, ze chyba zrobie je jutro u siostry![]() Kasiu, a Ty sie tam kuruj i szybciutko wracaj do zdrowia. Wygrzej sie i wypoc, mam nadzieje ze jutro bedzie juz troche lepiej ![]() A co do charakterow to ja tez jestem straszny choleryk, a moj Sebas raczej taki spokojny. Zawsze to ja sie wkurzam, krzycze i wszystko od razu musze powiedziec ![]() Zmykam sie kapac, bo jutro znowu pobudka o 7. Ale to sa normalnie takie slodkie pobudki..az sie nie moge doczekac jak my z Sebem bedziemy mieli takie codziennie Pa dziewczynki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
![]() Signa-Magda-widziałam wczoraj,że byłaś na forum,ale miałam tylko chwilkę,więc przepraszam,że nie zagadnęłam... Ja mam na imię Agnieszka
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Jestem w domu. Wziełam dzieńn urlopu bo wczoraj koło 17 scigneło mnioee do WC a tak mnie brzuch bolał, ze mój stał cały czas nadse mna i zastanawiał się jak pomóc i temperatura skoczyła do 38,2 więc jakiś wirus złapałam dziś na godzine do pracy i do domu wróciłam.
|
|
|
|
#352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj już nie dałam rady do Was zajrzeć Miałam troszkę pracy, a potem szybko jechałam do kumpeli na kolejny zabieg refleksologii. Powiem Wam, że chyba jednak do kumpeli nic nie dotarło, bo znowu mnie męczyła pytaniami o Piotrkowych kolegów. Znowu powiedziałam, że jak cosik będziemy wiedzieć to damy znać. Dzisiaj do pracy przyjechałam później, bo byliśmy w USC pozałatwiać te zaświadczenia. Poszło to bardzo szybko, w czasie kiedy poszliśmy opłacić tą opłatę skarbową kobietka przygotowała dokumenty i od razu nam je wydała. Troszkę mi się przykro zrobiło, jak zaczęłam wpisywać nazwisko po ślubie, bo ja bardzo kocham moje panieńskie ![]() Dzisiaj w planach mam wysyłkę ostatnic zaproszeń, przełożenie wizyty w kwiaciarnii na wcześniejszą godzinkę (bo na 16:00 mam już kosmetyczkę umówioną ), sporządzenie listy na winietki (przepisanie wszystkiego do worda, bo nazwiska już mamy spisane ) . Ogólnie przez tą pogodę to troszkę nam się plany pokrzyżowały, bo mieliśmy zmieniać opony w moim autku, a w czwartek mieliśmy jechać za butami dla Piotrka, ale tak sobie myślę, że może dzisiaj byśmy skoczyli za butami, a w czwarke byśmy opony zmienili ![]() Cytat:
Ale kupowałam je u siebie w mieście, w takim sklepie, gdzie kobietka ma ciuchy z Haemu, ale po znacznie niższych cenach W oryginalnym sklepie Haema kosztują 40 albo 50 zł.A odkurzać to nie znoszę Już powiedziałam Piotrkowi, że to będzie należało do jego obowiązków Cytat:
![]() Sukienka też fajna, ale chyba wolałabym bardziej dopasowaną na biodrach Więc niedługo już próbna fryzurka Koniecznie wklej nam fotki swojej próbnej fryzurki, bo jestem bardzo ciekawa, jak będziesz wyglądać A makijaż próbny kkiedy masz?
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do łóżka się zapakuj i leż! a u lekarza była-hę?? |
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś grypa żołądkowa Cię pewnie dopadła. Dobrze, że dzisiaj wzięłaś sobie wolne, przynajmniej się wyśpisz. Może dobrze by było lekarza odwiedzić?
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie,że tak szybciutko w USC poszło. Obrączki są piaskowane nie satynowane... ja nie bardzo lubię dopasowane na biodrach, bo biodra mam i niekoniecznie muszę je podkreslać-ale podoba mi się jak na mnie leży ![]() i makijaż i fryzurkę mam 15-go ![]() babeczka powiedziała-oj ja zapomnę do ślubu, a ja nie chcę tego zostawiać na ostatnią chwilę, więc mówię do niej-zrobimy zdjęcia. już się ucieszyłam,że kolejna rzecz z głowy-przecież nie będę się umawiać na ostatnią chwilę-a jak mi się cos nie spodoba ? to co wtedy... |
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Wbrew pozorom dzis czuje się napraawde dobrze mam 36
ale nie martwcie sie u mnie ta temperaatura przy chorobie jest normalna i czuje się jakbym miała 36,6. Może grypa ale raczej wirus kilku dniowy. Własnie mówili w dzień dobry TVN o kwasach, które można kupić na allegro i pani doktor powiedziała, że jest to niebezpieczne i lepiej udać sie do kosmetyczki mimo, że wiele drożej to wychodzi.
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zdziwiłam, że od razu dostaliśmy te zaświadczenia Kolejna rzecz jest z głowy, teraz tylko spowiedź i maszerujemy do księdza, żeby złożyć mu ostatnie dokumenty Gdyby nie to, że w piątek wyjeżdżamy to byśmy od razu w piątek poszli do spowiedzi, żeby mieć to już z głowy. Tak zostaje nam to do załatwienia w pierwszy piątek maja. Nie wiem tylko, jak to jest z tą spowiedzią, czy jak się podchodzi do konfesjonału trzeba od razu zaznaczyć, że to spowiedź przedślubna, czy po prostu na końcu po spowiedzi podać tylko ta kartkę do podpisu?Czyli makijaż masz w tym samym dniu Fajnie, bo zobaczysz jak się wszystko ze sobą komponuje Masz rację z tą fryzurką. Lepiej umówić się wcześniej, bo jak cosik się nie spodoba, albo cosik nie będzie pasować to zawsze można umówić się na kolejną fryzurę, a tak, jak się idzie na kilka dni przed ślubem to może nie być czasu, a przecież wszystkie musimy wyglądać pięknie, począwszy od sukienki, a skończywszy na paznokciach ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() Bałabym sie sama kombinować z jakimiś kwasami i innymi tego typu rzeczami, które używają kosmetyczki. Nie znam się na tym zupełnie, a skóry zniszczyć sobie nie chcę Potem jeszcze jakieś przebarwienia by powstały i to co bym zaoszczędziła na kwasach u kosmetyczki musiałabym wydać na doprowadzanie skóry do normalnego stanu ![]() Dzisiaj planuję pierwszę wizytę w solarium
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
a ja wlasnie wrocilam z biegania taka sliczna pogoda ze postanowilam sobie pobiegac moj Luki jezdzil na rolkach a ja biegalam ide sie okapac i zajze do was za chwilke
|
#359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdążyłam dojść na szczęście do pracy-ale tak ponuro dzień się zaczął, bo jakaś mgła z rana była.a teraz sennie... ja też bym nie kombinowała sama z kwasami. ze spowiedzią to trzeba od razu zaznaczyć,że to przedślubna i dać karteczkę. Nam ksiądz powiedział,że pierwsza z tydzień wcześniej max, druga może być dzień przed slubem |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Ja kupuję kilogram marchewek, trę na tarce te 2,5 szklanki, a resztę skrobę i albo robię sałatkę z tartej marchewki, albo pożeram w całości