|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poleci od razu do Ciebie mam nadzieję, odpowiedni adres zaznaczyłam ![]() I do Agi też powinno pójśc bezpośredno, sprzedawca mi potwierdził, że wyśle na jej adres ![]() Cytat:
![]() I mam jeszcze od Ciebie próbkę, ale jeszcze jej nie próbowałam. Cytat:
Nałożyłam sandy fair i wyglądałam jak trup ![]() Kombinowałam z korektorem, ale jakoś mam wrażenie, że nie kryje za dobrze, albo ja nie umiem tak ładnie jak Mirelka ![]() Może więcej go powinnam dać, albo na mokro? ![]() Nie umiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Cytat:
A i oczy też raczej takie, jak nie przymierzając : przy chorobie Basedowa . ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I do tego jakieś inne opakowanie ma. Może firma zmieniła ?! Muszę się dopytać. Na składach to ja się nie znam. Ale o ile pamiętam, to kosmetyki : "prawdziwy" Tołpa, których używałam miały zupełnie inne opakowania. Ale to było ze cztery lata temu i może moja pamięć szwankuje. Zorientuję się. To może być i dobry kosmetyk. Recenzje - jak zwykle - diametralnie różne. Ile to cudo kosztuje w "Biedronce" , bo w internecie : w granicach trzydziestu złotych. Postaram się zakonotować . Dlaczego nie podoba Ci się to imię ?! Bardzo ładne . Chciałabyś się może Violetta lub Żaklina nazywać ?! ![]() ![]() Cytat:
Wy już o tych minerałkach taka samą grypserką gadacie jak na minerałkowym wątku. Cholercia, piekłam wczoraj schab i chyba mi się zbyt dużo czosnku dodało, bo cały dom pachnie jak u tych "wyznania mojżeszowego". Zaraz muszę kominek z olejkami eterycznymi podpalić. Chwalić się będę, a co: plan szmatingu zrealizowany ! Pracowitą niedzielę miałam. Dzisiaj odpoczywam. Miałam w planach jazdę na badania, ale przypomniałam sobie w porę, że w poniedziałki nie załatwiam żadnych spraw. Jutro do krwiopijców pojadę. Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
Najuniżeniej jak tylko potrafię proszę o wyrozumiałość dla stanu mojego umysłu i przepraszam za wprowadzenie w błąd.
![]() Używałam natomiast kosmetyków Dr. Hauscha. Też naturalne i pewnie dlatego pomyliłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
minerałki kochają tłuste cery ![]() tylko kazda buzka lubi cos innego niektóre dziewczyny uwazają, ze kaolin najlepiej matowi i go kochają, a inne np ja go nie lubią, bo ich nie matowi ![]() ![]() oo to napisz mi ile dokąldnei Ci przelać ![]() a jak nakładasz ten korektor? oval na pojedyncze niedoskonałosci? kładz go ile chcesz, próbuj ![]() ja np dzisiaj mam mega tapete, bo pół twarzy zakryłam korektorem, cały nos i część twarzy zeby to łuszczenie tak widoczne nie było ![]() ale kocham te korektory na nos oczny kabuki, grubo korektora i nos się nie świeci i nie widac przebarwien ![]() Asiu, sany fair bardzo jasniutki jest a Ty chyba aż tak jasna nie jesteś ![]() kurcze potrzebuję chowanego kabusia do torebki ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | ||||
|
Ołrajt
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehehehe, najgorzej to jednak u Hindusów ![]() Swego czasu jak pracowałam na kasie w USA, to się napatrzyłam... kilogramami czosnek i cebula ![]() Cytat:
Ostatnio wielki leń mi w ![]() ![]() Cytat:
![]() Korektorem punktowo i trochę pod oczy i na nos. Kilka warstw, aż mi w zmarszczkę ta koło ust wlazł ![]() No ten sandy fair faktycznie za jasny, ale to dopiero widać, jak całą buzię umalowałam, ale będzie dobry na zimę, teraz to już mnie chyba troszkę słonko opaliło na tych codziennych spacerach ![]() Dziś golden fair i nawet dobrze kolorystycznie, ale jakoś tak dziwnie leży, kładłam na filtr. A na policzkach dobrze. Może za dużo dałam na brodę, bo chciałam tam mocniejsze krycie? Nie wiem ![]() Paczuszka przyszła ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-04-26 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam napisać w poprzedniej wiadmości i napisałam tu ![]() Karola - dziękować :p ale do ułożenia to im daleko ![]() Heroldin (Kasia tak?)- staram się "zejśc" na jaśniejszy kolor, ale dzięki ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama go uzywa na drogryjne podkłady ![]() a no korektory potrafią w zmarszczki wejsc nawet mi ![]() ale uczę się ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
|
Cytat:
![]() Ale to za jakiś czas, na razie muszę filtry wykończyć, a one mnie już na starcie wybłyszczają. Potem będę próbować na krem, który lepiej się wchłania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Witam !
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, cobym ducha nie wyzionęła. Do krwiopijców jadę. A w moim przypadku to operacja . Już się boję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mnie tez filtry wybłyszczają ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- dziewczyny jak w ogóle spisują się wasze pędzlaki? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
Przeżyłam i wróciłam już do domu jedynie ze ździebełko nadszarpniętym zdrowiem psychicznym i {oczywiście} wielkim wylewem. Udało się wkłucie za szóstym razem. Najwazniejsze, że przeżyłam. Teraz idę spocząć, aby siły po operacji zregenerować.
Na badania jechałam. Pobieranie krwi. Kciuki - jak widać na załączonym obrazku - pomogły, bo przeżyłam i jakoś pani laborantki nie skopałam boleśnie. Zajrzę później. Muszę sił nabrać, bo mi drogocennej krwi jak zwykle za dużo upuścili. |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
|
Cytat:
Ostatni raz krew miałam jakoś tak w podstawówce pobieraną, aż do niedawna ![]() Muszę powiedzieć, że nawet nie było za bardzo strasznie ![]() ![]() Nie wiem ![]() ![]() ![]() Nadal mi ich trochę szkoda ![]() Pędzel do korektora miziany już był - mięTki, fajny i przyjemny ![]() Flat top - bardzo dobrze ![]() ![]() LHK - nie umiem ![]() ![]() Z tego wszystkiego dochodzę do wniosku, że jeśli chodzi o puder, to wolę te w kamieniu, łatwiej kontrolować ile się go nabiera. Czy te pudry prasowane w EDM to te same kolory, co podkłady mają [chodzi np. o Light'a]?
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
Kasia pobieranie krwi samo w sobie nie takie straszne
ja mam tylko problem z tym, że mdleję na widok krwi, a nawet jej zapach powwoduje, ze kręci mi się w głowie Asia ![]() ale jak puder w kamieniu? te prasowańce na stronie EDM to nie pudry a podkłady i są zbliżone do sypanych odpowiedników, ale to zalezy, trzeba swatche pooglądac i opisy dziewczyn poczytac ![]() LHK jest bardzo prosty w obsłudze ![]() spróbuj nałożych LHK podkład i zobacz czy tez wydaje Ci się, że zżera Ci proszek ![]() a ten korektor punktowo co mówisz, ze nie kryje to ovalem kładałas? dostałam nowiuśkiego LHK w zamian za tego co się rozwalił ![]() a nawet cień gratis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Katarzyno mam to samo
![]() Odebrałam dziś okulary i dziwnie się czuję. Wszystko widzę ;o Syn optyka się mną zajął ![]() ![]()
#3526 |
Zakorzenienie
|
raz kozie śmierć
![]() nałozyłam te farbki na włosy ![]() nawet nie wiem czy by mi 1 nie starczyła ![]() bo duzo zostało i kładłam juz tak zeby sie nie zmrnowało ![]() mam dziwne przeczucie, ze ten kolor czerwonawy będzie ![]() ale zobaczymy jak włosy wyschną ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- włosy wyschły ![]() nie są ani czerwone ani rude ufff.... ![]() mają taką delikatnie rudą poświate, ale generalnie są ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tam jaskrawy czerwony był ![]() ![]() ![]() Od tej pory tylko czarny ![]() Tak wgl Paulina jestem cześć ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
OOOj, też oddawałam krew niedawno ![]() ![]()
![]() |
#3528 | |||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś kaolin nałożyłam flatem, ale i tak się wybłyszczyłam. Kolejną próbę podejmę za kilka dni, jak już nie będę używać filtra ![]() Tak, ovalem ![]() Ale może coś źle robię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I nie trzeba zużywać wszystkiego, jak zostanie w tubie, nie zepsuje się, jak w przypadku mieszania zwykłych farb. Tylko się nie złość, bo one szybko schodzą ![]() Ja chyba teraz zacznę szaleć z kolorami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze kiedys podejmę kolejną próbę, tylko one takie bardziej o-glo są ![]() ale fajne prasowańće na szybko ![]() mówię Ci mnie kaolin tez nie matuje i to nie wina pędzla;p: fliltr ogólnie ma swój udzial w błyszczeniu, ale sam kaolin wygląda na to, ze tak czy siak Ci nie słuzy ![]() nie wiem co mozesz zle robic ![]() ja nabieram troche i się packam tym korektorem ![]() jak dla mnie kryje lepiej od drogeryjnych typu rimmel, bo nie obtacza drobnych ran zbierając się wokół, a serio kryje ![]() moze nie rozwalac, bo one mają tylko 3 miesiące gwarancji ![]() no i o tego nowego LHK trzebabyło wyprosic, bo organizatorce w ogóle na maile nie odpowiadali ![]() ale ich tak męczyła, ze wkoncu odpowiedzieli ![]() i to tak bezczelnie się wykręcali, ze na inne pytanie zaraz odpowiadali, a nowego pędzla wysłać nie chcieli ![]() swoja drogą Ty pewnie tez dostałas z naszym zamówieniem "świety obrazek cariny" ![]() ja wyciskałam tubke na miseczke i pędzelkiem, a nie z tubki na grzebien ![]() a czemu mam się zloscic zaspokoiłam swój kaprys, bo chyba jednak bardziej mi naturalne włosy pasują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz cos więcej o sobie ![]() oj no to nieciekawie ![]() ja tez nigdy nie biorę z brzegu ![]() i przez to tez kilka razy wzięłam coś innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | ||||
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ten multitasking coś tam zakrywa, ale nie tak, jakbym chciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co? On taki kultowy już jest? ![]() Cześć Paulinko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
O w końcu ktoś mnie zauważył
![]() ![]() Kocham zwierzątka, pieska mam ![]() ![]() TŻ wyjechał to nocami ślęcze na wizażu, bo nie mam co robić :P Tak ogólnie mowa tu jest o wszystkim tak ? ![]()
Edytowane przez krolowakiczu Czas edycji: 2010-04-27 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oka, to przejże co tam ciekawgo piszecie, bo musze sobie właśnie kupić jakąś, bo sie skończyła ![]() Albo jutro bo spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ć ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez krolowakiczu Czas edycji: 2010-04-27 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny !
Dzięki za zrozumienie mojej awersji do krwiopijców ! Cytat:
![]() Ja mam "fruwające" żyły i tylko jedną { na ręce }, którą ewentualnie można namierzyć. Już jestem z tego znana . Jak wchodzę do gabinetu zabiegowego, słyszę : O Boże, to Pani ?! ![]() No to sobie ponarzekałam. Najważniejsze, że na trzy miesiące mam spokój. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sama nosiłam lata całe włosy o wszelakich odcieniach czerwieni. Zawsze marzyłam o ognisto - rudym kolorze. Jakoś fryzjerom, których wizytowałam, na taki kolor kunsztu brakowało. Były w związku z tym różne warianty czerwieni. Od momentu, kiedy 89 % Polek farbuje włosy na rudości i czerwienie - zrezygnowałam. Cytat:
O tak, to szpachla bezkonkurencyjna ! Zauważyłyśmy, zauważyłyśmy i z radością wielką witamy. Wiesz jak to czasem jest w ferworze dyskusji. Szczególnie tu : ostatnie hobby włosomaniaczek : minerałki. Cytat:
Też miałam psinkę o imieniu Sonja { przez "j", bo tak jej w paszporcie wpisali}. Maltańczyk. Niestety ... parę miesięcy temu, w wieku piętnastu lat odeszła za "tęczowy most". Cytat:
Mirelka - u mnie tak, jak i u Asi - pędzlaki dojrzewają i mocy urzędowej nabierają ![]() W moim ogródku zakwitły pierwsze tulipany. Sztuk sześć. No i listki na drzewach coraz większe. Kocham wiosnę !!! Miłego dnia życzę ![]() Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2010-04-28 o 04:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest taka zasada, ze proszku nie mozna nabrac za mało, bo czym mniej tym lepiej, a warstw to kładziesz ile potrzebujesz ![]() a mnie bardzo dobrze kryje, co prawda nie tak jakbym chciała, bo widac, ze tam jest korektor, ale jeszcze nie stworzyli korektora, który by kryl tak jak ja bym chciała ![]() ten mineralny to obecnie mój n 1 o co chodzi z tym dermacolem? ![]() a no kultowy, bo Carina rozsyła go juz dobrze od 2 miesięcy ale jak nisko trzeba upasc zeby klientom swoje zdjęcie wysyłac, które w dodatku wygląda jak święty obrazek ![]() Cytat:
![]() ![]() a moze cos więcej o sobie powiedz ![]() czym sie zajmujesz praca? szkoła?...? Cytat:
kiedys jeszcze w podstawówce nauczycielka do mnie, ze jetem popisana z długopisu a to zyła ![]() toż to grzech wystawiac takie piękne pędzlaki na tęskonote za cieniami ![]() a mnie sie nadal marzą z 2-3 takie niebieskie pasma ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to fajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() A pracy szukam teraz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Też tak mam. Na nadgarstach widoczne bardzo :P
![]() |
#3539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rozszerzoną geografie w LO i planuję zdawac z geografii mature, ale nic nie umiem i na takie studia się nie wybieram ![]() Karolina ta Twoja lirenka to ta nie? ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...wej-SPF-50.htm Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-04-28 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | ||||
|
Oj, można, można
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Ale jak to bywa, chcę iść za ciosem - nowości i w końcu poróbować różnych kombinacji. Jak miałam długie, to mi się nie chciało babrać. Teraz to co innego ![]() Będę testować te farbki Venitowe, włosów nie zniszczę, a kolorkami się pobawię ![]() A do czarnego zawsze mnie ciągnęło, duchowo czuję, że to mój kolor ![]() [chociaż fryzjerzy zawsze widzą mnie w jaśniejszych refleksach] Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak za mało proszku mam na pędzlu to mi nic na twarzy nie zakryje ![]() To bardzo znany puder/podkład, mega kryjący, wręcz teatralny. Ale trzeba przez to z nim uważać, bo robi tynk na buziaku, raczej nadaje się na wieczór albo jako punktowy korektor, zakryje wszystko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A może po prostu dokup pasma do przypinania? Albo pomaluj takimi piankami koloryzującymi ![]() Zaraz przyjdzie Aga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.