Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 09:39   #4921
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzieci są cwańsze niż myślimy A jak ze zdrówkiem Zuzki?

Buuu, ale pogoda do bani. U Was też?

Dziękujemy Zdrówko średnie...kaszel ma straszny, aż Pani Żłobianki zwróciły uwagę, ale poszła w piątek z Babcią do lekarza i powiedziała że zdrowa kaszel został jeszcze po zapaleniu oskrzeli które miała, a może się utrzymywać dobry miesiąc. Za to dziąsła okropnie ją męczą Viburcol nie działa, Dentionox też nie macie jakiś inny sposób?

U Nas pogoda okropna, pada, a jak nie pada przez moment to wieje strasznie gdzie to wczorajsze słoneczko i 22 stopnie?????
Stary 2010-04-27, 09:44   #4922
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

hej dziewczyny
dzis podla pogoda, podly nastroj...
wczoraj pol wieczoru przeryczalam, dostalam migreny i trzyma mnie do teraz
maly na dodatek obudzil sie w nocy i tak plakal, ze nie moglismy go uspokoic, myslelismy, ze to te zabki co mu u gory wychodza, dalismy czopek i jednak go brzuszek bolal bo mu ten czopek poluzowal i zrobil kupke i w koncu sie uspokoil....musze dzis kupic mu sliwki

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
oj Svi, jak szkoda, moze sie odnajdzie jeszcze...
ja tez ide spac, dobranoc
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
o kurczę
przytulam
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
O kurka ,
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Svi, bardzo wspolczuje
Ja chyba zaryczalabym sie na smierc, gdybym moj zgubila
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Svi mam nadzieję, że znajdziesz
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Bidulko...przeszukaj wszystko, wszędzie gdzie byłaś...musi się znaleźć!!!!
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ojej wspolczuje, tez bym sie poryczala.
Nie wiesz mniej wiecej gdzie? Moze odstawilas na polke gdzies? Oby sie znalazl
Cytat:
A gdzie go mogłaś zgubić?
Oby się znalazł
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
O rany,współczujęm oże jeszcze się znajdzie
dzieki dziewczyny
przeszukalismy TZ juz wszystko - nie ma go nigdzie
napewno mialam go wczoraj jeszcze na placu zabaw i jak poszlam do mamy to tez go mialam - wiec musialam go zgubic albo u mamy, albo po drodze do domu, albo w domu - mama szukala i u niej nie ma, u mnie tez nigdzie nie ma, w aucie tez nie ma - wiec musial mi spasc po drodze a tak lalo i takie potoki rwaly do studzienek, ze juz sie nie znajdzie TZ mowi zebym sie nie przejmowala i ze to tylko pierscionek i ze kupimy nowy - ale to nie to samo on nie rozumie.....ehhh ryczec mi sie chce
caly czas mam nadzieje, ze sie znajdzie ale napewno tak nie bedzie

gorgulku wspolczuje Zuzi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:47   #4923
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy Zdrówko średnie...kaszel ma straszny, aż Pani Żłobianki zwróciły uwagę, ale poszła w piątek z Babcią do lekarza i powiedziała że zdrowa kaszel został jeszcze po zapaleniu oskrzeli które miała, a może się utrzymywać dobry miesiąc. Za to dziąsła okropnie ją męczą Viburcol nie działa, Dentionox też nie macie jakiś inny sposób?

Nam pediatra,po uprzednim obejrzeniu dziąsełek zalecił podawać 2 razy dziennie po 2,5ml Nurofenu lub Ibufenu.Co prawda,podałam tylko raz 2,5 ml no i też pomagamy sobie Dentinoxem

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:52   #4924
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

dzieki dziewczyny
napewno mialam go wczoraj jeszcze na placu zabaw i jak poszlam do mamy to tez go mialam - wiec musialam go zgubic albo u mamy, albo po drodze do domu, albo w domu - mama szukala i u niej nie ma, u mnie tez nigdzie nie ma, w aucie tez nie ma - wiec musial mi spasc po drodze a tak lalo i takie potoki rwaly do studzienek, ze juz sie nie znajdzie TZ mowi zebym sie nie przejmowala i ze to tylko pierscionek i ze kupimy nowy - ale to nie to samo on nie rozumie.....ehhh ryczec mi sie chce

gorgulku wspolczuje Zuzi
Svi, zwykle takie rzeczy się znajdują w najmniej spodziewanym momencie
a on był taki luźny, ze mógł Ci się zsunąć

ja miałam taką przygodę z obrączką - nosiłam ją zawsze od dnia ślubu w pracy też i któregoś dnia po pracy patrzę, a nie mam obrączki (po talku z rękaiwiczek ręce sa bardzo śliskie) - myślałam, ze z rękawiczkami zdjęłam - wyrzuciliśmy wszystkie śmieci ze wszystkich smietników (sztuk 8 każdy pełny po całym dniu pracy ) i nic - ja oczywiście bliska płaczu, ze może jak myłam ręce to spadła mi do umywalki, ale tego już nie umiałyśmy sprawdzić w syfonach
wyszłam z pracy godzinę po czasie załamana i na koniec jak już sie poddałam i zaczełam się pakować okazało się, ze zsunęła mi się do torebki

od tamtej pory nie noszę ani obrączki ani pierścionka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:54   #4925
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
dobrze że katarku już nie ma

jaki kolor bierzecie ?

Najbardziej jungle mi sie podoba.

Cytat:

Super,że wyjazd udany,no i dobrze,że u Zosieńki "alergii" brak

Cytat:

Dzieki dziewczyny Jestem padnieta, co zjem to wymiotuje. Do tego Ania ma biegunke i podwyzszona temperature. Chyba cos razem zlapalysmy Wieczorem ide z Nia do lekarza- tak na wszelki wypadek niech sprawdza, czy to nic groznego. Moje biedactwo...
Biedne dziewczynki... Już doczytałam, że to jakiś wirus. Oby szybko Wam przeszło

Cytat:

Mój dialog z Małżem (nie podniósł ołówka z podłogi ):

Ja: Czemu nie sprzątasz po sobie?
Małż: Przecież tylko ołówek spadł, co takiego się stało?
Ja: (podniosłam ołówek) Mógł zginąć na przykład.
Małż: Jak mógł zginąć? Przecież on jest martwy.

Cytat:
nie czytam, nie nadrabiam, nie cytuje
mam podly nastroj
zgubilam pierscionek zareczynowy

dobranoc
Współczuję... A nie masz pomysłu gdzie mogłaś go zgubić? Nie wiem może gdzieś zdejmowałaś, albo coś...

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

U nas katar jednak się rozkręcił - kichanie, z noska lało się jak z kranu, brak apetytu ... na szczęście juz jest lepiej, chociaz apetyt nie wrócił
Oby katarek jak najszybciej przeszedł, bo wiem jakie to upierdliwe

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zuzia rozwaliła sobie górną wargę dziś Jak wyszłam. Małż nie wie jak. Zawsze jej pilnuje i nigdy sobie krzywdy nie zrobiła. Poszedł szykować kąpiel i w tym czasie sobie to zrobiła. Nie słyszał, żeby upadła, więc nie wiem o co. Podobno sporo krwi jej poleciało a teraz jak zerknęłam to ma strasznie napuchniętą wargę górną Tak mi jej szkoda

Idę spać.
Dobrej nocki
Bidulka... ale pewnie nie da się bezurazowo przeżyć tego okresu. Wiem, że to marne pocieszenie, ale zawsze

Cytat:
widzę, ze piszecie o zmianach w @ po ciąży - ja też miałam bezbolesne, krótkie miesiączki, a teraz
trwa to ponad tydzień z czego tydzień przed już mnie boli brzuch, a potem leje się jak z kranu - koszmar

ale ja zanim zaczęłam miesiączkować założyłam spiralę, więc nie wiem czy to od niej, czy tak i tak by takie były - nie wiem, ale to jest koszmarne
Myślę, że wielce prawdopodobne, że to od spirali tak masz teraz. Dlatego ja chcę założyć mirenę-normalnie miałam obfite, a ze spiralą to pewnie krew by po podłodze płynęła

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:58   #4926
skierka1981
BAN stały

Cytat:
skierko, czemu Amelka je Sinlac? Ze względu na skazę?

, u nas też ble... , ale za to wszystko ładnie już się zieleni

tak, dawałam jej mlekozastępcze raz ale miała na buźce zaraz i chyba od tego więc teraz sinlac. próbuję zrobić podejście do tego mleka ale ona wiecznie coś na policzkach ma i ciężko będzi estwierdzić od czego to... np jak ja zjem parówki to ona zaraz na buźce coś ma. trochę ciasta albo ciastek i już, albo orzechy... i tak ja próbuję coś pojeść to najczęściej coś jej wyskoczy (policzki jakby polakierowane czerone, czasami skórka pęka, nosek czerwony i też potrafi być szorstki) takze u mnie ścisła dieta i trzea będzie próbować...

a u nas się rozpogadza na szczęście
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:59   #4927
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny
maly na dodatek obudzil sie w nocy i tak plakal, ze nie moglismy go uspokoic, myslelismy, ze to te zabki co mu u gory wychodza, dalismy czopek i jednak go brzuszek bolal bo mu ten czopek poluzowal i zrobil kupke i w koncu sie uspokoil....musze dzis kupic mu sliwki

dzieki dziewczyny

Kochana doskonale Cię rozumiemTeż nie chciałabym zgubić swojego.Kupić zawsze można ,tylko czy da sie zastąpić?Faceci nie przywiązują chyba wagi do tego,że pierścionek dla nas może być tak ważnyTo Cię pocieszyłamale chciałam być szczera

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:00   #4928
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi, zwykle takie rzeczy się znajdują w najmniej spodziewanym momencie
a on był taki luźny, ze mógł Ci się zsunąć

ja miałam taką przygodę z obrączką - nosiłam ją zawsze od dnia ślubu w pracy też i któregoś dnia po pracy patrzę, a nie mam obrączki (po talku z rękaiwiczek ręce sa bardzo śliskie) - myślałam, ze z rękawiczkami zdjęłam - wyrzuciliśmy wszystkie śmieci ze wszystkich smietników (sztuk 8 każdy pełny po całym dniu pracy ) i nic - ja oczywiście bliska płaczu, ze może jak myłam ręce to spadła mi do umywalki, ale tego już nie umiałyśmy sprawdzić w syfonach
wyszłam z pracy godzinę po czasie załamana i na koniec jak już sie poddałam i zaczełam się pakować okazało się, ze zsunęła mi się do torebki

od tamtej pory nie noszę ani obrączki ani pierścionka
on byl troche za luzny mialam juz syt, ze zsunal mi sie do torebki - pierwsze c wczoraj tam szukalam wlasnie
mialam tez syt, ze bylam w auchanie i patrze nie mam pierscionka a przypomnialo mi sie, ze przed chwila wybieralam rzodkiewke wiec pedem na warzywa i rzeczywiscie byl w kartonie z rzodkiewka

ale teraz dupa blada
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Współczuję... A nie masz pomysłu gdzie mogłaś go zgubić? Nie wiem może gdzieś zdejmowałaś, albo coś...

nie zdejmowalam
Stary 2010-04-27, 10:04   #4929
angy
Zakorzenienie

Witam sie wtorkowo

I gratuluję pierwszych kroczków Zuzi!
A tak w ogóle to my Karolinko się chyba nie znamy... Cześć, jestem angy i jestem uzależniona od wizażu

Zdjęć oczywiście nie zdążyłam wczoraj wstawić, ale nic straconego Nocka dobra, przespana w całości. Humorek Zosi wrócił na całego, wczoraj spacerowała z nianią 3 godziny, do wszystkich się śmieje i strasznie dużo gada aż się opluła podobno tak opowiadała Najadła się pomidorówki, potem jeszcze nadprogramowo krupniku dostała i podobno strasznie jej smakował. A to najbardziej znienawidzona polewka mamusi... No nic. Trzeba się będzie przemóc i ugotować kiedyś

Miłego dnia

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-04-27 o 10:07
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:07   #4930
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Myślę, że wielce prawdopodobne, że to od spirali tak masz teraz. Dlatego ja chcę założyć mirenę-normalnie miałam obfite, a ze spiralą to [COLOR=White]pewnie krew by po podłodze płynęła

jakbym normalnie miała obfite to bym się chyba nie zdecydowała - ja nie mogę niestety nic hormonalnego

Cytat:
on byl troche za luzny mialam juz syt, ze zsunal mi sie do torebki - pierwsze c wczoraj tam szukalam wlasnie
mialam tez syt, ze bylam w auchanie i patrze nie mam pierscionka a przypomnialo mi sie, ze przed chwila wybieralam rzodkiewke wiec pedem na warzywa i rzeczywiscie byl w kartonie z rzodkiewka

ale teraz dupa blada

nie zdejmowalam
oj to faktycznie
a czemu go nie zmniejszyłaś moja Droga jak miałaś już kilka takich sytuacji

a moze w kieszeni...

trzeba mieć nadzieję,a jak nie to faktycznie TZ Ci kupi nowy

ja swój dostałam jak mieliśmy po 18 lat i wtedy było nas stac na taki malutki z cyrkonią i małż obiecał, ze jak będziemy zarabiać to kupi mi z brylantem i co... 10 lat znajomości, 4 lata po ślubie, dziecko ma prawie rok, pracujemy od 2 lat, a pierścionka jak nie było tak nie ma

wiem,z e to jest symbol i ja i tak nie noszę biżuterii, ale obiecał

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-27, 10:09   #4931
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
oj to faktycznie
a czemu go nie zmniejszyłaś moja Droga jak miałaś już kilka takich sytuacji

a moze w kieszeni...

trzeba mieć nadzieję,a jak nie to faktycznie TZ Ci kupi nowy

ja swój dostałam jak mieliśmy po 18 lat i wtedy było nas stac na taki malutki z cyrkonią i małż obiecał, ze jak będziemy zarabiać to kupi mi z brylantem i co... 10 lat znajomości, 4 lata po ślubie, dziecko ma prawie rok, pracujemy od 2 lat, a pierścionka jak nie było tak nie ma

wiem,z e to jest symbol i ja i tak nie noszę biżuterii, ale obiecał
juz raz go zmniejszalam, ale chyba mi palce schudly albo nie wiem i spadal dalej

pewnie sie doczekam tego nowego tak jak Ty swojego

poza tym tamten byl wazny...
Stary 2010-04-27, 10:15   #4932
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Święto nie święto z 40 min byłoMoże się odmieni mojemu szkrabowi
(...)
będą jeszcze potrzebne bo po kroplówce zero szkurczy,zero bóli,nic
, oby Bartoszkowi się odmieniło

A ile już leży? żeby się ruszyło

Cytat:
Lekarka powiedziala wczoraj, ze to jakis wirus. Ani juz przechodzi, od wczoraj nie miala biegunki. Ania zostala w domu, nie poszla do zlobka, wolalam, zeby troche sie podkurowala. Wczoraj gdy Ja karmilam obiadem wszystko zwymiotowala- doslownie potokiem. Cala ja, Ania, fotelik, stol, podloga byly w obiadku. Alez sie wystraszylam. Wzielam natychmiast Anie do lazienki i razem ze mna do wanny, nakarmilam piersia i sie uspokoila. teraz juz nie kupka, temperatura powoli spada, teraz ma 37,7. Ja sie czuje srednio, ciagle wymiotuje, kreci mi sie w glowie. Wybaczcie, ze smece...Ide sie polozyc obok Ani. Dobrego dnia mamusie
, dużo zdówka dla Was

Cytat:
widzę, ze piszecie o zmianach w @ po ciąży - ja też miałam bezbolesne, krótkie miesiączki, a teraz
trwa to ponad tydzień z czego tydzień przed już mnie boli brzuch, a potem leje się jak z kranu - koszmar

ale ja zanim zaczęłam miesiączkować założyłam spiralę, więc nie wiem czy to od niej, czy tak i tak by takie były - nie wiem, ale to jest koszmarne
No nie brzmi to pocieszająco

Cytat:
Wielkie Oko samo sobie przyszło Za karę
(...)
ale mi się humor z rana poprawił.
(...)
Witam się deszczowo niestety...

Dzisiejsza noc fatalna ale od rana Maciek szaleje i próbuje wstawać przy wszystkim

Buuu, ale pogoda do bani. U Was też?
Za to, że przelewem nie chciał zapłacić?

To się cieszę

A u nas Kubuś dziś nie budził się "milion razy" od niepamiętnych czasów, nawet nie "tysiąc razy". Witaj wśród mam dzieciaczków wstających gdzie się da

Pada

Cytat:
Czołem
Nocka pięknie przespanaa teściowa moja to chyba zwidy miała tej nocy:wyszła do mnie na górę i pyta czemu Bartosz tak płakał w nocy-a wcale nie płakał.Dziwne,że jak rzeczywiście płacze,to wtedy nie słyszy
Mąż w nocy wyjeżdża do Warszawy na delegację,wróci w piątek-tak więc siedzimy sami
Bratowa jeszcze nie urodziłajak dziś nie ruszy,to jutro znowu kroplówka,leży podpięta pod ktg
Pogoda piękna się zapowiada,więc spacerek zaliczymy a w nocy padał deszcz.Ale trawka rośnie,drzewa zielenieją,po prostu pięknie jest

Miłego dzionka
Gratulacje udanej nocki

Jak sami? Z nami

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:15   #4933
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
(...)
dzieki dziewczyny

Kurczę, taki luźny był? Może jeszcze się znajdzie w najbardziej nieoczekiwanym momencie?

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-27, 10:16   #4934
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
juz raz go zmniejszalam, ale chyba mi palce schudly albo nie wiem i spadal dalej

pewnie sie doczekam tego nowego tak jak Ty swojego

poza tym tamten byl wazny...
ja wiem - ja też chyba już zawsze ten z cyrkonią będę uważała za zaręczynowy, bo dostałam przecież pod wpływem młodzieńczej, czystej miłości i z dobrego, szczerego serca od mojego Skarba z aparatem na zębach (wówczas )

dziewczyny mam dylemat - jak wspominałam jedziemy na ślub do mojej kuzynki - moja mama jest chrzestną i rzuci trochę groszem + kupiłyśmy już perfumy jako dodatek do prezentu (mama chciała coś specjalnie dla chrześnicy), a ja co mam jej kupić
kasy za bardzo nie mamy, myślałam ze tak max 200-300 zł możemy dać, ale moze zamiast tego kupić w prezencie ładną pościel satynową - widziałam taką ciemną za ok 250 zł

my sami dostaliśmy podobną od naszego świadka i jesteśmy bardzo zadowoleni - najbardziej lubię ją zakładać, a poza tym normalnie zawsze szkoda kasy na taką drogą pościel, a tu jest okazja

z drugiej strony nie wiem czy dla kuzynki jest ważne w jakiej śpi pościeli (jest raczej minimalistką) i nie jestem pewna czy doceni jakość

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-04-27 o 10:19
Stary 2010-04-27, 10:21   #4935
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Kurczę, taki luźny był? Może jeszcze się znajdzie w najbardziej nieoczekiwanym momencie?
caly czas mam taka nadzieje...ale coraz mniejsza

z dobrych wiesci wyslali moj wozek
ale pewnie na domiar zlego bedzie brzydki
Stary 2010-04-27, 10:24   #4936
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ja Ci dam brzydki
będzie wesoły i każdy się będzie za nim oglądał - nie przejdziesz niezauważona

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

zobaczysz, ze się znajdzie
albo poszukacie takiego samego

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-27, 10:25   #4937
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
tak, dawałam jej mlekozastępcze raz ale miała na buźce zaraz i chyba od tego więc teraz sinlac. próbuję zrobić podejście do tego mleka ale ona wiecznie coś na policzkach ma i ciężko będzi estwierdzić od czego to... np jak ja zjem parówki to ona zaraz na buźce coś ma. trochę ciasta albo ciastek i już, albo orzechy... i tak ja próbuję coś pojeść to najczęściej coś jej wyskoczy (policzki jakby polakierowane czerone, czasami skórka pęka, nosek czerwony i też potrafi być szorstki) takze u mnie ścisła dieta i trzea będzie próbować...

a u nas się rozpogadza na szczęście
za odpowiedź, a Wy jesteście alergikami? Współczuję Ci z tą dietą, bo sama długo jadłam tylko wybrane rzeczy (na wszelki wypadek ), ale teraz jem już wszystko.

Cytat:
dziewczyny mam dylemat - jak wspominałam jedziemy na ślub do mojej kuzynki - moja mama jest chrzestną i rzuci trochę groszem + kupiłyśmy już perfumy jako dodatek do prezentu (mama chciała coś specjalnie dla chrześnicy), a ja co mam jej kupić
kasy za bardzo nie mamy, myślałam ze tak max 200-300 zł możemy dać, ale moze zamiast tego kupić w prezencie ładną pościel satynową - widziałam taką ciemną za ok 250 zł

my sami dostaliśmy podobną od naszego świadka i jesteśmy bardzo zadowoleni - najbardziej lubię ją zakładać, a poza tym normalnie zawsze szkoda kasy na taką drogą pościel, a tu jest okazja

z drugiej strony nie wiem czy dla kuzynki jest ważne w jakiej śpi pościeli (jest raczej minimalistką) i nie jestem pewna czy doceni jakość
Uważam, że fajny pomysł z tą pościelą, nawet jeśli kuzynka jest minimalistką

Cytat:

, trzeba wierzyć

No co Ty, nie dobijaj się

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-27, 10:29   #4938
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

No nie brzmi to pocieszająco
oczywiście, ze nie brzmi pocieszająco, bo to jest dołujące - moje życie dzieli się na to przed i w trakcie miesiaczki, a na po zostają chyba 2 tygodnie

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:

Uważam, że fajny pomysł z tą pościelą, nawet jeśli kuzynka jest minimalistką

zbieram głosy, bo u nas małz i teściowa są przeciwni, moja mama i teść są za

teściowa w tych sprawach nie jest akurat dla mnie autorytetem, ale małz twierdzi, ze ja się zawsze wczuwam (staram sie, zeby prezenty były trafione, a jak wiadomo nie jest to łatwe, a i tak nie zawsze jest tak jak bym chciała) i mam doła potem
on uważa, ze nie warto się tak starać

chyba jednak kupię tą pościel - jakąś fioletową albo brąz, burgund...
bo czarną to chyba nie... jak myślicie

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-04-27 o 10:30
Stary 2010-04-27, 10:37   #4939
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, ze nie brzmi pocieszająco, bo to jest dołujące - moje życie dzieli się na to przed i w trakcie miesiaczki, a na po zostają chyba 2 tygodnie

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

zbieram głosy, bo u nas małz i teściowa są przeciwni, moja mama i teść są za

teściowa w tych sprawach nie jest akurat dla mnie autorytetem, ale małz twierdzi, ze ja się zawsze wczuwam (staram sie, zeby prezenty były trafione, a jak wiadomo nie jest to łatwe, a i tak nie zawsze jest tak jak bym chciała) i mam doła potem
on uważa, ze nie warto się tak starać

, zobaczymy jak to będzie u mnie

Burgund albo brąz , ja czarnej bym nie chciała.

Ja też staram się trafić z prezentem , mój Małż mniej, ale powoli się uczy

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-27, 10:40   #4940
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
, zobaczymy jak to będzie u mnie

Burgund albo brąz , ja czarnej bym nie chciała.

Ja też staram się trafić z prezentem , mój Małż mniej, ale powoli się uczy
no właśnie czarny to już trzeba wiedzieć, ze ktoś lubi...
pójdę do Home&You i coś oblukam - to tam sa te fajne pościele

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-27, 10:42   #4941
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

czarnej może nie kupuj... a w jakich kolorach maja sypialnie może wiesz?

czy Czeko i Unholy były dzisiaj?

Svi a moze ty widziałas na allegro te koturny, co mamy węzowe tylko zeby karmelkowe byly... musze je miec. r 39/40

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-04-27 o 10:44
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:43   #4942
p4w
Zakorzenienie

tu stronka
http://www.home-you.com/?go=cat&rname=sypialnia&gid=20

ale już widzę, ze wszystkich nie ma, bo szczególnie jedna brązowa haftowana mi się podobała, a jej nie widzę

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
czarnej może nie kupuj... a w jakich kolorach maja sypialnie może wiesz?

czy Czeko i Unholy były dzisiaj?
oni wynajmują mieszkanie i nie mają swoich mebli

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-27, 10:45   #4943
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tu stronka
http://www.home-you.com/?go=cat&rname=sypialnia&gid=20

ale już widzę, ze wszystkich nie ma, bo szczególnie jedna brązowa haftowana mi się podobała, a jej nie widzę

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

oni wynajmują mieszkanie i nie mają swoich mebli
Piękne te pościele

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-27, 10:55   #4944
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
U nas pada deszcz a wczoraj było tak pięknie. Bylismy z mama na dlugim spacerze po miescie. Łaziłysmy po sklepach, zjadłysmy pyszne lody (a Kuba zjadł 2 małe muszelki)
Kupiłam małemu komplecik (koszulka+krotkie spodenki) i koszulke z krotkim w Pepco a sobie okulary przeciwsłoneczne a w Reserved Kids koszulke z długim z promocji 50%taniej.

Kochane,musimy sie zmobilizowac i wybrac tytuł do kolejnej czesci wątku, chce juz dzisiaj ja założyc.
Jesli ktos ma pomysł na wstep to prosze na pw. (bo ja nie mam zdolnosci poetyckich )

Wklejam jeszcze raz pomysły Svi, prosze o głosy. Mozna wybrac max 2 tytuły.

1. dzieci nasze pierwsze kroczki stawiaja, gdy ich mamy na wizazu gadaja
2. w koncu nadeszla wiosna, kazda nasza pociecha jest usmiechnieta i radosna
3. slowo mama juz wiekszosc z nas slyszala, choc coraz wiecej kazda by chciala
4. kazde dziecko nam zdrowo rosnie i za mama raczkuje radosnie
5. nasze pociechy raczkuja, pelzaja - chwili wytchnienia mamom nie daja
6. dzieciom naszym zabki rosna, buzki piekne beda wiosna
7. za dziecmi naszymi juz nie nadazamy choc bardzo mocno je kochamy
8. nasze bobasy juz staja i cwicza rozne wygibasy
9. dzieci naszych buzka usmiechnieta choc kazda mama zmeczona i padnieta
10. wiosna przyszla, slonko swieci, dzieci rosna ah czas leci

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:58   #4945
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ja Ci dam brzydki
będzie wesoły i każdy się będzie za nim oglądał - nie przejdziesz niezauważona

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

zobaczysz, ze się znajdzie
albo poszukacie takiego samego
Cytat:
, trzeba wierzyć

No co Ty, nie dobijaj się
dzieki dziewczyny
ale mam takiego dola, ze koniec

juz nie wierze, ze sie znajdzie, ciagle szukam wszedzie i nic
no nie ma go ehh
Cytat:
Svi a moze ty widziałas na allegro te koturny, co mamy węzowe tylko zeby karmelkowe byly... musze je miec. r 39/40
nie widzialam
i nie mam glowy do butow
Stary 2010-04-27, 10:59   #4946
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

P4w posciel na prezent to bardzo dobry pomysł My tez dostalismy jeden komplet satynowej poscieli i byłam mega zadowolona.
Moze nie kupuj jakiejs bardzo drogiej, są o wiele tansze a tez ładne skoro kuzynka nie przywiązuje do tego uwagi.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-27, 11:00   #4947
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Antosia i Marysi

Cytat:

Przyłączam się do życzeń...
Wszystkiego najlepszego Maluszki Kochane
......................... ......................... ......................... ...............

Cytat:
oj biedactwo, jak dzisiaj, dalej spuchniete?

Unholy tez ma i chyba tez jest zadowolona. koturn ma chyba 10 cm do najwyzszego punktu, tak mi sie wydaje ze dziewczyny pisały, ja nie mierzyłam.
Mam i rzeczywiście nie czuć tak wysokości, są b. wygodne

Cytat:
Unholy nasza wyszukiwaczko kochana, nie rzuciły ci sie w oczy na allegro konturny karmelkowe, te które też masz, tylko w rozmiarze 39? strasznie mi sie podobają w tym kolorze.
Niestety, widziałam tylko czarne, szare i białe

Cytat:
Ojej wspolczuje, tez bym sie poryczala.
Nie wiesz mniej wiecej gdzie? Moze odstawilas na polke gdzies? Oby sie znalazl

Gorgulku oby sie szybko zagoilo

Lekarka powiedziala wczoraj, ze to jakis wirus. Ani juz przechodzi, od wczoraj nie miala biegunki. Ania zostala w domu, nie poszla do zlobka, wolalam, zeby troche sie podkurowala. Wczoraj gdy Ja karmilam obiadem wszystko zwymiotowala- doslownie potokiem. Cala ja, Ania, fotelik, stol, podloga byly w obiadku. Alez sie wystraszylam. Wzielam natychmiast Anie do lazienki i razem ze mna do wanny, nakarmilam piersia i sie uspokoila. teraz juz nie kupka, temperatura powoli spada, teraz ma 37,7. Ja sie czuje srednio, ciagle wymiotuje, kreci mi sie w glowie. Wybaczcie, ze smece...Ide sie polozyc obok Ani. Dobrego dnia mamusie
Trzymajcie się, dużo zdrówka

Cytat:
Antosiu,Marysiu dużo zdróweczka dla Was
Miłego dzionka

Również miłego
Stary 2010-04-27, 11:00   #4948
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć
nie cytuję, nadrobiłam pobieżnie i nie mam weny się wracać

Słoneczko u nas piękne i jak tylko mała wstanie to wybywamy, trochę rzeczy mam do załatwienia, oby sprawnie poszło...składam dokumenty na kurs finansowany z UE, moge prosic o kciuki?

Svi, strasznie współczuję zguby, sama bym pewnie morze łez wylała, trzymam kciuki za odnalezienie, ja zawsze do św. Antoniego się modlę i jeszcze nie zdarzyło się żeby nie pomógł no ale kojarzę że ty chyba niewierząca jesteś...

Angy, kolor wózka ładny (ja mam jasnozielony i ostrzegam, ze muszki go uwielbiają ), widzę że trochę design w tym roku zmienili...okienko w budce jest większe, nie wiem czy to dobrze szczerze mówiąc, ale może już Ci nie mieszam

Unholly, jak Antoś?

W jakich czapeczkach chodzą teraz wasze dzieciaki? Ja już się gubię, teraz chyba już nie jest konieczne zakrywanie uszek, no chyba że bardzo wieje??? Wczoraj u nas było 25 stopni i bez wiatru, mała sporo czasu baz czapeczki spędziła, miałam tylko taka przylegająca bawełnianą, pewnie by się usmażyła cos muszę na już kupić ale jakiego typu????

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:00   #4949
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny
ale mam takiego dola, ze koniec

juz nie wierze, ze sie znajdzie, ciagle szukam wszedzie i nic
no nie ma go ehh

nie widzialam
i nie mam glowy do butow
Svi, moze wyda Ci sie to głupie ale pomodł sie do Św. Antoniego. Mi zawsze pomaga i odnajduja sie zgubione rzeczy, zreszta znajomym tez

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-27, 11:00   #4950
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne te pościele
na zdjęciach wyglądają trochę biednie, bo nie widać tych nici, którymi są haftowane niektóre i nie widać jakości tkaniny - na żywo wyglądają 100 razy lepiej
i widzę, że niektóre są w promocji tylko znając życie w promocji są są albo małe poszwy albo z jedną poduszką
dobiorę jeszcze jakieś pasujące prześcieradło i będzie pięknie na noce poślubne

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości