|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Mama się zgodziła- jedziemy do sklepu dzieciaczkowego
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Nie sprawdzałam składu chemicznego Jestem w szoku ... Niestety prawie wszystkie testowane wózki dostały ocenę niedostateczną. Strach pomyśleć co z wózkami, których nie ma na liście. Pewnie tez mają te substancje Prawda jest taka (pisałyśmy o tym kilka dni temu) większość wózków jest z CHIN ... tylko logo jest polskie |
|
|
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że zaczynają się problemy ciążowe, dziewczyny annuszka, farminka, zuziunia, kasandra trzymam kciuki.
Co do fotelików, jest taka strona www.fotelik.info i generalnie są tam wyniki crash testów dla różnych marek. Nie wiem na ile wiarygodne (ja się zawsze boję w takich przypadkach jakiegoś sponsoringu) no ale popatrzeć można, wspomniany chicco z Uwagi tam ma niskie noty, ale jest sporo takich z 5 i 4 i różnymi cenami, tymi z kosmosu i niekoniecznie. napisz o wizycie, a dla mnie jakbyś mogła o morfologii i anemii i plis przypomnij jakie żelazo bierzesz i jak długo, bo jestem w podobnej sytaucji
|
|
|
|
#4595 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pamiętam tę rozmowę dotyczącą chińszczyzny nie tylko w wózkacha ale np. butelkach dla dzieci itp.....cóż z jednej strony można zwariować odnajdując ciągle to nowe tajemnice skrywane pod napisem--wszystko dla maluszka........eh zwariować można wciąż i wciąż na wszystkim czytając metki, składy..... ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() aaa tylko ręce po dokładnie umyć-chyba, że rękawiczką się nakłada.... aaa po powrocie proszę o relację...nie tylko ze sklepu dzieciaczkowego |
||
|
|
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja ide posprzatac nie chce mi sie strasznie ale trzeba ogarnac i bedzie z glowy a dzisiaj szkola rodzenia i temat kapiel maluszkow jade z tz'tem troszke mnie kasandra nastraszyla tym wyciekaniem wod plodowych bo mi ostatnio tak mokro sie robi tak jak by woda leciala ale myslaam ze to taki zadki uplaw no i dalej mnie brzuszek meczy spytam poloznej na szkole rodzenia w razie czego obok jest szpital wiec wejde na izbe przyjec zobaczymy co ona powie
|
|
#4597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
tak jest z nami na szczescie
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa super ze wkoncu sie udalo ja namowic
bedziesz spokojniejsza i jestem pewna ze poproawi ci to chumorek takie zakupy mi zawsze poproawiaja chumor
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio zapytałam koleżanki czy była na solarium czy się smarowała bo specyficzny smrodek palonej skóry czułam no ale co kto lubi ...myślałam, że tylko ja mam takie zboczenie na tym punkcie ale jak kiedyś sie smarowałam to Tż też zawsze wyczuł ![]() a kolor lakieru modny w tym sezonie
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-27 o 10:58 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smród samoopalacza jest dla mnie nie do zniesienia a balsamy co poniektóre.........fuj ale jest kilka co nie czuć ich wcale ![]() xen tan wygrywa jest czad!!!! cena ok 130zł więc........wiadomo na dziedie wydatki są jeśli ktoś teraz chce się na niego skusić...... można kupić z lirene do twarzy samoopalacz pachnie owocem i zero smrodu samoopalacza np......jest też kilka innych..... co do solarium,byłam tym głupkiem co chadzał tam zanim się zaczął dowiadywać co to skóra jest ostatnio przechodziłam obok solarium i zapach zaleciał hehe....a ja mówię do siebie--spalona skóra fuj!!---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- co do lakieru....można wydać kupe siana na drogi i piękny kolorek, o którym mowa albo wydać 4 zł na niss selene kolor nr 192 --najczęściej na stoiskach jak się wchodzi do tesco....też rewelacyjnie trzyma się na paznokciach a ile zaoszczędzone przy wydatkach na dzidzie toooo tak dla mamusiek coby czuły się sexi troszkę przy tych bolących dupkach,ulewającej się siarze i innych dolegliwościach
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra ja spadam
Wystroiłam się na sportowo ![]() Jak coś kupię to się pochwalę no i pokażę co przyniosła wczoraj moja kuzynka dla maluszka
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Xawmeli;18855013]Haniu z tymi wózkami to trochę jak z parabenami w kosmetykach...
![]() pamiętam tę rozmowę dotyczącą chińszczyzny nie tylko w wózkacha ale np. butelkach dla dzieci itp.....cóż z jednej strony można zwariować odnajdując ciągle to nowe tajemnice skrywane pod napisem--wszystko dla maluszka........eh zwariować można wciąż i wciąż na wszystkim czytając metki, składy..... [QUOTE] masz rację... Niestety te świństwa są wszędzie i trzeba znaleźć jakiś środek. Interesuję się tymi tematami ale zdaję sobie sprawę, że wiele przedmiotów z naszego codziennego życia jest pełne chemii... i nic z tym nie mogę zrobić ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
a w ciąży to podwójnie czuję wszystkie zapachy
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=hd2005;18855751][QUOTE=Xawmeli;18855013]Haniu z tymi wózkami to trochę jak z parabenami w kosmetykach...
![]() pamiętam tę rozmowę dotyczącą chińszczyzny nie tylko w wózkacha ale np. butelkach dla dzieci itp.....cóż z jednej strony można zwariować odnajdując ciągle to nowe tajemnice skrywane pod napisem--wszystko dla maluszka........eh zwariować można wciąż i wciąż na wszystkim czytając metki, składy..... Cytat:
![]() co do zapachów masakra--zero perfum,ja maniaczka-- na początku wogóle tylko babmino wchodziło w grę,teraz lepiej ale czuje wciąż...WSZYSTKO intensywnie pachnie
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
kasandra dzięki za opis dokładny na pewno się przyda musimy teraz uważnie się obserwować i trzymaj się dobrze duuużo odpoczynku
Cytat:
pewnie dopiero jak zacznie boleć to będe się drzeć, że juz chce koniec ale narazie to żadnego strachu w sobie nie mam lazurowa super że w końcu namówiłaś mamę powodzenia w zakupach anoxa a ty już od rana sprzątanie nie wolno :P nie ucieknie oczywiście nie byłam na badaniach bo zamiast wstać o 7 to wstałam o 10 może jutro się uda
|
|
|
|
|
#4606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skracania szyjki albo rozwarcia, ja w pierwszej ciąży miałam w 7 miesiącu rozwarcie na 2 cm i lekarka kazała mi siebie oszczędzać, nie wysilać się, nie dźwigać ale i tak wszystko robiłam i urodziłam 1,5 tygodnia po terminie Ciekawe jak teraz będzie?
|
|
|
|
|
#4608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana moja przyjaciółka urodziła w 32tc, dziecię ważyło 1090g!!! Było wielkości kg cukru, wyobrażasz to sobie?? I teraz weź takie maleństwo utul...Cytat:
u mnie tak samo, dzis pogoda bleee a ja musze akurat dziś wyjść do ślusarza, na poczte, do apteki, do fotografa... planowalam jeszcze po sklepach połazic ale z tego zrezygnuję. Cytat:
na razie mięliśmy w planie baby active jet ale nie wiem jak z tymi adapterami jestsuper!!! to pokaż nam swoje dzisiejsze zdobycze!!! |
|||
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Ja dopiero po śniadanku. Pospałam sobie, a co!
Niezawsze, cieszę się, że glukoza ok. Mówiłam, że najgorsze już za Tobą ![]() Kasandra, trzymaj się i dbaj o siebie i maluszka. Alguien, Tak można wpisać na listę dziewczynkę. Wstępnie Agata Po tym wczorajszym programie zwątpiłam w swój plan kupna wózka Jedo 3 w 1. Kupię jednak 2 w 1 plus fotelik Cabrio fix. Czy Recaro i cabriofix to mniej więcej ta sama półka bezpieczeństwa dziecka? Są między nami jakieś alergiczki? Ja od początku ciąży męczę się z całorocznym katarem, a teraz dojdą jeszcze pyłki Co do samopalaczy to przetestowałam ich trochę. Od tych z nawyższej półki po średnie. I najlepiej wypadł w moim przypadku samoopalacz do twarzy Ives Rocher i balsam brązujący do ciała z tej samej firmy. Zreszta mają wysokie opinie na KWC. Ja jestem bladzioch a po nich nie wydlądam na pomarańcza z zaciekami. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-04-27 o 11:44 |
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz prawie posprzatane pranie rozwieszone tylko podloge przetrzec mopem musze dzisiaj kupic cos dobrego do mycia paneli podlogowych zeby ladnie je nablyszczalo polecacie cos?? mam ajax ale czesto smugi zostaja ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- justynacz z tego co kojarze wiele dziewczyn ma alergie ja niestety tez do teraz mialam spokoj a dzisiaj nie przestaje smarkac
|
|
#4611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony załatwiam sobie opcję znieczulenia, jakbym nie dawała rady. Będę mieć komfort psychiczny wiedząc, że jakby co, to mogę je dostać. Niestety nie w każdym szpitalu jest to standard. U mnie trzeba się postarać, zeby je dostac
|
|
|
|
|
#4613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet codziennie zyrtec alertec czy coś w tym stylu więc ja już się nie przejmuje i biorę co 2 dzień cet allergin bo bym chyba umarła i jeszcze oczy sobie wydrapała. w zimie było w miare ok to brałam 1 tabletke raz na tydzień - dwa ale teraz co drugi dzień i nie ma się co przejmować tylko brac tak mi gin mówił , że teraz normalnie sie już leczy nimi. z 2 strony w dzień dobry tvn bylo, że wypowiadał się ten ich lekarz i że nie powinno się brac tych leków przeciwhistaminowych ( a te co wymieniłam należa do nich ) tylko zastępowac jej jakimiś sterydowymi ( nie wiem jakie to , sterydowe to tylko maści miałam ) bo jakoś mniej się wchłaniają. więc już zgłupiec można ale skoro mi lekarz pozwolił to biore i nie przejmuje sie wiadomo, że nie garściami ( w tamtym roku brałam czasem 3 tabletki dziennie w okresach zaostrzenia) ale jak zaczyna mi leciec z nosa i oczy piec to łykam |
||
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie wiem czy jest to wina anestezjologa czy kogo ale słysząc takie historie nawet za darmo nie chciałabym tego znieczulenia choćbym nie wiem jak się męczyła jakoś wypcham małego hihiih
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia
"Hej, na razie twierdzą, że szyjka dłuższa. Nadal biorę leki, dostałam dzisiaj zastrzyk na płucka. Na posiew czekam. Miałam rano glukozę, po 3. pobraniu krwi zwymiotowałam. Na KTG wszystko ok, mimo, że rano brzuch bolał. Może mnie wypiszą pod koniec tygodnia. Czy będą zakładać krążek to nie wiem." Zuzia przesyła pozdrowienia
|
#4617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane! w końcu Was nadrobiłam
jestem u rodziców. Jutro idę na wizytę i mam nadzieję, żę z szyjką wszystko ok![]() kochane tak sie zastanawiam nad fotelikiem, bo chcialam kupic wózek 3 w 1 Tako Jumper. Nie wiem czy montując fotelik dla maluszków wogóle można kupić takie coś do montowania w samochodzie? i czy jak np kupię fotelik maxi cosi to będzie on pasował do stelaża tako? jestem zielona w tym temacie, ale wczoraj, po obejrzeniu uwagi stwierdziłam, że muszę się tym zainteresować. kupiłam 2 pieluchy flanelowe i "zaczep"do smoczka
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

piękny plan

ostatnio zapytałam koleżanki czy była na solarium czy się smarowała bo specyficzny smrodek palonej skóry czułam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)