Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 15:34   #4051
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Proponuję operatora koparki. Fajnie byś wyglądała z brzuchem na koparce

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:26   #4052
Starlett
Wtajemniczenie

Tity właśnie przeczytałam o Twoim oczekiwaniu - powodzenia

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:34   #4053
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Witam wszystkich w ten piękny słoneczny i bezwietrzny dzień.
Pogoda cudna. Pranko już się suszy a pościel wietrzy.

Pomidorko- na pewno się odezwa
Tity- ja termin @ miałam na 17.03. a 19 zrobiłam test i nic. Powtórzyłam 25 i wyszły II kreski. U Ciebie tez się pojawią. Trzymam

Szukam pracy na własną rękę. Nie mam zielonego pojęcia czy jak coś znajdę to będą chcieli mnie zatrudnić skoro nie jestem zarejestrowana w UP. Oferty jakie znalazłam bardzo przyszłościowe : operator koparko- ładowarki, elektryk, rzeźnik, szwaczka, do rozwożenia butli z gazem i stróż. Aż sama nie wiem co mam wybrać.

Coś mało jem. Za to dużo pije. Mdłości brak (chyba że w koszu zaczyna coś gnić), ogólnie samopoczucie dobre. Tylko w podbrzuszu mnie kłuje kilka razy dziennie. Ale gin uprzedzał mnie ze tak będzie i mam się nie martwic.

Ja zawsze marzyłam o posadzie operatora koparko ładowarki
Stary 2010-04-26, 17:10   #4054
ewurka
Wtajemniczenie

Tity nie myśl negatywnie i nie pisz sobie filmów ani scenariuszy, bo po d... dostaniesz czekaj cierpliwie, nawet jeżeli masz milion myśli na minute daj sobie czas będzie dobrze, zobaczysz! Ja trzymam baaardzo MOCNOOOO!!!!!
Pomidora powodzenia z tą pracką, oby się udało

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:20   #4055
Awenturyn
Rozeznanie

Tity no w sumie to poważne bo będą mi gmerać w kolanie najgorsze jest później łażenie o kulach ale dam rade,boje się tylko znieczulenia bo mają mnie uśpić
no i trzymam mocno mocna mocno kciukasy

abz masz racje są środki na alergie ale ja ich brac nie moge bo po każdym leku chodze jak naćpana tak na mnie działaja więc musze się pomęczyć chyba że znajde coś homeopatycznego bo to co mi lekarz przepisał to

u mnie zanosi się na burze ale jakoś chmurek nie ma
dzisiaj po południu miałam 32 st na balkonie a wcale nie było mocnego słoneczka,strasznie duszno i szybko wróciłam ze spacerku bo czułam się jakbym maraton przebiegła

poza tym zajęłam się wcinaniem słonecznika aby choć troche ograniczyć palenie no i po wciągnięciu 5 paczek mam narazie dość
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:24   #4056
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
Tity no w sumie to poważne bo będą mi gmerać w kolanie najgorsze jest później łażenie o kulach ale dam rade,boje się tylko znieczulenia bo mają mnie uśpić
no i trzymam mocno mocna mocno kciukasy

abz masz racje są środki na alergie ale ja ich brac nie moge bo po każdym leku chodze jak naćpana tak na mnie działaja więc musze się pomęczyć chyba że znajde coś homeopatycznego bo to co mi lekarz przepisał to

u mnie zanosi się na burze ale jakoś chmurek nie ma
dzisiaj po południu miałam 32 st na balkonie a wcale nie było mocnego słoneczka,strasznie duszno i szybko wróciłam ze spacerku bo czułam się jakbym maraton przebiegła

poza tym zajęłam się wcinaniem słonecznika aby choć troche ograniczyć palenie no i po wciągnięciu 5 paczek mam narazie dość
Bosze, myślałam że palisz 5 paczek dziennie ale przeczytałam drugi raz Twój post i już go zrozumiałam

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-26, 18:33   #4057
gimikis
Rozeznanie

Też mnie kusi ten operator koparko-ładowarki

Awentury- rzuć to palenie. Na co takiej wspanialej kobiecie papierosy. A słoneczniki są dobre na odciąganie uwagi od palenia.

U mnie zrobiło się pochmurno. Mam nadzieję że burzy nie będzie.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 18:37   #4058
Tity
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny Wam z całego serduszka Tak czy siak rozstrzygnie się w tym tygodniu. Staram się myśleć pozytywnie
Awenturyn no to kiszka, że o kulach będziesz musiała chodzić, ale mam nadzieję, że nie długo. A co do antyalergicznych, to pewnie brałaś jakiś Amertil albo Zyrtec, one tak działają, ale po dłuższym czasie stosowania człowiek się przyzwyczaja. Kiedyś musiałam brać 2 razy dziennie, to dopiero był hardcore A teraz jakoś bez różnicy specjalnie, no ale takie leki trzeba brać na noc. Mąż teraz zaczął łykać i chodzi jak pijany po tym.
Pomidorka i jak tam z tą pracą, wiadomo już coś?
My się dzisiaj namachaliśmy, bo mąż skręcał meble w nowym biurze, a ja sprzątałam. Jeszcze jutro trochę sprzątania, wnieść komputery, postawić kwiatek i można pracować Pół roku prawie w domu siedziałam, wystarczy tego dobrego
Aha Awenturyn nie jedz za dużo ziarek bo potem jest spanie na kibelku :P Ja kiedyś zjadłam pół dużej paczki i przez tydzień była tragedia. A papierosy do kosza! Szkoda i kasy i zdrowia. Lepiej jabłka sobie kupić.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-26 o 18:39
Stary 2010-04-26, 20:22   #4059
olayya
Raczkowanie

Tity bóle jak na @ były dlatego też zwlekałam z testem
Kretencja dobrze, że Twój Tato dobrze się czuje i dzidzia się rozwija. Same dobre wieści u Ciebie. POzytywnie to wróży
Aldii nie3 piszesz co jest małeś Lu ale mam nadzieję, ze to nic powaznego i że wyniki to potwierdzą
Black Angel molestuj TŻ do skutku

Ja byłam w piątek u gina. Dostałam zwolnienie i mam wolne już Młody waży już 1,60 kg
Własnie słucham w Uwadze o bezpieczeństwie fotelików Chocco. Crash testy dowodzą że są do du....y i że nie spełniają swijej funkcji. A przecież to taka niby znana firma produkująca wózki i foteliki dla dzieci. Niestety władze firmy mają to gdzieś.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Awanturyn bidulko ty to masz pecha z tym zdrowiem Też myślałam że 5 paczek fajek na dzień Ja na szczęście rzuciłam jak się tylko o ciąży dowiedziałam zresztą było łatwo bo już mocno też i ograniczyłam zanim zaszłam w ciaży. Tylko czasem mam taką ochotę sobie dymka puścić bo w sumie to sobie popalałam bo lubiłam. Wiem, głupota lubieć palić ale co ja na to poradzę. Boję się że zacznę znów sobie popalać jak przestanę karmić

Właśnie chyba zrobiłam głupotę bo wydałam 50 +20 zł przesyłka na wazon jak się tż dowie to się wścieknie chyba
Ale tak mi się spodobał, że nie mogłam się oprzeć

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Zapomniałabym ..... Tity

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 20:47   #4060
Tity
Zakorzenienie

olayaa dziękuję Cały dzień mnie mdli dzisiaj znowu. Chyba za wcześnie na takie objawy, chyba, że jak miałam problem z refluksem wcześniej to tak wcześnie odczuwam...Tzn chwilę po jedzeniu nie mdli, a potem znowu.... Matko co to będzie w 6 tygodniu Oby @ jutro nie przyszła... Idziemy oglądać gotowe na wszystko....

L
J
Stary 2010-04-27, 09:23   #4061
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Czesc babki czekoladowe

No, no... Tity, trzymasz w napieciu, nie ma co Trzymam i ja kcukasy

Awenturyn - kiedys tez palilam... Z dnia na dzien rzucialam kiedy zobaczylam moja umierajaca ciocie - rak pluc Sam zapach dymu przyprawia mnie o wymioty! I pomyslec, ze palilam paczke dziennie

Olayya - gratulacje slodkiego ciezaru

A ja mam dzis dzien wolny i robie pranie - 3 prania Musze sie ruszyc po odebranie przesylki z e-bay"a i uporzadkowac schowek na walizki
Prysznic nam sie popsul i poki TZ nie ma dnia wolnego nic sie nie da zrobic, wiec jezdzimy na silownie sie myc Zaczynaja na nas podejrzliwie patrzec, jakim cudem cwiczymy tak krotko
Druga noc spie z poduszka miedzy nogami - jak dla ciezarnych Nawet nie wiecie jak bosko nogi odpoczywaja i jak wygodnie sie spi

Buziaki dla wszystkich!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:34   #4062
Tity
Zakorzenienie

Anessa jeszcze trochę potrzymam Dzisiaj czuję, się jak po ostro zakrapianej imprezie...ostatni raz tak się czułam po sylwestrze jak wypiłam butlę szampana

L
J
Stary 2010-04-27, 10:06   #4063
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Tity właśnie przeczytałam o Twoim oczekiwaniu - powodzenia
Ja również trzymam kciuki, Tity!!

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Szukam pracy na własną rękę. Nie mam zielonego pojęcia czy jak coś znajdę to będą chcieli mnie zatrudnić skoro nie jestem zarejestrowana w UP. Oferty jakie znalazłam bardzo przyszłościowe : operator koparko- ładowarki, elektryk, rzeźnik, szwaczka, do rozwożenia butli z gazem i stróż. Aż sama nie wiem co mam wybrać.
U nas to samo .
Powodzenia w poszukiwaniach!

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę... Piszę żebyście nie myślały że o Was zapomniałam...
Dziękujemy za gratulację i miłe słowa o Michasiu
Jesteśmy w domku i mamy pierwsze problemy ale jakoś sobie już radzimy...
Michaś jest kochany... Nie wiedziałam, że tak się zmienia sposób patrzenia na świat po porodzie jak się ma taką małą istotkę obok siebie...
Jeszcze raz gratuluję i świata wywróconego do góry nogami zazdroszczę!! Ucałuj Michasia od wizażowej ciotki!

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
virginia weszłam sobie na Twojego bloga i zdjęcia pięknie wyszły , poza tym czasami wchodzę i podczytuje jakie książki polecasz do czytania o tej japonce np dość ciekawa się wydaje chętnie bym przeczytała , ale to chyba nie teraz bo mam prace do pisania póki co
Dziękuję i zapraszam częściej .

Wczoraj rano byłam na basenie, potem jeszcze troszkę pochodziłam z kijkami ale w niedzielę taki sobie spacer zafundowałam po moich pięknych okolicach, że do dziś mam odciski . Po południu miałam kursy.
Dziś pracuję od 13 do 20, zaraz muszę się zabierać za pranie, zmywanie, sprzątanie ale tak mi się nie chce.... Poza tym u nas bez zmian - ciągle zaganiani, teraz TŻet ma jakąś kontrolę w pracy, i ciągle nie ma kiedy tych badan zrobić grrr . Ja jutro kończę kursy z babeczkami (z projektu Kobieta pracująca 45+, kurs angielskiego oczywiście) ale w tym tygodniu zaczynam pełną parą kursy w świetlicy , których jest godzinowo niemal dwa razy tyle, więc na brak czasu nie narzekam .
Aura za oknem taka sobie, wczoraj było pięknie a dziś już trochę chłodniej, deszczowo i pochmurno. Nastrój podobny...
Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:12   #4064
Ollliwka
Zakorzenienie

cześć kochane

w Łodzi deszczowo, jak tak będzie to na majówkę do Łowicza pewnie nie pojedziemy ( TŻ już zaczyna tak mówić )

anessa no ciekawe, z poduszką między nogami nie miałam okazji spać jeszcze
Stary 2010-04-27, 11:34   #4065
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
cześć kochane

w Łodzi deszczowo, jak tak będzie to na majówkę do Łowicza pewnie nie pojedziemy ( TŻ już zaczyna tak mówić )

A u nas znow pieknie i lece juz na poczte

Widzisz, bo z ta poduszka to jest tak, ze ja po calym dniu stania w sklepie mam nogi bardzo zmeczone i bolace i zadna pozycja w lozku mi nie pasuje kiedy spie, bo czuje kosc jednej nogi na drugiej. Wiec poduszka to taki amortyzator, ze nogi sie nie stykaja i maja mieciutko i wygodnie I spie o niebo lepiej, naprawde

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:06   #4066
Tity
Zakorzenienie

U nas w nocy była wielka burza, rano słońce, a teraz znowu pochmurno. Byłam z mamą w mieście. Zaraz się zabieram za robienie obiadu, ale jakoś mi się nie chce strasznie.

L
J
Stary 2010-04-27, 12:51   #4067
Ollliwka
Zakorzenienie

dziewczyny, miała któraś z Was badany testosteron i DHEA
testosteron mam za niski , a to drugie za wysokie i to sporo , jutro do gina idę.. sądziłam ,że nie będzie problemów z tymi wynikami
Stary 2010-04-27, 13:35   #4068
danika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
testosteron mam za niski , a to drugie za wysokie i to sporo , jutro do gina idę.. sądziłam ,że nie będzie problemów z tymi wynikami
no akurat tego nie badałam, ale na zdrowy rozum, to chyba lepiej że testosteron masz niski niż jakbyś miała za wysoki

Ja jeszcze dzis ide do gina, zobaczyc czy była owulacja w tym cyklu...Mam nadzieje ze była jakos mam stresa...
wogole powiedział mi ze testy owu sa do dupy i niewairygodne moze i racja, jak u mnie przez 3 dni była kreska :P

Tity-->

Virginia--> moj już nie ma czasu zrobic badań od pół roku...ale teraz po wizycie u gina to juz go przycisnę!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

coż za gramatyczne zdanie mi wyszło, ale niech już będzie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:59   #4069
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja nie miałam. Wiem tylko, że wysiłek fizyczny podnosi poziom testosteronu, ale chyba nie o to tu chodzi. A kiedy zaczynacie staranka?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Ja jeszcze dzis ide do gina, zobaczyc czy była owulacja w tym cyklu...Mam nadzieje ze była jakos mam stresa...
wogole powiedział mi ze testy owu sa do dupy i niewairygodne moze i racja, jak u mnie przez 3 dni była kreska :P
Tity-->
Dzięki danika Trzymam kciuki za wizytę. Z te testy chyba faktycznie są do dupci, skoro nawet jeśli pokażą drugą kreskę to owulki może nie być z różnych przyczyn.
Zrobiłam obiadek. Chyba się położę zaraz. Spać mi się chce. Pogoda dziwna, pada co chwilę. Na szczęście trochę przestało mnie mulić.

L
J
Stary 2010-04-27, 15:14   #4070
olayya
Raczkowanie

Cytat:
cześć kochane

Popieram spanie z poduszką między nogami jak leżysz na boku a jak na wznak to nogi do góry i podusia pod nie Jeszcze przed ciążą często tak usypiałam. Bardzo wygodnie i nóżki ładnie odpoczywają i przeciwdziała żylakom.

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:14   #4071
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
kiedy zaczynacie staranka?
nie wiem po wakacjach to ja muszę pracę mieć

a co do tych badań to jutro zapytam , miała być moja pani dr , ale ma zastępstwo i będzie pan dr - jej mąż także ciekawe co mi powie..

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-04-27 o 18:16
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:01   #4072
danika
Zakorzenienie

Wróciłam od gina owulacja była, tylko chyba wczesniej niz myslalam - ciałko żółte jest, endometrium mam prawidłowe wiec ewentualna dzidzia moze się zagnieżdżać od razu zrobił mi progesteron, bede miec jutro wynik
Stary 2010-04-27, 19:09   #4073
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem po wakacjach to ja muszę pracę mieć

a co do tych badań to jutro zapytam , miała być moja pani dr , ale ma zastępstwo i będzie pan dr - jej mąż także ciekawe co mi powie..

Witajcie popołudniowo

Ja od dwóch dnia miałam plamienie a u mnie to zwiastun @ a dziś sie wstrzymało wszystko no po prostu zwariował organizm a ja w tym cyklu nawet sie nie staram i nie wiem o co tym wszystkim chodzi

Tity

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina owulacja była, tylko chyba wczesniej niz myslalam - ciałko żółte jest, endometrium mam prawidłowe wiec ewentualna dzidzia moze się zagnieżdżać od razu zrobił mi progesteron, bede miec jutro wynik

To dobra wiadomości teraz tylko trzeba małą dziecinke zmajstować
Stary 2010-04-27, 19:32   #4074
Tity
Zakorzenienie

danika no to super, to teraz czekamy na termin @
weronia trzymam kciuki, że już nic nie przyszło, tylko żeby były || Kiedy masz termin @ normalnie?
A mi ciągle niedobrze, raz mniej raz bardziej. @ nie ma, więc jutro testowanie. Kupiłam sobie w aptece na wszelki wypadek jeszcze jeden test.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-04-27 o 19:33
Stary 2010-04-27, 19:51   #4075
kretencja
Zakorzenienie

Tity, trzymam za Ciebie kciuki strasznie mocno A jutro jak tylko wstanę, zaglądam na Wizaż, żeby sprawdzić wieści od Ciebie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:05   #4076
danika
Zakorzenienie

Tity---> testuj testuj i obys zobaczyła 2 krechy

Weronia--> a ty też już po terminie @?

Kretencja--> a Ty jak sie czujesz? wszystko w porządku?

ja mam jeszcze 8-9 dni do @, ale jakos nie nastawiam bo nie berdzo sie w tym cyklu staralismy

Moj TZ jedzie jutro do warszawy, wroci w nocy, nie lubie jak sie tak szwęda
Stary 2010-04-27, 20:11   #4077
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
danika no to super, to teraz czekamy na termin @
weronia trzymam kciuki, że już nic nie przyszło, tylko żeby były || Kiedy masz termin @ normalnie?
A mi ciągle niedobrze, raz mniej raz bardziej. @ nie ma, więc jutro testowanie. Kupiłam sobie w aptece na wszelki wypadek jeszcze jeden test.

Termin@ mam na 1 maja wiec jeszcze 4 dni
Stary 2010-04-27, 20:13   #4078
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Tity, trzymam za Ciebie kciuki strasznie mocno A jutro jak tylko wstanę, zaglądam na Wizaż, żeby sprawdzić wieści od Ciebie
Dziękuję Aż mi głupio to pisać, ale wcześniej jak pisałaś, że minęły Ci objawi i się martwiłaś to pomyślałam, że powinnaś się cieszyć, a teraz sama póki jeszcze nie jestem pewna, wolę mieć te objawy, żeby czar nie prysł Czyli nie zrozumie się dopóki się nie doświadczy...
A no właśnie, jak się czujesz? Jak Twój biust? Boli jakoś mocno?
danika no to już nie długo. Ja w tym cyklu też się nie nastawiałam, dopiero pod koniec mi się lampka zapaliła. W ogóle mieliśmy się nie starać właściwie, ale pomyślałam, że nie chcę przepuścić okazji...
Tak strasznie się boję, że się jednak rozczaruję, ale mój mąż już się cieszy tak jakby był o to spokojny.
weronia

L
J
Stary 2010-04-27, 20:29   #4079
Starlett
Wtajemniczenie

Hmmm, może jakiś kwietniowo-majowy wysyp dwóch kreseczek nam się szykuje
Ja też się wreszcie zmobilizowałam i byłam wczoraj u ginekologa - zrobiłam usg piersi, usg jajników, cytologię i ogólne badanie - tak, żeby trzymać rękę na pulsie, bo mam dodatni wywiad rodzinny jeśli chodzi o zagrożenie nowotworami...na szczęście wszystko jest na razie w porządku Gin dopatrzył się nawet śladów po przebytej w tym cyklu owulacji, ale czeka mnie kolejne badanie prolaktyny...

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:36   #4080
ewurka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, szalejecie oby ten wysyp był....bo już tu się smutno robiło kciuki WIELKIE i wam wysyłam. Ja padnięta jestem, pracuje cały czas, jeszcze dwa dni i wolne, ale jakoś nawet nie mam siły się cieszyć urlopem. Wszystko prawie kupione, jeszcze w piątek idę na depilacje nóżek woskiem nigdy nie robiłam!!!!!!

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości