|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Proponuję operatora koparki. Fajnie byś wyglądała z brzuchem na koparce
|
|
|
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity właśnie przeczytałam o Twoim oczekiwaniu - powodzenia
![]()
|
#4053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zawsze marzyłam o posadzie operatora koparko ładowarki
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Tity nie myśl negatywnie i nie pisz sobie filmów ani scenariuszy, bo po d... dostaniesz
czekaj cierpliwie, nawet jeżeli masz milion myśli na minute daj sobie czas baaardzo MOCNOOOO!!!!! Pomidora powodzenia z tą pracką, oby się udało |
|
|
|
#4055 |
|
Rozeznanie
|
Tity no w sumie to poważne bo będą mi gmerać w kolanie
![]() no i trzymam mocno mocna mocno kciukasy ![]() abz masz racje są środki na alergie ale ja ich brac nie moge bo po każdym leku chodze jak naćpana tak na mnie działaja więc musze się pomęczyć chyba że znajde coś homeopatycznego bo to co mi lekarz przepisał to ![]() u mnie zanosi się na burze ale jakoś chmurek nie ma ![]() dzisiaj po południu miałam 32 st na balkonie a wcale nie było mocnego słoneczka,strasznie duszno i szybko wróciłam ze spacerku bo czułam się jakbym maraton przebiegła poza tym zajęłam się wcinaniem słonecznika aby choć troche ograniczyć palenie
|
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przeczytałam drugi raz Twój post i już go zrozumiałam
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Też mnie kusi ten operator koparko-ładowarki
![]() ![]() Awentury- rzuć to palenie. Na co takiej wspanialej kobiecie papierosy. A słoneczniki są dobre na odciąganie uwagi od palenia. U mnie zrobiło się pochmurno. Mam nadzieję że burzy nie będzie.
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny Wam z całego serduszka
Tak czy siak rozstrzygnie się w tym tygodniu. Staram się myśleć pozytywnie ![]() Awenturyn no to kiszka, że o kulach będziesz musiała chodzić, ale mam nadzieję, że nie długo. A co do antyalergicznych, to pewnie brałaś jakiś Amertil albo Zyrtec, one tak działają, ale po dłuższym czasie stosowania człowiek się przyzwyczaja. Kiedyś musiałam brać 2 razy dziennie, to dopiero był hardcore A teraz jakoś bez różnicy specjalnie, no ale takie leki trzeba brać na noc. Mąż teraz zaczął łykać i chodzi jak pijany po tym.Pomidorka i jak tam z tą pracą, wiadomo już coś? My się dzisiaj namachaliśmy, bo mąż skręcał meble w nowym biurze, a ja sprzątałam. Jeszcze jutro trochę sprzątania, wnieść komputery, postawić kwiatek i można pracować Pół roku prawie w domu siedziałam, wystarczy tego dobrego ![]() Aha Awenturyn nie jedz za dużo ziarek bo potem jest spanie na kibelku :P Ja kiedyś zjadłam pół dużej paczki i przez tydzień była tragedia. A papierosy do kosza! Szkoda i kasy i zdrowia. Lepiej jabłka sobie kupić. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-26 o 18:39 |
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Tity bóle jak na @ były dlatego też zwlekałam z testem
Kretencja dobrze, że Twój Tato dobrze się czuje i dzidzia się rozwija. Same dobre wieści u Ciebie. POzytywnie to wróży Aldii nie3 piszesz co jest małeś Lu ale mam nadzieję, ze to nic powaznego i że wyniki to potwierdzą Black Angel Ja byłam w piątek u gina. Dostałam zwolnienie Własnie słucham w Uwadze o bezpieczeństwie fotelików Chocco. Crash testy dowodzą że są do du....y i że nie spełniają swijej funkcji. A przecież to taka niby znana firma produkująca wózki i foteliki dla dzieci. Niestety władze firmy mają to gdzieś. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Awanturyn bidulko ty to masz pecha z tym zdrowiem Ja na szczęście rzuciłam jak się tylko o ciąży dowiedziałam zresztą było łatwo bo już mocno też i ograniczyłam zanim zaszłam w ciaży. Tylko czasem mam taką ochotę sobie dymka puścić bo w sumie to sobie popalałam bo lubiłam. Wiem, głupota lubieć palić ale co ja na to poradzę. Boję się że zacznę znów sobie popalać jak przestanę karmić Właśnie chyba zrobiłam głupotę bo wydałam 50 +20 zł przesyłka na wazon jak się tż dowie to się wścieknie chyba Ale tak mi się spodobał, że nie mogłam się oprzeć ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Zapomniałabym ..... Tity ![]()
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
olayaa dziękuję
Cały dzień mnie mdli dzisiaj znowu. Chyba za wcześnie na takie objawy, chyba, że jak miałam problem z refluksem wcześniej to tak wcześnie odczuwam... Tzn chwilę po jedzeniu nie mdli, a potem znowu.... Matko co to będzie w 6 tygodniu Oby @ jutro nie przyszła...
|
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc babki czekoladowe
![]() No, no... Tity, trzymasz w napieciu, nie ma co Awenturyn - kiedys tez palilam... Z dnia na dzien rzucialam kiedy zobaczylam moja umierajaca ciocie - rak pluc![]() Olayya - gratulacje slodkiego ciezaru ![]() A ja mam dzis dzien wolny i robie pranie - 3 prania Musze sie ruszyc po odebranie przesylki z e-bay"a i uporzadkowac schowek na walizki![]() Prysznic nam sie popsul i poki TZ nie ma dnia wolnego nic sie nie da zrobic, wiec jezdzimy na silownie sie myc Druga noc spie z poduszka miedzy nogami - jak dla ciezarnych Nawet nie wiecie jak bosko nogi odpoczywaja i jak wygodnie sie spiBuziaki dla wszystkich!
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa jeszcze trochę potrzymam
Dzisiaj czuję, się jak po ostro zakrapianej imprezie...ostatni raz tak się czułam po sylwestrze jak wypiłam butlę szampana
|
|
|
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja również trzymam kciuki, Tity!!
Cytat:
.Powodzenia w poszukiwaniach! Cytat:
Cytat:
.Wczoraj rano byłam na basenie, potem jeszcze troszkę pochodziłam z kijkami ale w niedzielę taki sobie spacer zafundowałam po moich pięknych okolicach, że do dziś mam odciski . Po południu miałam kursy.Dziś pracuję od 13 do 20, zaraz muszę się zabierać za pranie, zmywanie, sprzątanie ale tak mi się nie chce... . Poza tym u nas bez zmian - ciągle zaganiani, teraz TŻet ma jakąś kontrolę w pracy, i ciągle nie ma kiedy tych badan zrobić grrr . Ja jutro kończę kursy z babeczkami (z projektu Kobieta pracująca 45+, kurs angielskiego oczywiście) ale w tym tygodniu zaczynam pełną parą kursy w świetlicy , których jest godzinowo niemal dwa razy tyle, więc na brak czasu nie narzekam .Aura za oknem taka sobie, wczoraj było pięknie a dziś już trochę chłodniej, deszczowo i pochmurno. Nastrój podobny... ![]() Zmykam,
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() w Łodzi deszczowo, jak tak będzie to na majówkę do Łowicza pewnie nie pojedziemy ( TŻ już zaczyna tak mówić ) anessa no ciekawe, z poduszką między nogami nie miałam okazji spać jeszcze
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzisz, bo z ta poduszka to jest tak, ze ja po calym dniu stania w sklepie mam nogi bardzo zmeczone i bolace i zadna pozycja w lozku mi nie pasuje kiedy spie, bo czuje kosc jednej nogi na drugiej. Wiec poduszka to taki amortyzator, ze nogi sie nie stykaja i maja mieciutko i wygodnie
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w nocy była wielka burza, rano słońce, a teraz znowu pochmurno. Byłam z mamą w mieście. Zaraz się zabieram za robienie obiadu, ale jakoś mi się nie chce strasznie.
|
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, miała któraś z Was badany testosteron i DHEA
![]() testosteron mam za niski , a to drugie za wysokie i to sporo , jutro do gina idę.. sądziłam ,że nie będzie problemów z tymi wynikami
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze dzis ide do gina, zobaczyc czy była owulacja w tym cyklu...Mam nadzieje ze była jakos mam stresa...wogole powiedział mi ze testy owu sa do dupy i niewairygodne moze i racja, jak u mnie przez 3 dni była kreska :PTity--> ![]() Virginia--> moj już nie ma czasu zrobic badań od pół roku...ale teraz po wizycie u gina to juz go przycisnę! ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- coż za gramatyczne zdanie mi wyszło, ale niech już będzie
|
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę. Z te testy chyba faktycznie są do dupci, skoro nawet jeśli pokażą drugą kreskę to owulki może nie być z różnych przyczyn.Zrobiłam obiadek. Chyba się położę zaraz. Spać mi się chce. Pogoda dziwna, pada co chwilę. Na szczęście trochę przestało mnie mulić. |
||
|
|
|
#4070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
po wakacjach to ja muszę pracę mieć ![]() a co do tych badań to jutro zapytam , miała być moja pani dr , ale ma zastępstwo i będzie pan dr - jej mąż także ciekawe co mi powie..
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-04-27 o 18:16 |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina
owulacja była, tylko chyba wczesniej niz myslalam - ciałko żółte jest, endometrium mam prawidłowe wiec ewentualna dzidzia moze się zagnieżdżać od razu zrobił mi progesteron, bede miec jutro wynik
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witajcie popołudniowo Ja od dwóch dnia miałam plamienie a u mnie to zwiastun @ a dziś sie wstrzymało wszystko no po prostu zwariował organizm a ja w tym cyklu nawet sie nie staram i nie wiem o co tym wszystkim chodzi Tity ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
To dobra wiadomości teraz tylko trzeba małą dziecinke zmajstować
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
danika no to super, to teraz czekamy na termin @
![]() weronia trzymam kciuki, że już nic nie przyszło, tylko żeby były || Kiedy masz termin @ normalnie?A mi ciągle niedobrze, raz mniej raz bardziej. @ nie ma, więc jutro testowanie. Kupiłam sobie w aptece na wszelki wypadek jeszcze jeden test. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-04-27 o 19:33 |
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, trzymam za Ciebie kciuki strasznie mocno
A jutro jak tylko wstanę, zaglądam na Wizaż, żeby sprawdzić wieści od Ciebie
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Tity---> testuj testuj
i obys zobaczyła 2 krechy ![]() Weronia--> a ty też już po terminie @? Kretencja--> a Ty jak sie czujesz? wszystko w porządku? ja mam jeszcze 8-9 dni do @, ale jakos nie nastawiam bo nie berdzo sie w tym cyklu staralismy Moj TZ jedzie jutro do warszawy, wroci w nocy, nie lubie jak sie tak szwęda
|
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Termin@ mam na 1 maja wiec jeszcze 4 dni
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi głupio to pisać, ale wcześniej jak pisałaś, że minęły Ci objawi i się martwiłaś to pomyślałam, że powinnaś się cieszyć, a teraz sama póki jeszcze nie jestem pewna, wolę mieć te objawy, żeby czar nie prysł Czyli nie zrozumie się dopóki się nie doświadczy...A no właśnie, jak się czujesz? Jak Twój biust? Boli jakoś mocno? danika no to już nie długo. Ja w tym cyklu też się nie nastawiałam, dopiero pod koniec mi się lampka zapaliła. W ogóle mieliśmy się nie starać właściwie, ale pomyślałam, że nie chcę przepuścić okazji... ![]() Tak strasznie się boję, że się jednak rozczaruję, ale mój mąż już się cieszy tak jakby był o to spokojny. ![]() weronia
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm, może jakiś kwietniowo-majowy wysyp dwóch kreseczek nam się szykuje
![]() Ja też się wreszcie zmobilizowałam i byłam wczoraj u ginekologa - zrobiłam usg piersi, usg jajników, cytologię i ogólne badanie - tak, żeby trzymać rękę na pulsie, bo mam dodatni wywiad rodzinny jeśli chodzi o zagrożenie nowotworami...na szczęście wszystko jest na razie w porządku Gin dopatrzył się nawet śladów po przebytej w tym cyklu owulacji, ale czeka mnie kolejne badanie prolaktyny...
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, szalejecie
kciuki WIELKIE i ![]() nigdy nie robiłam!!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

czekaj cierpliwie, nawet jeżeli masz milion myśli na minute daj sobie czas 

Tak czy siak rozstrzygnie się w tym tygodniu. Staram się myśleć pozytywnie

Aż mi głupio to pisać, ale wcześniej jak pisałaś, że minęły Ci objawi i się martwiłaś to pomyślałam, że powinnaś się cieszyć, a teraz sama póki jeszcze nie jestem pewna, wolę mieć te objawy, żeby czar nie prysł