Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 11:53   #4981
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

P4W pościel to switetny pomysł...tylko ten rozmiar troszkę niepokojący...w dwójkę pod małą kołdrą? Może zapytaj kogoś z ich rodziny czy nie wiedzą
my śpimy pod 160x200 i nie jest mało
ale masz rację spróbuje podpytać dla spokojności ducha

idziemy na spacerek, chociaż krótki
pa

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:12   #4982
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

czesc

tyle sie wieczorem nacytowalam i bateria mi padla bo zapomnialam podlaczyc

ale najwazniejsze
Unholy ciesze sie za plamek nie ma i wynik dobry

wczoraj bylam w urzedzie pracy i dostalam skierowanie ale okazalo sie ze juz nieaktualne (ciesze sie bo ja tylko zasilek chce pobrac do konca i sie wyrejestruje)
pot mi sie lal po dupie bo z Wercia na rekach latalam po miescie i to jest powod zeby kupic lekka parasolke(nigdy nam sie nie chce wozka tachac do auta)
kupilam malej taki cieniutki kapelusik haftowany ale ma na uszka przykrycie wiec na taka pogode jak wczoraj w sam raz

a i kupilam drazek w sportowym wiec Wercia namietnie sie hustala wczoraj

dzisiaj bylam u fryzjera i mam troche inne fryz cos podobnego do kozuchowskiej na grzybka z tylu a boki wygolone

przyszla mi posciel jest boska i nawet dwustronna

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:35   #4983
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czesc

ale najwazniejsze

wczoraj bylam w urzedzie pracy i dostalam skierowanie ale okazalo sie ze juz nieaktualne (ciesze sie bo ja tylko zasilek chce pobrac do konca i sie wyrejestruje)
pot mi sie lal po dupie bo z Wercia na rekach latalam po miescie i to jest powod zeby kupic lekka parasolke(nigdy nam sie nie chce wozka tachac do auta)
kupilam malej taki cieniutki kapelusik haftowany ale ma na uszka przykrycie wiec na taka pogode jak wczoraj w sam raz

dzisiaj bylam u fryzjera i mam troche inne fryz cos podobnego do kozuchowskiej na grzybka z tylu a boki wygolone

Cześć Czeko

Podziwiam Cie, ja bym nie dała rady z Kuba na rękach latac po miescie Jest naprawde ciężki (wczoraj waga pokazała 10,6 kg).
Spacerowka u Was obowiązkowa

Drązek taki zeby w domu powiesic hustawkę?

Moze pochwalisz sie nowa fryzurką?

A posciel pokazywałaś? Z All zamawiałaś? (Chyba mi umkneło ).

Dziewczyny czy macie albo zamierzacie kupic parasolkę do wozka?
Zastanawiam sie nad kupnem, napewno przyda sie latem.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Myślałam o TAKIEJ parasolce do wózka.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Głosujcie mamuski na nowy tytuł zaraz stuknie 5000 postów

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Aha i jeszcze chciałam przypomniec (czesc mamus chyba o tym zupełnie zapomniała ), ze mamy album "maluszkowy" i trzeba go co miesiac aktualizować Wiec bardzo prosze nadrobic zaległości

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:36   #4984
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja mam niezaktualizowany
ale nie chce mi sie teraz

mam dola
ehh
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:37   #4985
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dużo zdrowka i zawsze uśmiechniętych buziek życze naszym Kochanym solenizantom
Antosiu
Marysiu

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla Antosia i Marysi Rośnijcie zdrowo Maluszki

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Moje typy

Naszą czapulkę widać na zdjęciu na huśtawce kilka takich mamy i na teraz są super Tylko rano jak jedziemy do żłobka to jest jeszcze chłodno to troszkę grubszą zakładam Zuzce

Ladny ten espiro...nie widziałam wcześniej...

Svi... trzymaj się...na pewno odnajdzie się pierścionek w najmniej oczekiwanym momencie, zobaczysz

P4W pościel to switetny pomysł...tylko ten rozmiar troszkę niepokojący...w dwójkę pod małą kołdrą? Może zapytaj kogoś z ich rodziny czy nie wiedzą
Powiem Ci, że na rozkładanych sofach ludzie potrafią tak spać. Teściowa mi tak zawsze dawała (śpią tak z teściem), aż sie zbuntowałam, że ja poproszę jeszcze jedną

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
ja oddaję głos na nr 1 i 4

Nie mam czasu nadrabiać bo pakuję nasze rzeczy, dziś się przenosimy

I jeszcze muszę z Amelką do lekarza na sprawdzenie skoczyć.

Tak, że od jutra będę do Was wpadać rzadko
Uuuu, ale postaraj się jak najczęściej
Daj znać jak po wizycie

Gorgulku, cieszę się, że Zuzka nie marudzi mimo rozciętej wargi

No i Mama nie wpadnie. Kiepska pogoda, więc będę tu z Wami

A mam dla Was straszną wiadomość....

Wyjeżdżam 1.05 na tydzień i zostawię Was
Ale w kontakcie smsowym będę
Stary 2010-04-27, 12:37   #4986
skierka1981
BAN stały

cass, zamierzam kupić parasolkę też bo słonko wiecznie Amelce w oczy świeci także na pewno kupię też na te patrzyłam. cass ja nie zaktualizuję albumu niestety a bym chciała tylko nie mogę przez ten net zdjęć wstawić niestety

wczoraj widziałam w sklepie tą hustawkę co któraś z was wklejała na all za ok 100 zł a w sklepie 189... także też kupię na all
czeko a ten drążek ściany nie bedzie uszkadzał???

u nas raz pada a raz nie, wiatr wieje ale muszę iść do apteki i do sklepu wiec ubiorę Amelkę i idziemy, biorę wielki parasol i w drogę także do później - pewie na nowej części

a Amelka jak kiedyś lubiła podrzucanie tak teraz ię boi , płacze i widać że jej to bardzo nie odpowiada...

Olu wielka szkoda, a wyjeżdżasz w celach rekreacyjnych?? przy okazji buziaki dla Antosia no i MArysi

już idę bo znowu się rozpada potem, do d...y taka pogoda

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-04-27 o 12:41
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:39   #4987
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy co z butami?
Stary 2010-04-27, 12:43   #4988
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my śpimy pod 160x200 i nie jest mało
ale masz rację spróbuje podpytać dla spokojności ducha

idziemy na spacerek, chociaż krótki
pa
No to szacun

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czesc

ale najwazniejsze

Pochwal się fotką.

Cytat:
Cześć Czeko

Podziwiam Cie, ja bym nie dała rady z Kuba na rękach latac po miescie Jest naprawde ciężki (wczoraj waga pokazała 10,6 kg).
Spacerowka u Was obowiązkowa

Drązek taki zeby w domu powiesic hustawkę?

Moze pochwalisz sie nowa fryzurką?

A posciel pokazywałaś? Z All zamawiałaś? (Chyba mi umkneło ).

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Myślałam o TAKIEJ parasolce do wózka.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Głosujcie mamuski na nowy tytuł zaraz stuknie 5000 postów

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Aha i jeszcze chciałam przypomniec (czesc mamus chyba o tym zupełnie zapomniała ), ze mamy album "maluszkowy" i trzeba go co miesiac aktualizować Wiec bardzo prosze nadrobic zaległości
Ja kupuję, bo nad morzem np sobie nie wyobrażam bez, ale będę musiała kupić dwie, jedną do mury a drugą do chicco, ale to już taką zwykłą, bo ten wózek ma standardowe rurki

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja mam niezaktualizowany

mam dola
ehh

Ej nie martw się,
Pocieszę moze Cię troszkę - oglądałam fotki, które mi przesłałaś i chyb trochę przesadzasz z bebzuchem
No rzeczywiście rozstępy są, ale myślę, że z czasem naprawdę zbledną, a która z nas nie ma wałeczka. Prawie każda ma (są oczywiście wyjątki ) , a Ty jesteś po dwójce dzieci i nie powinnaś się tak przejmować.
Stary 2010-04-27, 12:44   #4989
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam niezaktualizowany

mam dola
ehh

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Gdzie wyjezdzasz??

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
u nas raz pada a raz nie, wiatr wieje ale muszę iść do apteki i do sklepu wiec ubiorę Amelkę i idziemy, biorę wielki parasol i w drogę także do później - pewie na nowej części

a Amelka jak kiedyś lubiła podrzucanie tak teraz ię boi , płacze i widać że jej to bardzo nie odpowiada...
Ja narazie nie wybieram sie na spacer bo pada i jest zimno...brrr

My nie podrzucamy Kuby kiedys TŻ tak sprobował i pozniej mały zwymiotował. Oczywscie małz dostał ochrzan i teraz tego nie robi.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-27, 12:48   #4990
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
cass, zamierzam kupić parasolkę też bo słonko wiecznie Amelce w oczy świeci także na pewno kupię też na te patrzyłam. cass ja nie zaktualizuję albumu niestety a bym chciała tylko nie mogę przez ten net zdjęć wstawić niestety

wczoraj widziałam w sklepie tą hustawkę co któraś z was wklejała na all za ok 100 zł a w sklepie 189... także też kupię na all

Olu wielka szkoda, a wyjeżdżasz w celach rekreacyjnych?? przy okazji buziaki dla Antosia no i MArysi

już idę bo znowu się rozpada potem, do d...y taka pogoda

No wyjeżdżam na działeczkę, mam tylko nadzieję, ze pogoda będzie fajna i cały dzień na dworku posiedzimy

Cytat:
Unholy co z butami?
Poszły dzisiaj rano
Wczoraj nie pojechaliśmy, bo Małż szampana zaczął mrozić i się tak jakoś romantico zrobiło (oczywiście nie wypiłam za dużo )
A że Małż był udobruchany i zadowolony z życia (kurde, ale słowo ...), to z rańca przed praca był na poczcie (inna sprawa, ze musiał też wysłąć swoje rzeczy, więc nie robił tego TYLKO dla mnie )
Popołudniu wpiszę w tabelkę kwoty za wysyłkę (Svi- ubezp. do 500zł, Gorg.- 300 i Wojt. - 300)
Stary 2010-04-27, 12:51   #4991
Cassandra 23
Zakorzenienie

Svi a Ty masz doła przez piersionek czy brzuszek??
Bo jak przez brzuszek to lanie Ci sie należy. Co prawda nie widziałam go (bo nie wysłałaś mi fotek) ale napewno nie jest taki straszny jak go opisujesz. Gdybys zobaczyła mój to napewno pozbyłabys sie kompleksów (ale ja sie wstydze pokazać ).

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Dziewczyny, zostało 9 postów do końca czy zakładac nastepna czesc czy czekac na reszte dziewczyn? Bo nr 1 i 4 prowadza i teraz nie wiem ktory tytuł wybrac...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-27, 12:52   #4992
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Gdzie wyjezdzasz??

Ja narazie nie wybieram sie na spacer bo pada i jest zimno...brrr

My nie podrzucamy Kuby kiedys TŻ tak sprobował i pozniej mały zwymiotował. Oczywscie małz dostał ochrzan i teraz tego nie robi.

Cass na działeczkę

A mi Antoś usnął, tak marudził przy obiadku i tarł oczka, ze go połozyłam o 12 (już drugi raz). Mam nadzieję, że się obudzi do 13.15, bo o 13.30 Bartuś autobusem podjeżdża. Inaczej nie wiem co zrobię, nie zostawię go śpiącego, a Bartka też muszę odebrać.
Ale aż się wychodzić nie chce, taki deszcz i wiatr...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Svi a Ty masz doła przez piersionek czy brzuszek??
Bo jak przez brzuszek to lanie Ci sie należy. Co prawda nie widziałam go (bo nie wysłałaś mi fotek) ale napewno nie jest taki straszny jak go opisujesz. Gdybys zobaczyła mój to napewno pozbyłabys sie kompleksów (ale ja sie wstydze pokazać ).

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Dziewczyny, zostało 9 postów do końca czy zakładac nastepna czesc czy czekac na reszte dziewczyn? Bo nr 1 i 4 prowadza i teraz nie wiem ktory tytuł wybrac...
Rzuć monetą i zakładaj nowy
Stary 2010-04-27, 12:57   #4993
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Biedna Zuzia , oby szybko się zagoiło .
Jak myjesz Jej ząbki?

Myję tylko wodą. Kupiłam jej normalną szczoteczkę (wcześniej miałam taką na palec) i jak tylko widzi to od razu buźkę otwiera i cieszy się
W końcu 4 ząbki już są i czekamy na kolejne dwa ale coś wybić się nie chcą a brakuje tyci tyci.

Cytat:
Cześć

nareszcie

Megi wpadaj jak najczęściej

Cytat:
My mamy dwie do dwóch wózków
One są standardowe i pasują raczej do wszystkich

Cytat:
Gorgulku, cieszę się, że Zuzka nie marudzi mimo rozciętej wargi

No i Mama nie wpadnie. Kiepska pogoda, więc będę tu z Wami

Ja też się cieszę

Zabierz laptopa ze sobą :d

Cytat:
Ja wklejałam i też w stacjonarnym sklepie widziałam ją za 187 zł
Drążek mocuje się do futryny. Czy nie uszkodzi? Ciężko powiedzieć. U mojej mamy odeszło razem z farbą. Ja mam drewniane i nie wiem jak to będzie kiedyś wyglądało. Najwyżej futrynę wymienię.

Unholy Ty pisałaś o nadmuchiwanych wanienkach. Znalazłam taką najtańszą http://allegro.pl/item1002595450_jan..._promocja.html. Widziałaś jakieś tańsze?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:57   #4994
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass przez pierscionek a co do nowej czesci - mozna jeszcze poczekac, jak przekroczy 5000 to sie nic nie stanie

Unholy super
a nie odpisali nic w sprawie zwrotu?
Stary 2010-04-27, 12:58   #4995
UnholyOne
Ola-Unhola

Aaa Iwonko, dziękuję za maila z dietką. Najbardziej podobała nam się Pani i jej metamorfoza a pierwszej stronie
Stary 2010-04-27, 12:58   #4996
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny otworzylam na tandemie zamowienia na poprawe humoru - zapraszam
i na sigmie jedno
Stary 2010-04-27, 12:59   #4997
gorgulek
Zakorzenienie

Cass zakładaj
Stary 2010-04-27, 13:02   #4998
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny otworzylam na tandemie zamowienia na poprawe humoru - zapraszam
i na sigmie jedno

Daj linka do Twojego zamówienia zanim sama znajdę to już nie będzie
Stary 2010-04-27, 13:05   #4999
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa Iwonko, dziękuję za maila z dietką. Najbardziej podobała nam się Pani i jej metamorfoza a pierwszej stronie

Małż jeszcze nie brał tacierzyńskiego. W maju zamierza i powtórzę tę diętę z nim. Na I turze schudł 3,5 kg i utrzymuje się ta waga. Już dobijał prawie setki. Teraz waży 93 kg no i jeszcze te 3 by mógł zrzucić. W wakacje zrobię jemu kolejną turę
Stary 2010-04-27, 13:10   #5000
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412693&page=22

w ostatnim poscie jest moje zamowienie
tylko musisz sie poprawnie zglosic

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

dziewczyny przyszedl wozek

ale boje sie go odpakowac
Stary 2010-04-27, 13:22   #5001
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci dobrze, a gdzie na działeczkę? Do rodziców, czy Waszą?

Cytat:
No to szacun
My też mamy 160x200

Cytat:
My też nie podrzucamy

Cytat:
Wczoraj nie pojechaliśmy, bo Małż szampana zaczął mrozić i się tak jakoś romantico zrobiło (oczywiście nie wypiłam za dużo )
A że Małż był udobruchany i zadowolony z życia (kurde, ale słowo ...)
, to z rańca przed praca był na poczcie (inna sprawa, ze musiał też wysłąć swoje rzeczy, więc nie robił tego TYLKO dla mnie
Fiu, fu...

Cytat:
A mi Antoś usnął, tak marudził przy obiadku i tarł oczka, ze go połozyłam o 12 (już drugi raz). Mam nadzieję, że się obudzi do 13.15, bo o 13.30 Bartuś autobusem podjeżdża. Inaczej nie wiem co zrobię, nie zostawię go śpiącego, a Bartka też muszę odebrać.
Ale aż się wychodzić nie chce, taki deszcz i wiatr...
A nie da się już na śpiocha wrzucić do wózka?

Cytat:

Myję tylko wodą. Kupiłam jej normalną szczoteczkę (wcześniej miałam taką na palec) i jak tylko widzi to od razu buźkę otwiera i cieszy się
W końcu 4 ząbki już są i czekamy na kolejne dwa ale coś wybić się nie chcą a brakuje tyci tyci.
Ja myję nadal gazikiem i Kuba też ładnie otwiera buźkę i się cieszy , a jaką masz szczoteczkę?

Cytat:

No i jak? No i jak?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:24   #5002
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
No to szacun

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412693&page=22

w ostatnim poscie jest moje zamowienie
tylko musisz sie poprawnie zglosic

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

daj znać, bo już się denerwuję

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:26   #5003
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Witam sie wtorkowo

I gratuluję pierwszych kroczków Zuzi!
A tak w ogóle to my Karolinko się chyba nie znamy...Cześć, jestem angy i jestem uzależniona od wizażu

Zdjęć oczywiście nie zdążyłam wczoraj wstawić, ale nic straconego Nocka dobra, przespana w całości. Humorek Zosi wrócił na całego, wczoraj spacerowała z nianią 3 godziny, do wszystkich się śmieje i strasznie dużo gada aż się opluła podobno tak opowiadała Najadła się pomidorówki, potem jeszcze nadprogramowo krupniku dostała i podobno strasznie jej smakował. A to najbardziej znienawidzona polewka mamusi...
No nic. Trzeba się będzie przemóc i ugotować kiedyś

Miłego dnia
Wrócił humorek i apetyt chyba też

Cytat:
, oby Bartoszkowi się odmieniło

A ile już leży? żeby się ruszyło

Gratulacje udanej nocki

Jak sami? Z nami

Wczoraj dostała kroplówkę o 13.00 rano jak z nią rozmawiałam mówiła,że na ktg zapisują się lekkie skurcze,ale ona tego nie czuje.
Teraz dzwoniłam,ale nie odbiera-może coś wreszcie ruszyło
za kciuki

No właśnie,dobrze że Wy jesteście

Cytat:
caly czas mam taka nadzieje...ale coraz mniejsza

z dobrych wiesci wyslali moj wozek
ale pewnie na domiar zlego bedzie brzydki
Oj jak nic,należy się za ten pesymizm.
Będzie super

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

ja wiem - ja też chyba już zawsze ten z cyrkonią będę uważała za zaręczynowy, bo dostałam przecież pod wpływem młodzieńczej, czystej miłości i z dobrego, szczerego serca od mojego Skarba z aparatem na zębach (wówczas )

dziewczyny mam dylemat - jak wspominałam jedziemy na ślub do mojej kuzynki - moja mama jest chrzestną i rzuci trochę groszem + kupiłyśmy już perfumy jako dodatek do prezentu (mama chciała coś specjalnie dla chrześnicy), a ja co mam jej kupić
kasy za bardzo nie mamy, myślałam ze tak max 200-300 zł możemy dać, ale moze zamiast tego kupić w prezencie ładną pościel satynową - widziałam taką ciemną za ok 250 zł

my sami dostaliśmy podobną od naszego świadka i jesteśmy bardzo zadowoleni - najbardziej lubię ją zakładać, a poza tym normalnie zawsze szkoda kasy na taką drogą pościel, a tu jest okazja

z drugiej strony nie wiem czy dla kuzynki jest ważne w jakiej śpi pościeli (jest raczej minimalistką) i nie jestem pewna czy doceni jakość
Z reguły zawsze dawaliśmy pieniądze,ale myślę,że jakaś ładna i dobra pościel-dlaczego nie.Sami dostaliśmy dużo pościeli i byłam mega zadowolonabo to coś,z czego się korzysta stale i w końcu kiedyś się zużywa.Nam się bardzo przydało

Cytat:
Hej dziewczyny
U nas pada deszcz a wczoraj było tak pięknie. Bylismy z mama na dlugim spacerze po miescie. Łaziłysmy po sklepach, zjadłysmy pyszne lody (a Kuba zjadł 2 małe muszelki)
Kupiłam małemu komplecik (koszulka+krotkie spodenki) i koszulke z krotkim w Pepco a sobie okulary przeciwsłoneczne a w Reserved Kids koszulke z długim z promocji 50%taniej.

Kochane,musimy sie zmobilizowac i wybrac tytuł do kolejnej czesci wątku, chce juz dzisiaj ja założyc.
Jesli ktos ma pomysł na wstep to prosze na pw. (bo ja nie mam zdolnosci poetyckich )

Wklejam jeszcze raz pomysły Svi, prosze o głosy. Mozna wybrac max 2 tytuły.

1. dzieci nasze pierwsze kroczki stawiaja, gdy ich mamy na wizazu gadaja
2. w koncu nadeszla wiosna, kazda nasza pociecha jest usmiechnieta i radosna
3. slowo mama juz wiekszosc z nas slyszala, choc coraz wiecej kazda by chciala
4. kazde dziecko nam zdrowo rosnie i za mama raczkuje radosnie
5. nasze pociechy raczkuja, pelzaja - chwili wytchnienia mamom nie daja
6. dzieciom naszym zabki rosna, buzki piekne beda wiosna
7. za dziecmi naszymi juz nie nadazamy choc bardzo mocno je kochamy
8. nasze bobasy juz staja i cwicza rozne wygibasy
9. dzieci naszych buzka usmiechnieta choc kazda mama zmeczona i padnieta
10. wiosna przyszla, slonko swieci, dzieci rosna ah czas leci
Ja już mówiłam 6 i 10

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć
nie cytuję, nadrobiłam pobieżnie i nie mam weny się wracać

Słoneczko u nas piękne i jak tylko mała wstanie to wybywamy, trochę rzeczy mam do załatwienia, oby sprawnie poszło...składam dokumenty na kurs finansowany z UE, moge prosic o kciuki?

W jakich czapeczkach chodzą teraz wasze dzieciaki? Ja już się gubię, teraz chyba już nie jest konieczne zakrywanie uszek, no chyba że bardzo wieje??? Wczoraj u nas było 25 stopni i bez wiatru, mała sporo czasu baz czapeczki spędziła, miałam tylko taka przylegająca bawełnianą, pewnie by się usmażyła cos muszę na już kupić ale jakiego typu????
Mówisz i masz

Bartoszowi zakładam jednowarstwowąjedna k jeszcze przylegającą do uszkówU mnie jeszcze 25 stopni nie byłoTa pogoda jeszcze taka zmienna,jak dzisiaj np.świeci słonko,a za chwilkę chmura się,zawiewa wiatrem,robi się chłodniej i tak w koło Macieju

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:30   #5004
Cassandra 23
Zakorzenienie

Rzuciłam monetą i nowy wątek juz jest
Zapraszam!

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-27, 13:35   #5005
majka versace
Zadomowienie

Witam serdecznie

Po pierwsze chciałam wszystkich bardzo gorąco pozdrowić a w szczególności Miramej i Mariolke

Obiecałam tutaj pewnej osobie że się w końcu kiedyś odezwę co czynię Mam tylko nadzieję że ktoś mnie jeszcze pamięta.

U mnie i Adrianka wszystko w porządku. Synek jest moją dumą pod każdym względem. Umila mi każdą minutę mojego życia Jest kochanym i grzecznym dzieckiem, które czasem ma swoję gorsze dni. Obecnie jest na etapie samodzielnego zwiedzania całego domu. Noce już dawno przesypia bez jedzenia (już nawet zapomniałam jak to było) ale w dzień śpi mało (zwykle 2 drzemki po pół godzinki). Tak więc potrzebuje ciągłej uwagi. Ze zdrówkiem ogólnie jest dobrze, nie licząc nawracającej egzemy i refluksu, który utrudnia nam życie (mały ciągle ulewa wszystkim co je).
Ja jestem od miesiąca bezrobotna bo nie mogłam wrócić do poprzedniej pracy ze względu na małego. Muszę znaleźć nową pracę na miejscu i na pół etatu. Ale powiem szczerze że właściwie jeszcze nie zaczęłam szukać bo nawet nie mam kiedy, musiałabym chyba z dzieckiem chodzić... No i nie chce mi się bo się zasiedziałam w domku.

To tak w skrócie co u nas. Na wizaż zaglądam rzadko ze względu na brak czasu, czasem tylko zerkam na ostatnie strony, ale zdaje się że mi chyba ze 3 części umknęły upsssssss

Ale może ktoś będzie tak życzliwy i napisze w skrócie co się tutaj dzieje? Postaram się wdepnąć wieczorkiem i poczytać.

PS Wrzucam zdjęcia mojego małego Skarbeczka.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:35   #5006
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myję nadal gazikiem i Kuba też ładnie otwiera buźkę i się cieszy , a jaką masz szczoteczkę?
Taką mamy Załącznik 3063666 tylko kolor inny
Stary 2010-04-27, 13:36   #5007
majka versace
Zadomowienie

Załapałam się na stary wątek

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:38   #5008
Cassandra 23
Zakorzenienie

Podsumowanie 5 części

Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 5 004
Nazwa użytkownika
Svinecka 611
UnholyOne 476
p4w 357
czekoladka21 331
Miramej 291
Cassandra23 272
sylka79 268
Wojtusia 258
gorgulek 232
katarzynka00 225
aannuullaa 208
magi77 162
angy 131
mariolasl 117
adaikaka 95
Ania0104 91
Texasik 87
megib 82
syla39 79
truheart 78
morska 68
marica5 65
skierka1981 57
Tulipfever 51
mayaha 49
Sweet_21 38
WrednaAfrodyta 37
agga19851985 33
Karolinak82 30
frida110 29
marysia_258 19
muszka66 16
chrupcio 13
Gizmiatko 13
Ulcia25128viki_22_83 6
kasiuuulka 6
arinitti 4
cokacabanka 3
AgataR 2
karenina19 2
beatka030500 1
Malga19 1
groszkolino 1
Kikunia81 1

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-04-27 o 13:40
Stary 2010-04-27, 13:39   #5009
gorgulek
Zakorzenienie

Witaj Majka
My chyba jeszcze nie znamy się

Słodkiego masz synka
Stary 2010-04-27, 13:40   #5010
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Antosiowi wszystko zeszło
suuuper.

Cytat:

Aniu, p4w, Mariolu, Tuli, Magi, Svi, Angy
Warga opuchnięta jeszcze ale już nie tak bardzo. Dopiero rano zobaczyłam, jak ma rozcięte. Strasznie mi Jej szkoda. Zębów nie dała sobie umyć więc Jej darowałam. Najbardziej bałam się, że nie będzie chciała jeść bo będzie bolało. Ale zjadła ładnie i nie marudzi, więc chyba nie jest tak źle. Nockę też ładnie przespała.

A dla mnie buziak to gdzie? (ta to się zawsze upomni o swoje)
Będzie dobrze

Cytat:
Cześć

Fajniewreszcie u siebie
Zaglądaj jak tylko będziesz mogła

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości