|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Dodatkowo kupilam 3 bluzki-tuniki na te cieple dni, które mamy , a ...z drugiej strony prosze o rady jakie dodatki do tej sukienki, mam komunie 8 maja ...zastanawiam sie nad bucikami na plaskim, bo z takimi opuchnietymi stopami nie wytrzymam na obcasie pomimo to, ze te buty pasuja idealnie
![]()
![]() |
#2072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja lubią połączenie błękitu z fioletem, więc może fioletowe dodatki; szczególnie ładnie wyglądają w takim połączeniu brunetki ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 301185, ewciak123- witamy ![]()
![]() |
#2075 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18851971]
Obstawiam Dafreen, Kardashi lub Kropkę ![]() [/QUOTE] Duupkaa.. Jestem w dwupaku ![]() Wiiitaaaj.. ![]() W nocy pospałam i owszem.. Ale od przed 7 ustały mi pod oknem jakeiś baby i trajkotały co je boli, jakie są biedne itp itd. Później rozdzwoniły się telefony, przyjechał kurier, sąsiadka zaczęła wołać swojego psa na dworzu 9a ja balkon otwarty) a teraz od godziny wiercą i głowa mi pęka ![]() Cytat:
![]() no patrz, żadna sie nie rozpakowała ![]() Ale dzień dopiero się zaczyyna ![]() Gratuulacjee!! ![]() Czemu Ty jeszcze nie na porodówce ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I tak obyło sie bez ciążowych spodni (pomijając dres), bez ciążowych bluzek.. ![]() Z wielką przyjemnością informuje iż moja córka jest już w donoszonej ciązy ![]() Zaczynamy 38 tydzien ![]() A teraz bedzie siedziała i siedziała.. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co chodzi o te szmatki to tylko ta bluzeczka zólta i sukienka sa ciazowe...reszta nie.. ...a te ciazowe bede mogla uzywac podczas wakacji, bo w tym roku moda jest na luzne ubranka ![]() Ja z ubran ciazowych kupilam tylko jedne getry czarne, 2 pary spodni na 5 cm pasie gumowym, 2 bluzki koszulowe, 1 dostalam od znajomej , majtunie no i te dwie ostatnie (zolta i kremowa z krótkim rekawem) ... reszta bluzek sweterków , które nosilam byly te moje, nieciazowe ale dobre... Problem mam z butami, bo na spuchniete stopy tylko moge zalozyc dwie pary pantofelkowe lub sandalki ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-27 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jak to nie kupilas? ja mam 100 w pasie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..tak, tak, na pierwsze urodziny Amelii postaramy sie o kolejna ciaze... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18851971]
No wiesz, jeśli u nas rodziła, to ja się nie dziwię ![]() [/QUOTE] Nie, moja mamuśka popieprzała autobusem 42 do Bytomia mnie rodzić ![]() Cytat:
W karcie ciąży jest dodatkowo wizyta u dentysty i internisty (kimkolwiek on jest ![]() I w jakim to celu? Bo ja do dentysty się boję iść, mam jednego do wyrwania ale narazie nie boli i jakieś tam małe próchniczki też by się znalazły. Jak nie odwiedzę tych lekarzy to co? Nie przyjmą mnie do porodu czy jak? ![]() To teraz się zaczynam bać naprawdę ![]() Dziewczyny, wy jesteście starsze ciążowo ode mnie i zostałyście moimi Sensei ![]() Bo jak widzę Wasze to takie piękne ogromniaśne a mój taki jeszcze maławy w porównaniu do Waszych ale coś czuję, że jak mnie wybębni to na taczce będę go przed sobą wozić ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do ubranek to ja zakupiłam tylko jedne jeansy ciążowe i domowy komplecik - dresowe spodenki i bezrękawnik. No i jeszcze szeroką bluzkę do spania. I tyle. Jak się siedzi w domu to więcej nie trzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Serdecznie witam nowe dziewczyny na wątku ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Co do brzusia to mi się najbardziej zaokrąglił na początku 9mc. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a do terminu jeszcze tydzień i 2 dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej se pieczątke z ziemniaka wystrugam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A do sukienki dobrałabym dodatki białe, czekoladowobrązowe lub czarne. Cytat:
![]() Ja, jeśli w ogóle, to tak 3-5. Cytat:
![]() Mamuśka dzielna ![]() ![]() U mnie największy skok zrobił się teraz ![]() Dosłownie, zaczął się 9 miesiąc i dup - brzuch mega. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ciuszki, zwlaszcza ta pierwsza tunika. ![]() Do niebieskiego, zwlaszcza wiosna pasuje sporo dodatkow: zolte, biale, granat, sporo osob ladnie wiaze niebieski ze srebrem/szarym kolorkiem zalezy na ile chcesz poszalec. ![]() Tu masz przyklad powiazania niebieskiego z brazem: http://www.polyvore.com/on_wild_side/set?id=9918733 ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18858948] No my jutro 38 zaczynamy - czyli teraz co, obstawiamy, która przenosi? ![]() U mnie największy skok zrobił się teraz ![]() Dosłownie, zaczął się 9 miesiąc i dup - brzuch mega.[/QUOTE] Ja jestem w 100% pewna że przenosze ![]() ![]() chociaż.. zastanawiam się czy nie zacząć gwałcić Tża.. Ale kurde nie wiem czy tak mogę z tym rozwarciem ![]() Mi Tż powiedział że mam teraz taki obwisły brzuch i od razu taki wielki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18858948] Przyjmą, przyjmą ![]() Mamuśka dzielna ![]() ![]() U mnie największy skok zrobił się teraz ![]() Dosłownie, zaczął się 9 miesiąc i dup - brzuch mega.[/QUOTE] Potem też były cyrki.. dzielnie znosiła poród ale rozwarcia nie było odpowiedniego i dup matkę na cesarkę.. widziała mnie tylko chwilkę... Potem przynoszą mnie do karmienia a ona tak patrzy na mnie i w te słowa prawi do pielęgniary "ale to nie moje chyba! Jakieś takie małe!" No i faktycznie, mnie zanieśli do innej baby a matce dali jej dziecko. Po obrączce na ręce się pokapowały wtedy, że zaszła pomyłeczka ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestes sama, ja tez musialam skorzystac z pomocy medycyny i czekalismy rok na FIV, i udalo sie... za drugim razem tez bedziemy musieli skorzystac wiec juz jestem na to nastawiona...i jest to naszym wspólnym marzeniem, miec nastepne dziecko ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() Ja do terminu porodu mam jeszcze 25 dni...zobaczymy czy wytrzymamy...narazie nic sie nie dzieje ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-04-27 o 12:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z butami też zaczynam mieć problem, stópki mi puchną ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
...A ja juz spadam na obiadek, dzis groszek zielony gotowany z szynka tzw"jamón iberico" oraz filety z kurczaka w panierce a na deser truskawy z bita smietana
![]() Do uslyszenia po poludniu!!
![]() |
#2091 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja kupiłam na początku spódnicę ciążową M, noszę do teraz, spodnie też M ale rozwaliłam w kroku, przedarły się, spodnie 36 jeansy i teraz są nieco przyciasne, spódnicę bombkę jakieś półtora miesiąca temu, też M - cholernie mi się podoba i już kombinuję, jakby tu potem wykorzystać ![]() http://www.butik.net.pl/cat-pol-35-Bluzki.html Sportowe takie, do wykorzystania potem też, fajne są, bo fajnie się naciągają. Z wcześniejszych lat miałam kilka bluzeczek luźnych, również pod biustem odcinanych, idealnych na ciążę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez turkus podoba się z czekoladką ![]() Ja mieszcze się w dwie pary spodni sprzed ciązy. przed ciążą były trochę przy luźne i robiłam zaszewki, teraz odprułam i są akurat ![]() A bluzki też nosze w M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
To chyba tylko ja noszę XXXXL
![]() Na te "X" to mi niedługo metki braknie przy koszulkach i gaciach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a cos wy malo rosniecie...ja tam stylowo 13kg do przodu...i nie wiem , niedlugo to chyba bede sobie bluzeczki z zaslon okiennych szyla ![]() ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-27 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() ja tak samo jak dafreen w bluzki mieszczę sie wszystkie ![]() ![]() czop odszedł mi już tydzień temu, szyjka też się pomału rozwiera, ale małemu się chyba nie spieszy i coś mi mówi, że wytrzymamy jeszcze ten tydzień ![]() ![]() marhalczar podziel się tymi truskawami ![]()
![]() |
#2096 |
Wtajemniczenie
|
ale tan czas leci, dopiero II kreski na tescie a juz 10 mamus rozpakowanych. Gratulacje!! Trzymam kciuki za reszte babek
![]()
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah byłabym zapomniała, mam zamiar dziś znowu robić gofry ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() --------------------------------------------------------------------- WITAM NOWE MAMUSKI NA FORUM ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------- A to moje małe wczorajsze zakupy kupiłam też materac i kilka ciuszków ale właśnie się suszą --------------------------------------------------------------------- Dziewczyny czy wy też macie takie uczucie jakby dzidzia rozpychała sie w pachwinach?Czasem mam też wrażenie,że czuję córcię bardzo nisko,tak jakby miała zaraz wyjsć na zewnątrz...
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-27 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | ||
Zadomowienie
|
Super zgrabniutki brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam na poczatku 1 jeansy ciazowe, pozniej drugie. w te pierwsze juz mi ciezko wejsc w biodrach (ale to rozmiar 34 zdaje sie).
zostalam z jednymi praktycznie i po domu mam jeszcze rybaczki, ktore na wyjscie sie nie nadaja. przegladam all czy nie kupic na koncowke czegos uzywanego, bo w jednych na okraglo smigac jakos nie wypada. ale nic ciekawego/w dobrym rozmiarze nie znalazlam. bluzki mam sprzed ciąży i wlasnie te, w które jeszcze się mieszczę to Butik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.