|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() prosciutka zupa ogórkowa: SKŁADNIKI 2 marchewki 2 średnie ziemniaki 3 ząbki czosnku 1 / 2 cebuli 2 Ogórki kiszone duze Wszystkie składniki drobno posiekać. Wysoki umieścić w rondlu gotować ziemniaki, marchew i ząbki czosnku w wodzie, trochę oliwy z oliwek, liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i kilka aromatycznych ziół, dodać drobno pokrojone lub starte ogórki oraz cebule, gotowac aż cebula i ogórki zmiękna, dodać kostkę bulionu warzywnego z jedną lub dwie łyżki śmietany, mieszając trochę, gotowac jeszcze kilka minut. A ja na kolacyjke juz przygotowalam jajeczka nadziewane...
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy niiic nie kopie, nic sie nie wypycha. Chyba że wstane do łazienki to się trochę pokręci ale to malutko ![]() A tak to w dzień ![]() Chociaż teraz mniej.. |
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam jeszcze w dwupaku
![]() Darianna, marhalczar i monikadavvida bardzo ładnie wyglądacie ![]() Witam na wątku nowe mamusie oraz te, które wróciły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edzia - też fajnie, że takie dobre wiadomości po wizycie ![]() dafreen no to ja już za poródJa dzisiaj zrobiłam sobie dzień dobroci dla siebie Byłam w salonie kosmetycznym na regulacji brwi i manicure Od razu lepiej się czuję ![]() Coraz częściej skurcze mnie łapią...góra brzucha mi najczęściej twardnieje...niezbyt przyjemne uczucie... Miałam w weekend też stracha bo przez pół dnia nie czułam ruchów synka... na szczęście teraz już czuję go aż nadto...ale stresik był ![]() Już nie pamięta, która z Was chciała znaczyć po urodzeniu swoje dziecko i początkowo wydało mi się to nawet zabawane...ale właśńie w teleexpresie podali, że w jednym ze szpitali w Polsce (nie wiem jakie miasto) przez przypadek zamienili dziecie i przez trzy dni matki opiekowały sięnie swoimi dziećmi Na szczęście ktoś się zorientował w sytuacji i odkręcono wszystko, ale na wszelki wypadek szpital na swój koszt zrobi jeszcze badania DNA... masakra jakaś ...
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-04-27 o 17:34 |
||
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie mi tez góra brzucha twardnieje.. Dól miękki a góra twarda.. Oo kuurdee.. Hmm.. jak by tu swoją małą zaznaczyć ?
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() lea35 podaję dane: ur.12.01.81 t.p 14 maja(ustalone cc) a t.p z OM 24maja ,Bruno ![]() dafreen trochę zazdroszczę,masz się stawić do szpitala w dzień porodu.Mi doktorek każe się stawić dzień wcześniej na 17.00,zaznaczył,że już kolacji nie dostanę A co będzie bez kolacji?Ale pewnie stresior będzie,to i głodu nie będę czuła![]() W ogóle ostatnie dni to mam masakryczne!Zastanawiam się jak mój żołądek mieści tyle jedzenia Mogłaby m co chwile coś mielić w buzi!
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
a ja zrobiłam sobie twaróg z rzodkiewką i wszamałam pół arbuza.Za chwilę pęknę
|
#2137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też zamierzam jeszcze skoczyć do fryzjera i na hennę brwi,żeby nie straszyć lekarzy ![]() Kurde,żeby mi nie podmienili ,nie będę miała męża na sali,bo tak to chociaż on by "zaznaczył"
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
nie szkoda ci ich psuć?
|
#2139 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja bym na waszym miejscu na ten maj tak bardzo nie liczyła Cytat:
Dziewczyny, no co jest? Zdajecie sobie sprawę, że dzisiaj jeszcze żadna nie urodziła
|
||||
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18865912]
Dziewczyny, no co jest? Zdajecie sobie sprawę, że dzisiaj jeszcze żadna nie urodziła [/QUOTE]No właaaśśnieee... ![]() Rodzić! Ee.. Kropencji dziś nie było.. Mooże onaaa ??
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie juz maty edukacyjne?
|
|
|
|
#2142 |
|
Konto usunięte
|
Kardaszku, była Kropencja rano
Darianko, nie na razie nie, po pierwsze - przez pierwsze 2-3 miesiące maluch w dupce będzie miał matę, po drugie = i u mnie w pracy, i u męża ludzie zbierają się na podarunek dla maluszka, i pytają, co się chce. Myślę, że to dobra okazja. Dziewczyny, dziwnie się czuję :/ Jakby grypsko mnie brało, ale na pewno nie bierze, jakaś taka rozbita jestem, marudna, nieswoja :/ Identycznie czułam się na początku ciąży, gdy robiłam 1 test, który nic jeszcze nie wykazał, a ja podświadomie czułam ciążę - podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał. |
|
|
|
#2143 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18854905]Cate, mocno kciuki trzymam, byście w sobotę wyszli Cytat:
za piątek.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzień.Cytat:
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie tak myślałam.No ale nudzi mi się i przegladam ebaya.
|
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do mnie to widocznie Hanii dobrze w brzuszku jeszcze..choć miewam już bóle tzw zapowiadające-ból brzucha i krzyża ale to tak ok 20 minut i spokój..monikadavvida pięknie wyglądasz
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-04-27 o 18:23 |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie , jak by co to ja tez nie urodzilam
![]() Za to mam masakryczny katar i kicham , normalnie woda z nosa cieknie ![]() A po za tym melduje , ze dzis zakonczylam prace i jestem na urlopie wiec troche plecy moze przestana bolec a i katar lepiej miec w domu niz w pracy . Zostaly mi jeszcze 2 dni w monachium , ktore poswiece na pakowanie , sprzatanie i robienie zapasow mojemu niech przynajmniej przez pierwszy tydzien je jeszcze jedzonko zonki I tak sie zazeka , ze da sobie rade i ja o tym wiem bo tez swietnie gotuje , ale mi go szkoda zeby tak sam wieczorami pichcil ciekawe kto mi bedzie pichcil , bo dla mnie samej to tez nie zawsze mi sie chce ![]() Wy tez macie ten syndrom wicia gniazda??? i chcialybyscie tysiac zeczy na raz zrobic ?? ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18866296] podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.[/QUOTE] A teraz bedzie sie odgniezdzal
|
#2147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
porodowych no-spa nie zatrzyma... trzymam się, choć stresik łapie, niby nie, niby jestem spokojna ale jakoś tak wewnętrznie czuję napięcie Cytat:
a dni dobroci są wskazane,ja byłam w zeszłym tygodniu u fryzjera, a jutro chciałabym wybrać się właśnie do kosmetyczki i zadbać o brwi i rzęsy ![]() Cytat:
![]() ajeść i tak nie mogę więc to dla mnie nie problem, większym brak picia ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18866296]Kardaszku, była Kropencja rano Dziewczyny, dziwnie się czuję :/ Jakby grypsko mnie brało, ale na pewno nie bierze, jakaś taka rozbita jestem, marudna, nieswoja :/ Identycznie czułam się na początku ciąży, gdy robiłam 1 test, który nic jeszcze nie wykazał, a ja podświadomie czułam ciążę - podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.[/QUOTE] rano była, ale teraz cisza może Kropka już z małym Kropkiem ![]() szaja, ja się tak czułam jakieś dwa tygodnie temu, jakbym miała temperaturę i przeziębienie mnie brało... może to jakaś zapowiedź porodu też???
|
|
#2148 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Małą i szybki poród ![]() Cytat:
Cytat:
Ja już dostałam matę w prezencie ![]() Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Ja też przeglądam allegro z kolei i chciałabym już kupować zabawki...ale tak jak Szaja napisała trzeba zostawić coś, co goście będą mogli zakupić
Cytat:
![]() A ja sie chciałam jeszcze pochwalić, że w końcu nakleiliśmy naklejki, które jakiś czas temu zakupiliśmy Niestety Bozia nie obdarowała mnie talentami plastycznymi, więc trzeba sobie jakoś radzić
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Konto usunięte
|
Struś wymiata
|
|
|
|
#2151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to pić też nie można?Nie wiedziałam...Yolanda naklejki cudne
|
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczysz, badania wyjdą ok i w sobotę będziecie już w domku laski, kto wie jak to jest z macierzyńskim; kiedy powinnam złożyć w pracy wniosek o urlop macierzyński, pisze się to na normalnej kartce czy są jakieś formularze? zielona jestem ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
jadam to i tak z reguły koło 19 ostatni raz, ale chlam na umór cały wieczór i pół nocy
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę do nadrobienia od rana miałam
![]() Pospałam sobie troszkę w ciągu dnia, lepiej się czuję. daff, trzymam kciuki Piękne brzusie pokazujecie Zauważyłam, że nie mogę pić mleka, bo Luizkę boli brzuszek. Zrobiłam sobie raz czekoladę na mleku i miała problemy. Życzę Wam spokojnej nocy
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może to bardziej od czekolady?
|
|
#2155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też chcę zwierzaki na ścianę przykleić ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Może to ci pomoże; Takiego wniosku w zasadzie składać nie trzeba - zwykle podstawą do jego udzielenia jest zaświadczenie ze szpitala o porodzie i akt urodzenia dziecka. Z jednym wyjątkiem: jeśli chce Pani rozpocząć urlop macierzyński przed porodem (a można to zrobić nawet na dwa tygodnie przed przewidywanym terminem), to musi Pani złożyć u pracodawcy - ustnie lub pisemnie - wniosek z dołączonym zaświadczeniem od ginekologa prowadzącego ciążę. Jest to tzw. zaświadczenie do urlopu macierzyńskiego, w którym lekarz wskazuje przewidywaną datę porodu. Ciuszki już suche.2 sukienusie 0-3 mieś na upalne dni i śpioszki 3-6 mieś
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-27 o 19:50 |
||
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ubranka fajowe
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja jestem mamusia lipcowo-sierpniowa, i jak widze ze juz sie rozpakowujecie to ja juz nie moge sie doczekac
![]() Co do mamty to ja dostalam taka, mysle ze to fajna sprawa ![]() Życzę wam szczęśliwego rozwiązania
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
...ja wybieram się również do kosmetyczki i fryzjera
![]() a niedawno poszłam do osiedlowego sklepiku i kupiłam...truskawki mrożone,(świeżych nie mieli )maślankę truskawkową oraz soczek truskawkowo-marchewkowy....oraz 2 jabłka,ekspedientka się śmiała.. |
|
|
|
#2159 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Daff, ale superaśnie.
byleś wcześniej nie urodziła ze stresu. Cytat:
Cytat:
gratki na 38 tc.ale zgrabniutki brzuszek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18865912] Dziewczyny, no co jest? Zdajecie sobie sprawę, że dzisiaj jeszcze żadna nie urodziła [/QUOTE]Cytat:
![]() u nas dziś było super ciepło. więc cały dzień poza domem. ![]() a na jutro jeszcze wyższe temperatury maja być. |
|||||||
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18871025]Daff, ale superaśnie.
byleś wcześniej nie urodziła ze stresu. u nas dziś było super ciepło. więc cały dzień poza domem. ![]() a na jutro jeszcze wyższe temperatury maja być. może być wcześniej, ja się raczej nie pogniewam ![]() ale Kropki coś ani widu ani słychu więc może jednak ona się sypnęła ![]() u nas dla odmiany dziś cały dzień pada i wieje... chwilę tylko byłam na spacerze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Robi fikołki w ciagu dnia a w nocy śpi razem ze mną.A jak jej się zdarzy obudzić w nocy to rusza sie delikatnie....tu skrobnie,tam skrobnie-żadnych mocnych kopniaków
za poród
Miałam w weekend też stracha bo przez pół dnia nie czułam ruchów synka... na szczęście teraz już czuję go aż nadto...ale stresik był
Na szczęście ktoś się zorientował w sytuacji i odkręcono wszystko, ale na wszelki wypadek szpital na swój koszt zrobi jeszcze badania DNA... masakra jakaś ...
Mogłaby m co chwile coś mielić w buzi!

,nie będę miała męża na sali,bo tak to chociaż on by "zaznaczył"

Mooże onaaa 

nie jeść, nie pić na 6 godzin przed... ze strachu chyba nie będę już jadła od dziś do piątku 

Ech.....czas chyba na odchowalnię się przenieść.
za kolejny tydzień.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)