|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
A jaki to jest elektryczny??
|
|
|
|
#4742 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
elektryczny hmm też nie słyszałam
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam ostatnio +20! teraz to będzie masakra jakaś, śmiałam się bo u gina waga jest do max 130kilo xD Ale chyba tyle nie przytyję xDChoć te gofry, dżemy, lody...
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item1016346069...mebby_ttm.html
Mialobyc elektroniczny
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to sporo spadło, kobieta nie w ciąży ma dolną granicę 12, a w ciąży 11, aczkolwiek chyba lepiej wcześniej wziąć żelazo (choć może jeszcze nie teraz). Ja przy 11,7 nie dostalam zalecenia, po 2 miesiącach było już 10.4 i już owszem (żałuję, że wcześniej mi nie zlecił badania, ale co zrobić). |
||
|
|
|
#4747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TA lub TA torba jak dla mnie mogłaby być a podobaja mi sie jeszcze TA TA i TA ale nie dam tyle za torbe która mi się potem raczej nie przyda.....najpewniej pożyczę... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() a zwykły też maja ten z gumową końcówką ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taka zwykla kawadratowa spotowa wazne by sie zmiescilo wszystko, co za roznica jaka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
zabka
jesli chodzi o zelazo to zalezy od gina, moj nie jest zwolennikiem podawania zelaza od razu, ja mialam 10.6 i najpierw kazal lykac regularnie femintala n i zalecil diete bogata w zelazo. po miesiacu kontrola. http://abcanemia.pl/anemia-w-ciazy
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
cześć!
Aniaa - dzięki za odp w sprawie wózka Zaraz się biorę za nadrabianie Was - od wczoraj nie miałam neta i znowu mi się nazbierało lektury, ech a już byłam właściwie na bieżąco... ![]() Tylko napiszę relację ze szpitala - byłam dziś na badaniach, z dzidzią wszystko ok, rośnie jak na drożdżach, jutro mam pełne 30 tygodni a maluszek waży już 1685g kawał klocka ![]() Szyjki nikt mi nigdy tu nie badał, więc nawet nie wiem czy mi się coś skraca, rozwiera, czy nie... Badania krwi w miarę ok, hemoglobina na dolnej granicy, ale jeszcze ujdzie i tylko mam niedobór (ale też niewielki) czegoś co się nazywa HCT - muszę poszukać co to jest.. A tak ogólnie to pozytywnie
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
entertete ja też liczyłam na to, że się podniesie, a tu lipa, ale biorę dalej to żelazo bo bez niego to pewnie by o wiele więcej spadło.
papeteria ja właśnie się zastanawiałam nad tym termometrem do ucha, jutro popytam jeszcze w aptece, bo chciałabym taki z którego ja też mogłabym korzystać a nie tylko dzidzi, bo ja nie mam żadnego termometru hehe |
|
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale macie dziś tempo... zawodowe. Relacja z zakupów: Najpierw byłam w tesco- oglądałam butelki i smoczki TT takie jak chcę kupić ale w porównaniu z tym co widziałam na allegro to były masakrycznie drogie więc nie kupiłam. Potem pojechałyśmy z mamą do dzieciaczkowego sklepu. Na stronie internetowej było napisane, że mają 50 wzorów łóżeczek- było może z 5 . Butelki i smoczki w takich cenach jak w tesco . Wózków było dużo. Mnie interesował tylko jeden: Tako Jumper X. Był. Jednak nie mogłam nim pojeździć po sklepie bo jakaś pani oglądała spacerówki i porozstawiali je na całym dziale i nie było miejsca. Na stelażu zamontowana była spacerówka. Poprosiłam panią żeby mi pokazała gondolę. Położyła mi ją na ziemi. Zapytałam czy może ją wpiąć na stelaż to powiedziała, że nie bardzo w tej chwili ma na to miejsce. No i wózek 3 w 1 kosztowałby mnie w tym sklepie 1380zł a na allegro 1200zł i jeszcze większość sprzedawców dorzuca do tego gratisy. Więc w tym sklepie na pewno nic nie kupię. Później byłam w rossmanie i oczywiście nie było takiego lakieru do paznokci jaki chciałam. Tak, że jednym słowem wróciłam z niczym. Podjęłam decyzję, że butelki, smoczki i takie drobne rzeczy kupię na allegro u jednego sprzedawcy żeby ograniczyć koszt wysyłki a i tak wyjdzie mnie to dużo taniej.
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka
super, i jaka duza dzidzia
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaszczka Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-27 o 18:18 |
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka
czy przy tym zelazie jadasz cos z witamina c? wtedy lepiej sie wchlania
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Jaszczka - to super ze oki
![]() Lazurowa - przykro mi ze nic nie kupilas, ja tez niektore rzeczy kupuje na allegro bo w moim sklepie ich nie ma
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-27 o 18:19 |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
właśnie dieta bogata w żelazo, ile ja mięcha się najadłam i buraków i nic, chyba mam tendencje do spadku hemoglobiny, że tak ciężko mi podnieść.
itakasia piję sok z czarnej porzeczki i zjadam tonę winogron i biorę jeszcze witaminy feminatal z dha, ale może zacznę brać samą witaminę C Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-27 o 18:20 |
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Co do termometru, to my mamy w domu taki co robi pomiar w jedną sekundę z czoła, albo w 3 sekundy z ucha. Też nie planowałam takowego kupować, gdyż chciałam normalny termometr, ale mojemu dziecku nie dało się takowym zmierzyć, więc ktoś polecił nam termometr w smoczku, ale to totalna klapa... nie polecam. No i kupiliśmy na allegro ten do czoła i do ucha... ja jestem bardzo zadowolona. Teraz pewnie jak Łucja jest więszka dałoby radę zmierzyć temperaturę normalnym termometrem, ale tak do 1,5 roku nie było szans... dużo osób próbowało, w tym teście czy moi rodzice, ale dupa blada... a przecież doświadczenie mają...
Ja właśnie robię frytki Ma ktoś ochotę?
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka
faktycznie robisz wszystko co sie da, bedzie dobrze basienka ja jestem chetna na wszystko do jedzenia
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Itakasia, Papeteria no to zapraszam
Ja to szukam wszelakich rozwiązań by oderwać się trochę od pisania pracy. Zresztą teraz jak Łucja wróciła moje zdolności są ograniczone, ale co chwilę przysiadam do laptopa i piszę kilka zdań. Lepsze to niż odłożenie pracy do czasu aż mała zaśnie, bo nie iwem jak się będę wtedy czuła. Lepiej napisać dwa zdania co 5-10 minut, niż nic... Trochę martwię się nadchodzącymi wydatkami, ale z drugiej strony myślę sobie, że muszę dać radę... i na pewno coś wykombinuję. Najgorsze jest to, że mam sporo rzeczy do sprzedania na allegro, ale nie potrafię zrobić aukcji, by wrzucić zdjęcia w szablon... i nie wiem czy teraz coś się na allegro pozmieniało, czy to wina systemu operacyjnego na jakim pracuje... bo teraz nie mam Windowsa ale Linuxa... |
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie sprawdziłam mój wypasiony feminatal z kwasami dha i tam nie ma żelaza
|
|
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasi rodzice tego nie mieli i sobie radzili, nie mieli tez pampersów i innych rzeczy Pamiętaj, że jak będzie ci ciężko to zawsze możesz dokupić. Poza tym rozejrzyj się na allegro czy ktoś nie sprzedaje używanego. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Myślę, że to znośnie przy moich 156 cm wzrostu
|
||
|
|
|
#4768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() udusze. ja chce juz do domu. zawsze kiedy chce zamowie co chce albo podjade do sklepu jak mi sie cos zachce a tu na tym zadupiu to juz mnie trafia normalnie |
||||
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka - 4kg? wow
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Frytki zjedzone a ja dalej będę sobie coś kombinować by napisać... Będzie jakieś 20 minut czasu jak Łucja będzie oglądać dobranockę
Wogóle to ostatnio mnie bierze na lody wodne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Ja miałam ostatnio +20! teraz to będzie masakra jakaś, śmiałam się bo u gina waga jest do max 130kilo xD Ale chyba tyle nie przytyję xD
ja już sobie wyobraziłam jak wkładasz dziecku do pupy coś elektrycznego

powodzenia w zakupach
. Butelki i smoczki w takich cenach jak w tesco