Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 18:28   #2071
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: !

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Danka dobrze strzyże, tzn. ja jestem zadowolona
Numer poleciał na pw.

My rodzimy w szpitalu św. Rodziny, już tam zrobilam rozeznanie, gdyż dobę spędziłam na oddziale. Jeśli nie będzie miejsca, to jedziemy na Lutycką
Żadnej Polnej!
Dziekuje!
Ja lezalam na Polnej w sumie 2 tygodnie, na dwoch roznych oddzialach. Bylo roznie, ale jedno sie zgadza-to masowka, a ja lubie podejscie troszke bardziej indywidualne
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:32   #2072
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: !

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziekuje!
Ja lezalam na Polnej w sumie 2 tygodnie, na dwoch roznych oddzialach. Bylo roznie, ale jedno sie zgadza-to masowka, a ja lubie podejscie troszke bardziej indywidualne
No ja też a leżałam na Polnej kilka dni dwa lata temu i nie wspominam dobrze...
Masowo, anonimowo, lekceważąco też bywało
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:45   #2073
Czekooladowaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplementy

Nie wstydź się.

Zresztą jeśli to kogoś pocieszy to powiem, że jeszcze 2 lata temu borykałam się z nadwagą, koszmarnym cellulitem i otłuszczonym ciałkiem. Pomogła zmiana nawyków żywieniowych, dieta oraz intensywne chodzenie na basen

W sumie schudłam wtedy jakieś 14 kg i doszłam do wymarzonej wagi i figury by się nią cieszyć mniej więcej rok Teraz się zastanawiam czy drugi raz (czyli po ciąży) też mi się to uda. Mam nadzieję, że tak

No ja też gorąco polecam. Kupiłam sobie niebieską i czarną i świetnie się sprawdzają zamiast wielkich tunik ciążowych
a czy moglabym sie dowiedziec czy stosowalas konkretna dietke czy poprostu ograniczalas jedzenie tlustych rzeczy ? jak specjalna diete to prosilabym o nia

wogole dziewczyny jesli macie jakies dobre i sprawdzone diety to prosze o jakies szersze opisy przyda sie na okres po ciąży

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Edytowane przez Czekooladowaa
Czas edycji: 2010-04-27 o 18:46
Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:53   #2074
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam Was cieplutko i pędzę robić ogórkową Mam ochotę na coś barrrrdzo kwaśnego[/FONT]
Ja dziś drugi dzień pałaszuję kwaśną ogórkową

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wrocilam od lekarza mam uczulenie i niestety nic nie moge brac. Dostalam leki homeopatyczne i jakies kropelki do oczu a w razie goraczki i bolu glowy 3xdziennie apap bosko a glowe mi rozsadza i taki slaby apap nigdy na mnie nie dzialal, do tego katar mam taki ze moj nos przypomina jednego wielkiego strupa, a oczy zapuchniete jakbym tydzien plakala
Biedactwo znoś to dzielnie o ile się da....

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
a za blondynkę jeszcze mnie nikt nigdy nie wziął
Ale ja nie w takim stereotypowym sensie tylko jakoś tak sobie wyobrażałam

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a mój brzuch na co wygląda waszym zdaniem??? mi sie wydaję bardziej dziewczęcy no ale... kto to wie
Ja się nie znam ale brzuszek już sppory

Cytat:
najchętniej bym sie trochę opaliła, a tu klops i nie wolno
Nie wolno wogóle? CZy poprostu nie przesadzać? Chyba odrobina słońca nie zaszkodzi? Nie wyobrażam sobie takich bladych np. nóg latem. A samoopalaczy nie używam.

Cytat:
Dziewczyny, a czemu sobie robicie to usg 4d? tylko tak po prostu, zeby lepiej widziec dzidzie.? Czy macie jakies wskazowki medyczne od lekarza zeby je robic?
Całą diagnostykę przeprowadza się na 2D, a 3 i4 D to tylko taki bajer, więcej można zobaczyć, szybciej poznać płeć i wogóle więcej wrażeń wizualnych.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

A chciałam Was jeszcze dziewczynki zapytać jakie wybrać lepiej łóżeczko: tak zwane turystyczne czy zwykłe drewniane? Czekam na Wasze podpowiedzi
My do domu kupujemy drewniane a na wyjazdy składane turystyczne.

Cytat:

Wklejam mojego brzuchola zrobionego dzisiaj rankiem
Też już brzuszek pokaźny, ale zgrabny. Rośniecie w oczach dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
wyjśc źle obliczyłąm wysokość progu i z małym na rękach gruchnełam w dół.. nie przewróciłam się ale tak naciągmeło mi mięśnie i podbrzusze...mam nadzieje że nic się nie stało
Oj aaneczka uważaj na siebie, poleż dzisiaj i poodpoczywaj.

Mpik kształ mojego brzucha też jest podobny do Twojego, ale mi wszyscy wróżą chłopaka

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:13   #2075
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
a mój brzuch na co wygląda waszym zdaniem??? mi sie wydaję bardziej dziewczęcy no ale... kto to wie
Brzusio fajny, a dywanik uroczy śliczny kolorek.
Ja mam w sumie podobny kształt brzucholka ...z rana, przed śniadankiem, bo jak się już najem, to się konkretna piłka robi
BTW, znasz może w naszym Kielcowie dobrego radiologa/ginekologa z usg 3d dobrej jakości? Miałam iść do dr. Guzika, ale ma walniętą głowicę w aparacie usg i jest tylko opcja "uda się, albo nie"

NIKaP-n, bluzeczka super

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
A chciałam Was jeszcze dziewczynki zapytać jakie wybrać lepiej łóżeczko: tak zwane turystyczne czy zwykłe drewniane? Czekam na Wasze podpowiedzi
ja uważam, że łóżko turystyczne jest, jak nazwa wskazuje, turystyczne. Na wyjazdy, okazjonalne spanie. Wątpię, żeby się sprawdziło tak jak drewniane. Poza tym, ja chce kupić takie przerabiane na tapczanik, by posłużyło dziecku na dłużej.
Cytat:
W sumie jestem jakieś 3,5-4 kg na plusie. Ważę obecnie 53,8 kg.
Jestem w 19 tc.
No nie no, następna zgrabniocha-szczuplocha Ślicznie wyglądasz z brzuszkiem.
Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
dziewczyny.
czy Wy wszystkie z figurą modelki jesteście?
ja aż się wstydzę teraz wypowiadać.
Ja nie Ja to taki przeciętniaczek jestem.

Jak taki wysyp brzuszków, to i ja się pochwalę moim
Pierwsze zdjęcie z soboty rano (18t6d), a kolejne już z dzisiaj po południu (po obiadku, więc piłka )
Zdjęcia robione (znowu) telefonem, bo aparat "się naprawia" A tła... No cóż, szukam zawsze dobrego światła, więc łazienka i pokój z praniem w tle zwyciężają
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:13   #2076
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
a czy moglabym sie dowiedziec czy stosowalas konkretna dietke czy poprostu ograniczalas jedzenie tlustych rzeczy ? jak specjalna diete to prosilabym o nia

wogole dziewczyny jesli macie jakies dobre i sprawdzone diety to prosze o jakies szersze opisy przyda sie na okres po ciąży
heh najlepsza dieta to MŻ
A tak powaznie to ponoć dobra jest dieta Dukana, można szybko na niej schudnąć....
Niestety nie wiem na czym polega, ale koleżanka ją stosowała i jak zobaczyłam ją po miesiącu to w szoku byłam!! Taka chuda się zrobiła...!!

ycnen...kolejna chudzinka na wizazyku...brzusio śliczy

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-27 o 19:16
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:23   #2077
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Pierwsze zdjęcie z soboty rano (18t6d), a kolejne już z dzisiaj po południu (po obiadku, więc piłka )
Zdjęcia robione (znowu) telefonem, bo aparat "się naprawia" A tła... No cóż, szukam zawsze dobrego światła, więc łazienka i pokój z praniem w tle zwyciężają
przesliczna piłeczka

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
heh najlepsza dieta to MŻ
A tak powaznie to ponoć dobra jest dieta Dukana, można szybko na niej schudnąć....
Niestety nie wiem na czym polega, ale koleżanka ją stosowała i jak zobaczyłam ją po miesiącu to w szoku byłam!! Taka chuda się zrobiła...!!

dzieki poszukam na necie

< 3

Stary 2010-04-27, 19:31   #2078
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie do mamus z Krakowa? czy sa tu takie? bo jezeli tak - to w jakim szpitalu planujecie rodzic, macie jakies opinie na temat szpitali, jakie sa polecane?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:00   #2079
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ladny brzuszek , wcale nie przecietniak
Stary 2010-04-27, 20:03   #2080
monix0
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie i dzieciaczki w brzuszkach
zjawiam się tu z nie za dobrą informacją...
Jaga1111 jest w szpitalu. Zaczęły jej odchodzić wody( podobno nie za duzo) i lekarze hamują poród. Bardzo Was prosimy o kciuki za Nią i Bliźniaki żeby jednak jeszcze w brzuszku poczekały na t.p.!

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:08   #2081
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Jaga1111 jest w szpitalu. Zaczęły jej odchodzić wody( podobno nie za duzo) i lekarze hamują poród. Bardzo Was prosimy o kciuki za Nią i Bliźniaki żeby jednak jeszcze w brzuszku poczekały na t.p.!

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
ojej to nieciekawie
trzymam kciuki za nia i maluszkow

< 3

Stary 2010-04-27, 20:11   #2082
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Stosowałam dietę dla osób bez woreczka żółciowego (dieta lekkostrawna) ze względu na moje problemy z zespołem jelita drażliwego, wyeliminowałam całkowicie z mojego gotowania cukier oraz sól, zamiast tego dodaję ziołowe przyprawy. Na początku wszystko ma inny smak, ale można się przyzwyczaić . Dietę lekko zmodyfikowałam wykluczając z niej wszystkie mączne rzeczy (jem tylko makarony ale rzadko) oraz ziemniaki, słodzone napoje, nie jadałam też żadnych słodyczy. Największy nacisk kładę na nabiał i wyroby mleczne - serki, jogurty, maślanka, kefirki itd. oraz ciemne pieczywo (którego nie ma w lekkostrawnej diecie). Staram się też kupować zdrową żywność - to z kolei pomaga w walce z cellulitem.

W moim przypadku dobrze też sprawdziło się ograniczenie liczby posiłków i wielkości porcji Generalnie polecam - jestem leniwa a ta dieta nie kosztowała mnie żadnych wyrzeczeń, nie musiałam chodzić głodna, nie potrzebowałam robić żadnych specjalnych posiłków itd.

----------------
W ciąży zmieniło się to, że jadam słodycze - głównie pieczone ciasta i ciastka z cukierni oraz chipsy i nie mogę się opanować pod tym względem Oprócz tego dodałam do swojej diety sól morską bo przeczytałam, że w ciąży powinno się jednak trochę solić

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mamus z Krakowa? czy sa tu takie? bo jezeli tak - to w jakim szpitalu planujecie rodzic, macie jakies opinie na temat szpitali, jakie sa polecane?
Ja rodzę w Krakowie. Waham się cały czas między Siemieradzkim a Ujastkiem. Nie byłam jeszcze w żadnym z nich, zamierzam się wybrać. Pierwszy szpital ma dobrą opinię wśród pacjentek i lekarzy ale w grę wchodzą tylko porody tradycyjne (na leżąco na pleckach), w drugim jest możliwy np. poród w wodzie (a przyznam, że chciałabym właśnie taki) jednak lekarze tam nie pracujący określają szpital mianem "masówki". Mimo wszystko nie znam kobiety, która by tam rodziła i była niezadowolona z opieki i warunków - to daje do myślenia

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-04-27 o 20:14
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:14   #2083
aaww
Raczkowanie

Ojoj, oby wszytsko dobrze się skończyło!
Przesyłam pozytywne wibracje- całej Trójce !!!
Stary 2010-04-27, 20:18   #2084
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Stosowałam dietę dla osób bez woreczka żółciowego (dieta lekkostrawna) ze względu na moje problemy z zespołem jelita drażliwego, wyeliminowałam całkowicie z mojego gotowania cukier oraz sól, zamiast tego dodaję ziołowe przyprawy. Na początku wszystko ma inny smak, ale można się przyzwyczaić . Dietę lekko zmodyfikowałam wykluczając z niej wszystkie mączne rzeczy (jem tylko makarony ale rzadko) oraz ziemniaki, słodzone napoje, nie jadałam też żadnych słodyczy. Największy nacisk kładę na nabiał i wyroby mleczne - serki, jogurty, maślanka, kefirki itd. oraz ciemne pieczywo (którego nie ma w lekkostrawnej diecie). Staram się też kupować zdrową żywność - to z kolei pomaga w walce z cellulitem.

W moim przypadku dobrze też sprawdziło się ograniczenie liczby posiłków i wielkości porcji Generalnie polecam - jestem leniwa a ta dieta nie kosztowała mnie żadnych wyrzeczeń, nie musiałam chodzić głodna, nie potrzebowałam robić żadnych specjalnych posiłków itd.

----------------
W ciąży zmieniło się to, że jadam słodycze - głównie pieczone ciasta i ciastka z cukierni oraz chipsy i nie mogę się opanować pod tym względem Oprócz tego dodałam do swojej diety sól morską bo przeczytałam, że w ciąży powinno się jednak trochę solić

Ja rodzę w Krakowie. Waham się cały czas między Siemieradzkim a Ujastkiem. Nie byłam jeszcze w żadnym z nich, zamierzam się wybrać. Pierwszy szpital ma dobrą opinię wśród pacjentek i lekarzy ale w grę wchodzą tylko porody tradycyjne (na leżąco na pleckach), w drugim jest możliwy np. poród w wodzie (a przyznam, że chciałabym właśnie taki) jednak lekarze tam nie pracujący określają szpital mianem "masówki". Mimo wszystko nie znam kobiety, która by tam rodziła i była niezadowolona z opieki i warunków - to daje do myślenia
dzieki wielkie wroce do tego tematu po ciąży
a co do jedzenia w ciazy - ja nie moge sobie poradzic , tak sie objadam i tak jak Ty - slodycze i czipsy
ciezko bedzie sie odzwyczaic

ale mnie wzielo na duszona marcheweczke

< 3

Stary 2010-04-27, 20:35   #2085
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
przesliczna piłeczka
Cytat:
Bardzo ladny brzuszek , wcale nie przecietniak
Dziękuję w imieniu swoim i brzuszka
Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
Faktycznie nie za dobrze... Trzymam kciuki, żeby dzieciaczki szybko się rozmyśliły i zechciały jeszcze posiedzieć w ciepłym brzuszku mamy.

Zapomniałam się pochwalić, że od niedzieli dzidzia chyba mi się rozbija w brzuszku. Czuję takie milutkie, delikatne stukanie od środka ^^ Nie miałam tak wcześniej, więc to chyba moje małe słoneczko...

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-04-27 o 20:56
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:21   #2086
gabisun
Zakorzenienie

Brzuszki przepiękne, każdy wyjątkowy i niepowtarzalny

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
trzymamy mocno kciuki za maluszków i Jagusię proszę informuj nas na bieżąco, bardzo się martwimy

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:23   #2087
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Brzusio fajny, a dywanik uroczy śliczny kolorek.
Ja mam w sumie podobny kształt brzucholka ...z rana, przed śniadankiem, bo jak się już najem, to się konkretna piłka robi
BTW, znasz może w naszym Kielcowie dobrego radiologa/ginekologa z usg 3d dobrej jakości? Miałam iść do dr. Guzika, ale ma walniętą głowicę w aparacie usg i jest tylko opcja "uda się, albo nie"

dziekuje

bardzo dobry sprzet ma dr rogula na rogu kosciuszki i niskiej!!!! chyba robi tez w 3 d, ale glowy nie dam uciąć, ja kojarze tylko dr guzika, wszyscy do niego chodzą

OLA 6.10.2010

Edytowane przez elenka1
Czas edycji: 2010-04-27 o 21:24
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:26   #2088
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
o qrcze, pomodle sie zeby wszystko dobrze sie zakonczylo .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:31   #2089
angelikaw
Zakorzenienie

dziewczyny - wszystkie macie fajne brzuszki

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że od niedzieli dzidzia chyba mi się rozbija w brzuszku. Czuję takie milutkie, delikatne stukanie od środka ^^ Nie miałam tak wcześniej, więc to chyba moje małe słoneczko...
na pewno

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
o kurde ;/ mam nadzieję, ze wszystko skończy się dobrze...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:33   #2090
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny. Dzisiaj bylam u ginekologa i cos sie zbieram do jego zmiany. Chodze prywatnie a ona nawet nie raczyla zbadac przezierności malucha na ostatniej wizycie, dzisiaj nawet usg nie zrobila, a mialam nadzieje ze moze fasolka ladnie sie ulozy i bedzie mozna zobaczyc kto tam sie kryje. Na moje pytania do konca nie odpowiada,a jeszcze dzisiaj zapomniala mi wpisac jednego kremu ne recepte. Wrr... a kaske bierze...
zmien koniecznie....!

Cytat:
piekny!! cudo

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
ojjjj trzymamy kciuki bedzie dobrze!
Stary 2010-04-27, 21:43   #2091
majka59
Raczkowanie

Trzymamy mocno kciuki za Jage111 i maluszki-mam nadzieje ze bedzie dobrze

Elenka,Klarisa i ycnan-brzuszki cudowne
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:52   #2092
Zuziczka
Rozeznanie

Trzymam kciuki za Jage i jej blizniaki. Mam nadzieje, ze skonczy sie na strachu
Wysylam pozytywne wibracje!
Stary 2010-04-27, 22:08   #2093
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, brzuszki cudowne Jak miło popatrzeć na rosnące maleństwa! Ale wy wszystkie szczupłe jesteście

Aaww, witaj i zaraz dopisuję cię do listy

Czekooladowaa, gratuluję ruchów

Abz, no wiem, jak wygląda często rekrutacja, ale ciągle mam nadzieję, ze coś złapie A twój maluch potwierdził na badaniu płeć, czy nie pytaliście?

Zuziczka, gratuluję dobrych wyników usg, a płeć maleństwo pokaże następnym razem

Monika, bluzka bardzo fajna, tylko ja bym wolała z niebłyszczącym napisem Nie dziwię ci się, że nie możesz doczekać się wyjazdu Oby tylko głowa nie bolała

Aaneczko, a mogłabyś podać link, na którym kupowałaś podobne i tanie bluzeczki do tych, co ma na zdjęciu Klarissa? Sama chętnie bym kupiła

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
Trzymam kciuki za całą trójeczkę Musi być dobrze!

Dziewczyny, dziękuję za ciepłe słowa odnośnie pracy P. Dziś okazało się, że przeszedł do następnego etapu w innej pracy i w piątek jedziemy do Bydgoszczy, gdzie ma już rozmowę ostatnią z głową przedsięwzięcia Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, normalnie do piątku to jak na szpilkach będę chodzić
Oglądam sobie pierścionki, mój mąż chce mi kupić prezent "poporodowy" i sobie pierścionek zażyczyłam - tylko muszę wybrać, jaki

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:09   #2094
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Hej
Ja miałam opryszczkę, ale pod okiem. Z tym, że ja ją mam w tym miejscu już od 20 lat przy każdym spadku odporności, tak raz na rok... Wiem, że jeśli miało się już wcześniej opryszczkę, to organizm wytoczył już ciężkie działa i wyprodukował przeciwciała I wówczas opryszczka jest niegroźna dla płodu. Nie wiem jak w przypadku pierwszego razu w ciąży. Ja mogłam zażywać zwykły Zovirax. Konsultowałam się ze swoim ginem.
Ja już miałam kilka razy opryszczkę, ale teraz wolę się tego jak najszybciej pozbyć. Mam nadzieję, że ten Sonol pomoże, jak nie to kupię zovirax, ale pani w aptece nie polecała w ciąży.

Cytat:
śliczny brzuszek, chyba dziewczęcy

Cytat:
Dzisiaj dotarl do mnie tshirt z UK, który zamówiłam za całe 3 Ł tyle, że oczywiście zamiast fioletu jest różowy napis i bardziej brokatowy, ale za to mniej rzuca sie w oczy wystąpię w nim nad morzem bo MA BYĆ TAM POGODA!

WRZUCAM BLUZECZKĘ
super jest, też taką chcę

Cytat:
W sumie jestem jakieś 3,5-4 kg na plusie. Ważę obecnie 53,8 kg.
Jestem w 19 tc.
Klarissa, ty też bardzo szczuplutka jesteś, a brzuszek piękny

Cytat:
A mnie własnie zaczeło podbrzusze boleć... poszłąm z dominisiem do samochodu takiego ciężarowego...z wysokim progiem...jak chcielismy
wyjśc źle obliczyłąm wysokość progu i z małym na rękach gruchnełam w dół.. nie przewróciłam się ale tak naciągmeło mi mięśnie i podbrzusze...mam nadzieje że nic się nie stało
Uważaj na siebie, aaneczka..

Cytat:
Zresztą jeśli to kogoś pocieszy to powiem, że jeszcze 2 lata temu borykałam się z nadwagą, koszmarnym cellulitem i otłuszczonym ciałkiem. Pomogła zmiana nawyków żywieniowych, dieta oraz intensywne chodzenie na basen
Klarissa, a udało ci się pozbyć tego cellulitu? Mi się zrobił po tabletkach anty i nie wiem jak się go pozbyć, zastanawiam się nad basenem:/

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
LENKA bardzo spodobala mi sie ta koszula z allegro, tez ja sobie zamowilam.Dzieki za linka Wszystkie moje koszule juz sa na mnie za male... oczywiscie w biuscie. Mogly by juz przystopowac
A którą wybrałaś? Mi się bardzo podoba ta biała w czarną kratkę. Jutro będę zamawiać. I wezmę u tego sprzedawcy jeszcze którąś z tych:
http://moda.allegro.pl/item100818918..._stojce_m.html,
tylko nie wiem który kolor, może ten ciemny róż.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ale ja nie w takim stereotypowym sensie tylko jakoś tak sobie wyobrażałam
Wiem

Cytat:
Twój brzuszek też piękny Rosną nam te dzieciaczki pięknie

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam
Ojej, tak szybko, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze..
Stary 2010-04-27, 22:13   #2095
Pomidora
Zakorzenienie

Mszu, będziecie miec jednym słowem wyzwolone dziecię - będzie sobie pukać, kiedy chce

Angelikaw, to tez trzymam kciuki za twojego męża, żeby od czerwca zaczął tę pracę

Dziewczyny, zapomniałam napisać, że dowiedziałam się dziś o dwóch ciążach w moim otoczeniu Strasznie się z tego powodu cieszę

Mamusie wrześniowe - jest już 48

Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech
Carmena_ (Roksana, 21l.).................tp. 27.08.2010
Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Julia
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 chłopiec
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010
Madzia_g (Magda,24l.)............. ......tp. 3.09.2010 Elusia
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010
Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Teodor
Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ..tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010
Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010
Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010
Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010
Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010
Naked21 (Ewa, 25l.).................... ...tp. 13.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010 Basia
Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010
Maja59 (Maja, 27l.).................... .....tp. 16.09.2010
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010
Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010

Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010
Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010
Matylda+Seweryn
Waniliaania2009 (Ania, 28l.).......tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010
Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)...............tp. 30.09.2010
Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ?

Mamusie październikowe - jest już 45

Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010
Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010
Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010
dziewczynka
Fem (Kamila, 23l.).................... ......tp. 3.10.2010
Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010
Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010
Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010
chłopiec
Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010
Eveliouses (Ewelina, 29l.)................tp. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010
Ineczka33 (33l.)................... ...........tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010
Tifio (Marta, 23l.).................... ........tp. 6.10.2010
MalenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010
Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010
Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010
Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010
niespodzianka
Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010
MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010
BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010
Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010
Skorpionek19 (Kasia, 28l)................tp. 16.10.2010
Aaww (Agata, 27l.).................... ......tp. 16.10.2010
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).....tp. 17.10.2010
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010
Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.)..............tp. 20.10.2010
Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010
Kotekk81 (Justyna, 29l.).................tp. 21.10.2010
Czekajaca na fasolke26 (Aneta, 26l.).tp. 21.10.2010
Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................tp. 27.10.2010
Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010
JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Kacper
Manana27 (Monika, 28l.)...............tp. 29.10.2010
Isenia (Iza, 32l.).................... ........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010
Malwina1204 (Malwina, 23l.).........tp. 31.10.2010

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]
_

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:14   #2096
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja nie mialam w ciazy opryszczki, ale przed tak, i stosowalam sonol raz mi pomogl szybko od razu jak bylo jeszcze male a z a 2 razem juz nie..
o, to może i mi pomoże :/

Pomidorka, to trzymam kciuki za tę pracę!

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-04-27 o 22:15
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:20   #2097
szokoladka74
Raczkowanie

Pomidorko, trzymam także kciukasy za męża. A Tobie nie wolno się stresować, bo wiesz
Będzie dobrze

Jaguś, trzymaj się

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 00:14   #2098
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

dużo zdrówka Wam życze
pozdrawiam

Trzymam kciuki, Mały też trzyma

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Kasia ja też tak wolałam, ale była wyprzedaż z 10 funtów na 3 więc było mi wszystko jedno... przyszła i się okazało, że napisek jest jasny róż taki trochę brokat, ale śliczny nie taki błyszczący.

Szczęśliwa nie wolno się w ogóle opalać, co więcej trzeba stosować wysokie faktory, żeby plamy (przebarwienia hormonalne) nie powychodziły na skórze. Wiele kobiet się na nie skarży

Jaguś 3mamy wszyscy kciuki, żeby się Maluchy wstrzymały

ycnan
super brzusio

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

A ja polecma wszystkim dietę, a właściwie metodę odżywiania Michaela Montignaca. Moja siostra schudła prawie 20kg, mój mąż 6 w 3 tygodnie
ja też sporo, ale potem to olałam. Po porodzie wracamy na MM, to jedna z niewielu "diet" na których nie chodzi się głodnym...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:12   #2099
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Hejka laseczki!!! ja tylko na chwilkę bo nadaję z pracy! wieczorkie was poczytam i nadrobię zaległości!!!! wpadłam tu byście trzymały za mnie o 16 kciuki bo ie na usg i sie troszkę denerwuję co lekarz mi powie! ehehhh. a tak wogóle to od tygodnia kłuje mnie w brzuchu i nie wiem czy mam to traktować jako pierwsze małe kopniaki czy może coś innego? buziole ode mnie i mojego maleństwa dla Was kochane i waszych maleństw!!!! no i miłego dzionka życzę!!!!
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:30   #2100
Ewcia811211
Raczkowanie

hej
mexico-trzymam kciuki zeby bylo ok wszystko
zuzia-ja w poznaniu kolo m1 zaczelam chodzic do fryzjera-polecam, sciecie i farba-100zl
angelikaw-mam dola od poniedzialku, brak weny na wszystko, znow po tej wizycie jakas jestem do d. 18 t a ja niewiem jaka pec, omalu juz nie chce nic wiedziec i wogole
pozdrowka
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości