Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 16:55   #2131
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Edziu - super wieści
ale za każdym razem jak nie odzywasz się rano, to myślę, że poszłaś rodzić

która mi sprzeda przepis na leniwą ogórkową, dla takich co na gotowaniu zup (i nie tylko) niewiele się znają?
...a jaka to leniwa ogórkowa???? eh

prosciutka zupa ogórkowa:

SKŁADNIKI

2 marchewki
2 średnie ziemniaki
3 ząbki czosnku
1 / 2 cebuli
2 Ogórki kiszone duze

Wszystkie składniki drobno posiekać. Wysoki umieścić w rondlu gotować ziemniaki, marchew i ząbki czosnku w wodzie, trochę oliwy z oliwek, liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i kilka aromatycznych ziół, dodać drobno pokrojone lub starte ogórki oraz cebule, gotowac aż cebula i ogórki zmiękna, dodać kostkę bulionu warzywnego z jedną lub dwie łyżki śmietany, mieszając trochę, gotowac jeszcze kilka minut.

A ja na kolacyjke juz przygotowalam jajeczka nadziewane...
Stary 2010-04-27, 16:59   #2132
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
moja córcia też jest grzecznaRobi fikołki w ciagu dnia a w nocy śpi razem ze mną.A jak jej się zdarzy obudzić w nocy to rusza sie delikatnie....tu skrobnie,tam skrobnie-żadnych mocnych kopniaków
Moja tez taka grzeczna
W nocy niiic nie kopie, nic sie nie wypycha. Chyba że wstane do łazienki to się trochę pokręci ale to malutko
A tak to w dzień
Chociaż teraz mniej..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:32   #2133
yolanda9
Zadomowienie

Witam jeszcze w dwupaku

Darianna, marhalczar i monikadavvida bardzo ładnie wyglądacie

Witam na wątku nowe mamusie oraz te, które wróciły

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Wiecie co, jesteście podłe
Która pozazdrościła gofrów na tyle, że mi się przy pierwszym smażeniu gofrownica połamała?!
Ale nie udadzą się Wam te zaklęcia! I tak je zrobię, najwyżej mnie prąd popieści
ale musiałaś cisnąć tę gofrownicę ale teraz to już lepiej nie używaj jej bo faktycznie może jakieś nieszczęście się zdarzyć....

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u położnej Wszystko w porządku, brzuch mi obmacała, choć miała na początku problem żeby wyczuć jak jest dziecko ułożone (bo mam podobno twarde mięśnie brzucha), ale potem się rozluźniłam i nie było problemu-córcia jest już ułożona główką w dół Pewnie dlatego kopniaki czuję pod żebrami.
No i pięknie

Edzia - też fajnie, że takie dobre wiadomości po wizycie

dafreen no to ja już za poród

Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzień dobroci dla siebie Byłam w salonie kosmetycznym na regulacji brwi i manicure Od razu lepiej się czuję
Coraz częściej skurcze mnie łapią...góra brzucha mi najczęściej twardnieje...niezbyt przyjemne uczucie... Miałam w weekend też stracha bo przez pół dnia nie czułam ruchów synka... na szczęście teraz już czuję go aż nadto...ale stresik był

Już nie pamięta, która z Was chciała znaczyć po urodzeniu swoje dziecko i początkowo wydało mi się to nawet zabawane...ale właśńie w teleexpresie podali, że w jednym ze szpitali w Polsce (nie wiem jakie miasto) przez przypadek zamienili dziecie i przez trzy dni matki opiekowały sięnie swoimi dziećmi Na szczęście ktoś się zorientował w sytuacji i odkręcono wszystko, ale na wszelki wypadek szpital na swój koszt zrobi jeszcze badania DNA... masakra jakaś ...

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-04-27 o 17:34
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:35   #2134
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzień dobroci dla siebie Byłam w salonie kosmetycznym na regulacji brwi i manicure Od razu lepiej się czuję
Coraz częściej skurcze mnie łapią...góra brzucha mi najczęściej twardnieje...niezbyt przyjemne uczucie... Miałam w weekend też stracha bo przez pół dnia nie czułam ruchów synka... na szczęście teraz już czuję go aż nadto...ale stresik był

Już nie pamięta, która z Was chciała znaczyć po urodzeniu swoje dziecko i początkowo wydało mi się to nawet zabawane...ale właśńie w teleexpresie podali, że w jednym ze szpitali w Polsce (nie wiem jakie miasto) przez przypadek zamienili dziecie i przez trzy dni matki opiekowały sięnie swoimi dziećmi Na szczęście ktoś się zorientował w sytuacji i odkręcono wszystko, ale na wszelki wypadek szpital na swój koszt zrobi jeszcze badania DNA... masakra jakaś ...
Nawet głupia regulacja brwi moze tak cieszyć

Własnie mi tez góra brzucha twardnieje.. Dól miękki a góra twarda..

Oo kuurdee.. Hmm.. jak by tu swoją małą zaznaczyć ?

Stary 2010-04-27, 17:37   #2135
kaszpirek
Raczkowanie

Witam

lea35 podaję dane: ur.12.01.81 t.p 14 maja(ustalone cc) a t.p z OM 24maja ,Bruno

dafreen trochę zazdroszczę,masz się stawić do szpitala w dzień porodu.Mi doktorek każe się stawić dzień wcześniej na 17.00,zaznaczył,że już kolacji nie dostanęKurde,ja normalnie jem kolację i rano już budzę się głodnaA co będzie bez kolacji?Ale pewnie stresior będzie,to i głodu nie będę czuła

W ogóle ostatnie dni to mam masakryczne!Zastanawiam się jak mój żołądek mieści tyle jedzeniaMogłaby m co chwile coś mielić w buzi!
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:42   #2136
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

a ja zrobiłam sobie twaróg z rzodkiewką i wszamałam pół arbuza.Za chwilę pęknę

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:42   #2137
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
Witam jeszcze w dwupaku

Darianna, marhalczar i monikadavvida bardzo ładnie wyglądacie

Witam na wątku nowe mamusie oraz te, które wróciły

ale musiałaś cisnąć tę gofrownicę ale teraz to już lepiej nie używaj jej bo faktycznie może jakieś nieszczęście się zdarzyć....

No i pięknie

Edzia - też fajnie, że takie dobre wiadomości po wizycie

Też zamierzam jeszcze skoczyć do fryzjera i na hennę brwi,żeby nie straszyć lekarzy

Kurde,żeby mi nie podmienili,nie będę miała męża na sali,bo tak to chociaż on by "zaznaczył"
Stary 2010-04-27, 17:44   #2138
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
.

A ja na kolacyjke juz przygotowalam jajeczka nadziewane...
nie szkoda ci ich psuć?

W końcu się doczekałam
Stary 2010-04-27, 17:45   #2139
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Dane mi bylo udzielac sie tylko w I czesc watku, ale znow jestem szczesliwa , synus kopie i ma sie dobrze. Podczytuje Was i zapisuje cenne rady . Pamietam Cie Siala .
No to Aniu coraz silniejszych kopniaczków życzę

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Wiecie co, jesteście podłe
Która pozazdrościła gofrów na tyle, że mi się przy pierwszym smażeniu gofrownica połamała?!
Ale nie udadzą się Wam te zaklęcia! I tak je zrobię, najwyżej mnie prąd popieści
A nie lepiej męża wykorzystać do tego?

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no to ja napisze wam o wczorajszej wizycie u gin .

zdziwił sie troche jak mnie zobaczył zważył zmierzył cisnienie no i na samolocik prosze wiecie jak mi sie trudno wchodziło powiedział ze bedzie bolało przy badaniu no i bolało ale jakbym miała teraz wam opisać bol nie opisze i mysle ze tak samo bedzie z porodem bedziemy wiedziec ze bolało ale to gdzies tam sie zaszufladkuje
no i powiedział ze teraz jakbym znów była badana bedzie bolało coraz bardziej wiec chyba ma wpływa na to ta skracajaca sie szyjka

rozwarcie mam na 1cm mała głowke ma bardzo nisko mam miec torbe spakowana i byc przygotowana bo moge isc lada dzien mam tylko liczyc czy jest 10 ruchów pojedynczych małej na dzien
torbielka zmalała z 29 mm na niecałe 20mm

moja malutka ma niecałe 3000g lekarz powiedział ze do 3200 max podrosnie i ze mam sie nie bać bo w srodku jest wszystko ładnie przygotowane na poród i nie bedzie zadnych niespodzianek ani komplikacji powiedział ze jestem stworzona do porodów teraz ciekawe jak tam moj próg bólu. powiedziałam mu ze łatwo sie mówi jak ja 1 raz bede rodziła a on mi na to wie pani ja tez sie boje bo bede u pani 1 raz poród odbierał az sie zasmiałam na głos rozwalił mnie normalnie

wczoraj wieczorem zaczełam krwawic ale to normalne po badaniu jakie miałam wczoraj dzis znów kawałek czopa odszedł ale był juz mniej twardy

wiec dziewczyny istnieje szansa ze moja bedzie majowa

zrobiłam wczoraj moja siostre mojego tż w balona siostrze powiedziałam ze mała ma wacka a mojemu tz ze to nie jest zadna torbielka tylko 1 jądro : hahaha: haha moj zrobił sie blady i powiedział w samochodzie oburzony no i masz te swoje kiecuszki dobrze ze wózek ma tylko troche rózowego a pokoj jest pomalowany dla obojga płci. wiecie ze on był w takim szoku ze nie wiedział jak sie z parkingu wyjeżdza : hahaha: powiedziałam mu ze zartuje i ze bedzie Amelka az odetchnął

Ty podła, tak męża stresować A ja bym na waszym miejscu na ten maj tak bardzo nie liczyła

Cytat:

mi sąsiadki tak słodza ty to powinnas całe zycie w ciazy chodzic ( dziekuje bardzo słoniom juz dziekujemy ) ale w sklepie sprzedawczynie mówia o chyba pani ma juz koncówke bo troche pani na twarzy spuchła
Ja też troszkę spuchłam teraz na buzi.

Dziewczyny, no co jest? Zdajecie sobie sprawę, że dzisiaj jeszcze żadna nie urodziła
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 17:46   #2140
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18865912]
Dziewczyny, no co jest? Zdajecie sobie sprawę, że dzisiaj jeszcze żadna nie urodziła [/QUOTE]

No właaaśśnieee...
Rodzić!

Ee.. Kropencji dziś nie było.. Mooże onaaa ??

Stary 2010-04-27, 17:54   #2141
Darianna25
Zakorzenienie

Dziewczyny kupujecie juz maty edukacyjne?
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:00   #2142
Konto usunięte

Kardaszku, była Kropencja rano

Darianko, nie na razie nie, po pierwsze - przez pierwsze 2-3 miesiące maluch w dupce będzie miał matę, po drugie = i u mnie w pracy, i u męża ludzie zbierają się na podarunek dla maluszka, i pytają, co się chce. Myślę, że to dobra okazja.

Dziewczyny, dziwnie się czuję :/ Jakby grypsko mnie brało, ale na pewno nie bierze, jakaś taka rozbita jestem, marudna, nieswoja :/ Identycznie czułam się na początku ciąży, gdy robiłam 1 test, który nic jeszcze nie wykazał, a ja podświadomie czułam ciążę - podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:10   #2143
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
no wlasnie mamusiu, jak tam sie czujecie???? opowiadaj jak masz chwilke
Czujemy się coraz lepiej i Mały zaczął wreszcie przybierać na wadze
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18854905]Cate, mocno kciuki trzymam, byście w sobotę wyszli [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

rano dzwonił mój gin, w piątek o 8 rano mam się stawić w szpitalu na powitaniu Juniora nie jeść, nie pić na 6 godzin przed... ze strachu chyba nie będę już jadła od dziś do piątku
za piątek.
Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że z Okruszkiem wszystko w porządku i że w sobotę wyjdziecie. 3mam kciuki
Dzisiaj miał kolejne badanie moczu i teraz czekamy dwa dni na wyniki. Musi być dobrze
Cytat:
Napisane przez 301185 Pokaż wiadomość
Witam, podczytuję Was od początku założenia wątku. (wcześniej śledziłam wątek staraczek) Wiele razy chciałam do Was dołączyć, ale zawsze rezygnowałam, ponieważ mało udzielam się na wątkach, a Wy tak dobrze się już znacie. Napiszę parę słów o sobie. Mam na imię Ania, mam 24 lata, córeczkę 2,5l, termin porodu (prawdopodobnie dziewczynka) mam na 2 maja wg USG i 7 maja wg OM.
Witaj
Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na badaniach i bilirubina jest ok. Teraz mam inny problem, bo Szymek mało przybiera na wadze Ech.....czas chyba na odchowalnię się przenieść.
Moje dziecię cały czas traciło na wadze, dopiero wczoraj zaczął przybierać ale też po troszeczku, nie martw będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Dodatkowo kupilam 3 bluzki-tuniki na te cieple dni, które mamy , a ...z drugiej strony prosze o rady jakie dodatki do tej sukienki, mam komunie 8 maja ...zastanawiam sie nad bucikami na plaskim, bo z takimi opuchnietymi stopami nie wytrzymam na obcasie pomimo to, ze te buty pasuja idealnie
Śliczne ciuszki i ślicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Zaczynamy 38 tydzien
za kolejny tydzień.
Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
ja kupiłam jakiś czas temu kilka ciążowych bluzek i tunik i przyznam szczerze że prawie wcale w nich nie chodziłam... wolę swoje ubrania z przed ciąży

a do terminu jeszcze tydzień i 2 dni i wyglądamy tak:
Zgrabniutki brzuszek

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:18   #2144
Darianna25
Zakorzenienie

No właśnie tak myślałam.No ale nudzi mi się i przegladam ebaya.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:19   #2145
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:

Gratuulacjee!!
Czemu Ty jeszcze nie na porodówce ?

Z wielką przyjemnością informuje iż moja córka jest już w donoszonej ciązy
Zaczynamy 38 tydzien
..
gratki za 38 tydzień
a co do mnie to widocznie Hanii dobrze w brzuszku jeszcze..choć miewam już bóle tzw zapowiadające-ból brzucha i krzyżaale to tak ok 20 minut i spokój..

monikadavvida pięknie wyglądasz

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-04-27 o 18:23
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:24   #2146
Silpe
Zadomowienie

Witajcie , jak by co to ja tez nie urodzilam
Za to mam masakryczny katar i kicham , normalnie woda z nosa cieknie
A po za tym melduje , ze dzis zakonczylam prace i jestem na urlopie
wiec troche plecy moze przestana bolec a i katar lepiej miec w domu niz w pracy . Zostaly mi jeszcze 2 dni w monachium , ktore poswiece na pakowanie , sprzatanie i robienie zapasow mojemu niech przynajmniej przez pierwszy tydzien je jeszcze jedzonko zonki I tak sie zazeka , ze da sobie rade i ja o tym wiem bo tez swietnie gotuje , ale mi go szkoda zeby tak sam wieczorami pichcil ciekawe kto mi bedzie pichcil , bo dla mnie samej to tez nie zawsze mi sie chce
Wy tez macie ten syndrom wicia gniazda??? i chcialybyscie tysiac zeczy na raz zrobic ??

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18866296]

podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.[/QUOTE]

A teraz bedzie sie odgniezdzal

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:26   #2147
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
A tak wogóle, to ja nie wiem co ze mną...ale naprawdę nic kompletnie mogłabym nie jeść i na nic nie mam ochoty...Wczoraj jedyne co zjadłam na cały dzień to trochę ryżu z warzywami i nic więcej...
Siusiać to wcale nie siusiam tak często jak niektóre z Was, bo wogóle mi się nie chce pić....Miałam wcześniej taki okres, że dziennie po 2 butle 1,5 l wody spijałam i do tego jeszcZe inne takie tam płynne bajery Teraz to mi nic nie wchodzi
Mała mi się mało co rusza, bo pewnie przez to, że tak mało dostaje pokarmu..i jest grzeczna wieczorami, nie przeszkadza zasnąć Oby taka była jak wylezie
ja też tak miałam przez kilka tygodni, nie miałam ochoty na jedzenie wcale, potem mi przeszło,jadłam normalne, a teraz znów mi się nie chce jeść w ogóle

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki,

Ja nadal w dwupaku , choć sądziłam, że już się zaczęło.
Rano byłam na oastatnim pobraniu krwi a potem z TŻ-tem skoczyliśmy na małe zakupy do marketu. Jak wróciłam to tak mnie łupało w podbrzuszu, że byłam pewna, ze się zaczyna. Ból taki trochę jak na @, pomieszany z parciem małej na szyjkę, ostry, skurcze jakieś... Z godzinę bolało, więłam no-spę i przeszło
Ale coraz częściej mam takie atrakcje.

Daf, trzymaj się! Jeszcze tylko 3 dni. A pojedz sobie teraz póki możesz, nie żałuj niczego
jak przeszło to ok, tylko przepowiadające porodowych no-spa nie zatrzyma...

trzymam się, choć stresik łapie, niby nie, niby jestem spokojna ale jakoś tak wewnętrznie czuję napięcie

Cytat:

Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzień dobroci dla siebie
może na wszelki wypadek nie dziękuje
a dni dobroci są wskazane,ja byłam w zeszłym tygodniu u fryzjera, a jutro chciałabym wybrać się właśnie do kosmetyczki i zadbać o brwi i rzęsy

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
dafreen trochę zazdroszczę,masz się stawić do szpitala w dzień porodu.Mi doktorek każe się stawić dzień wcześniej na 17.00,zaznaczył,że już kolacji nie dostanęKurde,ja normalnie jem kolację i rano już budzę się głodnaA co będzie bez kolacji?Ale pewnie stresior będzie,to i głodu nie będę czuła
też początkowo miał plan położenia mnie dzień wcześniej, ale na szczęście mu przeszło... może dlatego, że szpital w części jest w remoncie i nie ma za bardzo miejsca na takie leżaki jak ja co i tak wiadomo, że do cc. blisko mieszkam, przygotować się po trzech operacjach do znieczulenia umiem
ajeść i tak nie mogę więc to dla mnie nie problem, większym brak picia

Cytat:
Ee.. Kropencji dziś nie było.. Mooże onaaa ??
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18866296]Kardaszku, była Kropencja rano
Dziewczyny, dziwnie się czuję :/ Jakby grypsko mnie brało, ale na pewno nie bierze, jakaś taka rozbita jestem, marudna, nieswoja :/ Identycznie czułam się na początku ciąży, gdy robiłam 1 test, który nic jeszcze nie wykazał, a ja podświadomie czułam ciążę - podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.[/QUOTE]

rano była, ale teraz cisza może Kropka już z małym Kropkiem

szaja, ja się tak czułam jakieś dwa tygodnie temu, jakbym miała temperaturę i przeziębienie mnie brało... może to jakaś zapowiedź porodu też???

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:34   #2148
cate_
Zadomowienie

Cytat:
moja malutka ma niecałe 3000g lekarz powiedział ze do 3200 max podrosnie i ze mam sie nie bać bo w srodku jest wszystko ładnie przygotowane na poród i nie bedzie zadnych niespodzianek ani komplikacji powiedział ze jestem stworzona do porodów teraz ciekawe jak tam moj próg bólu. powiedziałam mu ze łatwo sie mówi jak ja 1 raz bede rodziła a on mi na to wie pani ja tez sie boje bo bede u pani 1 raz poród odbierał az sie zasmiałam na głos rozwalił mnie normalnie
No to za Małą i szybki poród
Cytat:
Byliśmy dziś u położnej Wszystko w porządku, brzuch mi obmacała, choć miała na początku problem żeby wyczuć jak jest dziecko ułożone (bo mam podobno twarde mięśnie brzucha), ale potem się rozluźniłam i nie było problemu-córcia jest już ułożona główką w dół Pewnie dlatego kopniaki czuję pod żebrami.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od wymogów konkretnego szpitala - ja mam mieć badania z III trymestru na WR, HBS, paciorkowca, mocz, morfologia, ostatnie usg i oczywiście oryginał badania krwi.
Ode mnie w szpitalu nawet karty ciąży nie chcieli tylko badanie grupy krwi.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie juz maty edukacyjne?
Ja już dostałam matę w prezencie
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witajcie , jak by co to ja tez nie urodzilam
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:35   #2149
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie tak myślałam.No ale nudzi mi się i przegladam ebaya.
Ja też przeglądam allegro z kolei i chciałabym już kupować zabawki...ale tak jak Szaja napisała trzeba zostawić coś, co goście będą mogli zakupić
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A po za tym melduje , ze dzis zakonczylam prace i jestem na urlopie
To kuruj się Kochana ..... dobrze, że już w domciu

A ja sie chciałam jeszcze pochwalić, że w końcu nakleiliśmy naklejki, które jakiś czas temu zakupiliśmy Niestety Bozia nie obdarowała mnie talentami plastycznymi, więc trzeba sobie jakoś radzić

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:38   #2150
Konto usunięte

Struś wymiata
Stary 2010-04-27, 18:44   #2151
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
ja też tak miałam przez kilka tygodni, nie miałam ochoty na jedzenie wcale, potem mi przeszło,jadłam normalne, a teraz znów mi się nie chce jeść w ogóle

jak przeszło to ok, tylko przepowiadające porodowych no-spa nie zatrzyma...

trzymam się, choć stresik łapie, niby nie, niby jestem spokojna ale jakoś tak wewnętrznie czuję napięcie

może na wszelki wypadek nie dziękuje
a dni dobroci są wskazane,ja byłam w zeszłym tygodniu u fryzjera, a jutro chciałabym wybrać się właśnie do kosmetyczki i zadbać o brwi i rzęsy

też początkowo miał plan położenia mnie dzień wcześniej, ale na szczęście mu przeszło... może dlatego, że szpital w części jest w remoncie i nie ma za bardzo miejsca na takie leżaki jak ja co i tak wiadomo, że do cc. blisko mieszkam, przygotować się po trzech operacjach do znieczulenia umiem
ajeść i tak nie mogę więc to dla mnie nie problem, większym brak picia

rano była, ale teraz cisza może Kropka już z małym Kropkiem

szaja, ja się tak czułam jakieś dwa tygodnie temu, jakbym miała temperaturę i przeziębienie mnie brało... może to jakaś zapowiedź porodu też???

to pić też nie można?Nie wiedziałam... Ło matko i córko!Doktorek po doopie dostanie,że mi nie powiedział

Yolanda naklejki cudne Ja niestety nie mogę jeszcze pokoiku zrobić.Jeszcze jesteśmy na wynajmowanym,swoje dopiero kupujemy(jesteśmy w trakcie),więc pokoik będę mogła urządzić dopiero w czerwcu
Stary 2010-04-27, 18:51   #2152
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Czujemy się coraz lepiej i Mały zaczął wreszcie przybierać na wadze

za piątek.

Dzisiaj miał kolejne badanie moczu i teraz czekamy dwa dni na wyniki. Musi być dobrze
Kochanie będzie dobrze, moja Ola jak się urodziła też ciągle gubiła wagę, lekarz śmiał się żeby się nie denerwować bo wystarczy jedno siusiu i Malutka spada
zobaczysz, badania wyjdą ok i w sobotę będziecie już w domku

za kciuki, martwi mnie tylko to, że będę w weekend leżeć a wiadomo jak jest w weekendy w szpitalach

laski, kto wie jak to jest z macierzyńskim; kiedy powinnam złożyć w pracy wniosek o urlop macierzyński, pisze się to na normalnej kartce czy są jakieś formularze? zielona jestem

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
to pić też nie można?Nie wiedziałam... Ło matko i córko!Doktorek po doopie dostanie,że mi nie powiedział

Yolanda naklejki cudne Ja niestety nie mogę jeszcze pokoiku zrobić.Jeszcze jesteśmy na wynajmowanym,swoje dopiero kupujemy(jesteśmy w trakcie),więc pokoik będę mogła urządzić dopiero w czerwcu
mnie dziś powiedział, że ani jeść ani pić na 6 godzin przed znieczuleniem
jadam to i tak z reguły koło 19 ostatni raz, ale chlam na umór cały wieczór i pół nocy

Bruno już w domku
Stary 2010-04-27, 18:59   #2153
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Trochę do nadrobienia od rana miałam

Pospałam sobie troszkę w ciągu dnia, lepiej się czuję.

daff, trzymam kciuki

Piękne brzusie pokazujecie i pokoiki

Zauważyłam, że nie mogę pić mleka, bo Luizkę boli brzuszek. Zrobiłam sobie raz czekoladę na mleku i miała problemy.

Życzę Wam spokojnej nocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 19:00   #2154
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Trochę do nadrobienia od rana miałam

Pospałam sobie troszkę w ciągu dnia, lepiej się czuję.

daff, trzymam kciuki

Piękne brzusie pokazujecie i pokoiki

Zauważyłam, że nie mogę pić mleka, bo Luizkę boli brzuszek. Zrobiłam sobie raz czekoladę na mleku i miała problemy.

Życzę Wam spokojnej nocy

a może to bardziej od czekolady?

Bruno już w domku
Stary 2010-04-27, 19:12   #2155
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

A ja sie chciałam jeszcze pochwalić, że w końcu nakleiliśmy naklejki, które jakiś czas temu zakupiliśmy Niestety Bozia nie obdarowała mnie talentami plastycznymi, więc trzeba sobie jakoś radzić
śliczne
ja też chcę zwierzaki na ścianę przykleić

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

laski, kto wie jak to jest z macierzyńskim; kiedy powinnam złożyć w pracy wniosek o urlop macierzyński, pisze się to na normalnej kartce czy są jakieś formularze? zielona jestem
to trzeba coś składać?nie wiedziałam
Może to ci pomoże;

Takiego wniosku w zasadzie składać nie trzeba - zwykle podstawą do jego udzielenia jest zaświadczenie ze szpitala o porodzie i akt urodzenia dziecka. Z jednym wyjątkiem: jeśli chce Pani rozpocząć urlop macierzyński przed porodem (a można to zrobić nawet na dwa tygodnie przed przewidywanym terminem), to musi Pani złożyć u pracodawcy - ustnie lub pisemnie - wniosek z dołączonym zaświadczeniem od ginekologa prowadzącego ciążę. Jest to tzw. zaświadczenie do urlopu macierzyńskiego, w którym lekarz wskazuje przewidywaną datę porodu.
Ciuszki już suche.2 sukienusie 0-3 mieś na upalne dni i
śpioszki 3-6 mieś

W końcu się doczekałam

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-04-27 o 19:50
Stary 2010-04-27, 20:05   #2156
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

to trzeba coś składać?nie wiedziałam
Może to ci pomoże;

Takiego wniosku w zasadzie składać nie trzeba - zwykle podstawą do jego udzielenia jest zaświadczenie ze szpitala o porodzie i akt urodzenia dziecka. Z jednym wyjątkiem: jeśli chce Pani rozpocząć urlop macierzyński przed porodem (a można to zrobić nawet na dwa tygodnie przed przewidywanym terminem), to musi Pani złożyć u pracodawcy - ustnie lub pisemnie - wniosek z dołączonym zaświadczeniem od ginekologa prowadzącego ciążę. Jest to tzw. zaświadczenie do urlopu macierzyńskiego, w którym lekarz wskazuje przewidywaną datę porodu.
Ciuszki już suche.2 sukienusie 0-3 mieś na upalne dni i
śpioszki 3-6 mieś
dziękować

a ubranka fajowe

Bruno już w domku
Stary 2010-04-27, 20:15   #2157
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, ja jestem mamusia lipcowo-sierpniowa, i jak widze ze juz sie rozpakowujecie to ja juz nie moge sie doczekac
Co do mamty to ja dostalam taka, mysle ze to fajna sprawa
Życzę wam szczęśliwego rozwiązania
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:28   #2158
Dilayla
Zadomowienie

...ja wybieram się również do kosmetyczki i fryzjera
a niedawno poszłam do osiedlowego sklepiku i kupiłam...truskawki mrożone,(świeżych nie mieli)maślankę truskawkową oraz soczek truskawkowo-marchewkowy....oraz 2 jabłka,ekspedientka się śmiała..jak wróciłam do domu to zaś miałam dylemat od czego zacząć....
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 20:39   #2159
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Daff, ale superaśnie. byleś wcześniej nie urodziła ze stresu.

Cytat:
Napisane przez 301185 Pokaż wiadomość
Witam, podczytuję Was od początku założenia wątku. (wcześniej śledziłam wątek staraczek) Wiele razy chciałam do Was dołączyć, ale zawsze rezygnowałam, ponieważ mało udzielam się na wątkach, a Wy tak dobrze się już znacie. Napiszę parę słów o sobie. Mam na imię Ania, mam 24 lata, córeczkę 2,5l, termin porodu (prawdopodobnie dziewczynka) mam na 2 maja wg USG i 7 maja wg OM.
witaj, zaraz dodam Was do listy. a jakie masz wybrane imiona dla dzidka?

Cytat:
Z wielką przyjemnością informuje iż moja córka jest już w donoszonej ciązy
Zaczynamy 38 tydzien
gratki na 38 tc.

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
a do terminu jeszcze tydzień i 2 dni i wyglądamy tak:
ale zgrabniutki brzuszek. gdzie Ty dzidka mieścisz?

Cytat:
no to ja napisze wam o wczorajszej wizycie u gin .

rozwarcie mam na 1cm mała głowke ma bardzo nisko mam miec torbe spakowana i byc przygotowana bo moge isc lada dzien mam tylko liczyc czy jest 10 ruchów pojedynczych małej na dzien
torbielka zmalała z 29 mm na niecałe 20mm
cosik mi się zdaje, że Ty będziesz następna...

Cytat:
no to Ty też się już pakuj.

Cytat:
.
Dziewczyny podajcie mi linka do wątku na odchowalni.Nie mogę znalesć.
proszę: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=421531

Cytat:
Witam

lea35 podaję dane: ur.12.01.81 t.p 14 maja(ustalone cc) a t.p z OM 24maja ,Bruno
zaraz dodam Was do listy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18865912]
Dziewczyny, no co jest? Zdajecie sobie sprawę, że dzisiaj jeszcze żadna nie urodziła [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
ja bym bardziej czekoladę obstawiała...

u nas dziś było super ciepło. więc cały dzień poza domem.
a na jutro jeszcze wyższe temperatury maja być.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:11   #2160
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18871025]Daff, ale superaśnie. byleś wcześniej nie urodziła ze stresu.

u nas dziś było super ciepło. więc cały dzień poza domem.
a na jutro jeszcze wyższe temperatury maja być. [/QUOTE]

może być wcześniej, ja się raczej nie pogniewam

ale Kropki coś ani widu ani słychu więc może jednak ona się sypnęła

u nas dla odmiany dziś cały dzień pada i wieje... chwilę tylko byłam na spacerze

Bruno już w domku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości