|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
rzęsy?...
nie wiem, czy piszę wiadomość na odpowiednim forum, więc nie bijcie, dziewczyny!...
od kilku lat regularnie, co kilka tygodni chodzę do kosmetyczki na hennę rzęs. myślałam, że skoro to zabieg naturalny, wszystko jest w porządku. ale dowiedziałam się, że henna po pewnym czasie niszczy rzęsy . czy to prawda?... czy może któraś z was ma jakieś przykre doświadczenia z tym związane?...
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rzęsy?...
Ja również robię sobie rzęsy henną, tylko że sama, ale specjalnym żelem używanym w zakładach kosmetycznych-Reflectocil. Jest bardzo wydajna, bo jedna tubka (ok.20zł) wystarcza na jakieś 15-20 razy. Tak więc sporo oszczędzam. To fakt, że henna rzęs robiona często może je osłabić. Najbezpieczniej jest jednak robienie henny co 1-1,5 miesiąca. Wydaje mi się, że nawet nie ma takiej potrzeby, aby to robić częściej, zwłaszcza, że robisz ją w zakładzie, gdzie są profesjonalne do tego środki, które na pewno dłużej się trzymają niz taka henna ze sklepu za np. 2zł. Ja robię henne co 2-3 miesiące, trzymam ją troszkę dłużej (chociaż nigdy nie przekraczam czasu podanego na opakowaniu) i to mi w zupełności wystarcza.
pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja rowniez mam zamiar zrobic henne rzes tylko obawiam sie ze potem moje rzesy zaczna wypadac i bardzo je oslabie. A duze efekty daje wam ta henna??
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez jakieś 3 miesiące chodziłam do kosmetyczki na henne rzęs. Efekt? Nadaje tylko kolor. Powróciłam do tuszu, gdyż bardziej mi je pogrubiał
![]() A co do niszczenia... Zarówno henna jak i tusz niszczą rzęsy... Z tym że henna słyszałam , że mniej
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
hoho! super, dziewczyny, dzieki za odpowiedz
bede dalej chodzila do kosmetyczki w takim razie bez obaw.co do tuszu.... zdecydowanie wole henne. mam wystarczajaco grube rzesy, jedyna ich wada to wlasnie blond kolor :/ poza tym jestem bardzo aktywna i tusz, nawet najlepszy nie przetrwa moich treningow. no i to ciagle dbanie o to, zeby sie nie rozmazac ![]() do madzia08 - henna tylko koloryzuje. uzywam jej od kilku lat, rzesy jeszcze nie zaczely wypadac. boje sie tylko, ze to wypadanie odwlecze sie w czasie... :/
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Podobno na to dobry jest olejek rycynowy. Nie mam zaprawde rzes robionych henna ale pzreciez takie tez tzreba jakos wzmocnic. No i jakies odżywki lepsze. Moja kolezanka uzywala jakas fajna i dosc droga, pamietam . Do tego uzywala tez odzywke CELIA z lnem i tatarakiem regenerującą
Ja tez jej uzywam jest super
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Są różne kolory-czerń, brąz, grafit. Rozrabia sie ją tak jak inne henny z wodą utlenioną 3%, ale dodaje sie jej tylko odrobinkę. Acha no i nazywa się Refectocil, pomyliło mi się o jedną literkę. Jest nawet zamieszczona na KWC, tak więc możesz sobie zajrzeć, ma bardzo dobre recenzjepozdrawiam |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci Leva
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

. czy to prawda?... czy może któraś z was ma jakieś przykre doświadczenia z tym związane?...

bede dalej chodzila do kosmetyczki w takim razie bez obaw.
jest super