|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1001482735..._kidsplay.html Dodatkowo, jak teraz podłoga jest obniżona, to całą "chodzi" czyli przesuwa się na boki, pod kątem itp. Nie polecam.
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
pisze na szybciora bo zaraz mala bede kapac
![]() wiecie co moje dziecko nie chce pic z butli i akurat przez kilka dni teraz wypadl nam jeden posilek-mam wrazenie ze ona za malo je, albo poprostu nie chce jej sie jescdzisiaj zjadla rano kaszke 200ml obiadek 200ml deserek 130g i czeka nas mleko i tu jest problem bo jak znowu nie bedzie chciala pic to dam jej lyzeczka na gesto ale boje sie ze ona nie ma apetytu a je jej dam lyzeczka to zje i zwymiotuje ![]() wczoraj wypila tylko 40ml mleka na kolacje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz co Wercia tez miala takie suche lokcie, pod kolankami i w zgieciach przy stopce -nam pediatra kazala zmienic mleko na HA , ale powiem szczerze ze tylko raz kupilam -pije caly czas zwykle nan u nas pomogla kapiel w oilatum i emulsja specjalna Emolium i po suchych plackach ani sladu a mala ma miekka, gladziutka skorke
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia
![]() Cytat:
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
tym razem Wercia wypila mleko 120ml
![]() wiec moze miala pare dni takich ze nie chciala
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się na nowym wątku
I od razu mam pytanie nie na temat: Robiła sobie może któraś z Was henne na brwi? Bo juz sie umowiłam na czwartek i się zastanawiam czy bede dobrze wyglądać....
|
|
#96 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To nie tak źle, jak przestanie popłakiwać w nocy, to będzie super ![]() Nabrałaś mnie ![]() Mam nadzieję, bo w wakację pewnie Małż pojedzie na jakieś konferencje i trzeba będzie sobie radzić ![]() Nie nabierzesz nas znowu ![]() Wybrałam taką (z innej aukcji, tylko nie mogę znaleźć na szybko), a czarną chciałabym taką, jak Ty masz Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#97 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jednak uda się ![]() No! Ma się rozumieć ![]() Cytat:
Ale dzielny Twój syneczek ![]() Może to jednak nie jest skaza? Cytat:
![]() Doczytałam, że dobrze się prowadzi i że jesteś zadowolona. Super ![]() Cytat:
Cytat:
W rosmanie Taką silikonową też mamy. Czasem nią też myjemy ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#98 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Megi co jest? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie spodziewałam się ![]() Do Bożego Narodzenia daleko jeszcze Cytat:
![]() Cytat:
Oj, dostanie . Nie opuszczaj nas na tak długo. Jak Martynka?Cytat:
Ja mam teraz zmartwienie bo Zuzia mało pije i też martwię się ![]() Ale miałam nadrabiania ![]() Teraz lecę do kuchni dalej
|
|||||||
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robilam u paru i powiem Tobie u kazdej byl efekt inny- aczkolwiek ja nie potrzebuje mocno czarnej bo mam ciemne bri Cytat:
Wercia je ok.700ml plus herbatka ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
czekoladko no wlasnie ja nie chce czarnej bo mam za jasne brwi i pewnie bym wygladala sztucznie, ale brazowa chyba byłaby ok hmmm
|
|
#101 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam od 3 lat blokadyz ikea ![]() ![]() rankiem postanowilam na sile udawac ze spie bo mloda budzi sie o 6, ale o 7 juz ma drzemke.Ja z reguly juz jestem wyspana o tej porze i zawsze wstawalam i robilam co trzeba w domu, i mąż sie przyzwyczail jakby tak musialo byc Wcz mnie zdenerwowal.Zrobil sobie dzien dziecka i w świeżą posciel uwalił się do wyra jak prosie ![]() Nie byl na spacerze z psem i nawet nie zakuluczyl domu ani z nia nie zlazl przed spaniem Burknąl cos ze chleb sie skonczyl i czy wstawie, a przed tym wszystkim pytal sie czy "cos"bedzie, no łapy opadaja Wczoraj jeszcze w sprawie motoru latał wiec nie bylo go w domu, i ja mialam sama sprzatac...no rozum stracil do cna, wiec postanowilam dlugo spac a potem wyjsc z domu i zostawic go z calym balaganem zeby doprowadzil chate do ładu na wizyte. Ale poszedl po rozum do glowy i ani smial mnie budzic.Przygotowal z corka sniadanie w pieknym porcelankowym serwisie i pytal czy dlugo jeszcze bede burczec i się dąsąc, wiec walnelam gadke i mi przeszlo. On bawil sie z mala a ja sprzatalam Cytat:
tak samo jak paznokcie nie musza byc pod kolor i u nog i rąk moga byc rozne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz mam permanentny wiec nie musze robic cdn
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-04-27 o 21:40 |
||||||
|
|
|
#102 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to reklamuj koniecznie - nie moze sie tak dziac
Cytat:
Cytat:
tylko, ze ja robilam sama, nie dalabym sie kosmetyczce jezeli nigdy nie mialas to popros ta pania aby na poczatek nie robila Ci zbyt mocnej henny, nie trzymala zbyt dlugo abys mogla zobaczyc efekt i ewentualnie potem przyciemnic Cytat:
jak mi leb przejdzie
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robie sobie sama henne ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Svi ciesze sie ze wozek sie podoba
|
|
#104 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
popros aby zmieszala Ci grafitowa z brazem - wychodzi najnaturalniej
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
tak lecialyscie pod moja nieobecnosc z postami ze nie moglam juz zacytowac wiec z pamieci chcialam dodac Karolince ze viburcol nie jest p.bolowy tylko na stany niepokoju, rozdraznienie,poddenerwow anie itp.Moze podaj malej nurofen albo cos p.bolowego.
Ja w extremalnych syt daje zel, nurofen i viburcol Skierko ja chcialabym zobaczyc jak wygladaja te lukrowane policzki.Zrobisz malej fotke?czesto sie spotykam z tym okresleniem i nie wiem o co chodzi ![]() Unholy...bedzie mi cie brakowalo przez tydzien Svi...gapciu...szkoda mi ze tak przezywasz strate pierscionka.Dla mnie tez byłaby to duza strata no i jeszcze męża musialabym sie nasluchac, od duza wage przywiazuje do takich rzeczy.Swego czasu magazynowal paragony jak gdzies wychodzilismy.Kino,restau racja,Teraz nie wychodzimy to nie ma tego problemu.Jak mi sie cos przypomni to dopisze, no i jeszcze relacje zdam ,ale to po ksd
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#106 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
heh a moj TZ sie z tego smieje i ciagle mowi zebym sie nie przejmowala, ze kupimy nowy, ze sie zdarza ehhh
ale mi tak go szkoda byl moj wymarzony, taki jak chcialam, no i przede wszystkim COS znaczyl - a drugi to juz nie bedzie to samo - tamten byl dany w magicznej, cudownej chwili, tyle wspomnien ehhh ide poryczec
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja potem porzadki robie i wyrzucam ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Svi nie płacz
ja skonczylam wlasnie robic leniwe, na jutro na obiad będą. Rano jade na cytologie, bo ostatnio źle mi pobrali. |
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
malz ma dzisiaj wolny wieczor wiec mamy zamiar jakis filmik obejrzec
![]() wlasnie poszedl pod prysznic wiec mam jeszcze chwilke bo potem ja ide sie myc i wlaczymy cos ale pewnie zasne
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za rady
lece spac dobranoc
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
zaczely mi sie oczy kleic wiec jutro dokoncze
Oby noc byla u nas spokojna.Wczoraj obudzila sie okropnym placzem.Trudno ją bylo uspokoic tak szlochała,krzyczala ![]() a na widok picia jeszcze wiekszy wrzask. Mąż posmarowal dziąselka i po chwili sama po picie sięgnęła, ale dalej plakala i plakala wiec dalismy jej nurofen i po dluzej chwili zasnela w naszym lozku juz do rana. Mąż twierdzi ze gorna 1 bede lada dzien.Musze jej jutro zajrzec w paszczulke ![]() Musialabym jeszcze wpasc do klubu, ale to moze jutro zaprosze was do mojego pokoju. Dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#112 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Dziewczyny
Przepraszam, że nie pocytuję, ale nie mam już siły. Jakoś padam z nóg ![]() Idę do wanny i lulu, także do juterka Spokojnej nocki
|
#113 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Ty się z teściowej swojego dziecka nie śmiej , tym bardziej z takiej, która pracuje w CBŚ ![]() Nie mam pojęcia, je duży słoik obiadku, mały słoik owoców i 150 ml kaszki plus cyc ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#114 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ahh mialam Was zapytac - Tz na jutro zazyczyl sobie kaczke z jablkami
![]() ja oczywiscie wybede z domu bo ma byc ladna pogoda i tu moje pytanie - czy moge ta kaczke czesciowo podpiec a wieczorkiem jak wrocimy do domku dokonczyc pieczenie? czy bedzie niedobra?
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze slow kilka
nieźle mnie zaskoczylyscie, ale mialam czytania ![]() Chcialam wam dopisac ze kilka razy mala protestowala podczas jazdy samochodem, a tyle ze mna najezdzila i nigy nie bylo hałasu.Pomyslalam ze pewnie sie denerwuje ze nic nie widzi i ze musi byc na pół leżąco jak ona przeciez siedziec chce i dzis kupilismy jej fotelik. Mąż chcial z alle romera kinga, ale wybilam mu to z makówki i odesłałam do lektury. Wole miec nowy i pewny mimo ze nie a tak bezpieczny niz niby super extra a z nieznana przeszloscia. Od razu jej zamontowalismy i nie bylo zadnego protestu mimo ze jeszcze w kilka miejsc musielismy podskoczyc. Nie wiem jaki model, ale chyba coneco.Blekitno-czarno-biały.
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że już nowy wątek
Chciałam tylko podziękować za komplementy: gorgulek, Karolinak, UnholyOne, sylka79, Miramej, mariolasl, magi77 Postaram się czasem zaglądać i pisać co u nas. Buziaki |
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Znów się zasiedziałam ![]() Śpijcie słodko
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też budzi się czasem z takim płaczem, aż serce boli ![]() Porobiłam to co miałam i idę spać ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#119 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
pusto sie zrobilo
![]() ja powinnam isc spac ale jakos nie umiem jak TZ nie ma, a wroci pozno i jeszcze na poczte musi jechac ten kojec wyslac hmmm ide chyba jednak do lozka dobranoc
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mowie dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

i akurat przez kilka dni teraz wypadl nam jeden posilek-mam wrazenie ze ona za malo je, albo poprostu nie chce jej sie jesc
Matka porządku nie umie utrzymać,to dziecko się za to wzięło
Z tej górnej nie zdążył wszystkiego wytrzepać,ale z tą dolną sobie poradził

. Czy buty i torebka jak są w takim samym kolorze, to muszą też być w takim samym odcieniu? Czy np. można ciemnobrązowe buty i brązową, ale jaśniejszą torebkę?
za tak dlugą nieobecność 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)