|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ale ta nafta destylowana brzmi ciekawie.. tylko pytanie, jaki ma smak/zapach i czy ją czuć w tej herbatce ![]() TheLWord - nie ma za co, uważam że to przez alkohol, ale to tylko moje zdanie, mogę się mylić.. najlepiej samemu na sobie zaobserwować co na nas źle działa..
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-03-22 o 15:25 |
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam że wodę z jonami srebra można sobie w domu zrobić ![]() Alutka a czy twoja ciocia miała by jakiś sposób na podrażnienia po goleniu nóg to znaczy na takie czerwone krostki?
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm dziwne metody, ale spróbować nie zaszkodzi, tymi wodami przemywamy twarz czy tylko je dodajemy do picia ?
|
|
#3454 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczynki!!!!
do myszorak: powiem ci kochana że tak trochę czuc -zapach,ale zrobisz sobię mocną herbate i bedzie ok,przezwyczaisz się . ;-0 PanzerKitty: dobrym sposobem na krostki na nogach (również na twarz) jest nic innego jak białko z jajka ,posmaruj nogi i trzymaj ok 15 min również i na nogi,twarz plecy maseczki: jabłko + miód miksujemy i nakładamy na twarz dobrą również metodą jest wycisnąć sok z połowy cytryny dodać nafty i punktowo wacikiem nakładać na krosty czy wągry -wybieli oczysci i usunie )))a dla zdesperowanych polecam maść -mniej naturalna DICORITNEFF -około 3 zł ,zawiera antybiotyk.jest napisane ze do uszu i oczu ale wiele dermatologow ja przepisuje ,efekty sa po jednej nocy. jutro napisze wam jak zrobic naturalny antybiotyk 100% skutecznosci pozdrawiam |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
raczej tego dicoritefu nie dostaniemy bez recepty.
a tą naftę można do kawy tez dawać ?
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym trochę uważała przed piciem nafty
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
no włąśnie też się trochę boję, nafta kojarzy mi się z benzyną
bardziej mnie interesuje ta srebrna woda, ale dalej nie wiem tylko doadac do napojów czy przecierac buźke ?
|
|
#3458 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witajcie kochane! Tę złotą ,srebrną wodę najlepiej pić łyżeczkę naczczo codziennie i również jako dodatek do toniku -lub jako tonik-mi ta woda starcza na 8 miesięcy NIe bójcie się pić nafty jest to specjana nafta apteczna .destylowana do picia która lekarze medycyny naturalnej normalnie na co dzien przepisują nafty mają rózne stężenia c2 c3 i c4 możecie sobie wtbrać w zależnośći od stanu ,nafta również wypłukuje toksyny -oczyszcza ,dobra na wszelkie bóle ,można smarować sie nią gdy coś nas boli ,jesli boicie się jej pić to po prosu smarujcie sie nią .acha i najlepiej podobno nie dodawać do niczego tylko naczczo 15 kropelek na raz wypić pzdr ... |
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to białko to ubite czy takie glutowate?
|
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Dicortinef zawiera w składnie steryd. Nie wolno używać sterydów na pryszcze no chyba że naprawdę raz na ruski rok. Można się od nich nabawić trądziku posterydowego i/lub posterydowego zapalenia skóry jak używa się dłużej niż jest napisane na ulotce. Problem ze sterydami jest jednak taki, że działają i taki, że większość ludzi lekceważy zalecenie nie stosowania ich dłużej niż 5 dni a potem po kilku tygodniach jest jedna wielka sieka, którą leczy się miesiącami i zwykły trądzik nawet o dość dużym nasileniu to przy tym pikuś.
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko..Czy wiecie jak można usunąć blizny..tak jak najszybciej.
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Ja też mam trądzik, ale nie tak "jeden na drugim", tylko mam takie dni, że pojawiają mi się punktowo wypryski. Najczęściej na policzkach, i co najgorsze tam właśnie bardzo długo się goją bo jest duże ukrwienie. Od dzisiaj postanowiłam sobie, że koniec z wyciskaniem, bo zrobiła mi się taka rana, jakby ktoś mi czubek żelazka przyłożył do policzka. Piszę, bo mam parę sposobów domowych na trądzik. Dodam tylko te, których nie było, albo których nie widziałam tutaj:
*Woda z ogórkiem zielonym – przegotowaną lub mineralną wodę mieszamy ze startym ogórkiem (bardzo ważne: nie odsączamy soku!). Namoczonym wacikiem nanosimy na trądzik. Ogórek ma działanie łagodzące, zwężające pory i nawilżające. *Woda z octem (ze spirytusem, przemywanie wodą utlenioną) – często stosowana na trądzik przez nastolatki. Toniki tego typu bardzo wysuszają skórę, więc co za tym idzie, dają szybkie widoczne efekty w zwalczaniu trądziku; jednak zalecalibyśmy w ich ewentualnym stosowaniu zachowanie ostrożności. Przesadne wysuszanie bardzo szkodzi skórze *Spirytus lub woda utleniona – bardzo silne działanie dezynfekujące i wysuszające. Nasączony wacik przykładamy punktowo na trądzik, lekko wsmarowujemy i odkładamy. Stosować najlepiej na noc. *Roztwór sody oczyszczonej na trądzik – 2 łyżeczki sody oczyszczonej wsypujemy do szklanki przegotowanej schłodzonej wody. Tak powstałym roztworem nasączamy wacik i przemywamy trądzik. Po wyschnięciu zostawia delikatny biały nalot. Soda oczyszczona ma bardzo silne działanie wysuszające, dlatego – tak jak w poprzednim przypadku – zalecamy zachowanie umiaru w stosowaniu tego specyfiku na trądzik. Ja jeszcze nie próbowałam, bo od dzisiaj zaczynam experymenty. Napiszcie, jeśli ktoś próbował i pomogło lub zaszkodziło. |
|
|
|
|
#3464 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a wiecie jak pozbyć się zaschniętego pryszcza pod skórą? Poczułem jak robi mi się 2 cm od oka, zacząłem go wysuszać Acnosanem, Skinorenem, Tormentiolem... iii... się wysuszył
Nie boli, ale go widać jako 0.5cm wypukłą czerwoną kuleczkę. Problem w tym, że siedzi głęboko pod skórą i nie ma jak wyjść, niedorozwinięty taki ![]() Macie jakieś pomysły? Może go szpilką potraktować? (kosmetyczka odpada) |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
witam was wszystkich po dlugim czasie
---------------------------------------------- Bylem poltora miesiaca temu u dermatologa ... Dosc mila pani ![]() Przypisala mi maść " Skineron " i smarowalem rano i wieczorem buźke i do tego "Babydream" z Rossmanu ;] maścią smaruje twarz rano przed szkołą i wieczorem przed spaniem a Baybem po szkole .. Po kuracji twarz wyglada calkiem inaczej ![]() Wysyp zmniejszyl sie o 2/3 ;] z całym przekonaniem polecam wam tą maśc i "Babydream" ;] i do tego koszt jest dosc niewielki bo "Skineron" jest bez recepty i kosztuje 39,90 zl a "Babydream" jakieś 4zl z groszami ![]() aha i Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
Poczytajcie sobie w necie o czosnku, ktory ma wlasciwosci antybakteryjne. Moze byc stosowany zarowno zewnetrznie jak i doustnie
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jabłkiem lub mandarynką? ja czytałam o zagryzaniu ziarenka kawy ![]() czosnek/cebula ZEWNĘTRZNIE na twarz ?!.. postępowałam tak, jak pisało..czyli zgodnie z "instrukcją" i mało nie skończyło się to poparzeniem... jeśli już to tylko miejscowo.. ale ja i tak podziękuje, bo nie przebywam wśród wampirów i sama też nie odczuwam potrzeby odstraszania innych ludzi swoim zapachem z ust ![]() btw. a co do mojej twarzyczki- to jestem naprawdę zadowolona, mogę powiedzieć (ale odpukać
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-04-15 o 15:49 |
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Myszka poczytaj sobie http://wszechnica_zywieniowa.sggw.pl/web/czosnek.htm i http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a , to moze zmienisz zdanie:P i zaczniesz jesc czosnek garsciami:P
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w szkole miałam takiego "pacjenta", który jadł czosnek codziennie razem z kanapką, próbował wszystkich metod, żeby ten zapach z ust nie był nie do zniesienia, no i nic nie poskutkowało, wolę sprawdzone metody
|
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie wiem czemu tak mnie namawiasz ![]() jeśli ktoś tu z nas będzie chciał wypróbować czosnku, to pewnie wypróbuję i podzieli się z nami "uczuciami" .. a czemu niby wypicie kilku kieliszków wina, jest bardziej drastyczne ?
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
ja sama mam mieszane uczucia co do czosnku. Mimo jego cudownych właściwości bakteriobójczych jest też bardzo cięzkostrawny. A wiemy , że trądzikowcy powinni unikac takich rzeczy. Mnie po czosnku obrzuca.
|
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
najpewniejszym spodobem jest unikniecie slodyczy, to jest na 1 miejscu, bo sadze ze nic tak nie powoduje wyprysków jak nasza ulubiona czekolada
ja juz 3 dzien z rzedu robie cynamonem z woda bo poprzestałam znowu i przerwe sobie zrobilam. |
|
|
|
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
Czekolada wpływa na cerę między trądzikiem, a nie na intensywność samego trądziku.
|
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
ja się z tym nie zgodze, bo przestałam jesc słodycze juz od 2 tygodnii i nie wyskakuje mi tak jak przed tą kuracja. zauwaz, ze kazdy ma inny organizm, typ cery na kazdego co innego działa.
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Przyczajenie
|
ja tak mam że po zjedzeniu słodyczy - zwłaszcza delicji mam tak że stan cery sie pogarsza bardzo prędko, często nawet nie minie 4 godziny a tu nawał nowych wyprysków zasilonych słodyczem ;/ raz jechałem 2 tygodnie bez słodyczy, bez cukru w herbacie tylko na herbacie z bratka i normalnych posiłkach to cera wyglądała cudownie, do czasu zjedzenia czegoś słodkiego. No i masz ;P
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
ja to samo- wczoraj mój luby kupił mi princessę kokosową w białej czekoladzie- i bach, mam dziś piękny wysypek;P zaczął się juz wczoraj wieczorem
|
|
|
#3479 |
|
Przyczajenie
|
ja radze nie jesc jak i słodyczy tak i ostrych dań...
niestety sama mam problemy z pryszczami i wągrami to jeszcze uwielbiam słodycze i ostre rzeczy
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
oraz przestać palić
![]() tak jak ja
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Nie boli, ale go widać jako 0.5cm wypukłą czerwoną kuleczkę. Problem w tym, że siedzi głęboko pod skórą i nie ma jak wyjść, niedorozwinięty taki 

L
A
T
O