|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
bajka co do cukrzycy to się z Tobą zgadzam w 100%. Jak jesteście bardzo ciekawe to mogę Wam jutro wyłożyć mechanizmy powstawania cukrzycy ciężarnych,ale dzisiaj to już mi się nie chce...
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
No i tu mój balon
![]() Chyba sama jestem zaskoczona tym jaki jest wielki ![]() Moje 20 kilo na plusie - waga 93 kilo Na swoje usprawiedliwienie dodam, że to po mega pełnym obiedzie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
siala no pieknie i łóżeczko już widze gotowe
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Siala fajnie sie prezentujesz, nie widac po Tobie ani trochę tych kilogramów... i foto stożkowe - pierwsza klasa, u mnie w sumie robi się podobnie...
ja właśnie skończyłam cały rozdział pracy, jeszcze 3 ogromniaste i jeden podsumowujący... no ale jakoś będzie trzeba dać radę. Na dzisiaj stopuję, jutro kolejna dawka pisania Idę wieszać pranie, zrobię sobie wodę mineralną z lodem i cytrynką i będę czekać na męża
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
siala
no super, brzusio rewelacja, i wygladasz swietnie basienka gratuluje rozdzialu ![]() za chwile zbieram sie do spania
|
#4868 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() :przytu l:![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja od wczoraj siedzę u rodziców - dziś rano dorwałam wagę i na czczo, w bieliźnie mam +12kg Strasznie mi puchną nogi i ręce - dłonie ostatnio mnie nawet pieką - ma tak któraś z was? Łóżeczko pewnie wezmę gryka+pianka+kokos.
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam
![]() Jesteście kochane ![]() No i jeszcze mam zestawienie mojego "wzrostu"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Siala super wyglądasz
![]() Cytat:
mierzyłam się zgodnie z tymi ich opisami powinno być oka teraz się chwalę!!! przed chwilą weszłam na all pooglądać te foteliki maxi cosi no i była jedna kończąca sie aukcja - co prawda używany ale w bardzo dobrym stanie więc stwierdziłam z TŻ ze powalczymy bo nie ma co przeplacać na nowym... no tylko kolor bym inny wybrala ale to nie jest najwazniejsze ![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1009688052 ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a no i mam chyba jakąś przesylkę do odbioru, bo jest awizo w skrzynce więc jutro na pocztę polecę
|
|
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też niedługo wróci z pracy...---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
ola fajna okazja siala fajna galeria Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-27 o 22:27 |
||
|
|
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
anoxa jestem jak najbardziej za
![]() papeteria dzięki za odpowiedz odnosnie koszuli chyba faktycznie to L wezme jak już jeżeli chodzi o tą dziewzczyne i nowotwór to tylko mieć nadzieje, że ją wyleczą ale dobrze, że właśnie udało im sie go wykryć Siala ale śmieszny stożek jutro popaterze czy ja też tak mam ale ogólnie przy podnoszeniu się (wstawaniu ) to ciężko mi bo po pierwsze plecy a po 2 jakoś zawsze staram się nie używać mięśni brzucha tylko jakos na łokciach ![]() aaa i wcale tych 20 kg ci nie widać !!!!! naprawdeeeeeee nie wiem gdzie ci poszły bo brzuszek duży ale zgrabny i wydawalo mi się ze na tym etapie 20 kg to, że obrastałby w tłuszcz a tu nie bardzo ładny i zgrabny
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a z ta dziewczyna to przerąbane a tu maleństwo takie jeszcze.... co do brzucha to ja też niedawno to zauważyłam jak poprawiałam poduszkę pod głową
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Zabije mojego uslugodawce pradu!!!!!! przez niego mam tyle do nadrabiania no i przez was, ale was nie zabije bo z kim ja sie bede dzielic ciaza ;p Co przeczytam strone to nastepna powstaje, nie dam rady juz dzis was nadrobic bo padam i zle sie czuje chyba sie przezarlam ;P
|
|
|
|
#4875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hematokryt
![]() Cytat:
Cytat:
Obiadek miły i udany... I mój Misio jakiś taki się cieplutki od kilku dni zrobił. Ależ ja go kocham. Dobranoc.
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja takich na brzuch nie lubię - kupiłam takie : http://allegro.pl/item973677044_ws46...roz_40_42.html nowe, bardzo tanio, no i niby są dobre, ale nie lubię tej gumki nad brzuchem no i nie noszę Ola - ja uważam, że imię Mateusz jest piękne (tak ma mój syn), ale ostrzegam, że Mateusze to straszne rozrabiaki, nie znam żadnego spokojnego ...
|
|
|
|
|
#4877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie lubię za to jak mnie zwykłe gumki na brzuchu i pod nim uwierają.no i nie chce mi się spać :/ obrałam sobie dwa jabłka i starłam na tarce ! mniami! nie wiem czemu ale wole takie utarte niż normalnie w całości... jak dziecko
|
||
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Ja Was nadrobić nie mogę.
Dziś z rana naskrobałam takiego długiego posta, że ledwie sama go ogarnęłam, ale mi go wcięło, wkurzyłam się i nic nie napisałam. Nie chciało mi się tego jeszcze raz przypominać. A potem przyjechał po mnie tatuś i zabrał mnie do nich. Więc znów miałam obiadek u rodziców i potem jak moj mąż skończył pracę wróciliśmy do domku. Siala - mnie też się taki wigwam robi z brzucha jak się podnoszę z pozycji leżącej. lilka - Ty się martwisz hemoglobiną, a co ja mam powiedzieć?? Na przedostatniej wizycie miałam 9.2 !!! A na następnej podniosła się do 9,4!!!! Gin powiedział, że jak mi jeszcze spadnie sporo poniżej 9.00 to będzie trzeba mi krew przetaczać!!!!!!!!! Więc staram się żelazo regularnie brać i zmuszać się do mięsa i produktów bogatych w żelazo. Basieńkaw - super, że dajesz radę pisać pracę pomimo braku chęci. Ja teraz chyba nie dałabym rady pisać. Zbyt leniwa się zrobiłam. |
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jem szczypiorek, zieloną pietruszkę, szpinak, buraczki, codziennie mięso (albo wędlinę), staram się kupować wołowinę/cielęcinę bo podobno z czerwonego mięsa najlepiej się wchłania. I nie biorę żadnych tabletek i mi hemoglobina ... urosła!!! (ale bez szaleństw - mam 11.2) |
|
|
|
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
a Mateusz to sliczne imię
no cóż jak będzie rozbójnikiem, to będę musiała się wyprowadzić
|
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
A i u nas inicjały po zestawieniu to ALA
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- OLA_K11 mój chrześniak to Mateusz i bardzo super ułożony chłopiec!!! Mądrala do tego. Ale nie od imienia zależy charakter człowieka. |
|
|
|
#4882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz ma 12 lat i dalej długopisy, ołówki do buzi... ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
dieta ma bardzo ważne znaczenie - jak będziesz obciążać organizm dużą ilością cukrów, to trzustka może nie wytrzymać, a jak dojdzie do jej uszkodzenia, to masz cukrzycę. |
||
|
|
|
#4883 |
|
Raczkowanie
|
Ja teraz jestem w 29 tc i zobaczcie co się dzieje z nami w tym tygodniu
"29. tydzień MAMA Zwiększ spożycie pokarmów pełnoziarnistych: kasz, ryżu, ciemnego pieczywa, ziaren zbóż. Pokrywają one rosnące zapotrzebowanie na kalorie, dostarczają potrzebnych witamin z grupy B, a ponadto zapobiegają zaparciom. To częsta dolegliwość w ostatnim trymestrze, nieraz prowadząca do powstawania hemoroidów, czyli żylaków odbytu. Jeśli sama dieta nie wystarcza, wypróżnianie ułatwią czopki glicerynowe, a lekarz może dodatkowo przepisać syrop laktulozę – bezpieczny preparat usprawniający pracę układu pokarmowego. Czasem zaleca też przyjmowanie błonnika w tabletkach. Przeciw hemoroidom również można stosować czopki: glicerynowe lub specjalne, homeopatyczne, na których jest wyraźnie napisane, że nie ma przeciwwskazań dla ciężarnych. DZIECKO Cienka, ale już wyraźna warstwa białego tłuszczu pod skórą sprawia, że nieco się ona wygładza i wybiela. Przed malcem jednak jeszcze długi proces magazynowania – w chwili terminowego porodu tłuszcz będzie stanowił ok. 15 proc. wagi dziecka. Jest bardzo potrzebny, gdyż chroni przed utratą ciepła. Już teraz malec, który ma ok. 37 cm wzrostu i waży 1,2 kg, ma wykształcony zmysł odczuwania temperatury. Rozwinął się również zmysł węchu. Po porodzie twoje ciało i mleko będą pachniały mu najpiękniej." Nasze ciała będą dla naszych dzieci pachniały najpiękniej.............h mmmmmmmmm |
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie do buzi biore juz niewiele rzeczy hehe no coz, jak moje dziecie zapragnie "jesc" wozek przy zabkowaniu hmmm no to trzeba bedzie sie zastanowic co dalej, no ale nadal wydaje mi sie ze z tymi wozkami i materialami to lekka przesada, zreszta czemu tylko 10 wozkow przetestowali... mniejsza z tym, nie ma co sie nakrecac
|
|
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
czy wózki Quinny Speedi są tylko 3kołowe?
do x-landera można wpiąć maxi cosi... musze iść do sklepu i je obejrzeć... idę luli dobranoc pchły na noc i karaluchy pod poduchy hehe
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
tak, quinny speedi sa tylko 3 kolowe. buzzy sa 3 i 4 kolowe, ale spacerowka jest kubelkowa.
|
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zmykam. Dobranoc kobitki...
|
|
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
znalazłam wózek, który mi teraz spać nie daje:
http://www.tutek.pl/produkt,51,TURRA..._+_BLEKIT#opis zalety:
|
|
|
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
nadrobilam was
alez wy piszecie dla osob pracujacych to graniczy z cudem ja juz jestem w 28 tygodniu i przytylam 7,7 wrzucam moj brzuszek
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!!
Siala Twoja sesja jest swietna. Bedziesz miala swietna pamiatke. serduszkoiz One tak pedza, ze nie pracujac nie moge ich nadrobic. Brzuszek sliczny. olakola Ja bym sie chyba balakupic wozek nie widzac go najpierw w realu. Mozna sie niezle wpakowac.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

Stożek 

Ja od wczoraj siedzę u rodziców - dziś rano dorwałam wagę i na czczo, w bieliźnie mam +12kg 

To mozliwe??? No, ale fakt jest taki, że nie pamietam, kiedy byłam na dłuższym posiedzeniu w łazience