Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 21:52   #4861
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

bajka co do cukrzycy to się z Tobą zgadzam w 100%. Jak jesteście bardzo ciekawe to mogę Wam jutro wyłożyć mechanizmy powstawania cukrzycy ciężarnych,ale dzisiaj to już mi się nie chce...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:53   #4862
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Zdjęcie 1 - leżę na płasko (foto robione z cycków)
Zdjęcie 2 - leże na płasko ale unoszę głowę i minimalnie barki - tak, ze napinają się mięśnie brzucha Stożek (foto z cyców)

Zdjęcie 3 - leże na płasko (foto robione nieco z góry)
Zdjęcie 4 - leżę na płasko i nico się napinam - foto z góry

28 tydzień i 5 dzień
Zara będą zdjęcia stojące
Te to tylko jako uwiecznienie dziwnego zjawiska jakie zaobserwowałam xD
Przy każdym podnoszeniu się robi mi się taki stożek z brzucha a z pępka wulkan xD
też tak mam jak się podnoszę ale te zdjęcia wymiatają

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:55   #4863
Siala_Bala
Zakorzenienie

No i tu mój balon
Chyba sama jestem zaskoczona tym jaki jest wielki
Moje 20 kilo na plusie - waga 93 kilo
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że to po mega pełnym obiedzie.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:55   #4864
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

zamowiłam dziś dwie piżamki na all i szlafrok do szpitala
o te
http://www.allegro.pl/item1005475797...ny_grey_l.html
http://www.allegro.pl/item1004244161...ia_pink_l.html
http://www.allegro.pl/item1003467364...ka_pink_l.html
a do porodu na stronie mojego szpitala jest napisane żeby mieć T-SHIRT, więc wezmę XXL od mojego TŻ
Też mam piżamkę z muzzy. materiał bardzo ładnie się naciąga choć chyba w szpitalu będę musiała jakąś agrafkę wziać bo mi cycuchy same wychodzą przez to rozcięcie . Do karmienia dobra ale po ciąży będę go musiała trochę przyszyć. Ogólnie wydaje mi się ze troche rozmiary zawyżone więc uważaj z rozmiarem

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:59   #4865
papeteria
Zakorzenienie

siala no pieknie i łóżeczko już widze gotowe

Stary 2010-04-27, 22:00   #4866
bassienkaw
Zakorzenienie

Siala fajnie sie prezentujesz, nie widac po Tobie ani trochę tych kilogramów... i foto stożkowe - pierwsza klasa, u mnie w sumie robi się podobnie...

ja właśnie skończyłam cały rozdział pracy, jeszcze 3 ogromniaste i jeden podsumowujący... no ale jakoś będzie trzeba dać radę. Na dzisiaj stopuję, jutro kolejna dawka pisania

Idę wieszać pranie, zrobię sobie wodę mineralną z lodem i cytrynką i będę czekać na męża

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:02   #4867
itakasia
Zakorzenienie

siala
no super, brzusio rewelacja, i wygladasz swietnie
basienka
gratuluje rozdzialu

za chwile zbieram sie do spania
Stary 2010-04-27, 22:08   #4868
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Nie bylo mnie trzy dni i nie dam rady nadrobic co pisalyscie, w sobote trafilam do szpitala bo zaczely wyciekac ze mnie wody plodowe :-( I od razu trafilam pod kroplowki, monitoring tetna plodu i skurczow macicy, podawano mi antybiotyk i sterydy dla dziecka zeby szybko wyksztalcily sie u malutkiej serce, plucka i wzrok bo jest podejrzenie ze kochana moze przyjsc na swiat przedwczesnie, a w chwili obecnej nie jest zdolna do samodzielnego zycia Wlasnie maz przywiozl mnie ze szpitala, mam sie oszczedzac, bo jak znowu pociekna mi wody to bede musiala urodzic w ciagu 3 dni, bo dzidzia nie bedzie mogla dluzej przetrwac w macicy, potem sie udusi.
Jestem padnieta i pokluta i ide sie polozyc, juz pogonilam meza do robienia obiadu.
Biedna Odpoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Ja się moimi kilogramami nie przejmuję bo wiem że po porodzie prędzej czy później schudnę i wróce do wagi z przed ciąży ale te gadanie mnie wkurza.
wrzucę wam zdjęcia z wczorajszej wycieczki i mój brzuszek no i moich przystojnych mężczyzn
Śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny... znów mam doła.
Czuję się taka samotna...

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Tęsknię za Michałem.
Chciałabym żeby mnie przytulił...

:przytu l:

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Napiszę Wam krótko jak to dziś rozmawiałam z moją mamuśką o tym jak ona mnie rodziła.. wydaje mi się że to większa psychopatka niż ja xD

Zaczęło się od tego, że spanikowałam, że nie zauwaze odejścia wód płodowych albo tego czopa... i się rypnęły wieści:
Moja matka mi opowiadała, że nie czuła odejścia wód, a tym bardziej czopa - nawet nie wiedziała, ze takie coś jest... miała po prostu wrażenie, ze jej się chce cały czas sikać tak bardzo dużo a jak siadała na wc to tylko naparsteczek posiknęła.. ale była w szpitalu i powiedziała o tym siostrze czy komuś a ta spanikowana poleciała po wózek i pędem z moją mamą pojechała na salę porodową
Ci chcą ją układać do porodu a matka, ze nie, że ona musi siku na kibelek, a oni, że niech leje po nogach, ze to wody a nie siku xD
Pielęgniara chciała ją ogolić a że matka się nasłuchała o jakichś brzytwach zardzewiałych to im spieprzyła i się darła, ze leci po swoją żyletkę i za nic nie da się ogolić szpitalną tylko mają czekać aż ona przyniesie swoją

Boję się, że i ja będę odstawiać takie cyrkowisko

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Mi strasznie spęczniał brzuch - jeszcze wczoraj był dużo mniejszy. Normalnie nie wiem co się stało - jest dużo wyżej i dużo większy, nie mogę siedzieć, bo mi uciska w żebra. I cały czas się w środku kotłuje. Młody sobie chyba "basen" powiększył dziś w nocy.
Moja mała powiększa sobie ten "basen" od tygodnia - i się czuję jakby się chciała pod żebrami schować - nie tylko jak siedzę...

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
entertete
Witam ponownie
Jestem po wizycie. Wszystko ok, szyjka w normie, macica już powyżej pępka, przybyło mi od początku ciąży 4 kg więc nie jest źle. USG nie miałam, będzie na następnej wizycie. Dostałam skierowanie na glukozę 50 i o dziwo mam iść po śniadaniu, dodatkowo morfologia i mocz. Niestety hemoglobina dalej spadła teraz mam 10,3 i dalej mam brać Tardyferon Fol (inf. dla entertete), miesiąc brania tego żelaza nic nie dał, ale pewnie gdybym wcale nie brała to spadek byłby większy. Pani doktor powiedziała, że niestety może tak być, że teraz będzie spadać bo to taki etap ciąży. Ze względu na to, że chodzę na basen przepisała mi też Lactovaginal dopochwowo przeciw infekcją. To chyba tyle
Madziorek gdybyś chciała to mam listę od koleżanki położnej ze Strzelec Op. co trzeba wziąć do szpitala
A to mój dzisiejszy brzuszek 24tc1d
Śliczny brzuszek Zazdroszczę tych 4kg Ja od wczoraj siedzę u rodziców - dziś rano dorwałam wagę i na czczo, w bieliźnie mam +12kg Boję się, co wskaże waga 6 maja u gina - w ciuchach, butach i to po południu
Strasznie mi puchną nogi i ręce - dłonie ostatnio mnie nawet pieką - ma tak któraś z was?

Łóżeczko pewnie wezmę gryka+pianka+kokos.
Stary 2010-04-27, 22:10   #4869
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziękuję Wam
Jesteście kochane

No i jeszcze mam zestawienie mojego "wzrostu"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:12   #4870
ola_k11
Zadomowienie

Siala super wyglądasz

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Też mam piżamkę z muzzy. materiał bardzo ładnie się naciąga choć chyba w szpitalu będę musiała jakąś agrafkę wziać bo mi cycuchy same wychodzą przez to rozcięcie . Do karmienia dobra ale po ciąży będę go musiała trochę przyszyć. Ogólnie wydaje mi się ze troche rozmiary zawyżone więc uważaj z rozmiarem
w razie czego troszkę zeszyję w biuście mierzyłam się zgodnie z tymi ich opisami powinno być ok

a teraz się chwalę!!! przed chwilą weszłam na all pooglądać te foteliki maxi cosi no i była jedna kończąca sie aukcja - co prawda używany ale w bardzo dobrym stanie więc stwierdziłam z TŻ ze powalczymy bo nie ma co przeplacać na nowym... no tylko kolor bym inny wybrala ale to nie jest najwazniejsze
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1009688052

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a no i mam chyba jakąś przesylkę do odbioru, bo jest awizo w skrzynce więc jutro na pocztę polecę
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:26   #4871
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Siala fajnie sie prezentujesz, nie widac po Tobie ani trochę tych kilogramów... i foto stożkowe - pierwsza klasa, u mnie w sumie robi się podobnie...

ja właśnie skończyłam cały rozdział pracy, jeszcze 3 ogromniaste i jeden podsumowujący... no ale jakoś będzie trzeba dać radę. Na dzisiaj stopuję, jutro kolejna dawka pisania

Idę wieszać pranie, zrobię sobie wodę mineralną z lodem i cytrynką i będę czekać na męża
no to idziesz na calego mój też niedługo wróci z pracy...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek Zazdroszczę tych 4kg Ja od wczoraj siedzę u rodziców - dziś rano dorwałam wagę i na czczo, w bieliźnie mam +12kg Boję się, co wskaże waga 6 maja u gina - w ciuchach, butach i to po południu
Strasznie mi puchną nogi i ręce - dłonie ostatnio mnie nawet pieką - ma tak któraś z was?
ja też tyle miałam ale nic mnie nie piecze

ola fajna okazja ale ta cena jak dla mnie i tak zabójcza
siala fajna galeria

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-27 o 22:27
Stary 2010-04-27, 22:36   #4872
wiolek1
Zadomowienie

anoxa jestem jak najbardziej za

papeteria dzięki za odpowiedz odnosnie koszuli chyba faktycznie to L wezme jak już
jeżeli chodzi o tą dziewzczyne i nowotwór to tylko mieć nadzieje, że ją wyleczą ale dobrze, że właśnie udało im sie go wykryć

Siala ale śmieszny stożek jutro popaterze czy ja też tak mam
ale ogólnie przy podnoszeniu się (wstawaniu ) to ciężko mi bo po pierwsze plecy a po 2 jakoś zawsze staram się nie używać mięśni brzucha tylko jakos na łokciach

aaa i wcale tych 20 kg ci nie widać !!!!! naprawdeeeeeee nie wiem gdzie ci poszły bo brzuszek duży ale zgrabny i wydawalo mi się ze na tym etapie 20 kg to, że obrastałby w tłuszcz a tu nie bardzo ładny i zgrabny
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:44   #4873
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

papeteria dzięki za odpowiedz odnosnie koszuli chyba faktycznie to L wezme jak już
jeżeli chodzi o tą dziewzczyne i nowotwór to tylko mieć nadzieje, że ją wyleczą ale dobrze, że właśnie udało im sie go wykryć

Siala ale śmieszny stożek jutro popaterze czy ja też tak mam
ale ogólnie przy podnoszeniu się (wstawaniu ) to ciężko mi bo po pierwsze plecy a po 2 jakoś zawsze staram się nie używać mięśni brzucha tylko jakos na łokciach
no ja zazwyczaj m nosiłam a teraz wziełam xl no ale teraz to większa jestem....
no a z ta dziewczyna to przerąbane a tu maleństwo takie jeszcze....
co do brzucha to ja też niedawno to zauważyłam jak poprawiałam poduszkę pod głową

Stary 2010-04-27, 22:52   #4874
niezawsze
Zakorzenienie

Zabije mojego uslugodawce pradu!!!!!! przez niego mam tyle do nadrabiania no i przez was, ale was nie zabije bo z kim ja sie bede dzielic ciaza ;p Co przeczytam strone to nastepna powstaje, nie dam rady juz dzis was nadrobic bo padam i zle sie czuje chyba sie przezarlam ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:53   #4875
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
HCT - muszę poszukać co to jest..
A tak ogólnie to pozytywnie
Hematokryt

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Ja miałam wtedy 5 na plusie Zaczynałam z wagą 72 W sumie wczoraj jeszcze miałam 5, a dziś rano wchodzę na wagę i 6 To mozliwe??? No, ale fakt jest taki, że nie pamietam, kiedy byłam na dłuższym posiedzeniu w łazience Chyba już z tydzień będzie albo lepiej!
Anuszka, weź rano do śniadania zjedz sobie co dzień kilka łyżek otrąb z mlekiem. Są takie dość smaczne- sante granulowane z jabłkiem. Szybko Cię przepędzi. Ja siedzę minimum raz dziennie. Raz miałam kryzys tygodniowy, ale zmieniłam dietę i nie narzekam.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Słyszałyście w Wiadomościach przed chwilką? , w szpitalu w Policach zamienili dwóm kobietom noworodki, normalnie szok!!!
No halo? Bez jaj? Ja tam będę rodzić!!!

Obiadek miły i udany... I mój Misio jakiś taki się cieplutki od kilku dni zrobił. Ależ ja go kocham.
Dobranoc.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 22:56   #4876
olakola
Zadomowienie

Cytat:
od dwóch magnesów na lodówce odczepił się magnes i chciałam go przykleić :/ jeszcze sobie do tego palca przyłożyłam taką ściereczkę gąbczastą i teraz nie dość, że mam suchy klej na czubkach palcy, to do tego pomaranczowe farfocle mi wiszą

musze sobie kupić leginsy ale takie 3/4 bym chciala, bez żadnych koronek i nie prześwitujące, bawełniane...
podobają mi się te http://www.allegro.pl/item985226638_...getry_3_4.html
tylko są drogie...

i jeszcze te http://www.allegro.pl/item1002781147..._rozmiary.html
ale zdjęcia nie są wyraźne i niedobrze widać i też nie tanie

nie wiem czy nie opłaca się bardziej iść do sklepu i kupić
ja bym poszła do sklepu, za podobną cenę kupisz

ja takich na brzuch nie lubię - kupiłam takie : http://allegro.pl/item973677044_ws46...roz_40_42.html
nowe, bardzo tanio, no i niby są dobre, ale nie lubię tej gumki nad brzuchem no i nie noszę

Ola - ja uważam, że imię Mateusz jest piękne (tak ma mój syn), ale ostrzegam, że Mateusze to straszne rozrabiaki, nie znam żadnego spokojnego ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:17   #4877
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola fajna okazja ale ta cena jak dla mnie i tak zabójcza
siala fajna galeria
wiesz jak mialam zaplacić 350zł w sklepie (tak jak planowałam) za fotelik nieznanego pochodzenia do wózka 3w1, to wolę tyle samo dać za fotelik lepszej marki ale uzywany (na szczęście trafił się w dobrym stanie, bo różne oglądałam na all)

Cytat:
ja bym poszła do sklepu, za podobną cenę kupisz

ja takich na brzuch nie lubię - kupiłam takie : http://allegro.pl/item973677044_ws46...roz_40_42.html
nowe, bardzo tanio, no i niby są dobre, ale nie lubię tej gumki nad brzuchem no i nie noszę

Ola - ja uważam, że imię Mateusz jest piękne (tak ma mój syn), ale ostrzegam, że Mateusze to straszne rozrabiaki, nie znam żadnego spokojnego ...
Tak myslałam odnośnie ceny tych leginsow! Ale jako, że byla brzydka pogoda i nie chciało mi sie łazić po sklepach, to zamówiłam... zobaczymy jakie będą jak dojdą. A ja te gumy lubie Nie lubię za to jak mnie zwykłe gumki na brzuchu i pod nim uwierają.

no i nie chce mi się spać :/
obrałam sobie dwa jabłka i starłam na tarce ! mniami! nie wiem czemu ale wole takie utarte niż normalnie w całości... jak dziecko
Stary 2010-04-27, 23:21   #4878
kolandra
Raczkowanie

Ja Was nadrobić nie mogę.
Dziś z rana naskrobałam takiego długiego posta, że ledwie sama go ogarnęłam, ale mi go wcięło, wkurzyłam się i nic nie napisałam. Nie chciało mi się tego jeszcze raz przypominać. A potem przyjechał po mnie tatuś i zabrał mnie do nich. Więc znów miałam obiadek u rodziców i potem jak moj mąż skończył pracę wróciliśmy do domku.

Siala - mnie też się taki wigwam robi z brzucha jak się podnoszę z pozycji leżącej.

lilka - Ty się martwisz hemoglobiną, a co ja mam powiedzieć?? Na przedostatniej wizycie miałam 9.2 !!! A na następnej podniosła się do 9,4!!!! Gin powiedział, że jak mi jeszcze spadnie sporo poniżej 9.00 to będzie trzeba mi krew przetaczać!!!!!!!!! Więc staram się żelazo regularnie brać i zmuszać się do mięsa i produktów bogatych w żelazo.

Basieńkaw - super, że dajesz radę pisać pracę pomimo braku chęci. Ja teraz chyba nie dałabym rady pisać. Zbyt leniwa się zrobiłam.
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:22   #4879
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a po jak długim czasie brania miałaś bóle? ja też ma sorbifer, wiem, że to indywaidualna kwestia, ale tak pytam z ciekawości.
sorbifer durules - wg mnie cholerstwo; bolał brzuch już kilka dni po tym jak zaczęłam łykać. A bolało tak, że leżałam i nie mogłam się ruszyć. Lekarz mnie skrzyczał troszkę, że jak boli, to nie wolno dalej brać i się męczyć, tylko trzeba przyjść po inny preparat.
Teraz jem szczypiorek, zieloną pietruszkę, szpinak, buraczki, codziennie mięso (albo wędlinę), staram się kupować wołowinę/cielęcinę bo podobno z czerwonego mięsa najlepiej się wchłania. I nie biorę żadnych tabletek i mi hemoglobina ... urosła!!! (ale bez szaleństw - mam 11.2)
Stary 2010-04-27, 23:23   #4880
ola_k11
Zadomowienie

a Mateusz to sliczne imię no cóż jak będzie rozbójnikiem, to będę musiała się wyprowadzić
Stary 2010-04-27, 23:27   #4881
kolandra
Raczkowanie

A i u nas inicjały po zestawieniu to ALA

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

OLA_K11 mój chrześniak to Mateusz i bardzo super ułożony chłopiec!!! Mądrala do tego. Ale nie od imienia zależy charakter człowieka.
Stary 2010-04-27, 23:49   #4882
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hd jamysle ze nie ma sie co tym zbytnio przejmowac... dziecko nie lize wozka, a nawet jak mu sie zdarzy nie robi tego notorycznie... zreszta jak do tej pory byly te wozki uzytkowane przez wiele dzieci i jeszcze nie slyszalam newsa zeby ktores z tego powodu chorowalo ...
Moje dziecko lizało wszystko! Cokolwiek było pod ręką od razu szło do buzi, a jak nie było nic pod rączką, to wózek lizał-gryzł, łóżeczko było pogryzione. Całe boki wózka były wiecznie poślinione. Może to przez ząbki wyżynające się, a może "taki model" mi się trafił

Teraz ma 12 lat i dalej długopisy, ołówki do buzi...

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
moim zdaniem cukrzyca ciazowa nie ma nic wspolnego z dieta, dieta wazna jest pozniej przy jej leczeniu
zupełnie się nie zgadzam

dieta ma bardzo ważne znaczenie - jak będziesz obciążać organizm dużą ilością cukrów, to trzustka może nie wytrzymać, a jak dojdzie do jej uszkodzenia, to masz cukrzycę.
Stary 2010-04-27, 23:50   #4883
kolandra
Raczkowanie

Ja teraz jestem w 29 tc i zobaczcie co się dzieje z nami w tym tygodniu

"29. tydzień

MAMA
Zwiększ spożycie pokarmów pełnoziarnistych: kasz, ryżu, ciemnego pieczywa, ziaren zbóż. Pokrywają one rosnące zapotrzebowanie na kalorie, dostarczają potrzebnych witamin z grupy B, a ponadto zapobiegają zaparciom. To częsta dolegliwość w ostatnim trymestrze, nieraz prowadząca do powstawania hemoroidów, czyli żylaków odbytu. Jeśli sama dieta nie wystarcza, wypróżnianie ułatwią czopki glicerynowe, a lekarz może dodatkowo przepisać syrop laktulozę – bezpieczny preparat usprawniający pracę układu pokarmowego. Czasem zaleca też przyjmowanie błonnika w tabletkach. Przeciw hemoroidom również można stosować czopki: glicerynowe lub specjalne, homeopatyczne, na których jest wyraźnie napisane, że nie ma przeciwwskazań dla ciężarnych.
DZIECKO
Cienka, ale już wyraźna warstwa białego tłuszczu pod skórą sprawia, że nieco się ona wygładza i wybiela. Przed malcem jednak jeszcze długi proces magazynowania – w chwili terminowego porodu tłuszcz będzie stanowił ok. 15 proc. wagi dziecka. Jest bardzo potrzebny, gdyż chroni przed utratą ciepła. Już teraz malec, który ma ok. 37 cm wzrostu i waży 1,2 kg, ma wykształcony zmysł odczuwania temperatury. Rozwinął się również zmysł węchu. Po porodzie twoje ciało i mleko będą pachniały mu najpiękniej."

Nasze ciała będą dla naszych dzieci pachniały najpiękniej.............h mmmmmmmmm
Stary 2010-04-27, 23:50   #4884
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko lizało wszystko! Cokolwiek było pod ręką od razu szło do buzi, a jak nie było nic pod rączką, to wózek lizał-gryzł, łóżeczko było pogryzione. Całe boki wózka były wiecznie poślinione. Może to przez ząbki wyżynające się, a może "taki model" mi się trafił

Teraz ma 12 lat i dalej długopisy, ołówki do buzi...
no ja ponoc tez pakowalam wszystko do buzi, jak to moja mama mowila - co polizane to poznane... no ale wozka ponoc nie miętoliłam na szczescie do buzi biore juz niewiele rzeczy hehe no coz, jak moje dziecie zapragnie "jesc" wozek przy zabkowaniu hmmm no to trzeba bedzie sie zastanowic co dalej, no ale nadal wydaje mi sie ze z tymi wozkami i materialami to lekka przesada, zreszta czemu tylko 10 wozkow przetestowali... mniejsza z tym, nie ma co sie nakrecac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:54   #4885
ola_k11
Zadomowienie

czy wózki Quinny Speedi są tylko 3kołowe?

do x-landera można wpiąć maxi cosi... musze iść do sklepu i je obejrzeć...

idę luli dobranoc pchły na noc i karaluchy pod poduchy hehe
Stary 2010-04-27, 23:58   #4886
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
czy wózki Quinny Speedi są tylko 3kołowe?

do x-landera można wpiąć maxi cosi... musze iść do sklepu i je obejrzeć...

idę luli dobranoc pchły na noc i karaluchy pod poduchy hehe
tak, quinny speedi sa tylko 3 kolowe. buzzy sa 3 i 4 kolowe, ale spacerowka jest kubelkowa.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 00:00   #4887
kolandra
Raczkowanie

Ja też zmykam. Dobranoc kobitki...
Stary 2010-04-28, 01:19   #4888
olakola
Zadomowienie

znalazłam wózek, który mi teraz spać nie daje:
http://www.tutek.pl/produkt,51,TURRA..._+_BLEKIT#opis

zalety:
  • na paskach - czyli można bujać niemowlaka i super będzie jechał po wertepach
  • skrętne koła - czyli nie trzeba podbijać i się dobrze prowadzi
  • kolor granatowy mi odpowiada, w środku jest biały (ja chcę, żeby w środku był jak najjaśniejszy)
  • bardzo tani - 999zł w ich sklepie internetowym
wady
  • te rurki okrągłe mi się nie podobają (lubię stelaż z płaskimi "rurkami")
  • chyba nie ma adapterów do recaro ani do maxi cosi
  • brak opinii w necie i marne szanse, żebym go zobaczyła na żywo
Stary 2010-04-28, 02:04   #4889
serduszkoiz
Zadomowienie

nadrobilam was
alez wy piszecie dla osob pracujacych to graniczy z cudem

ja juz jestem w 28 tygodniu i przytylam 7,7
wrzucam moj brzuszek

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:10   #4890
alutka78
Rozeznanie

Dzien dobry!!!
Siala Twoja sesja jest swietna. Bedziesz miala swietna pamiatke.

serduszkoiz One tak pedza, ze nie pracujac nie moge ich nadrobic.
Brzuszek sliczny.

olakola Ja bym sie chyba balakupic wozek nie widzac go najpierw w realu. Mozna sie niezle wpakowac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości