Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 08:11   #1261
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis
Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj bardzo dołujący dzień. Myślałam, że to już koniec nauki dla mnie i zajmę się teraz pisaniem mgr, a tu się okazało, że nie zdałam jednego kolokwium zaliczeniowego i dalej muszę się uczyć I załapałam doła, że ja tej pracy nie zdąrzę napisać, nie mówiąc już o nauce z całych 5 lat, gdzie nadal nie mamy nawet zagadnień, bo 20 osób na roku jeszcze nie podało tematów prac do dziekanatu Mam kupę rzeczy jeszcze do przeczytania, opracowania i napisania...
Tak więc podjęłam decyzję, że opuszczam Was na ten czas, bo zwyczajnie się boję, że się nie wyrobię, a we wrześniu nie mogę się bronić, za dużo mam ambitnych planów związanych z moją dalszą przyszłością, żeby to odwlekać, chce już zakończyć przygodę z tą uczelnią, no i ślub - wiadomo.

Zyczę Wam dużo szczęścia i radości z dnia codziennego u boku Waszych ukochanych i bliskich Wam osób (to do singielek Naszych)

Już za Wami tęsknię
3majcie się
nie opuszczaj nas - juz tesknie

ilsa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Stary 2010-04-28, 08:14   #1262
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety
Dot.: Tysiące chwil, marzeń, myśli i uczuć..Perypetie zazdrośnic, rozdział 17 ;)

Dzień Dobry wyciągnęłam się tak w pracy na krześle, że mi w karku coś pękło chyba jakieś ćwiczenia by się przydały na rozruszanie tych starych kości
Ilsa WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEJSZEGO!

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:24   #1263
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry zaspałam... eh eh

Ilsa życzę Ci dobrych wyborów w życiu bo to ważne!

Claris wracaj szybciutko do nas!
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:24   #1264
butterfly20
Zakorzenienie

Helloł

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
zabiera sie- byc moze. ale tego ruska, miał na imie chyba aleksjej czy jakos tak- zasztyletowano!
nie chce juz sie wypowiadac, bo kazdy ma swoje zdanie, ale przeczytałam te dwa artykuły i powiem wam, ze szok... mimo wszystko..
Proszę-pokażcie mi wiarygodne źródło informacji,gdzie jest podane,że ten Rusek (który podawał się za Ukraińca) faktycznie nie żyje.Widziałam,że pisano o tym na forach,ale to przecież ludzie mogli wymyśleć.
Do tego ten stary dziadek na filmiku to był jego ojciec-o nim nikt nie pisze,a też powinni go zabić jeśli tam był no nie?

Powtarzam po raz kolejny-nie ma możliwości,żeby ktoś kogoś dobił.Z tych osób,które siedziały na przedzie samolotu została sieczka. Zauważcie,że jako ostatnie ciała rozpoznano pilotów,jedną ze stewardess,która akurat mogła być z przodu.Moj Tata sam miał do czynienia z takimi "ciałami" w prosektorium i mówi- no way,żeby ktoś to przeżył.Lepiej zachowały się ciała tych,co akurat byli z tyłu.

Oczywiście uważam,że możliwe jest,iż zawinili Ruscy. W sumie dużo wskazuje na to,że przyczyną były ich zaniedbania.Ale też nie wysuwałabym takich hipotez,że był to zamach. Ruskom jest bardzo nie na rękę,że to się stało u nich.
Jeszcze dużo jest do wyjaśnienia i pewnie się nigdy nie dowiemy całej prawdy.

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
crozee, przynajmniej to jest ciekawe

a mnie się tak oczy kleją, że nie wiem, jak dam radę po pracy jeszcze wypocić tę pracę sama sobie winna jestem - wiem, no ale potulcie mnie...
dodam, że padam na twarz, a czekam na zaledwie dwie strony sportowe i nie zapowiada sie, bym je dostała przed północą

P. do mnie: ”Tęsknię do Ciebie smutno tak spać samemu”
napisałam: ”a ja nie tęsknię wcale. do tego wreszcie się mogę rozwalić na całym wyrku! ” wiem, jestem wredna ale dopisałam od razu:
”a tak serio: ciesze sie, ze pierwszy napisałeś o tej tęsknocie - nie wyszłam na mientkom do jutra
on: ”no ja myślę

ach, wybaczcie mi to, ale nie mamy tendencji do niewidywania się, więc wiecie...
aj low him soł macz
Ale kochańsko

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
bry yyyyyyyy co ja to chciałam
a juz wiem chciałam sie pochwalić że dziś byłam na zajęciach z boksu , a jutro do pracy to chyba podpełznę bo czuje ze bede miec mega zakwasy bo byłam oprócz tego na rowerach (interwał + brzuch)

Aaaa więc jednak poszłaś na ten boks Ale nie było pana w przebraniu sumo?

Ilsa wszystkiego najnajnajlepsiejszego

A mnie brzuch boli z nerwów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:24   #1265
_Maya_
Zakorzenienie

dzień dobry... powinnam dzisiaj po d***e dostać tak dzień rozpoczęłam...F**CK

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:25
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:30   #1266
najfajniejsza
Zakorzenienie

Maya...?

Ilsa, niech Ci słońce zawsze nad głową świeci, niech Twój ukochany pragnie ślubu i dzieci, niech między Wami się bosko układa, niech uśmiech z Twej twarz przenigdy nie spada
Najfajniejszości!!!
wszystkiego!

A ja wczoraj zasnęła nad magisterką po napisaniu trzech linijek... obudziłam się o trzeciej w nocy z twarzą na laptopie
wzięłam megaszybki prysznic i padłam do łóżka. wstałam na dobrą sprawę przed chwilą... lecę zakuwać, ja już nie daję rady.
miłego dnia wszystkim

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:33
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:31   #1267
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
co się stało?

motylku spokojnie
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:34   #1268
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

A mnie brzuch boli z nerwów
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Motylku będziemy dziś trzymać mocno kciuki za Ciebie
Maya co się stało?

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:38   #1269
butterfly20
Zakorzenienie

Trzymcie od 13.30 do 15.30 jakoś

Pagka miała coś napisać na Klubie i nie ma

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:48   #1270
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Hej

Claris wracaj do nas szybko

Dzisiaj w DDTVN będzie o tej dziewczynie która przeżyła aborcję (Crooze kiedyś podawała linka na youtube)

Jadę z bratem na zakupy...

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Stary 2010-04-28, 08:51   #1271
Choji
Zakorzenienie

eh, obudzili mnie i tyle spania.

Ilsa, sto lat i wszystkiego najlepszego

Claris, zaglądaj Nam tu czasem (eh, wyrusza nam się stara ekipa..)
Zwiesiu

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Motyl, na pewno będę trzymać kciuki

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:55   #1272
_Maya_
Zakorzenienie

moją beznadziejność opisałam w klubie...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:16   #1273
Gwizdak
Zakorzenienie

Ilsa wszystkiego dobrego
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:16   #1274
carmelova
Zakorzenienie

Ilsa sto lat!
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:27   #1275
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
kciukam kciukami już, bo o tej porze będę w pracy, więc nie dam rady, ale będę o Tobie myśleć, niepotrzebnie się stresujesz, jeszcze się nerwicy nabawisz, będzie dobrze

1 strona = 40 minut = czas na śniadanie
Stary 2010-04-28, 09:35   #1276
skimos
Zakorzenienie

Motylku kciukamy
Wysłałam eleganckie 2 aplikacje, jak mnie nie przyjmą to nie wiem
idę szukać dalej

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:37   #1277
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ilsa sto lat

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:42   #1278
najfajniejsza
Zakorzenienie

W ogóle podzielę się z Wami moimi postrzeżeniami dot. konkubinatu. W innym wątku na tym forum dyskutowałyśmy o fajności zamieszkania z ukochanym bez ślubu. Wypowiadała się tam użytkowniczka, która - o ile dobrze pamiętam - mieszka ze swoim facetem 12 lat, ślubu żadne z nich nie chce. I tak od słowa do słowa doszło do takiego stwierdzenia, że dobrze by było, gdyby konkubinat był traktowany jak małżeństwo, np. w szpitalu, by bez problemu jedno mogło odwiedzić drugiego.
Pojawiła się potem wypowiedź innej dziewczyny, która pyta: czym innym jest ślub cywilny (z rozdzielnością majątkową, bez zmiany nazwiska, nawet bez obrączek i bez imprezy - tylko wy i świadkowie) niż zalegalizowanym konkubinatem? Nie w tym sensie, że zalegalizowanie związku = ślub, tylko w takim, że para będąca w konkubinacie, chcąc być traktowana pod pewnymi względami jak małżeństwo, i tak będzie musiała gdzieś coś podpisać - w gruncie rzeczy najpewniej byłoby to to samo, co ślub cywilny (z powyższymi warunkami).
Nikt jej nie odpowiedział (chyba że coś ominęłam). Ja też nie umiałam znaleźć tej różnicy. I wczoraj się nad tym zastanawiałam, że w zasadzie jedyne, co mogłoby rozróżnić tak zawarte małżeństwo od "legalnego" konkubinatu, to podejście socjologiczne. Czyli taka para nie chce usłyszeć: "ogłaszam Was mężem i żoną", nie chce być małżeństwem, nie chce mieć męża ani żony. I chyba tylko ta kwestia może przeszkadzać, ale to raczej tej części ludzi, którzy są, powiedzmy, idealistami. No i teraz wpadłam na to, że jakby co, to trzeba wziąć rozwód. A dla konkubinatu chyba fajniej by było po prostu pójść do USC i podpisać, że uważają swój związek za nieważny, bez prania brudów i nazwania siebie rozwodnikami (oczywiście można dyskutować, że znalazłyby się pary, które po każdej kłótni, by się "rozwodziły", a następnie "schodziły").
Natomiast z drugiej strony myślę sobie, że po co takiej parze, która wzięła ślub cywilny w formie zaproponowanej przez tamta użytkowniczkę, rozwód? Przecież skoro się sparzyli, raczej by nie chcieli powtarzać legalizacji związku...
Ot, takie luźne przemyślenia

O jest o tej dziewczynie w DDTVN.
Stary 2010-04-28, 09:45   #1279
yogu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
no mam takie streszczenie do napisania :P
tekst o tym, ze 6 pingwinow w niemieckim zoo to geje.
wiem, ze głupie, ale trzeba :P
o matko....
czego to ludzie nie wymyślą...

Ilsa, sto lat

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:45   #1280
Zwies
Zakorzenienie

Ilsa, wszystkiego najlepszego

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:47   #1281
yogu
Raczkowanie

Cytat:
no problem

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 09:54   #1282
skimos
Zakorzenienie

Naj z tego co mi się kojarzy gdzieś z zakamarków mojej głowy ( ) to można jakoś zalegalizować konkubinat tylko nie pamiętam co to dokładnie za papierek ale się ma, tylko że chyba dotyczy on jedynie podziału majątku a nie wiem jak ze szpitalem. Ślub w USC jak piszesz ma sporo zalet - bo i w razie śmierci jednej osoby druga może otrzymać rentę etc. Łatwiej też o kredyty.
No ale tutaj wg mnie kwestia psychologiczna wchodzi, że to jednak już "uwiązanie".

Stary 2010-04-28, 09:59   #1283
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Naj z tego co mi się kojarzy gdzieś z zakamarków mojej głowy ( ) to można jakoś zalegalizować konkubinat tylko nie pamiętam co to dokładnie za papierek ale się ma, tylko że chyba dotyczy on jedynie podziału majątku a nie wiem jak ze szpitalem. Ślub w USC jak piszesz ma sporo zalet - bo i w razie śmierci jednej osoby druga może otrzymać rentę etc. Łatwiej też o kredyty.
No ale tutaj wg mnie kwestia psychologiczna wchodzi, że to jednak już "uwiązanie".
uuu, to pierwsze słyszę o tej legalizacji...
o kredyt mieszkaniowy, np. w naszym przypadku, jest tak samo łatwo teraz, jak nie jesteśmy małżeństwem, a ja pracuję na umowę-zlecenie. Nie rozumiem tego, ale tak jest. Dla wielu banków to już po prostu olewka
no i nie pisałam tego, by wychwalać małżeństwa cywilne, tylko zastanawiam się, bo skoro ktoś chce legalizacji konkubinatu, to i tak musi coś podpisać. Pozostaje wówczas kwestia psychiczna - przecież to "po ślubie wszystko się zmienia", "trzeba prać brudy w sądzie" itp. Natomiast jeśli ktoś ma do tego "lekkie" podejście, to nie trzeba ani prać brudów, ani nic się nie zmieni. Po prostu - chcemy mieć większe możliwości jako para, to weźmy ślub. Że tak to ujmę, może mało romantycznie, ale życiowo.
Stary 2010-04-28, 10:15   #1284
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cześć

Ilsa Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin dużo uśmiechu,szczescia, znalezienia dobrej pracy i żeby układało sie z Tż jak najlepiej
Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
Dzień Dobry wyciągnęłam się tak w pracy na krześle, że mi w karku coś pękło chyba jakieś ćwiczenia by się przydały na rozruszanie tych starych kości
no to niech Cie Meżuś poźniej wymasuje
Cytat:

A ja wczoraj zasnęła nad magisterką po napisaniu trzech linijek... obudziłam się o trzeciej w nocy z twarzą na laptopie
wzięłam megaszybki prysznic i padłam do łóżka. wstałam na dobrą sprawę przed chwilą... lecę zakuwać, ja już nie daję rady.
miłego dnia wszystkim
bo w nocy organizm jest przestawiony na spanie a nie na prace

Cytat:

Cytat:
Wysłałam eleganckie 2 aplikacje, jak mnie nie przyjmą to nie wiem
idę szukać dalej
napewno ktoś sie odezwie
Stary 2010-04-28, 10:20   #1285
pagka
Wtajemniczenie

Cześć dziewoje

Ilsa wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, kochającego i dbającego o Ciebie M. i wszystkiego czego pragniesz:roz a:

Claris już tęsknimy
Cytat:

pagka, miałaś napisać w klubie

Cytat:

Pagka miała coś napisać na Klubie i nie ma
Już piszę moje miłe.
Stary 2010-04-28, 10:23   #1286
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem tu tylko przelotem, ale muszę Wam coś oznajmić...

Jestem zaręczona

Szczegóły wieczorem
Gratuluję

Tęsknie za wami. Powiedziałam sobie, że poczekam z forum zazdrośnicowym do momentu zatwierdzenia pracy. Już od 2 tyg myślę, żer jestem na finiszu, a tu du.a. Myślałam, że dopiszę tylko 5 stron i będzie finito, a dopisałam 16 i nie wiem kiedy skończę. Mam nadzieję, że do piątku.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ilsa 100 lat i pieszczonka

Edytowane przez katarakta
Czas edycji: 2010-04-28 o 10:25
katarakta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 10:23   #1287
skimos
Zakorzenienie

naj jednak się myliłam, nie ma żadnych świstków. Ogólnie lipa jeśli się długo mieszka z daną osobą. Tu taki kazus:
Cytat:
Partnerzy nie mają obowiązku prawnego wzajemnej pomocy materialnej ani w trakcie trwania konkubinatu, ani po jego rozpadzie. Przykładowo po 10 latach wolnego związku kobieta lub mężczyzna postanawia odejść i pozostawia swojego niepełnosprawnego partnera samego. W takiej sytuacji osoba, która zdecydowała się na zerwanie związku nie ma obowiązku dostarczenia byłemu partnerowi środków do utrzymania. Innymi słowy na osobach żyjących w konkubinacie nie ciąży obowiązek alimentacyjny.
i inny (chodzi o to że bez testamentu nawet nie masz prawa do rzeczy konkubenta):
Cytat:
Kobieta i mężczyzna żyli w konkubinacie przez 10 lat. Nabyli wspólnie nieruchomość , na której wznieśli dom. Zarówno nieruchomość jak dom były ich współwłasnością. Mężczyzna umiera nie pozostawiając testamentu. Miał dwie córki z poprzedniego małżeństwa, z którymi nie utrzymywał kontaktów, ponieważ nie zaakceptowały jego nowej partnerki życiowej. Komu przypadnie nieruchomość

Ponieważ nie doszło do sporządzenia testamentu w grę wchodzi jedynie dziedziczenie ustawowe. Z punktu widzenia prawa spadkowego w sytuacji, gdy nie doszło do sporządzenia testamentu konkubenci są dla siebie obcymi osobami. Kobiecie przysługuje udział w nieruchomości. Udział po jej partnerze nie zostanie jednak przez nią odziedziczony. Przypadnie on natomiast z mocy ustawy córkom z poprzedniego małżeństwa.
Katarakta do roboty!

Stary 2010-04-28, 10:32   #1288
katarakta
Zadomowienie

Cytat:
Katarakta do roboty!
Już mi się nie chce Zaraz się zabiorę. Jeszcze godzinka
Stary 2010-04-28, 10:39   #1289
_Remedios
Zadomowienie

Ilsa wszystkiego najlepszego

Motylek
Stary 2010-04-28, 10:42   #1290
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość

Tęsknie za wami. Powiedziałam sobie, że poczekam z forum zazdrośnicowym do momentu zatwierdzenia pracy. Już od 2 tyg myślę, żer jestem na finiszu, a tu du.a. Myślałam, że dopiszę tylko 5 stron i będzie finito, a dopisałam 16 i nie wiem kiedy skończę. Mam nadzieję, że do piątku.
My za Tobą też skończ szybciutko prace i bądź z Nami !!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości